Julgodis - årets nyhet
Förutom den klassiska och mycket omtyckta Vita limetryffeln har jag idag gjort Choklad- och mandelkrisp - en nyhet för i år.
Julgodis är något som har blivit lite av min grej, en tradition som jag har tagit med mig från tiderna då jag fortfarande bodde hemma. Mamma hade sinne för gott godis i juletid och jag hoppas att jag inte bara har fått med mig glädjen utan också kunskap från åren som yngre. Limetryffeln har de senaste åren varit mitt bidrag på julen, men utöver den är det upp till mig att bestämma vilket godis som ska göras i år.
Choklad- och mandelkrisp är himla enkelt att göra och passar nog de flesta. Håll till godo!
ca 25 st
150 g Odense Mjölkchoklad Cappuccino (Jag använde en kaka á 100g, men rekommenderar enligt recept.)
50 g Odense Nougat
80 g branflakes (Special K fungerar lika bra.)
50 g hackade pistagenötter
50 g Odense Mandelmassa Lyx
Små bakformar
Smält chokladen och nougaten i en skål över ett varmt vattenbad.
Tillsätt branflakes och pistagnötter och rör om.
Riv mandelmassa och vänd ner i skålen.
Fyll de små formarna och ställ in i kylen i 30 minuter.
Receptet kommer från Odense.
Julgodis är något som har blivit lite av min grej, en tradition som jag har tagit med mig från tiderna då jag fortfarande bodde hemma. Mamma hade sinne för gott godis i juletid och jag hoppas att jag inte bara har fått med mig glädjen utan också kunskap från åren som yngre. Limetryffeln har de senaste åren varit mitt bidrag på julen, men utöver den är det upp till mig att bestämma vilket godis som ska göras i år.
Choklad- och mandelkrisp
Choklad- och mandelkrisp är himla enkelt att göra och passar nog de flesta. Håll till godo!
ca 25 st
150 g Odense Mjölkchoklad Cappuccino (Jag använde en kaka á 100g, men rekommenderar enligt recept.)
50 g Odense Nougat
80 g branflakes (Special K fungerar lika bra.)
50 g hackade pistagenötter
50 g Odense Mandelmassa Lyx
Små bakformar
Smält chokladen och nougaten i en skål över ett varmt vattenbad.
Tillsätt branflakes och pistagnötter och rör om.
Riv mandelmassa och vänd ner i skålen.
Fyll de små formarna och ställ in i kylen i 30 minuter.
Receptet kommer från Odense.
Läsarnas Ord
Ord från: Caroline Henriksson
ska nog testa det till årets julbak!
Ord från: Emma
Låter väldans gott:) /Emma
Ord från: Sara
Vad gott det ser ut! Jag tycker att det skulle vara mysigt att laga julgodis, men jag kommer mig aldrig riktigt för att göra det.. Men kanske jag hinner göra något med familjen under jullovet :) Kram!
Ord från: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ
Låter väldigt sött, men det är ju så julgodis ska vara. Det blev säkert jättegott!
Kramar
Ord från: Tessie
Låter verkligen smarrigt! :)
SV; Ja men precis, vi kommer bara ses över 1 dag så det blir nog mer att rå om varandra som gäller! :)
Trackback