Föredrar att vara en drömmare

Vi har avslutat år 2018 och påbörjat ett nytt – år 2019.  Jag tycker om att se tillbaka och på så sätt påminna mig själv om allt det fina som livet bjuder på. Viktigt är också att blicka framåt, men det här med mål är inte riktigt min grej...

Mål kan lätt förknippas med prestation, ett begrepp jag inte är helt bekväm med. Självklart är det bra att ha mål - men vad händer egentligen när dessa inte uppfylls? Jag föredrar att vara en drömmare, på så sätt kan jag leva med förhoppningar som uppfylls när något i livet är extra viktigt att faktiskt genomföra. Ja, kanske ett mål. Men snarare en dröm som går i uppfyllelse. Att skapa förväntningar inför tiden som ligger framför mig, planera och förbereda är en för mig uppskattad del av livet. Men det får inte ta överhand, då försvinner nuet så lätt i periferin i väntan på just det där specifika stunderna. Jag föredrar en vardag som inspirerar, utmanar och får mig att må bra – jag vill älska vardagen. Och en vardag med ständiga mål att nå, att dagligen utvärderas utifrån vad som prestateras och se livet som en ständig tävling är inget sätt jag vill leva mitt liv på. Jag föredrar som sagt att vara en drömmare, må så vara att jag inte ”lyckas” här i livet (vad nu det innebär).

Hur ställer du dig till dessa begrepp som blir så aktivt skrivna då det gångna året summeras – och kanske utvärderas?

Tankarna ovan kan tyckas lösryckta, tagna ur sitt sammanhang och inte tillräckligt väl formulerade, men ta inlägget för vad det är; tankar och funderingar vid ett nyårsskifte. Tack för att du läser.


Att summera, utvärdera och blicka tillbaka respektive framåt - i vilket syfte?


Läsarnas Ord
Ord från: Madeleine

Jag tänker mig "mål" och ambitioner i form av sådant jag själv kan påverka-att de hjälper en att hitta en riktning för att nå det man vill eller i varje fall komma närmare det man vill. Det hjälper mig att bli medveten och reflektera över vad som händer här och nu. Och det handlar inte alls om prestation för mig-tvärtom. En ambition för mig i år är exempelvis mer självmedkänsla. Att sedan reflektera då och då över om jag är tillräckligt snäll mot mig själv och håller mig på den banan hjälper mig förhoppningsvis att bli bättre på detta. Kram på dig!

Svar: Svar: Tack för din kloka reflektion och för att du delar med dig.Kram <3
Jasmine

2019-01-05 @ 10:24:49
Ord från: Sara Ekman

Jag sätter inga direkta mål, är nog mer som dig en drömmare :) Tänker att jag vill göra vissa saker o så, men blir det inte så går världen inte under för det :)

2019-01-05 @ 15:36:32
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Ord från: Yasmine

Jag sätter mål, men det är inte alltid jag uppnår dem. Då tar jag med dem till nästa år istället. Sen har jag också drömmar som jag önskar slår in (de är ganska realistiska). Tycker bättre om mål än löften. :) Kram

2019-01-05 @ 16:56:19
URL: http://www.yasmissy.blogg.se
Ord från: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Intressant tanke, jag har varken satt mål eller löften detta året utan istället låter jag året ta mig med på en väg helt fri från val och löften :)

2019-01-05 @ 23:33:55
URL: http://www.saramadeleine.se
Ord från: ajlimullersandvik.blogg.se

Jag älskar samtliga: löften, mål och drömmar. Men så gillar jag att sporras av prestation OCKSÅ - jag tycker att det är roligt! Därför funkar det liksom, för mig :)

2019-01-06 @ 10:18:08
URL: http://ajlimullersandvik.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0