Tar tillvara på trädgårdens bär

Vi har skördetid i vår trädgård. Röda vinbär har blivit till vinbärsrutor och vinbärsmuffins. Av krusbären har jag kokat sylt. Av de sparsamma rabarberstjälkarna har jag bakat kaka eller paj. Körsbären har jag plockat direkt från träd till mun. Här i dagarna ska vi börja plocka av sommaräpplen från trädet. Det är en intensiv skördetid vi har framför oss! En trädgård med fyra äppelträd och ett plommonträd kräver sin tid och engagemang. Jag hoppas ha tid och ork att sylta och baka av så mycket som möjligt denna sensommar och höst.
 
Hemkokt krusbärssylt.
 
Har du tips på godsaker att göra av äpplen och/eller plommon? Skriv gärna en kommentar!


Läsarnas Ord
Ord från: Lisa

Vad mycket gott du har gjort. Duktig du är. Jag är väldigt dålig på att ta vara på det naturen bjuder på.
Ha det fint kram

2024-07-31 @ 10:25:37
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Ord från: Netti Starby

Vad gott med hemgjort av bären och det finns så mycket man kan göra. Kramis <3

2024-07-31 @ 11:48:49
URL: http://starbys.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0