BVC-besök och fika

Förra veckan var jag och lillen på treårsbesök på BVC. Det värmde i mitt mammahjärta att ta honom med dit - åka buss, promenera hand i hand till mottagningen, sitta i väntrummet och sedan träffa BVC-sköterskan. Till lillen hade vi sagt att sköterskan ville leka och prata med honom och att det skulle bli roligt. Han visade sig från sin bästa sida, vår fina lilla kille.

Lillen på café.

Efter besöket fikade jag och lillen på ett omtyckt café. Vi mumsade på varsin bulle och hade en mysig stund. Jag hade tagit föräldraledigt hela dagen, så efter fikastunden lekte vi på en lekplats innan dagen fortsatte hemma. Som jag älskar att vara med vår lillprins!


Vecka trettionio i min Bullet Journal

De sista dagarna i september är samlade på ett sista veckouppslag för september månad i min bullet journal. Gult, rosa och blått i lekfull kombination tillsammans med ett häfte med stickers har nu gjort sitt för denna gång. Och den där älskade washitejpen med guldfärgat rutmönster har tagit slut... Månadssidorna för september kan du se här. Det är dags för en ny månad, ett nytt tema, i min bullet journal. Håll utkik här i bloggen!

Vecka trettionio i min bullet journal.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-09-21.


Trivsamt på vår trapp

Ända sedan de första dagarna i huset i fjol har jag tyckt lite extra mycket om att sitta på vår trapp. Det sker alltför sällan, men de där förmiddagarna på vårkanten eller sensommaren då solen är så där extra uppskattad och härlig har jag lapat sol just där på vår trapp. Under veckan hemma med lillen här i september passade vi på att hänga där i samband med förmiddagsfikat. Det var trivsamt!

Lillen fikar på vår trapp.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-09-21.



Födelsedagskalas för vår lillprins

Vår älskade lillprins har fyllt tre år vilket vi firade i helgen tillsammans med familjen. Lillens mor- och farföräldrar samt R's syskon kom på kalaset. Lillen fick så mycket fina presenter och konstant uppmärksamhet. Han var så glad hela dagen och mitt hjärta hölls varmt dagen igenom. Vi hade dukat på vår uteplats och mumsade där på kaffe, svartvinsbärskaka, chokladsnittar och en Dunder-honung-tårta (referens till Bamse som hemma hos oss är mycket populär). Allt hembakat av mig, så klart.


Vi bjöd på hembakad tårta och kakor till kaffet.

Hembakad svartvinbärskaka.


Vecka trettioåtta i min Bullet Journal

Ytterligare en vecka i september har fått ta plats i min bullet journal. Temat är det samma som för månadens övriga sidor, se här. Jag är nöjd!
 
Vecka trettioåtta i min bullet journal.


Dygnet hos en vän i Örebro

Ett av sommarens finare minnen var det där dygnet jag tillbringade hos en vän i Örebro. Hon är vännen som tidigare var min kollega och nästgårds granne, men som i fjol flyttade åter till sina hemtrakter. Hon är saknad på min hemmaplan. Att vi fick kvalitetstid tillsammans gjorde gott för vår relation - och för mig. Nedan följer en sammanfattning.

♥ loppisfynd gånger flera
♥ lunch på stan: sallad, kaffe och kaka
♥ köpt nya anteckningsböcker
♥ shoppat kläder - så glad och nöjd


Vin och kex i hennes fina kök.

Härlig kvällssol i min väninnas kök.

♥ vin och kex i hennes nya fina bostadsrätt
♥ bakad potatis med räkröra och sallad
♥ blåbärspaj med kaffe
♥ fina samtal
♥ sovit gott på hennes soffa
♥ lyxfrukost på hennes balkong


Lyxig frukost på hennes balkong, där trivdes jag bra.

♥ kaffe med havremjölk samt kärleksmums
♥ tripp till Arboga för promenad i stadskärnan och glass

Snabbvisit i Arboga för glasspaus.

På tåget hem kände jag mig tacksam för detta dygn.


En vecka föräldraledig med lillen

Denna vecka är jag föräldraledig med lillen. Förskolan är delvis stängd och jag tyckte det var enklare att ta ledigt från jobbet hela veckan. Dessutom har vi föräldradagar som behöver tas ut. Sedan vi återgick till vardag efter sommarsemestern har jag känt ett större behov av att få vara med lillen. Tiden räcker som sagt inte till och det är alltid något som behöver göras. Att få en hel vecka hemma med lillen, bara han och jag, betyder därför mycket.

Vi myser, leker och gosar. Igår var vi på en större lekplats för lekstund mitt på dagen, lillen där så initiativrik. Idag gick vi till en närliggande lekplats för att gunga - mysigt. Dagens lunchvila tog lillen i min famn på altanen - så underbart att ha denna lilla kille nära och trygg. Eftermiddagens aktivitet blev småkaksbak.

Lillprinsen redo för småkaksbak.

Vår älskade lillprins är inte så liten längre. Till helgen fyller han tre år. Det känns som att han nyss kom till världen, samtidigt som han har en så självklar plats i våra liv att han skulle kunna ha funnits hos oss alltid. ♥


Vecka trettiosju i min Bullet Journal

Vecka trettiosju i min bullet journal.

Denna månad kör jag med veckouppslag i min bullet journal. Just denna vecka behöver jag mer plats till dagarnas att-göra-listor då det väntas besök och kalas i helgen. Designen är den samma som för månadens tema, se mer här.
 
Vecka trettiosju i min bullet journal.


En vecka in i september

Det har gått fem veckor sedan vi återgick till vardag efter lika många veckors sommarsemester. Lillen är fortfarande ledsen vid lämning; han är gnällig, ynklig och vissa morgnar sträcker han ut en liten hand efter mig. Älskade lilla vän. Jag kämpar på i en vardag som egentligen borde vara trivsam, men som överskuggas av trötthet. Jag är en trött småbarnsförälder som inte finner ro när tillfälle ges. Jag som älskar mitt jobb som socialsekreterare möts just nu av klienter som tydligt uttrycker sitt missnöje. Reumatismen gör sig påmind, det gör mig frustrerad.

En vecka in i september har vi även fullt sjå med att hålla vår trädgård i presentabelt skick. R är ambitiös och kör med gräsklipparen varannan helg. Samtliga helger tillbringar vi i trädgården för att plocka fallfrukt och plocka frukt från grenarna. Äppleträden ska få vattenskotten klippta innan vintern kommer. Sen var det den där sylten som ska kokas, äppelmoset som bör lagas och kakorna som bör bakas av frukten som vår trädgård ger. Jag hinner inte. Det känns synd att kasta, men tiden är just nu begränsad.

Idag tog vi delvis en paus från fixet hemma och åkte på en mindre utflykt. Vi åkte till ett friluftsområde där vi satt på en filt intill en större sjö och mumsade kaffe och smörgås. Det var trivsamt. På vägen hem stannade vi vid en handelsträdgård och köpte med oss lite perenner till utvalda planteringar i trädgården. Vi köpte även en blomstergrupp som nu tronar med sin skönhet på trappen till vårt hus. Jag är nöjd!

Höstig blomstergrupp på vår trapp.


Det vackra vetefältet i Östergötland

På vår resa mellan Göteborg och Stockholm i juli stannade vi lite spontant intill ett vetefält någon avfart bort från den dundrande motorvägen. Jag blev smått hänförd av vyn och kunde inte låta bli att huka mig ner i diket för att ta bilder på de vackra sädesslaget med blåklint så där näpet vaggande intill. Hoppas att mina bilder kan förmedla en gnutta av den känslan också till dig.


Det vackra vetefältet i Östergötland, juli 2023.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-08-27.



Lemon Garden i Göteborg

I somras åt vi pannkakslunch på Lemon Garden i Göteborg. Jag skulle beskriva stället som ett pannkaks- och våffelcafé där man som gäst äter med både ögonen och smaksinnet.


Pannkakslunch på Lemon Garden i Göteborg.

Miljön som vi satt i gick i industriell stil, jag hade föredragit mer hemtrevlig atmosfär. Det vi beställde att äta och dricka smakade gott och kändes lyxigt. Prismässigt var det värt pengarna tycker jag. Flertalet rätter på menyn gick att få glutenfria - ett plus i kanten.

Lemon Garden
Rosenlundsgatan 4, Göteborg

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-08-27.



September i min Bullet Journal

Med ett pastelligt och glatt tema välkomnar jag september månad i min bullet journal. Ett stickershäfte tillsammans med favoriter från min samling med washitejp utgör temat för denna månad. Det var roligt och lekfullt att skapa.

September i min bullet journal.

Årets september planeras veckovis, jag gör veckouppslag och avstår därav månadsöversikten som vanligtvis brukar användas. Efter förstasidan har jag en enstaka sida för kalender, att-göra-lista och notiser. På efterföljande uppslag har jag en personlig summering av månaden. Därefter löper veckorna på, nedan finns de första två uppritade.


En rad om dagen, mood tracker och habit tracker för månaden.

Den omtyckta sidan En rad om dagen får åter ta plats. På samma uppslag har jag min mood tracker där en av fyra blommor får representera en känsla för månadens respektive dagar, totalt trettio stycken blommor och blad. Min design av habit tracker från förra månaden fick följa med till den nuvarande. Med många vanor att ha koll på var denna design överskådlig och enkel att fylla i.

De två första veckorna i september.
 
De två första veckorna, eller rättare sagt de tio första dagarna, i september har fått ett eget uppslag. Gott om plats att skriva per dag och med lekfull design ser jag fram emot att använda detta uppslag. Fortsättningsvis gör jag veckouppslag september ut, så håll utkik efter mer regelbunden uppdatering om min bullet journal.

Tack för att du lämnar fina ord till mig.


RSS 2.0