Tre Nya Kort



Ovan ser ni små urklipp på de kort jag har gjort idag. Tre stycken blev det och jag är mycket nöjd. För att se hela korten och dessutom glimta över trettio fler, kika in i Mitt Kortmakeri!


Frukost - en serie bilder









I kylskåpet finns det en ask med jordgubbar, som inte blev uppätna under midsommar. Pappa vill gärna att jag äter upp dem, därför frossar jag i jordgubbar. Dagens frukost bestod exempelvis av vaniljyoghurt, färska jordgubbar och SpecialK. Mums!


Mörka moln drar förbi


Idag klockan 10.36.

Mörka moln drar förbi och ljuset sprider sig.
Jag säger stopp, men molnen har redan packat och gett sig av.
Kvar står jag, med mina minnen från förr.
Jag vill få tänka ifred. Jag vill slippa alla krav.
Men när de mörka molnen passerar förbi, då finns det ingen tid för tankar.
Alla krav kommer med solen, som lyser så starkt.
När solen skiner, då får man inte vara ledsen.
Men hur blir det för dem, för mig, som inte har tänkt klart.
Hur blir det för dem som vill slippa alla krav.
För krav, det har vi alla. Men viljan att förändra, det är en gåva.
Men jag då, som inte har tänkt klart.
Men jag då, som bara ser mörka moln passera förbi.


På torsdag bjuds det upp till dans


Bilden tagen under sommaren 2008.

På torsdag är det dags igen! På bryggan ska det dansas och det till musik. Det är härlig musik, som får mig att drömma. Jag minns, blundar och nynnar för mig själv. Det är dessa låtar jag verkligen njuter av att höra. Det är dessa låtar som spelar mitt livs melodi. Det är sommar på ön. På torsdag bjuds det upp till dans - årets första dans på bryggan. Nu är det sommar på riktigt!


... bara jag inte glömmer mitt ursprung.

Någon gång ska man ju flytta hemifrån. Att bo hemma hela livet är inte nyttigt - för någon. Därför kommer det en dag, då flyttlasset går och navelsträngen kapas av på riktigt. Egentligen ser jag det inte som ett problem, snarare som en utmaning. Det svåra kommer dock bli att lämna ön. Det är här jag är uppväxt, här jag känner trygghet och här allt det som är jag finns.
Om jag och Rickard håller ihop om några år, kan jag tänka mig att flytta till Stockholm. Jag tycker om att vara där och att göra den uppoffringen för den jag älskar, det vore stort. Och jag har inga problem med det, egentligen. Det svåra blir att släppa det som är jag. Det svåra blir att släppa taget om min trygghet, samla ihop det jag har och flytta ifrån allt. Men Rickard har gjort det för min skull. Om några år hoppas jag på att kunna göra det samma för honom. Jag är beredd att flytta, bara jag inte glömmer mitt ursprung.


Kort med möss


Resultat av dagens kortmakeri.

Dagens tema i kortmakeriet blev möss.
Mer information om korten, priser och andra kort hittar du i Mitt Kortmakeri. Det är värt att kika in!


Jobb?

Jag har inte hört någonting angående något jobb. Att jag får jobbet på Ica är inte troligt. Antagligen har det arbetet gått till någon annan intresserad. Jobbet i caféet vet jag heller ingenting om. När jag var nere och frågade i början av sommaren, verkade det som om jag skulle få jobb. Nu vet jag inte. Jag har inte hört någonting. Jag vill heller inte vara för på och tjata mig till ett jobb. Det är en svår avvägning. Efter att ha samtalat med Becka och pappa, åkte jag i alla fall ner till caféet för att kolla läget. Han som äger caféet var inte där, så jag pratade lite kort med hon som jobbade där. Tydligen kan hon inte arbeta på fredag och det betyder att jag kanske får jobba den dagen. Jag hoppas. Innan jag åkte hem igen, skrev jag en lapp och meddelande att jag är på ön tills på lördag eftermiddag. Nu är det bara att hoppas på ett samtal...


Kortmakeriet i mini-format

Det blev inte så mycket kort tillverkade under den veckan jag var i stan. När jag var hos mamma blev det några kort gjorda, men sen var jag hos Rickard större delen av veckan. I brist på kortmakande har jag därför tagit med mig kortmakeriet till ön - men det i mini-format. Det är lite jobbigt att bära med sig tre lådor fram och tillbaka. Jag försökte därför få ner så mycket som möjligt i en gammal chokladask. Jag lyckades ganska bra tror jag.
Här ska det göras kort!


Liten text

Jag fortsätter skriva på min berättelse. Nio sidor har tangenterna nu lyckats knacka ihop och jag hoppas att det blir fler. För jag vill skriva och bearbeta, men jag måste låta det få ta sin tid.

Ett litet utdrag:
Jag öppnade dörren för dig. Den stod på vid gavel, men du gick inte in. Istället hånskrattade du åt mig och gick vidare. Där stod jag ensam kvar, lämnad, med dörren på vid gavel och med sår som vägrade läka. Jag var orsaken till att mina sår aldrig läkte. Det var jag som rev upp dem, när blodet slutade forsa. Jag ville att de skulle blöda. Jag ville inte glömma. Du gick och jag stod kvar och såg på. Jag hoppades att du skulle vända dig om, så att jag kunde möta din blick en sista gång. Men du gick, du bara gick vidare.
Om jag hade kunnat låsa dörren hade jag gjort det. Problemet var bara att det var du som hade nyckeln. Jag gav den till dig, den dagen då du visade mig kärlek. För jag står fortfarande fast vid att du gav mig kärlek, men att du sedan ångrade dig och inte ville mer. Vad du var rädd för, det vet jag inte. Jag vet bara att jag ville så mycket, men att du backade så fort jag kom för nära.


Lördagen i Grundsund

I lördags var jag i Grundsund med Rickard, mamma och Anders. Vi gick upp tidigt och fixade en riktigt maffig picknick. Bilen upp i Bohuslän blev en heldag i Grundsund och Fiskebäckskil. Massa fina bilder, toppenväder och trevligt sällskap. Dagen avslutades vid Islandsbergs huvud där picknicken avnjöts. Där skedde också årets första dopp. Och sist men inte minst; utsikten från höjden är absolut värd att nämna. Kolla bara sista bilden!

Jag trodde det skulle vara jobbigt att komma tillbaka, men det gick förvånansvärt lätt. Det skulle ju vara svårt! Alla minnen skulle ju finnas kvar. Men nej, där fanns inga minnen. Bara annat som gav äventyret vackra syner. Endast en miljö värd att studera fick jag se. Men minnen, det fanns det inga.
Jag som inte vill glömma, försöker desperat hålla fast i det lilla som finns kvar.


Grundsund.


Vacker båt vid kajen.


Har du sett Saltön, vet du säkert att Doktor Schenker (Emilys pappa) bodde och hade sin mottagning i detta hus.


Grundsund.


Rickard vid Islandsbergs huvud.


Islandsbergs huvud.


Islandsbergs huvud

Läs också om Fisken från ovan.


TheSims3 - Edward Engdahl


Edward Engdahl har nu flyttat hemifrån.  Hans mamma Rosie bor kvar i huset. Där finns ju trots allt alla minnen från hennes tid som ensamstående mamma. Edward fick en bra uppväxt, dock utan sin far. Trots det har Edward lyckats i livet. Han har drömmar om att bli storbonde - som så många andra i det lilla bondesamhället Riverview. Han har därför byggt ett litet hus och är nu full av förhoppningar om att hans små ägor kommer ge bra skörd.

Jag blir lätt väldigt insatt i theSims. Vissa familjer är jag så insatt i att jag kan hela familjeträdet utantill och alla familjemedlemmarnas relationer och deras historier. Är man nörd så är man. Men jag vet att jag inte är ensam om att älska TheSims, right?


Mina Kategorier

Jag vet inte om du som läsare tycker att detta är intressant, men jag tänkte att detta inlägg kanske kan underlätta. I min blogg finns det tjugo kategorier som används mer eller mindre. Detta för att det ska vara lättare att hitta. Men hur lätt är det att hitta, om man inte vet vad som finns i de olika kategorierna. Jag har därför framställt ett inlägg med förklaringar till vad mina kategorier handlar om.



Att bli vuxen - Att bli vuxen är inte bara en siffra på pappret. I huvudet kan man vara så mycket mer (eller mindre). Under denna kategori kan du läsa om mina framsteg och antydande till ett mer vuxet liv.
Bloggen - Det senaste om bloggen RosaNatt.
Foton - Jag är bara en amatörfotograf, men jag älskar min digitalkamera. Mina verk hittar du här.
Frågor - Hjälp mig få svar på allt från knäppa frågor till seriösa frågor om liv och död.
Förändra Världen - Vi kan alla bidra till en bättre värld. Vill du veta hur? Kika in här och få tips på hur just du kan bidra.
Händelser som berör - Allt från bröllop och dödsfall till vardagliga händelser som tåls att uppmärksammas.
Jobb & Studier - Så här tänker jag angående jobb och studier. (Detta kan man också läsa om i andra kategorier.)
Korta Recensioner - Jag utvärderar bland annat böcker och filmer på några rader.
Kreativ - Jag är en kreativ person. Titta här!
Känslor - Det är svårt att beskriva hur man känner, men ibland lyckas jag få ner mina känslor på papper. Kreativt är rätta ordet.
Kärlekslivet - Jag älskar Rickard!
Nära Hjärtat - Minnen, personligt, sårbart. Detta ligger nära mitt hjärta. Har en tendens att bli poetiskt.
Recept - Mums! Nya recept är aldrig fel.
Svar på frågestunder - Här har du svaren på mina frågestunder.
TackOrd - Ibland vill jag ge ett extra tack till någon i min närhet.
Tankar och Åsikter - Allt från seriösa ämnen till simpla funderingar. Tycker du inte som jag? Ge mig då lite att bita i!
Tips! - Små tips från mig.
Underhållningsbranschen - Musik, tv, kändisar - you name it! Allt det samlat i en enda kategori.
Vardagliga Jag - Jag i vardagen.
Västtrafik - Detta företag. Jag är känd som "Hon som hatar Västtrafik." Jag kommer aldrig sluta fråga mig, hur detta företag fungerar och hur hjärnan bakom hela kollektivtrafiken i Västra Sverige tänker.

(De fetstilta kategorierna är mina personliga favoriter.)
Hoppas att det kan hjälpa er lite. Detta med förhoppning om att det blir ännu lättare att hitta det du söker i min blogg.



Fisken från ovan


En horngädda från ovan!

I ögonvrån ser jag hur något stort faller från himlen. "Shit, vad var det? En stor skit från måsen som just flög förbi??" Jag vänder blicken mot marken, där jag ser att något har hamnat. Jag går närmare. Det ser ut som en orm.  Plötsligt rör den på sig! Jag skriker till. Börjar gråta av skräck och förvåning. Sen skrattar jag, för att hela händelsen är så komisk. Folk kollar på mig och jag förklarar med skrattet i halsen att en horngädda dunsade ner från ovan. Det blev en liten scen och Rickard skämdes. Det är någonting jag inte kan förstå. Jag är sån, jag har inte problem med att visa känslor. Att jag inte kan förstå Rickard i den situationen, det är något annat. Jag får helt enkelt försöka bättra mig.
Det är väl klart att man blir förvånad, när en fisk helt plötsligt landar bara en meter ifrån en! Dumma mås som inte kunde hålla kvar sitt byte...

Mer om lördagens äventyret på Grundsund kommer ikväll.


Sometimes I'm a bitch

God morgon!
Rickard har åkt till jobbet och jag känner mig ensam. Så fort jag låser dörren och går och lägger mig igen, kommer tankarna i överflöd. Vad jag tänker på är inget konkret, bara en massa tankar som gör det svårt att somna om. Därför sätter jag mig här istället.

Jag tror att det kommer skrivas en del inlägg idag, men innan jag börjar med dagens bloggande vill jag be om ursäkt. Ibland kan jag vara en riktig bitch. Jag har en viss tendens att bli det, när jag inte riktigt har hela situationen klar för mig. Stress är ett typsikt tillfälle, när jag blir snabb i mun och upprörd över "alla idioterna som finns runt omkring". Igår föll min plan för att bloggen skulle öka statistiken på grund av mig själv. Men det gör ingenting. Jag kunde inte hantera den glada nyheten, men idag känns det bättre. Förlåt till alla som tog illa upp. Nu ska jag svara på era kommentarer och be om ursäkt till var och en.


Hörs imon!

Jag är ärligt talat fortfarande i chock efter det höga besöksrekordet. Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Självklart är jag glad för nya besökare. Samtidigt känns det så fel. Jag vill jobba för varenda besökare, inte bara få dem gratis. Tävlingen hos Madicken deltog jag aldrig i (om jag inte minns fel). Jag kommenterade bara inlägget av annan orsak och sen var jag länkad. Arg är jag inte, men i ärlighetens namn är det blandade känslor. Jag är jätteglad för att bloggen under de här två dagarna har nått ut till fler läsare. Ändå känns det konstigt. Jag som tänkte skriva ett inlägg om hur stark jag känner mig. Det får skrivas en annan dag. Just nu känns bloggen inte hemma. Av den anledningen säger jag god natt och meddelar att jag loggar in på bloggen igen under morgondagen.


Ballerina av en blomma


Ballerina av en blomma.

För några år sedan lärde mamma mig hur man gör en Prima Ballerina av blomman på bilden. Den växer vanligtvis nära vattnet och är ganska söt i sig. Den blir dock ännu sötare, om man förvandlar den till en dansande ballerina. Läs och lär (och använd bilden ovan som hjälpmedel):

1. Vik ner kjolen försiktigt, genom att rulla neråt.
2. Plocka bort bladen hela vägen ner till roten.
3. Ta bort de smala stjälkarna med frön på, så att det endast finns två kvar och att dessa är mitt emot varandra. Dessa stjälkar med frön är uppsträckta armar med händer på.
4. I mitten finns det också stjälkar. Dessa bildar en krona.

Tada! En Prima Ballerina är nu redo att dansa!


Midsommar 2010

Årets midsommar firades tillsammans med mamma, Anders och Rickard. Vi åkte till Tjolöhols Slott, för att där dansa kring midsommarstång och få lite känsla för vad midsommar faktiskt är.

 

Efter det allmäns firandet, åkte vi hem och lagade god mat. Det blev grillad kyckling med potatis och mumsig sås. Självklart serverades också en ljuvlig jordgubbsefterrätt, när kvällen närmade sig. Det blev också en hel del skratt. Svenska sommarklassiker spelades ut högtalarna och jag dansade som en galning - dock på et väldigt oseriöst sätt. Hela dagen var väldigt mysig och jag hade mycket roligt. Kvällen blev dock inte sen, då vi alla skulle upp nästa dag och bege oss till Grundsund.

Hur var din midsommar?


Förklaring till hög statistik

Jag har fått förklaringen till varför statistiken har skjutit i höjden. Jag blev tydligen vinnare av Veckans Blogg hos Madicken. Inte för att jag hade räknat med det. Jag hade inte ens sagt att jag var med, bara svarat på en kommentar i just det inlägget. Så, jag vann i alla fall. Kul!

Välkomna alla nya! Hoppas att ni stannar.


Eh... Lite fel?

Efter att ha varit ifrån bloggen i två dagar, loggar jag in och möts av en skyhög statistik. Detta måste vara fel, eller hur?


Statistiken ser idag ut såhär...

Jag har i vanliga fall omkring femtio läsare. Att helt plötsligt komma upp i över 300 unika läsare är inte helt logiskt. Vad är det som har hänt? Ni läsare måste hjälpa mig! Jag är helt förvirrad. Ska jag vara glad och glädjas åt det roliga beskedet eller ska jag vänta på att blogg.se erkänner sitt spratt? Eh... Lite fel?

Jag är i chock, men ska trots det försöka skriva inlägg om Midsommarafton och gårdagens äventyr i Grundsund.

Här kan du läsa förklaringen.


Midsommarplaner

Glad midsommar! Hur ska ni fira?

För min del blir det att fira med Rickard, mamma och Anders. Vi ska ner till Tjolöholms Slott, för att få lite midsommarstämning. Eftersom jag inte är ute på ön i år (där jag har firat de flesta midsomrar i mitt liv) blir det istället till att hitta något annat. Jag ser fram emot att fira denna dag. Man måste ju förändra sig lite. Efter besöket på Tjolöholms Slott ska vi grilla hemma. Jag har hört att det dessutom kommer bjudas på jordgubbsefterätt. Hur mycket midsommar är inte det!?
Hoppas att ni får en trevlig midsommar!



När dessa låtar spelas på radion...

... då går jag igång - och det ordentligt! Jag vill bara dansa loss. Hänger även du på?


David Guetta featuring Kid Cudi - Memories



Yolanda Be Cool - We No Speak Americano



Stromae - Alors on danse



Usher
Feat Will i am - OMG Oh my Gosh



Män i arbetsbyxor

http://images4.bilddagboken.se/60/_u7/_u8/_u4/_u1/_u7/u784177/66906_1245054385.jpg
Min älskling! (Gammal bild)

Många tjejer tycker att män i uniform är något av det mest attraktiva som finns. Där backar jag. Män i arbetsbyxor är istället något som jag och min vän Julia dras till. Jag vet inte vad det är, men när jag ser en grabb i arbetsbyxor (syftar ganska mycket på min pojkvän), då kan jag bara stå och beundra skönheten. Det är snyggt med arbetsbyxor. De hänger där lite snyggt på höften, lite diskret utan tillgjordhet. Tillsammans med en t-shirt kan jag dregla över han som går runt i arbetsbyxor... *Dreglar*


Svara på kommentarerna

Jag är en vanlig amatörbloggare som verkligen älskar att skriva inlägg! Bloggen är en av mina största hobbies och jag är glad att jag började blogga - även om det ibland kan ta emot. Något av det viktigaste med att blogga, det är inte att skriva så många inlägg man kan med så få minuters mellanrum som möjligt. Jag ser inte bloggandet som en tävling. Visst kan jag ibland känna lite press att jag borde uppdatera. Jag vill ju inte förlora er läsare. I de stunderna försöker jag tänka förnuftigt. Jag tror och hoppas att de flesta människorna där ute i världen har insett att alla bloggare (förhoppningsvis) har ett liv utanför bloggandet. Jag har i alla fall det. Om man har insett det, tror jag också att man fortsätter kolla in på en blogg, även om den inte uppdateras en gång varannan timma.
Min taktik med bloggandet är inte att uppdatera hela tiden. Jag skriver inlägg, när jag har tid och lust. Istället har jag en annan liten strategi, för att behålla mina läsare. Jag svarar på alla kommentarer jag får (vissa undantag, om jag anser att kommentaren inte är mer än ett "Okej"). Det är mycket roligare att läsa en blogg, om man som läsare får respons på sina kommentarer. Jag tror att de som gör misstaget att inte svara på läsarnas kommenterar främst är de större bloggarna. De får så otroligt många kommenterar varje dag, att de knappt har tid att leva vid sidan av bloggen. Så ska det ju inte vara. Absolut inte! Min blogg är ju som sagt inte så stor. Jag har omkring femtio unika läsare per dag - alla kommenterar inte, men det blir ändå små dialoger fram och tillbaka med de som kommenterar. Jag tycker det är roligt och jag svarar mer än gärna på kommentarerna. Jag tror att kommunikation till sina läsare är nyckeln till en framgångsrik blogg. Vad tror du?


Stryrs ditt liv av teven?

- "Middagen är klar!" -"Mm, kommer..." Tio minuter senare och du sitter inte vid middagsbordet än. Känner du igen dig? Själv kan jag ibland komma på mig själv med att låta teven styra mitt liv. Idag exempelvis, när jag skulle träffa Emma i stan, tänkte jag på Beverly Hills. Jag älskar ju den serien och blir alltid lite sorgsen, när jag missar ett avsnitt. Att jag ens tänker på teven, när jag umgås med en av mina närmaste vänner, är nästan skamligt. Jag låter mitt liv styras av teven. Hur är det för dig?

http://mallesunivers.files.wordpress.com/2010/02/beverly_hills_90210.jpg
Beverly Hills 90210

http://www.accesshollywood.com/content/images/95/originals/95273_first-look-true-blood-season-2.jpg
True Blood


http://bestworstthings.files.wordpress.com/2009/08/greys-anatomy.jpg
Grey's Anatomy

Styr teven ditt liv?


Hel eftermiddag på stan

Hej! I'm home!
Efter en hel eftermiddag på stan tillsammans med Emma, är jag ganska mör i kroppen. Fötterna har tagit en del stryk av allt springande från den ena butiken till den andra, huvudet vill helst bara vila en stund efter alla intryck och själen återhämtar sig sakta men säkert. Jag är inte så van vid att gå på stan. Dock klarar jag det bättre nu för tiden. Tro det eller ej, men jag kan faktiskt tycka att det är roligt att gå på stan. Det beror på sällskapet och på hur mycket folk det är runt omkring mig. Idag var faktiskt en väldigt lugn dag på stan.



Vi träffades vid lunchtid, tog en fika och jag sedan runt i affärer resten av eftermiddagen. Med mig hem fick jag - förutom en mumsig morotskaka i magen - en liten present till min älskade och dessutom två presenter till mig själv. Jag är helt galen i ringar! Hål i öronen har jag inte, halsband passar sällan in till mina kläder och armband kan vissa dagar få mig att känna mig instängd. Vad har vi kvar? Jo, ringar. Många tycker det är jobbigt att ha massa ringar på fingrarna, då de känner begränsning med handsmycken på. Jag däremot, jag älskar det!
Jag och Emma gick in i en sista affär, innan vi var tvungna att ta oss hemåt. Där - på en vägg full av smycken - hittade jag två skönheter, som ni kan se på bilderna ovan. Den rosa blomman var bara för söt och jag var tvungen att köpa den. Ring nummer två var ovanlig och jag ville så gärna ha den, därför fick den också följa med hem. Idag har jag spenderat etthundrafemtio kronor. Jag är ganska stolt, för att vara en tjej med impuls för spontanköp.


Mitt i veckan

Det känns som att den här veckan går väldigt långsamt. Jag vill rusa fram och tro att det redan är fredag, men så är ju inte fallet. Underbart att det bara är mitt i veckan.


En demonstration pågår utanför Stadshuset. Min sim bestämde sig för att haka på.


Efter en kärleksfylld kväll, som varade in på sena natten, visade det sig att Rosie var gravid. Tyvärr hann hon aldrig berättade detta för barnets far. Bara någon timme efter att hennes före detta kollegan hade lämnat Rosie sovandes, ringde telefonen. Simon Dean hade avlidit av ålder.  Han somnade in stilla.
Kvar finns nu Rosie och hennes ännu inte födda barn. Hur ska det gå för den unga kvinnan som väntar på sin avkomma? Hon gör nu allt vad hon kan, för att förbereda sig inför födelsen.
(På bilden sitter Rosie på biblioteket och läser en bok om graviditeter.)

Jag har som nu förhoppningsvis förstår spelat theSims3 denna morgon.
Det blev också någon timmas mer sömn, eftersom natten för min del inte blev så lång. Jag känner mig nätt och jämt utvilad och redo, för att åka in till stan och träffa Emma. Men först: en timme till i simmarnas värld.


Pigg som en mört

Det gick lite... kärleksfullt till igår. *Harkel* Det har fått sina konsekvenser - tydliga konsekvenser. Efter att ha somnat vaknade jag en halvtimma senare och kunde knappt röra mig. Jag gick upp, hade ont, mådde illa, andades, tog en Treo och gick och la mig igen. Koffeinet från tabletten var märkbart,men jag lyckades tillslut somna av ren utmattning. Sov gott hela natten - tills klockan var några minuter i fem. Då vaknade jag - pigg som en mört. Kul, tänkte jag. Rickards klocka ringde, dags för honom att gå upp. Jag höll honom sällskap, eftersom jag ändå inte var trött. Och nu, nu har han gått. Kan jag sova? Nej. Jag tänker därför spela theSims3. Kanske blir det att gå och lägga sig igen, men det senare.


Västtrafik - detta företag...

Efter att ha varit inne en hel dag, är det dags att åka till Rickard. Jag går till bussen och är där i god tid.  Bussen kommer självklart inte. Det är typsikt. Tio minuter sent anländer bussen till hållplatsen. Resan efter det går bra, men jag blir ändå så besviken. Något av det bästa med att ha sommarlov, är att jag slipper ha någonting med Västtrafik att göra. Detta företag. Jag tycker synd om dem.

Sommartidtabellerna är nu i bruk. För skärgårdens del är det toppen! Många turer som går tätt. Jättebra! Att åka från mamma är dock en annan femma. Bussen som jag tar till skolan har också fått en ny tidtabell. På tabellen står det att turlistan gäller till i slutet av året. Jag hoppas att de skämtar med mig. I våras fungerade det ju så bra för mig. Bussarna gick varje kvart och jag kom till skolan någorlunda tidigt, men utan att behöva vänta en halvtimma. Min förhoppning är att det ska gå lika enkelt i höst, men det vet det sjutton. Om tabellen som är nu sträcker sig över resterande delen av året, kommer jag få det besvärligt.
Detta företag...


Bilder från kvällens promenad

Mamma föreslog att jag skulle följa med henne och Anders på en promenad. Efter middagen åkte vi bil ner till havet och gick där en slinga. Ganska långt var det, men jag kämpade på. Efter en och en halv timma var jag dock väldigt trött. Saften som fanns i bilen var läskande, så den sista biten klagade jag mest. Men jag är inte den som lägger mig ner och skriker (Jag var inte ens sån som liten, enligt mamma.), så jag kämpade på och gick i samma takt som mamma och Anders. Efter den långa promenaden blev det fika på ett berg. En mysig kväll, tack för det.










Ett eventuellt sommarprojekt


Mitt eventuella sommarprojekt.

Jag har fått en idé till en riktigt bra story (tror jag). Många av mina vänner börjar alltid med att planera och strukturera, innan de börjar skriva. Jag, som aldrig har lyckats slutföra en längre text, provar nu deras taktik. Min idé kräver en hel del bakgrundsfakta, listor på alla de tjugo karaktärerna som ska vara med och - inte minst - tålamod och åter tålamod. Det är något jag har brist på. Skriver jag en text, ska den vara klar imorgon, helst igår. Men så fungerar det ju inte.
Jag vill ha ett projekt i sommar. Något att skriva, bortsett från den personliga berättelsen jag påbörjade i våras. Ja, jag hör hur det låter. Ännu en gång lägger jag ett gammalt projekt åt sidan, för att börja på ett nytt. Men jag hoppas inte att det blir så denna gång. Jag vet att jag kan arbeta med två projekt samtidigt. Jag tror till och med att jag kan ha nytta av det materialet jag redan har påbörjat.
Önska mig lycka till!


Kort till en Prinsessa


Kort 23 finns i Kortmakeriet.

Ovan ser ni ett av de korten som jag har skapat sen igår. Kortet är till en prinsessa. Vem hon är, det vet jag inte. Kanske är hon din dotter, vän eller syster? Jag ska skapa kategorier i mitt Kortmakeri, eftersom det då kommer att bli lättare att hitta just det kortet man söker. Jag tror att det kommer bli kanon!

Kika in i mitt Kortmakeri, för att få se hela kort 23 och dessutom få ta del av fler av mina skapelser.


Citat ur "Persikosommar"

I början av veckan var jag optimist. "Självklart skulle jag kunna läsa ut boken på en vecka. Kanske skulle jag till och med hinna läsa två böcker?" Men ack, så fel det blev. Jag har läst en del, det har jag. Med inte ens till hälften har jag kommit. Och nu, när jag är hos mamma, finns det inte tid för läsning. Då ska jag ju istället göra kort. Kortmakeriet har redan uppdaterats sen jag kom hit och fler kort ska det bli!

Eftersom jag är så usel på att hålla mig till mitt mål och därför inte kan ge er en liten recension, bjuder jag här på ett citat ur boken Persikosommar..

”Livet passerade och Birde hade aldrig ens varit med på tåget. Hon var fast på stationen, medan människor som Murphy och Leeda faktiskt levde, rörde sig framåt och såg tillbaka på henne som om hon var någon slags utländsk spion.”


Är det att sova?

Natten har varit orolig och jag vill därför inte sova mer. Att vakna i ren panik är inte så roligt... Mitt i natten vaknade jag av någon anledning. Då kom tankarna, minnena och känslorna från min språkresa. Det var två år sedan. Idag är det min systers tur. Jag slumrade till någon gång, annars var jag i stort sett vaken. En timme senare var jag ganska klarvaken. Då hade jag gått igenom stora delar av resan jag fick uppleva för två år sedan. Men det var absolut inte allt. Bara det mest ytliga. Mamma kom in vi denna tid. Hon släckte lampan, som jag är så rädd för att släcka på kvällen. Klockan var då kvart i fyra. Mamma gick ner och duschade. Själv försökte jag slå bort tankarna, för att kunna sova någonting i alla fall. Det jag gjorde efter det kan jag inte sätta ord på. Är det att sova? Jag svävade mellan att vara vaken med alla mina tankar om språkresa. Samtidigt drömde jag helt urflippade grejer. Vid 04.48 kom min syster in till mig. Jag fick en varm kram, ett hejdå och sen försvann hon ut genom dörren. Hennes resa har nu börjat och jag känner mig nervös. Tänk om något går fel? I detta fall är jag storasyster. L kommer alltid att vara min lilla lillasyster. Det spelar ingen roll om vi är fem och sju år och ska på Liseberg. Vi kan lika väl vara femton och sjutton och L ska ut och resa - kärleken kommer inte vara mindre. L kommer alltid vara min älskade lillasyster. Jag hoppas av hela mitt hjärta att hon får en bra resa, som hon kan glädjas åt i efterhand. Själv har jag otroligt många fina minnen från min språkresa.

Klockan är nu omkring åtta. Kul att jag inte vill sova mer. Jag vaknade som sagt av panik och är fortfarande inte helt återställd. Det snurrar tankar i huvudet på mig. Kanske försvinner en del av dem, efter en skön dusch? Det är värt ett försök...
På återseende.


♥ Stephen Moyer


Stephen Moyer (Bill Compton) tillsammans med Anna Paquin (Sookie Stackhouse).

Jag är vanligtvis ingen hysterisk tonåring som kärar ner mig i diverse kändisar, men nu är jag ett undantag. Eftersom jag är helt förälskad i vampyrserien True Blood, är det kanske ingen tillfällighet att jag har gått och kärat ner mig i Stephen Moyer, han som spelar Bill. I mina ögon är han sexig - otroligt snygg! Kanske är det just för att jag bara sett honom som just karaktären Bill. I serien är han mystisk, beskyddande, romantisk, passionerad, blyg, känslig... Jag tror jag är kär!


♥ Stephen Moyer!

Visst är han snygg?!


Munkjacka i underbar blå


Munkjacka i underbar blå.

Åh, vad jag har längtat efter denna munkjacka! När jag satt och bläddrade i katalogen och fick se färgen, var jag förälskad - som i ett trollslag. Enligt mig är det en underbart blå färg. Håller du med mig? Jag är så nöjd! Den passar riktigt bra på mig. Ett av sommarens favoritplagg finns nu i min garderob. Tihi, jag är glad.

Jag har kommit fram hem till mamma. Hon och L är i full gång med att packa inför resan. Jag försöker hålla mig undan så gott jag kan. Det gör jag genom att antingen sitta här vid datorn eller att sitta inne på mitt rum. Jag föredrar båda alternativen.

Fortsatt trevlig söndag!


Tillbaka till stan


Nere vid klipporna.

Det har snart gått en vecka sedan jag slutade skolan. Vanligtvis brukar jag vara uppe i varv fortfarande, men i år mår jag fint. Jag känner att det är sommarlov och jag är inte stressad. Kanske beror det på att jag har fått vara här ute på ön, där jag har haft tid att tänka. Många funderingar snurrar i huvudet på mig - så många att jag knappt sover! Jag vet det sjutton vad det kallas, när jag svävar mellan sovande och vakenhet. Men drömmer eller tänker, det gör jag i alla fall. Inte får jag en lugn stund. Hjärnan arbetar på högvarv (men det är inget ovanligt).
Om en timme ska jag och L bege oss iväg ner till båten. Vi ska nämligen till stan, för min del efter att ha varit på ön i fem dagar. L ska till England tidigt på måndag morgon. Hennes språkresa är nu inte långt borta. För två år sedan var det jag som förväntansfullt packade väskan och såg till så att alla papper och nödvändigheter fanns med. Själv ska jag vara i stan i en vecka är det tänkt. Dels för att vara hemma hos mamma, men också för att tillbringa några dagar hemma hos Rickard. (Det är inte så lätt att ha tre hem att vistas i. Egentligen ska jag inte klaga, som Rickard så fint säger. Det finns ju människor som inte har någonstans att bo. Då har jag inte rätten att klaga på hur omständligt det är att ha tre hem.) Jag hoppas på att de närmaste dagarna kommer tillbringas vid skrivbordet. Min förhoppning är att veckan kommer bestå av aktivt kortmakeri. Mitt Kortmakeri måste ju uppdateras!

God Morgon, Trevlig söndag på er!


Gammal bild på mig

Bilden är tagen för ganska exakt två år sedan. Den togs på min födelsedag, då jag fyllde femton. Båttrafiken strejkade, så pappa hade fått komma och hämta mig och min syster med båten inne i stan. Turen var rolig och jag och min syster skrattade som galningar! På vägen hem fortsatte jag att ta knasiga bilder. Nu ikväll, när jag sitter och kollar igenom gamla bilder, hittade jag denna. Jag tycker om den - trots att håret inte är perfekt. Jag har den där lyckan i blicken. Det var den dagen jag fick höra Rickards röst första gången. Vi hade precis lagt till vid bryggan. L hade precis gått ur båten, när min telefon ringde. I all hast hann jag inte se vem som ringde, så när jag hörde rösten och inte kände igen den blev jag fundersam. Efter ett tag gick det upp för mig att det var Rickard - min goda msn-vän som ringde. Jag blev så chockad, lycklig, rörd och glad, att jag inte riktigt förstod vad som hade hänt.


En av mina bästa bilder


Från fotopromenaden 19 oktober 2008.

Bilden som ni ser ovan är en av de bästa bilderna jag har tagit. Visst är den aningen suddig och motivet är inte så speciellt. Men i mina ögon finns det otroligt mycket känsla i fotografiet. Jag blir varm inombords och önskar att jag fick springa där på ängen, tillsammans med solen och en vän i min vänstra hand. Hand i hand över kärlekens äng.

Jag har många bilder på datorerna (både hos mamma och hos pappa) som jag absolut inte ville förlora. När datorn hos mamma brakade ihop under de tre veckorna jag var i England, var jag mest rädd för mina bilder. Hade alla mina fotografier försvunnit hade jag hamnat i stor sorg. För att jag ska slippa uppleva den där känsla igen, ska jag nu ta tag i detta. Under sommaren ska jag syssla med ett litet projekt: operation överföring av bilder. Om det går som jag vill kommer jag i slutet av sommaren ha x antal skivor med alla de bästa bilderna som jag har tagit sedan jag fick min kamera. Den är lite över tre år gammal. Jag fick den när jag fyllde fjorton. Hela släkten på mammas sida bidrog till presenten - en present som jag älskar och som verkligen har kommit till användning. Min digitalkamera är en mycket kär vän till mig.


I sommar ska jag skriva

Som jag tror att de flesta av er har märkt, älskar jag att skriva. Det är något av det roligaste jag vet, något av det bästa som finns. Att kunna uttrycka sig i ord som bilder meningar som bilder texter och slutligen mästerverk, det är en egenskap jag är mycket glad att jag har. Många gånger får jag beröm för det jag skriver och det är smickrande. Det är så roligt att få beröm för något man älskar. Då får man bekräftelse att man kan. Och att få bekräftelse är viktigt. Vi har alla något vi är extra bra på. Kanske är det lilla extra hos mig att jag oftast har lätt för att uttrycka mig genom skrivande?



I sommar ska jag skriva. Det är ett mål jag har. Alla dessa texter jag har på börjat, men inte avslutat. Det finns så många idéer i mitt huvud, så många verk som jag hoppas att jag en dag kan publicera. Innan jag dör ska jag åtminstone ha publicerat en roman - det är en av mina högsta drömmar. Tror du att jag lyckas?
En god vän till mig ger mig alltid inspiration till att skriva. Eftersom vi delar det intresset kan vi sitta i flera timmar och bara diskutera skrivande och olika idéer. Jag kommer nästan alltid från henne med en ny idé i skallen.
En annan mycket nära vän till mig har också ett stort intresse för författarskap. Han skriver en hel del - dessutom på engelska. Jag måste erkänna att jag är aningen avundsjuk på honom, men det stoppar inte mig. Istället försöker jag ta lärdom av våra samtal. Alltid kan man snappat upp något tips som ger en knuff på vägen mot den dag då utgåvan av mitt Mästerverk finns i butik.

Jag drömmer om att skriva.
Det är det bästa jag vet.
För jag vet att jag kan.
Det gäller bara att ta sig tiden.
I sommar ska jag skriva.
Orden ska flöda.
Jag ska försöka ta vara på tiden.
Någon dag finns min stora dröm i handeln.
En dag kan du läsa min bok.


Ny header i Juni 2010



Jag har en ny header - igen. I april skapades min förra header. Redan då sa jag att jag var osäker på headern jag hade skapat. Att min förra var kvar så pass länge som den faktiskt var - i hela två månader - det förvånar mig.

Nu är det en ny! Jag är supernöjd! Den är otroligt personlig och man ser därför att den är min. Alla bilder är tagna av mig och jag vågade öppna mig mer. Kanske en aning för mycket? Det som gör en header bra enligt mig är att den är personlig och att den i bild och text förklarar vad bloggen handlar om i stora drag. Jag tycker att min nya header lever upp till de kraven.
Jag är nöjd, men vad tycker du om min nya header?


1999 presenterar: ♪ Caramell

Året är 1999 och jag är sex år. Då slår eurodancegruppen Caramell igenom med sina låtar.
Jag går på dagis och vännens kalas hålls i samlingslokalen på ön. Alla andra leker Ryska Posten, men jag och en vän har avstått. Istället dansar vi som galna till låten som börjar "Hej, vad heter du?..." Ja, låten spelades med knappen intryckt på Repeat.


♪ Caramell - Vad heter du?

Du minns kanske följande låt?


♪ Caramell - Om du var min

Detta är nostalgi för mig! Har du några kära (eller hemska?) minnen från tiderna då Caramell höll pulsen uppe på dansgolvet?


Människor kommer, människor går

Under vår livstid träffar vi många människor. Några stannar, men de flesta passerar bara förbi. Liksom vatten rinner större antalet av oss. Vi behöver inte de människorna - inte just då. Liksom sand rinner möjligheterna ur händerna på oss. Vi hinner inte med. Alla människor får inte plats i våra liv. Det är inget vi väljer. Om det uppstår vänskap eller bara en enkel bekantskap beror helt på tidpunkten. Vissa dagar i våra liv är vi mer öppna för nya vänner. Andra stunder vill vi bara vara ifred. Kanske var du deppig de där tre veckorna, men då sumpade du chansen att lära känna din stora kärlek. Kanske var du för angelägen att skaffa en pojkvän, att du i hela den där röran glömde bort att vänner också är viktiga.
Människor kommer, människor går. Tänk på alla bekantskaper som hade kunnat bli en livslång vänskap. Tänk på kärleken som aldrig blommade ut, eftersom han eller hos kom in fel. Kanske var du upptagen och redan hade en partner, när han - den som egentligen var den rätte för dig - knackade på dörren. Du öppnade, men tackade nej. Det var ju synd. Ja, för det är synd. Man passar inte ihop med alla människor och det beror på tidpunkten. Och omständigheterna. Att träffa en främling på stan slutar på ett sätt. Arbetskamraten som är så snäll, vad blir det av den relationen? Och hur blir det med han som visar sig intresserad, men som du ständigt ignorerar?

Jag funderar bara...


Hälsar på familjen

Dagarna går ganska snabbt, när man inte utnyttjar tiden. Jag är ledig, vilket för det mesta brukar innebära att jag inte gör ett skit, ingenting alls. Hade jag varit hos mamma hade jag antingen spelat theSims eller suttit vid min kreativa hörna. Kortmakeriet uppdateras lite då och då, tyvärr inte lika ofta som jag hade hoppats. Men det finns en del kort där - och fler ska det bli, när jag kommer till mamma.
Eftersom jag är på ön hela veckan, passar jag på att hälsa på familjen här omkring. Farfar ringde nu på eftermiddagen och frågade hur det var med mig. Jag sa att jag hade tänkt komma in och hälsa på, men att jag var rädd att väcka honom, ifall han sov middag. Han sa att han satt i glashuset, så jag passade på att springa över till min käre farfar. Det var mysigt att sitta där och prata en stund. Att få stöd från familj och vänner är alltid uppskattat. Efter pratstunden i det inglasade huset, gick vi ner till familjen med de små. Farbror satt och kollade på forbolls-VM, medan hans fru stod i köket och lagade middag (Är detta en klassiker?). De små sprang omkring och lekte. De är så söta, de små fröna...

Vid lunch åkte jag ner till caféet, efter att ha fått ett samtal från Katja. Hon ville ha sällskap, så jag tillbringade tre timmar nere vid caféet. Dock jobbade jag inte. Det får bli en annan dag.
Det är så skönt att vara ledig! Att bara kunna strosa omkring - utan att ha en massa krav på sig. I love it!


♪ Bryan Adams - Here I Am


Bryan Adams - Here I Am

Sådan känsla. Budskapet. Orden som bildar meningar. Historier. Sagor. Tankar. Funderingar.
Det är få låtar som är finare är Bryan Adams' "Here I Am".


Läsning på balkongen


Romerska bågar i kombination med en bra bok.

Något som verkligen är sommar för mig, är att sitta ute och läsa på balkongen eller altanen. Extra mycket känsla blir det på kvällen, då solen gått bakom berget, då kvällskylan tränger sig på och när filten är ett måste.
Jag satt ute en timma och läste nu ikväll. Mycket mysigt och jag tror att det gjorde mig gott. Mitt mål med den här veckan är att läsa ut boken jag påbörjade idag (då har jag i alla fall gjort något den här veckan). I bästa fall hinner jag läsa ut två böcker, men det är bara en liten önskan.

Hur är en närmare perfekt sommarkväll för dig?


Antagligen bara en reserv

Jag har pratat med Katja (som också jobbar nere på caféet) angående det här med jobbet. Hon tror att jag bara kommer bli någon form av reserv. Jag kommer få jobba när hon eller den andra tjejen är bortresta verkar det som. Så antagligen blir det inte så många timmars arbete i sommar... och det känns synd. Men så blir det ibland. Jag får hoppas på att få jobbet på Ica (fast det ärligt talat känns ganska meningslöst att rikta in sig på det). I annat fall får det bli nya tag nästa sommar, då jag gärna vill jobba på Liseberg.


Jag vill jobba

Det känns skönt med sommarlov, det ska jag inte undvika att säga. Men att bara gå hemma, utan att egentligen göra något känns inte bra just nu. Jag behöver göra något, annars är jag rädd att jag drunknar i mina tankar. Jag vill jobba. Men jag vet det sjutton hur det blir med det. Man kan alltid hoppas att han som äger caféet ringer, annars får jag helt enkelt gå hemma hela dagarna. Det skulle ju vara bra om han ber mig jobba, när jag finns ute på ön. Men det skulle inte förvåna mig om han ringer och ber mig jobba, när jag befinner mig i stan. Det kommer säkert bli kaos.
Jag vill jobba, åtminstone en dag där här veckan.


Vem ska jag vara?


Niklas Strömstedt - Om

Om du var ett hav vore jag en våg
Om du var himmelen skulle jag ha vingar
Om du var ett regn hade jag vart hav och land
Om du var musik vore jag en sång
Om du var vidderna ville jag va´ vinden
Men jag skulle inte va´ nånting om du inte fanns

Vad blir jag då, om jag inte får vara mig själv?
Vem ska jag vara, om det som är jag är fel?
Och vem ska jag tro på, när ingen vågar säga som det är?
Utan sin helhet förlorar detaljerna sin charm.
Man kan inte bara plocka ut de bästa bitarna,
men måste kunna handskas med hela paketet.


Bilder tagna genom bilrutan










Första året på gymnasiet

För ett år sedan gick jag ut nian. Jag hade på mig en röd klänning med vita prickar på. Mamma och jag hade letat igenom hela stan, efter en klänning att ha på avslutningen. Tillslut hittade jag en och var nöjd. Redan då kände jag mig som en liten bakelse. Jag hade samma klänning idag. Förr kunde jag planera flera veckor i förväg, vad jag skulle ha på skolavslutningen. Detta år kändes det meningslöst. Men jag gjorde kanske fel? Varför anstränga sig, när det ändå bara blir pannkaka av alltihop?
Från dörren och hem igen kände jag mig iakttagen. Där kom jag i min utstickande klänning. Inte blev det bättre på skolavslutningen, då alla tjejer hade samma typ av klädsel: någon somrig klänning - vanligtvis blommig - i enkel modell och en liten jacka till i jeanstyg eller annat material. Ingen kom dit i samma stil som jag. Alla var så fina. Jag kände mig som en bakelse. Kanske var det bara mina fantasier som spökade, eller så var det så. Tankar på att man är annorlunda kommer ofta, när själen inte mår bra.

Året på Vittra har varit givande, men frågan är om det har varit värt alla motgångar. Studiemässigt är jag väldigt nöjd med mitt val. Ämnen som jag under högstadiet tyckte var svåra, har jag under mitt år på gymnasiet fått en annan syn på. Skolan har gett mig helhetsperspektiv med hjälp av riktigt bra pedagoger.
Jag har också utvecklats mycket som människor. Det är en tuff värld vi lever i, det har jag nu sett. Det är synd att alla människor inte passar in i detta "drömsamhälle". Punkt.

Nu är det sommarlov.


Jag vill förändra, men blundar vid motgång

Det är så lätt att skriva om sina egna problem, hur dåligt man mår, hur jobbigt livet är. Man klagar och hoppas att folk ska förstå. Man tycker synd om sig själv, men beter sig precis som sina medmänniskor.

Tidigare idag skrev jag ett inlägg om hur min förmiddag var. Hur ensam jag kände mig. Att utanförskapet var tydligt. Ändå gjorde jag samma sak som mina medmänniskor. Jag såg att en annan tjej var ensam, men gjorde ingenting åt det. Självklart har jag en bortförklaring till mitt agerande - jag är ju människa. Min ursäkt lyder; jag var för svag, för att orka agera. Och visst, i mina öron låter det som en okej ursäkt. Jag mådde inte bra och hade inte kraften att ta mitt problem ett steg längre. Då skyller jag på alla andra, säger att det var deras ansvar. Men jag var ju lika mycket skyldig.

Jag vill förändra, men blundar vid motgång. Min anledning är att jag inte är tillräckligt stark. Vad har du för förklaring?


Zombie Walk 2010

Här kommer bilderna jag tog under den lite läskiga paraden i Stockholm.
The Zombie Walk...


Dött på sjukhus?


Svartklätt, blod och skrik!


Utarbetad på kontoret?


Jobbar antagligen på en farlig arbetsplats...


Läkare med psykisk störning, som gick och smålog för sig själv.

Någon mer som tog bilder på Zombie Walk? Visa mig!


Likt en hund

Jag söker förtvivlat, men finner ingen tröst. Likt en hund strävar jag omkring, i hopp om att hitta någon som vill ha mig. Ingen hand finns det att hålla. Ingen famn vill sluta sig omkring med.
Det enda jag vill är att känna mig omtyckt. Men i stunder som dessa finns det ingen kärlek.
Jag står där ensam.

Det skulle vara så trevligt och alla ettor skulle ha så roligt. Men hur blir det egentligen för dem, som ständigt måste stå vid sidan av? Hur blir det för dem utan att gäng att tillhöra? Kan man hantera dessa timmar då alla skrattar och man själv ser kritiskt på sig själv?
Jag funderade länge på att gå hem. Det kändes så fegt att gå, som om jag gav upp. Men det gjorde jag inte. Jag gick för att kunna bearbeta situationen, så att jag under nästa tillfälle kan hantera känslorna bättre. Det är inte så lätt att stå vid sidan av, känna allas tomma blickar. Det känns som att alla ser mig, som att alla kollar just på mig. Men sen inser man att det inte är mig de kollar på. Kanske är det deras vän, hon som står bakom mig, som de kollar in. Inte är det mig i alla fall. Jag står där med hoppet i halsgropen. Det är på väg upp, jag känner det. Och hoppet får inte lämna mig, för då faller jag ihop på marken. Jag sväljer och sväljer, men tillslut orkar jag inte mer. Hjärtat kan inte hålla inne mycket mer och jag bestämmer mig för att gå.

Folk bortförklarar och frågar om jag inte har kompisar utanför skolan. Visst, det har jag. Men det är ingen giltig ursäkt för att inte ta tag i problemet. Alla har vi ett ansvar. Och när jag står där och tankarna vandrar, då blir jag arg. Jag har ju sagt att jag är utstött, varför kan ingen förstå?! Jag vill bara skrika, men står istället tyst. För jag vet och får det ständigt bevisat för mig; om jag berättar min situation för elever runt omkring, kommer de umgås med mig för sakens skull, för att vara snälla. Och det är just det; snällt, men det är inte ärligt. Jag är trött på att leva i en falsk värld.

Nu är jag i trygghet i ett hem, denna gång Rickards hem.


Helg i Stockholm

Hej Alla!

Jag och Rickard har kommit hem igen. Min älskling är redan på jobbet, tillbaka i det vardagliga livet. Själv har jag lite tid på mig här hemma, innan jag också ska iväg till mitt måste. Idag är sista skoldagen, för imon är det skolavslutning. Det ska bli så skönt med lov! Jag känner inte att jag kan slappna av riktigt, då jag faktiskt är ledig. Efter avslutningen hoppas jag dock på att kunna känna den där känslan av frihet och sommarlov.

Det har varit en jättebra helg i Stockholm - som alltid.
Fredag: Resan upp gick bra. Jag satt och sjöng i bilen i fem timmar. Sov ingenting, så var en aning trött, när vi äntligen kom fram strax efter tio. Det var värre för Rickard, vilket jag kan förstå. Han hade ju jobbat hela dagen och sen kört i fem timmar. Jag har ju inget körkort och vi kan därför inte dela upp körningen.
Lördag: På dagen var jag och Rickard i stan och träffade Tessie och hennes pojkvän. Det var lite pirrigt att stå där och vänta, men sen när jag såg Tessie släppte det. Alla fyra tog en fika på ett mysigt café i centrala Stockholm. Efter det gick vi runt lite på stan, i väntan på att stöta på promenaden av zombies - Zombie Walk (bilder kommer).
På kvällen åkte vi hem till Linus - en barndomsvän till Rickard. Som min mamma och min kompis Julia noterade i förra inlägget, hade jag skrivit att Rickards kompis Linus skulle hamna på grillen. Så var inte fallet. Han lever (i alla fall när vi åkte därifrån). De är så gästvänliga i Linus familj. Alla hjälps åt. Jag och Linus skrubbade potatis, medan Rickard och Linus bror hade hand om grillen. Maten smakade ljuvligt! Vi stannade hos Linus ganska långt in på kvällen . Klockan började närma sig halv elva, när vi satte oss i bilen hem. Under kvällen chattade vi med Linus flickvän. Hon bor i Rumänien (läs detta inlägg), så därför var vi tvungna att skriva på engelska. Linus hade också en mikrofon, så Rickard lekte kommentator. Jag tog också över, vilket jag är glad för. Jag KAN prata engelska och jag förstår nästan allt som folk säger till mig. Det fick jag bevisat för mig. Nu känns det inte lika nervöst att träffa flickvännen i sommar. Jag vet ju att jag kan, det är bara att köra på.
Söndag: Upp tidigt, äta frukost med familjen och sen vänta på gästerna. Rickards lillasyster firades av släkten. Gott grillat med mumsig potatissallad och till efterrätt pannacotta med smak av jordgubb. Tyvärr var vi ju tvungna att åka vid fem, men det kändes ändå som att vi hann fira henne utan att lämna kalaset. Resan hem gick också bra. Efter ett stopp på vårt vanliga McDonalds, fick vi med oss varsin McFlurry. Jag köpte en med smak av Smartiies och Rickard valde en Marängswish.



Jag var väldigt trött och halvsov kanske några minuter här och var, men var i princip vaken hela vägen hem. Dusch och sen rakt i säng.

Det var min helg i Stockholm - i kort version.


Mot Stockholm!


TheSims3.

Som ni kan se på bilden ovan, har jag spelat theSims3 nästan hela dagen. Jag passar på när jag är här hos Rickard - och dessutom är ledig (nästan i alla fall). Jag var i skolan och vände i princip. Fick veta mitt slutbetyg i Matematik B. Jag är mycket nöjd! Jag som trodde att det gick dåligt på Nationella, behövde inte oroa mig. Jag måste sluta tvivla på mig själv, jag kan ju! Efter den korta mattelektionen, var jag nere på morgonsamlingen. Där fick jag besked om vad som ska hända på måndag, då vi har klassens dag. Sen var det raka vägen hem till Rickard igen. Himla skönt med en så kort dag.
Nu är det dock slutspelat för idag. Jag har precis satt igång ris, som vi ska äta tillsammans med korv stroganoff från i veckan. Det är nämligen snabbt iväg som gäller. Jag har redan duschat och är i princip klar. När Rickard kommer hem ska vi äta, fixa det sista och sen bär det av till Stockholm! Det var ett tag sedan vi var där sist, vid påsk närmare bestämt. Nu åker vi upp igen, huvudsakligen för att fira Rickards lillasyster, som fyllde år förra helgen. Eftersom vi är uppe så sällan, är hela helgen fullbokad...
Imorgon ska jag träffa Tessie, en mycket nära vän till mig. Vi fick kontakt via bloggen och nu ser jag henne som en av mina närmaste vänner. Det ska bli så kul att träffa henne! Vi har inte setts innan, så lite nervös är man alltid. Men det ska nog gå bra. Jag är nog den mest översociala individen här på jorden!
På lördag kväll ska vi grilla (Uppdatering: hos) Rickards barndomskompis Linus, som jag också blivit god vän med. Det ser jag verkligen fram emot!
På söndag firas lillasyster och senare på eftermiddagen sätter vi oss i bilen hem.
En väl planerad helg alltså.

Hoppas att ni får en trevlig helg - utan mina uppdateringar. Rickards dator finns ju här nere i Göteborg och jag vill inte tränga mig på uppe hos familjen i Stockholm... men jag lovar att uppdatera, när jag är hemma igen.


Telefonförsäljare

Det är så skönt att vara hemma på dagarna - om man bara kunde slippa dessa telefonförsäljare! Alltid ska det ringa! Det värsta var nog, när de ringde klockan tio - varje vardag! Lägg av, vill jag bara säga till dem. Tror det helt ärligt att man är hemma vid den tiden. Jag tycker synd om de som är arbetslösa och sjukskrivna. Det måste vara hemskt att ständigt bli påprackad en massa försäljare?! Och på tal om att vara sjuk; Vem vill bli väckt av telefonen, när man ligger hemma och är sjuk? Visst, det kanske är ett viktigt samtal, men oftast är det bara idioter (inkluderar försäljare) som ringer under dagarna.


Bildkälla

Jag skulle aldrig kunna ta ett jobb som telefonförsäljare. Jag vet själv hur illa jag tycker om att bli påhoppad. Jag skulle aldrig kunna stå upp för det jobbet. Om det någon gång skulle krisa, har jag kanske inget val. Men nej, jag slipper helst.

Har du jobbat som telefonförsäljare? Hur var det?
Vad tycker du om telefonförsäljare?



Utspridd syren








Prästkragar







Det finns inte någon blomma, som får mig att längta så mycket efter sommaren. Prästkragar gör mig lycklig! Jag tänker på sommar, sol, nakenbad, midsommar, nygrillat och sena sommarkvällar. Prästkragar är så simpla, inget komplicerat alls. Men det enkla är stort. Även det enklaste kan ge många minnen och känslor.


Mörka dagar

Min lektion slutar nu. Jag vakande för en timme sedan, då den började. Det var så skönt att slippa höra klockan i morse. Så skönt att få sova hur länge man ville och sen vakna upp i en tyst lägenhet. Tyst. Tyst, alldeles stilla. Anledningen till att jag inte är i skolan än, är för att jag ansåg att det inte var någon idé att gå på lektionen. Vi skulle ändå bara lämna in böcker, säga hejdå och sen skulle vi få gå. Eftersom min nästa lektion idag börjar klockan halv tre, tyckte jag att det kändes så onödigt att komma nu på förmiddagen. Att fördriva två och en halv timma (som min rast i vanliga fall är) går bra. Men att fördriva fyra timmar säger jag bara nej till. Att gå på stan så länge klarar jag inte av. Och att sitta i skolan i så många timmar gör mig bara obekväm. Tacka vet jag att jag fick tillåtelse att inte komma på lektionen.

Det är mörkt ute idag. En mörk sommardag är det denna torsdag. Ingen sol lyser starkt, vinden leker i träden och himlen är ljusgrå. Ingenting mer. Bara ljusgrå, utan moln. Jag tycker om såna dagar. Det är kravlöst, som jag brukar säga. En perfekt dag att bara sitta inne och pyssla! Vi får se om det blir några kort tillverkade idag. jag försöker använda all tid jag har!
Jag funderar också på att åka in till stan lite tidigare och kolla på en klänning. Om den passar ska jag ha den på skolavslutningen. Om inte, får jag ta ett annat alternativ. Jag har ingen aning om hur finklädd man ska vara. Antar att det inte är som i grundskolan...


Kreativa hörnan


Kreativa hörnan.

Under kvällen som har gått, blev det endast ett kort gjort. Lite besviken på det är jag, men det blev bra. Att det inte blev fler beror på att kortet var ganska knepigt att göra, med många små bitar att försöka sätta ihop på ett snyggt sätt. Jag har också sett på Grey's. Otroligt spännande avsnitt! Jag mådde inte så bra av att ha sett det, faktiskt. Ser fram emot att se sista avsnittet för säsongen. Hoppas att allt löser sig, att alla på sjukhuset inte bara dör...

Jag rekommenderar er att gå in i mitt Kortmakeri och kika in kortet.


Färdigt bokomslag!


Det färdiga bokomslaget till novellen "Att Andas"!

Jag har fått så otroligt mycket beröm för mitt bokomslag. Det är nu färdigt och det är tack vare era fina ord. Ni ger mig självförtroende. Ni bekräftar att jag kan. Jag vet att jag har sinne för färg och form, men det räcker inte alltid. Upplyftande kommentarer är alltid uppskattat. Det blir mycket roligare och på så sätt lättare att arbeta, om man tror på sig själv. Tack så hjärtligt för ert uppmuntrande!


Sista dagarna av ettan

På tisdag är det skolavslutning. Då har jag gåt klart mitt första år på gymnasiet. Ettan är över och till hösten väntar tvåa. Det har gått fort - minst sagt!
De sista skoldagarna av terminen är otroligt lyxiga. Inte många som bara behöver vara i skolan någon timma eller två...

Torsdag: Behöver inte komma på spanskan (lämnade in boken och fick veta betyget idag istället), utan kan komma direkt till caset. Och när börjar det? Klockan halv tre har jag min redovisning. Jag kommer förhoppningsvis från skolan innan en timme har passerat.
Fredag: Mattelektion, där vi får veta betyg och ska lämna tillbaka böckerna. Sen är det morgonsamling. En och en halv timma i skolan, sen får jag åka hem. Lyx, lyx, bara massa lyx!

Måndag: Klassens dag. Tävlingar mot andra klasser. Eftermiddagen tillsammans med klassen.
Tisdag: SKOLAVSLUTNING!

Alla andra slutar antagligen imorgon eller på fredag... Men det känns ändå okej att sluta veckan efter.


Måste du gå?

Det är morgon. Klockan är sex. Och min älskling ska till jobbet. Sömnigt ger jag honom en kram, en lång fylld av kärlek. Jag vill att han ska stanna hos mig, inte gå. Snälla, var kvar hos mig. Jag andas in hans luft. Njuter av att se hans mage. Den fina mjuka magen, som jag verkligen älskar. Han är min. Rickard älskar mig. Han visar det så tydligt och det är rörande. Han är ju så fin. Måste du gå? frågar jag ynkligt. Rickard ler lite sött, ger mig en puss och säger att han redan är försenad. Jag får fram ett förlåt och skäms lite. Att Rickard blir försenad till jobbet är ju inte bra. Men jag vill inte att han ska gå. Jag tycker inte om att han lämnar mig. Han kommer tillbaka, det vet jag. Ändå kan jag inte riktigt släppa känslan av att det kommer dröja - i alla fall några timmar.
Känslan jag hade förr, då vi hade distansförhållande, sitter nog i. Det var jobbigt att behöva lämna, ständigt vara ensam och ledsen. Utan sin älskade är man inte hel. Har man väl fastnat i kärlekens grepp, vill man inte vara utan den man tycker så mycket om. Jag vill inte vara utan Rickard.


Badat med älskling!

I vanliga fall hatar jag att bada. Att bara ligga där i badet och... fundera? På vad? Jag känner mig väldigt obekväm med att ligga där och se mig själv naken (det går ju liksom inte att undvika). Jag har provat att ligga och läsa, men det blir inte bättre. Jag känner mig så blottad, så naken - bokstavligt! Min skräck för "ett skönt bad" har länge stoppat mig. Jag badar högst en gång per år.
Min syn på saken har kanske ändrats. Ikväll har jag badat med min älskling. Han är så söt. Så kärleksfull. Det var faktiskt riktigt mysigt att ligga där i badet, prata och njuta av varandras sällskap. Att bada tillsammans känns mer intimt än sex. Det finns människor som anser att sex bara är ett tillstånd av njutning. De anser inte att sex är ett tecken på att man älskar varandra. Då är bada tydligare, om man vill visa sin kärlek. Kanske är det bara mina tankar, men man badar väl inte med någon - bara för att det är mysigt? Sex går att missbruka, men ett bad - det är väl ett ärligt sätt att visa kärlek på? Jag skulle personligen inte visa mig naken för någon jag inte tycker om. Så att bada med en person jag inte har känslor för och inte känner mig säker tillsammans med, det kommer nog inte hända.

Jag älskar min Rickard.


Bokomslaget nästan färdigt


Version ett, två olika äpplen och två olika alternativ på bakgrund.


Bokomslaget såg ut såhär, när jag gick från skolan idag.

Hela eftermiddag har jag suttit och målat på mitt omslag. Först satt jag och gjorde lite olika alternativ, för att se vilket jag gillade bäst. Beslutade mig för att använda gult, svart och blått. Jag tror det kan bli bra. Det svåra är att få in rätta känslorna i bilden...
Och känslor, det har jag haft många idag. Nationella i Matte gick inte så bra... Jag som hoppades på att lyckas, få nog räkna med motsatsen. Det var svårt. Jag pluggade igår, men tydligen på fel saker. Det som kommer på Nationella är alltid saker man inte kan öva till. Uträkningarna är av den art som man inte kan lära sig bara så där. Det gäller att hänga med på lektionerna, annars är man körd. Jag som behöver ha förklaringar på mitt sätt, har inte fått det under terminens gång. Det gick som det gick och jag är inte nöjd...
Nu är det bara att hoppas på att jag i alla fall får Godkänt, i bästa fall steget bättre (men det ska jag inte hoppas på).


Lila bollar i trädgården

Efter halva tiden steg pluggandet mig över huvudet. Jag gick ut en snabbis, fotograferade lila bollar i trädgården. Njöt av doften av sommarregnet som föll under kvällen. Gick in. Återgick till matten. Här är lite av resultatet från de fyra minuterarna jag var ute...








NP i Matematik B imorgon

Imorgon har jag Nationella Provet i Matematik B. Det gäller att jag sätter det här, annars finns det risk att jag får endast Godkänt i den kursen. Att få Godkänt är absolut inte fel, men jag vill så himla gärna få högre!
Jag som alltid har haft lätt för matematik, börjar nu tycka att det är lite svårt. Jag har aldrig pluggat till ett matte-prov. Kan ni förstå hur jobbigt det då har varit ikväll, då jag verkligen ansträngt mig?! Minst en och en halv timma har jag suttit, mer orkar jag inte. Eller jo, jag orkar mer, men jag vill inte. Någon måtta får det vara. Imorgon gäller det. Då ska jag lyckas. Fyra timmars provtid har jag framför mig. Jag har laddat upp med lite choklad, vatten och frukt. Nu gäller det bara att få med sig det i alla hast, då jag (antagligen) slänger mig ut genom dörren, hoppar på cykeln och halvsvettig kommer på båten. Usch! Jag längtar till imorgon kväll. Då ska jag vara hos Rickard, min älskling.


1:a kvadreringsregeln, 2:a kvadreringsregeln, Konjugatregeln...


Kämpade med mitt äpple

Det är sista veckan på estet-caset. På torsdag ska vi vara klara för att redovisa vårt bokomslag. Jag tror att jag kommer bli klar i tid, om jag bara får ordning på alla idéer och tankar kring mitt verk.
Idag satt jag i två timmar och försökte få till ett äpple. Fyra versioner blev gjorda. Första blev bara fel, andra blev jättefint (men det var målat på samma papper som den första), tredje blev för avlångt och fjärde var jag nöjd med. Så nu kan jag förhoppningsvis måla äpplen ganska bra.


Slutresultatet. (Ska självklart måla bakgrund, men det får jag ta imorgon.)


De tre andra versionerna.


Kladd!

Det är så roligt att få kladda runt med penseln. Precis som på dagis! Här med döper jag flaskfärgen jag använde till Dagisfärg.


Inte alltid trygg

Ibland vill jag bara försvinna bort. Bort till en tryggare plats. Om jag bara kunde ta mig till en tryggt ställe, där ingenting kan störa. Men det är inte alltid så lätt. När tryggheten rubbas, då man står där naken och är utsatt, då är det svårt att springa. Känslorna kontrollerar handlingarna och man står mest bara still. Helt stilla. Och väntar.

Idag flydde jag. Känslan kom krypande och sen var den tydlig. Mycket tydlig, men det gick bra. Någon minut i tystand, sen var jag tillbaka i verkligheten. Jag kände dock ett behov av att komma bort och gick därför. Musiken sattes snabbt på och ur högtalarna strömmade Avril Lavigne med låten "Take Me Away"...


Avril Lavigne - Take Me Away


Sten i skon

Aj! Jag känner att en liten sten har hamnat i min sko. Den är inte större än ett gruskorn, men den besvärar mig. Det är endast jag som vet om den. Ingen annan kan se att jag besväras. En liten sten ställer till mycket problem. Det är först när jag börjar halta, sakta ner farten och stanna, som folk kanske märker att något är fel. Det är så lätt att dölja ett litet problem, för det kan inte skådas av omvärlden.


Picknick-Festivalen

Idag var jag på Picknick-Festivalen tillsammans med Becka och hennes kompis Isabell. Vi var där runt ett - tillsammans med barnfamiljerna. Vi var dock inte de enda ungdomarna. Det satt grupper utspridda lite varstans. Vid fyra gick familjerna hem och gräsmattan fylldes mer och mer av sociala unga. Jag var förvånad över hur mycket olika typer av människor som samlades på den stora gräsytan. Hundratals stilar som var och en representerade en enskild individ. Jag kände mig dock inte så speciell, där jag satt i mina vanliga kläder. Jag har nog en ganska tråkig stil, men den är min egen.


Meinda på scen.

På festivalen spelade band utan större kändisskap. Jag hade inte hört talas om något (kan bero på att jag inte är så intresserad av musik). Medina var det bandet jag gillade mest. En blandning av hipp-hopp, dance och en massa bas. Riktigt härligt att lyssna på! Nere vid scenen stod det folk och dansade (hoppade). Jag hade gärna stått bland dem, men jag satt istället kvar på filten.

Klockan var omkring fem, när jag kände mig nöjd. Ändå stannade jag kvar, dumt nog. Ett annat gäng skulle komma till festivalen, så vi väntade på dem. Men de kom inte. Så vid halv sex var tankarna på att gå ganska säkra. En timma senare befann jag mig på centralen. Där tog jag vagnen ut till färjeläget, väntade på båten en halvtimma (kom liksom mitt emellan två båtar) och var hemma strax efter åtta. Väl hemma fick jag god mat, kärlek och lugn.
Nu tänkte jag duscha. Känner mig inte så vacker, efter att ha befunnit mig bland massa nikotinrökande människor, korvgrillande och folk i allmänhet. Att vi dessutom satt under ett träd som kastade bös (litet skärp, i detta fallet frön?) på oss, gjorde inte saken bättre. Nej, duschen nästa.

Någon mer som besökte Picknick-festivalen? Vad tyckte ni om den?


Söndag igen

Och så var det söndag igen. Typiskt. Jag som hade velat vara ledigt några dagar till... Men än är det inte sommarlov.

Dagens planer är att jag ska in till stan. Becka frågade om jag ville följa med henne och hennes kompisar in till stan. De ska besöka Picknick-festivalen och jag fick förfrågan att följa med. Jag blev så glad att hon frågade! Jag vet inte vad jag ska förvänta mig, men jag hoppas att det blir mysigt. Tydligen skulle de ta med sig kycklingsallad och jag kunde också få dela på det. Mycket snällt, mycket snällt.
Båten går vid halv tolv, så jag har lite tid på mig här hemma innan det är dags. Jag har ingen aning om när jag kommer hem. Antagligen blir jag borta hela dagen. I värsta fall är jag hemma sent. Det tar ju sin tid att åka hem också...

Hoppas att ni får en fin söndag!
Utnyttja dagarna, då känns livet mycket längre.


Hundkex vid havet






Vad döljer himlen?


Vad döljer himlen?

Jag ligger på rygg och solar. Himlen är blå - mycket blåare än vanligt. Och den är djup. Mycket djup. Jag undrar vad som döljer sig där uppe. Hur långt är det till molnen? Hur djup är himlen? Jag är säker på att himlen döljer en hemlighet. Finns det någon som kan viska den till mig?


Syrendoftande ö

Hela ön doftar så gott av syrener! Jag kände det väldigt tydligt igår, när jag cyklade hem från båten. Syrener får mig att tänka på sommar, sol, skolavslutning, nyklippt gräs, korta kjolar, blå himmel, lila, barndom, sötma...











Lärling på jobbet

Jag har jobbat! Tihi, jag är glad. Ringde Katja i morse och frågade om hon hade lust att hänga med ner till badet. Tyvärr var hon upptagen; hon skulle jobba. Hon föreslog att jag skulle ringa vår arbetsgivare och fråga om jag också kunde komma ner. Man behöver ju en dag (några timmar) på sig att lära sig jobbet. Så jag ringde samtalet, men fick beskedet att det idag inte fanns så mycket att göra. Ringde tillbaka till Katja och meddelade henne. Hon lovade att ringa mig, om läget skulle ändra sig.
Det var ju så fint väder idag (och är fortfarande), så jag åkte ner till havet. La mig på klipporna och solade. Något dopp blev det inte. Jag kände inte för det. Hann vara nere vid havet i en timma, innan Katja ringde. Jag bytte snabbt om, slängde mig på cykeln hem, lämnade kassen jag haft med mig och var nere vid caféet vid halv fyra. Där var jag tills klockan slog sju. Katja har varit min handledare idag. Jag har fått göra allt som hon gör på jobbet; ta betalt, meddela priser, diska, bre mackor, göra i ordning fiskrätter... Jag tycker det var riktigt roligt! Men så är det väl med allt nytt. Antar att jag kommer stilla mig, när jag har jobbat där ett par dagar. När man väl kommer in i det, går det lättare. Rutinerna sätter sig och man lär sig hantera situationer. Jag tror att detta kommer bli bra.
I morgon kan jag dock inte jobba. Då ska jag på Picknick-festivalen med Becka. Hon var så himla snäll som frågade om jag ville följa med henne och hennes vänner. Hoppas att hon insett att jag verkligen är glad för omtanken. Tack snälla!


Drömmen om en liten flicka

Jag vet inte hur länge jag har haft den här tanken, men det är ett tag. Kanske var det runt den tidpunkten, då jag insåg att jag är kvinna och kan få barn. Tanken på att en dag bli mamma ligger inte alltför långt bort. Det kan ju hända. Jag har ju ett (nästan) helt liv framför mig.
Känslan jag har fått, är att jag kommer få en dotter. En liten flicka. Jag har bara den känslan inom mig. Jag kommer att föda en dotter. Får jag fler barn än så, kommer hon vara den mest älskade. Det låter så hemskt, jag skäms nästan för att skriva det. Men det är så det är. Det är känslan jag har inom mig. Och känslor kan man inte styra över. Om jag får en son, kommer det hända något med honom. Jag kommer inte få se honom bli tonåring... Jag vet inte hur denna tanke har kommit in i min skalle. Den har funnits där ett tag. Kanske alldeles för länge. Så länge att jag har börjat tro på min dröm. Drömmen om en liten flicka.
När jag ser små flickor sitta på spårvagnen, vara i parken med sina föräldrar, då önskar jag att jag också fick uppleva det. En liten flicka i söt klänning och passande strumpbyxor till. Jag ser kärlek. Det är kärlek mellan en förälder och dennes lilla flicka. Kärlek.
Jag är nog fast i drömmen om en liten flicka.


Jag som liten.


De fotograferar vårt hus



Mannen ni ser på bilden, har precis varit uppe på vår tomt. Att folk fotograferar vårt hus är inget ovanligt, därför blev jag inte förvånad när han tig fram kameran. Det jag däremot blir förvånad över, är hur han hade mage att gå upp på vår tomt. Visst, vi har en grusväg som leder upp till huset, men ändå.
Jag minns klassresan i nian. Mina kompisar ville gå ner till havet - och det över en tomt! Jag nekade tvärt, men de gick ändå. Jag stod kvar, sen gick jag. Man går inte upp på andras mark, är inte det något man lär sig som stadsbo? Kanske inte, eftersom det finns få platser som folk veklingen äger.
Hur som helst så gjorde mannen ingenting. Han fotograferade bara, sen gick han vidare. Jag tar det som en komplimang. Att man fotograferar ett hus är väl ett tecken på att det är fint - eller förfallet (vilket vårt hus verkligen inte är).
Det är livet på en sommarö.


Lördag på ön

Sommar! Finns det någon som har missat detta?!

Jag sitter ute på balkongen - i skuggan. Det är ganska behagligt varmt idag, inte så mycket vind. Men att sitta i solen är ingenting för mig. Då blir jag bara trött, dåsig och på dåligt humör. Därför sitter jag i skuggan och njuter.
Kanske blir det en sväng ner till badplatsen lite senare under dagen. Det gäller bara att hitta någon som vill hänga på. Annars får jag väl åka ner själv. Att ligga och läsa nere vid havet, höra vågorna klucka mot bergen och höra måsarnas tjat är underbart! Sommar på ön är som Paradiset.






Kärleksmackor


Kärleksmacka.

Jag och Rickard började tidigt i vårt förhållande att visa vår kärlek på ett kreativt sätt. Att skriva fint på smörgåsen var en klassiker - som håller i sig fortfarande. Har man tur får man kanske en puss, när man försöker vara lite söt. Kärleksmackor är bara ett av många exempel på hur vi visar vår kärlek till varandra.
Min pojkvän är fin.

Har du och din partner något enskilt sätt att visa kärlek på?
Gör ni också söta mackor till varandra?


Ser man att vi är öbor?

När jag sätter mig på båten, vet jag ganska direkt vilka i min närhet som är öbor och vilka som är stadsbor på besök. Öborna sätter sig komfortabelt till rätta, medan stadsborna nyfiket, lyriskt och uppspelta hittar en plats att sitta på. Där sitter de inte länge, innan kameran kommer fram. Då är det dags att fotografera - och det hela skärgården i princip. Ja, jag småskrattar för mig själv.

Jag själv slår mig ner på en av bänkarna. Idag känner jag för att sitta ute. Det är varmt, riktigt varmt. Antar att det är därför stadsborna kommer ut till öarna. I brist på vatten äter jag ett äpple jag har i väskan. Musiken spelas högt i hörlurarna. Jag har smått tröttnat på att höra båtens brummande. Det räcker att jag känner brummet genom kroppen. I min egna värld kan jag sitta och studera. Filosofera och fundera över allt som faller mig in. Runt omkring sitter folk i alla åldrar, men det stör inte mig. På båten hör jag hemma, kom inte hit och försök ta plats. Jag vet min, du borde rätta dig efter din.

Med en självsäker blick, med vana steg, går jag av båten. Jag passerar badgästerna, som står på kajen. Det är eftermiddag och de ska åka hem. Tillbaka till stan.

Undrar om de märker att jag är öbo. Finns det något som sticker ut, något som gör att de direkt vet att jag inte är från stan? Jag vet mycket snabbt vem jag sitter bredvid. Inte för att jag känner alla uta på öarna, men jag känner igen sättet. Är det samma för stadsborna? Vet de var jag bor? Ser man att vi från öarna är öbor?


Köp Faktum!



I Sverige finns det många hemlösa. En del gör inte mycket för att komma ur sin situation. Andra gör mycket för att få ett bättre liv. Tidningen Faktum är ett av de medel de tar till, för att få det bättre.
Jag köper aldrig faktum. Varför vet jag inte. Jag passerar bara förbi, går in i en butik och köper det jag vill ha. Att inte tänka på andra människor är så fel, själviskt och egoistiskt! Jag får dåligt samvete. Idag har jag ändrat den vanan. Efter att ha varit på Hemköp köpte jag en tidning. Den kostar ju bara 40 kronor. Det är ju ingenting för den som har pengar! När jag satt och diskuterade detta med min farfar för några dagar sedan, kom vi fram till att det blir en hel del pengar. Om alla i Sverige köper en tidning per år - lägg märket till per år - ger försäljningen av faktum en summa på trehundrasextio miljoner - 360 000 000 - kronor. Det är en hel del pengar!
Så nästa gång du ser en person som säljer Faktum - köp ett exemplar!
Han jag köpte av var väldigt trevlig. Hans sätt att bemöta mig på var så ärligt, så glatt, vänligt och kärleksfullt. Använd inte bara pengarna till något gott, förgyll också en annan människas dag.

Köp Faktum!


Fredagskväll i början av sommaren

Åh, jag känner doften av en nytänd grill. Det luktar så gott! Sommarkänslorna sprutar genom kroppen och jag vill uppleva mer. Mer av allt som har med sommaren att göra: dansa, sena kvällar, bara ben, grillning, kärlek, vänner, familj, fotografi, läsa i solen... Jag njuter!



Pappa kom hem för bara en liten stund sedan. Radion sattes igång med en gång - det är hemma för mig. Riktigt bra låtar spelar de på fredagskvällarna. Sånna där gamla låtar!

"The best thing about being a woman
Is the prerogative to have a little fun and...

Oh, oh, oh, go totally crazy - forget I'm a lady
Men's shirts - short skirts
Oh, oh, oh, really go wild - yeah, doin' it in style
Oh, oh, oh, get in the action - feel the attraction
Color my hair - do what I dare
Oh, oh, oh, I wanna be free - yeah, to feel the way I feel
Man! I feel like a woman!"



Som på dagis

Jag har varit glad idag - väldigt glad. Och det är jag fortfarande! Det har varit varmt idag, men jag tycks ha hanterat värmen bra. Jag är ju hemma nu och mår finfint.
Det var så roligt på caset idag. För det första slutade jag tidigt och det gör mig alltid glad. Att vara hemma innan klockan tre är lyx! Den sista timmen i skolan var dessutom väldigt rolig. Vi satt och målade - med vattenfärg. Uppgiften var att illustrera sex känslor vi fick, när vi läste vår utvalda novell. Det fick inte vara något konkret, därför målade jag mest färger. Ganska tråkiga illustrationer, men det var kul att testa sig fram!

 


Min illustration av sex känslor: grön/gul - sommar, blå - tystnad,
svart/gul - avskilt, svart/blått - mörker, lila - ensamhet, röd/rosa - harmoni.

Det var så roligt att sitta där och måla! Folket som satt runt bordet, känslan av att låta penseln svepa över pappret... Det kändes precis som dagis! När man satt där i pysselrummet, vid ett bord helt nerkladdat med färg som torkat och med ett mästerverk framför sig, som bara ett barn kan skapa. Trygghet var något jag kände. På dagis kunde ingenting skada mig. I rummet kunde ingen skada mig. Eller kanske var det just det som var så tydligt? Där satt jag, sårbar som bara den. Vem som helst hade kunnat såra, men det gjorde de inte. Jag kände mig trygg. Ett förtroende har bildats för det som var med.

Jag minns tiden på dagis. Då levde jag i en skydda värld. All ondska var på en annan plats. Det var jag och mitt dagis, min ö och min barndom. Att tänka tillbaka på den tiden får mig att känna vemod.


Husen med lägenheter har hemligheter

Jag ligger där om kvällen och hör lite svagt hur de andra hyresgästerna gör sig i ordning inför natten. Det spolas på toaletten och jag hör fotsteg ovanför mig. Natten är här och jag ska sova. Då ligger jag och tänker. Jag funderar på vad som kan gömmas bakom de där stängda dörrarna. Varje familj har sin historia. Varje lägenhet har en berättelse att ta del av.


Bilden tagen den 28 januari.

Det är lite kusligt att tänka sig. Tänk vad som händer i lägenheten bredvid. Det är nog inte bara kärlek och omtanke (det är det inte ens i Rickards kärleksfulla lya (Jag kan vara riktigt hemsk!)). Helt säkert finns det en i hushållet som inte mår bra, far illa och som i värsta fall blir psykiskt eller fysiskt misshandlad av sina med människor. Helt säkert finns det konflikter att lösa, problem att trassla upp och historier att dela med sig av.
När man bor i lägenhetshus (vilket jag gör lite då och då), blir de tankarna så tydliga. Aldrig kan jag tänka mig att någon här ute på ön far illa, mår dåligt och har det hemskt. Nej, för här är ett paradis. Men det faktum att även ett paradis har en orm i sig, går inte att undvika. Jag vill inte veta vad som egentligen händer i husen runt omkring mig. Därför blundar jag gärna, liksom alla andra.


Acceptera din kropp

Jag har, som så många andra unga tjejer, varit missnöjd med min kropp. Kanske har jag inte varit lika extrem som många andra. Det som har varit "fel" med min kropp, har varit att jag var mullig. Det har jag fått höra ända sedan jag var liten. Allt för många som står mig nära har sagt det. Inte alla, men många. Det har satt sina spår och jag blir påmind om det nästan varje dag. Jag blir påmind om att min vikt, mina former, mina små bröst... Jag kommer inte undan det faktum, att folk i min omgivning inte kan acceptera mig för den jag är. Då vill jag istället berömma mig själv. Jag har helt enkelt funnit mig i att "det är så här jag ser ut, just accept that". Det går inte att förändra hur man ser ut i stora drag. Man kan pyssla med håret, måla naglarna och sminka sig. Men ett utseende är något man måste acceptera och kunna leva med. Skönhetsidealen som finns i dagens samhälle är sjuka. De är sjuka! Att folk inte ser det. Jag blir rädd. Vissa kvinnor ser inte ens mänskliga ut, de ser ut som robotar - förprogrammerade och skapade efter någon konstig personens visioner om hur man ska vara skapt.

Nej, sånt tycker jag inte om. Jag har växt ifrån det stadiet (hoppas jag). Jag accepterar min kropp. Visst kommer jag en dag att falla tillbaka, eftersom spåren sitter så djupt. Men jag vägrar låta folk trycka ner mig. Klaga inte på mig, när du själv har så många brister. Det viktigaste är ju att jag är nöjd med min kropp. Sen vad du tycker, det behöver du inte yttra dig om. Tycker du att jag är fin, får du mer än gärna säga det. Men att vara elak, det är bara onödigt.

Acceptera din kropp, du är fin som du är.
Egentligen ska man inte behöva ha en partner, för att kunna inse det...


Prosit!


Min älskling!

Jag har varit hos Rickard sen i onsdagskväll. Nu är jag tillbaka till skolan, tillbaka till det vanliga livet. Det känns faktiskt helt okej, med tanke på att det bara är en och en halv vecka kvar i skolan, innan sommarlovet börjar. Ja, jag har skolavslutning på tisdag näst, nästa vecka. Kul att alla slutar innan mig. Men så är det när man har case och ledigt två dagar här och var. Jag sörjer inte brutalt.
Det jag dock känner mig ledsen för, är att jag inte har Rickard nära mig. Jag saknar honom, trots att vi sågs i morse. Jag vill vara nära honom mer - mycket mer! Inget distansförhållande kunde stoppa oss, men nu är jag så bortskämd. Jag har Rickard hos mig minst en gång i veckan. Jag vet att det bara är att ringa eller komma till honom, om jag känner stort behov av det. Nu finns det inga femtio mil som stoppar oss. Nu är det bara tiden och mitt dåliga samvete mot övriga familjen som kan stoppa mina besök hos min älskling.

När jag kom till Rickard i onsdags, var han så himla söt mot mig! Jag märkte verkligen att han hade saknat mig. Min älskling. Vissa stunder älskar vi varandra. Andra stunder argumenterar vi om helt oväsentliga saker. Jag antar att det är en del av att leva i ett förhållande. Jag klagar inte. Jag ser det snarare positiv; grälen leder till att man kommer närmare varandra (i de flesta fallen). Jag är väldigt glad att min Rickard finns så nära mig. Då känner jag mig trygg.



Jag och min älskling.

Jag älskar Rickard. <3


Hjälpsamma Anders

Mammas pojkvän Anders är otroligt hjälpsam. Han har frågat runt på olika ställen i stan, för att hitta ett sommarjobb åt mig. Han ger inte upp och det är jag väldigt tacksam för. Som jag skrev för några veckor sedan har jag kanske ett jobb på ett café på ön. Men det är inte säkert. Jag fick som sista ord med mig därifrån "- Jag kan nästan lova dig ett jobb.". Hur ska jag tolka det? Jag litar ju självklart på han som äger caféet, men man kan ju aldrig vara säkert. Jag har därför tackat ja till ett annat jobb, som jag eventuellt kan få. Anders dotter jobbar i en Ica-butik där de behöver en anställd i min ålder. Först var jag osäker. Jag har ännu inte lärt mig att tacka nej till jobb (aldrig fått tillfället), därför känner jag dåligt samvete om jag tackar nej till ett jobb som jag faktiskt har fått. Jag har beslutat mig för att kompromissa. Jobbet på Ica är inte heltid, utan bara några timmar per dag. Jobbet på ön vet jag inte hur det blir. Kanske kan jag jobba halva dagen i stan och halva dagen på ön? Jag ska försöka pussla ihop det.

Jag är glad! Kanske har jag ett jobb i sommar - trots allt.



Min relation till Lidl

Sommaren 2008 var jag på språkresa i England, Hastings. Allting var nytt och så också mataffären Lidl. Jag tror ni kan hålla med om att Lidl har ploppat upp lite överallt i landet under de senaste två åren? När jag besökte England, hade jag aldrig varit inne i en Lidl-butik förut. Jag fick därför en speciell relation till den affären. Det kan jag inte komma ifrån...
Rickard har ett Lidl nära sig. Vi brukar gå dit och handla och varje gång blir jag påmind om resan till Hastings. Det var verkligen tre underbara veckor jag fick uppleva där. Ett minne som är väldigt tydligt, är just det när jag och mina två rumskamrater gick till Lidl. Vi hade nära till bussen, bra kommunikation in till stan och det var inte alltför långt att gå in till centrum. Nära vår värdfamiljs hus fanns också Lidl. Det tog omkring tio minuter att gå dit. Jag och mina rumskamrater gick dit ett par gånger. Jag köpte mest gottit, sådant som jag inte hade sett hemma i Sverige. De andra två köpte allt möjligt. Jag minns att de köpte röda paprikor, i brist på att få i sig grönsaker. Maten i England var annorlunda och de var nog inte så vana vid att det inte serverades vanlig sallad till maten.
Som ni märker kan jag prata minnen i evigheter. Jag blir ju ständigt påmind om dem, när jag sätter min fot inne på Lidl. Igår tog jag ett stort steg; jag köpte croissanter. Jag köpte flera sådana paket under min resa. Jag utbrister alltid - så fot jag kommer in på Lidl - "- Åh, sånna köpte jag i England!". Rickard har smått tröttnat på mig, vilket jag kan förstå. Men det är så i livet: minnena består.

Nu ska jag ta och äta en croissant - eller varför inte två?



Jag öppnar förpackningen och minns känslan.
Ingenting kan jämföras med lukten.
Jag vet hur den kommer smaka,
redan innan jag sätter tänderna i den.
Den fluffiga konsistensen.
Den krämiga fyllningen med smak av choklad.
Jag har nu smakat på min croissant.



Skapat av gårdagens inköp


Kortet jag gjorde igår.

Jag kände mig nästan tvungen att göra ett kort med minst en av rosorna jag köpte igår. Resultatet blev faktiskt bra. Jag ser fram emot att exprimentera mer. För att se hela kortet (och få veta priset på det), kika in här.


God morgon!

Jag är inte van vid att bo i lägenhetshus. Jag har alltid bott ute på ön och i ett radhus i en annan del av stan. Att då vakna upp i en lägenhet och mötas av en massa underliga ljud, är inte precis något jag är bekant med. Imorse när jag vakande, lät det som om en säng rörde sig kraftigt - fram och tillbaka. Jag blev misstänksam. Jag har hört innan att folk har tyckt om varandra väldigt mycket, men då lät det inte så. Dock kunde jag inte bara slå bort tanken. Alla älskar ju olika. Så, efter att ha funderat ett tag kom jag fram till att det nog var någon som piskade mattor. Denne håller på fortfarande och har alltså hållit på i snart en timme!
Att höra bilvägen är inte heller någon vana för mig. När jag vaknar hemma är det för det mesta tyst och stilla. Inte en bilväg som bullrar dygnet runt. Det är alltså inte så lätt att sova med dessa störande moment, därför beslutade jag mig vid nio för att gå upp. Frukosten är nu uppäten.



Dagens frukost: yoghurt med smak av jordgubb och passionsfrukt, toppat med müssli.

Det är otroligt varmt i lägenheten! Solen ligger på från soluppgång tills det börjar närma sig kvällen. Jag som har svårt för värmen kan tala om att lägenheten just nu känns som en bastu. Jag sitter här och klagar, men jag tror att dagens studenter trivs som fisken i vattnet. Treorna på min skola tar studenten idag, därför är jag ledig. Det känns riktigt skönt. Jag ska njuta!



Två spontanköp

Emma skulle in till stan och kolla på klänning och frågade därför om jag hade lust att hänga på. Självklart! Vi sågs mitt i centrala stan och gick sedan runt i affärer någon timma. Det blev två spontanköp för min del. Underkläder från H&M och rosor i ovanliga färger till mitt kortskapande (länk till Kortmakeriet). Jag blev riktigt glad av att få lägga de nyinköpta sakerna i väskan. Spontanköp gör en faktiskt glad, men det är farligt. Nu råkar det bara så att jag är väldigt bra på att hålla i mina pengar (nästan FÖR bra, på gränsen till snål), så risken för att spontanköpen går till överdrift behöver jag inte oroa mig för.
Glad och munter är jag idag. Kvällen och natten ska tillbringas hos min älskling, vilket jag ser fram emot. Jag har ju köpt något nytt att visa upp!

 
Dagens inköp.


Spår av studenter

När jag gick längs kanalen på väg till skolan, såg jag spår av studenternas framfart. Tydligen ska man festa vid kajen, det var i alla fall vad synen jag fick kan tolkas som. Det ska festas, drickas och njuta av stunden, men dagen efter är det ingen som tänker på. Kvar längs kanalen stod ölburkar. Mysigt att vandra förbi en onsdagsmorgon...


Ölburkar vid kanalen.

Jag tror inte att det är stadens alkoholister som har haft sammanträde.


Barn på en sommarö


Jag, den 2 juni 2008 (ganska exakt två år sedan).

Bilden ovan gör mig glad. Det känns som jag. Det är så jag är - på riktigt. Sommaren hade inte ens börjat, men jag såg ändå så där somrig ut. Bildserien är tagen på min vän Mirres gräsmatta. Väldigt knasiga bilder. Kan inte direkt påstå att bilden ovan är speciellt vettig den heller, men jag tycker om den.
Jag och pappa var nere vid havet och kollade till den nyinköpta båten. Den är så fin! Visst syns det att den har några år på nacken, men vad gör det? Pappa ska renovera det som behövs förnyas, men det får bli nästa år. I sommar ska han lära sig köra båten, vilket kommer leda till små dagsturer här och var. Ingen längre vistelse ute på sjön blir det detta år. Som mest blir det kanske en övernattning uppe längs kusten. Jag känner mig som en riktig öbo. Jag är barn på en sommarö. Jag uppskattar det och det hoppas jag märks. Att vara ute på ön, uppleva sommaren på en plats jag kallar hemma - som faktiskt är hemma, det är underbart. Jag har aldrig haft ett sommarställe, men det behövs inte. Jag har ju min ö och här är jag barn. Jag är barn på en sommarö.


Längtar efter sommarkvällar


Bilden är tagen den 17 juli 2008.

Jag tänker på sommaren och dess ljusa sommarkvällar. Finns det något bättre än dessa ljusa kvällar, med fest, lycka och dans? För att inte tala om känslan när man sätter på sig en extra tröja. Om det är något jag älskar, så är det att trött och utmattad sitta och halvfrysa en kväll i mitten av sommaren. Då man känner sig så där lagom nöjd med kvällen och den medtagna tröjan har åkt på, men man vill ändå suga ut det där sista ur det underbara. Åh, jag längtar! Sommarkvällar vill jag uppleva även denna sommar. Någon som vill hålla mig sällskap?


Novellanalys

Hej Världen!

Jag sitter i skolan och försöker få ihop en vettig analys. Det är faktiskt ganska roligt. Jag tycker ju om att skriva, så det är inga problem. Det som känns lite osäkert är hur jag ska lägga upp det hela. Vi har fått välja en novell av de tre som delades ut. Min är ganska kort, men jag älskar den! Jag kan reflektera till den, utan att det blir för privat. Av de novellerna vi fick välja på tycker jag att den ena var för privat och den andra var för tråkig. Därför valde jag den jag kände mig mest säker på. Novellen jag ska analyser heter "Att Andas". Någon som läst den? I annat fall tycker jag absolut att du ska göra det!

Novellens första rader:
"Det har fallit ett lätt regn under natten. Himlen är alltjämt överdragen av moln, och då och då kommer några fina stänk. jag står under ett överblommat äppelträd - och andas."


RSS 2.0