♪ Nordman - "Hon är redan här" (radio edit)

Många av oss tänker på Nordman som ett band med en hes sångare som sjunger svenska låtar och med en speleman som spelar på konstiga instrument. Jag förstår er. De låtarna som jag lyssnar på av Nordman (vilket är i princip alla) är ganska lugna, ärliga och med bra texter. Alternativ musik med svensk anda. Och det är det jag gillar!
Men lyssna här; ett fynd. Nordman kan om de bara vill. Denna låt är ju helt klart härlig som tusan! Vad tycker du?


Nordman - "Hon är redan här" (radio edit)


I en monter tillsammans med Anna

En vän till mig, Anna, drömmer liksom jag om att bli författare. Vi fick kontakt via bloggvärlden och det var intresset för skrivande som förde oss samman. Jag läser mer än gärna hennes texter och hon (som jag har uppfattat det) tycket mycket om att läsa det jag skriver. Drömmen om att bli författare. Det känns långt borta, men samtidigt så nära. Jag och Anna har pratat om att vi en gång i framtiden ska stå på Bokmässan tillsammans. Vi ska stå där i en gemensam monter och inspirerande tala om våra mästerverk. På scenen ska vi stå och presentera vår senaste roman - jag med min romantiska skildring om vänskap och Anna med sin framgångsrika deckare. Tillsammans i en monter på Bokmässan. Då har vi uppfyllt våran högsta dröm; att blir författare och få stå i en monter på Bokmässan. Tillsammans mot vårt mål, Anna! Tack för att du är du.


Helgen

Helgen har bestått av godis och Rederiet. Mer har jag inte gjort (bortsett från att sköta bloggen). Det har varit en väldigt skön helg. Illamåendet har jag inte känt av alls, vilket är befriande. Dock sitter stressen kvar i huvudet, men jag tror jag kommer må bra efter en veckas lov. Sugen på godis har jag inte varit, men påsen börjar ändå skrika tomhet. Jag äter för att det är gott, inte för att suget finns där. Inte bra alls, men ibland blir det så.

Veckan som kommer är inte lätt att få ihop. Planerande hit och planerande dit. Väskor ska med till diverse ställen, jag ska träffa vänner och samtidigt befinna mig på helst tre ställen samtidigt. Inte det lättaste att få ihop, men jag klurar på det.

Vad har du för planer inför veckan? Har du också lov?
Jag vet att min vän Julia har tenta på tisdag. Varför inte önska henne lycka till.


Det här med Halloween

Det här med Halloween. Jag har delade meningar om denna "högtid". Jag kan förstå glädjen i att klä ut sig till något riktigt brutalt. Det sägs att Halloween är enda tiden på året, då en tjej kan klä sig hur porrigt som helst, utan att någon skulle reagera på det. Jag sätter dock min gräns ganska tidigt och skulle inte kunna gå runt hur vågat som helst. Lite mer extremt än vanligt är okej, sen sätter jag stopp.


Jag (2008) utklädd till ihjälknarkad hora.

För två år sedan hade en nära vän till mig ett litet Halloween-firande med sina närmaste vänner. Vi var knappt tio tjejer som åt onyttigheter och såg skräckfilm. Det var himla mysigt och jag skulle gärna uppleva det igen. Fester som kräver läskig (hur man nu vill tolka det) utklädnad är alltså okej. Det är det här med "- Bus eller Godis?" jag inte tycker om...

Jag ser på "- Bus eller Godis?" som ren ouppfostran.
Jag tycker inte att det är okej att barn går runt och tigger godis. För det är just vad de gör; barnen går runt och tigger av oskyldiga människor. Sånt är inte rätt, jag accepterar inte det. Visst, de tycker säkert att det är jätteroligt att gå runt i läskig dräkt och deras föräldrar tycker säker att barnen är "så söta i den där djävulsdräkten, som inhandlades på Butterick's förra helgen". Det är säkert jättekul. Men hur kul är det för oss som bara tycker att Halloween är trams? Vi blir ju också drabbade, när ungarna ringer på dörren och begär godis. Och om man inte har godis hemma eller helt enkelt inte bryr sig om att öppna dörren, då får man räkna med att diska brevlådan morgonen efter. Där finns nämligen resultatet av att man undviker Halloween så gott man kan; krossade ägg som har torkat in och luktar spya.

Det här med Halloween är säkert roligt, men jag tycker man ska acceptera att alla inte uppskattar denna tid på året.
Mina framtida barn (om jag får några) ska minsann inte gå runt och leka "- Bus eller Godis?". Jag anser att det är ouppfostrat och respektlöst mot andra människor. Så tycker jag.

Vad tycker DU om Halloween?


Sen höst

Jag föredrar att vara hemma. Bara hemma och slippa gå ut. Men ibland känner jag faktiskt för en promenad. Frihet, jag måste få känna frihet - annars kvävs jag. Vem gör inte det? Tog en runda på ön och fick sällskap av en kompis. Vi gick inte långt, men det var skönt ändå.







Kort 61


Kort 61

Igår kväll kom lite inspiration till kortmakande. Dock var jag för trött, för att skapa någonting då. Istället tillverkade jag ett kort nu på förmiddagen, men det blev inte riktigt som jag hade hoppats. Men man lär sig av sina misstag och förhoppningsvis utvecklas man åt det bättre. Vad tycker du om Kort 61? Kortet är till salu! Kika in Kortmakeriet.


Vi ser tillbaka på älskade sommar


Sommar, 21 juni 2010

Sommar, sommar. Vi ser tillbaka på älskade sommar. Nu viner vindarna förbi vårt hus. Pölar med vatten pålar. Regn och rusk i vårt höstiga land. Kylan är nära. Det är dags för vintertid. Ställa om era klockor, vi får en extra timma. Se tillbaka på en underbar sommar och minns dess charm. Se tillbaka, dra tillbaka.
Jag hoppas att du har kommit ihåg att ställa tillbaka klockan.

God morgon.


Blåsigt på ön


Grå ö.

Himlen är grå och stämningen är dyster. Här ute på ön blåser det kraftigt och jag blir varm inombords. Min ö, min underbara ö. Jag älskar när det blåser. Det är en så mäktig kraft! Någon promenad har det dessvärre inte blivit idag. Jag sitter bara hemma och myser. Tror att det behövs, efter att gårdagens kväll var ganska skrämmande. Som jag nämnt tidigare är jag sjukligt mörkrädd och lättskrämd. Igår kväll ven vinden och ett visslande ljud hördes ständigt utanför fönstret. Rädd, trött och med lampan tänd, försökte jag lugna ner mig själv. Jag pratade med Rickard en stund. Frågade om det finns någon hjälp att få, om man är mörkrädd. Jag vill inte vara rädd så fort mörkret faller! Det går bra när Rickard finns i närheten eller om någon annan finns i rummen intill. Men inte annars, då är jag rädd - mycket rädd.
Min tanke är att om jag är hemma hela dagen och kvällen, kommer det att kännas bra inombords och min förhoppning är då att jag inte kommer vara så rädd ikväll. Men man vet aldrig. Rädslan slår till ganska snabbt. Men nu är det lugnt, än har inte mörkret fallit. Jag ser på Rederiet och äter godis. Och till den trevliga personen som driver den nostalgiska bloggen Tv-minnen, kan jag meddela att jag nu har sett avsnitt 100.

Kortmakandet ligger passivt på skrivbordet, men det lockar. När inspirationen har tagit plats, då ska jag göra kort. Tills dess får du roa dig med att kika in de över 50 korten, som redan har publicerats i Mitt Kortmakeri.

Fortsatt trevlig lördag!


Tankar inför framtiden, del 2

Ni ska få läsa ännu ett inlägg om mina tankar inför framtiden. Rickard och jag har varit ihop i över två år. Det kan ses som både länge eller som en knapp märkbar tid. Hur som helst har tiden i Rickards närvaro påverkat mig mycket. Han har lärt mig att älska och förstå vad kärlek är.
Eftersom jag inte skriver under press, får ni läsa ett inlägg lite när som. Inläggen under samma tema hittar ni under kategorierna "Kärlekslivet" och "Nära Hjärtat".



De mesta tydliga minnena jag har tillsammans med Rickard, är från stunder och ögonblick i Stockholm. Det var där allt hände, då vi upplevde saker för första gången. Hemma hos Rickard (där han inte längre bor) finns minnen jag aldrig vill glömma. Promenader mitt i natten genom en snötäckt skog, akutbesök i centrum, godispåsar man borde skämmas över, äventyr i skog och mark, fotopromenader tillsammans med en nära vän till oss båda, god mat i det fina köket, kärleksfulla kramar när man kommer på besök. Och framför allt; samtal som har lett till det vi har idag. Som ni kanske förstår är Rickards ursprung en stor del av mig. Jag dyrkar och beundrar den plats han kommer ifrån. Jag skulle absolut kunna tänka mig att bo där, besöka centrumet en gång i veckan för att storhandla, låta mina framtida barn gå på samma skola som Rickard och hans bror en gång gick på... Tankarna är många, när jag vacklar in på tankarna om framtiden. Det skulle vara så underbart att få bo på en plats jag verkligen tycker om. Samtidigt är jag så rädd för att förstöra alla fina minnen jag har därifrån. Men jag antar att man måste chansa i livet. Man måste satsa lycka, för att kunna vinna större lycka. Men det är svårt, när hjärtat är fyllt av kärlek och när hjärnan inte får plats, tid och rum.


Bild från en av mina och Rickards fotorundor; Destination Strandkyrkogården, 100108.



6 hg godis


6 hg godis

Ica Maxi (och tydligen Willy's också) har denna vecka extrapris på godis. 3,90 kr kostar lösgodiset. Perfekt nu inför lovet. Jag tog vägen förbi Ica igår och det var då jag fick höra några killar ropa "- Snygging?!" efter mig. Med mig hem fick jag 6 hg godis. Det är väldigt mycket, vanligtvis brukar jag köpa hälften så mycket. Men det var ju extrapris och då får man ju passa på.
Mitt lov kommer alltså bestå av extremt godisätande. Förhoppningsvis. Jag har mått illa från och till den senaste tiden. Är egentligen inte sugen på godis, men jag hoppas att yrseln försvinner under mina framtida lugna dagar.


Life is beautiful


Life is beautiful.

Regnet öser ner. Varje dag kommer man blöt till skolan. Likt en dränkt katt stapplar man in på höga klackar. Mina älskade höga klackar. De ger ljus i tillvaron, trots att mina fötter nu värker efter en hel vecka gåendes i mina nya höstskor (bild ser du här).
Lovet har börjat för min del. Var i skolan två timmar sen var det raka vägen ut till ön. Underbart. Blöt blev jag och trött på vardag är jag, men livet är underbart. Life is beautiful. Mörka stunder blir till ljusa. Min deppighet har nog avtagit. Känner mig fortfarande smått nere, men jag hoppas på att lovet kan rätta till den bristande resursen. Jag behöver vilan, lugnet och friheten. Min hjärna är inställd på lov. Att jag ska behöva anstränga mig inom de kommande dagarna känns nära inpå omöjligt. Jag har lov, accept it.

Tackar så mycket för era mycket uppskattade kommentarer. Särskilt tack till dig som har kommenterat inlägget "Snygging?!". Jag tycker det är roligt att få läsa dina åsikter och din syn på saken. Tack.


Snygging?!

Jag går av bussen och marscherar stolt mot ingången till Ica. Jag har mina högklackade stövletter med lågt skaft på och det hörs när jag kommer gående. Ett gäng killar står utanför ingången. Jag ser att samtliga blickar vänds mot mig. Jag blir generad, men fortsätter att hålla huvudet högt. När jag går förbi dem, ger de inte ifrån sig ett enda ljud (möjligen lite mummel). Jag fortsätter bort och in genom glasdörrarna. Då, när jag är på väg in, då kommer det jag anade; "- Snygging?!". Jag borde vända mig om. Jag borde vända mig om och le mot dem. Men jag kan inte, jag blir för generad. Att bli uppvaktad är ingen vana, snarare tvärtom. Mitt utseende har jag aldrig fått uppfattning om är tilldragande. Jag ser ganska vanlig ut. Dessutom hade jag ju mina glasögon på mig på väg till Ica! Nu låter jag nojig och som en typisk tonårstjej, men så är fallet; självförtroendet är inte så stort, när det kommer till killar. Och att få höra att man ser bra ut är inte lätt att ta åt sig. Eftersom jag inte vet vem killarna är, kan jag inte gå fram och fråga dem rakt ut vad de menar med det. Visst kan jag, om jag vill, men säkerheten finns inte där på samma sätt som hos en killkompis. Jag gör alltså ingenting, när jag hör deras ord eka efter mig. Jag fortsätter bara gå. In på Ica. Jag vänder inte ens blicken bakåt.

När jag har betalt det jag ska ha, är det dags att gå ut igen - samma väg. Jag samlar mod till mig, sätter näsan högt och klackar ut. Denna gång står de närmare dörren. Deras blickar riktas diskret mot mig. Jag går vidare. Inget ord ropas efter mig denna gång. Kanske var det de sa bara lögn. De var kanske bara ute efter min uppmärksamhet.


Ensamheten har gått i ide

Jag är i princip klar med mina förberedelser inför debatten imorgon. Istället för att sitta vid datorn och tråka, går jag runt och stör mina klasskamrater. Haha, jag är hemsk. Men jag hjälper faktiskt till. Jag diskuterar min karaktär, som jag har blivit tilldelad att spela, med andra elever. Det ger en del, eftersom man då får en glimt av vilka motargument som kan dyka upp.
Nyss var jag uppe i kemisalen. Där var naturarna i full gång med att labba och städa ur diverse material. Läraren kom på mig, men jag log söt och gick vidare. Fick en mentos av en vän, innan jag gick vidare till nästa grupp av vänner. Det bestämdes att bamba ska ätas klockan elva och att vi ska ses i caféet.

Ensamheten lurar bakom hörnet, men jag lyckas undvika att möta dess blick. Jag ser framåt, försöker och går mot säkerhet. Att jag har många vänner i Naturklasserna har gjort sitt, det är jag helt säker på. En nära vän från högstadiet går på skolan. Jag umgås med han och vänner till honom. Dessutom läser jag ju matematik med naturarna och det ger ju också sitt resultat. Ensamheten har gått i ide. Jag känner inte av den just nu, men den finns där. Ensamhet är en känsla, ett tillstånd en livsstil. Jag försöker balansera upp negativiteten med hjälp av kärlek.


Önskemål; skorna på


Med skorna på.

Jag fick ett önskemål från Motorcykeltjejen att visa hur skorna ser ut på. Eftersom jag hatar att vara med på bild får ni se skorna på och mig sittandes på huk. Skorna, benvärmarna och de rosa strumpbyxorna med leopardmönster har jag haft på mig idag - och jag älskar det! Den längre munkjackan med linne under drog jag på mig, när jag kom hem. Mysigt att gå runt om man vill, när man är hemma. Det ser jag som en rättighet!

Hoppas att ni är nöjd med bilderna. Mer än så är jag skeptisk till att visa. Kanske får ni skymtar senare.
Vill du se hur skorna ser ut mer tydligt, hittar du bild på dem i detta inlägg.


The two talking cats


The two talking cats

Tackar mamma för att hon skickade mig detta söta klipp. Jag har sett det tidigare och kan tala om att jag fortfarande drar på munnen, när jag ser att de två katterna pratar med varandra.


Utdrag; Du lärde mig att älska.

"Du och jag är historia, men en dag ska historien tas upp på nytt. Då ska jag bearbeta och minnas. Då ska tiden stanna upp och du och jag ska älska. Vi ska älska i tankarna. Jag ska älska dig och du och jag ska bli ett. Men när det blir och var jag kommer att träffa dig igen, det kan bara ödet avgöra. Om det finns. Men det vill jag inte tro. I så fall är ödet ont och jag kan inte hoppas på en återförsoning. Vem hör min röst, vem hör min bön. Ett krossat hjärta har vi alla, så varför bry sig just om mig. Varför se mig? Kan du svara mig på det, du som såg och förstod. Du som ville väl och som lärde mig att älska. Du lärde mig att älska dig. Varför slutade du att lära ut livets mening och kärlekens ord? Varför. Svara inte därför. Snälla."

Håltimma i skolan. Jag har skrivit över en sida på mitt så kallade Mästerverk. Det går framåt, när jag väl sätter mig ner för att skriva. Jag har fortfarande ord att skriva, men det krävs att jag gräver långt in. Jag börjar tappa greppet, men jag ska lyckas. 40 sidor har jag skrivit sammanlagt. Fler ska det bli - i alla fall några till. Inget krav, bara skrivande. Idag skrev jag ett av mina bästa utdrag hittills. Det får ni ta del av, om jag en dag får min dröm uppfylld. Min dröm om att blir författare.


Höstskor


Höstskor från DinSko.

Jag lovade ju er att visa mina nya höstskor. De har redan fått en kärleksfull plats i min vardag. Idag var tredje dagen jag använde dem. Det var dock ganska länge sedan jag köpte dem. De har stått i över en vecka hemma hos Rickard, eftersom jag inte var säker på om jag skulle behålla dem eller inte. Men man kan inte hålla på och vela i all evighet, därför använde jag dem första gången i torsdags. I fredags stapplade jag också omkring i dem. De är aningen höga, därför ömmar fötterna ganska ordentligt efter en hel dag. I helgen använde jag därför mina gamla slitna converse, men idag var det de fina skorna på. Jag känner mig oftast väldigt fin i högklackat - ska man vara fin får man lida pin.



Saknar mysiga morgnar med Rickard

Helgen har varit ganska aktiv. Fredagsmys hemma med hushållet hos mamma. Igår var jag och mamma på Chokladfestivalen. Efter det var det hem och myskväll framför teven. Men Rickard var inte med, han var hemma hos sig. Jag saknade honom, men så är det ibland. Man kan inte prioritera allt och alla hela tiden. Anledningen till att jag inte var hos Rickard igår kväll (som jag först hade planerat) var att annat än väntat stod på schemat. Förmiddagen och framåt bestod idag av annat. Kom till Rickard på eftermiddagen och det var underbart att se honom! Men jag saknar våra mysiga morgnar. Att vakna samma tid som på vardagarna, mysa och sen somna om och vakna senare. Det saknar jag. Närvaron och lugnet. Det känns som att det var ett tag sedan vi fick den tiden ihop. Att komma ifrån ett distansförhållande behöver inte betyda att man får uppleva samma intensiva kärlek varje dag. Jag saknar mysiga morgnar med Rickard. Jag vill ligga honom nära och höra hur han andas.
Imorgon är det måndag. Hans klocka ringer fem och då är det bara att gå upp. Inget mys, i så fall bara en snabb tid tillsammans. Jag vill inte stressa igenom stunder av kärlek. Jag vill uppleva dem och kunna njuta. Ge mig mer helg och fritid, någon? Jag tycker det är svårt att prioritera alla viktiga personer i mitt liv.



I ett paradis av choklad

En kommentar från Julia inspirerade mig till rubriken, tack för det.

Choklad i alla dess former, färger, lukter och smaker. Chokladfestivalen var ett paradis för alla chokladälskande själar. Alla som älskar choklad räcker upp en hand. *Viftar med handen högt upp i luften.* Det var magiskt, minst sagt. Jag blev lyrisk - över allt. "- Åh, coola va många fina praliner!" "- Åh, jag får smaka." "- Kolla vilken fin påse jag fick!" Ehhm... Ja. Som sagt: lyrisk. Kul var det och mätt blev jag efter alla tusen smakprov. Frukten mamma tog med kom tillbaka hem. Magen är full av choklad och just nu är jag inte sugen på något. Middag tackar jag nej till och choklad äter jag gärna en annan dag. Men inte idag, nu mår jag aningen illa. Men, det är värt det. Chokladfestivalen på Stadsmuseet i Göteborg var verkligen en upplevelse!




Praliner, någon?



Kakaofrukt!

Det häftigaste var absolut att få smaka på kakaoböna - som inte var torkad. Jag åt en direkt ur själva frukten. Det såg äckligt ut och det var sliskigt till en början. Men gott var det.

Någon mer som har varit och besökt Choklad och Delikatessfestivalen i år?
Vill tacka Eleonore för att hon informerade mig om festivalen.


Till Choklad och Delikatessfestivalen i Göteborg

Jag har verkligen fått sova ut. Igår kväll gick jag och la mig efter fredagsfilmen på ettan. Tårar och ledsamhet kom i slutet av filmen Försoning, men jag lyckades somna ändå. Ganska snabbt gick det, jag var trött som bara den. Och hela natten sov jag (bortsett från när min katt kraffsade på dörrar hit och dit och ville in och ut från och till mitt rum) och vaknade vid halv elva. Underbart att få sova ut på helgen. (Dock blir jag stressad om jag sover längre än till elva.)

Idag åker jag och mamma in till Choklad och Delikatessfestivalen i Göteborg. Både hon och jag är väldigt förtjusta choklad, därför är jag säker på att dagen kommer bli bra. Idag ska det smakas på choklad - i alla former (typ).

Hoppas att du får en härlig lördag!


Fredag igen

Det blev ingen direkt tid på stan. Jag åkte dit, men vände ganska snabbt. Mina fötter värkte för mycket (de nya skorna får ni se under helgen) och jag var inte alls på humör för att handla kläder. Tog därför vagnen vidare hem till Rickard. Var där en timme, åt lite och sedan var det träning. Hann tyvärr inte träffa Rickard, men jag ska försöka komma till honom i helgen.

Stressen börjar nog lägga sig, vill jag tro. Magen kan jag lätt stressa upp och då kommer obehaget. Men jag vet att jag egentligen inte har någonting att vara stressad för. Arbetet lyckades jag bli klar med i skolan och matematiken gick ju faktiskt okej. Det är fredag och jag njuter av att bara slappa. Imorgon vet jag inte om det blir någon träning eller inte. Funderar på att köra ett pass i Indoor Walking på förmiddagen, man jag tror inte det blir av. Behöver sova, eftersom jag under vardagarna (och vanligtvis) tycker att sömn är överskattat. Men att leva på reservenergi håller inte i slutändan.


Lasse Kroner, bildkälla: Svt

Fredag, som sagt. Jag har sett på Doobidoo - en riktig fredagsklassiker! Klockan tio börjar fredagsfilmen. Den vill jag se, ögonen ska vara öppna några timmar till.
Hoppas att du har en trevlig fredagskväll. Ta vara på dig.


En liten segerdans kanske?

I made it! Jag är nu klar med mitt arbete. Dokumentet är inskickat till min lärare och nu är det bara att vänta på domen. Jag hoppas på högsta betyg. Det skulle vara riktigt roligt, eftersom Psykologi är ett ämne jag tycker mycket om. Det tog två och en halv timma att skriva arbetet. Och det vill jag tacka Oskar Linnros för. Utan honom hade jag nog inte klarat det lika galant. Hans låt "Från och med Du" har gått på repeat sen lunch.

En liten segerdans kanske?
Nah, vi låter den vara ogjort. Istället ska jag tillbringa några timmar på stan, eftersom ett pass i Zumba går av stapeln klockan sex. Mina fötter kommer värka, men det gör ingenting. Jag älskar mina nya skor! Bild får ni kanske se ikväll.

Ha en fortsatt trevlig fredag!


Deadline klockan tre

Åter i skolan och stressen sitter i än. Men det känns aningen bättre. Jag kommer klara det här. Jag har gjort det förut. Förra uppgiften vi hade (som jag vill påstå var bara aningen lättare än den vi ska vara klara med idag) lyckades jag skriva på mindre än två timmar. Jag har gjort det förut. Jag kan göra det igen.
Matteprovet gick tydligen inte så dåligt som jag trodde. Jag fick faktiskt Godkänt - kanske inte så starkt, men ändå Godkänt. Läraren gick igenom de svårare uppgifterna på tavlan och då förstod jag. Efter mitt besök i Mattestugen igår fick jag klarhet i hur jag skulle lösa uppgifterna vi jobbar med för tillfället. Dagens lektion bestod av att försöka lösa uppgifterna med hjälp av att hela tiden kolla på hur jag löste en av dem igår. Det gick bra, dock hann jag bara göra en uppgift (pinsamt nog).

Lunch.

Skriva uppgiften. Ett, två, tre, kör! Nu gäller det att jobba. Måste få skrivit hela arbetet idag. Jag har deadline klockan tre. Då stänger skolan och uppgiften ska skickas in idag. Vill inte gärna sitta och skriva på skolarbete ikväll. Det är ju fredag, för fasen!


Jag gjorde förarbetet igår, nu gäller det bara att sammanställa allting till en text.


Uppdatering något senare... Jag har redan skrivit några rader:

"Människan är en mycket social varelse. Vi behöver vår dos av närhet och omtanke, för att livet ska få någon mening. Vi är så beroende och desperata efter gemenskap att vi till och med är beredda att ge upp vem vi är, för att känna minsta lilla gemenskap med en grupp – om det så är en sekt vi väljer att gå med i."

Det här kommer gå bra. Jag vet att jag kan. Jag tror på mig själv. Vi kan alla lyckas.


Imorgon, det tar emot

Hej!
Jag tillbringade nästan två timmar på ett café i Haga. När jag kom dit var det trångt och jag hade svårt att hitta plats, men efter en stund släppte trycket. Då hade jag läst ut min medtagna bok och satte istället igång med dagens arbete. Det gick som sagt inte bra i skolan idag. Inte alls, det mesta gick skit. Men jag fick hjälp i slutet av dagen och lite hopp smög sig fram, när nya idéer dök upp i huvudet på mig. Fick skrivit ner en hel del - sammanfattade samtliga genomgångar vi har haft i Psykologin.


Strukturerat upp arbetet inför imorgon.

Trots att jag nu har aningen bättre koll på vad det är jag ska ha med i mitt arbete, känns det fortfarande jobbigt. Att tänka på morgondagen tar emot och jag vill helst slippa gå till skolan. Och sova, nej. Då kommer ju morgondagen mycket fortare. Det är inte bara caset som ger mig stressande symptom. Också första lektionen som är matematik gör att jag mår sämre. Det går ju inte bra och jag vet inte hur jag ska göra för att det ska bli bättre. Jag vill ju klara kursen, men det känns så där lagom svårt - precis så att jag borde ge upp.

IUP-samtalet gick helt okej. Vi tog inte upp det jobbiga som jag var orolig för. Förra samtalet gick inte bra, men detta gick bättre. Kanske för att vi aldrig hann komma till den punkten...

Men det känns okej. Snart är helgen här. Jag ska vila, samtidigt som planeringen ber mig flyga och fara runt överallt känns det som. Jag får väl prioritera, som vanligt, antar jag.


Börja om, försök igen

Skoldagen är slut, nästan. Egentligen borde jag utnyttja handledningen i matematik, men jag orkar verkligen inte. Jag är helt slut. Tårarna har varit nära många gånger och jag misslyckas i stort sett hela tiden. Uppgiften har inte heller blivit bra, jag lämnar nu datorn. Ska ta mig från skolan, en bit bort i alla fall. Tänkte sätta mig på ett café i älskade Haga och njuta av något gott. Dock känna jag stressen och böckerna får därför följa med. Min lärare har hjälpt mig att omstrukturera mina tankar. Jag känner mig tvingad att ta vara på all tid jag har. Papper, det dåliga arbetet, böcker och anteckningar får följa med till caféet. Imorgon ska jag bli klar. Det måste gå.

 
Älskade Haga, 19 oktober 2009.

Anledningen till att jag inte åker hem är för att jag har IUP-samtal vid fem. Hinner därför bara hem och vänta och jag anser att det är bättre att vara kvar i stan och plugga. Men som sagt, datorn får vila och jag checkar in på närmaste fik.

Det är bara att börja om och försöka igen.

Humöret är nära att brista ut i aggression. Och samtal med min lärare är inte precis något roligt. Förra gången slutade allt i ett mindre krig. Lär om det här.


Med stressen nerkörd i halsen

Den största uppgiften i caset ska vara inlämnad imorgon. Jag började skriva på den idag, efter att ha letat fram fakta om sekten jag har valt att skriva om. När jag försöker få ur mig något är allt jag kan få fram dålig svenska, och religion - fast det är psykologi vi ska sikta in oss på. Stessen är nerkörd i halsen och jag stirrar rakt fram. Flera tappra försök till att få ner det jag vill, men det tar stopp. Kallsvetten kommer, magen knyter sig och jag inser att tiden är knapp. Stressen finns där och den gnager. Sista uppgiften, jag försöker kämpa. Om jag bara klarar denna uppgift kommer jag att få vila. Helgen ska bli lugn, bortsett från att jag måste leva med att matteprovet inte gick bra.

Jag försöker andas, men stressen klamrar sig fast. Skjuter jag upp min deadline, då ökar bara stressen. Jag måste försöka, hur ont det än gör.

 


Ge mig lite hopp

Som tidigare nämnt, gick provet i Matematik C åt skogen. Det faktum att jag med säkerhet kommer att få underkänt ekar i mitt huvud. Imorgon får jag beskedet och då blir det svart på vitt. Jag kan inte. Det är svårt. Under tidigare kurser har jag missat små saker här och var och det håller inte i slutändan. Jag kan inte vissa saker, som är en förutsättning för att jag ska kunna gå vidare. Det känns som ett misslyckande i allra högsta grad. Terminen som har gått har bestått av mycket matematik. Inte bara fyra timmar i veckan - lektionstid - har jag jobbat. Under samtliga torsdagar har jag också tillbringat en timme i Mattestugan. Har det gett resultat? Det känns inte så, jag misslyckades ju. Men jag tycker inte om att svika mig själv, därför fortsätter jag gå till Mattestugan. Någon måste ju kunna förklara så att jag förstår, eller hur? En av lärarna som jag fick hjälp av idag, hon har följt mitt kämpande den här terminen. Jag tycker om henne, hon kan förklara bra. Och det var hon som idag gav mig en liten dos av hopp. Hon berömde mig, sa att jag faktiskt kunde derivera. Och jag kan, det vet jag. Men någonstans låser det sig och då kommer jag inte underfund med vad det är jag ska göra. Det var det som hände på provet. Jag visste inte hur jag skulle gå till väga. Man kan hoppas att mitt IG i början av kursen inte håller i sig till slutet...


Bloggen fyller 2 år!



Den 20 oktober 2008 började jag blogga. Sen dess har livet förändrats drastiskt. En hel del inlägg har publicerat, närmare bestämt över 1360 inlägg! Och läsarna, de har också ökat markant. Genomsnittet är svårt att tolka, men jag har på ett ungefär 40-60 unika läsare per dag. Verkligen en stor förändring från i oktober förra året.

Det senaste året har jag haft flera headers:



Nyheter under året:
- Jag har skapat mig en egen signatur. Den har jag dock tvivlat på hur många gånger som helst. Vi får se hur länge den hänger med...
- Första Frågestunden ägde rum i februari. Efter den har jag haft ytterligare än i slutet av sommaren.
- Kategorierna Konserter och Utflykter & Evenemang har försvunnit och inläggen hittas nu under kategorin Vardagliga Jag.
- Kategorierna Svar på frågestunder, Tips! och Västtrafik har uppkommit under året.

Bloggandet är fortfarande lika roligt. Jag märker att jag med tiden blir allt mer beroende av att skriva inlägg och läsa era fantastiska kommentarer. Ni gör mig så glad, tack för det.

Se även Bloggen 1 år.



Kroppen signalerar bristande resurser

God morgon!
Stressen avtar med tiden.
Jag får gjort alla måsten i samband med inlämningarna som har deadline under veckan. Min stressmage börjar tillfriskna. Det är olyckligtvis inte bara stressen som gör min mage galen. Igår kväll mådde jag svagt illa och magen var uppblåst och fluffig. Jag tänkte inte på det, men noterade ändå att något kändes fel. I morse mådde jag också illa. Magen är inte lika uppblåst, men den är säkerligen påfrestad av något... Huvudet är tungt och jag tycker hela kroppen ömmar. Kroppen signalerar helt klart att någonting är fel; bristande resurser.
Förhoppningsvis avtar kroppens oroligheter under dagen. Det är i alla fall vad jag hoppas på. Att vara i skolan och må halvtaskigt är ingen hit. Dock ser jag inte mina symptom som en anledning att stanna hemma. Då missar jag massa i skolan och stressen kommer att öka avsevärt. Det är bara att kämpa på, antar jag.


Patetiskt ältande


Bild från i somras; likt en myra ältar sina försök att transportera fjärilen, ältar jag mina försök att glömma dig.

Tiden går och jag kämpar på. Jag minns, men jag kan fortfarande inte förstå. Innerst inne vet jag att det är patetiskt att älta, men jag kan inte låta bli att ta upp ämnet gång på gång. Ämnet jag ältar är; du. Du, det är dig jag ältar. Jag ältar det du gjorde, det du sa och de känslorna du gav mig. Allt som har med dig att göra ältas gång på gång. Varje dag funderar jag på vad det egentligen var som hände, men jag kommer inte fram till något vettigt svar. Kämpar, som jag har kämpat.

Mina utdrag jag skriver är också bara patetiska ältande. Det känns som att mina ord inte kommer någonvart. Jag skriver samma sak och jag kommer med samma budskap. Får ni ut någonting av att läsa mina utdrag? Jag mår bättre med tiden, det ska jag motvilligt erkänna. Jag kommer över sorgen och jag börjar leva igen. Men jag går inte vidare med ett helt hjärta. Jag har tappat en bit av mig själv och jag har svårt att gå vidare, när själen inte tillåter mig till det. Det jag ältar är bara patetiskt. Men jag kan inte låta bli; jag älskade dig.


Puss på yoghurt

Jag hann ut med båten! Kom till och med hem en timma tidigare än väntat. Känns fantastiskt. Det är stor skillnad på att komma hem klockan fyra och att kliva innanför dörren vid fem. Som alltid, när jag är hemma "tidigt" blir det yoghurt till mellanmål, i alla fall hos pappa. Jag vet inte hur länge jag har haft den vanan. Flera år, säkert fem - minst! Men jag älskar det. Yoghurt är det bästa som finns - i alla smaker!


Puss på yoghurt!
Ni får sällan se bilder på mig, eftersom jag inte alls trivs framför kameran. Men jag bjuder på den här - för er skull.

Redovisningen gick nog bra. Vi började tidigare än planerat och jag redovisade som nummer två i gruppen. Efter mitt framträdande kutade jag med häxkliv ("stora kliv utan hänsyn till omgivningen") till vagnen, som tog mig en hållplats, och sen var det samma procedur till busshållplatsen. Jag hann - till och med andningen hann jag genomföra utan större ansträngningar.
Hemma med en stress som är lindrig. Jag har ett PM inför bokseminariet imorgon att skriva, men det känns inte jobbigt. Övrigt skolarbete har jag lämnat i skåpet. Ska försöka unna mig en lugn kväll. Behöver slappna av utan all denna stress, som har hängt över mig de senaste två veckorna. Än känns det inte hlet okej, men jag är med på banan.


Laddar om batterierna

Provet i matematik gick inte alls bra. Underkänt, tyvärr. Jag var minst sagt besviken, när jag gick ut från salen. Jag tycker det är svårt. Det går för snabbt fram och jag hinner aldrig repetera. Situationen kan jag se klart; jag måste plugga ännu mer. Det räcker inte med att jag sitter i Mattestugan varje vecka. Jag måste repetera efter varje lektion, annars klarar jag inte kursen.
Men det var då, jag har redan glömt att jag fick slaget i magen. Nu är det dags att gå vidare och ladda om batterierna.


Min lunch och arbetet den kommande timmen.

Håltimman mellan elva och tre skulle jag vanligtvis inte tolererat. Jag skulle ha blivit arg, besviken och frustrerad över att jag måste vara kvar i skolan så länge. Jag går i taket, när jag tvingas sitta stilla och inte göra någonting. Men jag har bättrat mig. Jag har lärt mig att acceptera att någon måste redovisa sist. Jag försöker hålla humöret uppe genom att hoppas på att jag i alla fall är hemma till fem. Hoppas, hoppas, hoppas att jag hinner ut med båten.
När jag med besvikenhet lämnade in provet, tog jag mitt pick och pack och begav mig till Friskis&Svettis. Jag hade kollat upp att ett kortare pass i Indoor Walking stod på schemat. Det ville jag gå på! Skulle det inte finnas plats fick jag acceptera ett pass i gympa. Jag hade tur, när jag anlände till träningsanläggningen strax innan halv tolv. Det fanns två platser kvar, jag bokade in mig på ett av dem. Passet var underbart; bra ledare, skön musik och maskinen gick på högvarv! Härligt minst sagt. Träningen är fortfarande ett tvång och jag drar mig för att träna, men när jag väl är där och rör på mig är det riktigt kul. Jag tycker om att träna, det är bara motivationen till att ta mig tiden som hindrar mig. Jag anser mig inte ha tid utan vill hellre vara hemma. Men ikväll drar jag mig från att träna. Jag ska hemma och uppleva kvällen, annars hinner ju hela dagen gå till ingen nytta.

Men än är dagen inte förbi. Min lunch består av en mumsig baguette med ägg, kyckling och stark (stark!) chilli. Gott. Med den att smaska sitter jag i skolan och jobbar med arbetet som ska vara inlämnat på fredag. Jag har inte börjat än. Stressen lurar bakom hörnet, men jag försöker hålla mig lugn. Provet i matematik C är över och redovisningen kan jag bocka av i eftermiddag. Jag laddar om batterierna. Positiv inställning. Mat i magen. Nybloggad. Nu kör vi.


Tack för berömmet

Hej! Jag loggade nyss in på bloggen, första gången efter att jag publicerade inlägget om korten. Blir så himla glad, när jag läser era fina kommentarer. Ni är verkligen helt underbart snälla. Ni gör mig lycklig!

 
 
Jasmine's Kortmakeri

Jag började tillverka kort för något år sedan. Det var först i maj detta året, som jag började skapa kort mer seriöst. Det var då jag startade upp Mitt Kortmakeri och sen dessa har det skapats över 40 kort. Dock är försäljningen inte aktiv och det beror antagligen på mig själv. Jag måste få igång lite reklamkampanjer för Jasmine's Kortmakeri. Är du villig att hjälpa mig? Självklart kommer du få en länk som tack för hjälpen. (Ja, jag mutar dig, men det är med goda avsikter.) Skriv ett inlägg om mitt kortmakande; var tydlig med dina åsikter och ha gärna med bild, tack på förhand.

Tack, åter tack.


Helgens tillskott till Kortmakeriet

Kvällen här. Det är söndag. Helgen har tillbringats vid skrivbordet, där jag varit djupt försjunken i mitt kortmakande. Det har gått ganska bra faktiskt. Stunder av bristande inspiration har övergått till en sprudlande kreativitet.


Kort 56


Kort 58


Kort 59

Alla kort i Mitt Kortmakeri är till salu. Vill du ha information om korten, så som material och pris vid försäljning kan du antingen klicka på länkarna under respektive kort eller leta dig fram i Kortmakeriet. Nu har julkorten börjat säljas, dags att tänka på juletid. Passa på att ge bort ett fint kort till den väl genomtänkta klappen. Välkommen in!


En klarblå himmel får vara min vän


Spanar upp mot en klarblå himmel.

Och när känslan tar vid ser jag upp mot himlen. Den är blå och jag känner harmoni. Det är samma himmel, som vi alla spanar upp mot. Vi ser himlen med glädje, men också med sorg. Den finns där och den håller oss sällskap under livets gång. Den försvinner inte. Den finns där, oavsett om vi vill det eller inte.
En klarblå himmel får vara min vän. När ingen annan finns tillgänglig är det den blåa som får ge mig lugn. När tankarna sviker och känslan tar vid, då är himlen där. Min vän är en klarblå himmel. Den stöttar och finns till. Den suddar ut alla fel och ber mig börja om på nytt. Men jag börjar inte om, jag vänder tillbaka och möter det jag måste. Verkligheten. Om den inte fanns, då skulle livet vara en dröm. Du skulle jag kunna ha en klarblå himmel som min bästa vän.


Tänk lugna tankar

Jag vaknade halv tio, men gick inte upp innan elva. Låg och drog mig över en timma, kände att det behövdes. Jag har mycket att göra, tycker min kropp. Hjärnan däremot har full kontroll på läget. Det blir aningen jobbigt, eftersom kroppen visar på stress medan hjärnan tar det lugnt. Hallå!? Kroppen, reagera! Jag försöker göra saker jag tycker är roliga, för att samla energi och motivation till att ta itu med alla måsten. Det går sådär. Listan på saker som ska göras är orörd. Kortmakeriet däremot, uppdateras nu för tiden. Fyra kort är snart gjorda. Det är så jag tar vara på min helg; genom att göra kort och undvika allt annat.


Bild från gårdagens promenad.

Min lilla runda igår gjorde mig nog gott. Jag kände aningen harmoni i kroppen, men stressen låg ändå tät. Jag kom aldrig ner till Kärleksstigen, som det var tänkt. Det kändes helt enkelt för stressigt, eftersom jag gick åt andra hållet och sen inte hann gå till andra sidan ön. Middagen väntade hemma och jag ville inte komma för sent.

Stressen har suttit i ett tag. Jag vet att det inte bara är stress, som får min mage att bli aggressiv. Jag försöker lugna den, njuta av det fina. Bilden ovan får mig att känna frihet. Den är ljus, öppen och varm - precis vad som behövs i en instängd värld. Lugna tankar, tänk lugna tankar. Jag försöker hålla bilden i huvudet, för att undvika det fall som väntar. En dag kommer allting falla samman, jag vet det.


Tankar inför framtiden, del 1

Det finns ett ämne som jag länge har velat skriva om, nämligen framtiden. Redan i somras kom tankarna, men jag har svårt att sätta ord på dessa abstrakta funderingar. Men jag vill skriva och få er att förstå. Press klarar jag inte av, därför skriver jag ner mina tankar efter hand. Ni ska få ta del av några rader då och då. Tanken är att ni hittar inläggen under kategorin "Kärlekslivet" och "Nära Hjärtat".



Jag och Rickard har varit tillsammans i över två år. När vi fick kontakt var jag fjorton år, skulle fylla femton i slutet av våren. Rickard var arton och fyllde nitton någon månad efter att vi fick kontakt. Vi blev ihop sommaren 2008, efter att ha haft kontakt via internet i halvår. Distansförhållandet pågick i ett år, sen kände jag att det inte fungerade längre. Jag kände mig ensam och behovet efter min älskade var stort. Rickard kände nog likadant, för i slutet av 2009 tog han beslutet att flytta till min stad. Han flyttade för min skull, för vår skull. Jag tror aldrig att jag kommer förstå hans enorma kärlek till mig...

En dag kommer jag bli vuxen nog. Jag kommer flytta hemifrån och jag kommer att klara av det. Frågan är hur långt ifrån mitt hem jag är beredd att bo. Min ö har alltid kommit i första hand, det är på den jag hör hemma. Men Rickard känner sig inte hemma här. Det är inte det att folk här ute inte beter sig väl. Min pojkvän känner inte samma gemenskap som jag gör, så enkelt är det. Jag accepterar det, trots att det i vissa stunder är svårt.
Personen jag håller kär flyttade till mig för vår skull, för att vårt förhållande inte skulle ta slut. En dag vill jag göra det samma för honom, men jag vet inte vad jag är beredd att offra. Det krävs mycket, för att jag ska lämna min ö utan tårar. Det kommer krävas mod, styrka och kärlek - men jag vet inte om ens det är tillräckligt. Min ö är det finaste jag har och jag vet inte om jag är beredd att offra den för kärlekens skull.


Min ö är det finaste jag har.
Bilden är tagen den 15 juli 2010.


Utdrag; Din närhet lindrar, men dina ord läker mig.

"Just då var inte du i fokus. Jag skänkte dig en tanke, inte mer. Jag hade annat att fundera på. Men jag vet med mig, att om du hade varit där, då hade jag mått så mycket bättre. Jag kan se det framför mig, att vi sitter där på gungan. Jag sitter tyst och du likaså. Jag tittar skyldigt och ledsamt ner i sanden under gungan. Du ser på mig. När jag höjer min blick, möter jag din. Ögonen dina är varma och välkomnande. De är kärleksfulla och jag blir lugn. Du tycker om mig och du finns vid min sida. Du behöver inte säga något, jag förstår ändå. Men det du säger, de hjälper. Din närhet lindrar, men dina ord läker mig. Om du bara hade suttit där bredvid mig, då hade jag kanske förstått. Eller så hade allt bara blivit värre, när jag nu försöker glömma dig och gå vidare."


Höstbild


Höstbild tagen idag.

I centrala stan ser man hösten med en gnutta suddighet. Man ser trädens färggranna löv och att det ligger ett täcke på marken. Mer än så är det inte. Men det är kanske just det som är höst. De flesta i Sverige ser nog hösten på det sättet. Jag själv, jag nöjer mig inte med det. Visst är det fint, men nej. Jag vill känna hösten i hela kroppen. Då räcker det inte att se på bilderna jag tog här i veckan (länk till inlägget).
För att få uppleva hösten till max, gick jag idag ut på en promenad. Det var kallt, till och med is på sina ställen (?) och kylan fick mig att gå snabbare. Men hösten, den är här. Och jag har fått känna den - i hela kroppen! Det är det som är höst för mig; att få uppleva hösten både med synen, hörelsen, luktsinnet och känseln.


Promenad


Promenad


Jag var ute på promenad ganska länge, närmare två timmar. Hade med mig kameran, men den användes inte brutalt. Några bilder på hösten blev det, men inte alls lika många som jag vanligtvis brukar ta under en promenad (vilket är omkring två hundra bilder). Ni kommer att få se bilderna allt eftersom i de kommande inläggen.


Dags för prommenad


Bilden är tagen den 10 oktober 2009.
Fler bilder från samma tillfälle hittar du här.

Motivet ovan har jag fotograferat x antal gånger. Jag tycker att det är så fint och betydelsefullt. Blir alltid lika glad, när jag passerar den skylten. Tänkte faktiskt göra det idag. Det är snart dags för en promenad. Kameran följer med, men jag tänkte också försöka njuta av det fina höstvädret. Tror att det kan ge mig lite harmoni.
På återseende.


Varmare än förra året

Hej Världen!
Mina negativa känslor sitter i och jag har tappat lusten till i princip allt. Tyvärr. Hösten drabbar mig alltid ganska hårt och det är som det är. Mycket som händer och jag vill som jag skrev igår; bara gömma mig under en filt.


Bilden tagen den 14 oktober 2009.

Jag letade upp en bild från förra året. Det verkar som att det var kallare då, vid denna tidpunkt. Frosten har inte nått Västkusten än. Det är kallt och säkerligen frost på natten, men den tinar och blir till dagg tidigt på morgonen. Vintern kanske kommer senare i år eller så slår den till med rekordfart.

Var bor du? Är det frost hos dig?


Under en filt

Kylan finns inte bara utomhus, den finns också inombords. Jag känner hur jag ryser inifrån och ut. Tröjan är för varm, men filten värmer inte. Jag vill inte se, inte höra. Bara finnas och vänta ut tiden. Jag vill vänta på att tankarna ska försvinna och att det ska bli som förr. Men livet passerar och jag tvingas följa med. Under en filt vill jag sitta och bara gömma mig för en sund. Under en filt vill jag vara och bara drömma. Tänka mig bort och lämna för en stund. Flyga på molnen och uppleva en minut bland de fria. De fria, de som lämnat. De fria, de som kände sig instängda. De fria, de som avslutade i förtid. Jag vill vara fri, i alla fall få känna frihet under en filt.




Sista rosa rosen


Kort 56 (till försäljning, klicka här)

Jag har än så länge bara knåpat ihop ett kort. Det tar sin tid att göra varje kort. En timme per kort är ganska genomsnittligt räknat. Ibland tar det en och en halv timma och ibland tar det knappt femtio minuter.
Kortet ovan är det sista med en rosa ros. Nu är rosorna i rosa nyans slut och därför finns det inte tillgång till fler. Är man intresserad av att ha en rosa ros på sitt kort, får man helt enkelt kolla in korten som jag har skapat tidigare. Eftersom materialet tar slut efter hand, finns det inte alltid möjlighet till att köpa nytt. Istället använder jag mig av nytt material eller av sådant som legat orört sen länge. Det är kul att hitta på nya kreationer, speciellt om jag får reda på vad ni tycker. Så, vad är det ni tycker om med mina kort? Någon speciell detalj, stil, färg..? Skulle vara snällt om jag fick lite stöttande tips, så att jag vet vad som uppskattas och inte. Tack för hjälpen.

Kolla in alla mina kort här.


Idag är jag känslosam

Jag är en otroligt känslosam person. Är jag glad är jag väldigt glad och är jag ledsen blir jag väldigt nere. Jag är alltså väldigt lätt att tyda, om man är intresserad av att veta hur jag mår. Dock kan jag ibland ljuga för mig själv och då vet jag knappt själv vad jag känner.
Idag vet jag inte hur det är. Det känns som en besvikelse alltihop. Jag hade inget case idag och var därför hemma innan tolv. Tanken var att jag skulle jobba hemma, men just nu har jag ingen lust. Ingen lust alls. Jag vill bara sitta, men att låta tiden gå känns meningslöst. Jag som såg fram emot att få se Beverly Hills 90210 har nu blivit besviken. Istället sänder Tv4 House och den serien känner jag inte för idag. Hungrig är jag också, men att laga lunch är omständligt. Spagetti ska jag koka, sen får det vara bra. Choklad har jag, men den piggar inte upp. Och kortmakandet är egentligen det mesta aktuella, för att jag ska bli på bättre humör. Men jag vill bara sitta. Sitta och titta på när livet passerar.


Bildkälla
Rederiet

Det var ett tag sedan jag såg på Rederiet. Ska se ett avsnitt nu, eftersom ingenting känns rätt. Hösten gör mig deppig. Jag blir nerstämd. Så har det nog varit varje år, jag vet inte.


Film - Himlen är oskyldigt blå


Ted Gärdestad- Himlen är oskyldigt blå


Himlen är oskyldigt blå - Biopremiär imorgon 15 oktober!

Filmen "Himlen är oskyldigt blå" utspelar sig i 70-talets Stockholm. En ung kille, barn till en alkoholiserad pappa och en sårbar mamma, får chansen att följa med sin bästa vän till Sandhamn. Där kommer han snabbt in i något som i början verkar oskyldigt, men under filmens gång kommer det fram mer och mer vad som egentligen håller på att hända.

Ljusets släcks och filmen rullar igång. Den första scenen är vulgär, VULGÄR! Jag uttrycker mig också vulgärt, just därför; Man får se en naken kuk uppkörd i kameran. "Trevligt", tänkte jag där jag satt med armarna tätt omkring mig. Jag vet inte hur andra reagerade, men jag tyckte det var obehagligt. För privat för att visas på film. Dessutom kände jag obehag, när jag såg hur illa huvudpersonen hade det hemma. Vulgär scen, alkoholism och dessutom Sandhamn blev för mycket för mig. Första halvtimmen satt jag med en klump i magen och mådde dåligt. Men den känslan släppte, när jag märkte att just Sandhamn inte hade en så central roll i filmen. Visst var den central, eftersom filmen är baserad på en sann historia; nämligen den uppmärksammade Sandhamnsligan, som sprängdes 1975. Det var på sätt och vis både bra och dåligt att Sandhamn inte hade så stor betydelse. Dåligt att de går ut med Sandhamn, när det inte alls handlade om livet där. Men också bra, för min del. Min ö är det finaste jag har. Att då se att folk uppskattar platser som Sandhamn, Marstrand på Västkusten och andra stora sommarhamnar, gör att jag mår ganska jobbigt. Det blir tungt att ta till sig, eftersom jag ännu inte vill släppa taget om det som ligger mig närmast. Men mer om det vid ett annat tillfälle.

Källa till fakta om filmen: Wikipedia

Min slutliga uppfattning om filmen är att den var bra. Den var bra, bara bra. Det var en spännande film, men med för många involverade tunga ämnen. Man får försöka hitta en balans mellan hur många allvarliga ämnen man kan ta med i en och samma film. Enligt mig var filmen en besvikelse, men det var nog främst för att jag hade höga förväntningar. Dessutom blev ju första intrycket av filmen väldigt naket och privat - inte bara med det som trycktes upp i kameran, utan också hela grejen med Sandhamn. Dock vill jag ge ett stort beröm till Bill Skarsgård, som spelar huvudrollen helt fantastisk. Han är duktig.

Jag tycker absolut att ni ska gå på premiären imorgon. Filmen är bra - absolut - och verkligen värd att se. Men tänk inte Sandhamn, för då blir det lätt fel uppfattning om handlingen.

Det finns tydliga förklaringar till varför jag tog åt mig just Sandhamn så starkt. Tankarna skenar lätt iväg och jag tänker på framtiden. Och det är ju inget konstigt med det, egentligen. Men att inte veta var man hör hemma och hur livet kommer förändras, det är ibland skrämmande. Mer om det skriver jag som sagt någon annan gång.


Islatte

Kaffe är egentligen inte min grej. Vanligt svart kaffe smakar blä. Men själva kaffesmaken är god. Det låter knasigt, men det är så det är. Kaffeglass, kaffelatte, islatte - smaken är en höjdare.

När jag fikar, köper jag ofta en islatte. Dels för att den är svalkande (Perfekt, eftersom jag ofta är varm och stressad.) och dessutom för att den är god. Första gången jag drack den, tyckte jag inte alls att den smakade så gott. Men då höll den länge! Jag drack långsamt och hade därför kvar min fika längst. Vanligtvis är det jag som äter upp först och tillbringar fikastunderna utan någonting att mumsa på. Men inte när jag köper islatte.
Har du inte provat denna variant av kaffe, kan jag verkligen rekommendera dig att göra det. Om du som jag är känslig för en stark kaffesmak, är ett tips att besöka caféet på Bergakungen. Jag var där idag och fikade. De frågade om jag ville ha vanilj i min islatte och jag tackade ja. Mums, det var gott, riktigt gott. Smaken av vanilj tog över kaffesmaken på ett bra sätt.

Vilken typ av kaffe dricker du?


Höst i Göteborg

Jag gick längs Vasagatan i riktning mot Avenyn. Höstens ankomst var tydligt märkbar och jag var förundrad. Höst, höst, du gör mig deppig, höst.







Höst i Göteborg.


Fina läsare

Om ni bara visste hur mycket det värmer i hjärtat. Att komma in på bloggen och se att kommentarerna väntar på mig, det är en fantastisk känsla. Ni gör mig så glad. Suget efter att blogga mer växer och jag vill dela med mig av fler inlägg. Inom kort kommer ni bland annat att få ta del av en recension av filmen "Himlen är oskyldigt blå". Såg den nu ikväll.

Ni läsare är fantastiska och ger mig så mycket.
Tack för att ni finns. <3


Utdrag; Trans

"Trans, jag infinner mig i trans. Jag går in i en värld och minns. Jag minns en tid, en plats, en person. Allt kopplar jag till dig. Det var du som var. Du som är. Du som kommer att bli. En vän. En kärlek. En förälskelse. Ett hopp. Ett ljus. En gnista. En låga. Ett liv jag ville ta del av. Ett hjärta jag gav bort. Allt för dig, för jag älskade. Det kan inte bara ha varit en simpel förälskelse i unga år."

Jag tar åt mig av allt som kan skapa inspiration. Jag vill skriva och det är precis vad jag gör. Men jag vet inte hur det blir. Mitt verk ska inte bli som alla andras. Jag ska skriva på mitt sätt. Men det är svårt, när man skriver om ett ämne som redan tusen andra har skrivit om innan mig. Men jag ska sticka ut, det är mitt mål. Min berättelse är inte som alla andras. Den är sanning rakt igenom och den påverkar. Den påverkar mig - gång på gång. Och jag vill minnas för alltid.


Äntligen tillverkas det kort

Att sköta ett kortmakeri är inte alltid så lätt. Livet i allmänhet kräver tid och det faktum att jag har kortmakeriet i ett av mina tre hem underlättar inte precis. Det var två veckor sedan jag tillverkade kort senast. Sen dess har jag köpt lite nytt matenrial. Var riktigt sugen på att få använda de nya papprena, rosorna och pärlorna, när jag plockade fram mitt kortmakeri ikväll.


Kort 55

Jag blev faktiskt nöjd med kortet jag gjorde ikväll. Snart är mina kort lika fina som de korten de mer erfarna tillverkar. Då kan jag dessutom ta mer betalt för mina kort. Än så länge är priserna inte så höga - för låga har jag till och med fått höra. Kika in mina kort här.


Award; Cherry On Top


Cherry On Top Award

Jag fick denna söta award av Julia - älskade vän. Tack.

Uppgiften som följer är att berätta tre saker som betyder mycket för mig. Dessutom ska jag visa er en av mina absoluta favoriter bland bilderna jag älskar.

* Min ö (läs mer om den här)
* Mitt skrivande. Hade jag inte haft skrivandet som en så stor del av mitt liv, vet jag inte hur jag hade mått i livets stadium.
* Mina närmaste vänner. Utan dem hade jag min livsgnista varit lika med noll. De lärde mig - och lär mig fortfarande - att livet är underbart.


Bilden togs under mitt konfirmationsläger i början av våren 2008.
En av de första bilderna jag blev riktigt nöjd med.


Denna award vill jag ge till fem underbara personer: Tessie, BeckaMammabea (som precis ha fått en liten bebis!), Anniepie och Erika. Tack för att ni finns. <3


Fina höst ger energi


Det var väldigt vackert i morse.

Fina höst ger enerig. Hösten tar energi. Den tar allt jag har, till och med vem jag är. Den tar liv den tar död. Den tar allt som står i dess väg. Och jag kan bara njuta av föreställningen. Den pjäs som ska föreställa livet. Jag njuter, det gör jag. Men tårar och skratt är oundvikligt. Och jag hoppas, jag hoppas för allt vad jag är värd.
Vackra morgnar ger mig energi. Vintern är här. Och jag har ingen kappa. Kul. Tjockisjackan på, jag som hade hoppats på en snygg kappa. Stress. Sömn är överskattat. Men varför bry sig om alla världsliga problem så som försenad kollektivtrafik, dålig hårdag och elaka glåpord. Det finns faktiskt människor som dör på denna jord. Allt är överskattat. Välkommen till min blogg.


Utdrag; Du ska finnas kvar...

"Allting blev något annat och du packade din väska och gick. För sista gången steg du ut genom dörren och efter det kom du aldrig tillbaka. Men du finns fortfarande kvar. Inom mig kämpar lågan fortfarande med att försöka brinna, även om livet i allmänhet hela tiden försöker kväva och glömma bort det sista av dig. Men jag accepterar inte det. Du ska finnas kvar, jag är bestämd."

"När jag blundar och försöker se min insida, finns där något som är suddigt. En bild på en person som ligger väldigt nära hjärtat. Bilden är oklar och jag kan inte se vem det är. Jag vet att det är du."

Ikväll låter jag er ta del av två utdrag. Två ganska små utdrag, men det är de bästa delarna. Skriver, jag försöker skriva. Det går en stund, sen tar det stopp. Men jag försöker och jag ska lyckas - snart. Trettiofem sidor skrivna. Bara några till. Eller ja, ett par... ganska många. Men en dag kommer ni att få läsa hela samlingen, det är ju mitt mål.


Skriver med musik i bakgrunden


Oskar Linnros - Från och med Du

Jag lyssnar på Oskar Linnros och hans låt "Från och med Du". Jag tycker den är fin. När jag hörde den första gången, tyckte jag inte att den var så speciell. Efter att jag hörde den på radion idag, kunde jag inte låta bli att bli förtjust. Den är bra och inspirerande. Jag sitter och skriver på min lilla roman, som jag en gång ska publicera. Jag kämpar på med den. Ibland går det bättre, ibland sämre. Idag går det faktiskt ganska bra. Skrev igår kväll också. Kvällen är bästa tiden på dygnet om man vill skriva, det tycker i alla fall jag. Med lite musik i bakgrunden blir det dessutom en harmonisk stund av kreativt skapande. Det gillar vi!


Tv4 kl. 21.00 ikväll


Gerry och Holly.
Bildkälla: Google


Tv4 klockan 21.00 ikväll får vi se den underbara kärlekshistorien om Holly och Gerry. Jag pratar förstås om filmen P.S I love You. Den är helt underbar! I våras skrev jag en recension om den. Jag står än idag fast vid mina ord. Ja, jag gråter fortfarande varje gång jag ser den - och det innan filmen ens har börjat. Tio minuter in i filmen och jag sitter med tårar i ögonen.

Se den! Filmen är underbar.
Själv tänker jag inte se den ikväll. Har den hemma och ser den därför hellre utan femtioelva reklampauser. Det förstör ju filmen och stämningen som är så fin.


Svampplockning

Efter träningspasset i morse var det bara hem och vända. På dagens schema stod; Svampplockning. Jag, mamma, Anders och L tog bilen till en skog med förhoppning om att där skulle finnas fullt av gulingar, så kallade kantareller. Efter att ha kört omkring på alla småvägar, hittade vi tillslut det stället som mamma kom ihåg från tidigare år. Vi gick upp i skogen - alla iklädda ordentligt med kläder (dock såg jag inte speciellt proffsig ut, men jag höll mig varm). Vi var ute i skogen i några timmar och med oss hem fick vi faktiskt ganska mycket svamp - både gulingar och trattkantareller. Jag tror att det blir svampsoppa till middag.


Jag hittade kantareller.


Trattkantareller.


Mamma, L och Anders plockar svamp.


Indoor Walking - Första passet


Bildkälla: Friskis&Svettis

Jag har varit iväg och tränat. Ett pass tidigt en lördagsmorgon är aldrig fel. Kvart i tio tog jag plats på min maskin - för första gången. Jag hade aldrig provat på Indoor Walking förut och jag kan därför medge att jag var aningen nervös. Dock kände jag ett inre lugn, eftersom jag i alla fall hade tränat med hjälp av en maskin en gång innan. Mitt första pass i spinning, körde jag för några veckor sedan. Det var faktiskt obehagligt, med tanke på att man sätter fast fötterna i maskinen. Tycker därför mycket bättre om Indoor Walking. Man sitter inte fast, det är bara att hänga med när maskinen jobbar och det jag gillar bäst; man kan ta i så mycket man orkar och sen också ha möjlighet att gå ut från salen med benen levande. Efter passet i spinning var jag helt slut. Konsekvenserna av ett pass i Indoor Walking kändes bra mycket bättre.

Jag tänker definitivt köra fler pass i Indoor Walkning. Har du provat?


Även den starkaste förlorar i krig


Man är inte alltid stark.

Den starke kan också vara svag. Den som är svag kan bli stark. En hiss går upp och ner och stannar då och då. Stannar. Allting har stannat. För en sekund stannar jag upp och funderar. Jag funderar på vem jag är. Någonstans på vägen har jag tappat bort mig själv. Och jag vet varför, det vet jag tydligt. Jag stannar upp och grubblar. Någonstans måste jag ju hitta tillbaka. Jag vill återvända till den plats, där jag senast visste vem jag var. Hur långt det är dit kan jag inte veta på. Kanske finns svaret precis bakom hörnet, eller så måste jag vandra tre år tillbaka. Tre år är en lång tid, speciellt utan identitet och vetskapen om vem man egentligen är.
Bland de jag har omkring mig, tror jag inte att det finns någon som faktiskt vet vem jag är. För jag har aldrig fått chansen att visa det. Folk försöker bara förändra vem man är, innan man ens har fått en chans att visa vad man går för. För vem vill egentligen ändra på ett vinnande koncept? Tydligen alla, eftersom människan är egoistisk och anser att "Jag" har rätt. Så fel man kan ha. Så feg man är, om man inte tillåter andra att tala till punkt. Man måste lyssna för att kunna förstå.
Jag har stannat upp och jag lyssnar. Jag lyssnar efter ljudet av mig själv. Efter den där femtonåringen som desperat försöker hitta en öppen dörr. Så många dörrar, men alla lika tunga att ta sig igenom. Jag lyssnar. Jag försöker höra den som är stark. Jag försöker se styrkan i tillvaron, med hopp om att jag kan fånga den. Med styrkan i min hand klarar jag allt. Men även den starkaste förlorar i krig. Alla måste vi förr eller senare ge upp. Ge upp och gå vidare.


Min helg börjar nu

Dagens case bestod av halvklass. Det var bestämt att killarna skulle ha lektion på förmiddagen och tjejerna på eftermiddagen. Det är väl ett bra sätt att dela upp klassen på,  men nej. Att ha lektion på morgonen och sen ha håltimma fram till lunch känds inte okej. Jag fick därför vara med killarna, vilket några andra tjejer också fick vara. Jag har alltså slutat skolan för denna vecka och sitter hemma hos min älskade. Han är dock på jobbet. Det är aningen ensamt här.


Fika på fredag

Men jag misströstar inte. Jag har två timmar av Beverly Hills 90210 att se fram emot - en av de bästa serierna genom tiderna. Hjärta. Dessutom har jag sparat en donut från igår; den med choklad. Den tänker jag njuta av tillsammans med ett glas kall mjölk. Mums, mums, ljuvligt!

Min helg börjar nu!


Keso!!


Keso med jordgubbar

Att bo hemma har sina fördelar, absolut. Men jag längtar tills den dagen då jag får en egen kyl att fylla. Yoghurt måste förstås finnas. Och mjölk och apelsinmarmelad. Och keso!! Jag älskar keso. Vill påstå att det går att ha till det mesta, nästan. Kanske inte ketchup, eller finns det någon som har provat?
Mellanmål ikväll, som bestod av keso, jordgubbar från frysen och en klick krusbärssylt. Gott, minst sagt.

Keso, är det något för dig?


Unnar mig donuts

När jag var i Hastings sommaren 2008, åt jag min första donut. Jag brukar vanligtvis inte frossa i bakverk, men just under dessa tre veckorna gjorde jag ett undantag. Längst vägen nere vid stranden betäckt av sten, såldes donuts för en billig peng. Jag betalde endast en pund för fem stycken. Under min vistelse i England motsvarade en pund omkring tolv svenska kronor. Det är ju superbilligt! (Därför köpte jag ett par stycken.) Det är en helt annan sak här i Sverige, när man får betala tio kronor för EN.


Donuts - mums!

Ibland kommer det där suget och jag vill för allt i världen stoppa en donut i min mun. På senaste tiden har just det suget varit väldigt starkt och idag kunde jag inte hålla mig. Två läckerheter fick jag med mig hem; en sockrad och en med choklad. Mums!

Tycker du om donuts?


Höstklockan

I våras tog jag några av mina mest älskade bilder. En var bland annat på en klocka uppe på ett tak. Den bilden älskar jag! Det är därför jag för tillfället har med den i min header. Klicka här, för att se den i större format.
Eftersom jag föll så pladask för den rosa bilden med klockan, försökte jag i morse ta en liknande bild. Denna gång för att försöka illustrera hösten. Det gick sådär. En grå himmel i ljus nyans och skarpt orange trädkrona. Men okej, jag tycker om den ändå.



Höstklockan


Utdrag; Jag vill vinna ditt hjärta.

Nu för tiden får ni ta del av många utdrag. Jag vet inte om det är konsekvensen av brist på annat att skriva, eller om det helt enkelt är en slump. Hur som helst så tycker jag om att publicera mina små utdrag. Ni har tydligt visat att ni tycker om att läsa dem, därför är det så kul att publicera dem. So, here you go.

"Livet har sin gång och man måste acceptera att människor kommer och går – oavsett om man föredrar det eller inte. A life is a life. Livet är ett liv. Och livet har sina oskriva lagar, som man måste acceptera. Hur svårt det än är att följa dessa lagar, måste man ändå försöka. Livet blir vad man gör det till. Mitt liv är du. Det är för att jag har hängt upp mitt liv på en relation vi en gång hade. Jag vill inte förlora. Jag vill vinna ditt hjärta. Åter. På nytt. För första gången."


Utdrag; ... endast kvar på bild

"Livet förändras. Jag ändrar min livsstil, för det är vad livet kräver av mig. Sakta men säkert tappar jag den person som en gång var jag. Personen som du lärde känna kommer inte att finnas kvar för alltid. Det kommer en tid då det som var förr inte längre finns i vardagen. Då blir ”förr” bara ett påstående, som jag inte längre kan reflektera till. Det jag kände då är över och istället fylls jag av nya känslor. Nya historier som berättar andra delar av mitt liv. Tiden med dig glöms bort allt mer och i slutet finns du endast kvar på bild."

Jag skriver lite då och då. Utdragen blir långa. De blir korta. Men jag försöker. Jag jobbar på det. En dag ska jag ju publicera mitt verk. Tills dess får det ta sin tid. Jag vill inte stressa.


Tankar om träning

Min mamma har tränat på Friskis&Svettis i över tio år. Nu är det min tur att också börja träna där. Den största anledning till att jag har börjat träna är att idrotten i skolan inte längre ser ut som förut. Istället för att ha en bestämd lektion en gång i veckan, får vi istället boka in oss på pass som skolan håller i. Det finns pass i träningshallen, precis som förra året om man vill det, men det fick också andra aktiviteter att välja på, så som powerwalk eller yoga. Vi har dessutom fått sätta upp mål inför året och det är dem vi ska sträva mot. Jag insåg ganska tidigt i mitt funderande kring målen, att jag aldrig skulle klara att uppfylla dem med min livsstil. Jag tränar aldrig. Jag tycker inte det är roligt på grund av x antal orsaker. Men ska man nå ett mål, får man ändra på sin livsstil - i alla fall tänka utanför ramarna.

Jag har köpt ett kort på Friskis&Svettis (som mamma betalade). Tanken är att jag ska träna åtminstone en gång i veckan. Som jag ser det, kan det inte skada att vara aktiv minst en gång i veckan. Kroppen mår bra av att röra på sig. Själen känner sig också gladare efter ett träningspass. Det kände jag idag, när jag körde ett avancerat pass i Step 2. Det var svåra steg och det blev rörigt, men kul var det. Egentligen är det roligt att träna, det gäller bara att få tummen ur röven. En kick i baken skadar inte, om man vill komma igång med träningen.

Mitt mål med träningen är att min kropp ska må bättre och att jag ska tycka det är värt allt besvär med (Ja, det är besvärligt) att träna. Jag vill träna för att det är kul, inte bara för tränandes skull. Dessutom måste jag hålla kontroll på min träning. Jag vill för allt i världen inte bli en träningsnarkoman som tränar så fort tillfälle ges. Jag blev faktiskt lite rädd för mig själv, när jag satt på bussen hem idag. Tog upp schemat över anläggningarnas träningspass och kom på mig själv med att sväva iväg. Det är inte rimligt att jag åker in till stan tidigare imorgon bitti, för att träna ett pass innan skolan börjar. Jag tränade ju idag och dessutom har jag ett yoga-pass i skolan imorgon. Nej, skippa träningen och vila säger jag. Man ska inte träna ihjäl sig. Visst är det skönt, men när tränandet blir ett oersättligt adrenalin, då måste man säga stopp. Jag ska inte bli träningsnarkoman, bara träna lite mer för att må bättre.

Tränar du? Hur ofta? Vad tränar du?


Skillnaden är stor

Mitt inlägg om ensamhet gav mig många fina kommentarer. Jag får läsa att jag verkar vara en bra människa. Folk skriver att de tycker om mig och att de skulle vilja att jag var en tydligare del i deras liv. Sånt värmer, verkligen. Jag tackar ödmjukast för det.
Era kommentarer får mig att fundera. På internet är jag uppskattad och vännerna är lätta att få. Jag träffade min pojkvän via internet. Vi pratade bara på en internetsida och på msn. När vi väl sågs första gången, hade vi redan en relation. Hade vi träffats i verkliga livet och byggt upp en relation utifrån det, tror inte jag att vår relation hade varit på samma sätt som den är idag.
Att lära känna en person på internet och i verkliga livet är stor skillnad. I den riktiga världen är det så lätt att bli dömd. Folk får en uppfattning och utgår gärna ifrån den. Det är helt naturligt. Vi människor måste kunna sortera in nya människor i olika fack, för att inte bli överbelastade. Men ändå. Det är sån skillnad. Man får en uppfattning om någon på internet, men den tycks aldrig bli negativ. Och om man får ett sämre intryck av någon, då tycker jag personligen att det är ganska lätt att ändra. Och jag undrar varför det är så.

I verkligheten har jag ganska svårt för att skaffa vänner. Jag är allt annat än blyg, jag hörs och syns och jag är otroligt känslosam. Kanske är det just det som är problemet. När man skriver till någon bakom en datorskärm ser man inte allt detta. Man kan bara förlita sig på de ord som skrivs, de bilder man får ta del av. Men vad är egentligen skillnaden? I verkligheten vägrar jag att vara någon annan. Det är samma i bloggvärlden och när jag vistas ute på övriga internet. Jag är alltid mig själv. Och folk tycker om mig - i alla fall på internet. Och jag undrar varför det blir så. Något måste ju jag göra fel, när jag visats ute i det som är verkligheten. Någonstans på vägen blir det fel. Så måste det vara.

Skillnaden på att skaffa vänner i verkligheten och att knyta band via internet är stor. Men jag förstår inte vad skillnaden är.


Matematik C är svårt


Matematik C

Eftersom jag har valt att läsa naturmatten, trots att jag är samhällselev, innebär det att jag har börjat läsa Matematik C. Idag gick vi igenom derivata och jag blev helt förkrossad. Nog för att Matematik C är svårt, men derivata är krångligt. Allt man har lärt sig sätts nu på prov och har man missat endast en genomgång kan det bli problem. Jag har problem. Dels för att jag har missat någon enstaka genomgång under tidigare kurser i Matematik, men också för att jag tycker det är svårt. Det finns delar av matematiken som jag fortfarande inte har förstått - och då har vi ändå gått igenom det flera gånger.
På högstadiet kunde jag lätt bli väldigt frustrerad och det ledde till tårar. Det var självklart inte bara det faktum att jag inte förstod. Det handlade också om att jag kände mig dålig, misslyckad, otillräcklig, dum, korkad, efterbliven... Mycket spelade in och jag hade under matematiklektionerna på högstadiet ganska nära till gråt. Min lärare var jättebra och mina vänner var fantastiska. Men när jag satt där, liksom idag, och insåg att alla andra förstod - alla utom jag - då kom tårarna ganska snabbt.

Matematik C är svårt. Men vem har sagt någonting om att ge upp?


Passiv ensamhet

Jag ska vara ärlig och berätta att min ensamhet i skolan inte längre känns lika mycket. Visst känner jag mig utanför och annorlunda, men det är en position jag inte kan komma ifrån. Jag får helt enkelt finna mig i att jag inte är som alla andra på min skola. Men jag har ju orsakat det på egen hand också. Jag vägrar att bli likadan som alla andra tjejer i min ålder. Därför kämpar jag faktiskt för att gå emot strömmen. Jag är så rädd för att tappa mig själv, att jag hellre är annorlunda och utanför, än att jag i slutändan står där och undrar vem jag är.
Jag vill kalla min ensamhet för passiv. Jag lever inte med en ensamhet som stör. Jag har bara känslan inom mig hela tiden. Det är inte bara skolan. Det känns tungt att säga; men det är livet i allmänhet. Jag har känt mig ensam länge. Alltid har ensamheten funnits där i olika grad. Ensamhet är något man får leva med. Jag vill se det som en livslång sjukdom. Men den går att leva med. Livet blir bara lite ansträngt vissa stunder.


TheSims3 - Familjen Unnkrans, nu mera Tyrgran


Ellies några år äldre kärlek Clas, friade till den gravida Ellie. Han såg det som en självklarhet att barnets föräldrar skulle vara gifta. Han saknade själv det, när han var liten och väte upp tillsammans med sin syster och far. Hans mamma är okänd och den känslan var en evig saknad. Ellie tackade självklart "ja", där hon stod i köket i huset hon precis flyttat in i.
Deras son George är nu sju år och börjar skolan på måndag. Han har tagit efter sina föräldrar, som båda har ett dolt intresse för träning. Kanske blir George snyggingen på gymmet, som alla tonårstjejer dreglar över?

Rickards internet fungerade inte i eftermiddags. Jag spelade därför theSims3. Alltid lika roligt! Men jag borde ha pluggat istället.


Morgon 4 oktober 2010


Morgonen

God morgon! Jag har kommit till skolan och ska snart ta mig an ännu en dag på gymnasiet. Måndagar är korta skoldagar, därför känns det rätt okej att vara i skolan. Case på förmiddagen och efter lunch en lektion i spanska.
Har fortfarande inte kommit fram till om jag ska åka ut till pappa efter en shoppingtur på stan, eller om jag ska åka hem till Rickard direkt efter skolan. Samvetet spökar, något jag inte ska behöva tänka på. Mitt dåliga samvete ställer ofta till det för mig. Jag ska göra som jag känner. Just idag vill jag helst vara hos Rickard, eftersom jag vill ha mer av honom. Gårdagen var så fin och jag vill leva kvar länge i de känslorna. Antagligen åker jag till Rickard efter skolan.


Rickard är underbar

- och jag älskar honom.

Hans familj från Stockholm är nu på väg tillbaka hem. Hem till Stockholm. Jag tror att deras besök här nere gjorde Rickard gott. Han verkar så mycket gladare. Jag också för den delen. Det känns mer verkligt att Rickard bor här nere, nu när hans familj har sett lägenheten. Det får mig att inse att min älskade faktiskt bor här. Rickard flyttade till Göteborg för min skull. Han älskar verkligen mig.
Idag har vi haft en underbar dag. En dag som jag tror att alla förhållande drömmer om att ha. Vi har skrattat som galningar, jag har fått klänga så mycket jag vill på honom och Rickard har hållit om mig i princip hela dagen. Många pussar och massa mys. Han är underbar, min Rickard.


TheSims3 - Systrarna Unnkrans har hittat kärleken

Ja, vi sitter fortfarande uppe och nördar. Rickard och hans brorsa spelar tv-spel. Jag är fastklistrad vid theSims3. Övertrött dessutom!


Ellie Unnkrans har snart uppfyllt sin livsönskan om att bli Rockstjärna. Det är inte långt kvar nu. Marjam kämpar med att bli stormästare i schack, samtidigt som hon under nätterna hackar på datorn och tjänar hemska pengar.
I sina vuxna år har båda systrarna hittat kärlek. Ellie var en gång i tiden kär i en äldre man, men fick sitt hjärta krossat, när han plötsligt avled. Nu hoppas hon på att än en gång få uppleva kärleken. Hennes nuvarande kap är en några år äldre man som heter Clas. Han bor i ett av lyxhusen i stan och det är där hon tillbringar de flesta nätterna. Hemma i huset är det ganska trångt. Där bor ju numera Marjams fästmö June.
Systrarna Unnkrans har hittat kärleken. Nu är det bara att hoppas på det bästa.

Ja, jag blir lätt insatt i theSims3. Att skylla på att jag är trött är inget alternativ. Jag tänder alltid på theSims3.
Hoppas att du sover gott. Det ska jag också göra nu. Grabbarna bestämde sig för att stänga av. Det var på tiden tycker jag. Natti!


Smakrik pasta

(Ingen bild)

Stället Pasta +, som vi först hade planerat att äta på, hade inga lediga bord. Vi fick därför gå vidare till nästa restaurang. Där var priset helt okej och jag fick en middag med dricka (ingen alkohol) för under två hundra kronor. Prefekt! Portionen med pasta smakade mumsigt och väldigt mycket. Starka kryddor, som gjorde att jag blev lätt snuvig. Soltorkade tomater och spenat gjorde hela rätten delikat!
Det gick bra att äta ute. Det kändes inte obekvämt. Antagligen för att sällskapet var väldigt tryggt och avslappnat.
Vi åkte sedan hem till Rickards lägenhet. Det var första gången Rickards familj från Stockholm fick se hur Rickard bor. Vi fikade och kollade bilder. Nu har de gått och mina två gentlemän sitter och spelar tv-spel. Jag var med ett tag, men tröttnar lätt. För mycket nördande gör att mitt intresse minskar. Jag tänkte spela theSims3. Nörda kan jag, men i så fall måste det vara "rätt" spel.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Kvällena planer



Rickards familj från Stockholm är på väg till Göteborg. De beräknas vara framme runt halv sju. Då ska jag och Rickard möta upp dem i stan, för att tillsammans gå ut och äta. Pasta + känns som ett bra alternativ. Någon som har varit där och kan ge ett omdöme?

Att äta ute är något jag tycker är ganska jobbigt. Allt känns tillgjort och jag vet inte hur jag ska föra mig. Antagligen är det bara en ovana som kan bekämpas, men vägen dit är påfrestande. Trots den besvärliga känslan ska jag försöka hålla modet uppe. Det kommer säkert bli jättetrevligt. Sällskapet kan inte bli bättre och pasta är alltid gott. Dessutom är priset inte det högsta i stan.

Hoppas att du får en trevlig kväll! Vad hittar du på?


Utdrag; Att ha dig i mina tankar ger ett visst lugn.

"När jag inte tänker på dig, försöker jag göra det. Att ha dig i mina tankar ger ett visst lugn. Då vet jag var jag befinner mig i tankarna och hur jag reagerar. Det är en trygghet att veta hur man är. För rätt som det är, så kanske humöret ändras och då gäller det att hålla fast i något som man känner till väl. Och är det något jag kan mycket om, så är det hur jag förhåller mig till saker med dig i tankarna. Känslan av att ha dig i tankarna är bekant och inte längre skrämmande. Jag vet att du inte kan göra mig något ont. Du finns bara i tankarna. Inte längre som en del av mitt liv."


God morgon!

Jag är uppe tidigt, eftersom jag ska ta båten om mindre än en timme. Min lördag ska nämligen börja med ett gympa-pass på Friskis&Svettis. Efter lite träning åker jag direkt med till Rickard. Familjen från Stockholm kommer på besök över helgen. Det ska bli så roligt att träffa dem igen! Senast vi sågs var i slutet av juli. Jag är ganska van vid att inte träffa dem så ofta. När jag och Rickard hade distansförhållande, träffade jag dem en gång varannan månad. Det känns som en väldigt lång tid, när man tänker på att det är ungefär lika lång tid sen jag träffade dem sist. Åh, det ska bli så roligt! De ska få se Rickard lilla lägenhet, som de tidigare bara har sett på bild. Vad som mer kommer att ske har jag ingen aning om, men jag får helt enkelt hänga på. Rickard har sagt att det är okej att jag är med hela helgen. Jag vill inte vara i vägen. Det kan ju vara så att familjen vill tillbringa lite tid på egen hand. Då vill inte jag vara där och förstöra. Men nej, det borde inte vara några problem. Jag får helt enkelt känna efter och försöka läsa av Rickard. Hans familj är jättesnäll och jag tycker mycket om dem.


Bild från när jag och Rickard var i Stockholm, 26 juli 2010.

Vi hörs säkert ikväll. Om jag känner min pojkvän rätt, kommer han och brorsan att nörda tv-spel större delen av kvällen. Helt okej för mig. Jag kanske till och med kan vara med och spela? Om inte har jag ju bloggen att uppdatera och theSims att spela. Men jag har som sagt ingen aning om hur dagen kommer bli. Det ger sig.
Önskar er en mysig lördag!


Utdrag; Nu är det jag som slutar att älska.

"Himlen är svart. Inte en enda stjärna kan skådas på himlen. Varför är det så? Ljuset ska ju alltid finnas där, så länge tron finns kvar. Kanske har min tro på oss slutat att existera. Det gör mig ledsen. Jag som älskade så djupt och nu måste inse att känslan inte är den samma. Jag som hade hoppats så på en evig kärlek. Det är mitt fel att den inte vara för evigt. Jag gjorde så att du lämnade. Nu är det jag som slutar att älska. Det har alltid varit jag som är orsaken till de jobbiga konsekvenserna. Hur kommer det sig att jag är den oerfarna? Varför gjorde du aldrig några fel? Eller kanske gjorde du det. Alla gör ju misstag, bara det att jag vägrade se dina. Du har alltid varit en unik person i mina ögon. Jag ser med hjärtat. Och hjärtats ögon ser ingenting annat än sanningen."

Många delar av min text är personliga och dem får ni därför inte ta del av. Inte än. Ni får vänta tills hela samlingen av utdrag kommer att publiceras. Förr eller senare vill jag att det ska ske. Tills dess får ni utdrag som känns bra att publicera.
Tack snälla för era fina ord angående mina texter. Ni läsare är underbara!


Då går det undan!

När man har något att se fram emot, då är det inte svårt att hålla motivationen uppe. Om man dessutom har en båt att passa, då går arbetet snabbare än någonsin! Klockan tio fick vi ut uppgiften; att skriva en analys av en utvald religiös text. Två timmar tog det för mig och resultatet kunde inte ha blivit mycket bättre, om jag hade tagit mer tid på mig. Jag skrev som en galning och kom från skolan klockan tolv. Då var det direkt in till stan och träffa Sanna - en vän från språkresan jag var på sommaren 2008. Vi har inte setts på två år! Senaste gången var på återträffen hösten efter resan. Så himla roligt att ses igen, efter att bara ha haft kontakt via Internet sen den senaste gången vi sågs.
En timme var jag i stan, sen tog jag vagnen ut till båten. Det var också en anledning till att jobba snabbt och bli klar tidigare; att komma ut med båten tidigt och vara hemma halv tre. Underbart! Dessutom börjar Beverly Hills 90210 alldeles strax. Det kan inte bli bättre!!


Beverly Hills 90210


RSS 2.0