För ett år sedan letade jag brudklänning

För ett år sedan var jag på jakt efter min brudklänning (läs inlägget). Det var en tid full av förväntan blandad med viss oro för att inte hitta en passande klänning. Det vackra vita med tyll och spetsdetaljer visade sig senare bli en mycket fin brudklänning till mig som jag på själva bröllopsdagen kände mig mycket vacker i. Tänk att det snart har gått tre månader sedan bröllopet. Tiden går fort!



Jag som brud. Fotograf: Yasmine, Yasmissy Photography.



Riverdale: In Memoriam

Ni som har läst min blogg under flera år vet att jag är mycket förtjust i teveserien Beverly Hills 90210 från nittiotalet. Så pass förtjust att jag under sommaren 2011 köpte samtliga tio säsonger av serien, inlägget kan du läsa här. Dessförinnan hade jag skrivit flera inlägg om hur mycket jag längtade efter att få bli ägare till samtliga säsonger. Läs exempelvis inlägget skrivet av en sjuttonårig Jasmine som skriver hur mycket hon älskar serien, inlägget hittar du här.

I mars tidigare år gick den omtyckta skådespelaren Luke Perry bort till följd av en stroke. Luke Perry spelade karaktären Dylan McKay i teveserien Beverly Hills 90210, mitt inlägg från i mars hittar du här. Luke Perry var vid sin bortgång aktuell i Netflix-serien Riverdale som också den är mycket omtyckt av mig. Under hösten kan vi nu se säsong fyra av teveserien, varav säsongens första avsnitt var en hyllning till Luke Perry.


Riverdale: In Memoriam. Bildkälla.

Det var ett så fint avsnitt! Inte bara fick karaktären som Luke Perry spelade i Riverdale ett högaktningsfullt avslut, hela avsnittet var så vackert gjort. Än mer varm och rörd blev jag när det visade sig att Luke Perrys forna kollega och kärlek i teve-serien Beverly Hills 90210, Shannen Dorethy som spelade Brenda Walsh, fick en fin roll i detta speciella avsnitt. Än en gång blev det tydligt att serien från förr haft inverkan på skådespelarna under nittiotalet liksom under de efterföljande åren. Så fint!

Mer om bakgrunden till Shannen Dorethy's medverkande kan du läsa i denna artikel. Observera att artikeln innehåller spoilers för seriens fjärde säsong.

Även Pauline har skrivit om ovanstående ämne, hennes inlägg hittar du här.


Tacokväll, sällskapsspel och gåvor från Hawaii Island

Att komma hem och mötas av glada hälsningar, varma kramar, fina ord om att jag saknats samt att kunna bjuda syster med pojkvän på middag betyder så mycket! Hela fredagen gick jag runt och längtade efter kvällens planerade tacokväll. Det blev så mysigt! Vi åt tacos i mängder (jag minns inte när jag senast åt tacos!) och pratade om vår nyligen avslutades Drömresa. R's bror hade med sig ett nytt sällskapsspel vilket vi spelade till sent in på natten. Inbjudna gäster fick dessutom gåvor från vårt äventyr. Syster fick en påse med godsaker och annat från Hawaii (Big) Island. Tabascochokladen köptes specifikt till hennes pojkvän som gillar starkt.


Gåvor från Hawaii Island till lillasyster.


Så mycket fint att se fram emot

Höst hemma i Sverige den 23 oktober.

Det är underbart att vara hemma igen! Jag upplever mig ha så mycket fint att se fram emot, däribland att det idag är två månader kvar till jul. Jag ser fram emot julpyssel att vänta samt adventsmyset dessförinnan. Jag är inspirerad av att återuppta och utveckla min kreativitet, däribland skall jag vid årsskiftet påbörja en bullet journal. Jag njuter av tanken på temys och tända ljus i det grå novembermörkret. Jag uppskattar promenader i områden med höstskrud samt tjocka koftor och höstkängor. Sedan blir jag självklart glad och förväntansfull inför att dela med mig av Drömresan till USA.

Ovanstående gör att det känns lättsamt och förväntansfullt att åter vara hemma, trots att vi sedan nyligen har en fantastisk resa bakom oss. Jag upplever mig veta var jag skall ta vid och känslan av sammanhang och vardag är stark. Det känns härligt!


Hemma från Drömresan

Berikad med minnen och erfarenheter landade vi dag på Arlanda för vidare färd hemåt. Att vara hemma igen känns jättebra! Vi har haft en fantastisk resa, men är förståeligt nog trötta efter mer än tre veckor på resande fot. Under dagen har vi duschat av oss resdammet, packat upp våra väskor, kört en tvättmaskin samt ätit matlåda som fru M den äldre (min svärmor) lämnat till oss i vår kyl. För min del kom tröttheten till följd av tidsskillnaden som ett slag nu efter middagen. I staden Los Angeles, Kalifornien, som vi lämnade igår har klockan blivit morgon ännu en ny dag...

En sista dagboksanteckning från resan.

Tack för att ni har kikat in här på bloggen trots min frånvaro - det gör mig glad. Publicerade bröllopsbilder kan du se här och här. Fler bilder kommer! Framöver kommer ni självklart även att få läsa mer om samt se bilder från Drömresan.


Bloggen elva år

I fjol skrev jag ett extra tänkvärt inlägg i samband med bloggens tioårsdag, Tio år som bloggare och skribent bakom bloggen RosaNatt. Ytterligare ett år har gått sedan dess och glädjen över bloggen kvarstår. Bloggandet betyder mycket för mig och har för mig liksom för många andra där ute blivit en livsstil. Visst är det härligt vad bloggvärlden kan ge?

Idag den 20 oktober 2019 fyller bloggen elva år och inlägg nummer 2913 publiceras. Under det senaste året har jag skrivit närmare tvåhundra inlägg, det är jag stolt över. Under bloggåret som har gått har ni bjudits på många inlägg om mitt och R's bröllop, kreativitet samt förberedelser inför Drömresan till USA. Tack för alla fina ord ni har gett och för den värme ni sprider!

Nuvarande header

Bloggens nuvarande header har hängt med de senaste åren. Jag tycker om den. Bilderna behöver dock bytas ut, det skrev jag även för ett år sedan. Nåväl, det kommer en tid också för förändring av välkomnandet till bloggen RosaNatt.

Än en gång, tack till er läsare.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2019-09-28.


Bröllopsbilder #2

Jag lovade er bröllopsbilder, så här kommer ytterligare några. Tack till fotograf Yasmine, Yasmissy Photography.

Jag och min make R. Fotograf: Yasmine, Yasmissy Photography.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2019-09-28.


Bröllopsbilder #1

Visst vill ni se bilder från vår bröllopsdag? Nedan visas ett axplock från en serie på över femhundra bilder. Håll till godo!

Jag och min make R. Tack till fotograf Yasmine, Yasmissy Photography.


Tackkort till bröllopsgäster

Den senaste veckan har våra bröllopsgäster och andra värda att tacka i samband med firandet mottagit varsitt tackkort med en personlig hälsning från oss. Innan jag och R begav oss på bröllopsresan hann vi av några delges uppskattning och beröm för korten. Det kändes himla roligt!


Tackkort till bröllopsgäster. Bröllopsfotograf: Yasmine, Yasmissy Photography.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2019-09-27.


Bloggen under pågående drömresa

Under den tre veckor långa Drömresan till USA kommer bloggen att vara mindre aktiv. Jag kommer inte att besvara era kommentarer och heller inte att uppdatera er från resan. Jag vet, det är trist. Samtidigt vill jag ju kunna njuta av resan och tillåta mig själv vara i "smekmånadsbubblan". Inlägg om resan kommer att publiceras när jag är hemma igen.

Men misströsta inte! Jag har tidsinställt några särskilt fina inlägg för er, däribland bilder från bröllopet. Det vill ni inte missa. Så fortsätt att kika in och lämna gärna ord för mig att läsa när jag kommer hem. Tack för att ni läser och gör bloggandet så roligt. Ta vara på er.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2019-09-28.


RSS 2.0