Pepparkaksrulle med lingon
Enligt önskemål kommer här receptet på pepparkaksrulltårta som jag har bjudit på i adventstid. Mycket god och uppskattad av gästerna samt enkel för värdinnan att göra.
Pepparkaksrulle med lingon.
Pepparkaksrulle med lingon.
Till rullen:
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk malda kryddnejlikor
4 ägg
2 dl socker
Fyllning:
1 burk kesella/kvarg (10 % à 250g)
1 ½ dl rårörda lingon
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Smöra pappret.
Blanda mjölet med bakpulver och kryddor.
Vispa ägg och socker poröst och rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter (Inte längre, håll koll!).
Strö socker över ytan. Lägg ett bakplåtspapper på ett galler och stjälp över kakan. Dra bort pappret. Låt svalna.
Bre på kesella/kvarg och därefter lingon. Rulla ihop från långsidan. Förvara i kylskåp eller frys. Skär i skivor eller tårtbitsformade bitar vid servering.
Läsarnas Ord
Ord från: Johanna Utterberg
Åh så gott, det måste jag testa! :) Kram
Ord från: Yasmine
Det låter bara för smarrigt! :D
Ord från: Matilda Berlin
TACK för receptet!! Här skall bakas, hihi! Kram <3
Ord från: NICOLE
Men å så gott! :D
Trackback