Kort likt en dröm


Kort 94, nytt i Kortmakeriet.

Jag hittade ett fantastiskt papper.
Kunde inte låta bli och det blev mitt.
Nu har jag skapat ett kort likt en dröm.


Nästa vecka borde jag veta

Jag har efter flertalet försök äntligen fått tag i Värdshusets kontaktperson för säsongens sommarjobbare. När jag ringde, fick jag ett klart och tydligt besked om hur det går med ansökningarna. I nästa vecka borde jag få reda på om jag blir kallad till intervju eller om jag helt enkelt har fått ett nej. Det känns skönt att i alla fall ha något specifikt att vänta på, istället för att gå omkring och fundera över om de ens har fått min ansökan. Nästa vecka borde jag veta. Jag håller tummarna!


Rubrik i Metro - som väcker känslor

Att jag är den enda som försöker hantera de ideal som samhället radar upp för mig har jag svårt att tro på. När det kommer till vikt och utseende är det många som tvivlar på sig själva, som en konsekvens av sneda ideal på hur man "ska" se ut.
I dagens Metro möttes jag av följande rubrik...


"De vill att staten ingriper mot fetma"

Ska jag beskriva min reaktion rent subjektivt kan jag meddela att jag kände mig aningen.. kränkt? Att man inte ska få se ut hur man vill - på grund av att det kostar staten pengar - är det rätt?? Redan från första klass i skolan pratar man om att alla ska ha rätt att få vara precis som man är. Det som artikeln visar på är nära intill motsatsen. Min reaktion har inte att göra med att jag under vissa dagar ser på mig själv som "större". Det handlar om att respekten mot människor inte uppfylls. Sen när blev det så "fel" att vara större, att staten måste ta tag i det? Och hur har det kommit sig att denna meningslösa debatt har gått så långt att man till och med överväger att begära skatt av personer som lider av fetma?

Objektivt sett ser jag förslaget på skatt endast som ett medel för att smita undan. Fetma är, liksom anorexi, en sjukdom som blivit konsekvens av ett dåligt mående. Det är tydligen helt okej att vara smal - så länge man inte diagnostiseras som anorektiker (för då är man ju sjuk). Men att vara stor - i detta fall extremt överviktig - är tydligen inte lika okej. Dessutom ska det kosta pengar att ha mycket kroppsvikt. Och i artikeln står det att dessa pengar i form av skatter ska gå till att bland annat betala för sjukhusvistelser. Då frågar jag mig åter igen vad det är för skillnad på att ligga inne för fetma och att ligga inne för anorexi. Det skulle väl i så fall vara kostnader för maten...

Jag blir frustrerad, upprörd och i läsandets stund skämdes jag över min egen kropp. Det är inte okej att vara stor, större, störst. Men det är okej att vara liten, mindre, minst. Och vi som är där mittemellan ska tydligen anpassa oss till en sida. Jag är okunnig, inte alls speciellt påläst och artikeln var kort. Dessutom har jag inte gett er möjlighet att läsa artikeln, vilket också är en brist i mitt uttalande. Men jag hoppas ändå att ni förstår mina tankegångar. Samhällets ideal pressar hårt på oss - speciellt på unga individer, som söker efter sin identitet. Konsekvenserna blir drastiska och kanske kränkande, även orealistiska och kan i värsta fall orsaka mer skada än nytta.

Kommentera mer än gärna!


I det gröna (foto)

Alla magiska fotobloggar inspirerar mig. Jag vill också kunna fotografera! Idag har jag och min digitalkamera försökt samarbeta.






I det gröna, vid en kanal i Göteborg.


Prickig baddräkt

Det må vara så att jag inte alltid trivs med min kropp, men jag jobbar på det. Rickard har alltid varit ett stort stöd för mig och det ska han ha stort tack för. Jag försöker se på mig själv som fin, vilket vissa dagar går helt utmärkt. Idag har jag känt mig väldigt fin - så fin att jag tog tillfället i akt och provade badkläder. Att trivs med sin kropp hemma - innanför hemmets trygga väggar - är en sak. Det är en helt annan historia att trivas med sin kropp ute bland folk, på stranden exempelvis. Det här med badkläder har aldrig varit speciellt lockande för mig; dels för att jag inte trivs med min kropp, men också för att jag sällan hittar något som passar mig och tillfället. Jag är inte den som vägrar åka till stranden, bara för att jag inte trivs i badkläder. Jag är den som åker dit, men som skäms större delen av tiden.


Prickig baddräkt

Mitt komplex är framför allt min mage. Den är fläskig, bred, tjock och allmänt inte i min smak. Det är den jag gärna täcker över, när jag går runt lättklädd på stranden. Då finns det två alternativ; antingen låter jag bli att vistas på stranden, eller så tar jag helt enkelt på mig en baddräkt. Men hur attraktivt är det med baddräkt?! När jag tänker på baddräkt är det första som dyker upp i mitt huvud ord som "tant" och "gammal" eller motsatsord som "unge", "barn" och "liten"... Men sen kommer jag också och tänka på att det finns ju en hel del snygga badkläder, som faktiskt kan täcka mitt komplex. Hittar man bara en baddräkt i snygg modell, är det kanske helt okej att ha på sig en sådan. För var och en ska ju få göra som man själv vill. Sen är det ju det här problemet med solbrännan, men det är ett senare stadium. Och att man tvunget måste vara sexig i samband med sol och bad, det är bara trams.

Vad tycker du? Är det okej att ha baddräkt?
(Och ja, var mer än gärna rak och ärlig.)



Onsdag 27 april

Snart är min sista lediga dag slut. Imorgon börjar skolan igen. Det kändes lite konstigt att åka in till stan, trots att jag är ledig och istället kunde ha suttit hemma hela dagen. Men är det rabatt för Friskis&Svettis-medlemmar på Stadium så är det. Nya träningskläder är inköpta, däribland en rosa sportbehå (Tihi!). Sökandet efter en ny bikini inför sommarsäsongen gick inge' bra. Ingen faller mig i smaken, jag blir mest bara frustrerad. Det kändes dock bättre, när jag införskaffade mig ännu ett papper av den sorten jag tycker mycket om. Pappret är bland annat använt till det senaste bröllopskortet.


Dagens fika; mangocheesecake med hallonsås.

Rundan på stan avslutade med en fika tillsammans med två vänner. Jag åt en fantastisk cheesecake, men satt dock inomhus. Uteserveringarna är minst sagt fulla. Men jag sitter hellre inne än att jag ofrivilligt har en person sittandes i mitt knä. Och att göra som alla andra är inte riktigt likt mig.



Han flyttar hem

För ett år sedan skrev jag det här.
Ett år senare skriver jag följande...

Efter att ha bott här nere i närmare ett och ett halvt år, har Rickard tagit beslutet att flytta hem igen. Han trivs helt enkelt inte här nere. Då jag är det enda han har här nere i Göteborg, bortsett från en liten lägenhet och ett trivsamt arbete, väljer han att inom en snar framtid flytta hem igen. Hem till Stockholm. Det är tungt att dela med sig av. Varje gång jag talar om det blir situationen mycket tydligare. Om tre veckor har Rickard infunnit sig i sin nya lägenhet och jag får åter endast två hem att bo i. Hur det blir med oss - med mig och Rickard, med vårt förhållande - är ännu oklart. Vi har bearbetat och pratat om detta de senaste månaderna. Än är inget klart beslut fattat.



Jobbläget inför sommaren 2011

Jag hade verkligen hoppats på att få det där jobbet på Liseberg. Dessvärre blev det inte så och vid beskedets tidpunkt var det redan försent att söka fler jobb. På de flesta ställena. Jag sökte några fler tjänster, men utan resultat. Det var som ett slag i magen, det där beskedet från Liseberg. Men jag ska söka igen nästa år.

Oavsett om jag får en anställning i sommar eller inte, har jag i alla fall ett litet jobb. Det kommer ge runt 3 000 kronor, vilket jag är nöjd med. Jag behöver inte mer pengar. Anledningen till att jag jobbar är mestadels för att studiebidraget inte inkasseras under sommarlovet. Sen är det självklart roligt att jobba - det är ju det som driver mig till att söka vidare. Trådarna som ligger ute just nu är en plats i affären, en anställning på öns värdshus och en outtalade plats på det caféet där jag arbetade förra sommaren. Ingen av platserna har lämnat besked. Affären är ännu inte klara med anställningarna inför sommaren, men det lutar åt att jag inte får arbeta där. Från Värdshuset har jag inte hört ett smack (men jag ska ligga på och ringa). Hur det blir med caféet har jag ingen aning om. Jag vet inte ens om det ska finnas denna säsong. Om det skulle öppna, är jag ganska säker på att platsen är min. Jag har första hand, det fick jag som omdöme efter förra sommaren.

Hur det blir med jobb är osäkert. Kanske är det en chans att njuta av mitt sista sommarlov. Sen börjar ju allvaret - och livet som vuxen.


Andra bröllopskortet


Andra bröllopskortet

I natt blev det lite senare än vad jag hade tänkt mig (klokan hann bli 02.03...). Andra bröllopskortet är nu klart - och så också ännu ett, nästan. Det färdigställda kortet är jag mer än nöjd med. Äntligen, säger jag! Utmaningen att ta sig an bröllopskort har legat över mig och mitt skapande som en hinna. Det är antagligen därför som kortmakeriet inte har varit så aktivt de senaste veckorna. Men i natt kändes det som att det släppte. Förhoppningsvis blir det fler kort - och framför allt bröllopskort - gjorda den kommande tiden.

Spana in det nya bröllopskortet!


Inspirationen kommer och går


Röda rosor blir förhoppningsvis till något fint.

Vissa perioder finns där så mycket inspiration att jag knappt kan sova om nätterna. Andra stunder ser jag bara papper, rosor, pennor och färger - men saknar någon som helst antydan till kreativitet. Uselt, jag älskar ju att skapa. Dessvärre har det inte funnits mycket tid till skapande under den här ledigheten. Och när jag de senaste dagarna hade möjligheten att skapa, fanns där inte mycket motivation. Mest bara tvång att göra de där bröllopskorten som jag så förväntansfullt ville få påbörjat.
 Idag blev jag dock lite sugen på kortmakeri och gick med försiktiga steg fram till skrivbordet. Jag la upp en enkel konstruktion, som jag senare gick och funderade på under dagen. Ikväll skapas ett kort - ännu inte riktigt färdigt. Den kommande timmen sitter jag nog där vid skrivbordet och konstruerar ett bröllopskort med röda rosor. Du får hålla utkik, imorgon publiceras det säkerligen i Jasmine's Kortmakeri.


Ung och naiv

Man finner kärlek och tror att det är det bästa som har hänt i ens liv. Och kanske är det just det; det bästa. För kärlek är fint, väldigt fint. All kärlek är bra kärlek, så länge man kan hålla den på avstånd - mina egna ord. Kärlek är något unikt, men i ruset av lycka måste man hålla stadigt i sig själv. Det är svårt att vara realist, när det enda man ser är ett par kärleksfulla ögon som tränger djupt ner i ens inre. Kärlek så intensiv att man näst intill ramlar omkull. Livet blir klarare än någonsin, men suddigt i kanten blir det alltid. Då ser man inte livet som ett ansvar. Det är lätt att bara se den närmaste tiden, stunderna tillsammans med den personen man tycker mycket om. Verkligheten hamnar lätt vid sidan av, i ett dolt fokus som man helst inte vill röra.
 Ung och naiv. Det är så lätt att vara oklokt och barnslig. Med fjärilar i magen tappar man lätt greppet om vad som borde göras. Vad man vill göra är mycket lättare att ta del av. Ung och naiv. Att bara tänka för stunden. Inte se nästa steg. Men att vara ung och naiv handlar också om att våga satsa. Att våga se framtiden i vitögat och stå upp för sig själv, för det man vill. Våga göra något galet, utan att se till alla andra. Fokusera på sig själv, men inte glömma bort sitt ursprung.

Lite tankar, så här i snart myndiga år.


Sommar i slutet av april


Ute på altanen.

Vilket fantastiskt sommarväder denna helg har bjudit på! Det är varmt, soligt och behagligt varmt. När vinden ligger i lä är det till och med så varmt att man kan gå iklädd de där igendammade klänningarna med volanger. Jag njuter i fulla drag - det är ju nu det är skönt att vara ute. Under sommaren kan jag lätt tycka att det är för varmt. Nu är det perfekt! Dessutom får man färg, om man väljer att vistas i solen. Jag föredrar dock att sitta ute på altanen i den stora soffan, under parasollet. Det är mysigt det också; värmen finns runt omkring, men jag slipper sitta under den gasande solen. Nej, jag är inte mycket för att steka under den varma stjärnan. Nedsjunken i en bok har jag tillbringat Annandag påsk ute på altanen. Helt underbart! En sådan här dag behövde jag. Sommar i slutet av april - kan det bli mycket bättre?!


En neutral horisont

Jag ser upp och möts av en neutral horisont.
Det är en dyster och kall vinter vi lämnar bakom oss,
men en desto varmare och förhoppningsvis betryggande sommar som väntar.
Det känns i kroppen att något nytt är på väg.
Ett lugn infinner sig
- i takt med att omgivningen sprakar för fullt.
Kontraster mot en neutral horisont.
Jag ser upp och möts av något nytt och främmande.
En känsla kvarstår.
Jag fylls av hopp och förtvivlan om vartannat.
Det är en ny tid som väntar.
Låt oss spana mot en neutral horisont.
En riktlinje utan markeringar.







Film - Red Riding Hood

http://laanahs.blogg.se/images/2011/red-riding-hood-2011-upcoming-movies-20026264-1600-1200_143664323.jpg
En av vårens biofilmer!

Med inspiration från sagan om Rödluvan får vi följa med på ett magiskt äventyr. Jag tycker filmen var himla bra! Influenser från sagan gjorde sig påminda och jag smålog för mig själv lite då och då. Historien är bra och välarbetad. Miljön är fantastisk att få ta del av (speciellt på en stor bioduk). Amanda Seyfried gör sin roll som huvudpersonen helt enastående! Dessutom är en av hennes motspelare lite så där sexig, om jag får uttrycka mitt tycke. Jag erkänner att i denna dramatiska och mycket spännande film fick samtliga i byn en anklagelse av mig för att vara den fasansfulla varulven. I slutet, då sanningen kom fram, blev jag förvånad. Det var - så klart - inte den karaktären som jag trodde var skyldig. De sista minuterna i filmen är väldigt vackra. Jag blev berörd och det tror jag att fler blev.

Red Riding Hood är en mycket bra film.
Jag tycker att du ska se den! En av de bättre filmerna jag har sett. Magisk, fantastisk, rörande och sagolik.


Som jag vill

Det är en underbar känsla att få göra som man vill. Att gå upp med hjälp av klockans rekommendation; att dagen är här. Träna, utan att vara bunden till fasta tider. Att slippa stressa, bara kunna ta det lugnt. Att vara spontan och tycka att det är helt okej. Dagarna av lovet blir mestadels som jag vill. Inga krav - för de som finns slänger jag i väggen.

Jag njuter av lovet.
Kravet på at blogga aktivt finns inte heller i min värld. Men jag tänker på er.



Utdrag; I min kalender

"Jag skriver fortfarande upp din födelsedag i min kalender. Ditt namn står där, som en påminnelse om att du fortfarande existerar. Egentligen vill jag se det som något helt oskyldigt, men innerst inne kan jag inte ens lura mig själv. Det är helt medvetet. Jag vägrar glömma bort"


Svart/vita kärror

Jag hittade dessa bilder i arkivet.
Kan inte låta bli att publicera dem. Jag är förälskad i dem.




Kärror i svart/vitt, 16 maj 2009.


Försmak av sommaren


Dagens frukost; vaniljyoghurt, grönt äpple, Special K.

Jag gjorde i ordning en mumsig frukost och satte mig ute på altanen. Där har jag befunnit mig de senaste timmarna.  När frukosten var uppäten, fokuserade jag helt och hållet att ta del av boken som jag läser just nu. Några ord skrevs ner i ett anteckningsblock och sinnena fick fria händer. I ren njutning somnade jag ute på altanen. Solen värmde på och det var verkligen avkoppling på hög nivå - en försmak av sommaren. Jag vet inte om jag ska se min nyblivna solbränna som en bonus eller som ett missnöje, då den knappast var välplanerad. Men den är bara svag och knappt märkbar, så kanske är årets bränna inte helt förstörd. Jag som så sällan solar försöker i alla fall få till en någorlunda jämn bränna, då jag väl vistas ute i solskenet.
 Jag anser inte att jag kunde ha tillbringat första lediga dagen på lovet på ett bättre sätt. Man är ju ledig för att skaffa ny energi, vilket jag har gjort. Sinnena är rensade, lugnet har infunnit sig och idag har jag inte gjort någonting. Är det inte fantastiskt? Och nej, nu ska vi inte fokusera på alla skoluppgifter som bör göras... Det finns tid för det senare. Det brukar ju heta så.


Liten award


Jag har fått en liten award av Anniepiie.
Tanken med denna utmärkelse är att sprida glädje omkring sig.

Nu skickar jag den vidare till fem andra bloggare, som jag tycker förtjänar den...

marie Sandra Lissie Pernilla Lina


Det är lov!

... Vilket betyder att man får göra precis vad man vill. Det känns nära intill fantastiskt, eftersom jag är så trött på att varje dag vara bunden till ett schema. Idag är första vardagen på lovet och jag är ensam hemma. Vad passar då bättre än att göra allt det som jag gillar bäst? Typ gå upp när jag känner för det, äta frukost när jag vill och var jag vill, läsa romaner på altanen hela dagen, göra kort i en fridfull och tyst miljö... och kanske läsa de där texterna i svenskan, som jag borde ha gjort tidigare. Det kan nog bli en bra dag. Jag ska i vilket fall som helst njuta av mitt lov. Jag är ju faktiskt ledig.


Att hitta balans

Där finns hela tiden en strävan efter att få vara som alla andra. En strävan efter att passa in, bli förstådd och accepterad. Att vilja vara som alla andra och samtidigt vara unik. Att känna gemenskap, samtidigt som man vet att det går att stå på egna ben. Att hitta balans. Så svårt, när man visar hänsyn till andra. Så svårt, när man försöker passa in. Att våga sticka ut. Att våga vara annorlunda. Att våga förändra. Att våga leva.


Ni ändrar mitt synsätt



Jag måste få tacka er. Inläggen om vikt och ideal, Träning ger mig destruktiva tankar och Att ha kurvor är vackert, har gett mig många kommentarer. Alla är väldigt stöttande och samtliga ord är betydelsefulla. Det finns folk som känner igen sig i det jag skriver och personer som uppmuntrar mig till att se på mig själv som vacker... Det är fantastiskt att få så många bra kommentarer. Jag tackar er ödmjukast. Jag blir lika berörd för varje kommentar jag får. Hoppas att ni också kan få ut något av att läsa inte bara mina inlägg, utan också kommentarer från andra. Ni ändrar mitt synsätt. Kanske kan samlingen av ord även ändra ditt.
Tack för att ni läser - det betyder oerhört mycket.



Ring av röda rosor

Att leta present till en vän är inte det lättaste. Jag tycker alltid att det är svårt, oavsett hur väl jag känner denne vän. Det är ju tanken som räknas, så egentligen borde jag inte känna någon press. Samtidigt vill man ju ge något som kommer att uppskattas. Smycken är ett alternativ, men det är också en risk - eftersom smycken är så personligt. Jag fick i alla fall köpt några örhängen till min vän, då jag leta runt inne på Accessorize. Med mig därifrån fick jag också en ring till min syster, som också fyller år här i dagarna. Bästa köpet var dock ringen av röda rosor, som jag köpte till mig själv. När jag var där tidigare i veckan och såg denna skapelse, blev jag förälskad. Kärlek vid första ögonkastet. Igår blev ringen med röda rosor min - jag älskar den!


Ring av röda rosor



Att ha kurvor är vackert

Jag står framför spegeln.
Kurvorna, som utgör min midja.
Magen, som jag alltför ofta betraktar med avsmak.
Ansiktet, som kunde ha varit mindre runt.
Mina nyckelben, som jag faktiskt tycker väldigt mycket om.

Jag tänker på det senaste inlägget som jag skrev. Det är ett inlägg bestående av tankar kring ideal och vikt. Inlägget behandlar ett erkännande som är svårt att stå upp för. Om hur jag trycker ner mig själv och inte nöjer mig med min prestation under träningspassen. Efter att ha funderat vidare, med hjälp av era kloka kommentarer (tack, vänner), kommer jag fram till ännu en sak; att ha kurvor är vackert. Jag ser på mig själv. Kurvorna som utgör min midja. Magen, som jag alltför ofta betraktar med avsmak. Ansiktet, som kunde ha varit mindre runt. Mina nyckelben, som jag faktiskt tycker väldigt mycket om. Min syn på mig själv är inte alltid destruktiv; jag är nöjd med mig själv. Innerst inne är jag nog en person som aldrig skulle vilja bli för smal. Kurvor är vackert. "Det ska ju finnas något att ta i!", det vet jag att många killar personer kan hålla med om. Ändå finns där en rädsla för att inte vara fin nog. För att inte få någon närhet, bara för att min kropp inte duger... En rädsla som lätt tar över. Ett hot mot mig själv som jag är orsaken till - men inte på egen hand. Dessa sjuka ideal pressar mig hårt. Jag har alltid kunnat stå upp för vem jag är. Styrkan i mig själv har alltid funnits där. Men när det kommer till vikt och ideal har jag inget försvar. Där är jag svag och osäker. Kanske för att jag aldrig har varit så där smal, aldrig haft den där "idealkroppen" som visas i alla reklamer runt om i mediavärlden. Kanske är det därför. Kanske är det av den anledningen som jag har så svårt för att se på mig själv som vacker - i alla lägen. Jag kan stå framför spegeln och känna mig allt annat än attraktiv. Andra dagar kan jag le för mig själv, då jag beskådar magen, brösten, höfterna, midjan, benen... Ena dagen är jag destruktiv och trycker ner mig själv. Dagen efter ser jag på mig själv med ett leende. Destruktiv på halvtid - kanske?


Träning ger mig destruktiva tankar

Under en "vanlig" dag i mitt liv tänker jag på min vikt ungefär... så fort tillfälle ges. Framför spegeln på morgonen, vid frukosten, när jag går innanför skolans portar, i korridorerna, i datasalen, vid lunch, på busshållplatsen, i omklädningsrummet, under träningen, efter träningen, vid middagen, på kvällen, i duschen, när jag har gått och lagt mig... Typ hela tiden. Det är inte det att jag inte tycker om hur jag ser ut - vissa dagar kan jag påstå att jag ser fin ut. Andra dagar är jag destruktiv och hackar på mig själv var och varannan minut. Men innerst inne vet jag att jag är vacker precis som jag är.

Trots denna - för det mesta självsäkra - syn på mig själv, har jag en tendens att se på mig själv med aningen destruktiva tankar snurrandes i huvudet. Det hände i dag under träningen. Jag kände mig så himla dålig; som att min prestationsförmåga inte räckte till. För vad eller för vem? Jag hade ingen att bevisa något för, det var bara jag själv som krävde för mycket... Det var jobbigt, jag kände de där destruktiva tankarna ta över och jag fick svårt att andas. Jag ville inte ge upp, men det var som att jag inte kunde stå emot mina egna nedvärderande ord.

Träning ger mig destruktiva tankar. Att hela tiden gå och tänka på mat, vikt, träning och ideal gör att jag lätt ser ner på mig själv. Det borde inte vara så, jag vet ju att jag är fin och bra precis som jag är. Min förmåga att stoppa destruktiva tankar, när jag väl befinner mig i en vikt- och idealrelaterad situation (under ett träningspass exempelvis), är inte något jag är bra på. Det blir istället bara värre och paniken tar vid. Jag vill ju känna mig fin - jag vill inget hellre än att leva med vetskapen om att jag är vacker precis som jag är. Skönheten ligger ju i betraktarens ögon. Jag kan därför inte förstå hur min syn på mig själv i vissa stunder kan bli så offensiv och oförklarligt okänslig. Synen som vid andra tillfällen ser den inre skönheten - precis så som det ska vara. (Ja, vi är alla lite självkära - trots att vi sällan erkänner det för andra.)

Jag som hade hoppats på att det jobbiga med träning skulle försvinna efter några veckor. Nu har jag tränat i över ett halvår... och den orealistiska synen på mig själv blir bara mer tydlig.


Deltar i en Blogcandy


Blogcandy hos Lillblomman skapar!

Jag som bara ä l s k a r att pyssla kan inte motstå att delta i denna innehållsrika Blogcandy. Det skulle vara så himla roligt om jag vann. Nu hoppas jag på tur!



Kärlek i ett hörn


Kärlek i ett hörn.

I det simplaste av hörn finner jag kärlek. Bakom den dammigaste råttan finns det omtanke som vill ges. Man får titta noga; även det vitaste av hörn döljer något. Kärleken som är oren och allt annat än självisk. Som vill dela sin innebörd med någon annan. Som hela tiden hoppas på en motpart - en likadan, så att kärleken kan delas av två. En känsla som vill uttryckas och bilda en gemenskap, en samhörighet. Det starka bandet till en annan individ. Jag finner kärleken i ett hörn.



Hjärtan har blivit en klassiker


Dagens kort - självklart med ett hjärta på!

Det här med att ha hjärtan på kort har i mitt skapande blivit en klassiker. Hjärtan är fina, simpla och förknippas ofta med kärlek. Också det något simpelt och oförklarligt. Istället för att dekorera kortet med diverse rosor, faller jag ofta för frestelsen att istället sätta ditt ett hjärta. Som om kärlek kan växa på träd. Med löv runt omkring sig, som om det vore helt naturligt.

Dagens skapande har gått trögt. Tre påbörjade kort, men bara ett färdigställt. Och det där med bröllopskort var tydligen inte roligt idag...
 Kortet på bilden publiceras under veckan, håll utkik!


Återigen välkomnar vi stadsborna

I fredags trängdes folk vid färjeläget. På lördagsmorgonen noterade vi grupper av människor, som kom gåendes från båten. Jag blir lika förvånad varje år. Vi har precis inlett april månad och stadsborna är med sina breda leenden och enorma packning på väg ut till skärgården. Även invånare från andra länder är på besök. Sveriges skärgårdar är vackra, det kan tydligen inte motbevisas.


Bild från Tredje Dansen - en underbart vacker kväll. (100715)

Förvåningen är stor, men glädjen och sommarkänslorna är större. Det är roligt, när stadsborna kommer ut till öarna. Det ger hopp - vi kan med säkerhet veta att våren är här och att sommaren kommer allt närmare. Återigen välkomnar vi stadsborna ut till skärgården.


Synkroniserade hjärtslag

Jag tycker om att ligga där bredvid dig. Ha örat mot ditt bröst och höra ditt hjärta slå. Känna hur du andas och leker med mitt hår. Som om vi vore en. Tillsammans. Ditt hjärta slår i takt med mitt. Synkroniserade hjärtslag. Det ger mig trygghet, då jag blir en del av något. Att kunna beröra någon annan, bara genom att finnas till. Genom hjärtslag som fortsätter att slå. Som slår, slår, slår. Jag tycker om att ligga på ditt bröst och höra ditt hjärta bulta innanför bröstkorgen, samtidigt som jag känner hur du andas lugnt.


Första bröllopskortet

För någon vecka köpte jag en stämpel lämpad för bröllopskort. Den är nu använd för första gången. Jag har inte riktigt kommit på hur jag ska göra, för att den ska synas tydligt... Istället fyller jag i den med svart penna, men jag antar att det går lika bra.
 Första bröllopskortet är skapat och finns redan publicerat i Kortmakeriet. Under veckan dyker det säkert upp fler bröllopskort. Håll utkik!






Att bara släppa livet för ett tag

Jag väljer att fly bort från verkligheten - i alla fall för ett tag. Då jag inser var livet har lett mig och var jag befinner mig idag, känns det skönt att bara släppa tillvaron för ett tag. Att slippa bry sig och istället leva för stunden. Andas in den kreativa atmosfären och bara skapa. Låta den kreativa ådran ta plats och trycka undan det som känns skrämmande. Rädslan för att sluta finnas, när kärleken inte längre vill existera. Förakt blandas med hopplösheten. Jag inser vad som väntar vid nästa vägskäl. Jag stannar upp. Låt mig skapa. Kreativiteten tar över och jag försvinner bort.


Sida vid sida med det förflutna

Jag är en person som gärna dröjer mig kvar i det förflutna.
Kanske är det rädslan för att mista det som en gång var jag.
Eller så är det ett inre krig, som gör att framtiden känns skrämmande.
Vid min sida vandrar olika gestalter, alla en unik tolkning av mig själv.
En enskild varelse som alla representerar mig i olika delar av livet.
Varelser med personligheter och egna tankar - alla ett ursprung av mig.
Sida vid sida med det förflutna.
Jag har svårt att släppa taget om det som var.
Rädslan för framtiden gör att det jag redan har upplevt känns mycket tryggare.
Det förflutna är en trygghet som ingen kan ta ifrån mig.
Vid sidan om mig vandrar hon, hon som fick stora ärr och ett brustet hjärta.
Där vandrar också hon som skrattar högt, ler och älskar livet.
Hand i hand med mig själv går hon som är osäker och rädd.
Och vid dennes sida vandrar flickan med bra självförtroende.
Alla en del av mig.
Varje sagolik individ är en egen tolkning av mig själv.
Sida vid sida mot morgondagen.


Positiva tankar

"Provet är lätt. Jag kan det här. Jag kommer få Mvg."

"Jag är inte tjock. Det är okej att äta glass mitt på dagen."

"Jag är inte jobbig. Det finns folk som tycker om mig."

"Att skapa kort är något jag kan. Folk köper ju faktiskt mina verk."

"Skriva är min passion - det finns personer som tycker om mina ord."


Ert beröm är så otroligt uppskattat. Jag försöker behålla ett positivt tänkande. Jag kan. Jag är inte sämre än någon annan. Det här med att tro på sig själv är inte alltid så enkelt. Men era ord hjälper till. Tillsammans lyfter vi upp världens vilsna själar. Det är en plikt som medmänniska, tycker jag. (Förutsatt att orden är sanning.)



Dum eller bara arrogant

Föreläsningen har knappt börjat, innan den första frågan ställs. Läraren tar det med ro. Frågor är ju roligt att få och som lärare tror jag att intresserade elever uppskattas. Frågan besvaras och nu börjar läraren gå igenom dagens ämne. Jag sitter med stora ögon och blicken koncentrerat fäst på tavlan som fylls med ord, nya begrepp och förklaringar i kortfattade versioner. Efter fem minuter kommer den första frågan - den tyder på att det är ett svårt ämne och på att några i klassrummet har svårt att hänga med på allt det nya. För mig är det helt okej att än en gång få resonemanget förklarat för mig. Frågan blir besvarad, läraren fortsätter. Fem minuter hinner gå, innan nästa fråga ställs. Denna gång är det inte något svårt som bör förklaras, eleven i fråga har bara inte lyssnat. Läraren upprepar sig och fortsätter sedan. Fem minuter, nästa fråga. Några i klassen börjar stöna. "- Han sa ju precis det...". Läraren ler ursäktande och vänder sig mot eleven för att ge denne en förklaring. Detta sker flera gånger och för varje fråga som ställs, undrar jag vad det egentligen är som händer. Fråga efter fråga, en var femte minut, bevisar att många av eleverna inte ens lyssnar på läraren. Fler elever i klassen börjar störa sig på detta och uttrycker sin misstro - jag är mest tyst och försöker hålla irritationen på avstånd. Frågorna blir bara dummare och dummare. Eller kanske går jag bara i en klass med ignoranta elever... Det är svårt att veta, eftersom steget mellan dum och ignorant - och i värsta fall arrogant - inte är så stort. Det gäller att hålla tungan i styr, annars uppfattas man lätt som korkad.

Självklart kan man då och då slänga ut sig påståenden som i alla lägen inte är helt genomtänkta - men en fråga var femte minut?! Det är inte alltid samma elev som räcker upp handen, men någonting är det tydligen med eleverna. Jag suckar åt deras förlust, tycker det är synd att intresset för att lära sig om världen inte intresserar dem. Samtidigt ler jag för mig själv; så länge jag är tyst och undviker att uttalar mig rent av korkat, verkar i alla fall jag vara en av de smartare i klassen (trots att det kanske inte alltid är så). Det är synd att det finns elever som provocerar, utnyttjar uppmärksamheten och ska göra sig märkvärdiga. Det bästa vore om alla lyssnade och ställde frågor utifrån det som de hade svårt att förstå och ville få förklarat för sig ännu en gång. Men så är det ju inte riktigt. En fråga var femte minut - det är den standarden på undervisningen som eleverna tydligen tycker är rimlig. Jag blir rädd. Är eleverna bara dumma eller rent av arroganta med en ignorerande attityd??


Alla laddar vi inför våren

Snödroppar tittar sömnigt upp ur de lövbeklädda rabatterna. Krokusarna gömmer sig fortfarande, men liksom sina vänner är de fullt laddade inför våren. Snart smäller det på riktigt! Det är inte många dagar kvar tills hela trädgården slår ut i blom och vårsolen tittar fram med regelbundna ögonblick. Alla är vi laddade inför våren. Några av oss kanske till och med lider av magont, för att förväntningarna är så höga. Vi är laddade! Som att åka upp för backen i en berg- och dalbana. Man vet att krönet kommer allt närmare och man känner hur spänningen stiger. Det knyter sig i magen och sen är man där. Man passerar krönet och sen är det bara rakt ner för backen - ingen återvändo. Våren är snart här, det finns ingen återvändo.



Tack för era kommentarer!

Jag vill bara skriva tack till er som kommenterade inlägget När man väl står där. Jag har fått många kommentarer - alla lika uppskattade. En del har varit stöttande och förstående, medan andra har valt att argumentera för sin sak. Jättekul att ni engagerar er så mycket. Era ord uppskattas, keep it up!


När man väl står där

Det är spännande att läsa om hur andra har det, vad de upplever och hur de ser på livet. Vi människor är nyfikna varelser, det tror jag inte att någon kan motargumentera, eller? Samtidigt kan jag villigt erkänna att det inte alltid är så njutningsfullt att läsa om andras bedrövelser. Visst kan jag känna medlidande och sorg, att jag känner igen mig är inte omöjligt - men det är inte alltid som jag behöver just det. Ibland vill jag bara få vara själv med mina tankar. Vetskapen om att en annan människa redan har varit med om det som just jag har upplevt, är ibland inte det som jag vill höra. Någon gång vill just jag få vara unik. Någon gång vill jag vara den första att upptäcka livet från en specifik och unika synvinkel. Och kanske är jag unik - men det finns alltid någon som kan relatera till min åskådning. Ibland vill jag vara unik, speciell och magnifik. Ibland är alla andras livsöden inget som botar min sorg, mina smärtor och mina sår som livet har orsakat.

Att läsa om andras bedrövelser och tragiska upplevelser, är inte alltid det jag behöver. Ibland vill jag få känna att just jag är unik. För i jämförelse med alla andras tragiska liv, är mitt ingenting värt att notera. Jag har inte varit med om "det där jättejobbiga som vem som helst skulle ha dött av". Jag har bara varit jag, levt mitt liv och upplevt mina sorger och fått ta del av mina egna stunder av lycka. När jag jämför mig med andra, är mitt liv inte mycket att komma med. Missnöjd är jag absolut inte, men att dela med mig av det som gör ont just hos mig, känns inte viktigt - inte om jag jämför mig med andras livsöden.

När man väl står där, är det inte alltid roligt att bli involverad i alla andras bedrövelser. I mängden är man ingen unik. I mängden är jag vem som helst. Och vilken rätt har jag att klaga, när livet tar emot? Vem tar ansvar för mig, när jag inte längre orkar stå med ryggen rak? Vem finns där, när jag en dag faller? Egentligen har jag ingen rätt att klaga. Det finns så många andra, som har sett livet från en mycket mer brutal synvinkel. Vilken rätt har då jag att klaga och jämra mig över livets motgångar...


Fem böcker från loppis

Tillsammans med en vän tog jag mig an en loppis denna söndag. Roligt och givande var det på många sätt. På loppisen fyndade jag fem böcker - kanonnöjd!


Fem böcker från loppis.

Vince & Joyce skriven av Lisa Jewell. Av det jag kunde läsa på baksidan verkar boken vara en romantisk kärlekshistoria - precis i min smak.
 Om du var jag, en dramatisk roman skriven av Jessica Schiefauer, som jag tror kan passa mitt tycke.
 Hembiträdet verkar vara en mystisk bok som speglar en utomståendes syn på ett hushåll. Jag hoppas att författaren Marie Hermanson har lyckats bra.
 Denise Rudberg är en författare som jag har hört talas om en hel del (hon var bland annat med i vinterns Let's Dance). Tidigare har jag läst en av hennes böcker, som hon har skrivit tillsammans med en manlig författare. Jag ser fram emot att få ta del av hennes verk Matilde och bilda mig en egen uppfattning om hennes författande.
 Ni kanske minns att jag för någon månad sedan tipsade om boken Mina Döttrars Systrar? På loppisen hittade jag ett annat verk av samma författare, nämligen en bok skriven av Barbara Voors. Det ska bli spännande att läsa ännu en av hennes böcker. Precis som i förra boken jag läste av henne, handlar Islossning om att mista en nära vän eller familjemedlem och hur man efter bästa förmåga bygger upp sitt liv på nytt.

Samtliga böcker hittade jag med glädje. För att bli en bra författare, måste man läsa en hel del böcker (vilket inte jag har någonting emot). Vilken tur att jag då känner stor förväntan inför att få uppslukas av mina nyinköpta verk. Utvecklingen till att bli en bra författare har redan börjat. Dessutom tror jag att jag har funnit vilken genre som får mig knäsvag, hjärtesjuk och som gör att ögonen svämmar över.

Vilken genre läser du helst?


En design - tre färger

Ännu en uppdatering i Jasmine's Kortmakeri. Denna gång valde jag att utgå från en och samma design, men skapade tre kort i olika färger. Detaljerna varierar, men grunden är den samma. Kika gärna in!
 En design - tre färger.


Utdrag; ... och omänskligt attraktiv.

"Bilderna avslöjar mer än vad ord och minnen kan göra. Det var uppenbart. Jag minns saker som du sa till mig. Nu minns jag att du sa saker som jag borde ha uppfattat som något mer än nära vänskap. Jag var dum. Du var otydlig. Jag var naiv. Du var avvaktande. Jag var besatt. Och du var bara så himla snygg, sexig och omänskligt attraktiv."


En liten illustration av valmöjligheter


En liten illustration av valmöjligheter. (2008-03-11)

Livet bjuder upp till dans.
Valmöjligheter.
Vägskäl som tingar oss att fatta beslut.
Oavsett vilken riktning vi väljer,
hamnar vi tillslut på en annan plats.
Livets alla valmöjligheter.
Bara en liten illustration.


RSS 2.0