8 km

Friluftsdagen var man väl förberedd för... trodde jag. Inget krångel till skolan, lite tråkiga lektioner och sen en massa osagd information, som gjorde det rörigt, när vi skulle iväg, men det löste sig. Det var först, när vi skulle ta oss till Skatås, som allting blev jobbigt. Jag vet inte vad som gör det (eller jo, jag kanske har en aning), men jag blir ofta så himla arg för småsaker! All ilska tas liksom ut på fel saker. Väldigt jobbigt för mig och framför allt mycket jobbigt för de i min omgivning. En försening vid Frihamnen gjorde att vi och många andra från skolan, kom en halvtimma försent till Skatås. Inte kul. Jag var jättearg! Jag vill inte vara arg.. Förlåt alla.
Efter en arg och irriterad resa kom vi tillslut fram och strax efter gick starten. Den blev körig. Lärarna blåste i en visselpipa (jag tror det var för att få allas uppmärksamhet) och alla började springa. Tydligen trodde de att det var startskottet. Jag fick den start, som jag inte ville ha; en stressig start som fick mig att må dåligt. Efter ett tag saktade jag ner och gick en bit. Kände mig yr, när jag stannade, men tänkte inte på det så mycket. Det var säkert en känsla jag fick, inget allvarligt. Det brukar vara så; jag inbillar mig att jag mår på ett visst sätt, fast det egentligen inte är så. Skumt. Jaja, jag sprang och gick om vart annat. Mitt resultat var sämre än förra året. Det hade jag räknat med, så jag fick ingen chock, när beskeddet att jag sprang  på 10 minuter längre tid, än förra året. Jag visste att det skulle bli så och jag är ändå nöjd. Vid mållinjen var det en lärare som påpekade att jag såg blek ut. Jag blev riktigt rädd. Eftersom jag känt mig yr några gånger under springturen, var jag rädd att det kanske var något på riktigt, men det gick bra. :)
Jag och Johan gick mot spårvagnen, strax efter att jag passerat mållinjen. Backi kom ikapp oss efter en bit. Vi missade precis en spårvagn. Det blev himla körigt för mig. När jag kom fram till centrum, var klockan tre och jag bara hoppades att min buss fortfarande skulle stå där. Det var underbart att sätta sig på en nästan tom buss (de andra resenärerna satt i den andra bussen (de går två bussar)). Jag somnade! xD Det gjorde jag även efter att jag kom hem, efter att ha duschat och åtit middag.. Jag är fortfarande trött, även fast jag somnade på sängen efter allt. Vad beror detta på? Jag sover ju runt åtta timmar varje natt och på helgerna sover jag fler. Detta gillar jag inte.

Om en stund börjar House! >.< :D <3
Det ska jag se. Det är en av de få gånger jag ser på teve. ;P
Puss

Pluggar o.O


Spanska, Historia, Engelska: recension, läsa, No: läs på.

Jag fick helt plötsligt lust att plugga. Vet inte vad som hände. Jag ska nu börja så smått med att skriva rent om George Orwell, författaren som skirvit 'Animal Farm'. Efter det tänkte jag skriva rent min recension om Sense and Sensibility. Kanske orkar jag läsa lite So också. Hihi, jag blir så glad, när lusten kommer fram och man orkar! :D

Konflikternas Dag

En dag om börjar med konflikter, kan den sluta gott?
Det började med att mamma blev arg på att någon av katterna kissat på hallmattan. Flipp där. Inte bara det att hon ska påpeka det, hon ska också gå och ta upp det med hög ton hela morgonen. Hur orkar människan?!? Räcker det inte att hon säger det en gång, kanske tre? Nehe, tydligen inte. Så morgonen började med att vi höjde rösten åt varandra, för att jag inte orkar höra hennes eviga tjat. Underbart. I ren protest åt jag ingen frukost. Mamma kommenterade det inte. Jag gick bara ut genom dörren. Utanför grinden hörde jag att hon öppnade dörren. -"Säger man inte 'hejdå', när man går?" - "Hejdå." Jag vände mig och fortsatte gå mot bussen. No big deal.
Lärarens försening fick bägaren att rinna över. Att vara 13 minuter försenad (!!!) och sen skylla på att man ska kolla något inför morgondagen, det tycker jag är respektlöst. Inte just det att hon hade ett ärende att göra, utan just det att hon ofta är sen. Det känns som att hon offrar våra lektioner, för att ta reda på saker och för att... jag vet inte vad. Vi elever har sådan press på oss att vi ska komma i tid och så kan inte läraren visa samma respekt tillbaka. Skam. När hon tilltalade mig under lektionen, då blev jag riktigt arg. Jag vet att jag överdriver, men det beror på mycket annat. Jag sa det, att jag tycker hon är respektlös, som ofta kommer försent. Det var inte bara denna måndag, det är några minuter här och några där. Seriöst.
Oscar är lik min mormor. Han ska veta allt, även om han inte var med i samtalet från början. Idag på musiken pratade jag och Joseph om.. min kjol eller något. -"Vadå?", frågar Oscar. -"Inget viktigt." Han tycker att jag ofta svarar honom det. Ja, för det var inget viktigt. Jag anser att om man nu måste veta allt om någons liv, så får man lyssna på allt människan säger, eftersom det ena leder till det andra. -"Så du menar att jag ska lyssna bara på dig. Att man uppmärksamhet bara ska vara riktad på dig och inget annat?" Ja, om du nu är så intresserad av mitt liv, så är det väl så du får göra. Jag gör personligen så. Personer som intresserar mig mer, lyssnar jag mer på. Det är väl rätt logiskt? Eller hur?

Så ja, jag har varit i konflikt med många olika delar av samhället: förälder, lärare och en kompis. Great. Jag kommer bli ensam.

Godis och Bok

Imorse gjorde jag något som jag verkligen älskar! <3 Jag vaknade vid nio, eftersom vi ställt fram klockan en timma inatt. Kom alla ihåg det? Jag sov inte så mycket inatt. Somnade vid ett och vaknade 7 timmar senare. Var riktigt seg och orkade inte börja dagen, så jag beslutade mig för att mysa. >.< Tog fram godis, som jag köpt under helgen. (Ja, jag köper alldeles för mycket godis och får också sota rejält för det.) Tillsammans med mums, mysigt säng med varmt täcke och en bra bok, satt jag där närmare en timme och bara läste. Att bara vara, slippa tänka på något, det är verkligen för underbart, för att vara sant! :D <33

Plugga? Jag är så trött på allt, så nej.
Mamma vill att jag ska gå ut en stund. För tillfället är mitt svar: nej.

/Jasmine

Att kommentera anonymt

Kommentarer är väldigt roligt att få. :)
Även om de är kritiserade, så lär mig sig alltid något av dem.
Samma med snälla kommentarer;
man lär sig och tar åt sig av de orden som skrivits.

Vissa kommenterar som anonym.
Självklart får man göra det,
men personligen tycker jag att det är fegt.
Varför yttra sig, om man inte står för sina åsikter?

Vad anser just DU om anonyma kommentarer?


Självmord?

Om någon i ens närhet har tankar på självmord,
vad ska man göra då?
Alla är vi bara människor och
ngen har fått större kraft än Gud.
Vägval kan inte Gud styra över,
det är en förmåga han har gett till oss alla.
Vad ska man göra?
Om man bara finns där,
räcker det då?

Ja, han lever än så länge...

Farligt att komma på besök

Att besöka mormor och morfar är lite riskabelt. Man äter tills man spricker och man blir trött i huvudet. Det beror på många saker. Det är inte bara maten, som får en att må dåligt. Också ord, utrop och åsikter skadar en. Mormor är expert på att kommentera onödiga saker. Morbror hade till exempel inte rakat sig idag och direkt ska hon och mamma vara där och påpeka det. Självklart ledde det till en kort diskussion, inget märkvärdigt, men Morbror blir självklart sårad. När man sedan sitter vid matbordet tar mormor upp det igen. Varför? Måste hon klaga på precis allting? Är det inte fel på hur Morbror rakar sig, så är det fel på att jag och L är lite större, att vi inte rör på oss, att vi inte är perfekta och att vi inte är som våra kusiner. Hur vill ni ha det? Tänk om alla var likadana. Tänk hur tråkig världen skulle bli då!

Att alltid bli kritiserad för sitt utseende är väldigt tröttsamt i längden. Vissa grejer kan man inte ändra på. Och även om man kan ändra på det, så behövs det inte en kommentar till minsta lilla grej. Jag spinner vidare på det där med att inte raka sig. Jag är helt säker på att Morbror visste att han inte rakat sig. Han har ju en spegel, som han ser sig själv i. Mår mormor eller mamma bättre av att kommentera det? Mår Morbror bättre av att höra det? Nej, nej och åter nej.
Självklart får man säga sin åsikt (det gör ju jag nu), men helst inom rimliga gränser.

Mamma är sur på mig, för att jag kritiserade mormor för det hon sa. Mormor verkar tycka att allt är så jobbigt och... Räcker det inte? Hon har ju klagat hela livet? Mamma är likadan. Ge er! Jag klagar också mycket, det är jag fullt medveten om, men jag berättar också bra saker för mina kompisar, eller hur? Jag berättar ofta för dem att jag har det bra, det tycker jag faktiskt. Någon som vill säga emot? Ni är helt fria till det. :) Självklart har jag dalar i mitt liv, men jag har också toppar, som jag njuter mycket av.

Mina sista ord i detta inlägget: Sluta uttryck er om onödig kritik. Det sårar bara.

Lever han?

När jag kollade mobilen imorse, märkte jag att jag missat 2 samtal. De var båda från samma person och det sista ringde personen vid halv tre under natten. Skumt och lite läskigt måste jag säga. Jag gick in på Eniro och kollade vem denne var... och fick där veta att det är en vän till mig. Jag är orolig. Varför ringer man mitt i natten, om det inte har hänt något? På msn har han skrivit att han har gett upp. Ska man bli orolig? Självklart. Han... har haft sådana tankar och nu tror jag att han verkligen tagit beslutet. Jag har mejlat honom och skickat ett sms. Tänk om...

Stressen och Pressen

Jag har aldrig känt av pressen från skolan. Mamma och pappa har förväntningar och ibland pressar det än. Det gör väl alla föräldrar? Men nu är jag själv väldigt stressad. Jag anser att jag har lite 'all rätt' att skylla på lärarna. Några av mina lärare lägger för mycket ansvar på oss elever. Att man på ett prov ska kunna något, som vi knappt gått igenom under lektionstid, det tycker inte jag är acceptabelt. Så är det i spanskan. Det är prov på torsdag. Utöver glosor, texter och annat smått och gott, ska vi kunna berätta lite om Sverige. Va? Jag tycker vår lärare gör fel. Självklart får hon välja vad som ska vara med på provet, men eftersom vi inte gått igenom texterna om Sverige mer än en gång, så tycker jag inte om det. Man ska ju arbete med en text, för att sen ha prov på den. Inte ha den som en extrauppgift. Den är dessutom klassade som en Vg/Mvg-uppgift. Jag förstår inte hur hon kan göra så? Är det inte tillräckligt att plugga in? Jag frågade henne om jag måste göra uppgiften, för att behålla mitt betyg. "- Ja, det måste du. Du har ju fått Vg+ på dina prov, så om du skriver Vg-, då är det ingen fara. Skriver du däremot G, så är det inte säkert att du får behålla betyget." Jag tycker hon är elak. Att bedöma en elev endast efter prov, det är inte snällt och absolut inte professionellt.

En Bästa Vän

Två timmar efter skolans slut, tog jag bussen hem. Jag och Joseph stod och pratade länge. Tillslut var vi så frusna att vi drog till Ica. Där smakade vi på våfflor. Joseph är så härlig. Han har åsikter och är verkligen bra på att framföra dem, så att man inte tar illa upp och så att man förstår. Hon som serverade våfflorna var rätt vresig. Varför? Bara för att 'två ungdomar' stod framför henne. Hade det varit en vuxen, hade hon då reagerat annorlunda? Det är frågor som jag och Joseph ställer till varandra rätt ofta.
Vi hade väldigt trevligt där i kylan. Mina tår var frusna, men det var det värt. Jag tycker verkligen han är en underbar kompis. Han lyssnar alltid, han har åsikter och han ger råd om jag ber honom. Väldigt intressant att ha konversationer med honom. :) Joseph är en av dem jag kommer sakna mest, när jag slutar grundskolan... :'( Nu blev jag ju depp... Inte så som jag blev på engelskan. Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag blev varm i pannan och ville helst gråta. Vet inte riktigt vad som hände. Jag tror jag kände stressen och pressen. Men jag är okej nu - tack vare Joseph. <3

I simhallen

William frågade om jag ville följa med och bada på Vallhalla. Självklart! Det var riktigt kul att vara där med William och Johan. Man får en helt annan syn på människor, när man träffar dem utanför skolan. :) Jag hade inte simmat på evigheter, så det kändes verkligen i musklerna. Lika bra att börja träna, för imon är gymnastiklektionen i Slottskogen där vi ska springa 2,2an som träning inför Skatås-8an, som vi springer på tisdag.
Min förkylning blir sakta bättre. Hostar inte lika mycket. Näsan rinner, men inte konstant, som den gjorde förut. Vill inte blir sjuk, men jag måste öva till friluftsdagen.

Jag som hade tänkt ta det skönt i helgen, men Icke sa Nicke. Det blir till att plugga största delen av helgen. Imon är det ett läxförhör i Hem- och Konsumentkunskap: 20 sidor att läsa på om bostaden. Härligt.

Nästa veckas planering:
Tisdag - Skatås
Torsdag - Spanskaprov
Fredag - So-prov

Jag har alltså att göra i helgen, men jag tänker inte låta skolan ta överhand. Jag har bestämt mig för att ägna lite tid åt en av mina hobbies. Man måste ju leva också!

Nu är det våfflor denna onsdag :) <3
Puss

Vackra Kväll

Jag blev så himla sugen på att cykla ner till havet och teckna. Så ja, min impuls tog mig ut till cykeln och jag gav mig av. Ibland är jag väldigt smart, vilket jag fick bevisat för mig. Tog med kameran. "Jag kommer ångra mig, om det nu är så att det är jättefint där nere." Och ja, det var underbart! Jag var inte där speciellt länge. Eften en kavrt var jag så frusen att mina händer knappt kunde hålla i cykelstyret. I ren desperation försökte jag blåsa liv i mina kalla fingrar, men inget hjälpte. När jag kom hem ringde jag Rickard medan jag tinade. En dusch efter det...

  

  

Det gick också väldigt bra på syslöjdslektionen idag. Symaskinen fungerade utan några som helst problem. Underbart, måste jag säga! Det är verkligen en lyckan, när saker och ting fungerar som de ska. :D Jag hinner inte klart med mitt arbete innan lovet, eftersom det är friluftsdag på tisdag nästa vecka. Jag kan inte säga att jag direkt ser fram emot det. Jag är sjuk och har inte tränat sen... i somras eller något. Jag kommer springa... lite. Eller nej, jag ska göra så gott jag kan. Men i alla fall... Necessären blir inte klar innan lovet och jag känner stressen. Innan terminens slut måste jag har gjort ett till arbete. Det blir broderi, för jag måste visa för läraren att jag kan göra en uppgift genom att kolla på beskrivningar. det kommer gå bra och jag hoppas att jag får behålla mitt betyg. Lite stolt faktiskt. :)

Natt på er!

Misslyckas

Jag misslyckas med det mesta just nu.
Matten gör mig deprimerad.
Jag kan inte visa för min pojkvän att jag tycker om honom - älskar honom.
Mina kompisar är jag usel på att ta hand om.
När de mår dåligt, då finns jag inte där för dem.
Jag kan inte ens ta hand om min egna familj.
Vad är detta?
Vilken självisk människa jag är!
Jag tänker bara på mig själv.

Nej, detta är inte ett deprimerande inlägg - detta är sanningen, som kommit ikapp mig och alla andra. Jag... Jag vet inte vad mer jag kan säga... än ett enkelt förlåt.

Önskar att jag kan finnas där för er alla, men just nu kan jag inte ens finnas här för mig själv.

Förkylda Vår

Mitt tillfrisknande verkar ha stannat upp. Jag snörvlar nästan mer än vad jag gjort i helgen. Sen har jag fått lock för öronen. Vilken lycka! x) Blir väldigt ofta... lite smått deprimerad på mattelektionerna, men idag kunde jag inte ens jobba. Inte på grund av depression, utan för att jag var tvungen att överanstränga mig. Lite ledsen och sen en förkylning på det = inte toppen, om man ska koncentrera sig på matten. Provet imon kommer inte gå bra. Förlåt.

Jag känner för att äta och se på teve, så det är vad jag kommer göra den närmaste tiden.
Mobilen ligger i fickan, så ni kan alltid messa. ^^,

Kramis

Det blir bättre med tiden.

Ja, så är det faktiskt. Allting löser sig för eller senare - på något sätt.
Jag känner mig bättre nu. Det är alltid värst på morgonen och kvällen, men nu börjar förkylningen lätta.

Allting löser sig.
Jag har väntat i tre år och fick tillslut vad jag ville ha.
Nu är det dags att sträva mot nya mål. Vilka?
Det löser sig. Ja, det gör det.
Imon är en ny dag...
... och då händer det nya grejer.


Jag kanske går till skolan imon. Jag mår bättre nu, så...
Mamma måste nog hjälpa mig med matten. Går till skolan imon, så kan jag åka hem till mamma efter skolan... eller under skoldagen. Det blir bra. Eller hur? (a)

*Snörvel*

Vaknar och har svårt att andas. Alltid lika underbart. Jag är tydligen inte lite förkyld. Snörvlar som bara den. Hostar lite då och då. Halsen är tjock och huvudet vill helst bara sova. Men jag kan inte sova, eftersom jag då inte får någon luft. Och får jag ingen luft, då drabbas jag av panik. Lite problematiskt faktiskt.
Vet inte om jag orkar gå till skolan imon. Mår jag såhär är det nog inte så bra. Smittar ner alla andra och kommer vara helt död. Har matteboken hemma, så jag kan alltid försöka jobba lite. Ska i vilket fall som helst försöka pallra mig iväg till skolan på onsdag. Då ska jag ändå till mamma, så då kan jag lika väl vara i skolan på dagen. Gymnastiken och springandet i Slottskogen hoppar jag kanske över. Inte bra att springa, om man är sjuk.

Idag... Ja, det blir väl att ta det lugnt. Andas. Ingen promenad för mig. Vädret är... tråkigt. Kan inte säga vad det är. Himlen är vitt och grå och solen har svårt att titta fram. Härligt.

Kram på er!

Vårförkyling

Då är man sjuk igen. Jag som hoppades på att slippa bli sjuk, men så blev det inte. Har inte fått en jättejobbig förkylning, men halsen, huvudet och näsan har tagit stryk. Men det är säkert bättre på måndag - det hoppas jag på. Kan nog gå till skolan, även om jag är trött.

Jag, pappa och L såg på Robinson 2009. Det var faktiskt bra :)


Robinson 2009 - den tuffaste säsongen.

Cykel och Kamera

Jag och Mirre tog cykeln ännu en gång och begav oss ner till havet. Denna gång hade vi båda kameror med oss, så det var bara att plåta. Jag tog sammanlagt 257 bilder! o.O I Love It!


Fler bilder finns som vanligt på min Bilddagbok.

Solig lördag

Mirre ringde mig och frågade om jag ville äta pizza med henne. Att åka in till stan kände jag inte för, så jag föreslog att vi skulle göra egen pizza. :) Hon tyckte det var en bra idé. Affären kvart över elva bestämdes det. Där köpte vi det som behövdes och begav oss sen hem till Mirre. Resultatet blev väldigt bra. Lite stolta får vi faktiskt vara. ;P
Efter att vi tryckt i oss denna stora pizza, som egentligen var gjord för fyra, tog vi cyklarna ner till dansbryggan. Det var väldigt härligt att sitta där. Att inte göra någonting - bara vara. Solen skiner, vilket den gjort hela dagen. Jag blev så himla sugen på att fota. Havet, bryggorna, de orange bojarna som guppar lätt på vattenytan. Tog inte med mig kameran, och det ångrar jag faktiskt. Men jag och Mirre ska ut och fota senare idag. Mirre var tvungen att städa sitt rum och under tiden ska jag passa på att jobba matte. Det är prov på tisdag och jag är självklart efter som vanligt. Jag har svårt att koncentrera mig på lektionerna - speciellt mattelektionerna. Att tappa fokus är så lätt, när det finns mycket annat att tänka på.

Så... Matteboken nästan, tills Mirre ringer och meddelar att fotorundan kan börja. :)
Kram

Önskning uppfylld

Jag har strävat efter att nå detta mål
... och jag lyckades.
Jag kunde aldrig drömma
om att jag skulle få uppleva,
men tydligen ville ödet det.
Självklart blev det ingen dröm,
men jag fick det jag ville ha.
Jag kan bara tacka och ta emot.
Önskar att jag kunde ge något tillbaka,
men tyvärr är det bara mitt hjärta du kan få.
Min vänskap och min kärlek.

Jag hoppas att du finner det du vill ha,
för nu ska jag inte jaga dig längre.
Det tjänar ingenting till,
det har jag nu lärt mig.

Ta hand om den du älskar,
för det ska jag göra.
Jag hoppas vi ses någon dag.
Tre Pussar

Jag & Alle

På senaste tiden har jag och Alle kommit mycket närmare varandra. Vi har alltid stått varandra nära, men nu är vi verkligen tajta. Jag tror det beror på att vi blivit mer öppna mot varandra, som idag till exempel. Vi var med varandra efter skolan. Vi köpte glass (idag bjöd jag henne) och sen gick vi och satte oss på en bänk vid Skanstorget. Det var lite mysigt, men efter en halvtimma började det bli kallt och vi valde därför att gå lite. Vi hamnade på en annan bänk, där solen sken. Väldigt härligt! <3 :D Jag frågade Alle varför hon umgås med mig. Jag kan hur enkelt som helst säga varför jag umgås med henne: Hon är en underbar kompis, som alltid finns där och stötar. Att någon kan bry sig så mycket, vara så osjälvisk, det är beundransvärt. Hon är en sådan kompis, som man önskar att man har kvar resten av livet. <3 För henne var det svårare. Hon kunde inte direkt säga vad det är, som gör att hon tycker om att umgås med mig. "Jag mår alltid väldigt bra, när jag är med dig." Ja, det räcker för mig. Det viktigaste för mig, är att personerna i min omgivning mår bra. Visst, jag är väldigt bra på att såra andra människor, men som alla vet... så är jag också bara människor, och alla gör fel - ingen är perfekt. Ingen spänning ger ju inget att se fram emot. :)


Jag och Alle


Alle <3


Jag och Alle

  
Haha, vi hade lite kul. (a)


Jag & Alle


Jag & Alle


Jag

Haha, det var en väldigt kul eftermiddag. Tack så mycket. Jag mådde verkligen bra. <3 :)

Eftermiddagar

Jag vet inte riktigt vad som har hänt, men jag umgås mer med kompisar nu för tiden. Mamma har alltid... Ska inte säga klaga, för det är inte rätt ord, men hon har alltid påpekat att jag aldrig är med kompisar, så nu... Är du nöjd? Igår blev allting väldigt körigt, men det mesta har löst sig nu. Jag, Oscar, Joseph och Alle var och fikade.



Jag blev bjuden som vanligt. Jag känner mig så himla bortskämd. Jag kanske är som min mamma säger: "Otacksam och en person som anser att man själv är störst, bäst och vackrast". Är jag sådan??

Idag efter skolan gick jag och Alle och ringde på Joseph (Nej, vi ringde honom och bad honom komma ut.). Tillsammans drog vi hem till Alle. Det var lite mysigt. >.< Drog direkt till Ungdomsgruppen. Buss hela vägen. Väldigt praktiskt måste jag säåga. Frös som bara den, så bytte till byxor, när jag kom fram. Kände inte att det var så lämpligt att gå hem i nätstrumpbyxor och kjol. Dels för att jag skulle fruset som satan och för att jag inte vill riskera att bli våldtagen eller något liknande. Det fanns alltså inte så mycket positivt med att behålla samma kläder på.

Ja, jag har faktiskt pluggat till provet imon. Jag läste på bussen och ska läsa lite mer ikväll.
Jag har ont i halsen. Fick det imorse, när jag åt äpple och sen dess har det hållit i sig. Vad är detta? Är jag allergisk? Ne, det hoppas jag verkligen inte. Det känns säkert bättre imon. Kanske tar lite kräm nu ikväll. Inte för att jag är så värst hungrig, mer för att det är gott och för att (bortförklaring) det kanske lindrar smärtan i halsen. Det är inte så farligt, men jag tycker inte om när det kliar så... :(

Tack alla för att ni finns. Jag saknar er väldigt mycket.
Ser fram emot imon. >.< Då får jag träffa er igen.
Jag måste sova mer. Är väldigt trött.
Men jag sover ju! Åtta timmar nästan varje natt borde ju räcka...

Puss

Morgonluft

Inatt sov jag med öppet fönster. Jag är sån; är det inte svalt i rummet, då har jag svårt att sova. Hellre frysa än dö av värmeslag, som jag brukar säga. Nu är det väldigt ljust ute, vilket det också var klockan sex, när jag vaknade. Ljuset kommer så snabbt såhär års. Det första jag hörde var fåglarna som kvittrade. Finns det något mer underbart än att höra vårens vänner sjunga? Jag älskar det! <3 Och ja, det blev en del bilder på våren igår. Sammanlagt tog jag 115 bilder, man alla är inte uppladdade på Bildagboken.
Idag är det onsdag. Jag vet inte varför, men jag har längtat till denna dag. ^^, <3

Puss

Middag klockan sex

Dagar kan ändras så fort. Idag är det tisdag och om några timmar är det onsdag. Av någon anledning längtar jag. Varför? Det finns inte mycket som inte får mig att trivas här. Och vad säger att jag trivs bättre på andra ställen?
Jag har funderat en del idag. Fick ett "depressions-anfall" på slöjden. Inget viktigt. Inget att oroa sig för. Ett stort tack till mina vänner William, Alle, Joseph och Backi som lyssnar på mig. Förlåt att ni måste höra på det. De andra som var på lektionen: förlåt till er också.
Blev dock på bättre humör, när Alle - underbara människa - bjöd mig på glass. Idag blev det en TipTop. Ja, Magnum är god, men idag kände jag för en strut och ja, jag är förskräckligt... *tappa ordet*... otacksam är fel ord, så... Jag är ofta sådan som inte nöjer mig med det minsta. Jag är girig - där har vi ordet! Ja, girig är en bra beskrivning. Förlåt.

Jag blir så himla glad, nu när våren är här! Solen har värmt våra vinterslöa kroppar. Jag älskar solen just nu. I sommar kommer jag helst av allt vilja ha skugga. xD *Hopplös människa* I vilket fall som helst, tog jag en promenad så fort jag kom hem. Underbart väder! <3 Jag blir så himla glad, när jag får chans att ta kameran och bara vandra. Gick dock inte så långt, eftersom middag skulle vara klar klockan sex. Det var nog lika bra det, för det var rätt kallt ute sådär på kvällstimmarna. Jag tog ingen jacka. Måste ju få känna den underbara våren, som nu kommit! :D

 


Under kvällen kommer det att uppdateras bilder på min Bilddagbok.

Kram
/Jasmine

Tre GrapefruktPussar

Eftermiddagen blev till ett stort drama. Allt kom väldigt oväntat... Men det var... konstigt...
Joseph skulle upp till Oscar en snabbis och hämta någonting, så jag hängde på. Vi blev sittandes där en halvtimma. Haha, Oscar drar oss till sig. (a) Hade sällskap med Joseph och drog sen hem till William. Det var väldigt mysigt. Vi såg på film. Tack för att jag fick vara hos dig. Verkligen snällt. :)

Utvecklingssamtalet gick bra. Man har ju vant sig under alla dessa år. x) Mamma körde mig hela vägen hem. Jättesnällt. Att slippa ta bussen var otroligt härligt. Kom hem, duschade... åt en grapefrukt. Det var alltså kvällens middag... än så länge.
Någon som vill ha en puss smak av grapefrukt? (a) <3

Tre Kyssar Till Folket! <3



Nu har jag äntligen fått det jag vill ha...
Jag har väntat så länge och jag är nu helad.
Jag trodde det aldrig, men nu har det skett.
Vi får se vart det leder.
Du och jag ska klara detta tillsammans.
Puss

Jaa!!!!!!!!

Vinnare av Melodifestivalen 2009! :D <3
Malena Ernman - Årets vinnare av Melodifestivalen 2009! :D <3

Fatta hur glad jag är! :D :D :D
Det var väldigt svettigt där på slutet. Jag satt ihopkurrad i soffan tillsammans med Rickard. I andra soffan satt mamma och L. När Caroline Af Ugglas fick näst högsta poängen av svenska folket, då blev jag väldigt glad. Min oro övergick till spänning och när Petra ropade det magiska talet '11', då skrek och hoppade jag av glädje! :D <3 Underbart att 'La Voix' gick vidare! Hade Caroline gått till Eurovision i Moskva, då hade jag varit ordentligt deprimerad.

Så det är med ett stort leende på läpparna jag ger ett varmt tack till svenska folket - Ni är underbara i sådanna här sammanhang! <3 :)

Fredagen den Trettonde

Efter en kass start på dagen, blev denna fredag bättre och bättre - trots att det var fredagen den trettonde mars.
Kollektivtrafiken fungerade bra, provet gick som väntat och ja... Jag fick viss klarhet i vissa sammanhang.
Vi är hemma hos Oscar allt för ofta tycker jag. Stackars honom, som måste dras med oss varje dag. Idag var det jag, Joseph och Backi som följde med upp i lägenheten och spelade Guitar Hero. Mycket kul som vanligt. Tack. :) <3

Kom hem, såg teve, spelade gitarr, städade, åt middag, Let's Dance, duschade... och nu sitter jag här.
Vi ska snart åka och hämta Rickard på Centralen. Jag längtar. :) >.< <3 Det var längesen känns det som. Vi behöver verkligen träffas... <3

Trevlig helg på folket. <33
Kramar

Hur hanterar man ilska?

Hur gör man, för att hantera ilska?
När man känner att det bubblar och man bara vill få ur sig det?
Om jag blir riktigt arg, då vill jag helst kasta en *pip* konserv med tomater. Varför tomater? Jo, för jag tror det blir en häftig effekt. Men om man nu inte har en tomatkonserv till hands - vad gör man då?

Hur hanterar DU din ilska?

Uppdatering (13/3 22.30):
Tack alla för jättefina kommentarer.
Jag blir så himla gald. :D
Ett speciellt tack till Mia
- som jag inte vet vem det är -
för en värmande kommentar.
Tack. <33


Svårt att informera?

Hur svårt är det egentligen att informera lite "extra mycket" om viktiga saker? Vi tar tiderna till utvecklingssamtalen som exempel: Mamma fick tiderna via mejl här i veckan. MEN - det stora problemet (Ja, för mig är det ett stort problem, fortsätt läs...) i den här frågan, är att jag inte får informationen. Mina lärare skickar till mamma, men informerar inte i klassen till eleverna eller ger dem en utskriven sida i handen. Hur svårt är det inte då att planera sitt liv!? Jag ska tydligen ha utvecklingssamtal på Måndag nästa vecka. De skickade mejlet en vecka före... Vad är det här?! 1. Min pappa har inte mejl, så han får inte informationen då. 2. Varför gör det inte som tidigare år??: Skickar via mejl och ger elever ett papper i handen. 3. Hur svårt är det att göra det lättare för en annan människa?
Kom nu inte med svaret: Det är ju din uppgift att ta reda på det, din pappa har ju inte mejl, ha mer koll! - för så är det inte!!! Jag planerar och planerar och försöker lägga upp mitt liv efter det som inbokas, men jag kan ju inte lägga upp mitt liv, om jag inte får veta något! Det är konstigt att jag - på Fredagen den 13 - ska behöva bli så arg att jag bryter ihop. Och som pricken över i:et, så har vi Nationella prov i engelska denna fantastiska morgon. Kan det bli bättre? Ja, jag kan få underkänt på provet. Det kommer jag säkert få. Det är inte mitt fel, att jag ska behöva sitta där och vara arg, för att vi inte får reda på saker och ting i tid! Jag är så himla arg på mina lärare! Tack för ert underbara stöd.

Mars med snö


Fler bilder finns att se i min Bilddagbok...

Det var inte så överraskande för mig, att snön kom. Enligt väderleksrapporten var det väntat. Jag blev superglad! Älskar att fotografera snölandskap - toppen! <3
Dagen har i allmänhet varit bra. Mysigt att vara med Joseph och Oscar efter skolan. Vi gick lite i Haga och hamnade som vanligt - av någon konstig anledning - hemma hos Oscar. :D Det var lika trevligt som vanligt. Denna eftermiddag såg vi på 'Robin Hood' - min och Joseph's favorit! <3 Vi spelade också Guitar Hero. Jag tycker det är lite kul. (a) Jag har faktiskt blivit bättre. :) Haha, det var riktigt kul att skoja med Joseph. Jag kittlade honom, vilket slutade med att jag hamnade i en konstig position. *Undanhåller detaljer.* Tack Joseph. xD <33

Jag måste säga att veckan varit väldigt underbar! <3 Små överraskningar här och var. Mycket mys med kompisar. Jag är sällan med kompisar efter skolan, men som Oscar sa: "Man får ju ta vara på tiden. Det är ju bara tre månader - alltså tolv veckor till avslutningen." Jag blir deppig av att tänka på den. Jag kommer ju sakna alla så. Hoppas på att kunna hålla kontakten med de flesta. <3

Imon kommer Rickard... Jag har saknat honom väldigt mycket. <3

Kram

Kvällens Kock

Min spanskalärare har tydligen märkt att jag inte gillar lektionerna. Efter morgonens första lektion kom hon fram till mig och frågade lite försiktigt, vem jag helst ville sitta brevid, om jag fick välja helt själv. Jag svarade att för mig spelar det ingen roll, jag trivs med han jag sitter brevid nu. Det har inte med det att göra. Berättade att jag inte tycker lektionerna är så roliga. Jag vill ha variation och genomgångar - det är så jag lär mig. Ville inte låta negativ, så jag försökte säga det på ett bra sätt. Hoppas att hon inte tog det på fel sätt...
gympan ska vi i grupper på omkring sju elever sätta ihop en dans. Förra gången var vi bara tre, så det var lite kämpigt. Dagens lektion bjöd på framsteg, men vi är nog inte klara nästa lektion. Men det löser sig. (Ja, jag är faktiskt positiv.)
Rotmos och Köttkorv
i bamba. Väldigt gott. Eller inte. Jag tog dagens soppa: champinjonsoppa med grönsaker. Bättre än ingenting alls.
musiken kollade vi på musikvideo. Läraren var inte där, så vikarien visste väl inte vad vi skulle göra. Musiken var väldigt speciell. Det var inte bara jag som var helt nersövd efter den korta lektionen. Det var faktiskt en mysig lektion trots allt.

Efter skolan gick jag, Alle, Oscar och Joseph till HagaGott, där jag och Joseph var igår, och köpte glass. Tio kronor för vilken glass som helst! Jättebilligt! Sommarens glasställe. >.< <3 Vi satt i Haga - ett ställe som jag verkligen älskar! <3


Haga - en av de vackraste platserna i hela Göteborg! <3

Efter glass och ett samtal från mamma, gick vi alla till Oscar. Jag vet inte hur det skedde. Vi gick dit av en ren... slump. Hemma hos honom såg vi Lejonkungen. Ja, jag var nära att börja gråta. Den är så fin. *Tear* Vi drack mjölk och åt Digestivekex. Mycket mumsigt. Tack Oscar. <33 :)
Det är dagar som dessa, som man önskar att man fick uppleva oftare. Fatta hur mycket jag kommer sakna detta, när jag börjar gymnasiet... :'(
Efter massa bus i Oscars säng tog jag bussen hem strax innan sex. Mamma var hemma idag. Hon spydde imorse. Usch. Jag vill inte blir sjuk. :( Hoppas på att klara mig. Tvättar händerna... så ofta jag kommer ihåg. Förlåt om jag blir sjuk. Gick av bussen och med tung ryggsäck och gympapåse gick jag in på Ica. Jag behövde inte köpa mycket, bara ingredienser till kvällens middag och till morgondagens frukost. Bar hem allt utan större problem, om man bortser från min vänstra axel, som fick lite stryk.
Det var jag som stod vi spisen ikväll. Jag erbjöd mig att ta på mig rollen som kvällens kock. Vill absolut inte bli smittad av mamma. Lika bra att jag gjorde det. Mamma är jättetrött och orkar knappt ligga i soffan. Hoppas hon blir bättre till helgen...

På tal om helgen... Rickard kommer på fredag! <3
Vi ska se Melodifetivalen. Om Caroline Af Ugglas går vidare, då gråter jag på riktigt. Hoppas det blir någon av mina favoriter... >.<

Kramisar



Jag vet inte.
Förrvirring.
Du har ännu en gång tänt ett hopp.
Varför? Vad vill du?
Jag är villig, är du?

Aldrig ta slut

Det är sådana här dagar, man aldrig vill ska ta slut... <3
Tog båten kvart i åtta. Buss och sen bytte jag till spårvagn. På vagnen satt Backi, Siri, Ida, Carro och Freyr. Hejade, gick förbi dem och satte mig längst bak i vagnen. Det var lite läskigt, men det gick ju bra - jag kom fram välbehållen. Gick av och vandrade med långsamma steg mot entrén, där vi skulle mötas. Läraren informerar oss om att vi inte skule vara där förrän kvart i tio, så det var femtio minuters väntan. William, Oscar, Joseph och Johan kom strax efter, så vi gick en promenad runt området. Alle var sen, så vi hämtade upp henne också. Hela promenaden var väldigt mysig - jag önskar att den kunde varat för evigt. <3


Vi såg en bil... o.O

Det var tillslut dags för sändning och vi sattes på plats inne i studion. Oscar, Johan, William, jag och läraren hamnade på en läktare, som inte syns i teve, så.. Ingen idé att kolla på Postkodmiljonären den 4 april.

Efter inspelningen, som slutade innan tolv, hade vi två timmar på oss, innan vi behövde vara tillbaka i skolan, för att vara på sista lektionen. Vad gjorde då folket? William och Johan åkte hem och kollade Heroes. Jag, Oscar, Joseph och Alle köpte kebab i Saluhallen. Det var väldigt mysigt att sitta där vid kajen mer er. Tack. <3 :)


Gräsmattor i Göteborg - Sommarens plats! <3

Vi mötte upp William och Johan, som hade dragit till Burger King, för att äta lunch. Sju minuter sena till lektionen, men det var värt det. ;)

Efter skolan gick jag och Joseph till HagaGott och köpte godis. Pappa ringde, när vi stod där och plockade vad vi ville ha. Tydligen var vi bortbjudna ikväll, men jag skulle ju vara med Mirre, så.. Ja, han lät lite besviken faktiskt. Förlåt.
Stort tack till Joseph, som fortfarande orkar höra på mitt eviga gnäll om precis allting. xD <33

Träffade Johanna på vägen till skolan. Jag var så himla glad. Träffade henne även på vägen hem. Dubbel-toppen! :D

Kom innanför dörren. Åt en tallrik yoghurt till "middag", eftersom pappa och L skulle iväg på middag. Jag stack efter det till Mirre med en gång. <33 :) Hon är alltid lika rolig att vara. Busig som alltid. Jag uppskattar verkligen henne. <33 Tack Mirre - för allt: te, teve-mys och prat, prat, prat. =)


Imon är en ny dag... och jag är trött. Onsdag imon... Får se vad som händer då... Onsdag...
Kram

Vårtecken

Jag har sett ett vårtecken! >.<


Snödroppar i rabatten. <33

Det är verkligen underbart att vandra längs vägen och se vita droppar sträcka sig mot skyn. Det gör mig så glad! Jag vill ha vår! Min vinterjacka är för varm, men som pappa säger: det kan ju börja snöa fram till och med april, så det är bäst att behälla den på - varken jag vill något annat eller inte. Hm... Ja, någon gång åker den av. :)

Joseph var underbar idag. Han stöttade mig hela eftermiddagen. Att jag har en så underbar vän, det har jag svårt att förstå. Tror inte jag förtjänar honom... Han är en äkta vän. <3
William var väldigt snäll. Han skojade med mig och fick mig att må bättre. Tack. Du är en bra vän. <3
Backi känner sig tydligen utanför här på bloggen. Han säger att jag sällan nämner honom och Oscar, så...
Jag tycker det är synd att jag och Backi ännu inte löst konflikten, som uppstått mellan oss. Jag vill gärna lösa det, men Backi verkar inte vara så sugen på det. När jag tar upp det, då sysslar han med annat och det får honom att verka väldigt ointresserad. Efter sista lektionen... Hörde jag att du kallade mig 'Horunge'??? o.O
Oscar påstår att jag gråter mycket.
Nej, Oscar - jag gråter väldigt sällan. "Typ 2-3 gånger i veckan." Öh... Va? Jag gråter nästan aldrig.

Uppdatering (9/3-09 17.29):
William och Joseph är inte gudomliga.
De är människor, precis som du, jag och alla andra. De beter sig väldigt snällt mot mig, men självklart har de sårat. Alla sårar då och då. Just nu är jag vän med dem och ovän med Backi (vilket är väldigt synd). Då är det väl självklart att jag tycker bättre om dem nu?

Blandad Storm

Just nu känns det mesta som en blandad storm. Allting åker bara huller om buller. Är det inte snö man får på rutan, då är det slask eller rent vatten. Det där vattnet betyder egentligen ingenting. Det är bara onödigt ord... som ändå skadar. Hur det känns att stå mitt i en storm, det kan jag faktiskt inte förklara. Det är som en dimma av vatten och skit. Man kan inte bara torka rutan och gå vidare, för det kommer snabbt skit på den igen.



Det blir aldrig tyst. Man hör vinden susa utanför. Man hör träden vaja kraftigt. När kommer träden falla? Och när kommer rutan inte längre orka hålla emot allt vatten, som finns på utsidan?

Vad är det som får jorden att snurra?

Vem snurrar detta stora klot? Är det Gud eller bara... ens egna livskraft?
Ja, varför fortsätter man leva? Alla upplever motgånger. Alla upplever medvind.
Vad är det som får individen att fortsätta? Är det hoppet? Om vadå? Kärleken? Drömmarna? Vad?

I mitt liv vill jag ha spänning, mysterier och... känslan att våga.
Jag har många gånger försökt förgäves. Av alla de sakerna finns det en sak, som jag verkligen ångrar. Jag ångrar verkligen att jag inte tog steget, när jag hade chansen. Hade jag vågat, hade jag öppnat ögonen, då hade livet sett annorlunda ut.  Men jag ser det positivt: man lär sig alltid något, vilken väg man än tar.

Ingen lust

Jag orkar inte vara snäll. Man försöker och får inte ens någon tacksamhet tillbaka.
Det finns människor, som är så himla otacksamma. Man försöker hjälpa, men det ändå man får tillbaka är en snäsig kommentar. Jag är trött på sånt.
I min omgivning finns det också människor, som verkligen uppskattar det jag gör. Tack för att ni visar er uppskattning. Personer som bryr sig om mig: tack. <3

Jag är trött på att vara översocial.
Det ställer bara till det.
Jag måste vara tyst.

Rikemansbarn & Fjortisar

Ja, Joseph kommer med sina kommentarer och jag kan bara tacka honom. Riktigt uppskattat att det finns personer i detta samhälle, som har åsikter och som dessutom framför dem på ett trevligt sätt.

Jag kan hålla med honom. När det gäller Rikemansbarn och Fjortisar, då har jag mina åsikter. Om det är rätt vet jag inte, men som sagt: mina åsikter...
Rickemansbarn - Det har inget med hur mycket eller lite pengar man har. Enligt mig beror det helt på hur man framför och för sig. Att skryta och tro att alla har samma tillgångar, som en själv, det är för mig ett klassiskt rikemansbarn. Alla har inte samma ekonomi, det vet alla innerst inne. Människor som tror sig vara bättre, rikare och vackrare än andra människor - de är rikemansbarn.
Fjortisar - Översminkade tjejer, som inte har någon självkänsla. Festande och fnitter är ett sätt för dem att bevisa för omvärlden att de kan något. Fjortisar har också åsikter och lägger sig i saker, som inte angår dem. Deras attityd är uppkäftig och de har ingen känsla för hur andra människor mår av deras handlande.

Tack.
Kommentera gärna DIN åsikt.

Underbara vänner

Jag måste säga att jag är så himla glad. Morgonen har varit underbar och jag är säker på att resten av dagen kommer bli toppen!
Jag vaknade halv nio och satte mig då vid datorn. Fick ett sms från Johanna. En underbar människa! <3 Vi saknar varandra så mycket och jag hoppas att våra planer på att ses i sommar blir som vi tänkt oss.
Efter det fick jag ett sms från Victoria, som frågade om jag ville åka in till stan och träffa henne, Jasmine och Niklas. Självklart! <3 Så det blir stan idag. >.<
Mirre vill också träffa mig. o.O Det var jättelänge sen vi sågs. Vi ska ses på måndag, eftersom jag inte har tid att ses i helgen. Idag är det stan och imon ska jag fira min kusin, som fyller 12 år.
Johanna, en tjej som bor här på ön
, hon och jag ska träffas någon dag. Hon är alltid lika trevlig och pratar med alla. Man känner sig så välkommen att vara med henne, även om hon och jag inte har samma stil och inte umgås med samma människor. Vi umgås nästan inget... aldrig.
Rickard är som vanligt snäll och hjälper mig, när jag inte förstår mig på Photoshop. (Nej, jag har fortfarande inte lyckats.)
På Kamrat.com, en sida som jag är medlem på, där är det en kille som smickrar mig hela tiden. :$ <3
Vad är detta? Varför har jag helt plötsligt blivit så... omtyckt av okända människor?

Jag har verkligen underbara vänner! <3
Inte bara de jag nämt i detta inlägg står mig nära. Jag har ju killarna och Alle i klassen. <33
Hur kommer det sig att jag blivit omgiven av så underbara människor?? <333

Kramar i Drivor till alla mina vänner! <33

Skönheten & Odjuret

I kvällens Let's Dance dansade Annika och Magnus till filmmusiken från 'Skönheten och Odjuret'. Jag blev väldigt rörd. Det var otroligt vackert och jag var på väg att... blöta ögonen. Jag har nu bestämt att jag ska se den tecknade filmen imon. <3



Det finns ingen vackrare film är 'Skönheten och Odjuret'. Enligt mig slår inte ens Titanic denna kärlekens film. Den har ett så underbart budskap; Att insidan är så mycket viktigare än utsidan. Jag tror världen skulle fungera bättre, om alla tänkte så. Då skulle man inte döma ut de personer, som "inte ser ut som oss". Och det där ordet: "oss". Jag hatar det på något sätt. Att man kan döma personer och dela in oss alla i grupper. "Vi" och "dem". Vad är det som får oss ta avstånd från andra människor? Beror det på att de kanske tänker på ett annat sätt? Att de har sjukdomar, som förändrar deras utseende? Eller beror det helt enkelt på rädslan alla människor ibland känner, för det vi inte vet så mycket om? Det är så lätt att döma, när man inte vet hela sanningen.
Pappa berättade att han var inne på Pressbyrån en dag. I affären stod en väldigt söt tjej. När hon vände sig om, märkte pappa att hon bara hade en arm. - " Hade jag sett att hon inte hade någon arm innan, då hade jag nog reagerat olika." Det pappa menade var att man dömer personer efter första intrycket. Saknar man till exempel en arm, så betyder ju det inte att man är mindre värd? Jag förstår inte människor, som i det här fallet, resonerar emot mig. Är det någon som läser detta och känner sig träffad, då får ni gärna skriva några rader och förklara er. Tack.

En sista liten fråga bara:
Är det någon som vet om 'Skönheten och Odjuret' finns som film. Nu menar jag inte Walt Disney's version, utan en otecknad. Någon som har en svag aning? Var kan man få tag i denna film? Jag vill så otroligt mycket mer än gärna se den. Snälla, hör av er. <3

Svar på kommentarer

Ja... Jag har märkt att det ännu en gång har uppstått diskussioner på min blogg.
1. Jag älskar det! Tycker det är väldigt intressant att läsa vad folk tycker.
2. Hoppas att ingen tar illa upp. I så fall: förlåt.
3. Jag låter er står för era åsikter.
4. Tack för kommentarerna och era åsikter. <3

/Jasmine

Drömmar och önskan

På svenskan läser jag Hjalmar Söderbergs roman 'Doktor Glas'. Än så länge har jag inte riktigt fastnat för själva handlingen i boken. Denna fredag fastnade jag där emot för miljöbeskrivningarna. Utan att tänka speciellt mycket flög mina tankar iväg och hamnade i gräset längs Göteborgs kanaler. Där vill jag ligga hela sommaren! När våren kommer och det är tillräckligt varmt att sitta ute om kvällarna, då solen fortfarande skiner långt in på kvällstimmarna, då vill jag sitta där i gräset. Vad jag ska göra där, det vet jag inte. Att bara sitta där helt ensam och studera människor, läsa en bok, skriva noveller och dikter... eller kanske umgås med de underbara människor jag har runt omkring mig? Snälla? (a) <3 Någon som vill tillbringa sommarens dagar på Göteborgs gröna marker?


Maskrosor! (a)

Gud vad jag längtar till våren, som nu är på väg! Ja, den har faktiskt redan kommit. Det första jag hörde imorse var klackandet av mina stövlar, fåglar som kvittrade och sjöng in våren. Luften är fri och jag blir bara så himla glad! :D <3
Vår, vår - underbara vår!

Grädde i chokladen

Jag känner att det har varit väldigt mycket fika den senaste tiden. Efter skolan åkte jag in till stan och träffade Emma och hennes kompis Matilda. Det var väldigt mysigt - verkligen! <3 Vi gick till Café Festival i Nordstan. Emma - underbara Emma - bjöd både mig och Matilda. Verkligen snällt. Jag tog en macka och en varm choklad med grädde. Jag känner mig väldigt bortskämd. Tidigare i veckan var det ju Alle som bjöd. Jag har verkligen underbart snälla kompisar. <3 Tack så mycket.

Ikväll kommer Let's Dance. Nu är det faktiskt lite spännande att sitta och se det. >.<
Kramisar till Världens folk


Hål i strumpbyxan


Mina strumpbyxor...

Vad tycker DU om hål i strumpbyxorna?
Är det ovårdat? Sexigt? Billigt? Horigt? Eller något annat?

Skriv gärna din åsikt... :)

Nästan klar

Jag är nästan klar med arbetet. Har i alla fall skrivit det som måste göras: konstnärenes liv och hans konst. Jag är trött på skiten. "Om du siktar på ett högre betyg så har du också med en sida där du analyserar det verk av konstnären som du jobbar med." Vet inte om jag orkar. Får se. Vill spela Sims ikväll, men det hinner jag inte, om jag ska till Ungdomsgruppen. Vi ska se film ikväll. Inte jätteviktigt att komma, samtidigt är det skönt att komma iväg lite. Men jag vet inte... Just nu vet jag ingenting. Haha, börjar väl få fyrkantiga ögon nu också. Har ju suttit hör större delen av dagen. Faktiskt inte mycket tid vid Sims, mest med arbetet. Ja, jag har varit duktig och jag förtjänar de cookies jag tagit under dagen.

Trött.

Plättar med Hallonsylt

Tog en paus från allt jobb. Gick ner i köket och stekte plättar. Hallonsylt till det. Nu känns det som att jag kan sätta igång med arbetet igen... i alla fall en stund, sen får vi se. Jadu... Det har inte hänt mycket idag och kommer nog inte göra det heller. Jag menar... Är inte i skolan, så jag slipper smågnabba med Backi eller någon annan. Jag slipper må dåligt för att jag inte hänger med på någon lektion. Det enda jag egentligen kan må dåligt för, är stressen jag känner inför att kanske inte bli klar med arbetet...

Tröttsamt

Detta tar väldigt lång tid - längre tid än jag trodde. Först ska man hitta information, sen ska man sätta ihop allt. Antar att jag bara har mig själv att skylla, eftersom jag inte börjat med arbetet tidigare. Jaja, allting tar sin tid och någon gång lär jag ju bli klar. Vet dock inte om jag hinner vara med på Ungdomsgruppen idag. Det återstår att se. Jag har 7 Word-dokument uppe! xD Herregud, hur kommer detta sluta. Det är dock bara tre sidor som ska skrivas ut...
Jaja, jaja, jaja... Det tar sin tid...

Tankar inför skolavslutningen

Fick en kommentar av Joseph. Han verkar känna precis som jag inför skolavslutningen. Även om jag inte umgås med alla i klassen, så kommer jag sakna det. Just nu är jag och Backi inte speciellt bra kompisar (Snälla, kan vi inte lösa det?), men jag kommer verkligen sakna honom. Alla kompisar man umgåtts med under dessa fyra år. Det har varit en speciell tid och jag har lärt mig väldigt mycket av er alla. Själklart lär jag mig fortfarande... Sen, efter att vi slutat nian, kommer jag också lära mig, men då av andra människor, med andra bakgrunder. Ja... Tiden går och snart är vår.

/Jasmine

Skolarbete, men ledig

Visst är det underbart med studiedagar? Man slipper stressa iväg till bussar, man går upp när man vill och äter när man är hungrig. Det finns inga tider och passa och heller inga jobbiga människor runt omkring. Man är ensam, lugn och harmonisk. Underbart. Det passar mig perfekt.
Vaknade vid kvart i åtta, men halvsov en timma efter det. Gick upp och startade Sims. Har faktiskt inte spelat så länge. Nu ska jag börja med min bilduppgift, som ska vara färdig imon. Hoppas verkligen att jag inte stöter på en massa problem. Då blir det inte roligt för mig - det kan jag lova.

Som lunch idag ska jag steka plättar. Nej, det är inte jobbigare än att steka pannkakor. Det känns som att det går fortare och sen har man hela tiden något att göra. Dessutom slipper man ge mer disk till diskmaskinen, eftersom man endast behöver en gaffel och ingen kniv. Det är ju onödigt att dela så små plättar. Ja, jag vet att jag i vanliga fall delar min mat tusen gånger (eller hur killar?), men när det gäller plättar - då slevar jag i mig utan att dela först.

Kramis och lycka till med allt! <3

Glass, när våren nalkas



Årets första glass: Solero Berry Berry.

Alle var så himla snäll och bjöd mig på glass. Jag måste göra det samma för henne - kanske i sommar?
Jag har verkligen vårkänsla i kroppen. På rasten gick jag och Alle en kort promenad runt skolan. Luften är så frisk och... vårig (Nej, det är nog inget ord.), vilket jag tycker är underbart! Jag ser så himla mycket fram emot våren och sommaren. Man slipper dessa *tänka på ett ord, men inte skriva* varma kläder och man kan gå till bussen i kortkort och munkjacka. Underbart verkligen! <3 Sen kan jag självklart vara ute senare på kvällarna och ta massa fina bilder (= ännu fler bilder att framkalla = fler bilder att ta hand om och göra Scrap-booking av). Att äta ute på altanen, det längtar jag också efter. Sitta i en skön stol utomhus... och bara ta det lugnt i solen, skuggan eller bara... springa runt och skrika. Ja, det är något jag alltid har lust med, när sommaren kommer. Kände verkligen det förra året. (a)

Vår-Pussar
/Jasmine

En kopp kall mjölk

En kopp ska det va'!
Ja, det är en väldigt stor skillnad att dricka ur koppar och att dricka ur glas. Koppar är mer... bekväma att dricka ur enligt mig. Det blir mer mysfaktor över det hela. Tända ljus är mysig, men inte riktigt min grej. Sen tar det lång tid att tända ljusen - i alla fall om man jämför med att ta ner en kopp istället för ett glas. Jag nöjer mig alltså med en kopp mjölk, saft, te eller annat, för att känna mysfaktorn i kroppen. >.< <3

Choklad, Kanel & KaffeLatte

Jag och Alle bestämde oss för att gå och fika i Haga efter skolan. Alle ringde Oscar, men han låg hemma och var förkyld Stackaren. Jag ringde William, men han var också sjuk. Joseph och Backi var också borta idag av olika anledningar. Så ja, det blev jag och Alle som satte oss på Café Husaren i Haga. Väldigt mysigt. Tjejsnack med en underbar kompis. <3


Jag: Stora Kanelbulle och en Varm Choklad
Alle: En sorts Latte med något speciellt te i (Förlåt, jag har glömt namnet.) och en bit hallonpaj med vaniljsås.
Tillsammans: En KaffeLatteBit.

Mycket mysigt. Jag längtar redan till nästa gång. Då kanske fler vill och kan följa med? (a)


Katter och Hårbollar



Att bli väckt av en katt, som vränger sin mage ut-och-in, är inte det trevligaste. Vaknade vid fyra - varför vet jag inte. Det var inte precis lätt att somna, när min kompis här finns nedanför min säng och brutalt spyr upp en hårboll. Mys...

Kunde som tur var somna om, men sov inte bra. Mardrömmarna kom stup i kvarten. Inte direkt det bästa att vakna och vara livrädd för vad som kan finnas i rummet. Jag är en av de mest lättskrämda människorna i denna värld - det är ett som är säkert. Drömde allt från en mobil med blodrött batteri till... att bara vakna och vara livrädd. Vet inte varför jag är så rädd. I lördags, efter en lång dag och en stund vid datorn, längtade jag efter en skön dusch... men så blev det inte. Jag var så himla rädd. Tänkte på massa läskigt jag sett på senaste tiden (en karaktär i skräckfilmen, som vi såg på spanskan och en bild på Lenin, som finns i historiaboken). Att jag aldrig lär mig, att det inte finns några "spöken" eller vad jag ska kalla dem. När jag stod där i duschen under det varma vattnet, försökte jag intala mig att det inte fanns något att vara rädd för, men jag lyckades inte så bra. Tänkte att när som helst kunde någon långsamt trycka ner handtaget. Det blev alltså en väldigt snabb dusch och en springtur upp för trappan. Rädd och andfådd gick jag och la mig...

Sköna Söndag

Natten var... bra. Mörk. Klockan blev dock närmare ett, innan jag somnade.
Vaknade kvart över nio och satt vid datorn en timme senare. Dagen var väldigt weird. Vi åt frukost halv tre! xD L sov till kvart över ett och sen... tog det väl sin lilla tid att ta fram 'den så kallade frukosten'.
Hade spelat Sims hela dagen, så jag kände att det kanske var dags för något annat. (Bra tänkt av mig, eller hur? (a)) Prov på tisdag (Ja, jag har varit duktig och tagit med mig böckerna hem.), så jag satte mig med skolmaterialet en stund. Väldigt stolt är jag över mig själv. Ännu mer stolt blev jag, när jag - trots sysselsättningen - gick ner till L och såg på film med henne en stund (Jag skulle ju plugga!). Då var det en tjej som verkligen skulle visa alla andra, att hon var tillräckligt smart - att hon skulle lyckas. Det gav mig sån inspiration! Stack upp och plugga direkt! Med hjälp av filmen och muffins, som jag bakade idag, lyckades jag plugga en stund. Mycket bra. Well done.


Mina muffins!
Tack Rickard, för att du hjälpte mig fixa bilden. <3

Vi har inte ätit middag än. Det blir rester från kalaset igår. Jag kanske tar resterna från fredagens middag. Det var starka Wraps, men det var gott. <3

Kramis


RSS 2.0