Två återkommande sidor i min Bullet Journal

Det blev inga efterföljande veckouppslag i maj månad i min bullet journal. Jag klarade mig på den uppslagsstora månadskalender som jag skapade inledningsvis. Lite synd att fler sidor inte blev gjorda kan jag tycka. Jag gillade verkligen temat för maj, särskilt den vackra washitejpen med mönster. Däremot gjorde jag andra sidor i min bullet journal, se nedan.

Lista i min bullet journal på förslag på blogginlägg.

Ett av de mest hjälpsamma syftena med en bullet journal är möjligheten att samla information och listor på samma ställe. Innan jag började använda mig av denna planeringsmetod hade jag däribland diverse listor (i plural) på förslag på blogginlägg att skriva. De senaste tre åren har jag istället samlat dessa listor i min journal. När sidan är full gör jag helt enkelt en ny sida med plats att fortsätta på listan över inspiration till bloggens innehåll. Det är hjälpsamt och stressreducerande!

Baklogg i min bullet journal.

Ytterligare en sida som är återkommande och som görs på nytt när föregående sida är förbrukad är min baklogg. Här noterar jag vad jag bakar, datum och eventuellt en kommentar. Det är tydligt att jag i perioder bakar mer och att vissa bakverk är återkommande. Sidan är inspirerande och samtidigt en minnesida över min bakning.


Glädjen i att kunna bjuda på fika

Att ha besök i vårt hem innebär att jag får duka fram fika. För hemma hos oss fikar vi - typ varje dag. En kopp te och en smörgås, saft och bulle eller en kopp kaffe med kaka. När det finns något att fira (eller när närmaste familjen är på besök) då bjuder jag gärna på lite extra.

Tårtbuffén på mitt födelsedagsfirande med familjen.

Det är en av förklaringarna till den lilla tårtbuffén som fick stoltsera när jag i helgen hade familjen på födelsedagskalas (läs mitt tidigare inlägg). Det är ju så roligt att bjuda - och att kunna servera olika godsaker vid samma tillfälle!



Prinsesstårta med hembakade tårtbottnar, egengjord vaniljkräm och rabarberkompott.


Ljus kladdkaka med chokladgodis.

Flädercheesecake med färska jordgubbar samt i bakgrunden en skål med spröda små gaffelkakor.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-05-22.



Afternoon Tea på Grand Hôtel

Igår, på min trettioårsdag, blev jag bjuden på Afternoon Tea på Grand Hôtel i Stockholm. Fint ska det vara! Själv var jag klädd i klänning ner till knäna, strumpbyxor och klackar med täckt tå. Kanske spelar det ingen roll hur man är klädd, men ska det vara flott krävs ju viss ansträngning (trots påtaglig majsol som värmde). Jag kände mig hur som helst fin och välklädd för tillfället.


Vi skålade i bubbel på Grand Hôtel.

När vi hade satt oss till bords med utsikt över en av Stockholms båtrika vikar skålade vi i bubbel, i mitt fall rosa champagne. Jag beundrade de vackra besticken och förundrades senare över allt det lyxiga som dukades fram på vårt bord.

Afternoon Tea på Grand Hôtel.

Vårt Afternoon Tea bestod av fyra små matiga munsbitar, en naturell scones och en med soltorkade tomater och västerbottenost samt fyra delikata sötsaker med inslag av choklad, vanilj och/eller frukt. Samtliga bitar smakade gott och gjorde sig dessutom bra tillsammans.

Min vän Lena och jag på Grand Hôtel.

Det bästa med eftermiddagen var dock att få tillbringa tid med två av mina favoritpersoner, däribland min Lena som var tärna på vårt bröllop. Jag tycker så mycket om henne och det betyder extra mycket att hon åkte till Stockholm hela vägen från norr för att vara med mig på min födelsedag.


Födelsedagsfirande med familjen

Under den gångna långhelgen har vi haft fullt hus här hemma med mina föräldrar på övernattande besök samt släkten på tillfälligt besök då vi firade födelsedag. Min födelsedag. Jag har stått i köket mest hela tiden, fixat och donat för den aktuella dagen samt bakat och lagat mat inför firandet. Att bjuda på pajbuffé visade sig vara en god (bra och smaskig) idé då det var lätt att förbereda och endas behövde värmas i anslutning till att gästerna skulle sätta sig till bords.


Hembakade matpajer till buffén.

Uppdukat på rad stod fem olika matpajer; tacopaj, ost- och broccolipaj, en paj med soltorkade tomater, fetaost och spenat toppade med pinjenötter, kycklingpaj samt lökpaj. Till pajerna serverades sallad i en stor skål.


Buffé med hembakade matpajer.

Då vi var många gäster behövde jag baka flera tårtor - så varför då baka flera av samma sort när man kan baka flera olika. Jag bjöd på en prinsesstårta med hembakade tårtbottnar, egengjord vaniljkräm och rabarberkompott. Gästerna fick smaka på min goda flädercheesecake med färska jordgubbar som jag vanligtvis bakar till midsommarafton. Det kladdiga och chokladiga serverades i form av en ljus kladdkaka med chokladgodis. Till kaffet fanns även en skål med små gaffelkakor.
 

Tårtbordet som vi bjöd gästerna på.


Kaffet serverades i finporslin från förr.

Till tårtan ställde vi fram finservisen som jag har fått i arvegods. Den har tidigare inte kommit till användning i vårt hem, med står efter firandet i ett lättillgängligt skåp i köket. De små kopparna med blå mönster kommer att användas fler gånger!

Ljummen majkväll på altanen.

När solen sänkte sig bakom de intilliggande husen hade flertalet gäster tackat för sig. Kvar på vår altan satt R's syskon och samtalade. Mina föräldrar fanns också i huset. Själv gick jag mellan köket och uteplatsen för att plocka undan det sista. Stämningen i vårt hem var lugn, urladdad och glad. Inombords kände jag mig tillfreds med firandet och stolt över mig själv. Jag kände också tacksamhet gentemot R och mina föräldrar som var mig behjälplig med att bjuda på kalas. Det är så mycket roligare att göra saker tillsammans, stort som smått.


Sommarens bucket list i min Bullet Journal

Det sa pang och så kom äntligen våren. Jag skulle nästan vilja påstå att sommaren redan är här. I år har jag längtat lite extra efter våren och sommaren! Jag har längtat efter varmare dagar, tid i trädgården, stunder på vår altan och livet i hus. Jag är så glad för den tillvaro vi har skapat oss. Detta blir vår första sommar i huset, det hus som jag spontant gick på visning av för ett år sedan.

Sommarens bucket list i min bullet journal.

Med all denna längtan efter sommar blev det att jag skrev ner en bucket list i min bullet journal. Än finns plats att fylla på ytterligare punkter. Vad ser du fram emot i sommar?

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-05-13.



Besök på Skansen en lördagsförmiddag i maj

Min lilla familj tillbringade denna lördagsförmiddag på Skansen. Då Astrid Lindgrens första bok om Emil i Lönneberga gavs ut för 60 år sedan hade parken besök av karaktärer från Småland (Astrid Lindgrens Värld). Det bjöds på skådespel, musik och (för oss vuxna) nostalgi.


Luffarorkestern spelade vid entrén till Skansen.

Vi lyssnade på Luffarorkestern som spelade längs vägarna, såg en föreställning med Emil och karaktärerna i Katthult, åt medhavda pannkakor och njöt av utsikten över Stockholm, mumsade glass samt stämde in i allsång tillsammans med Pippi Långstrump.

R och lillen mumsar glass i majsolen.

Vår lillprins har feber och orkade därför inget längre besök på Skansen denna dag. Tidig eftermiddag åkte vi hemåt igen. Väl hemma somnade vi alla tre på sängen, aningen utmattade av solens värme och mycket folk i rörelse.


Gardiner och kuddar gör vårt vardagsrum ombonat

När april månad avslutas har vi inte bara målat och tapetserat om i vardagsrummet, se här. Vi har även fått upp de där gardinerna - uppsydda och strukna dessutom - och soffan pryds av riktigt fina kuddar. Gardinerna passar bra till soffans klädsel och kuddarna med sitt vackra mönster fångar upp tapetens nyans. Vardagsrummet kommer till liv och blir än mer ombonat. Jag är så nöjd!

Vårt vardagsrum.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-04-29.



Blygsamma vår, du kom med hoppfullhet


Körsbärsträd i rosa blom, maj 2023.
 
Blygsamma vår, du kom tillslut. Nu står körsbärsträden i rosa blom. Fåglarna kvittrar var morgon. Vårsolen är värmande. Än ligger nattfrosten kvar vissa morgnar. Inom mig finns en hoppfullhet som spiller över på livets alla delar. Jag känner hopp om framtiden, nuet och även det som har varit. Jag vågar tro att det kommer bli bra, så även den psykosociala arbetsmiljön på jobbet. I mitt privatliv är allting just nu så fint. I vårt hus finns harmoni, trots att här bor en tvååring som ska säga nej för sakens skull och påvisa egen vilja och därtill gör oss föräldrar galna. Trots att vi är just trötta småbarnsföräldrar som sällan orkar göra mer än vardagens bestyr. Trots att jag ständigt tänker på vad det ska bli av min reumatism och vilka val i livet jag kommer tvingas göra på grund av den. Trots allt... Vi har det jättebra.

Denna helg har vi fått vara så där härligt lediga. Tid i trädgården, korvgrillning vid lunchtid, möte med nyinflyttade grannar, sovstund mitt på dagen, eftermiddagsfika i solen, lekfull lillprins, med ro plockat ur och i en diskmaskin, handlat mat när det passat under dagen... Jag älskar det liv vi har tillsammans - jag, R och lillen. ♥


Maj i min Bullet Journal


Maj i min bullet journal.

Ännu en månad har fått ta plats i min journal. Temat för årets maj månad i min bullet journal har skapats av samma material som fjolårets november. Med rub-on-stickers från märket 49andMarket och matchande washitejp (samtliga köpta hos Tidformera) går maj månad i blått med fjärilar i centrum. Låt dig inspireras!


Första uppslaget för maj månad.

första uppslaget för månaden har jag låtit dekorationen få ta plats, om än sparsmakat med färgstänk (bokstavligt talat) på utvalda ställen. Som vanligt har jag namnet på månaden väl synligt tillsammans med en mini-kalender.

Månadskalendern för maj.

Över ett helt uppslag har jag den stora kalendern för månaden. Det är hit jag går för att skapa mig en överblick av den närmaste tiden. Spana in den ljuvliga washitejpen i marginalen, jag älskar den!

To-do-listan, notiser och habit tracker.

På nästföljande sida har jag plats för den där att-göra-listan som delvis tycks flytta över från månad till månad, men som också är en hjälpsam plats att skriva ner göromål på som inte får glömmas bort i det närmaste. Plats för anteckningar är alltid bra att ha, i perioder är den mer använd. På sidan intill har jag min habit tracker där jag skapar mig en överblick av sånt som jag behöver göra och vill ägna mig åt regelbundet.


Minnen från maj månad.

Med plats för någon rad per dag har jag möjlighet att samla minnen i maj. Jag vet att det kommer bli en fin månad med firanden och många extra fina stunder tillsammans med familj och vänner. Jag har valt att låta en dekor få vara talande, utöver det har uppslaget ingen rubrik (men har samma syfte som sidan En rad om dagen).

Mood tracker i maj.

Reflektionen över dagens mående, mood tracker, har jag denna månad på en sidan fylld med fjärilar. En fjäril får en angiven färg beroende på hur jag har känts det inombords under dagen. Det är alltså inte en objektiv skattning av hur bra dagens innehåll har varit, utan snarare för egen del en möjlighet att landa och se samband i mitt känsloliv.

Jag anar att det kanske kommer åtminstone ett veckouppslag denna månad, så håll utkik under de kommande veckorna.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-05-01.


Summering av april

För vår del blev april en fin månad med sol och värme, social samvaro, fikastunder, renovering och nya inredningsdetaljer. Vardagen rullade på och vi behövde inte vabba en endaste dag. På jobbet som socialsekreterare slet jag hårt, det var veckor med många komplexa livsöden att försöka stötta i. Nedan följer en summer av april.
 
påskhelg med äggjakt, fika och påskmiddag
♥ tid i trädgården
♥ ommålning och -tapetsering i vardagsrummet, se här
♥ fika i mängder på jobbet
♥ nya inredningsdetaljer, däribland en ny hallmöbel


Lillen fikar i vårsolen på vår altan.

♥ finbesök av en nära vän
♥ värmande telefonsamtal med familjen
♥ vårskor och tunnare jacka
♥ födelsedagsfika för R
♥ fika på vår altan
♥ reflekterat över min självbild
♥ pratat med grannar
♥ känt mig fin i ljusrosa blus
♥ sytt upp nya gardiner
 

Vi avslutade månaden med valborgsfirande hemma hos R's familj. Vi bjöds på grillade hamburgare, gott att dricka, chokladringlad frukt med glass och kaffe. R's bror hade med sig sällskapsspel vilket sista timmarna av kvällen ägnades åt. Lillen sov gott medan vi (jag) mådde gott. Valborgsmässoafton var en extra bra dag.


RSS 2.0