Vem jag en gång var


Eagle-Eye Cherry - Save Tonight

När låten spelas infinner sig en viss känsla. Egentligen finns där nog ingen konkret anledning, snarare ett minne som jag inte riktigt kan koppla. Jag sveps bort, tillbaka till en annan tid. Till en tid av trygghet. Av livsgnista. Av hopp. Förälskelse. Livet. Till en tid då livet bjöd upp till dans. Den senaste tiden har dansgolvet varit öde. Jag har inte riktigt vågat...

Jag försöker hitta tillbaka till hon jag en gång var. Vem jag en gång var. Det är svårt, för alla förändras ju - på ett eller annat sätt. Och jag ska erkänna att jag inte riktigt gillar det. Jag tyckte om vem jag var i unga år. Jag tyckte om hur jag såg på livet, hur jag värderade livets dilemman och vad jag gjorde som gav livet mening. Men det livet är förbi, vilket gör mig ledsen, då och då. Då och då, det har varit så alldeles för länge.

Sökandet efter den nya tillvaron. Förändringar har aldrig varit min grej, men jag antar att de - både bra och dåliga - är en del av livet. Oavsett vad jag tycker om och känner inför det.


Hopp om att jag en dag kan passa in

Det känns fint att kunna erkänna att jag börjar må bättre. Det var länge sedan. Där finns fortfarande en oro och en känsla av utanförskap, men efter en helg med nya bekantskaper finns där också hopp. Hopp om att jag en dag kan passa in.


Man har ju bara sig själv

Jag drar mig undan då jag inte ser syftet med att bygga relationer till medmänniskor. En effekt, en konsekvens, av åren som har gått. Tyvärr, för det drabbar bara mig själv. När det väl kommer till allvaret har man ju bara sig själv och ingen annan. För de andra har ju sig själva att tänka på.


Ostabilt

Gårdagens känslostorm har dragit förbi. Kvar finns ett lugn. Erfarenhet säger mig att jag borde ta vara på dagen: man vet aldrig när oron gör mig sällskap igen.

Amerikansk glass

Det blir mycket glass - för själens skull.
Te i mängder - för att finna harmoni.
Ord i massor - för att släppa på trycket.
Varma tröjor - de ger en känsla av trygghet.
Tom blogg - då ledsamhet ska inte trängas på ofrivilliga.

Hoppas att ni mår gott.


Mary Kay Satin Hands Pampering Set

Mary Kay Satin Hands Pampering Set - med doft av Peach

När min syster tog studenten i våras fick hon detta set av mig i present. Jag har själv ett och är väldigt tacksam för det - speciellt bivaxkrämen - nu när hösten är här. September månad har precis börjat, men mina händer - i synnerhet mina fingertoppar, konstigt nog - börjar redan visa tecken på behov av extra fukt. Tacka vet jag produkter som fungerar!

Handkräm har jag alltid varit i behov av under mitt arbetsliv, då jag gled in på ett bananskal i hotell- och restaurangbranschen. Jag smorde in mina händer så gott som varje ledig stund och tuberna tog slut fortare än kvickt. Nu har jag äntligen hittat handvårdsprodukter som räcker hela säsongen - och lite till.

Ta vara på dina händer redan nu. De ska överleva ännu en vinter. ♥


RSS 2.0