Självdisciplin i gymmet

Det här med träning är något som jag inte har en speciellt positiv inställning till. Mat och skönhetsideal hamnar också under det påståendet. Jag känner krav från samhället på att jag måste se fin ut. Och när disciplinen är lika med noll, kommer prestationsångesten krypande - sakta.

Men någon gång måste man ju ta sig i kragen, inse att man ser fin ut och våga gå emot sig själv. Träning handlar inte bara om att se bra ut; det handlar också om att må bra. Jag har ännu inte märkt att träningen i sig påverkar mitt psykiska mående. Det enda som min mer aktiva träning (från typ ingen alls till åtminstone två gånger i veckan) har lett till, är att jag med gott samvete trycker i mig en massa godsaker. Problemet som då uppstår är att jag inte tränar bort all skit jag trycker i mig - vilket gör att träningen inte har någon direkt effekt på plussidan. Det enda som plussas på är intaget av onyttigheter och siffrorna som representerar storleken på kläder...


Bevis på att jag kar kämpat.
Bilden tagen i omklädningsrummet, därför är kvalitén dålig
(ville inte dra till mig oönskad uppmärksamhet).


Min självdisciplin vad gäller träning är något som jag måste arbete och bli bättre på. Jag tycker egentligen att det är roligt att träna. Det infinner sig i alla fall en skön känsla, när man kämpar som en galning under ett spinningpass. Men det är inte alltid det finns pass som passar mitt liv och mina tider, vilket är en orsak till att träningen inte sker oftare än omkring två gånger i veckan. Att vänta en timme i stan är väl okej - men det är fortfarande tid. Jag känner därför stolthet över mig själv, efter min insats i gymmet idag. Självdisciplinen var på topp och jag kämpade som en galning (se bild ovan). Det är nästan ett litet krav jag har; att linnet ska bli blött på både magen och ryggen - då har jag lyckats. Oteknisk som jag är, fick jag först lekt lite med maskinen och lyckades ställa in att jag skulle träna i 45 minuter. När jag tryckte på start började klockan räkna ner, något som sporrade mig genom hela passet. Det var verkligen kanon och eftersom jag hade bra musik i öronen gick det utan större problem. Jag kämpade på - utan en instruktör som skrek på mig. Jag måste kanske erkänna att jag skrek lite på mig själv - jag är ju faktiskt en tävlingsmänniska, när det gäller att tävla mot mig själv.

Självdisciplin i gymmet. Jag skulle känna mig stolt över mina insatser, om jag lyckas hålla fast disciplinen, så att den inte rymmer...



Loka som smakar sommar


Loka, som smakar sommar.

Egentligen är jag för snål, för att köpa vatten på flaska. Igår kände jag dock ett stort behov av dryck, därför fanns det inte mycket annat att göra. Jag köpte en flaska Loka med smak av Mango och Marula. Den hade en riktigt god och uppfriskande smak och jag ska absolut köpa den igen. Dessutom anser jag att den smakar sommar, vilket hos mig väckte minnen och längtan efter varma kvällar i augusti.
 Ett kanontips - du borde smaka!


Det ska göras bröllopskort

Eftersom jag inte hade ork att vänta på bussen som går hela vägen hem, hoppade jag på en annan som i alla fall stannar på en hållplats med rimligt gångavstånd från hemmet. När jag ändå befann mig där, tänkte jag kika in lite snabbt i hobbybutiken som ligger i närheten. Lite snabbt blev det, men med mig hem fick jag dock materiel för en hundralapp. Alltid kul att få nya idéer och införskaffa nytt materiel till kortmakandet.


Dagens inköp (läs mer nedan).

Pärlorna var inget planerat köp; jag har en likadan karta, men med pärlor av blå nyans. De pärlorna har verkligen gått åt och när jag nu hittade en karta med andra nyanser, passade jag på att köpa den. Dekorationer på nål kan alltid vara bra att ha. Jag har svårigheter med att veta hur jag ska dekorera korten med dem, men jag övar och hoppas att jag får användning för inköpet. Dessutom var det billigt, så varför inte... Stämpeln med texten "Till Brudparet" och de röda rosorna var dock välplanerat. Det ska nämligen göras bröllopskort framöver. Inte för att jag vet hur det kommer att gå, eftersom jag bara har gjort ett kort tidigare, men jag tror det ska gå bra. När man har rätt materiel och inspiration brukar det bli ett lyckat resultat. Löven som ger en känsla av höst var en lycka att hitta! Senast i helgen skapade jag ett kort med löven (kortet kommer att publiceras i helgen) och jag är nog lite förälskad i just dem. De är så fina att sätta på kortet och man måste nödvändigtvis inte ha rosor eller andra blommor i kombination. Det är kanon! Därför blev det två buntar, när jag ändå var igång. Jag är nöjd och ser fram emot att skapa mer. Bröllopskorten blir en utmaning, men självklart också ett rent nöje att få göra.

Kika gärna in Mitt Kortmakeri!


Egocentriskt handlande är en sköld mot verkligheten

Besked efter besked kommer till mig. Vänner och bekanta har allvarliga tråkigheter i sina liv. Själv står jag här och försöker hänga med i svängarna. Igår var hon ju så glad. Idag är hon av annat slag. Han som alltid log, går inte längre runt med ett leende på läpparna. I dessa stunder skäms jag över mig själv. Att jag är egoistisk gör mig inte unik. Vi är alla själviska och egocentriska ibland. Våra självcentrerade handlingar är en sköld mot verkligheten. När omvärlden blir för skrämmande, då är det lättast att bara tänka på sig själv. När syret tar slut, då är det en själv man räddar först. Andra får komma senare. Egocentriskt, men kanske också rättvist. Var och en har ju ett eget ansvar. Ett ansvar att ta vara på varandra. Samtidigt ett ansvar mot sig själv, då det inte gör någon nytta att själv dras med ner i avgrunden. Att stå kvar och se på. Ta in allt det nya och se objektivt på det som sker. När alla andras hjärtan består nyskapta sår, är det jag som står vid sidan av och bara väntar på slaget i magen. En dag faller man ihop. Om inte annat, för att ens ego inte längre klarar av att se världen utanför rasa samman totalt.

Totalt.


Så mycket som vi väntar på


På de blöta gatustenarna ligger utspridd syren, 11 juni 2010.

Våren är redo att spricka ut. Jag vill tro att många av oss är fulla av förväntan. Snart är den här, det är nära nu. Men mitt i förväntningarna och förhoppningarna om ännu en sommar, finns det något mer som lurar. Där finns kraven inför sommaren; jobb som ska fixas, hyn som ska bli brun, kroppen som ska trimmas inför dagarna på stranden, kärleken som ska hittas, utemöblerna som ska lackas, skolavslutningarna som ska genomföras så tidigt som möjligt... Krav inför en ny tid som väntar. Vi upplevde den förra året. Många av oss hoppas säkert på att denna sommar ska bli minst lika bra som förra årets varma månader. Själv är jag mest bara rädd för att inte leva upp till alla förväntningar. När är det dags att krya in under täcket och lämna världen utanför för ett tag? Ja, just det... Den tiden har ju redan passerat. Våren är här, det är dags att vara glad.


Vårdag


Bilden tagen den 8 juli 2010.

Vilken fantastisk vårdag det är i Göteborg! Det finns inte ett enda spår efter snön som föll i går. På andra ställen är det tydligen vinter igen..? Jag njöt verkligen, när jag idag gick klädd i converse och skinnjacka. Det är underbart! Jag är dock lite rädd för vårdepressionen, som jag antagligen har lätt att få (verkar det som). Det känns som att jag borde klara mig ifrån den i år, eftersom hela vintern egentligen har varit som en grå och tjock gröt (med hallonsylt på sina ställen). Men man vet ju aldrig. Det kanske smäller på riktigt den här gången. Allting ligger ju och laddar runt omkring mig; laddar för att slå ut i blom och spraka i härliga färger. Bilden ovan är från förra året och ett bra exempel på hur fint det är på sommaren. Jag längtar efter varmare dagar, samtidigt som jag helst vill slippa tänka så långt fram.


Snön yr utanför fönstret


Snöflinga på verandans räcke.

Jag kan inte låta bli att skratta åt mig själv och åt alla andra som så självsäkert har hoppats på vår. Senast igår skrev jag att våren nu är här, på riktigt. Men jag kanske borde äta upp de orden, i samband med att snön än en gång faller över ön..? Helt plötsligt dalade några lätta flingor ner från himlen och sekunden efter var det ett hav som föll från ovan. Mäktigt, men samtidigt tråkigt. Jag vill inte använda min vinterjacka mer. Jag tror bestämt att jag ska trotsar vädret. Jag fryser hellre, än att fortsätta se tjockis ut.


Lördag som jag vill ha den


Blommor i pappas kök.

God kväll mina vänner. Jag hoppas att ni har en bra helg. Själv är man slappis, men det dåliga samvetet är på andra sidan havet. Här ute på ön spelar tid och rum inte så stor roll. Jag har dock inte låtit dagen passera utan vidare. Efter att jag sovit ut till klockan elva var det direkt upp och iväg. Jag och L tog en promenad förbi affären och gick sedan vidare mot dansbanan. Vi var ute i närmare en timma - något som vi båda kan skryta om, då vi sällan promenerar. Det var mysigt och dessutom var vädret kanon. Våren är här, inget snack om saken.
 Under dagen har ännu ett kort blivit producerat. Det går långsamt framåt, men jag låter det vara så; stress och press har jag nog av under veckans alla dagar av måsten. Idag har jag bara tagit det lugnt och försökt stanna upp och tänka efter. Också det borde prioriteras som viktigt och framför allt nyttigt - både för kropp och själ.

Önskar er en trevlig kväll!


Veckans idé visade sig bli bra


Veckans idé!

Inspirationen till nya kort kan dyka upp i princip när som helst. Veckans idé hängde kvar, trots att jag inte kladdade ner den på papper förrän ikväll. Resultatet blev bra - men jag satt dock i tre timmar. Det första jag gjorde, när jag kom hem, var att börja med kortet. Jag sköt allt annat åt sidan och ägnade mig helt åt kortmakandet. Efter att ha provat diverse idéer som alla utgick från veckans idé, lyckades jag tillslut få ihop en snygg design. Jag är nöjd - och mer inspirerad än jag var tidigare idag. Dock är jag för trött, för att skapa fler kort ikväll...

Fler bilder på kortet och även pris kommer att publiceras i Jasmine's Kortmakeri under morgondagen.


I helgen ska det skapas

Jag tror inte att någon har missat att det är fredag idag? Det har i alla fall inte jag. Fredag känns riktigt bra, men jag hade önskat att jag redan var hemma. Mitt humör är sårbart och jag irriterar mig på diverse människor som är respektlösa, allmänt korkade eller bara står i min väg. Jag vill bara komma hem, duscha länge och sätta mig vid kortmakeriet. I helgen ska det skapas. Jag får sällan tid att sitta ner och bara pyssla i evighet. Det är alltid något som kommer i vägen, sabbar mina planer eller så får psyket för sig att suga ur lusten. Men i helgen ska jag verkligen producera kort. Jag har så mycket fint material liggandes, som bara väntar på att få användas. Dessutom är det roligare att göra kort, när det finns folk som vill köpa kort av mig. Det var ju en tjej som köpte fem kort av mig och som var riktigt nöjd med hela processen. Det är rörande, när man får bekräftelse att man faktiskt kan.

Spana in kortet, som jag skickade till en vän.


Utdrag; Jag avgudar dig

"Det finns personer som är besatta av en gud. Individer som finner tröst i att stå lägre än en överordnad. I vår värld existerar det människor, som njuter av att bli illa behandlade av den som de älskar… Exemplen är många och jag känner igen mitt beteende ganska ofta. Du är som min Gud, jag avgudar ju dig. Du är den som ger mig tröst, genom att visa att du bestämmer. Och det spelar ingen roll hur mycket du sårar, jag tycker om dig ändå. Det finns en viss glädje i att bli utnyttjad, kanske mest för att jag vill känna mig behövd."


Njuter av tidigare vårens morgnar

Imorgon tror jag bestämt att skinnjackan får följa med mig till skolan. Min varmare jacka börjar visa sitt syfte - lite för väl. Det är varmt och jag känner mig bara tjock i den. Nej, nu är det minsann dags för vårkläderna att dammas av. Kanske blir det till och med klänning imorgon, något som sällan uppskattas av mig...


Morgon vid kanalen, bilden tagen 2010-04-14.

Jag hör fiskmåsarna gapa och visa att de återigen har kommit hem till staden vid havet. När jag vistas i centrala stan, hör jag spårvagnarna plinga och varna för deras framfart. Kanalerna som passerar genom staden ger hopp om varma tider, då isen smälter och solen gör mig blick svår att utnyttja till fullo. Det är vår. Nu vill jag inte ens tänka på möjligheten att det (faktiskt) kan börja snöa i april... Vi håller hoppet uppe och ser framåt, oavsett vad vintern lämnar bakom sig. Trots att det i alla stunder inte är med en lika positiv och motiverad anda.


Tisdag kväll

Jag känner av lugnet som infinner sig. Det är spänningarna som släpper, efter att jag har gått på högvarv hela dagen. Fokuset har legat på samtliga timmar i skolan, disciplinen kunde inte vara mer under kontroll och hela mitt Jag har fått lägga alla personliga tankar åt sidan. Det kändes okej i aktivitetens epicentrum (Ja, jag måste stila med att jag lärde mig något av uppgiften som skulle skickas in idag.), men nu är jag mest bara trött. Mitt inre finner ro och jag längtar efter att få ha egen tid - för mig själv. Kortmakeriet lockar; det kliar i fingrarna, efter att ha varit ifrån kreativiteten så länge. Det blir nog sent ikväll... Kortmakeri, skönlitteratur och ännu fler utdrag vill jag skriva. Det blir som sagt sent - det har ju en viss tendens att bli så, när jag beslutar mig för att sömn inte bör prioriteras.
 Innan jag omsluter mig av kreativiteten tänkte jag dock lägga mig i soffan framför teven och se på House. Det är liksom en tradition på tisdagarna.
 Någon mer som kollar på den fantastiska Dr. Gregory House?


Tessie gästbloggar!

Hej på er!
För några veckor sedan fick jag en fråga av Jasmine om jag inte ville gästblogga hos henne, jag blev självklart smickrad och glad och tackade genast ja!!
Jag har nu funderar på vad jag skulle skriva om, vad som skulle intressera er att läsa.

Jag har fortfarande inte svar på den frågan. Tihi!!

Men jag tänkte att jag kunde skriva lite om mig själv, göra lite reklam för mig och min blogg på wordpress.com

Here we go!!


Jag heter Therese men föredrar att bli kallad Tessie.
Jag är 23 år gammal men blir 24 den 28 mars.
Jag är en stjärn-motivs/ving-motivs galen rocker, singer and songwriter tjej som just nu bor i en liten 1a i Iggesund. Det är verkligen inte nått party ställe men jag har min familj nära och fina vänner.
Jag spenderar mycket tid åt musiken, båda att lyssna och spela själv. För ca 5 månader sedan köpte jag mig min första egna gitarr och den har gett mig mycket glädje. Jag vet att det står skrivit i stjärnorna att jag en vacker dag kommer stå på en stor scen, I´m gonna be a star!! Min vokaliska röst är som en porlande bäck, har du hört mig sjunga så förstår du varför. Musiken är mitt andra hjärta och det tillsammans med mina nära får mig att leva fult ut. Annars ägnar jag min fritid åt vänner, familj och karln. Jag reser titt som tätt ner till Stockholm för det är där jag har min kärlek och bonusbarn.
Snart kommer dock resorna bli omvända, jag kommer att resa upp till Hälsingland i stället för ner till Stockholm. Jag och min bästa vän Sandra samt hennes hund, min gudson Zantos kommer tillsammans att flytta till Stockholm i slutet av sommaren för att börja leva på riktigt, och följa våra drömmar.

Det var lite om mig, så min blogg då kanske!?

Jag bloggar som sagt på wordpress.com och min adress är curves4all.wordpress.com

I min blogg kan ni följa min vardag, allt ifrån djupa inlägg om livet, dikter, åsikter och allt annat tok som ploppar upp i min trasliga hjärna!
Just nu går jag igenom mycket, jag har som sagt flyttning att börja planera och tänka över men sedan har jag även en rättegång som jag inväntar datum på. Vad rättegången handlar om mer exakt har jag inte riktigt skrivit om ännu, det är nått otroligt personligt anser jag, men jag har även sagt att när jag känner mig mera redo kommer jag att dela den med världen.
Så med andra ord Welcome to the addiction - -> curves4all.wordpress.com

Ni kanske undrar nu hur jag känner vackra Jasmine!?..
Det kan jag tala om för er när jag ändå är här och gästbloggar lite!
Jasmine hittade mig på en blogg jag bloggade anonymt på, men eftersom jag la ner den bloggen och hade min gamla blogg kvar så skrev jag till henne att titta in där, sagt och gjort långa fina kommentarer kom från denna fantastiska tjej och vi fortsatte att skriva till varandra ett bra tag. Sedan bytte vi msn med varandra och där fortsatte vi ha kontakt. En dag i sommras ringde jag henne lite spontant när jag var på väg till en vän och sedan senare den sommaren så bestämde vi oss för att träffas. Det var nämligen så att jag skulle ner till Stockholm och min Jonas och hon skulle med sin pojkvän till hans familj i Stockholm, sagt och gjort så bokade vi in att träffas. Vi möttes upp på T-centralen jag hand i hand med min Jonas och hon med sin Rickard. :)
Vi patrolerade runt i stora staden och hittade en fik att fika på, efter nån timme där gick vi vidare. Det var en mysig dag, och det var otroligt roligt att träffa Jasmine. Dock fick inte vi så mycket tid att prata bara hon och jag, men vi vet att det kommer fler tillfällen att kunna ses igen. Hon har blivit en mycket god och fin vän till mig som jag varar nära mitt hjärta <3

Ne, det var nog allt för mig. Inte så märkvärdigt men väldigt roligt att få chansen att gästblogga lite. Så, åter igen är ni sugen på att lära känna mig mera är det bara att klicka er vidare till mig.

Kärlek, Kramar & Rock`n Roll // Tessie



Tessie är en av mina älskade vänner. Tack för att du finns. <3


Ibland förundras jag över mig själv

En känsla nära ångest, som trycker ner och bryter ner mig inifrån och ut. Jag försöker kväva den, men den kommer allt närmare och jag kväver istället mig själv.

För mycket press kan ibland få mig att stänga av. Jag blir som en trotsig unge som vägrar se något annat än svart och vitt. Min skoldag kräver att jag presterar mitt yttersta. Idag hade jag ett prov i Matematik D, mitt första för kursen. Eftersom jag hade svårt för föregående kurs, har jag slutat tro på mig själv vad gäller matematiken. Samtidigt är jag inte den som ger upp, utan fortsätter hela tiden att göra mitt bästa - tills jag inser sanningen. Det som känns skönt med matematik D är att jag kan hoppa av kursen precis när jag vill. Jag behöver inte läsa den, om jag inte vill. Jag får tillräckligt med poäng utan den. Men matematik är roligt - oavsett om jag förstår allt eller inte. Hur som helst, provet idag gick förvånansvärt bra. Jag som trodde att jag skulle misslyckas totalt, blev glatt överraskad. När jag klarade de tre första uppgifterna utan problem, spred sig den där tävlingsinstinkten runt i kroppen och jag började gå på högvarv. Så här i efterhand kan jag erkänna att jag inte borde ha hoppats så mycket, men jag skrev i alla fall klart provet (med lite kladd här och var). Ibland förundras jag över mig själv. Min personlighet är ibland ganska fascinerande. Att jag kan vända från att vara trotsig unge till att bli hoppfull och fyllas av förväntan. Ganska makalöst och för det mesta en bra egenskap - om den går åt rätt håll och inte trycker ner mig istället. Jag har en viss tendens att göra det, när livet bara trasslar till min tillvaro ytterligare.


Utdrag; Du gav mig mycket

"Att något så simpelt som kärlek, kan göra så fruktansvärt ont. Att något som egentligen borde bara lätt och fullt av kärlek, kan vara så förkrossande och tungt att bära. Sådana kontraster, vad är egentligen kärlek? Jag minns den som en lätt dimma, som med enkelhet kunde få mig att gå vilse. Jag hade svårt att andas, men du gjorde luften lättare att ta in. Du gav mig syre, när du älskade mig. Du gav mig hopp, när du viskade hemligheter i mitt öra. Du gav mig livskraft, när din omtanke var tydligare än någonsin. Du gav mig mycket. Jag har många gånger frågat mig, vad jag gav dig – om jag gav dig något? Men jag vill inte tvivla på mig själv; jag vill tro att min vänskap till dig i alla fall gav något – varför hade du annat stannat i min närhet?"


Utkast 2011-03-20

Jag skriver i ett anteckningsblock om ett destruktivt beteende. Orden tyder inte på det, men tankarna bakom skrämmer även mig. Det är en rädsla inför framtiden, en sådan vi alla stöter på ibland. Jag är inte van vid den. Det var ett tag sedan sist. Då visste jag hur jag skulle hantera tankarna; genom att låta känslorna ta över. Nu kan jag inte göra på samma sätt, jag bör istället göra motsatsen. Det är något nytt för mig, jag som alltid lyssnat på mitt inre. Men det är just den delen av mig själv som spökar, som sprider nedtryckande rykten och får min hjärna att flippa. Jag försöker tala vettigt med mig själv, men det enda som tycks komma ur mig själv är ord av hopplöshet. Det är inte det så det bör vara och jag har heller inga förslag på förändring.

Rapport om nuläget.


Körslaget 2011

Casper Janebrink, Lisa Miskovsky, Gabriel Forss, Jasmine Kara, Andreas Jonsson, Ann-Louise Hansson och Jakob Samuel. Foto: Morgan Norman/Söderberg Agentur/TV4
Casper Janebrink, Lisa Miskovsky, Gabriel Forss, Jasmine Kara, Andreas Jonsson,
Ann-Louise Hansson och Jakob Samuel.
Källa: Tv4

Ikväll börjar Körslaget på Tv4. Det ser jag fram emot. Inte för att själva programmet är speciellt bra (ärligt talat tycker jag att det är nära intill sämst), utan för att Andreas Jonsson är med. Utan att framstå som en patetisk tonåring, kan jag erkänna att jag tycker att Andreas är väldigt attraktiv. Kanske till och med lite så där busigt snygg. Han är sexig, helt klart. Sen har vi ju vackra Lisa Miskovsky med i programmet. Och mannen med attityd, självklart; Jakob Samuel från The Poodles.

Oavsett hur dåligt körerna sjunger, hur långtråkigt hela konceptet är i längden och hur puffiga klänningar Gry Forssell har, kommer jag i alla fall att ha några suveräna kändisar att spana in.

Någon mer som ska se Körslaget ikväll?
 Vem hejar du på?


Att skriva personligt

Fortsättning på tidigare inlägg...
Jag vill tacka jennifer för inspirationen.



Att skriva personligt

Jag föredrar att skriva personligt. Jag tror på att man får ut väldigt mycket av det; man lär känna sig själv. Dessutom kan andra individer dela med sig av sina perspektiv. Det är spännande. Man lär sig mycket av andra, det ska man inte glömma bort. Och stödet som andra personer kan ge, det är unikt och bör tas vara på. Vi lever ju på denna jord tillsammans - av en anledning, vill jag påstå.
Ibland känns däremot de tankarna inte lika lockande. Ibland vill man bara få vara ifred, utan en massa åsikter som transporteras hit och dit. Man vill få vara egen och slippa känna press från omgivningen. Ensamhet är an annan sak, den känslan ska inte förväxlas med behovet av egen tid.

Att skriva personligt tror jag starkt på. Det kan dock vara farligt och leda till ohanterliga konsekvenser. Det gäller att känna sig själv, innan man lämnar ut sitt innersta till världen utanför sin egen kropp. Själen upptäcker för ett tag, men måste få känna trygghet i sitt eget hem; inombords.



Har inte modet att dela med mig

Jag beundrar de personer, som så fritt kan dela med sig av sina liv. För dem verkar det så självklart. Det är det för mig också, ibland. Andra stunder sluter jag allt inom mig. Det är en reflexmässig handling, för att undvika att bli sårad och känna att jag ångrade mig efteråt. Jag försöker skydda mig själv. Samtidigt vill jag så gärna skriva, men det blir bara fel om rädslan står i vägen för ordflödet. Modet finns inte hos mig nu. Inläggen står på kö och väntar på att bli skrivna. Jag vågar inte längre öppna min anteckningsbok, eftersom jag är rädd för att se sanningen. Jag är rädd för ett destruktivt beteende, där jag bara klankar ner på mig själv och inte ser världen med realistiska ögon. Jag är rädd för mig själv ibland. Och då skyller jag mina känslor på rädslan för att inse. Rädslan för att dela med mig av mig själv.


Mysfrukost


Mysfrukost

Vakna tidigt, mysa under täcket en stund och sedan gå upp och äta frukost. Mysfrukost, som jag kallar det. Älskat sällskap, yoghurt med go'a flingor, O'boy, mackor, croissant och en komisk serie på tv. Mys, mysfurkost, mysmorgon hemma hos Rickard.



Som en fredag ska vara

Uppgiften som ska vara klar till tisdag hänger över mig lite smått. Jag började med den idag, efter att ha deltagit aktivt under ett intressant seminarium gällande politik och statens roll i samhället. Dock har uppgiften ingenting med seminariet att göra. Det jag ska göra till tisdag är att sätta mig in i tre naturkatastrofer, som världen har varit med om under de senaste åren. Jag ska sedan jämföra dessa katastrofer, ganska simpelt och enkelt (men ändå komplicerat) rakt på sak och dessutom förklara fenomenen med hjälp av det jag har lärt mig gällande jordbävningar, tsunamis och endogena processer. Idag har jag mest suttit och letat efter information, för att jag över huvud taget ska ha någon from av grund att stå på. Jag kände dock för att ta fredag tidigare, då jag började bli ofokuserad och mestadels satt och uppdaterade mig själv kring nyheter kring bloggen... Mycket givande kan tyckas, men jag prioriterade hellre att åka hem, fira fredag och ta itu med skolarbetet senare under helgen.



Mellanmål

Skolmaten var ingen vidare hit idag, därför smyger sig den lilla hungern på (uttrycket taget från en reklam). Till mellanmål blir det sötaste yoghurten med chokladkulor - lyxigt, men välförtjänt. Jag njuter av fredag, äter onyttigt mellanmål, får nostalgikänslor som berör språkresan till Hastings 2008 och väntar på att Rickard ska komma hem. Vi ska fira fredag, hoppas jag. Det blir antagligen tv, mys och kanske middag - om någon av oss orkar laga en sådan.

Som en fredag ska vara, helt enkelt.

 


Hoppas, blir sviken och försöker igen

Det här med att söka jobb inför sommaren är en himla berg- och dalbana. Jag har aldrig direkt varit arbetslös, eftersom jag ännu inte har satt min fot på den stora arbetsmarknaden. Dock börjar jag förstå hur det känns för de individer, som tvingas bort från arbetsmarknaden, inte får plats eller helt enkelt har svårt att komma in. Att söka arbete är inte lätt. Själv har jag de senaste dagarna upplevt allt från extrem besvikelse, till att på nytt bli hoppfull och fyllas av förväntan. Liseberg sa nej och nu är det för sent att söka andra jobb. Det var inte smart gjort av mig, det erkänner jag med motstånd och en smäll på käften till mig själv. Jag får skylla på mitt eget ego. Samtidigt vill jag inte ge upp hoppet. Motståndet jag har stött på är ju inget att ens tala om. Det känns jobbigt, men jag ska inte klaga. Hoppet finns fortfarande med mig. Jag kanske har ett jobb som i alla fall drar in lite pengar. Kanske. Jag vet inte ännu, men jag hoppas. Och kanske måste jag räkna med att bli sviken ännu en gång. Men vad ska jag göra, mer än att söka jobb efter jobb efter jobb... och räkna med att bli nekad en gång till.


This is life


Kortmakeri

Att sova är överskattat, det har jag uttalat mig om förut. I natt satte den tanken sig sig nog på ett annat ställe än i mitt förståndet... Klockan elva borde jag ha stängt av datorn, efter att mamma redigerat ett CV som jag senare skickade in. Jag borde ha sovit. Borde. Men lilla jag tycker inte om att sova. Jag vill inte, det tar bara en massa tid. Därför stannade jag uppe. Det blev kortmakeri, bland annat färdigställde jag kortet (se bilden ovan), som ni redan har fått se en skymt av. När klockan närmade sig ett, beslutade jag för att lägga mig i sängen, där jag låg vaken ännu en timme - förtrollad av ett litterärt verk skrivet av Katarina von Bredow. Klockan två kom tydligen förståndet tillbaka, för då var boken slut och jag somnade genast. Innan ögonen föll igen, hann jag noter att jag bara skulle få fyra timmars sömn i natt...

Men det var det absolut värt. Jag kände en dos av tillfredsställelse, när jag var uppe sent i natt. Jag gillar att vistas inomhus under sena kvällar. Mörkret skrämmer, samtidigt som jag finner ro. This is life, att bara sitta uppe med en kloss som blockerar svala tankar och känna hur ljusare känslor tar över. Och jag som är en människa beroende av vanor, har svårt att lämna bakom mig att ledigheten faktiskt är över...



Bara att söka vidare

Jag är faktiskt inte helt förkrossad över att jag inte fick jobbet på Liseberg. Klart att jag är besviken, jag ville ju så gärna ha jobbet. Men, men. Man kan inte få allt här i livet, speciellt inte när man precis försöker ta sig in på arbetsmarknaden. Jag ska söka jobb på Liserberg nästa år igen (förhoppningsvis, om inte hela livet bestämmer sig för att ändra riktning i all hast). Denna sommar får jag helt enkelt hitta ett annat jobb. Hur mycket det än tar emot att söka (för att jag är lat och inte känner mig psykiskt motiverad), måste jag söka vidare. Det kommer att gå, det ska gå. Positiv inställning, eller hur?
 Jag kommer bli så himla glad, om jag får ett jobb. Med den känslan i bakhuvudet, fortsätter jag nu att söka jobb inför sommaren 2011... Det är lite roligt också, faktiskt.


Utdrag; En förälskelse

"Jag fylls av förundran och en förkärlek till dig. En kärlek, en förälskelse som viskar i mitt öra. Viskar fina ord i mitt öra, kysser min kind lite lätt och lägger armen om mina axlar. En förälskelse som beskyddar och berör. Du kan vara den kärleken, den förälskelsen. Men bara om du vill, i så fall väntar jag på dig här."


Conversen är på!


Sommar 2010.

Det är vår i Göteborg, det går inte att undkomma. Det känns i luften. Det känns i sinnet. Och vägarna är lättare att vandra på. Mitt humör stiger i takt med temperaturen. Det är skönt. Jag är trött på att vara nedstämd. Beskedet från Liseberg var inte oväntat, men jag står ändå här med min besvikelse och hoppas att nästa jobba ska ge bättre besked (trots att jag än så länge inte har sökt något annat, inte direkt). Jag vill tacka för ert stöd och för era fina ord. Kärlek till er.

Mina älskade converse är på.
De är verkligen älskade. Efter att jag tjatat på mamma tillräckligt länge, gick hon tillslut med på att köpa ett par "tygskor" till mig. De må vara skor av tyg och dålig kvalité, men jag tycker mycket om dem. Jag känner mig fin i dem, trots att de är trasiga och i regnigt väder gör mina strumpor blöta. Men converse tyder på vår och i bästa fall en lagom varm sommar. Jag njuter av luften jag andas, när jag kliver ut på gatan en morgon i mars.


Inget jobb på Liseberg sommaren 2011

Efter mycket om och men har jag kollat mailet från Liseberg. Där stod följande...

"Hej Jasmine!

Tack för din ansökan! Det är trevligt att se att du gärna vill arbeta hos oss.

Antalet lediga tjänster är litet i förhållande till hur många som söker och tyvärr har vi inte möjlighet att kalla dig till en intervju. Vi vill ändå tacka för det intresse du visat och hälsar dig välkommen att söka igen nästa säsong.

Med vänliga hälsningar
Liseberg AB
Personalavdelningen"


Det var det.
Jag får hoppas på mer tur nästa säsong.
Nu är det bara att fortsätta söka sommarjobb.



Trasig spårvagn - en artikel om Västtrafik

Jag tror inte att någon har missat att jag och Västtrafik inte är de bästa vännerna. Det har sina förklaringar; jag är inte den personen som går runt och är fientlig mot allt och alla (om dei inte råkar vara så att jag blir bemött otrevligt). Västtrafik har bevisat allt för många gånger, att de inte värnar om mig som resenär. De tänker bara på att tjäna pengar och på att få kollektiv trafiken att "fungera" - ett begrepp som kan diskuteras i evigheter (eller inte diskuteras alls, om jag får bestämma).


Artikel från dagens Metro.

Jag läste för ovanlighets skull tidningen i morse. När jag stötte på artikeln ovan, spred sig ett hånskratt på mina läppar. Där fick de, de ***! Äntligen, är det första jag tänker. Sen börjar jag smida mina planer. Denna artikel borde publiceras varje dag; Västtrafik har alltid problem med sina fordon, det är allt ifrån en nyhet. Men räknas det som trakasseri mot företag? Jag tror det inte, eftersom artikeln är sann.



Inte helt okej


Kortmakeri på G!

Så var denna helg slut. Jag mår sådär. Illamåendet som jag fick uppleva under torsdagen och fredagen har lagt sig. Jag känner mig dock inte helt okej. Jag är fortfarande trött. Dessutom är det något som trycker i halsen, för jag har svårt att andas. Jag gillar inte känslan; känslan av att inte kunna andas, inte få luft.
 Nu börjar Solsidan och efter det är jag nog så gott som fast vid teven. Kortmakeriet är för tillfället mest för att få tankarna att fokusera på annat. Det som trycker i halsen är obehagligt och dessutom har jag dåligt samvete för att dagen bara försvann utan att jag tog vara på den. Och som om detta inte vore nog, såg jag att det ligger ett mail från Liseberg i min inkorg. Jag vågar inte öppna. Att bli nekad jobbet skulle kännas tungt.


Bok - Vill du ha barn med mig?

"Vill du ha barn med mig?"
är skriven av Åsa Jinder.

Jag hade inga förväntningar alls på denna bok, eftersom jag vann den i en simpel tävling. Dock måste jag berätta att jag blev glatt överraskad. Boken är bra, en sådan där må-bra-bok, som man gärna läser en regnig söndagseftermiddag. Språket är enkelt och man kan lätt ta åt sig handlingen. Inga överdrivna miljöbeskrivningar, inga gnagande känslor som borrar sig in i läsaren och heller inga sidor utan läsvärt innehåll. Boken är bra, absolut! Den behandlar ett ämne, som jag tycker fler människor borde tänka på; nämligen barnlöshet. Det är inte självklart för alla par att barn kommer bli en del av livet. För vissa kvinnor och män fungerar det helt enkelt inte. Jag har i mina unga år svårt att ta åt mig av denna bok, men visst blir jag berörd. Att inte kunna få barn, kan för många kvinnor ses som ett misslyckande. I boken får vi ta del av Noras upplevelser, när hon - tillsammans med sin Joakim - kämpar för att bli gravid.

Det som jag gillar med boken är att den innehåller så mycket kärlek, trots att den behandlar ett så seriöst och gripande ämne. Jag hade personligen lätt för att se på ämnet från ett objektivt perspektiv, eftersom barn inte är aktuellt i mitt liv just nu. Jag vet inte hur andra kvinnor (och män?) upplever boken, men jag tycker att boken förtjänar en chans. Detta verk är inte det bästa jag har läst, men jag tar åt mig av mina nya erfarenheter och ser det som en bonus att jag har utvecklats som författare (om än så länge knappt synligt, men i slutändan kommer resultatet att bli tydligt).

Detta inlägg är önskat av Rinki.


Utdrag; Du behövs

Ständigt återkommande tankar, som finns kvar i mig än idag.

Jag behöver din luft, för att kunna andas.
Jag behöver din närhet, för att känna mig trygg.
Du behövs i mitt liv, för att jag ska se mening.
Om det enda jag kunde ge dig, ändå vore nog.


Att älska en bok


Böcker jag tycker väldigt mycket om.

Det finns böcker som påminner. Historier som berör. Och händelser i skönlitteraturen som lockar. Jag har lätt att omslutas av ordens universum. Ärligt talat har jag inga svårigheter alls med att älska en bok. Varje bok får en unik betydelse för mig. Vissa verk blir till och med så betydelsefulla för mig att jag älskar dem. Vi får en egen unik relation, lite som att vara sambos. Det finns böcker som jag redan har läst tre gånger och som jag gärna tar mig ann ännu en gång. Att älska en bok. Det är unik känsla. Att känna igen sig i handlingen, men ändå kunna hålla distans. Att uppleva känslor på nytt, men denna gång kunna se objektivt på sitt liv. Att stå vid sidan av och beundra kärleken i boken, samtidigt som man själv fylls av kärlek och värme. Att lyckas som författaren, det är en konst. Min förhoppning som framtida författare ska bli att förmedla livets mening, så som jag ser det. Att kunna älska. Att våga, lära sig och att vilja älska en annan människa.
 Att älska en bok, det är något unikt.


Exklusivt kort


Exklusivt kort

I veckan köpte jag tre otroligt fina papper, bland annat det som syns på bilden (fram- och baksida). Rosa rosor införskaffades också, eftersom jag ansåg att de skulle passa utmärkt till de nya papperna. Kortet blev väldigt fint och jag är kanonnöjd. Dock vet jag inte alls vad jag ska ta betalt för det... Till skillnad från många av mina andra kort, anser jag att detta kort är mycket mer exklusivt. Kostnaden för materiel är högre än vanligt och jag har verkligen försökt göra kortet mer välarbetat. Så, hjälper du mig? Vad ska jag ta betalt för kortet? Eller rättare sagt; vad skulle du kunna tänka dig att betala för ett handgjort kort i storlek A5?

Besök Jasmine's Kortmakeri för att se mina kort.


Jag vill kliva av karusellen


Gröna Lund, 2010-07-26

En känsla som får hela min värld att snurra.
Stanna. Jag vill kliva av karusellen och andas.
Men den fortsätter bara att snurra.


Illamåendet har passerat

God morgon! Idag verkar det faktiskt vara en sådan. Illamåendet har passerat, vilket känns befriande. Min fobi för att spy har verkligen gjort sig till känna. Torsdagens upplevelse var inte något vidare förtjusande (läs mer här). Jag har dock haft turen att slippa det jag upplever som det värsta jag vet. Igår var jag hemma från skolan. Jag vilade mest, försökte hålla koll på mitt mående och få i gång min kropp. Psykiskt sätt framkallade jag ett ihållande illamående, då jag verkligen inte ville uppleva min fobi. Men jag klarade mig och under kvällen kändes det helt okej. Rädslan fanns fortfarande kvar i tankarna, men jag övervägde att släppa taget om dem. Har man lyckats äta en ostmacka, druckit (nära en liter) mjölk och dessutom ätit en kryddstark middag, borde det inte vara några problem med magen. Om jag fick vinterkräksjukan eller inte, det vet jag inte. Men jag klarade mig i alla fall från att spy - det är alltid något.


Tre resecheckar


Tre resecheckar från Västtrafik.

Det har gått tre månader på det nya året (som kanske inte är så nytt längre...) och jag har redan skickat in minst fem resegarantiblanketter till V
ästtrafik
. Deras kollaktivtrafik fungerar inte, så enkelt är det. Idag fick jag tre resecheckar á 50 kronor och har nu en sammanlagd summa på 250 kr. Det är nästan det samma som att Västtrafik betalar halva mitt fritidskort, som jag ska köpa i sommar. Skamligt? Nej, inte särskilt. Västtrafik har bara gjort det enkelt för sig. Att ha en fungerande kollaktivtrafik kostar mer, så varför inte bara ge en femtiolapp här och var. Dessutom slipper de ju betala psykvården för de mest utsatta resenärerna. Det hade blivit himla dyrt... Detta företag lyckas aldrig komma undan.


Jag vill så gärna ha jobbet

Min ansökan om sommarjobb på Liseberg, skickades in i slutet av januari. Än har jag inte fått något svar, därför började jag undra. På hemsidan kan man läsa att alla kommer få besked i mitten av mars. Det är snart - vilken dag som helst. Jag är nervös, förväntansfull och sitter som på nålar. Tänk om jag får jobbet, det skulle vara fantastiskt! Samtidigt vet jag att chansen inte är att räkna med. 7000 ansökningar, hur stor är chansen att det är just jag som kommer att få en anställning?

Om jag får jobbet, kommer jag bli väldigt glad. Jag har velat jobba på Liseberg i flera års tid, men det är först denna sommar, som jag är gammal nog att börja. Jag är säker på att en sommar på Liseberg skulle ge mig mycket bra erfarenhet; både inför kommande arbeten, men också för min egen personliga utveckling.

Det jag oroar mig för, är om jag inte får jobbet. Det kommer att kännas som ett misslyckande. Var mitt CV inte tillräckligt bra? Vad gjorde jag för fel? Kunde jag ha gjort något annorlunda? Jag tycker inte om att misslyckas, speciellt inte om jag har gjort mitt bästa. När jag skickade in min ansökan till dem, kände jag mig stolt över mitt personliga brev. Blir jag nekad, kommer det att kännas dåligt. Det kan vara för att det är mitt första seriösa jobb jag söker, det är nog största anledningen. Sen att jag hoppas så mycket, kommer också bidrag med sin del av en än så länge oklar besvikelse.
 Dessutom, om man inte tänker på just detta arbete, känns motivationen till att söka andra jobb inför sommaren, inte speciellt stor. Jag har ingen lust, helt enkelt. Jag vill ha ett jobb, men jag känner mig inte tillräckligt stark för att få ett nej. Istället hoppas jag riktigt mycket på en anställning på Liseberg. Blir jag inte antagen, får jag hoppas på att förra sommarens jobb, även detta år står öppet för mig.

Jag vill så gärna ha jobbet. Snart kommer beskedet. Jag kan inte göra annat än att hoppas.


Jag vill inte spy!

Jag är redo att köra en timme långt spinningpass. Min förhoppning är att jag ska kunna ta i ordentligt och verkligen få ut det yttersta av träningen. Jag måste dock tänka om, när jag några minuter innan passet, börjar känna mig illamående. Att spy är det värsta jag vet, det finns inget värre. Och att göra det offentligt känns inte vidare lockande. I en lätt dimma tar jag mig därför till närmaste toalett. Jag låser om mig, andas en stund och mer händer inte. Kanske var det bara något tillfälligt som kom över mig? En dold känsla som gjorde sig påmind och fick drastiska konsekvenser? Jag beslutar mig för att - trots illamåendet - genomföra passet. I värsta fall får jag väl lämna salen, tänker jag för mig själv. Jag börjar trampa, det går bra. Dock känner jag lätt illamående, när jag tar i lite extra. För att skona min kropp och mitt psyke, försöker jag hänga med på passet, men i ett betydligt lugnare tempo. När endast nervarvning kvarstår, lämnar jag salen. Illamåendet har kommit tillbaka. Känslan av att vilja spy kommer över mig och jag drabbas av panik. Jag vill inte spy! Andningen försöker jag hålla koll på. Jag tar kontroll över mig själv, intalar mig att det kommer gå bra - bara jag kommer hem. Jag duschar, byter om och tar mig till hållplatsen. Bara jag inte måste spy på spårvagnen! Det går bra, jag kliver av två hållplatser senare. Där får jag vänta på min buss i några minuter, och under tiden hinner jag lugna ner mig själv och andas. Men det är inte lätt att förbereda sig inför en bussresa, när jag hela tiden blir påmind av mitt illamående. Rädslan för att spy på bussen - och rädslan för att spy över huvud taget - gör att jag mår ännu mer illa. Jag kliver i alla fall på bussen och sätter mig längst fram. Ifall jag nu måste spy, kan jag ju be busschauffören att stanna. Det är vad jag tänker, samtidigt som jag vet att det inte kommer att gå. Bussen kör och jag drabbas ännu en gång av panik. Jag vill inte åka buss, jag vill bara komma hem! En hållplats hinner jag åka, innan jag går av. Illamåendet känns tydligt och jag tror att jag ska spy när som helst. Jag drar mig undan till platser där det inte finns lika mycket folk. I mörkret försöker jag vistas, det skulle vara pinsamt att spy, när någon ser. Jag ringer Rickard. Förtvivlat förklarar jag att jag mår så illa och undrar om han kan hämta mig. Självklart. Älskade Rickard ställer alltid upp. Han är en underbar vän. Efter en stund kör hans bil in på en parkering i närheten. Jag kliver in, förklarar hur jag mår och börjar än en gång känna av illamåendet. Dessutom blir jag yr; kanske bara en bieffekt av min rädsla för att spy i kombination med vetskapen om att jag måste befinna mig i ett fordon. Rickard har dock tänkt på det mesta; under hemresan sitter jag med en plastpåse, som är redo att fyllas om så skulle behövas. När vi är nästan hemma, kommer illamåendet kraftigare än tidigare. Rickard lugnar mig och jag försöker andas. Jag vill inte spy! När bilen stannar, kliver jag ut. Jag skakar, blundar och tårarna rinner. Jag vill inte spy. Det är obehagligt, äckligt och det värsta jag vet. Spyfobi.

Detta var igår.
Rickard följde med mig in och stannade en timme. Jag spydde aldrig. Natten har också gått bra. Dock känner jag mig inte riktigt frisk, därför stannar jag hemma idag. Skulle jag behöva spy, kommer det bara att bli värre, om jag befinner mig i skolan. Min fobi kommer att bli ännu svårare att hantera. Dessutom vill jag inte smitta ner hela skolan, om det nu skulle vara så att jag har fått en släng av vinterkräksjukan.
Jag vill inte spy.


Påminner mig själv om sommaren


Tredje Dansen, 2010-07-15

I dessa tider av regn, snö och allmänna tecken på sena vinter och början på vår, har jag svårt att hålla humöret uppe. Groparna är många och jag kan knappast undvika att ständigt falla i fällorna. Det som får mig att gå upp på morgonen, är hoppet om att det som väntar kommer bli lika underbart som förra sommaren, de varma månaderna under år 2010. Kan denna sommar bli lika fantastisk? Jag tvivlar på det, men man kan alltid hoppas.


I en värld


Bild från 4 oktober 2010.

I en värld där jag kastas fram och tillbaka. Där klipporna är hårda och där jag inte finner ro. En omgivning som kräver, men som inte ger mig stöd. Där jag tvingas kämpa mot mig själv, för att kunna besegra världen. Den stora helheten är oväsentlig.


Utdrag; Kanske kan vi älska på nytt

"Ge mig åter din trygga famn, jag behöver gömma mig för ett tag.
Välkomna mig, som du alltid gjorde förr.
Se på mig och charma mig med ditt leende.
Stå vid min sida och försvara mina ord.
Älska mig, om det så blir för första gången.
Ge mig kärlek, jag ber dig snällt.
Det jag inte fick då, kanske du kan ge nu.
Det skulle kännas bra, väldigt bra.
Det är aldrig för sent att återvända.
Kanske kan det till och med bli bättre nu;
när vi båda har mognat och upplevt världen på skilda håll.
Kanske kan vi lära av varandra,
se den andre på ett annat sätt;
med nya ögon.
Känna kärlek på nytt.
Det är inte för sent att älska.
Kanske kan vi älska på nytt, för första gången,
åter igen."


... men nu snöar det

Jag som hoppades på att våren är här nu. Men nej, tydligen inte. Utanför fönstret snöar det kraftigt, gatorna i staden är snart vita. Och jag som hade hoppats på att slippa varma kläder. Dock överväger jag inte att än en gång flytta in i mina vinterkängor. Jag är trött på osexiga kängor, likaså trött på att vara instängd i ett par trånga jeans. Så länge jag slipper flertalet grader under nollstrecket, klarar sig nog mina fötter i ett par converse. Eller varför inte i mina låga stövlar med klack - som jag har fått så himla mycket beröm för! Tack snälla, ni är fina! Så länge gatorna inte har förvandlats till isbanor, kan jag nog ta mig fram i höga klackar.

Våren var ju här - igår... men nu snöar det. 


Bara vi slipper uppleva detta tydliga tecken på vinter...
Genom is, 2011-01-16


Våren är här, vill jag tro


Mina älskade skor med hög klack.


Här i Göteborg har våren kommit - på riktigt, vill jag tro. Jag kan inte ha vinterkängorna längre, eftersom jag blir alltför varm om fötterna i dem. Därför har jag med glädje (och smärta) på mig mina höga klackar. Äntligen! Jag kommer ha på mig dem framöver, samtidigt som conversen antagligen kommer att dammas av och ställas fram. Mina vinterstövlar med högt skaft hänger kanske med ett tag till, men det gäller nog bara månaden ut. Våren är här, jag har svårt att tvivla på det.

Hur är det i din del av Sverige?



Kortförsäljningen börjar komma igång


Besök Jasmine's Kortmakeri!

Det var verkligen roligt att kolla mailen idag, eftersom jag möttes av en glad överraskning.
 Min försäljning av kort går ganska trögt och jag står fast vid att det inte gör mig något. Jag skapar för att det är roligt, den synen vill jag alltid ha på mitt skapande. Men visst måste jag erkänna och dela med mig av den glädje jag känner, när det faktiskt finns personer som vill köpa mina kort. Jag har svårt att förstå att det är just mina kort de vill köpa. Mina kort - mina?! Jag blir rörd och stolt, det ska ni veta.
 I helgen ska ni få er en titt på de korten som beställningen innehåller. Tills dess får ni hålla er till tåls... eller kika in Kortmakeriet på egen hand. I helgen ska jag dessutom försöka skapa fler kort att publicera.


Kvällsklassiker


Ett halvt paket chokladglass.

Än har jag inte flyttat hemifrån, men under de kvällarna som jag är hemma hos Rickard, njuter jag gärna av att få känna av vuxenlivet för en stund. En kvällsklassiker är bland annat att äta glass. Dela ett paket på en halvliter och äta med sked direkt ur paketet. Det tar slut på femton sekunder, men de är sekunder av ren njutning. Så, ikväll njuter jag av chokladglass och begrundar min omgivning (Rickard).



Utdrag; Ett föråldrat förtroende

"Plötsligt inser jag att jag inte har tänkt på dig idag. Inte förrens nu. Då känner jag mig dum. Som att jag har svikit dig, fast jag vet att det inte är så. Jag sviker inte dig, för det finns inget att svika. Det finns inget som kan få mig att svika dig. Du är ju redan borta, så vad mer kan jag svika – förutom ett föråldrat förtroende."


Avokado på mörkt bröd


Dagens mellanmål: Avokado på mörkt bröd.

Jag tyckte det var dags att pausa en stund och få i mig något ätbart. Suget efter godsaker finns ständigt med mig - som en konsekvens av mina dåliga vanor. Dock känner jag inte att jag behöver ändra på dem, inte för tillfället i alla fall. Det finns redan tillräckligt många där ute, som undviker sötsaker för att gå ner i vikt. Själv satsar jag på att leva livet och kanske för en kort stund notera vad det är som jag får i mig. Tills dess att bantningskurer känns relevant för mig, får jag slåss mot mitt eget självförtroende.
 Dagens mellanmål är gott, nyttigt och enkelt. På mindre än tre minuter har jag fått ihop ett smaskigt mål mat, nämligen Avokado på mörkt bröd. Det kan inte bli enklare - och avokado älskar jag!


Kortmakeri 2008-03-24

Som ni kanske minns, har jag tidigare publicerat ett kort som är skapat för väldigt länge sedan. Jag har nu hittat ännu ett kort, som är skapat före tiden då kortmakeri var en brinnande hobby.

Jag tycker att kortet är ganska fint. Dock måste jag erkänna att jag håller med min vän, som nyligen uttalade sig om mina kort. "- Du har verkligen utvecklat ditt skapande. Inte för att vara elak, men förut var dina kort ganska enkla - lite som att bara sätta på material på ett kort. Nu har du verkligen lyckats med att kombinera ihop snygga kort." Med det menade hon att jag har utvecklats på många plan, och jag måste hålla med henne. Det är nästan lite skämmigt att publicera korten som gjordes förr, men jag antar att det är ett närmare måste. Vi utvecklas ju hela tiden - både genom våra intressen och som människor.

Besök gärna Kortmakeriet, där jag säljer mina handgjorda kort - välkommen!


Den påminner om en känsla, men jag kan inte komma på vilken.


Solnedgång, 5 november 2010.

Bilden påminner om en känsla, men jag kan inte komma på vilken. Att känna, men inte veta för vad. Att veta, men ändå inte vara helt säker. För långt borta. Jag har glömt hur det ska vara. Det var länge sedan. Påminn mig. Jag har glömt hur det är att leva livet. Jag har tappat greppet, men nu vet jag inte ens vad jag ska greppa taget efter. Innebörd. Jag vet ju så väl, ändå är det suddigt i min blick. Ett motiv jag inte kan tolka. En känsla jag inte förstår. Den påminner om en känsla, men jag kan inte komma på vilken.


Ni kan se kortet ikväll

Hej!
 Jag är vaken, men inte speciellt redo för dagen. Klockan hann slå en timme över midnatt, innan jag la mig igår kväll. Det känns idag, eftersom jag säkert hade behövt sova mer. Men, jag tycker det är överskattat att sova, därför ligger jag gärna inte kvar och drar mig särskilt länge. Inte när jag vet att jag har saker att göra under dagen.
 När jag har fått mig själv att se någorlunda okej ut, det vill säga efter att ha duschat, tvättat mitt inte så presentabla hår och klätt på mig något annat än myskläder, ska jag åka förbi Rickard en stund. Det blir bara några timmar, för ikväll ska jag på släktkalas hos min kusin som fyller år. Kortet till henne fick ni se tidigare i veckan (större bild än i detta inlägg), dock bara insidan. Ikväll publiceras kortet i Jasmine's Kortmakeri. Kolla gärna in, för att se fler bilder på kortet.


Sittandes i en stubbe

Jag spanar på bilder från konfirmationslägret jag var på för tre år sedan. Det var verkligen en makalös helg och jag hade himla roligt. Kameran var självklart med - vi, jag och min gamla kamera, kom varandra närmare under den helgen. Bilden nedan är från det lägret.


Jag sittandes i en stubbe, 2008-02-23.


När det enda man vet säkert, inte längre är sig likt.

Skrivandet har alltid legat mig varmt om hjärtat. Genom ord har jag i många stunder kunnat dämpa extrema känslor. Som en utväg ur verkligheten har jag kunnat skapa lugn med hjälp av ord. Mina texter betyder på många sätt väldigt mycket för mig. Något så simpelt som ett blogginlägg har många tankar bakom sig. Mina utdrag ur mitt så kallade Mästerverk är ren ärlighet och laddade känslor rakt igenom. Varje ord är noga utvalt; där finns en baktanke.

Men ibland tappar även den starkaste greppet. En dag faller vi alla till marken, om inte av oss själva så utav slag från omvärlden. Ingen står med rak rygg livet ut. Någon gång faller vi alla. När det enda man vet säkert, inte längre är sig likt. Då blir verkligheten plötsligt mycket mer skrämmande. Till och med så orolig och paranoid, att vi tvingas backa några steg. Och backa är något vi alla måste göra, för säkerheten står inte alltid och vaktar våra ryggar. Vi måste se oss omkring och lära oss att förstå. Men när ingenting är sig likt, då är det svårt att veta säkert.


Skrivandet har alltid legat mig varmt om hjärtat.


Spinning Puls

Efter skolan åkte jag och tränade med en vän. Vi körde Spinning Puls - något jag aldrig provat på förut. Spinning Bas eller Medel kör jag några enstaka gånger i månader, därför är jag så pass van vid passen att jag vet hur mycket jag orkar ta i. Men nu blev det annorlunda, när jag hade en mätare som mätte hur många procent till maxpulsen jag hade kvar. Tävlingsmänniskan i mig gjorde sig synlig. Jag kämpade på som sjutton, utan att tänka på själva passet i sig. Jag tänkte på min andning, eftersom ledaren var väldigt noga med att poängtera den. Jag höll mig dessutom inom det området på mätaren, som ledaren sa till oss att hålla. Och jag nådde den röda och jobbigaste nivån - åtminstone vid ett kort tillfälle. 90 % lyckade jag uppnå, vilket är precis i början av röda nivån. Jag är nöjd, absolut. Och jag kan tänka mig att köra det igen; att än en gång få tävla mot mig själv. Under nästa pass hoppas jag dock att jag kan få mer koll på hur jag anstränger mig under passet, utan att titta alltför mycket på klockan. Pulsklockan lär vara en sporrande faktor, men träning handlar ju inte bara om att lyckas bättre - det handlar också om att lära känna sig själv och sin kropp.

Och hur mycket förbrände jag under passet? Ingenting, om man räknar med kladdkakan som jag ska trycka i mig ikväll.


Sänkta priser i Jasmine's Kortmakeri


Jasmine's Kortmakeri

Mitt Kortmakeri har snart varit öppet i ett år. Tiden går minst sagt fort! Beställningarna är få, men jag njuter inte av pengarna utan av att skapa. Det är roligt att kolla igenom arkivet och se hur mycket man har utvecklats. I och med det insåg jag att det fanns en hel del orimliga priser. Jag ar därför sänkt priset på många kort - med några kronor eller med en drastisk sänkning. Hoppas att du kikar in!


Onsdag kväll


Kvällens efterrätt

Kycklingpajen blev faktiskt god, jag känner mig lite stolt faktiskt. Efter den blev det efterrätt; någon form av äppelpaj liknande den jag gjorde för ett tag sedan (recept hittar du här). Nu är jag himla mätt!
Trött är jag också. Dagen har varit påfrestande på många sätt. Jag ser fram emot att gå och lägga mig och läsa några sidor ur kärleksromanen innan jag sluter ögonen för natten. Sov gott.


Matlagning pågår...

Jag är hemma hos Rickard. Ikväll lagar jag kycklingpaj med paprika och purjolök i. Om det blir bra eller inte det återstår att se. Jag erkänner att jag smått börjar tröttna på pasta med sås (det är dock väldigt gott), därför är det mest bara skönt att variera middagen med något annat; exempelvis paj - som jag älskar.


Matlagning pågår...


Mars kommer med ljusa morgnar


Bild tagen i morse.

Vi har nu inlett mars månad och i kalendern är det vår. Dock vet jag inte om våren har visat sig ännu, men jag hoppas att vintern snart är över. Kylan börjar jag tröttna på och deppigheten som ofta tilltalar mig under vinterhalvåret behöver få ett slut. I morse, när jag gick ner till båten, blev jag lite hoppfull - då morgonen var ljus. Under den timmen jag var vaken, innan jag klev utanför dörren, hann dagen komma med stormsteg. Det behövs verkligen ljus i tillvaron, så det är med glädje jag välkomnar ljusare tider.


Utdrag; Det var som förut

"...  Det var som förut, det var vad jag kunde höra från omgivningens röster. Det var som förut. Precis som det hade varit de senaste två åren. Jag var förälskad och hade varit det länge. Förr pratade jag och tjejerna en hel del om dig, men allteftersom jag tog avstånd från dem, slutade också samtalet att handla om just dig. Du blev en i mängden; en bland så många andra tonårskärlekar. Men för mig var du speciell. Du var den enda jag tänkte på. Tills den dagen, då jag tvingade mig själv att gå vidare."

Jag skriver inte lika ofta, men när jag väl sätter ord på papper är det bra. Det blir himla bra och känslosamt. Vissa utdrag är skrämmande att läsa, de är ärliga i grund och botten. Jag ska skriva färdigt Mitt Mästerverk. Det får ta sin tid. Jag har inte bråttom. Jag har redan väntat i flera år.


Kortmakerskan i unga år


Min mormor har lyckats hitta ett kort från mig. Det är ett julkort gjort för länge sedan. Det måste vara omkring tio år sedan! Jag gick nog på fritids då, en tid under lågstadiet.
 Som ni ser har jag alltid haft en väldigt kreativt ådra inom mig. Kortet är ju makalöst vackert, kanske nästan antikt? Oavsett om det ser stiligt ut eller inte, var det i alla fall himla roligt att få se ett av mina första kort som har skapats. Det har skett några små framsteg sen dessa, tycker du inte?


Filosoferar

Jag tappar greppet totalt och jag minns inte var jag står.
Som om mitt minne har raderats och jag har tvingats börja om på nytt.
Lära livet från början. Se för att kunna förstå.
Misslyckandena duggar tätt och ensamheten har blivit min livspartner på nytt.
I en sval bur, som varken ger skydd eller trygghet;
som bara håller mig borta från att uppleva omvärlden.


RSS 2.0