Att jag har tagit tag i mitt liv

Det var en månad sedan jag jobbade min sista vecka på hotellet. Sen dess har jag varit tjänstledig. Att vara tillbaka - om så bara en lördag - känns märkligt. Ingenting har förändrats, samtidigt som jag upptäcker nya detaljer. Att vara tillbaka ger också perspektiv; jag saknar inte stressen och det pressade tidsschemat. Att städa hotellrum är inget jag vill göra resten av mitt liv, därför känns det skönt att ha en utbildning att luta mig tillbaka på. Att läsa på högskola innebär dock att där ständigt finns något att göra, kurslitteratur att ta del av och föreläsningar att reflektera kring. Det förmedlar också en typ av stress, men på ett annat sätt.
 
Att jag har tagit tag i mitt liv och inte stannar kvar i tryggheten på hotellet bara för att jag inget annat vågar gör att jag känner mig stolt över mig själv. Man ska inte låta feghet stå i vägen för framgång och drömmar.


Med en tekopp inom räckhåll

I en tekopp
 
Tekopp efter tekopp.
Ständigt med en tekopp inom räckhåll. Befinner jag mig hemma är koppen med te en självklarhet. Den ger mig lugn och värmen skapar sinnesro. När världen utanför snurrar måste man hitta medel som bidrar till lugn. Jag har hittat mitt. Vilket är ditt?


En rastlös själ ser mot framtiden

14 - feb
Jag trivs på min utbildning. Det känns som att jag har kommit rätt. Idag lyssnade jag på två intressanta föreläsningar; om hedersrelaterat våld samt om vad socialtjänsten gör i ärenden där barn far illa. Mycket intressant och inspirerande! På onsdag avslutas kursen, Introduktion till socialt arbete, och redan dagen efter
har vi vår första föreläsning i juridik. Det ser jag fram emot. Rastlös som jag lätt blir har jag redan tröttnat på den nuvarande kursen och jag längtar efter att få lära mig något nytt.


♪ Albatraoz - Albatraoz


Albatraoz - Albatraoz

Kvällarna blir sena. Istället för att gå och lägga mig i tid sitter jag uppe vid datorn och lyssnar på go' musik. Jag kom nyss över denna låt, en låt som ger en härlig känsla inombords. När jag först hörde den för flera veckor sedan föll jag hårt, den har ett gung som gör vägen framåt lättare att vandra.


Förmågan att ge upp är starkare

8 - feb
Inom mig finns så mycket energi. Jag söker utlopp för känslan, motiverar mig själv till att satsa, men faller lika säkert som att jag nyss stod upp. Målinriktad, visst, men min förmåga att ge upp är starkare. Där finns många undanlagda minnen refererade till känslan av misslyckande. Förvirring är inget okänt faktum, snarare en skrämmande tillvaro att befinna sig i. Jag är där. Jag är en av dem som söker svar. Just i dessa stunder söker jag svar på livets aspekter.



Att få ha helg med R

1 - feb
En mycket skön och uppskattad lördag. Mysmorgon, dator, middag, handla godis och kväll i soffan framför Melodifestivalen. Helt ledig - och som jag har njutit! Att få vara helt ledig - tillsammans med R - är något som verkligen uppskattas. Sen jag flyttade till Stockholm och vi blev sambo har lediga helger tillsammans inte varit självklara. Kanske blir det ändring på det framöver.


Jag kopplar bort det dåliga samvetet över att jag inte jobbar under helgerna. Istället läser jag kurslitteratur i lugn och ro, nördar TheSims2 och finner mig i livet som student. Det är tillräckligt mycket ändå! En helg med R gör gott, förra helgen märktes en tydlig ro inombords.
Skön söndag på er!


RSS 2.0