Snöbeklädda mandelbollar
För två år sedan gav jag i julgåva till R's familj bort mandelbollar smaksatta med pistage och lime. Responsen av uppskattning som jag fick gjorde mig varm inombords och av den anledningen kändes det roligt att också i år kunna glädja med egengjort julgodis - i år med en tvist.
I ärlighetens namn vad den främsta anledningen till gåvan att vi skulle lämna tillbaka en glasburk som vi tidigare i år fått äppelmos i - och den kan man ju inte lämna tillbaka tom, i synnerhet inte i juletid. Så mandelbollarna som gjordes år 2015 fick två år senare inspireras av det icke existerande vintervädret; jag kallar dem snöbeklädda mandelbollar...
Julgodis i en burk.
De är så himla goda! Och det bästa av allt; receptetet kan anpassas efter det som finns hemma i just ditt skafferi. Passa på att glädja personen som du ska fira in det nya året med - om det så är värden eller värdinnan som du ska fira hos eller bästa kompisen som kommer hem till dig.
Gott slut på år 2017!
I ärlighetens namn vad den främsta anledningen till gåvan att vi skulle lämna tillbaka en glasburk som vi tidigare i år fått äppelmos i - och den kan man ju inte lämna tillbaka tom, i synnerhet inte i juletid. Så mandelbollarna som gjordes år 2015 fick två år senare inspireras av det icke existerande vintervädret; jag kallar dem snöbeklädda mandelbollar...
Julgodis i en burk.
Snöbeklädda mandelbollar.
Snöbeklädda mandelbollar, ca 20 st
3 dl mandel, skållad och skalad (alternativt cashewnötter)
8 dadlar
2 msk smör, mjukt
1 lime, finrivet skal från en hel och saft från ½ lime
1 msk flytande honung
3 dl riven kokos (cirka)
150 g vit choklad
Gör så här:
1. Mixa mandeln (alternativt cashewnötterna) i en mixer. Kärna ur dadlarna och tillsätt dadlar, limeskal och -saft, smör och honung. Mixa tills det går att rulla bollar av massan.
2. Häll riven kokos i en liten skål. Hacka och smält chokladen försiktigt över vattenbad.
3. Rulla bollar av massan och doppa sedan dessa först i chokladen och därefter i kokosen.
4. Förvara bollarna i en tät burk i kylen.
Psst! I originalreceptet används 3 dl pistagenötter, skalade och hackade, istället för riven kokos.
Snöbeklädda mandelbollar, ca 20 st
3 dl mandel, skållad och skalad (alternativt cashewnötter)
8 dadlar
2 msk smör, mjukt
1 lime, finrivet skal från en hel och saft från ½ lime
1 msk flytande honung
3 dl riven kokos (cirka)
150 g vit choklad
Gör så här:
1. Mixa mandeln (alternativt cashewnötterna) i en mixer. Kärna ur dadlarna och tillsätt dadlar, limeskal och -saft, smör och honung. Mixa tills det går att rulla bollar av massan.
2. Häll riven kokos i en liten skål. Hacka och smält chokladen försiktigt över vattenbad.
3. Rulla bollar av massan och doppa sedan dessa först i chokladen och därefter i kokosen.
4. Förvara bollarna i en tät burk i kylen.
Psst! I originalreceptet används 3 dl pistagenötter, skalade och hackade, istället för riven kokos.
De är så himla goda! Och det bästa av allt; receptetet kan anpassas efter det som finns hemma i just ditt skafferi. Passa på att glädja personen som du ska fira in det nya året med - om det så är värden eller värdinnan som du ska fira hos eller bästa kompisen som kommer hem till dig.
Gott slut på år 2017!
Läsarnas Ord
Ord från: Matilda Berlin
Åhh vad gott det låter!! Mums! <33
Ord från: Iselin Renée
De så gode ut :)
Ord från: Jessica Högberg
Du kan få låna en burk av mej=)
Ord från: Pauline Hurtig
åh vad gott!
Ord från: Linnea Kinis
Fint å ha dom i burken sådär :)
Ord från: mammatillmirakel.blogg.se
Åhh vad gott det ser ut! Och säkert n otroligt uppskattad present! ✨ God fortsättning!
Ord från: Annika
Tack för kommentarerna. Vad duktig du är på att göra godis. De såg jättegoda ut. Kram.
Trackback