April i min Bullet Journal

April i min bullet journal.

En av alla vab-dagar den senaste månaden satt jag och lillen i köket och målade med vattenfärg. Jag tog tillfället i akt och lånade en pensel och lite färg för skapandet av sidorna för april månad i min bullet journal. En vacker washitejp gav inspiration till detta tema. Hoppas att du kan inspireras!


Framsidan för april i min bullet journal.

Efter den färgsprakande framsidan har jag denna månad den uppslagsstora kalendern med att-göra-listan i höger kant. Tejpen och en bit ljusbrunt papper fick agera dekor på olika sätt samt användes för att täcka misstag och agera variation. Lägg exempelvis märke till att del av washitejpen har siffror på sig som fick ersätta handskriven siffra den femte och den tjugotredje.



Månadsöversikt i april.

På det andra uppslaget summerar jag april månad med hjälp av habit tracker och en en rad om dagen. Mood trackern tar form då jag med färg för dagen (se Key) stryker under dagboksanteckningen för dagen. Förstår du hur jag menar eller behövs en förtydligande bild?


Sidor för summering av april månad.

Tack för att du tar dig tid att kika på mina sidor. Lämna gärna en kommentar.

Önskar dig en fin april månad!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2024-03-26.



Huskalender i min trädgårds-BuJo

I en tidskrift för oss husägare fann jag denna välskrivna lista på sånt som är bra att göra respektive årstid i livet med hus. Jag tycker att lista var så pass bra att den nu har fått flytta in i min trägårds-BuJo. Allt har inte med just trädgård att göra - men med livet i hus med trädgård! Huskalendern blev en samlad plats för göromål det kommande året med hus samt även i skapandet ett kreativt projekt som gav mig möjlighet att använda de där fina stickers-häftet jag köpte på Tidformera hösten 2022. Det är ju så härligt när kreativiteten får flöda!
 
Huskalendern i min trädgårds-BuJo.


Smygtitt på april i min Bullet Journal

Smygtitt på aprils tema i min bullet journal.

Med en vecka kvar av mars månad börjar jag längta efter att få fylla sidorna för april månad i min bullet journal. På bilden ovan ser du en smygtitt på temat för april månad i min journal. En nyinköpt washitejp i gula nyanser fick agera inspiration för ett härligt gult och vårigt tema. Tänk vad en specifik dekorationstejp kan genera kreativitet! Samtliga sidor för mars månad i min bullet journal kommer att publiceras inför månadsskiftet.


En försmak av våren

Eftermiddagsfika på vår altan en dag i mars.

I förra veckan eftermiddagsfikade vi på altanen. Med full mundering i form av vinterjacka och -skor satt vi där på provisoriska utemöbler och njöt av kaffe och kaka i solskenet. Så snart solen gick ner bakom träden blev det kallt - men vi fick ändock en försmak på våren. Det var så härligt! Jag känner mig seg och trött till följd av det gråa vädret och många veckor med sjukstuga här hemma. Är det inte lillen som är sjuk så har jag eller R symptom på sjukdom. Vi hoppas på friskare veckor framöver. Och mer ljus! Snälla, låt våren få komma med sitt solljus, sin värme och sin inspiration till att göra annat i livet än att bara ha vardag.


Önskemål i mataffären

En söndag då jag och lillen är hemma själva (eller en vardag med vab) går vi till mataffären. Lillen får absolut inte allt han pekar på, men när han framför önskemål om att köpa en specifik frukt, en påse bullar eller smoothie låter jag honom lägga detta i vår kundkorg. Väl hemma fikar vi sedan gott vid köksbordet. Lillen då så glad för det han serveras, det värmer att se. Jag är tacksam för möjligheten att kunna ge honom detta.
 
Lillen önskade vattenmelon och jordgubbar till fikan.


Lördag på kakslottet

Det var ett sant lördagsnöje att besöka kakslottet, Taxinge slott, den andra lördagen i mars. Tillsammans med familjen åt vi gott och fikade generöst i den fina lokalen som kallas biblioteket. Därefter promenerade vi runt i omgivningen där lillen busade med R och sin farfar medan jag och svärmor gick in i en av butikerna. Med mig hem köpte jag två nya klänningar - jag är jättenöjd!

Så god fika på Taxinge Slott, Nykvarn.
 
Ett besök på Taxinge slott kan jag rekommendera! Det var mycket folk som liksom vi fikade under lördagen. Dock ett mer trivsamt besök än den hets som medföljer julmarknad på slottet. Hit vill jag komma fler gånger!

Har du fikat på Taxinge slott?


Hopp om våren

Jag fick inte tag på någon prinsessbakelse eller -tårta igår på "fössta tossdan i mass", däremot köpte jag med mig hem en bukett med vita tulpaner. Det ger mig vårkänslor! Här i Stockholm har vi fått smakprov på våren, men än är det ofta minusgrader nattetid och på morgnarna.

Vita tulpaner sprider vårkänsla i vårt hem.

Jag och min lilla familj har under veckan som varit återgått till vardag och bättre hälsa efter två veckor med sjukdom. Vi har alla haft olika symptom och energinivån här hemma har varit påtagligt låg. Det får mig att än mer längta efter våren, ljuset och den där första kafferasten ute på trappen. Jag känner hopp om våren och längtar efter varmare dagar, tid i trädgården och mer spontan social samvaro med grannarna på vår gata. Här i vårt hus trivs jag bra.


RSS 2.0