Dagarna innan förlossningen

Dagarna innan förlossningen är jag hemma, föräldraledig. Ytterligare ett skäl är att jag sitter i karantän för att inte riskera att smittas av covid-19. Sedan en vecka tillbaka har jag även R hemma hos mig, då han behöver vara symptomfri för att få medfölja till förlossningen. Dagarna tillbringas därför hemma inom fyra väggar. Dagligen försöker jag komma ut på promenad. Under eftermiddagen är det vanligt att jag sover middag. Jag orkar inte riktigt hela dagarna och när mörkret faller infinner sig tröttheten.

Bild från arkivet.

Det är skönt och välbehövligt att ha lugna dagar innan förlossningen. Samtidigt passerar dagar utan större innehåll och jag kan skämmas över att jag inte "tar vara på tiden". Men det är ju bebis ankomst vi väntar på och livet som är nu kretsar i princip enbart kring att vi vilken dag (eller annan tid på dygnet) som helst kommer att behöva ta oss till förlossningsavdelningen.

Jag är vid gott mod, förhållandevis rörlig och med en aktiv bebis i magen. Jag har inte börjat känna av tecken på att förlossningen närmar sig, men skulle heller inte förvånas av att processen startar plötsligt. Jag känner mig ganska lugn och trygg, men kan samtidigt inte låta bli att känna viss oro inför kommande förlossning.


En vecka kvar till bf

Gravidfotografering den 27 juni 2020. Fotograf: Yasmissy Photography.

En vecka kvar till beräknad förlossning (bf). Jag kan komma att sakna att ha bebis sparkande i magen.

Det har varit vi två sedan i början av december. Sedan i april har jag mer tydligt känt din närvaro. Jag gläds samtidigt åt att du skall komma till världen. Det innebär att jag kan dela dig med R, min make och din blivande pappa. Att du blir en del av vår familj. ♥ Vi ser fram emot att ha dig hos oss, även fast det känns surrealistiskt och overkligt. Vi hoppas att du skall känna dig välkommen och trivas hos oss.


Bilder från gravidfotograferingen #2

Det gläder mig att ni gillar bilderna som Yasmine tog på oss och magen under en ljummen junikväll. Tack för era fina ord! Nedan följer ytterligare några favoriter.
 


Gravidfotografering den 27 juni 2020. Fotograf: Yasmissy Photography.


September i min Bullet Journal

Kommande månad kommer att bli speciell i och med att all min vakna tid (och så även då jag önskar att jag fick sova) kommer att ägnas åt en liten. Det är en av anledningarna till att september månad inte innehåller så mycket planer och heller inte en massa saker som "behöver göras". Jag kommer helt enkelt vara nybliven mamma med allt vad det innebär. Min bullet journal (BuJo) för månaden kommer därav att vara i princip tom...


Förstasidan för september månad i min BuJo.

Några sidor har jag i min BuJo dock ägnat åt september månad med ljus turkos som huvudsakliga färg och luftballonger som tema. Ovan ser ni förstasidan för månaden. Följande uppslag innefattar en mindre översikt av månaden samt plats för to-do-lista och notiser. På den högra sidan har jag valt att måla upp en så kallad habit tracker i syfte att vid månadens slut få en överblick av hur regelbundet jag har kunnat vara en del av bloggvärlden, om jag har kommit ut på promenader samt om jag har tagit mig tid för övrig kreativitet.
 
Sidor för september i min BuJo.
 
För september månad har jag valt att byta ut den omtyckta sidan "En rad om dagen" och istället ge plats åt att på ett mer kreativt sätt bevara fina minnen från månaden. Jag vill tro att dagarna kommer se ganska lika ut och att då kunna välja vad och på vilket sätt jag vill notera månadens minnen lockar mitt kreativa sinne. Vi får se hur det går!

Kan en utvärdering av månadens sidor vara intressant i slutet av månaden?


En förlängd vardagsmorgon på balkongen

Att vara hemma på vardagarna, föräldraledig, är både härligt och utmanande. Jag har dessa kvarstående veckor innan bf inte samma ork som jag vanligtvis har och är i behov av vila under dagen. Av den anledningen är det skönt att vara hemma. Att vara inom fyra väggar gör mig samtidigt blindgalen och att ta mig ut i det varma vädret är något jag drar mig för. Jag försöker hitta en balans, finna rutiner och samtidigt få variation under dagarna.

Idag njöt jag av frukost på en relativt sval balkong. När morgonrusningen lagt sig och suset från intilliggande bilväg tystnat valde jag att sitta kvar. De kommande två timmarna ägnades åt att skapa de första sidorna i min bullet journal för september månad. Som ni kan skymta i bakgrunden är temat för månaden luftballonger. Fler bilder på månadens sidor finns att vänta framöver.

Fruktstund och bullet journaling på balkongen.


Anteckning 17 augusti

17 - aug
Mitten av augusti och skolstart för många. Så även avslutad sommarsemester för flertalet. En vardag som sakteliga drar igång på nytt. Själv har jag satt min vardag på paus för att istället ta del av livet som nybliven mamma. Jag påbörjar min andra vecka som föräldraledig med mindre än tre veckor kvar till bf. Jag längtar efter att få träffa bebisen och njuter samtidigt av dagarna innan. Det sägs att livet förändras på många sätt när man får barn, en förändring jag välkomnar. Jag har älskat och uppskattat mitt liv hittills. Sedan några år tillbaka har jag längtat efter att ägna livet också åt någon annan än mig själv. Utan att veta vill jag tro att det jag uppskattar med livet är något jag kan bibehålla också med en liten att sörja för - att ögonblick kan förstärkas positivt i närvaron av familj.


Bilder från gravidfotograferingen #1

Än en gång stort tack till Yasmine som bidrog till en minnesvärd junikväll på en vacker plats då hon stod bakom kameran och fångade dessa bilder. ♥



Gravidfotografering den 27 juni 2020. Fotograf: Yasmissy Photography.


En burk för mina pennor

Ni som har läst min blogg de senaste åren kanske minns att jag år 2017 gjorde en burk för pennor. Denna dekorativa burk har sedan dess stått på mitt skrivbord, och står där fortfarande. När behovet av ytterligare en samlingsplats för mina pennor uppstod, i och med att jag nu dagligen fyller i min bullet journal och då gärna har diverse pennor till hands, kände jag mig mer eller mindre manad att dekorera ytterligare en burk.

För ökad kreativitet i vardagen.

Grunden är en urdiskad konservburk som tidigare har innehållit kokosmjölk. Utsida har jag klätt med dekorativt papper (i detta fall en tapetbit), neutralt papper samt enklare dekorationer från hobbybutik. Den nya burken är inte lika dekorativ som dess föregångare, men jag vill tro att det är att föredra då den står framme på soffbordet lika självklart som fjärrkontrollerna till teven.

Fler bilder på burken för mina pennor finner du i mitt kortmakeri.

Liksom min bullet journal hoppas jag att burken med pennor skall bidra till ökad kreativitet i vardagen, vilket också är vad jag valde att skriva på den.


Ettårig bröllopsdag

Idag har jag och min R ettårig bröllopsdag, treårig förlovningsdag och tolv år sedan vi blev ett par. Det jag ser tillbaka på är år av lycka, glädje, skratt, värme, utmaningar, tårar och stor omtanke - ett liv jag älskar. Utan honom skulle jag inte vara personen som jag är idag. Jag älskar honom, varje dag.



Firande av ettårig bröllopsdag.

I helgen har vi firat med middag på en uteservering intill vattnet, bröllopstårta som förvarats i frysen det senaste året, alkoholfritt bubbel i designad förlovningspresent och fina ord skrivna för ett år sedan från bröllopsgästerna. Ettårig bröllopsdag och samtidigt en dag i livet, vårt gemensamma liv.


Jag har gått på föräldraledighet

När jag i fredags eftermiddag lämnade arbetet påbörjade jag en längre ledighet, min föräldraledighet. Det känns bra, framför allt för att min ork inte riktigt håller hela dagar. Intensiva dagar gör att min fysiska och mentala energi sinar ovanligt snabbt och jag är i behov av mer vila. En naturlig del av att vara höggravid.

Under mina sista veckor på arbetet har jag många gånger fått bekräftat att jag kommer att vara en saknad medarbetare och kollega. Jag har fått veta att min roll i arbets-gruppen är betydelsefull och att min frånvaro kommer att märkas. Det värmer att veta. Jag ser så mycket fram emot tiden som ligger framför mig med omhändertagande av mig själv och liten bebis. Samtidigt kan jag med glädje längta efter att återgå till arbetet under nästa år.

En kollega som jag har fått glädjen att lära känna och vara mentor för det senaste halvåret visade sin uppskattning lite extra mycket. Av henne fick jag en presentpåse innehållandes sånt som jag tycker om; en vacker tekopp och te, till koppen matchande servetter och ett ljus. Jag blev så överraskad och gåvan gjorde mig så glad! I höst ska här mysas lite extra.
 
Gåva från en kollega.


För ett år sedan förberedde vi bröllop

I början av augusti i fjol befann vi oss mitt i förberedelserna inför vårt bröllop. Vi gjorde bordsplacering, vigselprogram och placeringskort samt övade på bröllopsvalsen. Att minnas tillbaka gör mig varm inombords, det var en betydelsefull tid i livet. Det var fint att planera och förbereda bröllopsdagen tillsammans med R, som numera är min älskade make.

Tänk, för ett år sedan förberedde vi bröllop och om en månad hoppas vi få träffa bebis i magen för första gången.

Jag och R. Gravidfotografering den 27 juni 2020. Fotograf: Yasmissy Photography.


En månad kvar till bf

Om en månad har jag beräknad förlossning (bf). Det känns både snart och avlägset. Snart för att jag är förväntansfull inför att påbörja livet som förälder samt inför att träffa bebisen. Avlägset för att det samtidigt känns surrealistiskt och overkligt att vi skall få en liten. Och så är jag aningen rädd, så klart, för att det skall hända något med bebisen... Rädslan håller jag på avstånd, i nuläget har jag inget att oroa mig för. Istället fokuserar jag på förväntan och glädjen som jag känner dagligen.

Gravidfotografering den 27 juni 2020. Fotograf: Yasmissy Photography.


RSS 2.0