Att kunna plugga på helgen är en konst

Att plugga på helgen är något helt oförståeligt för mig. Jag kan inte mer än beundra studenter som tar skolan på så stort allvar. Jag påstår inte att jag är motsatsen till seriös, jag har bara inte så stor krav. Tror jag. För mig räcker det gott och väl om man gör sitt bästa, förutsatt att man får minst godkänt i samtliga ämnen. Och det kräver sin energi, det gör det. Jag gör mina läxor (för det mesta), men har svårt för det. När jag kommer hem, finner jag aldrig motivationen att plugga. Jag föredrar därför att göra läxorna i skolan - utan att behöva sitta kvar. Jag utnyttjar rasterna så gott jag kan och det tror jag räcker. Dock är jag ganska besviken på mig själv, för att jag har så svårt att plugga hemma. På helgerna tar det stopp. Jag tar med mig böckerna hem, men de ligger bara på golvet utan att jag ens läser igenom anteckningarna. Jag kan verkligen inte förstå hur man lyckas hålla motivationen uppe även på helgerna?!
Att kunna plugga på helgerna är en konst. Tyvärr är motivation inte min starka sida.

Kan du plugga på helgerna?


Läsarnas Ord
Ord från: Anniepie

När jag gick i skolan var jag tvungen att plugga lite på helgerna oxå för hade så himla mycket och jag var väldigt målmedveten och ville ligga steget före hela tiden! ;) Så jaa, det kunde jag då! Hoppas att du har en bra kväll annars! :) Kram!

2010-09-24 @ 19:31:36
URL: http://www.metrobloggen.se/Anniepie
Ord från: Johanna - MyShoebox.se ♥ Gravid ♥

Jag kunde aldrig plugga i mitt rum, utan satt i köket för att få det att funka. Men det var nog mer disciplin än motivation :P

2010-09-24 @ 20:24:02
URL: http://myshoebox.se
Ord från: Eleonore

Nej det är inte så synd om mig, jag sa upp mig själv för att flytta till Karlskrona hoppas bara på jobb där snart :)



Har du en fin kväll?

kram

2010-09-24 @ 20:51:13
URL: http://fikamed.blogg.se/
Ord från: J O A N N A

Sv: Haha tack, gulle du! Recension vet jag inte om det är, men skrev i alla fall vad jag tyckte om filmen här http://fashionfruits.blogg.se/2010/september/kunde-inte-ha-varit-battre.html#comment :)

2010-09-24 @ 22:02:20
URL: http://fashionfruits.blogg.se/
Ord från: N

föredrar att inte plugga på helgerna men om man måste så =)

2010-09-25 @ 12:32:38
URL: http://niris.blogg.se/
Ord från: Sara

Typ samma här! Jag pluggar alltid under rasterna och sitter kvar efter skolan, för att kunna slippa att plugga hemma. Men det räcker inte. Vi har för mycket läxor att jag ändå behöver plugga hemma och under helgen :( Det går segt att plugga hemma, för då vill jag inte plugga och föredrar att läsa blogga eller gör annat i internet samtidigt. Jag avskyr att plugga utanför lektionen, så försöker alltid stressa mig igenom allt plugg :/ Jag nöjer mig också med G i vissa ämne, så det är ganska lugnt att inte ta i så mycket ^^

2010-09-25 @ 17:35:02
Ord från: Jasmine - ägare till RosaNatt

Svar till Sara: Tack för din kommentar. Det känns skönt att veta att jag inte är ensam med mitt tankesätt.

Lycka till med pluggandet - i och utanför skolan. G är bra nog!

Kram

2010-09-25 @ 18:59:33
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Ord från: Sara

Tack så mycket! Lycka till du med! :D

2010-09-26 @ 00:37:01

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0