Semestern som gått

Det har varit en fin semester. Dagarna nere hos familjen på Västkusten gjorde gott och det var uppskattat att komma hem till kända marker och bli ompysslad och bortskämd. Resan till Paris var magisk på många sätt, framför allt för mig och R. Älskade R. Här kan du läsa mer.

Andra semesterveckan var vi bara hemma och slappade. Det är ju trots allt ganska fint att njuta av vardagsbestyr tillsammans med sin fästman. Under min sista vecka på semestern har det påbörjats renovering av det mindre badrummet. Det har gjort det svårt för mig att ta sovmorgon, men har samtidigt uppmuntrat till äventyr utanför hemmet. Veckan blev trots allt fin och avslutades med kräftskiva tillsammans med vänner.

Det är så tydligt för mig hur bra jag har det. Hur bra vi, jag och R, har det. Tack - vad mer kan jag säga...


Återblickar från semestern som gått.


Kreativitet och glädje x3

Kreativitet och glädje x3.

Semester på hemmaplan möjliggör kreativt skapande. Ett gult kort att glädja en medmänniska med resulterade i ytterligare kort; ett rött och ett lila. Senaste tillskotten i kortmakeriet känner jag stolthet och glädje över - de blev faktiskt himla fina! Jag gillar attityden som korten förmedlar och insåg i skapandets stund att jag gillar den stilen på kort. Kanske kommer liknande kort att fortsätta produceras.

Kika gärna in i Jasmine's Kortmakeri för att se fler bilder på respektive kort samt för att spana in framtida kort. Dessutom finner du ett arkiv att inspireras av. Välkommen in!


Du & Jag

Den 10 augusti firade jag och min R nio år tillsammans. På vår årsdag vaknade vi upp till en första dag i ett soligt Paris. Och där bredvid sängen på hotellrummet gick R ner på knä. Kan ni tänka er? Sedan tolv dagar tillbaka har vi en ring på respektive finger. Sedan den torsdagen är vi fästman och fästmö. Det kanske var på tiden...

Min finaste R. ♥ Han har stått vid min sida i så många år, dagligen sedan snart fem år tillbaka i och med vårt samboskap. Sedan något år tillbaka har jag haft förhoppningar om att han ska fria och svaret på hans fråga har vuxit fram med tiden och sedan lång tid tillbaka varit självklart. R avslöjade att han haft en seriös tanke på att fria till mig sedan ett halvår tillbaka. Sedan i början av juni har ringarna legat hemma hos oss - obemärkt från min sida.


Förlovade!

... på vår årsdag.

Att R gick ner på knä och frågade om jag vill dela mitt liv med honom var en fullständig överraskning för mig! Jag hade mina förhoppningar och jag har hintat ganska ordentligt sedan något år tillbaka. Och vi har pratat om det i flera år. Men nu, nu är det han och jag. Du och jag. Mina närstående har frågat om det kommer bli bröllop och självklart är det så. Vi har inte satt något datum än och vill heller inte stressa. Men absolut, några planer har vi minsann och prata om den stora dagen kan man ju alltid.

Rickard, jag älskar dig.


Den tredje och sista dagen i Paris

Den tredje och sista dagen i Paris gick alla fem i sällskapet till ett café i närheten av hotellet. Där åt vi god (fransk) frukost, vilket i mitt fall blev en caffe latte, en smoothie och en mandelcroissant. Yummy!


Frukost på caféet Pret.

Planerna för dagen var att besöka katakomberna som löper under gatorna i Paris. Det hade sagts vara storslaget och något att inte missa vid ett besök i staden. Tappert stod vi och väntade i kö - i fem timmar! Jag ska villigt erkänna att det var tålamodsprövande, för oss alla. Några av oss hade svårare att stå stilla och vänta snällt och det var därför vi som gick till caféer och matställen i närheten och försåg övriga sällskapet med mat...


Ätvänligt i en kö; panini eller liknande.

På eftermiddagen var det äntligen vår tur att kliva in i en annan värld, under jord. Själv har jag svårt att riktigt förstå att sex miljoner parisare ligger staplade (!) längs katakombernas väggar. Det var maffigt, absolut, och aningen läskigt. Att överhuvudtaget överväga vad klaustrofobin tyckte om upplevelsen var uteslutet. Det var bara att gå och fortsätta framåt.


Ingången till katakomberna under Paris.


Katakomberna i Paris.

Efter äventyret i katakomberna var vi alla möra och i behov av att återvända till hotellet för återhämtning. Senare promenerade vi upp till den romersk-katolska kyrkan Sacré-Cœur där utsikten var mäktig och kyrkan (från utsidan sett) magnifik.

Promenad upp till kyrkan Sacré-Cœur.

Den romersk-katolska kyrkan Sacré-Cœur.

R och jag med vyn över Paris i bakgrunden.

Utsikten från höjden kring kyrkan Sacré-Cœur.

Lördagen och den sista dagen i Paris avslutades med middag i närområdet, skratt och återberättande av resan samt en promenad i den ljumna sommarkvällen tillbaka till hotellet. Tidigt på söndagsmorgonen såg vi Paris försvinna i taxins backspegel och på förmiddagen flög vi över Europa för att senare landa på stadig mark strax utanför Stockholm. Au revoir!


Andra dagen i Paris

Andra dagen i Paris besökte R, hans bror och pappa Euro Disney. Jag och R's pappas fru strosade istället runt i diverse köpcentrum. Nära beläget vårt hotell låg Galeríes Lafayette, en lyxig shoppingupplevelse i flera våningar. Vi förundrades av den vackra miljön och jag strosade glatt omkring bland parisinspirerade teburkar ch choklad. Med mig hem köpte jag ett scrapbookingalbum i vilket jag ska bevara minnen, kvitton, fotografier och biljetter från resan.


Vackert tak i Galeríes Lafayette.


Shopping i Galeríes Lafayette.

Innan vi tog oss hem genom större delen av Paris tunnelbanesystem åt vi utsökt glass på ett Häagen-Dazs-café. Har du inte smakat denna glass kan jag verkligen rekommendera dig att göra det. Häagen-Dazs finns att köpa i de flesta matbutiker. Mums!


Besök på ett Häagen-Dazs-café.

Efter någon timmes vila på hotellet begav vi oss återigen på upptäcksfärd. Området kring den romersk-katolska kyrkan Sacré-Cœur är mysigt och bjuder in till både turistliv och småstadskänsla. Vi åt middag på en restaurang som serverade god mat och ljuvlig Crème Brûlée.


Området kring kyrkan Sacré-Cœur.


Mysig gränd i Paris.

Sent på fredagskvällen stod vi utanför Moulin Rouge. Vi var nog alla mycket förväntansfulla och själv kände jag mig aningen osäker. Vad vi hade att vänta mer specifikt var oklart, men jag blev snabbt varse om det när ridån drogs isär och strålkastarna fäste min blick på en storslagen show. Näst intill nakna kvinnor, fjädrar, akrobatik, musik, shownummer som fick mig att gapa och en verklighet som kändes långt borta...


Ett besök på Moulin Rouge.
 
När vi sent på natten gick hem längs mörka gator tycktes större delen av sällskapet ha blivit positivt överraskade av showen. En föreställning på Moulin Rouge kunde ha varit så mycket, men jag tycker faktiskt att den var ganska lagom. Jag som till en början avstod förslaget om att uppleva en show på Moulin Rouge är glad att jag fick uppleva denna storslagna kväll!

Har någon av er läsare sett en show på Moulin Rouge?


Middag i Eiffeltornet

På torsdagsvällen den 10 augusti hade vi bokat bord på restaurangen 58 Tour Eiffel, en lyxig restaurang belägen på första våningen i det magnifika Eiffeltornet. Utöver trevligt sällskap och storslagen utsikt bjöds vi på imponerande service och ljuvlig trerättersmeny.
 

Eiffeltornet.


Magisk kväll på 58 Tour Eiffel Restaurant.


Förrätt: räkor, avokado, granatäpplekärnor och mangosås.


Huvudrätt: vit fisk serverad med krämig risotto och grön sparris.


Dessert: Säsongens bär med vaniljkräm på mjuk marängbotten.

Efter middagen tog vi trapporna upp ytterligare en våning. Jag är inte så förtjust i höjder och var därför aningen skrämd när vi väl kom upp. Samtidigt var jag så stolt att jag vågade! Däremot valde jag att inte ta hissen ännu högre upp. Istället strosade jag runt i butikerna och fascinerades av hur imponerande Eiffeltornet är som konstruktion.

Jag befann mig på Eiffeltornets andra våning.
 

Utsikt från Eiffeltornet.


Eiffeltornet vid skymning.


Jag passade på att shoppa några (alltför många) meter över marken.

Ett upplyst och för några minuter blinkande Eiffeltorn. Magiskt!

Både jag och R var så nöjda med kvällen att vi själva blev lite förundrade över att vi på torsdagskvällen hade befunnit oss i Paris endast under ett dygn. Ytterligare dagar av upplevelser väntade...


En första dag i Paris

Sent i onsdags kväll landade vi på en av Frankrikes flygplatser nära huvudstaden Paris. Jag och R åkte dit tillsammans med R's pappa med fru och storebror. En vinande snabb taxiresa tog oss genom ett mörkt och i vissa avseenden skrämmande Paris för att slutligen släppa av oss utanför vårt hotell Les Plumes. Hotellet var ett litet sådant med mycket karaktär.

Detaljer från hotellet Les Plumes.

På torsdagen vaknade vi upp till en första dag i Paris. Självklart begav vi oss till Trocadéro för att ta en titt på Eiffeltornet - och vilken syn! Jag tror inte att ni kan förstå hur maffigt det var att se Eiffeltornet i verkligheten. Det är ett magnifikt monument som är fascinerande på så många sätt! Kolla bara!

Eiffeltornet.

Jag och R med Eiffeltornet i bakgrunden.

Eiffeltornet.
 
Som ni kan se var himlen ganska mörk och strax därpå kom ett skyfall som hette duga. Det regnade ordentligt och därför klev vi tacksamt på en turistbuss. Under färden fick vi möjlighet att se många av de vackra monumenten i Paris, däribland Notre-Dame och Triumfbågen.


R och jag på en turistbuss i Paris.


Notre-Dame.

Triumfbågen.

Med oss till hotellet senare på dagen hade vi med oss ett Eiffeltorn i miniatyr. Jag ska villigt erkänna att det var svårt att motstå de många fina souvenirer som säljs längs gatorna i Paris.

Souvenirshopping i Paris.


Hemkomna från Paris

Eiffeltornet i miniatyr.

Jag och R är nu hemkomna från Paris. Vi har haft fantastiska dagar i Frankrikes huvudstad där vi har fått se nya delar av världen ovan, på och under jord samt av varandra. Med oss hem har vi ett fåtal sovenirer och mängder av minnen. Som alltid är jag lite trött och frånvarande de första dagarna på hemmaplan, men jag försäkrar er om att ni kommer få läsa mer om resan och om oss under de kommande dagarna.


Nio år tillsammans

Den 10 augusti 2008 skildes jag och R åt för första gången efter att R hade varit nere i Göteborg över en helg. När vi kramade om varandra på tågstationen hade vi båda förhoppningar om att ses igen. Det har gått nio år sedan vårt första möte. Sedan fem år tillbaka sover vi i samma säng varje natt. Det förundrar mig vart livet tog oss båda. Att vi fick kontakt via en internetsida och därefter höll kontakt också på andra sätt. Ingen av oss kunde någonsin ana att vi skulle hålla ihop så länge...

Denna årsdag då vi firar nio år tillsammans vaknar vi upp i Frankrikes huvudstad Paris. Ikväll har vi tillsammans med R's familj ett bokat bord på restaurangen i Eiffeltornet. Det kommer bli magiskt!

Vi firar nioårsdagen i Paris.

Tidsinställt inlägg, skrivet 2017-08-09.


Dagar hemma på Västkusten

8 - aug
Tillvaron bjuder på så många fina stunder. Jag måste medvetet stanna upp och andas, tänka, för att inte uppslukas totalt av allt det vackra som ibland också kallas för livet. Jag är nyligen hemkommen från några dagar hemma på Västkusten. Jag och min R bilade ner direkt efter att jag gick från jobbet i fredags. Vi har fått tid att umgås med min familj och släkt samt fått möjlighet att varva ner. Och andas. Jag körde hårt de två sista dagarna innan semestern och spänningshuvudvärken gör sig fortfarande påmind.


Katten Marshmallows poserar kungligt.

Sommarsallad till lunch innan bilfärden hem.


Jag, älskade R och katten Marshmallows vid ett uppdukat bord på mammas uteplats.


Fina vardagskvällar

Trots att jag har jobbat heltid sedan i juni och har nuvarande vecka kvar att arbeta innan semestern har jag varit ganska bra på att ta vara på kvällen efter arbetsdagen. Ikväll möte jag exempelvis upp en kompis från gymnasiet som är på besök i Stockholm. Vi mumsade på sushi på Kungsgatan och förundrades över hur god glass som finns att köpa högre upp på Drottningsgatan. Det slår mig hur viktigt det är med fina vardagskvällar och att ha ett liv även utanför jobbet - för att orka vara professionell i yrkesrollen.

Sushi på Kungsgatan.


RSS 2.0