Min nya rosa skönhet

Det här med att skriva önskelista till tomten har alltid varit svårt för mig. Jag har sällan haft en självklar önskelista, trots att jag under min uppväxt började skriva den i god tid. De senaste åren har jag inte ens skickat något brev till tomten, då min tomma lista inte har varit mycket att vidarebefordra...

Jag och R har varit tillsammans länge, men att byta klappar har varken blivit till en tradition eller ett bortvalt inslag mitt i julfirandet. I år bestämdes att vi inte skulle byta julklappar, eftersom min önskelista som vanligt var tom. Han hade en kort lista, men att få klapp utan att ge tycker varken jag eller R känns bra. När jag oväntat sprang på denna skönhet ändrade jag på det som vi tidigare hade bestämt. "- Jag önskar mig den, just den, rosa väskan. Den finns i centrum och är det enda exemplaret. Ska vi byta klappar i år?" Svaret blev ja och på Annandag jul, efter allt firande med R's familj, öppnade jag varsamt min julklapp - och gissa vad som fanns i min klapp?! Den fina väskan! Se också min andra rosa väskan som jag har älskat de senaste åren, här.

Det är en mycket lycklig flickvän som idag tar tåget tillsammans med sin pojkvän och den fina väskan (Kärlek!) ner till Göteborg för att fira nyår ute i skärgården.

Min nya rosa skönhet

Fick du något efterläntat i julklapp?

Tidsinställt inlägg, skrivet 2014-12-27.



Efter julfiranden med mat, godis och klappar

I kalendern har dagarna slutat betecknas som jul. Det känns faktiskt bra. Jag gillar andningspausen som självklart uppkommer i mellandagarna. Harmonin inombords tycks komma varje år, trots de svårigheter som det gångna året har bjudit på. Jag skulle vilja påstå att det är ett perfekt sätt att avsluta året på.

För första gången under mina och R's sex år tillsammans har jag firat jul utan min familj. I år firades jul i sällskap av R's mamma med familj på aftonen och på Annandagen var vi bjudna på middag hemma hos R's pappa tillsammans med släkten på hans sida. Mycket uppskattat och minst lika trevligt som vanligt! Visst har jag tänkt på familjen som befinner sig många mil härifrån, men med R vid min sida har jag känt mig allt annat än ensam. Han ger mig ett lugn och en trygghet som gör att jag känner mig välkommen trots nytt sällskap och nya traditioner.

Julgodisbak

Som hemma såg vi på Kalle Anka och hans vänner klockan tre, det var julklappslek, julgodis, chokladaskar och till min stora glädje sällskapsspel i form av UNO. Så roligt att spela kortspelet man så flitigt spelade som barn! Det bjöds på många skratt och jag fick en fin jul - trots att min familj inte var närvarande. Den enda skillnaden var att vi åt julbord innan Kalle Anka, en tradition värd att prova, men inte passande för mig som gärna äter julbord länge och flera gånger om. (Ja, på julen frossar jag med gott samvete. Gör du?)

Jag hoppas att du, liksom jag, har haft en mysig jul med gemenskap, god mat, stunder av lugn och många skratt. Ta vara på dig under årets sista dagar och våga se fram emot det som år 2015 har att bjuda på. Jag önskar er alla mer ljus i tillvaron. Kram.


Jag hoppas på en ljusare fortsättning

Jag tror att många med mig ser fram emot en vändpunkt i och med det nya året. För min del har det senaste året bjudit på mycket fint, men inombords finns känslan av att det har varit ett ganska påfrestande år. Så här i slutet av år 2014 har jag ett trött psyke, samtidigt som jag känner mig starkare än på länge. Ingen har rätt att kritisera mig och mina livsval! Det är inte lika självklart att medge som det kanske låter, men jag intalar mig själv att det ska vara just det - självklart. Kritik får vi alla under livets gång, men jag har blivit så trött på att höra den. Min person orkar inte ta till sig mer och jag går med taggarna utåt. Försvarsmekanism. Det kan också betraktas som att vara sårbar. Men jag mår bra, bättre än på länge.

Jag hoppas på en ljusare fortsättning, för detta gråa täcke som jag har gömt mig under så länge kväver mig. Det nya året påbörjas intensivt, med hemskrivning, omtenta och mycket annat. Omtentan känns framför allt avgörande, då resultatet på den avgör om jag får fortsätta på termin tre i min utbildning eller inte...

Nytt år i alla ära (Jag längtar!), men först kommer julen och den ska jag njuta av. Jag hoppas att ni gör det samma! God jul, kära läsare! Och ta vara på varandra.



♪ OMI - Cheerleader


OMI - Cheerleader (Felix Jaehn Remix) [Cover Art]

Denna låt får mig för tillfället att dansa glatt - också i bilen. Dessutom är det en av få låtar som jag kan hela refrängen på - ord för ord, haha. Glädjen, de härliga tonerna och de uppmuntrande orden får mig att le.

Oh, I think that I found myself a cheerleader.
She is always right there when I need her.
Oh, I think that I found myself a cheerleader.
She is always right there when I need her.

Någon mer än jag som gärna nynnar med?



När året blir till ett nytt

Min kalender för år 2015

Året går mot sitt slut och om några veckor inleds år 2015. Spännande! Det är alltid en viss känsla i luften när ett nytt år tar sin början. Jag längtar! Året som snart har passerat förbi har inte varit mitt bästa och jag ser fram emot att få vända blad.

Skönheten som du skådar på bilden här ovan inhandlades så sent som igår. Kalendern är noga utvald (Ja, jag spenderade pinsamt mycket tid i bokhandeln.) och med en design som tilltalar min personlighet. Jag kan inte låta bli att känna lycka när jag ser omslaget. Visst är den fin!

Har du också införskaffat dig en ny kalender för det kommande året? Länka gärna till ditt inlägg! Inspiration uppskattas alltid.


Som aktiv i en tjejjour

Jag har engagerat mig i en tjejjour och känner av många anledningar glädje inför det.

Bild från kvinnojouren.se

Det började som ett sätt för mig att ta mig utanför fyra väggar. Jag behövde engagera mig i något, men tvivlade på vad en aktiv fritid kunde ge mig. Då livet tycktes grått var sociala grupper inte självklart för mig. Att jag engagerade mig i en tjejjour såg jag som en möjlighet att inte bara hjälpa mig själv ur den grå tillvaron utan också som ett sätt att hjälpa andra. Tanken som gick i huvudet var "Kan jag inte självklart hjälpa mig själv, kan jag kanske hjälpa andra och slutligen hitta det jag söker.", en tanke som visade sig innehålla mycket sanning.

Med tjejjoursengagemanget har jag hittat ett forum att pröva de kunskaper som jag får genom min utbildning inför en väntande socionomexamen, jag har fått en konkret verklighet att hänga upp teorin på och jag har sett samband mellan det som utbildningen ger och ideellt socialt arbete. Då min utbildning ofta betraktas som "flummig" är jag mycket glad över att jag har hittat ett praktiskt fält att vistas på parallellt med min utbildning. Dessutom har tjejjouren öppnat upp för nya tankar och funderingar i och med de reflektioner som uppkommer i samband med de föreläsningar och interna diskussioner som jag får ta del av. Mitt engagemang i tjejjouren har visat mig att utbildningen på Socialhögskolan ger en grund för vad socialt arbete innebär, men att verkligheten handlar om så mycket mer än det som går att läsa i diverse böcker.

Till sist har tjejjouren gett mig det som jag från början sökte så desperat. Gemenskap. Jag kom utanför fyra väggar, kände mig osäker och rädd för att bli dömd, men fann en plats, en grupp, en tillvaro där jag kan känna mig trygg, omtyckt och uppskattad. Jag vet inte vad som gör det - för likt där som i andra sociala rum är vi alla olika - men på något sätt är känslan där inne präglad av vänskap, trots att många av oss ses som nya bekantskaper.

Engagemanget blev inte bara en bit på vägen ut ur en grå tillvaro, det öppnade också upp för en bredare och mer hoppfull syn på min utbildning samt gav mig den gemenskap som jag så länge har sökt. Som aktiv i en tjejjour har jag inte bara hittat andra tjejer, jag har också hittat (tillbaka till) mig själv.


Vi pratar framtid

30 - nov
Vi pratar framtid, du och jag. Vi pratar om familj, om att skaffa barn tillsammans, men först längre fram. Inom fem år hoppas du. Jag är villig att stå vid din sida. Vårt samtal gör mig lycklig och jag känner värmen inombords. Där finns livsglädjen - hoppfull och på väg tillbaka. Det gör mig glad, det är på tiden.



Med december kommer hopp

Med december kommer hoppet. Med december månad kommer lugnet. Det infinner sig och det gör det självklart. Lugnet, som förknippas med harmoni inombords. Julen, som jag förknippar med det samma.

December 2013

Första december. Jag börjar räkna ner till jul. Jul, jul, strålande jul. Liksom jag, jag vill också stråla. Advent. Lucia. Lussebullar. Ljus. Värmeljus. Julstjärna. Presentpapper. Julkort. Knäck. Marsipanfigurer. Kola. Pepparkakor. Glögg. Russin. Mandel. Tomteluva. Finklädd. Julafton. Bilresa. Kalle Anka. Julbord. Julklappslek. Tomtegröt. Nuet. Framtid. Hopp. Familj. När juldagsmorgon glimmar.


RSS 2.0