Rosa filt till balkongen


Nyinköpt rosa filt för ljumma sommarkvällar på balkongen.

Lördagens besök på H&M Home resulterade i att en rosa filt fick följa med hem till min balkong. Filten kommer att komma väl till pass under ljumma sommarkvällar ute på balkongen. Jag tycker så mycket om att sitta där ute, i synnerhet nu när något så fint bara ligger där för att användas! Utemöblerna är på plats sedan två veckor tillbaka. Några nya växter och allmänt pynt på balkongen har ännu inte ställts ut, jag väntar på lite varmare väder.


En så fin lördag

27 - april
Lördagsmorgon hemma utan gäster på besök. Inte ens R är hemma, han jobbar. Min tanke var att gå upp tidigare och få en riktigt lång morgon och förmiddag med ro. Kroppen och sinnet sa dock ifrån. Närmare klockan tio sitter jag nu på balkongen för frukost i vårsolen. Så härligt! Jag ser fram emot denna dag.


Fika på Espresso House.
 
Lördagen bestod av så mycket fint! Bussresa på Södermalm. Nyinköpt hallonröd klänning från H&M som satt snyggt i midjan. Inköp av rosa härlig filt för ljumma sommarkvällar på balkongen samt doftljus att förgylla mörkare kvällar med. Vaniljlatte och god macka på Espresso House i sällskap av en vän. Blodgivning i Skanstull. Att komma hem. Kvällen tillbringades hemma hos syster där jag och R bjöds på middag och fina samtal. Jag är lite extra glad för denna dag, skrev jag igår kväll.


Skapande som genererar ytterligare kreativitet


Överstrykningspenna i bakgrunden bidrar med ett uppskattat inslag av färg!

Att påbörja ett nytt projekt med nya tekniker och sätt att skapa genererar lätt ytterligare kreativitet. För min del har projektet med Dotted Journal inför USA-resan (läs mer här) bidragit till ett utvecklat skapande även inom andra områden. Exempelvis gjorde jag en förhållandevis trist gratulationshälsning till en mer levande sådan genom att använda en överstrykningspenna för färg och rörelse i illustrationen. Därefter skrev jag delar av hälsningen med guldpenna. Det enkla i detta blev riktigt fint tycker jag! Vad tycker du?

En färgstark och mer levande hälsning!


Ringarna köpta

Härom veckan betalade vi för våra vigselringar som nu ligger gömda i vårt hem. (Ni vet, med risk för inbrottstjuvar.) Självklart har vi provat ringarna, försökt att vänja oss vid tanken på att inom fyra månader bära två ringar på fingret. Min glittrar dessutom av stenarna i ringen, tihi! Bild på ringarna kan ni vänta efter vigseln.


Vigselringarna köpta.


Trettioårsfirande för R

Min R blev under påskhelgen ett år äldre. Ett familjärt trettioårsfirande ägde rum för honom och bidrog till glädje för såväl honom som för oss närmaste. Det bjöds på grillat, potatisgratäng och sallad samt kaffe och av mig hembakade tårtor. Två olika tårtor blev det; en marängtårta med citrongrädde och färska bär samt en chokladtårta med hallonmousse. Innan midnatt hade de flesta gästerna lämnat firandet, men kvar hemma hos R's familj ytterligare några timmar var jag och R, hans bror och barndomsvän.

Det var en bra lördag, en fin påskafton och ett lyckat trettioårsfirande för R!

Trettioårsfirande för R med mina hembakade tårtor.


Mandelmarängtårta med citronkräm

Mandelmarängtårta med citronkräm eller Oscar-tårta som den också kallas är vad jag bakade till systers födelsedagsfirande. När jag stod mitt i baket tänkte jag inte riktigt på hur resultatet skulle bli. Dagen efter, när den fått stå till sig, insåg jag med stor glädje att det är den där fantastiska mandeltårtan med kräm i från märket Almondy som jag uppskattat sedan ung ålder. Frasig mandelmaräng, citronsmakande äggkräm, fluffig grädde samt torrostade mandelspån - mums! Denna tårta kommer jag med säkerhet att baka fler gånger! Enkel, glutenfri och lätt att förbereda dagen innan. Jag fann receptet på Mitt Kök, klicka här.




Min mandelmarängtårta med citronkräm.


För syster som fyllt år


Handgjort födelsedagskort till syster.

Strax innan påsk fyllde min syster år. Då mamma med sambo kom på besök i fredags firade vi min syster först då. Under dagen tog vi promenad och spelade sällskapsspel. Till kvällen lagade jag och R middag och det bjöds på hemmagjord tårta som jag hade gjort; mandelmarängtårta med citronkräm. Vi mumsade på denna påskinspirerade skapelse medan syster öppnade paket. Av mig har hon fått en lyxfika på Roy Fares café Mr Cake i Stockholm - någon som har varit där och kan uttala sig?


Mandelmarängtårta med citronkräm.


Fantastisk påskhelg med firande och familjetid

I dagarna tre har det varit fullt ös här hemma! Efter en kort arbetsdag på jobbet i torsdags kom jag hem, andades en stund och skrev ett blogginlägg, för att därefter vara igång i stort sett konstant. Jag har bakat tårtbottnar, planerat middagar, skrivit inköpslista, tillsammans med R och syster storhandlat mat samt vispat grädde fyra gånger, gjort tre olika fyllningar till tårtor, skapat gratulationskort samt haft besök av mamma med sambo och försökt vara en bra värd för våra gäster.


Påskhelg med firande och familjetid.

Ovanstående har varit förberedelser inför firandet av syster som fyllde år i veckan samt födelsedagsfirande för min sambo R som fyllde jämt på påskafton. Att ha haft mamma med sambo på besök har varit väldigt mysigt, men visst tar det energi att ständigt ha människor omkring sig. Det har under helgen varit mycket prat om det stundande bröllopet samt samtal om vår inbokade USA-resa. Efter kvällens middag har våra gäster nu rullat hemåt mot Göteborg och här hemma är det tyst och stilla.

Jag ser fram emot att visa er bilder på helgens tårtor samt delge er framsteg i bröllopsplaneringen samt fortsatta förberedelser inför resan till USA. Hoppas att ni finner inlägg som kan inspirera.


Förbereder firande för familjen

Med en värmande sol (som ger färg i ansiktet under kafferasten på uteplatsen!) och ett förväntansfullt sinne gick jag idag från jobbet vid lunchtid. Framför mig har jag en helg full av firande, inte bara för att det är påsk. Igår fyllde syster år och på lördag firar vi min R som blir trettio. Dessutom kommer mamma med sambo på besök för att delta i firandet.

Bild från fjolårets påskhelg.

Inte bara ska det fixas hemma, städas, inhandlas middagsmat och finnas kortare stunder för vila, jag har även tagit på mig uppgiften att baka tårtor - i plural. Syster ska få en tårta då vi firar henne imorgon. Till självaste påskafton och älskade R's firande ska jag baka en större tårta samt ytterligare en. En av dessa tre tårtor har jag tidigare gjort, de andra två saknar jag erfarenhet av att baka. Så ja, jag har en hel del att göra. Tidigare i veckan har jag inte haft tid och heller inte orkat. Men idag känner jag mig glad och tacksam för tillvaron som jag har. Här hemma förbereds det ju firande för familjen!

Önskar dig och dina nära en glad påsk!


En dag som får mig att må bra

Lördag och efterlängtad helg. Med en vardag utifrån mötestider att passa, dagliga åtaganden och oväntade telefonsamtal är det skönt att för en dag vara utan just sådant. Min lördag har jag fyllt med stunder som får mig att må bra.

Helgfrukost med en extra person till bordet inledde denna lördag som sedan bestod av besök i klädesbutik, manikyr på nagelsalong och inköp i matbutik. Jag promenerade hem med kassarna, fick en knapp timme i soffan och mötte sedan upp en vän för promenad och fika i centrum. En fin lördag som inte krävt koll på klockan, prestation och ständig tillgänglighet. Jag har bara varit och jag har mått bra. Hur har din dag varit?

Våffla och caffe latte på ett café i centrum.


Tillbakablick på en uppskattad fikastund i fjol

Under fjolårets april månad finns det fyra inlägg publicerade. Jag vill tro att det delvis berodde på ett mindre stabilt känsloliv. Bland inläggen finns dock ett minne som jag nyligen påmints om och som värmer gott; en eftermiddag med vänner och god fika i lyxig miljö då vi avnjöt Afternoon Tea på Hotel Diplomat. Det blev så lyckat! Ett år senare är jag fortfarande kollega och vän med en i sällskapet. Den andra vännen befinner sig sedan åtta månader tillbaka i USA för i huvudsak studier. Det är livet som förändras och samtidigt inte.


Afternoon Tea på Hotel Diplomat i april 2018.


Första dagarna i april

Mars blev till april och det växlande tempot på jobbet fortsatte. Föregående vecka var liksom sista veckan i mars intensiv och med spontana inslag av adrenalinkickar. Jag trivs med mitt jobb (kanske just av den anledningen), men märker att min sinnesro rubbas.

Nattens (stress-)drömmar stör min sömn och bidrar till att jag känner mig utmattad när morgonen gryr. Kroppen värker av en mindre känd anledning. Jag känner mig matt i kroppen och orkar inte så mycket mer än att ta mig hem efter arbetsdagen. Att ta en kvällspromenad känns inte självklart då jag inte känner mig säker på att jag orkar ta mig hela vägen hem.

Tempot behöver sänkas.

På min lediga tid gör jag sånt jag känner för i stunden. Skippar "borde göra" och "måste ske" till dess att så faktiskt är fallet. Kreativiteten bidrar till själslig ro, men det är inte alltid jag har energin att skapa. Ändå trivs jag med livet, ler med enkelhet när jag tänker på framtiden och blir varm inombords i närheten av R. Detta är några rader om första dagarna i april.


Kvällsfika denna måndag.


Känslan som trivsamt påminner om att vi har valt varandra

I bilen på vägen hem pratar vi om den gångna dagen, minns tillbaka på tidigare dagar och delar med oss av tankar inför vår bröllopsdag. Vi pratar dåtid och framtid och lever samtidigt i nuet. Trots att temperaturen utanför bilen är knappa grader över nollan, är det i bilen varmt och kärleksfullt. Med lätt hand låter jag min vila i hans, den har en självklar plats där. Med tanken på det vi har framför oss sprids lätt leendet över mina läppar. Tiden tillsammans, då det är vi, känns så självklar.

När vi kliver ur bilen hemma i garaget finns värmen kvar. Känslan som trivsamt påminner om att vi har valt varandra, idag och i framtiden - liksom för över tio år sedan då det blev vi.


Min påbörjade Bucket List för USA 2019

Nedan kan ni se hur påbörjat uppslag med rubriken Min Bucket List för USA 2019 ser ut. Allt eftersom kommer uppslaget att fyllas på med fler punkter att längta lite extra efter. Idag finns på uppslaget exempelvis skrivet att "äta american pancakes", att "gå längs en av Hawaii's svarta stränder", att åka längs "Route 66" samt att "åka spårvagn i San Francisco".

Min förhoppning är så klart att uppfylla så många delar av min bucket list som möjligt. Jag hoppas även ta med mig temat från detta uppslag; rosa blommor i körsbärsstil, till mina framtida uppslag där delar av listan kommer att noteras som uppfyllda under respektive del av resan.

Ge mig gärna tips på sånt som är värt att göra under en resa genom Västra USA och dagar på Big Island, Hawaii! Redan nu vill jag ge ett extra tack till Sara och Johanna som generöst delat med sig av inspiration inför USA-resan - tack!




Min påbörjade Bucket List för USA 2019.


RSS 2.0