Tysta dagar

Tysta dagar. Vissa dagar är allt bara tyst. Världens ord är som bortblåsta. Alla sitter tysta. Ingen bokstäver uttalas. En accepterad tystnad. En tystnad som ingen annan. Dessa tysta dagar.

Det är en känsla av tystnad. Dagen då jag lämnar Rickard, då vill jag bara sitta tyst. Jag vill inte utmärka mig, inte stå till svars inför världen. Jag vill bara vara. Min närvaro ska inte märkas tydligt, kanske bara finnas där i bakgrunden. Jag vet inte hur jag ska reagera. Jag åker ifrån mitt liv. Jag lämnar min älskling. Vad kommer jag tillbaka till? Ja, så känns det. Självklart vet jag att det finns mycket att se fram emot, om man bortser från min älskling. Men det är inte alls samma lycka. Alla som har haft någon att älska, vet hur det känns att bli övergiven. Det behöver inte vara något stort, som att göra slut, skiljas eller att din älskade går bort. Det kan vara något så simpelt, som att din älskade lämnar sängen för någon minut eller två. För mig kommer den känslan ofta. Jag vet inte varför. Kanske är det för att jag är rädd att mista min älskling eller så... Ja, vad annars? Jag saknar min Rickard varje dag, varje timma, varje minut och varje sekund. Att inte ha min älskade hos mig, är något jag tycker är väldigt jobbigt. Det är om att en ständig sorg vilar över mitt liv. Mitt hjärta fylls med lycka, när jag ser min skatt. När vi skiljs åt, försvinner sakta ruset och ersätts av en dimma i nyans av rosa. Mitt liv är rosa. Inte neonrosa, utan mer som en rosa dimma.



/Jasmine - RosaNatt

Att njuta av varje ögonblick

Jag är fortfarande uppe hos Rickard. Tar tåget hem på lördag. Det känns alltid väldigt... tydligt i hjärtat. Vi umgås under tidspress, vilket inte alls känns bra. Istället för att njuta av tiden tillsammans, finns de alltid tanken på att vi måste lämna varandra om bara några dagar...
Man ska njuta av varje sekund, varje minut, varje ögonblick, men hur lätt är det? Det känns som att jag inte tar vara på tiden. Jag njuter i fulla drag, men njuter jag verkligen av allt? Jag hoppas att jag har lärt mig att uppskatta tiden med min älskling, men... Jag vill njuta mer, men vet inte om jag kan. Finns det en gräns för hur mycket man kan njuta, hur mycket underbar energi man kan ta till sig? Jag vill verkligen njuta av livet, men ibland känns det som att det tar stopp.

Jasmine

Ett spel mot tiden

Spelet spelas efter de regler, som har satts upp.
Det är ett spel mot tiden.
Ingen kan stoppa eller stanna upp för bara en sekund.
Tiden tickar på och det gäller att vinna så mycket som möjligt,
innan sanden i timglaset har runnit ut.

Man måste skynda, jäkta, springa.
Att långsamt skynda är inget alternativ.
Man måste ständigt skynda,
för att hinna älska,
innan tiden är ute.

Kampen mot tiden kommer inte vara för evigt.
Någon dag kommer vi att vinna.
Tiden ska inte få förstöra det fina vi har byggt upp.

Jag och min pojkvän ska älska i evighet.
Vi ska hoppas, tro och älska.
Inget ska få stoppa oss.
- Inte ens tiden.

/Jasmine

Besöksrekord!


Statistik för den 23 oktober 2009.

Bloggen har verkligen fått ett lyft! Jag vet inte vad det var som bidrog till detta. Kanske var det mitt inlägg, om jag är lik Scarlett Johansson, jag har ingen aning. Besöksrekord blev det i alla fall. 33 besökare är många för mig. Jag fick dessutom en hel del kommentarer. Så himla roligt! Jag har svarat på alla jag har fått. Det gör mig så glad, att folk verkligen läser och kommenterar.
Fortsätt göra mig glad? (a)

Tack alla.
Kram
/Jasmine - RosaNatt

Tåget 16.02

... börjar bli en vana för mig. Förra gången jag åkte upp till Rickard, den helgen då jag var på bröllopet, tog jag tåget som gick 16.02. Även idag tar jag detta tåg. Lyckades hitta en resa för endast nittiofem kronor. Även hemresan är så billig. Ibland har man tur.
Väskan är packad och jag väntar ivrigt på att få åka till stationen. Fem timmar på tåget känns inte alls jobbigt. Snarare tvärtom; det känns helt underbart! Ikväll får jag gå och lägga mig tillsammans med min älskling!



 

 
Resan har varit bestämd länge, så jag har haft gott om tid på mig,
att kladda sönder kalendern ordentligt. xD

Avgången närmar sig och jag längtar mer och mer.

Hoppas att ni alla får ett bra Höstlov och att ni, som inte har lov, får en trevlig vecka.
Kramar
/Jasmine

Inlägg med många kommentarer

Tidigare idag skrev jag ett inlägg och frågade om jag är lik Scarlett Johansson. Det var många som kommenterade och medgav att jag är det. Verkligen jättekul med så många kommentarer. Det gör mig glad. Kommentarer gör att man känner sig omtyckt. Sen är det ju också ett bevis på att folk verkligen läser, eller i alla fall kikar in på min blogg.
Tack snälla för alla kommentarerna. Jättekul!

Vad vill ni att jag ska skriva om?
Finns det något som du som läsare vill veta om mig?
En åsikt jag har? Favorit...? Något personligt?

Kram på er!
Jasmine - RosaNatt

C1 - Konferens

Idag var det äntligen sista dagen på mitt första case (C1) 'Under Ytan'. Jag har varit så himla trött på det caset. Visst har vi gjort varierade arbeten, men det har ändå blivit långtråkigt. Nu är det i alla fall över. Caset är slut och lovet börjar. Great!
Som sista prestation i caset, hade vi konferens idag. 'Östersjöns Dag' var namnet på denna tillställning och varje elev (eller två elever) representerade ett av de nio länderna, som gränsar till Östersjön. Jag hette Suzanna Kieszkiel och var representant för Polen. Jag trodde jag skulle få mycket skit, vilket jag inte var särskilt påläst om. Men jag klarade mig som tur var. De andra länderna var snälla mot mig, så det gick bra.

 
Mitt tal i litet format.

Jag visste inte hur jag skulle förbereda mig. Det var inte övertydliga instruktioner, men jag måste erkänna att instruktionerna denna gång var lättare att förstå, än de anvisningarna, som vi fått tidigare. Ett tal skulle vi hålla. Hur länge? Fem till tio minuter. Problematiskt. Jag som alltid pratar så fort. Hm... Men jag lyckades hålla ett litet tal. Medan alla andra länderna hade flera kort med datorskrivna texter, stod jag framme vid bordet med mina små punkter. Hehe. Snacka om olika standard. Men jag är ändå nöjd. Det var kanske inte en presentation i toppklass, men det kändes bra, då mitt tal var över. Konferensen gick som sagt också bra.
Jag är för en gångs skull nöjd med min prestation i ett arbete i caset 'Under Ytan'. Slutbetyget i Naturkunskap A får jag efter lovet.

Kram

Är jag lik Scarlett Johansson?

En lärare utbrast att jag är lik Scarlett Johansson. Huh?

 
Till vänster: Scarlett Johansson, Till höger: Jasmine

Vad tycker du? Är jag lik henne?

Kram
/Jasmine


Träffade en gammal klasskamrat

På spårvagnen mötte jag en gammal klasskamrat. Kul att träffa honom igen! Vi hann inte prata så mycket, eftersom vi båda skulle av på nästa hållplats och jag var tvungen att gå med en gång, för att hinna med bussen.
När man träffa eleverna i 9B såhär i efterhand, då märker jag verkligen vilken go' klass jag faktiskt gick i. De är inte som jag trodde då, de är annorlunda. Kanske blir det så, när man ser situationer från ett annat perspektiv. Som det sägs; Man märker inte vad man går miste om, förrens man förlorat det.

Bloggen fyller 1 år!



Idag säger vi grattis till min blogg RosaNatt!
Den 20 oktober år 2008 började jag blogga. Det har varit en helt underbar upplevelse. Jag älskar verkligen min blogg. Det är här jag trivs. Varje gång jag loggar in på mitt konto, så fylls jag av lycka. När jag går in på min blogg, då sprids ett leende över mina läppar.

Under bloggåret som har gått har jag haft följande header:

  

Kategorier som tillkommit under året:
Att bli vuxen
Bloggen
Foton
Frågor
Förändra Världen
Händelser som berör
Jobb & Studier
Konserter
Korta Recensioner
Kreativ
Känslor
Kärlekslivet
Nära hjärtat
Recept
TackOrd
Tankar & Åsikter
Underhållningsbranschen
Utflykt & Evenemang
Vardagliga Jag

Jag är fortfarande lika förtjust i att blogga. I still love it!
Det är mycket roligare nu, när jag börjar få fler läsare. Jag har i genomsnitt 15 läsare per dag.
I bloggen har jag publicerat över 520 inlägg.

Hoppas att ni fortfarande tycker om min blogg!
Finns det något som ni vill att jag ska skriva om?
Vill ni veta min åsikt inom ett visst ämne?
Förmedla gärna era önskemål. :)

Kram
Jasmine - RosaNatt


Haga i svart/vitt

 

 


(Fler foton.)

Fotograf: Jasmine

/Jasmine - RosaNatt

Höst i staden



 
Den underbara hösten mitt i staden.
(Fler bilder kan du hittar du
här.)

Att hålla upp en fasad

Man försöker hålla upp en fasad. Man vill inte visa, vad man egentligen känner. Det som sker är inget man går runt och berättar. Det handlar om att dölja verkligheten. Med lite smink, pengar och ett leende på läpparna klarar man allt. Eller?

Är det bara jag som gråter? Varför ser inte de andra att familjen håller på att rasa ihop? Hur ska man göra, för att allt inte ska gå i spillo? Vem kan ingripa, när muren sakta rasar? Några njuter, för att de har blivit Herren på täppan. Andra håller i sig bakgrunden. De är redan glömda, så varför försöka synas?

Kanske måste jag lära mig, att dölja det jag känner. Den där fasaden. Jag sminkar mig inte, men kanske borde jag börja göra det? Pengar - kanske ska jag spela rik? Och det där leendet. Ja, det där leendet. Så falskt, så fruktat, så rått och ondskefullt. Inte sanning för fem öre.

Är man vuxen, då man kan hålla upp en fasad?
Ja, då är man tydligen vuxen.

/
Jasmine

Förtydligande av inlägg

'The game is over'. Jag har inte gjort slut med min pojkvän, som många kanske tror. Vi är fortfarande ihop och han är väldigt bra stöd för mig. Man ska vara tydlig, när man vill förmedla något. Men hur personlig kan man vara som bloggerska? Man ska nog inte skriva för mycket... Men samtidigt är det ju min blogg och jag skriver vad jag vill. Men jag vet inte...
Det stora gör att små saker är mer jobbiga än vanligt.
Jag försöker andas, men plaskar ständigt uppe vid ytan.
Den trygga famnen är inte nära.
Barn - jag vill vara barn igen.

Det finns elever i min klass, som kommer fram till mig och frågar hur jag mår. Snällt av dem. Samtidigt kan jag inte bedömma om de är ärliga eller falska. Men jag får inte tro ont om alla. Heller inte gott. Man får lära sig tyda männskor, något som jag inte har talang för.
Tack för att ni bryr er (?) om mig.

/Jasmine - RosaNatt

Tröttnat på C1

Man läser ett case i sex veckor. På fredag är sista dagen med mitt första case 'Under Ytan'. Det ska bli helt underbart! Jag är så trött på detta, hela skiten. Sitter med sista uppgiften (förhoppningsvis, om pedagogerna inte vill överraska oss...). Den ska vara inlämnad och klar vid lunchtid på tisdag. Det tar emot. Jag vet inte hur jag ska göra. Vad vet jag? Vad ska vara med? Hur ska jag lägga upp arbetet? Vem kan hjälpa mig?


Färgpennor kanske gör det lättare att plugga?

Någon som har något bra tips på studieteknik? Jag behöver lite hjälp...

Kram

Kort i oktober

Ibland får jag mina ryck. Då finns det inget annat för mig, än att sitta och pyssla. Igår åkte mina tre lådor med papper, pennor, stämplar, klistermärken, band... Allt material hamnade på min säng. Här skulle pysslas!



 


Det blåa kortet ska morbror få, när vi firar honom imon.

Kram


The game is over

Jag har kämpat och jag ha försökt. Men nu är spelat över. The game is over. Resultatet är tydligt och konsekvenserna har aldrig varit så tydliga, som de är nu. Aldrig har jag varit så säker. Aldrig har jag sett något falla så snabbt. Hur snabbt föll Berlinmuren? Gick det fort? Några dagar? Veckor eller år? För oss kommer allt falla på ett ögonblick. Några få ord och sen är allt bestämt.

The game is over and I don't know what to do. Where do I belong. Where do you belong. Can someone help me, please? I need a hug. Especially from you...

Höst i Staden

Ibland kan jag inte låta bli att ta upp kameran. På väg till skolan fick jag se hur underbart vacker hösten är. Det föll gula löv från träden, som sedan hamnade på marken tillsammans med alla andra löv. Alla möjliga färger! I nyanser mellan blodrött till citrongult. Är det inte underbart!



 



 

Nu är vintern snart här!
Det har varit en riktigt kall dag. Fram med kängor, halsduk, vantar, mössa och puffig jacka.

VinterKram
//Jasmine

Näsblod!

Hjälp!



Jag kom hem, toalettbesök, startade datorn, bytte om... och kände hur jag behövde snyta mig. Jag gick in i badrummet och snöt mig. Inget konstigt med det. Jag är ju lite smått förkyld, så jag tyckte inte det var något märkvärdigt. Men så kollade jag på pappret. Blod! Jag blev skitskraj! Inte precis varje dag man blöder näsblod. Det måste ha varit över fem år sedan sist. Jag ringde Rickard. Någon måste få lugna mig. Han var väldigt duktig - verkligen. Tack älskling. "- Blöder man inte där nere, då blöder man där uppe..." "- Ja, någonstans måste man ju blöda." fick jag som svar av Rickard. Haha.

Varför blöder man då näsblod? Jag har hört att man kan drabbas av detta på grund av stress. Men jag är inte stressad, jag är lugn (i alla fall så lugn, som jag kan bli). Jag fattar inte varför jag helt plötsligt började blöda... =/ Någon som kanske vet?

Så, nu är detta lilla drama över och jag ska återgå till mitt.

Kram

Min ö är ett fritt land

Jag och min ö. Det är en plats för mig. Här är jag uppväxt och här vill jag dö. Eller? Vill jag bo här för alltid? Ja, det kanske jag vill. Men nej. Jag vill faktiskt inte bo här för alltid. Jag vill leva livet, se världen. Nej, inte världen, men jag vill bo på flera ställen i Sverige. Det är inte svårt att flytta. Bara för att jag bor i en stad nu, betyder inte det att jag behöver bo i denna stad resten av mitt liv. Visst, vill jag inte flytta så måste jag inte. Men om jag vill flytta till en annan stad senare i livet, vad finns det då som stoppar mig? Ingenting. Bara jag får jobb och bostad, så kan jag flytta var jag vill. Tihi. Det är en spännande tanke. Att uppleva landet känns som ett äventyr, en utmaning.

 
Min ö kommer alltid att betyda mycket för mig.

Min ö. Det har alltid varit min ö och kommer alltid att vara min ö. Bara min ö - ingen annans. Men jag har ändrat syn på min ö. Förut var det mitt ställe, mitt revir. Idag ser jag det inte så. Rickard var med ute i somras. Han fick träffa pappa, se folket här ute och uppleva stämningen som finns här på ön. Jag var riktigt nervös. Inte inför alla möten, som Rickard skulle få göra, som jag skulle få göra med min pojkvän som sällskap. Nej, det var inom mig. Hur skulle jag - Jasmine, en flicka som vaktade sin ö - reagera, när ön fick nytt besök? Det var inte riktat personligt till just Rickard. Det var en osäkerhet från min sida. Jag vet ärligt talat inte varför. Det var en känsla och jag står fast vid att man inte kan styra över känslorna.
Min ö kommer alltid att vara min ö, men jag är villig att släppa taget. Jag är villig att låta folk komma ut och uppleva mitt land. Jag är beredd att släppa taget.
Min ö är inte längre mitt revis. Min ö är ett fritt land.

/Jasmine

Bloglovin' - Min egna knapp

Jag är nästan tårögd. Rickard har varit (och är alltid) helt underbar och har hjälpt mig fixa en ny och egen knapp. Visst, jag har gjort knappen själv (med lite hjälp från min älskade), men jag hade aldrig fått in den i bloggen utan Rickards hjälp. Han vet precis hur man ska göra. Haha, och jag kan ingenting. Men min pojkvän är duktig och jag är mycket stolt över honom.

Med mina idéer, lite tålamod i Photoshop, stöd från Rickard och hjälp med kodmallar och annan skit, kommer jag få en urläcker blogg!

Vad tycks om min knapp?



/Jasmine - RosaNatt

Bloglovin' - en start

Jag har blivit medlem på Bloglovin'. Med tiden märker man att det är jobbigt att ständigt behöva uppdatera bloggar, för att inte missa något. Jag har kopierat in en knapp i min blogg, för att ni skall kunna följa mig.



Jag tycker dock att den är väldigt tråkig... Den största anledningen är dock att den är för stor, för att passa in i min blogg. Den ser för överflödig ut.
Rickard är så underbar! Han sa att jag kan fixa en egen, så ska han hjälpa mig sen. Tihi. Så himla snällt av honom. Jag är tacksam. Så, resten av kvällen ska jag pyssla i Photoshop och försöka få ihop en egen snygg knapp. Tror ni att jag lyckas?

Kram
Jasmine - RosaNatt

Bloggar inspirerar

Det finns många bloggar som inspirerar mig. En blogg med en liten nisch är alltid rolig att följa. Jag läser Julia's Pysselblogg dagligen. Hon ger mig inspiration och viljan till att fortsätta tillverka smycken, göra kort och i allmänhet bara skapa. Tack för det.
Idag har jag kollat in bloggen 15 år och tvillingmamma. Jag får en underlig känsla inom mig. Bloggerskan blev gravid med tvillingar, när hon var 15 år. Hon valde att behålla barnet och i hennes blogg får man följa henne på vägen. Idag har hon tvillingar - en flick och en pojke. Jag känner verkligen hennes lycka, då jag läser hennes blogg. Hon inspirerar mig. Hur? Nej, jag kanske inte vill ha barn, men hon får mig att fundera. Tanken på att jag kanske blir gravid i unga år har alltid funnits. Jag älskar Rickard... och kanske går vårt förhållande till den nivån. Jag och Rickard började vår relation som främlingar, men blev väldigt snabbt vänner. Vi träffades ett halvår efter att vi först fick kontakten. Då blev vi också ihop. Vi har varit ihop i över ett år. Det känns väldigt overkligt. Samtidigt känns det härligt. Jag känner mig inte ensam, jag vet att jag duger. Rickard älskar mig för den jag är och det visar han väldigt bra. Rickard har tankar på att flytta ner till mig. Eller det är inte bara tankar... Han letar jobb och när han lyckats få ett, ska han söka lägenhet. Planerna är inte längre tankar, de är verklighet. Men än har vi inte nått vårt mål. Men vi försöker. När Rickard flyttar ner hit, då kommer vårt förhållande upp till en ny nivå. Och kanske kan vi komma längre? Kanske flyttar vi ihop, gifter oss, skaffar barn, får barnbarn och lever tillsammans tills döden skiljer oss åt? Det är bara tankar. Jag vet inte.
Men när jag läser bloggen, om en 15-åriga tjejen, som blev gravid med tvillingar och valde att föda barnet... då börjar jag tänka. Jag kan inte låta bli att gå in i mig själv. Om jag skulle bli gravid nu, hur skulle allt bli då? Skulle jag välja att föda barnet? Skulle Rickard vilja att jag behåller eller tar bort den lilla människan, som finns i min mage? Hur skulle familj, släkt och vänner reagera? Hur väljer man det? Pappa säger alltid att man ska gå på magkänslan, men... Gäller det även här? Jag vet inte.
När jag läser hennes blogg börjar jag tänka. Jag börjar tänka på allt; mitt liv, framtiden, kärlek, relationer, barn... mig själv. Det är mycket känslor som bubblar upp till ytan. Man kan inte se det på utsidan, men inom mig kommer frågorna fram. Det är kanske bra att man får läsa om andra, som har klarat det? Ifall man en dag hamnar där själv, då vet man att man inte är ensam.
Om jag nu skulle bli gravid i tidig ålder (eller om något annat stort skulle hända i mitt liv), borde jag skaffa en särskild blogg för det, eller ska jag fortsätta skriva i denna? Vad tycker ni?

(Kom ihåg att detta bara är tankar, ni behöver inte vara oroliga.)
/Jasmine

Känslan av att åka tåg




Känslan av att åka tåg. Det är något visst med den. Jag har aldrig upplevt samma känsla någon annanstans. Det är bara när jag sitter där i tåget, som susar fram genom Sveriges landskap. Att veta att man är på väg. Något närmar sig. Man lämnar en destination och kommer fram till en annan. Man går på en station och går av på en annan.
Det är en förväntansfull känsla. Man längtar, samtidigt som man sakna destinationen man lämnade. Men det är väl underbart? Att längta är underbart, eller hur? Hade vi inte kunnat längta, då hade ju livet inte varit värt att leva. Man måste kunna längta, njuta och se fram emot, annars uppskattar man inte de tillfällen, då man får det man vill ha.

Om två veckor är jag uppe hos min älskade Rickard igen. Fem timmar på ett och samma tåg. Det är en lång resa, många timmar, men det är absolut värt det! Jag älskar att vara tillsammans med Rickard. Han är så fin, så vacker och en så underbart bra kompis. Dessutom är han min pojkvän, som jag älskar över allt annat. Idag (10 oktober) har vi varit ihop i 14 månader. Jag älskar honom mer och mer för varje dag som går. Vår kärlek blir allt starkare.
Att sitta fem timmar på tåg är ingenting, om man ska få träffa sin älskade.

Känslan av att sitta på ett tåg är något värdefull, något speciellt och en känsla, som man absolut ska njuta av. Ingenting toppar känslan av att fara genom Sverige. Man känner att man är på väg. Man står inte still. Livet går vidare.

/Jasmine

Höstbilder-09

Äntligen har jag tagit mig tid och fotat hösten!



 



 





 



Fler bilder hittar du här!

//Jasmine - RosaNatt


Tillbaka på banan

Jag började skolan, när jag var sju år. Det gör alla barn i Sverige. Det är då man verkligen går i skolan. Dagis är en sak. Sexårs-verksamheten en annan (andra ord: lekis, förskolan, sexårs). Det året man börjar ettan, då är det något speciellt. Allting blir nytt på ett spännande sätt. Jag minns inte exakt min första dag i skolan, jag minns bara mina känslor, mina intryck och mina upplevelser jag haft under lågstadiet. Det var en mycket speciell tid för mig... Jag vill minnas för alltid. På den tiden var jag ett barn. Idag är jag nästan vuxen. Mina problem är större än vad de var då. Allt är större. Finns det något som är mindre idag?

Jag minns när jag gick i trean. På lågstadiet hade vi läroböcker i matematik som hette 'Tripp', 'Trapp' och 'Trull'. Man hade en bok varje år. I trean fick jag aldrig 'Trull'. Jag jobbade för snabbt och hade istället fått en annan bok, när jag var klar med 'Trapp'. 'Talriket E' var min nya utmaning. Jag jobbade på flitigt - mycket flitigt. När jag var klar med den boken, fick jag forsätta på nästa. De övriga eleverna i klassen började jobba i 'Talriket E', samtidigt som jag började lösa problemen i 'Talriket F'. Jag älskade problemlösning! (Det gör jag fortfarande.) Vi hade jätteroliga kort med massa vardagliga problem. Det fanns också gröna och röda kort med "enkla tal" (idag ses de som väldigt enkla, men på den tiden var de ganska kluriga). De gröna var addition och på de röda skulle man lösa subtraktion. Jag minns...

Under min skolgång har jag alltid älskat matematik! Det har varit min absoluta styrka ända sen lågstadiet.  Jag tycker jag fick det bevisat för mig, när jag i nian gick ut med Mycket Väl Godkänt i detta ämne. Jag var så glad! Det var någon gång på mellanstadiet, som jag beslutade mig för en sak: jag skulle ha Mvg i Matte, när jag gick ut nian. Hade jag inte det, skulle jag gå om hela grundskolan. Det var ett mål som måste nås - inget annat var acceptabelt! Men för mig var det inte så svårt. Visst fick jag kämpa, men jag hade också talangen.


(Bild från Google.)

Och så börjar man gymnasiet. Vi fick fylla i ett dokument, om vilket betyg vi hade i nian, hur högt vi satsar i Matematik A och så vidare... Jag skrev att jag satsar på högsta betyg i A-kursen. Kanske lite väl högt? Nej, det tror jag inte... eller rättare sagt; jag trodde inte det.
I början av terminen gick det inte alls bra på provet. Om jag får ett G på ett prov i matematik är jag inte nöjd. Minst Vg måste jag ha, för att jag ska känna mig hyfsat nöjd.

Nu är jag tillbaka på banan. Idag fick vi reda på resultatet från de provet, som vi gjorde förra veckan. Väl Godkänt. Högre betyg fick man, om man lyckades ännu bättre på vissa uppgifter. Det var dock väldigt svårt - vilket till och med läraren erkände.

Det känns underbart att vara tillbaka igen. Nu ska jag visa att jag kan! Mina betyg i matte ska glänsa!
Kram


Distansförhållande - en särskild kärlek

Min och Rickards relation. Den är speciell. Väldigt speciell. Vi är inte som andra par. Vi är speciella. Vårt förhållande är uppbyggt på ett speciellt sätt. Vi lever på två olika håll. Telefon och dator, sällan mer kontakt. Vi träffas ibland och då är vi så nära, så nära. Vi älskar varandra. Det är en speciell sorts kärlek. Jag tror inte att jag älskar Rickard, på samma sätt som jag skulle ha älskat honom, om vi bodde närmare varandra. Vi ser på varandra. Rör vid varandra. Men det är speciellt. Ingenting är likt detta. Det är magiskt, men på ett vardagligt sätt.
Jag är rädd - rädd för det som väntar. Om Rickard flyttar hit, hur kommer vår relation att ändras då? Vårt förhållande är baserat på de möjligheter som finns. Jag vill inte mista min älskling, heller inte stoppa framtiden, som står och knackar på dörren. Men måste chansa, försöka, hoppas och prova nya vägar - men hur mycket nytt ska man våga släppa in? Jag är rädd och osäker. Det beror inte på Rickard. Det beror på livet - det är svårt. Att leva är inte det lättaste, speciellt inte när det sker drastiska förändringar.
Antar att det bara är att inse, att livet förändras. Det senaste halvåret har det skett mycket. Kanske är det så här det känns, när livet börjar? Jag är i vilket fall inte längre den som vågar leva livet. Jag vill ta det försiktigt, inte ramla av linan, som jag ständigt vandrar på. Ett enda snedsteg och jag faller.

Förlåt.


Drömma bland böcker


Det finns en hel del böcker...

Jag står och drömmer. Låter blicken vandra från bok till bok. Jag läser titeln tyst för mig själv. De vackra orden känns så lena på min tunga. Min hand tar försiktigt ner en bok från hyllan. Jag studerar den. Vrider och vänder på den skatt jag har i handen. Jag läser det lilla på baksidan, för att kunna bilda mig en uppfattning. Jag funderar, tänker, drömmer och hoppas på att boken en dag kan bli min.

Att drömma bland böcker är något av det bästa jag vet. Jag kan stå i timmar och bara låta blicken glida över de fina omslagen. Det är något visst med böcker. Känslan jag får, när jag drömmer mig bort bland alla dess verk, dessa titlar och dessa känslor som ligger bakom hela alltet är... komplicerade. Hela mitt inre bildar olika delar av mig själv och jag svävar, men trycks samtidigt ner. Jag vill så gärna ha den där boken, den skriker efter mig. Plånboken säger nej - böcker är inte billigt. Och är det verkligen värt att köpa den där boken? Jag kan ju låna den på biblioteket om ett halvår... Men det är ändå något visst med att ha boken stående i bokhyllan där hemma.

Böcker är drömmar, skratt, kärlek, lycka, sorg, tankar, åsikter, mord, tårar, besvikelse och krossat glas. Alla böcker har en känsla och det är alltid lika underbart att få ta del av den.

/Jasmine


Lilla muntra jag

Idag är lilla jag munter och glader. Har ingen speciell anledning att vara det, men nu är det som det är. Det är en känsla och som jag nämnt i tidigare inlägg, så kan man inte styra över sina känslor. Visst kan man lära sig att kontrollera sina känslor, men idag känner jag inte för att kontrollera min positiva känsla.

Jag sitter kvar i skolan. Har en inlämningsuppgift, som ska vara inskickad till min lärare senast klockan sexton noll noll. Jag skrev en hel del på lunchen, så nu är det bara det sista kvar att skriva. Jag sitter med kladden i knät och skriver bara rent på datorn, så det tar inte så lång tid. Problemet jag har stött på, är att mitt arbete är för kort. Man ska skriva två till tre sidor. Det är mycket text. Mitt arbete kommer inte ens bli två sidor långt. Jag har dessutom en bild i dokumentet, men inte ens med den lyckas jag komma upp i två sidor. Fail. Jag får försöka komma på lite mer att skriva och hoppas på det bästa.

Igår pustade jag ut - äntligen var jag klar med den jobbiga uppgiften! Tror ni att man får vila ut? Nej, självklart inte. Idag fick vi ännu en uppgift. Denna har deadline på fredag, då vi ska ha en redovisning. Visst, jag ska göra den, men jag ska ändå njuta av livet. Därför har jag beslutat och planerat in att jag ska spela Sims ikväll. Det är himla roligt - speciellt nu, när jag har installerat 'Livet i Lägenhet'.

Kramis

En brist jag har

Ingen är perfekt. Alla har vi brister. Du har brister. Jag har brister. En av mina större brister är att jag sällan erkänner mina fel. Det är svårt, jag gillar inte att misslyckas. Men ibland är det skönt att misslyckas, veta att man har gjort fel. På så sätt lär man sig något nytt, samtidigt som man får ett nytt perspektiv på hela situationen.

Efter morgonsamlingen bad min lärare mig att stanna kvar. Jag blev nervös. Vad skulle hon nu säga? Skulle hon skälla ut mig? Hade hon läst min blogg? Men jag försökte spela lugn. Om man bara är sig själv, då brukar det gå bra. Hon tog upp ämnet, som vi pratade om i fredags. Då gick ju allt så dåligt och nu kanske det var dags att prata om det på ett bättre sätt... Min lärare var inte alls så fast vid sin sak, som hon var i fredags. Idag var hon lugn, sansad och en hjälplös lärare. Hon visste inte vad hon skulle göra åt situationen. Jag kände mig bättre till mods, inte så ledsen som i fredags. Vi avslutade liksom vårt samtal. Jag ska tänka på lite saker och försöka mer. Samtidigt har jag bestämt mig för att vara på min vakt. Ingen ska få vara falsk mot mig. Då kan det lika väl vara.

Under dagen har jag noterat att vissa i klassen är väldigt snälla. Under caset var det en i klassen, som kom fram och frågade hur jag mådde. Det var väldigt snällt av henne. Hon har aldrig gett bilden av att vara självisk, så det kändes helt okej. Jag menar inte att vara misstänksam, men man kan ju aldrig veta om hon var ärlig eller inte. Men jag är naiv och godtrogen, så jag väljer att tro gott om henne.
Det kommer nog ta ett tag att komma över all den negativa energin som varit. Jag är lite tillbakadragen, men så får det vara. Det finns personer, som har svårt att uttrycka sig och det irriterar mig. Självklart kan man inte vara bäst på allt. Deras brist kanske är att de har svårt att uttrycka sig. Men jag får väl helt enkelt låta bli att bry mig om den. Jag får hålla mig till dem, som bryr sig om mig.

/Jasmine


Inget stöd

Gårdagen var i allmänhet väldigt hemsk. Ingenting blev rätt och jag bröt halvt ihop ett antal gånger. En av gångerna stod jag och grät. Lyckat. Men det var många faktorer som spelade in. Det ena ledde till det andra...

- Rickard var hemma hos mig. Det var väldigt jobbigt att veta, att jag inte kunde vara med min älskling, nu när han äntligen är här.
- Jag började känna mig sjuk. Näsan var täppt och jag var allmänt trött.
- Små onödiga kommentarer (det var inte första gången det hände).
- Hade svårt att koncentrera mig och kom därför inte igång med min uppgift. Att misslyckas med något så enkelt kan ibland kännas väldigt svårt. Dagen var inte så bra, så jag klarade väldigt få motgångar. Mitt misslyckande gjorde att jag blev mer ledsen och mitt humör sjönk längre och längre ner på skalan.

När jag gick från aulan, efter att lektionen var slut, mådde jag verkligen piss. Jag kände hur tårarna brände bakom ögonlocken. Jag kom ner till huvudplanet, där jag mötte Sofia (den snälla tjejen i tvåan). Hon frågade hur det var med mig... men jag hann inte svara, innan hon drog med mig till bottenplanet. Hon såg att jag var ledsen. Jag fick gråta ut i hennes famn - hon var min trygghet. När jag gråtit ut det värsta fick jag förklara vad som hade hänt. När jag var klar föreslog Sofia att jag skulle gå och prata med en lärare. Först kändes det inte alls som en bra idé. Jag är sexton år och kan inte lösa mina problem själv. Lyckat.
Men jag gjorde som hon sa. Stötte ihop med min lärare. Frågade om hon hade tid att prata en stund. Hon hade lite bråttom, men jag sa att jag skulle fatta mig kort. Jag berättade för henne att det är ett par elever i klassen som undviker mig. Under samtalet nämnde jag också att jag får spydiga kommentarer och att jag i allmänhet känner mig utanför. Min lärare var inte alls på min sida. Hon påstår att det är mitt medvetna val. När vi var på Bockaberg satte jag mig medvetet vid sidan av. Då var det några i klassen, som märkte det och bad mig komma och sätta mig hos dem, vilket var mycket snällt.
Men om jag istället tränger mig på, som min lärare föreslog - hur blir det då? Blir det bättre? Nej, det blir det inte. Tvärtom. Jag har provat så många gånger, att tränga mig på, försöka vara med i de olika gängen, delta i samtal, men det blir inte bra. Folk tycker bara att jag är jobbig. Jag har varit med om detta innan och vet vad det leder till. Det verkar som att min lärare inte ville inse att det är en i klassen som inte mår bra. Men varför undviker läraren detta? Det är ju inte min lärares fel att det blivit såhär? Jag tror bara att läraren är väldigt stolt över att klassen är så bra - och då får det ju inte finnas någon brist i den, eller hur?
Det var alltså inget bra samtal. Jag tycker inte att min lärare tog åt sig av det jag sa och dessutom fick jag bara massa anklagelser på mig. Inte det bästa.

Min lärare valde också att påpeka min blogg. Att jag drar alla över en kant, när jag skriver som jag gör. Men gör jag det? Drar jag alla över en kant när jag skriver mina intryck och åsikter? Nej, det tycker inte jag. Istället anser jag att man som läsare får se till fakta; detta är mina intryck och vill man ha en helhetsuppfattning om Vittra, då får man läsa vad andra skriver. Man kan inte bara bilda sig en riktig uppfattning, om man bara förlitar sig på en källa. Det är de väldigt tydliga med på skolan, så detta borde speciellt lärarna förstå. De pratar också mycket om att alla människor är olika och har olika behov. Ja, alla är olika, men för det betyder det inte att man kan vara oförskämd hur som helst. Min lärare sa att jag uppfattar folks reaktioner på fel sätt, att de inte ignorerar mig, utan att de helt enkelt kanske inte känner för att prata just då. Men kan de inte bara säga det istället för att vara tysta? Min pappa säger alltid att man måste vara tydlig, för att folk ska förstå. Jag försöker vara tydlig nu, är jag det? Jag är i alla fall mer tydlig än vad de eleverna är, som bara är tysta och elaka.

Jag är medveten om att folk på Vittra läser min blogg. De behöver inte hålla med mig om det jag skriver, men nu har de i alla fall fått en uppfattning om hur jag mår. Vill de kommentera (eller om någon av er andra läsare vill det) så är det helt okej. Detta är mina åsikter och det betyder inte att jag har rätt. Men känslor går inte att styra över, så de kan ingen kritisera. Och gör man nu det, då är man inte mänsklig (förtydligande: alla människor har känslor).

/Jasmine


Snälla SJ

Jag har inte bara fått brev från Västtrafik. Även SJ har svarat på ett av mina klagomål...
Förra gången jag var uppe hos Rickard, blev jag en halvtimma försenad. Jag skickade in mitt ärende till SJ och har i veckan fått ett svar. De ger mig 267 kronor i ersättning, som jag kan använda till att köpa en ny resa av SJ. Riktigt bra! Genersöt av dem. Sånt gillar vi!

Tack.
/
Jasmine

Samma gamla mall

Hej!
Ja, jag känner faktiskt för att inleda detta inlägg med det trevliga ordet 'hej'. Det gör att man känner sig välkommen. Och jag vill att ni ska känna er välkomna. Nu är jag så där glad och snäll. Varför? Jo...
Jag fick mitt svar från Västtrafik idag angående händelsen i lördags. Självklart fick jag tillbaka samma, gamla, tråkiga mall. Mitt hopp om en förbättring hos Västtrafik sjönk. När ska de inse, att de måste ta tag i sina problem? De kan inte bara klistra in 'Hej, vi har tagit del av dina synpunkter. Vi försöker ständigt förbättra...' Nej, det funkar inte så. Den attityden som Västtrafik visar är inte okej. De skiter i oss resenärer. Helt oacceptabelt.
Bara jag får skrivit av mig lite, så blir jag lugn. Jag svarade på det brevet, som jag fick av Västtrafik. Visst, jag var nog himla spydig och elak, men vilka metoder ska man ta till? Vad ska man göra, för att företaget ska fatta? Förseningar, problem med fordon och allmänt hån, ska det bara få passera förbi? Jag är trött på att ständigt få ett kallt svar tillbaka. De bryr sig inte om sina resenärer.

The Big question: Hur ska man stoppa växthuseffekten? Hur ska vi minska antalet bilar i området kring Göteborg? Allt fler människor bör åka kollektivt, men jag förstår att det tar emot. Som jag skrev i brevet till Västtrafik: tror de att folk vill åka med dem, när man måste räkna med förseningar och stress? Nej, man vill inte åka med dem då.
Jag tänker driva den här frågan. Jag accepterar inte att ständigt må dåligt, för att de inte kan sköta sitt företag.

 vs.

Kan man säga att kampen mellan en 16-årig tjej och företaget Västtrafik har börjat?


När man väntar

Ikväll ska jag och mamma åka till centralen för att hämta Rickard. Det ska bli så underbart att få träffa honom igen! Det har bara gått två veckor, sen jag var uppe hos honom och deltog på hans pappas bröllop. Det var verkligen en magisk helg. När jag tänker tillbaka på den kvällen, kommer det upp många fina minnen.
Min älskling kommer alltså hit ikväll. Jag längtar! Han ska stanna över helgen. Imon blir han ensam hemma, eftersom jag måste till skolan. Men han klarar sig nog. Jag har ju telefonen med mig hela tiden, så han kan bara höra av sig, om det är något. :) <3 Om han av någon anledning inte får tag på mig, kan han ju alltid ringa till mamma. På lördag går startskottet för nedräkningen till vårt nästa möte. Jag ska vara uppe hos Rickard under höstlovet. Det kommer bli så mysigt! Sitta i soffan under en filt och bland massa kuddar, samtidigt som man smuttar på en kopp med varm choklad. Underbart! Speciellt med min älskling i närheten. <33

Nu är det bara att vänta. Klockan har inte ens passerat lunch! Det gör mig ledsen. Jag vill att skoldagen ska gå fort, så att jag kan åka hem. Läxorna måste göras, innan jag går iväg till Ungdomsgruppen. Nu i höst har jag inte kunnat gå dit varje torsdag. Jag har haft mycket annat att göra, vilket är väldigt synd. Jag gillar att gå dit. De är alltid så välkomnande och jag känner mig omtyckt. Jag hoppas på att jag har tid att gå dit ikväll. Det hjälper mig också att fördriva tiden. Då känns det som att tiden går snabbare och jag är inte bara hemma och lufsar omkring...

Hoppas att min älskling har det bra, att han har packat allt och att tågresan går bra. :)
Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Kram
/Jasmine

RSS 2.0