December i min Bullet Journal


Framsida för december i min bullet journal.

Årets december i min bullet journal går i röda julens färger. Små tomtar kikar fram under stora luvor och påminner oss om stundande juletid. Månadens tema är lekfullt och uppslagen blir förhoppningsvis så där funktionella som jag önskar.


Översikt och decemberlista.

Månaden summeras på en sida där kalender, att-göra-lista och notiser ges plats. På sidan intill har jag årets decemberlista, läs mer här.

En rad om dagen i december.

Uppslaget En rad om dagen kommer att fyllas med sammanfattningar från dagarna i december.


Mood tracker och habit tracker för december.

Nyfikna tomtar med stora luvor tar form som månadens mood tracker. Respektive luva ska färgläggas i en färg som representerar dagens mood (inneboende känsla). För december väljer jag att han en mer omfattande habit tracker - med tio vanor som jag vill uppmuntra mig själv att lägga tid på under månaden.

Veckouppslag i december.
 
Dagarna i december behöver få ta utrymme i min bullet journal. De första två-tre veckorna i december delar på ett uppslag. När lediga dagar sedan kommer vill jag ha än mer utrymme för var dag, håll utkik efter fortsättningen.


Decemberlistan år 2023

Med två veckor kvar av november och lika länge kvar till första advent skriver jag årets decemberlista i min bullet journal. Julkänslan har ännu inte infunnit sig och är heller inte efterlängtad. Jag vill skriva att jag trivs i nuvarande november, men kan inte direkt påstå att gråa november gör det enkelt att hålla humöret uppe... Så jo, jag längtar nog lite efter december med adventstid och myset som medföljer denna tid på året.

Decemberlistan år 2023.

Vad hoppas du fylla kommande december med?


Tårta till Fars Dag

Till gårdagens firande av Fars Dag bakade jag tårtan nedan. Egengjorda tårtbottnar, plommonkompott med frukt från våra egen trädgård och egengjord vaniljkräm samt vispad grädde och färdigköpt tårtlock i blått. Också den vita marsipanen är köpt. Jag hade en idé på design jag ville göra och resultatet blev en riktigt fin tårta - som dessutom var väldigt god. Jag är mycket nöjd!

Hembakad tårta till gårdagens Fars Dag.


Sopp- och tårtbuffé på Steinbrenner och Nyberg

Under min oktoberhelg i Göteborg besökte jag och min syster med sambo konditoriet Steinbrenner och Nyberg för att äta deras sopp- och tårtbuffé. Min mamma har i flera år talat gott om stället. Jag blev positivt överraskad av hur lyxigt och samtidigt enkelt det kändes! Soppan var väldigt god bara den. Utbudet av tårtor var generöst och varierat och dessutom anpassat efter eventuella allergier.

Sopp- och tårtbuffé på Steinbrenner och Nyberg.

Jag blev inspirerad av enkelheten och den hemtrevliga känslan som infann sig under vårt besök. Lite värmande soppa, gott kaffe och lyxiga bakverk att mumsa på blev ett uppskattat söndagsnöje - till ett bra pris, dessutom. Jag ser fram emot ett andra besök på Steinbrenner och Nyberg!


Summerar oktober månad

Oktober månad har passerat. För min del var det en mindre bra månad med varierat mående. Min reumatism gjorde sig påmind, jag upplevde nedstämdhet och mitt heltidsarbete gav mig stressymptom som består. De trettioen dagarna i oktober innehöll samtidigt fina stunder. Nedan följer en summering.
 
Oktober 2023.

♥ fika och lek med två andra barnfamiljer
♥ fredagsmys med lillen
♥ föräldramöte på förskolan
♥ var på evenemang som intresseorganisationer anordnade
♥ dejt med min R, läs här.
♥ besök hos familj i annan stad
♥ tillbringade en helg själv hemma hos min syster i Göteborg
♥ Afternoon Tea med vänner, se här.

Önskar er en fortsatt fin höst.


Afternoon Tea i vårt vardagsrum

I söndags hade jag sex nära vänner på besök för afternoon tea i vårt vardagsrum. Jag hade dukat upp godsaker på en lång bänk intill ett uppdukat långbord för oss att sitta vid. Bordet hade mörkblå duk på sig, de särskilt inköpta servetterna var vikta fint och på bordet stod långa brinnande ljus i stakar. Atmosfären gav ett lyxigt intryck. Mina gäster uttryckte beundran och jag fick mycket beröm - så värmande!
 
Afternoon Tea i vårt vardagsrum.
 
Jag hade bakat och lagat allt själv, bortsett från en marmelad och lemoncurden. Det jag bjöd gästerna på var följande:
 
♡ råraka med cream fraiche, rödlök, tångrom och gräslök
♡ smördeg med broccoli och senap
♡ två olika sorters scones serverade med färskost, marmelad och lemoncurd
♡ kladdkaka med grädde
♡ banankaka
♡ morotskaka
♡ vinbärsrutor
♡ stora maränger
♡ vaniljrutor med äpple
 
Godsaker serverade på mitt Afternoon Tea.
 
Jag kände mig så uppskattad och omtyckt av de fina vännerna jag hade runt bordet. Stämningen var bra, maten var god och leendena stora när gästerna tackade för sig. En minnesvärd eftermiddag!


November i min Bullet Journal

November i min bullet journal.

För november, årets näst sista månad, i min bullet journal har jag hämtat inspiration från tidigare uppslag under året. Temat och färgerna återfinns inte bara i fjolårets november, utan ses även i maj i min journal. Washitejpen som denna månad är dekor köptes i samma förpackning och/eller vid samma tillfälle som materialet till de månadssidor jag nämner ovan.

Framsidan intill habit tracker.

Månadens framsida har på sidan intill sällskap av habit trackern, där jag loggar aktiviteter som jag vill uppmuntra mig själv till att göra oftare. På uppslaget efter har jag en sammanfattning av månaden i form av en rad om dagen och en förenklad mood tracker, designen är den samma som för januari, se här.

Sammanfattning av november i min bullet journal.

Månadsöversikten är det sista uppslaget för denna månad. Här har jag en kalender för månaden, att-göra-listan samt plats för notiser.

Månadsöversikt för november.

Jag vill påstå att min kreativitet är självinspirerande - jag inspireras av det jag tidigare gjort, skapar nytt och utvecklar på så sätt mitt kreativa sinne och min egen stil. Visst är kreativitet något fantastiskt (om ack så flyktigt)!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-10-29.


RSS 2.0