Inbjudningar till min examensfest

Inbjudningar till min examensfest

I veckan skickade jag ut fyra inbjudningar till min examenfest. Första helgen i juni åker jag hem till Göteborg för att tillsammans med familjen fira min socionomexamen. Tanken är att det ska bjudas på buffé hemma hos mamma och att firandet är ett tillfälle för släkten att samlas. När man (jag) bor långt borta får man passa på att samla alla sina närmaste är man väl är på hemmaplan. Jag ser fram emot dagarna hemma på Västkusten och hoppas att jag lyckas hålla studiemotivationen vid liv den sista månaden.


Ser tillbaka på den fina påskhelgen

Senare på långfredagen fick vi besök av mamma och hennes sambo. De kom med bilen från Göteborg och hade med sig minipåskliljor i söt kruka, godisfyllda påskägg, en vacker orkidé, varma kramar och stora förväntningar. Framför oss hade vi en helg fylld med firande. Jag och mamma delar intresset för bakning och hade därför tagit på oss uppgiften att fixa efterätt till två av helgens trevligheter.


Minipåskliljor i söt kruka


Påsklunchen hemma hos R's mamma på lördagen var trevlig och våra mammor fick äntligen tillfälle att ses. Jag och R har ju varit tillsammans i flera år, men med tanke på att min mamma inte bor i Stockholmsområdet och att det är två timmars resväg hem till R's mamma har ett första möte inte blivit av tidigare.

Påskdagen tillbringade vi hemma hos R's pappa med fru. Där blev vi bjudna på påskmiddag, vilket var ett av tillfällena då jag och mamma bidrog med efterrätt; Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger. Receptet hittar du här.

Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger.

Lillasyster fyllde år på annandag påsk och självklart passade vi på att fira henne då mamma var på besök. Vi trängde ihop oss i systers lilla äta och mumsade på Sunny side up! Superenkelt att göra: en skiva rulltårta som läggs ner i skål eller på fat, toppas med en persikohalva och omgärdas av vispgrädde.

Sunny side up!

Det blev en väldigt lyckad helg som genererade mycket familjetid och livsglädje. Tack för en helg fylld av mycket värme, godis, skratt och kärlek. ♥


Anteckning i april

Behovet av att aktivt finna ro är inte lika påtagligt som det brukar vara. Istället njuter jag av tillvaron och låter vardagen ha sin gång. Visst finns det dåliga samvetet där (plugg och andra måsten som bör göras), men jag tycks hantera det bra. I tre månaders tid har jag varit konstant glad, självklart med någon dags undantag här och var. Men ändå. Det var länge sedan - om någonsin - som tillvaron tilltalade mig så mycket som den gör nu.


En tillvaro med lugn inombords

Jag fortsätter att leva i nuet och ser morgondagen som en avlägsen dimension. Trots att jag haft aningen för mycket skolarbete hängandes över mig, vilket blev resultatet av min lugna och obrydda inställning (läs här), har jag hanterat vardagspusslet på ett bra sätt. Jag har metodiskt arbetat med examinationsuppgiften som lämnades in tidigare i morse samt förhållit mig närvarande men inte alltför ansvarstagande i arbetet med grupparbetet i en annan kurs. Jag har sett till min egen förmåga och resonerat realistiskt i min planering. Det blev ändå rätt bra, tillslut - trots att jag fortfarande har en del skolarbete hängandes över mig.

Men jag är lugn och mår så himla bra. Livet känns fint och jag fortsätter att le inombords. Hur det kommer sig att jag känt mig konstant lycklig de senaste tre månaderna kan jag inte svara på. Andra perioder i livet har jag mått mindre bra utan vidare skäl. Jag antar att det är livet och just nu njuter jag av en tillvaro med lugn inombords.


Något som gör mig glad: senaste tillskottet i mitt teskåp!


RSS 2.0