Hemskrivning - en klassiker på bild

Valborgsmässoafton klocka tolv. Deadline. Då ska hemskrivningen i Kvalitativ forskningsmetod vara inskickad. Fram till dess kommer min tillvaro att se ut så här...

Hemtenta under konstruktion

På bild ser ni mitt köksbord för tillfället; belamrat med kurslitteratur, kollegieblock, dator, gott att äta och nagellack. Det sistnämnda har nästan blivit obligatoriskt; att måla naglarna innan fingrarna börjar dansa över tangentbordet är ett hett tips! Färgen torkar och du tvingas sitta stilla vid datorn för att undvika (i mitt fall pastellgul) färg i hela lägenheten. Också något att mumsa på (godis, choklad eller kopp te) är mer eller mindre ett måste i mitt fall. Jag tappar så lätt koncentrationen, därav metoden att muta mig själv för att få någonting gjort. Slutligen, kurslitteratur och anteckningar i mängder. Trots det tycks jag ändå alltid sakna en referens, en begreppsförklaring eller något annat matnyttigt att fylla mina stycken med. Dock är ju skrivandet i sig inte så jobbigt. Att skriva hemtenta är faktiskt ganska roligt!

På återseende.


Känslan av att landa på stadig mark

12 - april
Jag börjar känna mig närmare marken. Tankarna på existens, livet och det som vanligen brukar få mitt sinne att snurra varv efter varv, det abstrakta, har avtagit alltmer. Istället handskas jag med tankar kring mitt eget företagande; på bokföring och deklaration. Det är nytt, svårt och ger mig huvudvärk. Spänningshuvudvärk vill jag tro. Värken har hållit i sig från och till de senaste dagarna och tycks inte vilja släppa taget.


Men jag mår bra. Känslan av att ha landat på stadig mark håller i sig och jag kan tydligt se vad det är som stressar upp mig och mer eller mindre se vad jag kan göra åt det. Det är en skön känsla att ha inombords och sinnesron är efterlängtad - äntligen här - efter en uppgiven sommar, en tung höst och en gråmulen vinter. Vi går mot vår, varmare tider och med sol i sinnet närmare till hands.


Fånga solen

Den där känslan av glädje vid dagens början är ovanlig, lika ovanligt är det att den håller i sig - som idag. Klockan närmar sig eftermiddag och än finns sol i sinne. Jag njuter! Tankarna på stress finns inte, istället är jag realist med förnuftiga tankar.

Balkonghäng i början av april

På balkongen är cementgolvet fortfarande kalt och utemöblerna har ännu inte mött solens strålar. Mig gör det ingenting. Det rangliga bordet i metall som har stått gömt i ett av balkongens hörn flyttas fram och en köksstol ställs bredvid. Fånga solen, jag gör det så gärna. Då solen har värmt upp denna plats inom tre väggar och ett räcke är känslan denna dag ett tecken på att våren är här. Tanken på att damma av utemöblerna infinner sig och jag kan inte låta bli att längta efter varmare tider. Inom kort kan varje eftermiddagsfikan avnjutas på balkongen, återigen.


Sparsamt kortmakeri

Mina senaste tags

Att skapa ligger mig varmt om hjärtat, trots att kortmakeriet inte uppdateras lika ofta som förut. Allt har sina stunder och för kortmakeriets del sker de alltmer sällan. När jag väl skapar ett nytt kort eller, som du ser exempel på här ovan, nya tags njuter jag till fullo. Skapas ett skapas flera - inspirationen föder inspiration. Det ska erkännas att kortmakeriet nu för tiden är mycket sparsamt och endast sker i begränsade stunder lite då och då, men utvecklingen går framåt precis som förut - bara aningen långsammare.


RSS 2.0