Ett halvår i huset

Det har hunnit gå över ett halvår sedan vi flyttade in i huset! Andra helgen i september 2022 gick flyttlasset. Helgen därpå hade vi födelsedagskalas för lillprinsen. Några flyttkartonger och viss ordning hann vi få till. I oktober fick jag och R influensa, inte mycket med hemmet blev gjort. November kändes som en evig vabb-period. Sen kom december med adventstid och mysig juletid. Januari och ett nytt kalenderår tog sin början och vi blev återigen sjuka med pausad vardag. I februari fick vi i alla fall den där helgen när vi tapetserade om i lillen rum - det blev så fint, se här! Sedan kom mer sjukdom, vilket för mig har varit fallet även stor del av mars månad.

Och här är vi nu. Jag har en sådan påtaglig längtan efter att få börja fixa i trädgården - så frön, rensa ogräs och se vad som växer i våra olika rabatter. Jag ser fram emot att skrapa flagnad färg från våra fönster och måla nytt. Jag längtar så evinnerligt efter att kunna dricka kaffe på trappen till vårt hus och njuta av värmande vårsol. Jag vill ställa fram utemöblerna och uppleva vår nya oas - utan störande grannar någon meter under vår balkong.

Sensommarsol på vår trapp, september 2022.

Vi har bott ett halvår i huset, denna mörkaste tid på året. Nu går vi mot ljus, värme, trädgårdsliv och husfix på riktigt! Jag har sådana förhoppningar inför detta första kalenderår som husägare. Med viss oro för vilka utmaningar som väntar oss med ett hus att ta hand om, så klart. Men ändå, så här i skiftet mellan vinter och vår känner jag mest glädje, tacksamhet och förväntan.


Påbörjar en BuJo för min trädgård

En dag i mars när snön yrde och våren kändes avlägsen påbörjade en bullet journal (BuJo) för min trädgård! I den ska jag planera, strukturera, inspirera och bevara minnen som har med trädgårdslivet att göra. Som jag längtar efter att få börja använda denna bok mer regelbundet! Är ni nyfikna på att se mer?

Påbörjar en BuJo för min trädgård.

Materialet på bilden ovan är köpt på Tidformera. Jag är så nöjd! Psst, håll utkik efter april månads sidor i min bullet journal för en tjuvkik på de fina klistermärkerna från Simple Stories.

Vill du se bilder från min vardagliga bullet journal kan jag rekommendera dig att spana in favoriterna från år 2022, se här.



BuJo-favoriter år 2022

Bättre sent än aldrig - här kommer en tillbakablick på några favoriter från min bullet journal (BuJo) år 2022. Finns det någon design du har blivit extra inspirerad av?

I januari hade jag min dagliga reflektion samlad på ett uppslag - dagboksanteckning, mood tracker och habit tracker. Designen inspirerar mig till att vilja använda den fler gånger!

En rad om dagen, mood tracker och habit tracker på ett samlat uppslag i januari.

Det honungsdrypande temat i april är jag extra nöjd med! Resultatet av kreativt engagemang blev lyckat och välgjort.


Honungstema i april.

Det lyckosamma temat med fyrklöver i juni tycker jag mycket om! Temat var roligt att skapa, jag använde sidorna väl under månaden samt samlade minnen från månaden som visade sig bli riktigt fin!


Fyrklöver i juni.

Användningen av ett ark washi som fick pryda sidorna för oktober inspirerade mig. Tekniken var ny för mig, men föll mig snabbt i smaken. Så pass roligt var det att skapa med dekorationsark likt detta att det kommer ett liknande tema i årets journal.

Ett ark washi fick pryda oktobersidorna.

Stort tack för alla fina ord ni lämnar om min bullet journal. Det gör att jag tycker det är roligt att fortsätta dela med mig. Låt mig gärna veta om du också har en bullet journal.


Längtar efter vår

Glass och kaffe i töande mars.

När solen tittade fram och värmde lite extra tidigare i veckan satt jag på en parkbänk bland vattenpölar och mindre snödrivor med en glass i handen och en kaffe intill. Vårkänslan infann sig och jag kände det där hoppet väckas till liv. Denna vinter har varit lång och vi har varit mer sjuka än vanligt. På jobbet har det varit mycket och vardagskvällarna har främst behövt ägnas åt återhämtning. Med ljuset och värmen vet jag att jag kommer få mer energi. Som jag längtar efter att kunna sitta ute på trappen med en kaffe i handen och njuta av förmiddagssol i ansiktet!


Om uteblivna dagboksanteckningar

8- feb
Dagboksanteckningar som uteblir säger också något. Något om att livet upplevs svårformulerat på grund av ohälsa alternativt att tillvaron är så vacker att fokus läggs på annat. Något om att vardagen snurrar fort och att dagboken i perioder ligger under ett täcke av damm. Det är livet som tar sig uttryck, så även på blanka sidor i en anteckningsbok ämnad att användas.


Nya tapeter i lillprinsens rum


Graffitivägen i lillens rum har ersatts av en blå tapet.
 
En helg i februari försvann den där graffitiväggen som satte karaktär på lillprinsens rum. Fondvägen ersattes av en härligt blå tapet som i sin tur fick en mönstrad tapet i beige nyans på motsatt vägg. Övriga två väggar förblev vitmålade, varav en av väggarna är täckt med inbyggda garderoben. Vi målade även taket vitt med förhoppning om ett mindre kladdigt resultat jämfört med vad tidigare ägare hade åstadkommit.

Ommålat och tapetserat i lillprinsens rum.

Jag och R gjorde detta på egen hand! Våra närmaste familjemedlemmar var nog mer oroliga än vi för eventuella konflikter - med skilsmässa som största risk. Inga sådana tendenser tog sig uttryck under helgen. Med lillen hos sin farfar och bonusfarmor kunde jag och R jobba på ostört och samtidigt få tid för oss två. Det var en riktigt fin helg!

Mönstrad fondvägg i beige nyans med kartmönster, luftballonger och propellerflygplan.

Att måla om och tapetsera hemma på egen hand känns som en milstolpe i vår relation. Nu är jag och R bostadsägare på riktigt, vi är husägare dessutom. Att göra saker tillsammans är stärkande för relationen oss emellan - och för självförtroendet hos var och en av oss.

Avslutningsvis vill jag ge ett stort tack till min pappa; utan en snabbkurs i hur man tapetserar hade det varit betydligt svårare att få ett fint resultat. Så tack - för praktisk kunskap och för att du trodde på min förmåga att lyckas (som alltid).


Första helgen i mars

Denna första helg i mars har vi haft min mamma, lillprinsens mormor, på besök. Hon kom med tåget i fredags kväll och åkte hem sent igår kväll. Vi fick två dygn tillsammans med helgfrukostar, fikastunder och goda middagar, lek- och lässtunder med lillen samt promenader och samtal om livet.

Hembakat till lördagskvällen.

Vår lördagskväll tillbringades framför teven med Melodifestivalen, godis och hembakat. Under dagen hade vi bakat den där blåbärspajen med mandelmassa och kardemumma (receptlänk) som jag tidigare tipsat om. På söndagen fick vi besök av lillens farfar och bonusfarmor då vi bjöd på rabarber- och hallonpaj.

Blåbärspaj serverad med vaniljglass.

Det blev en lyckad helg med återhämtning från vardagen, andra perspektiv, bakning och matlagning och tid med lillens mormor. Lite extra uppskattat var det att få inspiration till helgens middagar - att hitta goda recept är min mamma bra på.

Önskar dig en fin vecka!


Mars i min Bullet Journal


Välkomnar mars i min bullet journal!

Äntligen är våren här! I alla fall enligt kalendern, hur det är med den faktiska värmen och bristen på snö är en annan sak. I min bullet journal är temat för mars månad vår och lila blomster. Ett inte särskilt unikt tema, men det var rofyllt att sitta ner och skapa.


En rad om dagen i min bullet journal.

Framsidan med minikalendern och namnet på månaden i fokus samt sidan En rad om dagen är första uppslaget denna månad. På nästkommande sidor har jag en kalender för månaden med plats att skriva in event, göromål och notiser. I högra marginalen har jag plats för månadens att-göra-lista.


En uppslagsstor kalender för planering av månaden.

Sista sidan i mars har plats för mood tracker och habit tracker. Översikten av känsla för dagen representeras av blommorna som återfinns i månadens tema. Vanorna jag vill ha koll på har rubriksatts över varsin liten kalender att fylla i.

Mars månads mood tracker och habit tracker.

Önskar dig en fin start på våren!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-03-02.


RSS 2.0