Moussetårta med kokos och mango

Till gårdagens påskmiddag hos vänner bidrog jag med efterrätt - glutenfri och med vegegel (icke animaliskt gelatin) - i form av en moussetårta med kokos och mango. Resultatet blev bra och uppskattades av gästerna! Tårtan kan varmt rekommenderas om det tidigare på dagen planeras efterrätt inför kvällen, detta eftersom att tårtan behöver några timmar för att stelna. Receptet kommer från Ica.se och hittas här. Nedan ser du bilder på min tårta.


Moussetårta med kokos och mango bakad av mig.


Fina ord från Påskharen

Kanske minns du att vi på min arbetsplats hade tomtenisseuppdrag i julas? Om inte kan du läsa mer här. Till min förvåning tycks min nisse gå förklädd som påskhare och fortfarande vara mån om mig. Diskret lagt i mitt postfack låg en kexchoklad, en chokladgroda och ett kort med värmande ord. Jag blev rörd och glatt överraskad av den fina gesten! Ni kanske förstår varför jag trivs så bra på mitt jobb med fina kollegor. ♥


Fina ord från Påskharen


Våffelbuffé den 25 mars 2018

Våffelbuffé den 25 mars 2018

Med mamma på besök i helgen kändes det extra roligt att göra Våffeldagen till något extra. Det bjöds på rödbetsvåfflor med ruccola, fetaost och pepparrotsdressing; traditionella våfflor med kräftröra eller röra på keso, salladslök och kalkonbacon; och avslutningsvis efterrättsvåffla med grädde, sylt, glass, banan och chokladsås i valfri kombination. En mindre våffelbuffé helt enkelt!

Mumsade du på våfflor under gårdagen?


Fredagskänsla


Svenska tulpaner sprider vårglädje i vårt hem!

Enkel men mysig middag tillsammans med R.

Vissa fredagar är helgkänslan helt enkelt mer närvarande. Efter att ha åkt från jobbet tidigt på eftermiddagen gick jag förbi matbutiken och köpte tulpaner samt middagsmat. Promenaden hem gav mig tillfälle att njuta av den härliga vårsolen som sakta men säkert börjar titta fram. I sinnet är det till och från soligt, men liksom den stundande våren har jag för tillfälligt svårigheter att hålla kvar positiva och ljusare tankar. Jag känner mig mest matt i kroppen och upplever en sinnesstämning som mest bara är. Samtidigt gläds jag åt en vardag som fungerar utan större bekymmer.

Önskar dig en trevlig helg!


Makalös marshelg

Sedan en vecka tillbaka har jag sett fram emot helgen som nu går mot sitt slut. Så många förhoppningar, så varma förväntningar. De senaste tre dagarna blev så mycket bättre än väntat!

I fredags kväll åt vi tacos och kollade film hemma hos R's familj. Det är så fint att ha dem nära, i synnerhet när längtan efter mina föräldrar är starkare. Att ha familj här i Stockholm bidrar till ett betydelsefullt sammanhang. På lördag eftermiddag kom en älskad vän hem till oss. Vi bakade cupcakes, tripple chocolate brownie och chokladbollar. Det blev även promenad i snöstorm samt middag vid ett hemtrevligt köksbord. Tillsammans med henne, R och ytterligare vänner mumsade vi på godsaker, småpratade och tyckte och tänkte om årets bidrag i Melodifestivalens final. "Nu hyper, snart urladdad." skrev jag senare på kvällen och mycket riktigt somnade jag hastigt efter att sista gästerna hade klivit utanför vår dörr. Och så idag söndag, en dag som bjöd på Ikeashopping, fika och vänskapliga samtal. Med oss hem fick vi saker som är "bra att ha", däribland värmeljus, köksredskap och nya prydnadskuddar till soffan.

Tack för denna helg!


Delar av godsakerna som mumsades på i lördags.


Rädd för att bli lämnad kvar

4 - mars
Rädd för att bli lämnad kvar. Bli övergiven. Rädd för att stå utan någon. Rädd för att visa uppskattning, att uttala tacksamhet högt. Rädd för att binda mig till följd av risken att förlora en käraste. Rädd för att skaffa barn och riskera att förlora en person jag håller kär. Rädd för att skapa, leva, eftersom att allt som är kan gå förlorat. Vill att någon håller om, men vill samtidigt inte uppleva då personen släpper taget.

Sedan jag senast delade med mig av ord till er har existentiella frågor snurrat i mitt huvud. Skört, jag känner mig naken. Samtidigt vet jag att det är just dessa frågor som berörs alltför lätt till följd av att man är människa.


RSS 2.0