En månads lycka

20 - feb
Den senaste månaden har jag varit så lycklig, svävande på moln. Jag vet inte varför, allt känns bara så himla bra. Det är en härlig känsla! Förr eller senare kommer jag att snudda mark, till dess svävar jag högt. Som om ingen oro existerar, trots att livet rullar på och innehåller både bra stunder och mindre glädjande besked. Men jag mår bra! [...]


Kvällsstudier

Jag älskar de lugna kvällarna hemma. Ikväll har jag och R köpt en hylla till arbetsrummet (kanske lite för spontant, med tanke på att vi var på IKEA i helgen), ätit rester till middag framför teven, därefter fikat gott, pussats och sedan suttit vid varsin dator. För tillfället sitter jag insjunken i kurslitteratur, vilket brukar vara fallet om kvällarna. Jag pluggar gärna senare på kvällen, trots att R är hemma då. På kvällarna, vid köksbordet, känner jag mig trygg. R befinner sig i rummet intill, musiken står på i bakgrunden och när det är dags för paus finns tekokaren nära till hands. Det är en fin vardag som jag kommer att sakna när denna sista termin är avslutad.

Kvällsstudier vid köksbordet - dagen till ära med en kärleksbukett intill.


Vårkappa i härlig pastell

Igår jobbade jag en kortare dag och passade därefter på att strosa runt i köpcentret på jakt efter nya kläder. Jag handlar kläder så sällan och vill därför gärna ta tillfället i akt när jag väl är på humör. Flertalet plagg provades, men inget föll mig och min kropp riktigt i smaken. Däremot hade jag lyckan att springa på denna vackra vårkappa i härlig pastell! Den sista och till nedsatt pris - i min storlek dessutom! Sjalen fick också följa med hem då den passar så himla fint till.

Våren får gärna komma nu. Den senaste veckan har ljuset kommit allt tidigare på morgonen och dröjt sig kvar allt längre på kvällen. Så härligt och uppskattat! Våren är en fantastisk tid - tänk vad mycket härligt vi har framför oss!



Min nya vårkappa i härlig pastell.


Fredagskväll den tionde februari

Fredagskväll. Vi handlade. Kom hem. Satt och spelade datorspel på varsitt håll. Lagad middag tillsammans. Det gjordes matlådor och startades diskmaskin. Andningspaus. Tevetittande, chips och godisskål. Sedan åter till varsin dator. Ikväll är det helt okej att vi är skilda åt, då jag har byggt ett charmigt tvåvåningshus med inbyggt garage, utomhuspool samt en gångbro över den vattenrika trädgården med en romantisk glänta som bjuder in till trivsamma möten - i the Sims 2 alltså.


Ett av hushållen som ingår i The Sims-familjen Jernelids släktträd.


Med Rickard vid min sida

Vi har haft så himla fina dagar nere på Västkusten - tillsammans, jag och R. Det gläder mig så att han följde med. Det var ändå ett halvår sedan vi senast var där. Inte bara är det roligt att ha honom med, hans närvaro genererar också trygghet. Han har de senaste åren blivit en i familjen!

Han hjälper pappa köpa en ny dator via nätet. Han håller mig lugn - både dag och natt. Han assisterar och är en extra hand, något som jag inte alltid behöver be om. Han hjälper till, men tar inte över. Han är trevlig och förklarar gärna hur de stora kranarna (hans jobb) fungerar. När släkten kommer förbi för att fira mammas födelsedag står vi i hallen för att ta emot dem. Då lägger han armen om mig, betryggande och som ett sätt att visa att vi hör ihop. Det värmer mitt hjärta.


Med Rickard vid min sida. Bild från våra vänners bröllop i början av januari.

Framför allt ger han mig bekräftelse. Det senaste tiden (främst under skrivandet av examensarbetet) har jag gått upp i vikt. Ibland skäms jag över detta, då jag vill vara fin inför R. Han visar inte avsmak, inte alls. Han säger snarare att jag är vacker - jättevacker! Och i mina ögon är han det samma.

Ja, denna helg har det tindrat om oss. ♥


Värmande dagar med familjen

Helgen hemma på Västkusten har bjudit på många fina stunder och mycket värme.
Jag har...

♥ åkt spårvagn längs välbekanta gator,
♥ tagit skärgårdsbåten ut till ön,
♥ kramat om pappa,
♥ haft fredagskväll med tacos och tevetittande,
♥ känt stark familjekänsla,
♥ haft fina samtal med farbror och hans fru,
♥ känt tillhörighet,
♥ fått perspektiv,
♥ hållit R's hand,
♥ ätit god mat,
♥ känt glädje,
♥ fixat födelsedagsfirande för mamma,
♥ gosat med katterna,
♥ känt mig vacker och
♥ varit trygg.

Till min familj: tack för fina dagar!

Blomsterbukett till mamma från lillasyster som inte hade möjlighet att delta i firandet.


Äntligen på väg hem!

Det har gått ett halvår, sist jag var hemma på Västkusten var i somras. Det är enligt mig himla länge sedan med tanke på att jag har mina föräldrar där. Vi hörs av regelbundet på telefon och har god kontakt, men att inte kunna krama om dem känns stundvis ledsamt. Det var i synnerhet tråkigt att inte kunna åka hem och fira jul, eftersom att julledigheten var så kort och examensarbetet så tidskrävande.

Men examensarbetet blev ju tillslut färdigt och godkänt, därför åker jag idag hem till Göteborg med lättnad inombords. Bredvid mig på tåget har jag min R, som tagit ledigt både idag och på måndag för att vi ska få så mycket tid som möjligt med min familj. Det gör mig så glad! Främsta skälet till att vi åker ner är för att det har gått så många månader sedan sist jag var där. Att vi åker just denna helg beror på att mamma fyller år och det gläder mig så att vi har möjlighet att fira hennes dag. Denna helg ska jag tanka livsenergi, värme och kloka ord! Äntligen är jag (med min R) på väg hem!

En helg i Göteborg.

Tidsinställt inlägg, skrivet 2017-02-02.



RSS 2.0