Att leva i nuet

Dagarna i Göteborg fick mig att må bra. Det var mysigt att komma hem igen, bli ompysslad och samtidigt veta att det som tar slut också är början på något nytt. Jag har flyttat hemifrån och börjat nästa kapitel av mitt liv - i Stockholm. Jag kan inte vara annat än stolt över mig själv, något som jag vet att de där hemma också är. Att jag lyckades, det är otroligt!

Att leva i nuet är en konst, men för mig känns det i dessa dagar som en självklarhet. Jag vill inte vara någon annanstans - jag vill vara här; jobba på min nya arbetsplats, leva samboliv med R och lära mig vardagen i en större stad. Jag lever här och nu. Där finns en morgondag, men inte mer än så. Sommaren kommer, men jag har ingen aning om hur mitt liv ser ut då - jag kan bara önska. Och just den känslan vill jag behålla några månader till. Det är skönt att för en gångs skull inte planera så förbaskat långt. Varför oroa sig för morgondagen, när man kan njuta av dagen som faktiskt är?

Jag känner lycka, det var ett tag sedan den känslan höll sig kvar i flera veckor.


Från ett hem till ett annat

22 - dec
Jag har inte tagit mig tiden att reflektera över det faktum att jag faktiskt skall åka hem över julen. Rent känslomässigt flyttar jag om bara några dagar. Jag försöker att inte göra det till en stor grej och än så länge går det bra. Jag är dock rädd att allt svämmar över när jag väl står inför avskeden. Det ögonblicket bildar en klump i magen, tårar i ögonen och gör det svårt att andas.


Det gick trots allt bra att åka hem under julens alla dagar. Jag hade fina dagar nere i Göteborg och att ta avsked gick okej. Visst kändes det inombords när jag kramade om min familj en sista gång, men jag kommer ju att träffa dem igen - den tanken gjorde avskedet lättare.

Jag åkte från ett hem till ett annat. Och jag erkänner; det var skönt att komma hem - till min och Rickards lägenhet en bit utanför Stockholm.


En jul före aftonen


Jultag till en gåva

Julafton nalkas, det är bara två dagar kvar. Julen här i Stockholm firas, tillsammans med R's familj, redan idag. Vi skall alla befinna oss på annat håll när aftonen väl är här, därför sprider vi värme och kärlek redan denna dag, den tjugoandra december.

Av mig och R skall värdparet, R's pappa med fru, till sin gåva få en jultag. Den skapades snabbt för bara en liten stund sen, men jag är mycket nöjd. Som med så mycket annat; det behöver inte vara så komplicerat - det enkla är stort.

Hur många julaftnar firar du detta år?


Jag kommer hem igen till jul

På radion sjunger Peter Jöback att han kommer hem igen till jul. Det samma gör jag. Den lilla bilen, R och jag tuffar ner till Göteborg på söndag - det känns overkligt. Jag har bott i Stockholm på heltid i en månads tid, lika länge som jag har varit anställd på mitt jobb. Tider går fort och jag kan knappt tro att julen redan är här. Julstämningen har infunnit sig, tack vare julmusik och inköp av clementiner.


Clementiner är jul för mig

Jag minns när jag och min syster var små. Pappa köpte alltid hem clementiner när det började närma sig jul och de doftande frukterna låg i en glasskål i vardagsrummet. Jag tror att jag med säkerhet åt minst en clementin varje kväll, vilket fick hela övervåningen att dofta clementin - en doft som jag sedan dess förknippar med den varma, goda och kärleksfulla högtiden.


Extremt utmattad

Aldrig förr har jag känt ett så påtagligt behov av att få sova. Gårdagen gav mig känslan av att vandra runt likt en zombie. Illamående, yrsel och konstant trötthet fick mig tillslut att däcka - verkligen falla ihop - i soffan under tidig kväll. Jag sov två timmar, var vaken en stund till och kunde sedan somna utan problem när jag och R gick och la oss. I natt sov jag närmare tolv timmar, vilket sker sällan. Det känns bättre idag, men jag kan inte undvika att bli konfundersam. Jag hade samma behov förra veckan, men igår tillkom en snurrande värld.

Jag känner mig extremt utmattad. Det är kombinationen av allt som har skapats och fortfarande produceras kring min nya livsstil. Förändringen är stor, men så också livsglädjen och förhoppningarna.


Livet är positivt

Jag har en positiv attityd till livet, något som inte alltid är självklart. Jag kan ofta vara pessimist, se det dåliga i situationer och tro på det värsta. Kalla det idioti eller överlevnadsinstinkt, jag blir i alla fall inte besviken. Samtidigt kanske själva livet i sig blir en besvikelse när man inte riktigt tar sig tiden att njuta av det man faktiskt har...

Livet är härligt och har en positiv klang. Jobbet börjar jag att lära mig - trots att jag fortfarande kämpar på, blir illa till mods när jag tillrättavisas och ständigt kämpar med att skumma mjölken till fint resultat. Att bo tillsammans med R går bra, men än så länge känner jag inte att vi delar en självklar vardag med tanke på allt det nya. Jag kan fortfarande få känslan av att jag bara är på besök och snart skall åka hem till mitt föräldrahem i Göteborg. Men, i allt det nya som vardagen och mitt liv har att erbjuda finns också glädje och inspiration; jag är glad, skiner gärna som en sol, skapar med värme och njuter av att bara finnas till. Livet får gärna vara så här ett bra tag framöver, bara jag finner den ro och harmoni som jag behöver för att kunna slappna av och inte alltid se på min omgivning med stora ögon. Det handlar om vanor och rutiner, något som jag kommer att få med tiden.

Det känns makalöst att jag faktiskt lyckades, att jag och R fick den tillvaron som vi hoppades på - i fyra år!


Ett klassiskt julkort

Ett klassiskt julkort

Inför julen som stundar (bara tolv dagar kvar till julafton!) har jag gjort ett julkort i klassiska färger; rött, grönt, vitt och guld. Det blev ett kort med juliga detaljer; frostade bär och julstämpel, mistlar och röda rosor. Ett klassiskt julkort, självklart till salu.


När snön blev till lycka

Snön föll över Stockholm och det blev kaos i trafiken. Det kunde ha varit värre, i alla fall för mig. Jag förundrades över hur världen speglade sig. Att människor kan vara ego, när samtliga sitter i samma båt. Hur långtradare fastnat mitt på vägen och i ren panik lämnat släpet att stå över natten. Framför allt förundrades jag över vintern som kom. Som ett barns ögon tindrade även mina och jag kände då, just då när dagen var slut, kvällen här och många frustrerade resenärer väntade på en buss som kunde ta oss hem, att nu, nu är jag lycklig. Känslan av att allt föll på plats; jag kan inte ha det bättre. Jag har ett jobb jag trivs med, en bostad jag tycker mycket om och en kärlek som ständigt utvecklas. Mitt liv har börjat levas igen och jag känner harmonin som endast går att finna i lyckan. När snön kom blev min tillvaro till lycka.


Avlägsen juletid


Julkort i april

December. Helgens produktion av julkort stannade upp och idag har jag befunnit mig på jobbet från morgon till kväll. Julstämningen har inte infunnit sig på riktigt och tanken på att det endast är tre veckor kvar till julafton känns overklig. För mig är det en avslägsen juletid vi vandrar mot. Trots snö, ljusbelysning och julreklam känns julfirandet flera månader bort...


RSS 2.0