Drömresan Dag 17: Från San Francisco till Hawaii Big Island

Sista förmiddagen i San Francisco promenerade vid bort till Clay Street. Här bodde nämligen en släkting till mig som i början av 1900-talet åkte till Amerika för att fiska lax i Alaska. Han bodde i San Francisco när det inte var fiskesäsongen. Det var en speciell upplevelse att stå på samma gata som han en gång bodde på. Det roligaste var dock att ta bild att skicka hem per post till pappa.


Jag står på Clay Street, San Francisco.

Vid lunchtid tog vi en shuttle till San Francisco Airport. Det var nu dags för oss att lämna fastlandet och bege oss till Hawaii Big Island. Kan ni tänka er! Klockan var sen kväll när vi landade på Kona Airport på västra Hawaii Island. Vi klev av på en mörk mindre flygplats där värmen var påtaglig. Vi möttes av hawaiiansk musik och hittade snabbt våra väskor. Det var med viss osäkerhet vi fann hållplatsen där shuttles till biluthyrningen skulle avgå. Vi liksom väskorna blev bokstavligen talat kastade in i en mindre buss och körda till ett kontor där vi kunde hämta ut hyrbilen. Vi var båda lite skakiga efter upplevelsen.


Gåva till brudparet från hotellet.

Till hotellet var det inte långt att åka. Vid ankomst blev vi väl bemötta och från hotellet fick vi en chokladask för att uppmärksamma att vi var på bröllopsresa. Det var så fint och gjorde oss glada! Hur omgivningen runt hotellet såg ut kunde vi inte se, men morgonen efter visade det sig att vi vaknade upp till detta...


Välkommen till Kona, Hawaii Big Island!
 
Välkommen att ta del av våra dagar på Hawaii Big Island!


Mitt BuJo-year in pixels

Med förhoppning om att skapa mig en överblick på hur mycket jag under året använder min Bullet Journal och hur frekvent jag gör nya uppslag, skapade jag i min bullet journal en sida just för detta syfte. Sidan har jag döpt till Mitt BuJo-year in pixels och här kodas enkelt hur ofta och hur mycket jag gör i min journal. Sidan finns i början, efter Index (innehåll).
 
Mitt BuJo-year in pixels.

Bilderna ovan togs i början av året. Nu är fler dagar ifyllda om aktiva dagar med min BuJo. Jag sitter främst på helgerna och gör nya uppslag. Under januari månad gjorde jag veckouppslag, då tog intresset mer tid. I februari görs inte veckouppslag, däremot görs uppslag för deltävlingarna i Melodifestivalen. Månaderna ser såldes olika ut. Än så länge upplever jag inte att min BuJo tar alltför mycket tid, det är mest roligt.

Hur mycket tid lägger du på din BuJo alternativ hur mycket tid skulle du kunna tänka dig att lägga på denna planeringsmetod?


Sex månader som gifta

Det har gått sex månader sedan vi gifte oss, jag och min R. Han är verkligen fin, det vill jag tro att alla som träffar honom och ser oss tillsammans tycker. ♥


Nygifta, augusti 2019. Fotograf: Yasmine, Yasmissy Photography.

Det är även tolv år sedan vi fick kontakt via en hemsida på internet. Det var inte avsiktligt att finna kärlek för någon av oss, men där hittade vi varande rätt tid i livet. Ett halvår efter att vi fick kontakt blev vi ett par. Och sedan dess har det varit vi. Som pojk- och flickvän med större delen av tillvaron på distans, som sambo då jag flyttade till Stockholm, som fästman och fästmö och nu det senaste halvåret som gifta. Jag älskar honom.


Drömresan Dag 16: På cykel över Golden Gate-bron

Efter en riktigt mysig andra dag i San Francisco valde vi att bocka av en av punkterna på min bucket list, nämligen att cykla över Golden Gate-bron. Och som den fantastiska man min R är ville han cykla tandemcykel (?!). Så på tandemcykel tog vi oss mot bron och över denna samt vidare.

Vi hyrde cykel i San Francisco.

Vi på cykel över Golden Gate-bron.


Utsikt från höjden på väg upp till bron.


På cykel över Golden Gate-bron.

Jag hade studerat kartan och funnit ett ställe åt väster intressant, nämligen ett lighthouse. Jag är förtjust i fyrar och tänkte att vi ju kunde passa på att åka dit. Vägen dit visade sig vara längre än vad vi trodde. Och vägarna gick dessutom antingen rakt uppför eller stuprätt nerför. Att cykla i San Francisco, så även utanför centrala staden, visade sig vara mindre lämpligt.


R hämtar andan under cykelturen.


Utsikt mot Golden Gate-bron och centrala San Francisco.

Vi nådde tillslut fram till the lighthouse, då trötta och med tomma vattenflaskor. Men fint var det, se bara!


The Lighthouse på västra sidan av Golden Gate-bron.

Dagens mål var därefter att cykla tillbaka mot bron för ett besök i det omtalade samhället Sausalito. Vi valde att ta en annan väg, med tanke på att vägen till fyren hade varit bedrövligt jobbig. Vägen vi tog visade sig vara näst intill lika jobbig, kanske också till följd av att vi redan var trötta i benen, törstiga och hungriga. Man står ju sig inte så länge på continental breakfast...


Lunch i Sausalito.

Efter många trötta tramptag kom vi tillslut fram till Sausalito. Näst intill totalt utmattade fick vi i oss lunch innan vi tillfälligt lämnade cykeln ståendes för att ta en kortare promenad i samhället. Sausalito visade sig vara ett mysigt samhälle intill vattnet, med fina hus och husbåtar liggandes intill kajen.

Sausalito utanför San Francisco, Kalifornien.

I samband med att vi hyrde cykeln fick vi information om att det var möjligt att ta en passagerarfärja tillbaka till San Francisco för en hyfsat rimlig peng. För vår del var valet enkelt, tanken på att cykla tillbaka till San Francisco var inget alternativ. Tacksamma satte vi oss framåt kvällen på färjan till fastlandet där vi lämnade cykeln åter. Dagen hade varit ett äventyr!


Februari i min Bullet Journal

Februari är här och det med ett nytt tema i min bullet journal. Temat för februari: bubblor. Sidorna som har gjorts för denna månad är förstasida, En rad om dagen, månadslogg och en to-do-lista.






Februari i min bullet journal.

Efter januari och första månaden i min bullet journal gjorde jag en mindre ändring; veckologgar känns inte nödvändiga, däremot upplevde jag till min förvåning att jag saknade en månaslogg. Så i februari har jag just denna logg, däremot inga separata veckouppslag.

Vad tycker ni?


Årsresumé 2019: Oktober - December

Här kommer sista delen på år 2019's årsresumé. Tidigare delar hittar du här: Januari-Mars, April-Juni samt Juli-September.

Större delen av oktober befann sig jag och min R på bröllopsresa och Drömresan till USA. Det var ett fantastiskt äventyr som du kan läsa mer om under kategorin med samma namn. Att komma hem igen kändes också bra och jag var förväntansfull inför allt det fina jag hade att vänta.

R och jag i Beverly Hills i Los Angeles, Kalifornien.

Husbilssemester i USA i oktober 2019.

R och jag i Grand Canyon, Arizona.

R och jag på cykel över Golden Gate-bron i San Francisco, Kalifornen.

En vecka på Hawaii Big Island, Hawaii.

Efter hemkomst från resan bytte jag efternamn och blev på riktigt en fru M. Jag och syster började förbereda inför julen då vi dekorerade små pepparkakshus. Jag tjuvstartade även julgodissäsongen med det för mig nya julgodiset brigadeiros, brasilianska chokladkola-bollar. November var grått och jag tände ljus hemma för att hålla mörkret och nedstämdheten på distans. November avslutades med en helg i Göteborg, däribland med lyxfika i stadsdelen Haga.

Små pepparkakshus dekorerades i november.

Lyxfika i stadsdelen Haga, Göteborg, under en novemberhelg.

Fina december kom snabbt och jag var inte riktigt beredd på bestyren inför julen. Vi klädde julgranen med minnen, däribland med julgranskulan som vi köpte under resan via Sedona, Arizona. Inför julen kände jag mig trött och de två veckors ledighet som jag tog var välbehövda. Under julhelgen hade vi min mamma på besök och dagarna runt jul ägnades åt julstök. Vi mumsade på en fantastiskt god lingonpannacotta - den rekommenderas! Jag gjorde även juliga cupcakes som fick stor uppmärksamhet av er läsare. Mitt år 2019 avslutades och det nya året påbörjades tillsammans med R's familj, läs om vår nyårsafton här.

Julgranskula från Sedona, Arizona.

Juliga cupcakes.

Tack för det gångna året. Mitt år 2019 var lite extra fint och kärleksfullt. ♥


Melodifestivalen i min Bullet Journal

Hemma hos oss har det alltid kollats på Melodifestivalen - samtliga deltävlingar. I tidiga tonåren förde jag till och med poäng på alla bidrag. När jag nu har en Bullet Journal att tillgå kändes det inte annat än rätt att göra en sida för lördagens första deltävling - med poängsättning.


Melodifestivalen i min Bullet Journal.
 
På så vis har en del av februari 2020 fått ännu en sida i min journal, och fler lär det bli. Min plan är att göra en sida per deltävling samt ytterligare sidor för Andra chansen och för Finalen.


Soffhäng och BuJo-mys

På vardagskvällarna saknar jag ork att vara produktiv. Denna liksom nästa vecka är jag dessutom gräsänka då R jobbar utomlands, vilket också bidrar till att livslusten inte är lika påtaglig. Han är så klart saknad. Jag försöker vara snäll mot mig själv och gör det som känns rätt för stunden. Kvällarna har jag främst tillbringat i soffan alternativt i sängen då jag somnat för natten tidigt.

Igår kväll fann jag dock energi och en gnutta kreativitet, vilket fick mig att påbörja uppslagen för februari månad i min Bullet Journal (BuJo). Dessa ska jag fortsätta med denna lördagsförmiddag då jag äter frukost och myser i soffan framför Nyhetsmorgon.


BuJo-mys i soffan framför fredagsunderhållningen på teve.

Önskar dig en fin lördag!
 

RSS 2.0