Pepparkakstryffel
Mellan uppsatsskrivande, vardag och jobb försöker jag finna tid till att göra julsmakande godis och bakverk. Sent igår kväll rullade jag pepparkakstryfflar. Enligt R smakade de bra och kan absolut bjudas på vid söndagens adventsfika.
Pepparkakstryffel
PEPPARKAKSTRYFFEL
20 stycken, under 15 minuter + tid att stelna (3 timmar) och rulla (1 timme).
25 g smör
200 g mörk bakchoklad, 55 %
1 ½ dl vispgrädde
1 msk glögg
10 pepparkakor
1. Skär smöret i små kuber. Låt det bli rumstempererat.
2. Hacka chokladen i småbitar och lägg i en bunke.
3. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör ihop tills det blir en smet. Tillsätt glöggen och vänd i smöret.
4. Häll upp i en (bakplåtspappersbeklädd) form och låt stelna i kylskåp.
5. Mortla pepparkakorna till smulor.
6. Forma kulor av tryffelsmeten. Rulla dem i pepparkakssmulor och förvara i kylskåp.
Receptet är från Ica.
Läsarnas Ord
Ord från: anniepiie
Jag bakar ju väldigt sällan men dessa fångar mitt intresse. :) Mums! Hoppas att du får en finfin helg. Kram
Ord från: Annika
Mums, de såg smarriga ut.Ha en trevlig helg. Kram.
Ord från: Emma Broberg
Ser så mumsigt ut!
Ord från: Amanda Lindstrand
Gott!
Ord från: mammatillmirakel.blogg.se
Men mumma vad gott! Lite annorlunda än pepparkakor :) Hoppas allt är bra med dig denna tredje advent. Kram
Ord från: Anita
Men åh, det där ska jag allt prova...!! :D
Ord från: Pauline Hurtig
åh de receptet sparar jag, tack! :)
Ord från: Ida Lindborg ♡
vad gott!
Trackback