Tre arbetsdagar

Jag tog paus i min ledighet och jobbade enligt plan dessa tre vardagar. Jag såg fram emot att gå till jobbet i onsdags morse. När jag lämnade arbetet idag fredag kände jag mig stolt över min arbetsprestation. Jag fick gjort en hel del dessa tre dagar och kaoset som jag upplevde mig ha lämnat där i mitten av december, då jag gick på jullov, var mer hanterbart efter att ha fått många timmars arbetsro. Kanske är det först idag jag känner att jag faktiskt kan vara ledig. För att jag hade mer ro när jag lämnade arbetet denna gång. För att jag mår allt bättre efter två veckors sjukdom. Nu tar jag helg och långledigt!

Vår fredagskväll.
 
Lillen åkte till sin farfar och bonusfarmor idag så jag och R är bara vi två, utan barn. R hämtade mig från jobbet, vi åkte till ett köpkvarter och kom hem med en ny torktumlare. Som jag har längtat (i flera år) efter att kunna torktumla täcken, kuddar och handdukar! Vi åt hämtmat till middag och såg ett avsnitt av På Spåret. En himla bra fredagskväll!
 
Önskar dig en fin helg.


Julhelgen

Julhelgen med dess firande, familjetid och mat är till enda. Jag andas ut. Det har varit fullt ös och jag har saknat den där julefriden. Samtidigt vill jag beskriva vår julhelg som fröjdefull, absolut. Nedan följer en summering.

lördag den 23 december
Tillsammans med min pappa och R's pappa med fru samlades vi framför teven i vårt vardagsrum för att spela Bingolotto på Uppesittarkvällen. Det var ett himla drag när vi stämplade våra lotter för fullt, några av oss med fler än en lott per person. Granen stod där så grön och grann. På skänken i vardagsrummet var det uppdukat med skinksmörgås, pepparkakor, glögg, julmust och julgodis.

Uppdukat med godsaker under Uppesittarkvällen.

söndag den 24 december - julafton
Med delar av våra respektive familjer firade vi julaftonen i vårt hus. Det blev en fröjdefull jul från morgon till kväll! Lillen började dagen med att överraskas av en tom grötskål på trappen och en liten klapp från tomten som varit på besök under natten. Vi såg sista avsnittet av årets julkalender - en av de bättre vill jag påstå. Till lunch åt vi risgrynsgröt och skinksmörgås. Lagom till Kalle Anka satte vi oss i soffan för att mumsa glögg, pepparkakor och godis. I år blev det julklappsleken och besök av tomten tidigare på kvällen. Julbordet åt vi därefter. Aftonen avslutades i soffan framför en svensk julfilm som gav perspektiv; så mycket drama var det inte hos oss denna jul, om än jag insåg att julafton sällan är min bästa dag på året.

Julbordet tog sin början.

måndag den 25 december - juldagen
Ett julfirande i mindre skala blev det på juldagen då vi fick besök av R's mamma med familj. Vi drack glögg och mumsade godis, åt rester från gårdagens julbord samt fikade på julig tårta som gästerna tagit med sig. Lillen fick öppna klappar från gästerna. Tillsammans med sin farbror satt lillen och byggde lego på vardagsrumsgolvet - så gulligt att se.

Julfika på juldagen.

tisdag den 26 december - annandag jul
Tidigare idag körde vi min pappa till tåget. Sedan dess har vi kompletteringshandlat mjölk, städat badrum, bäddat rent, kört en tvättmaskin och fått i oss middag. Jag har duschat samt packat väskan inför imorgon då jag återgår till jobbet. Tre dagar ska jag arbeta, sedan är jag åter långledig.

Önskar dig ett bra avslut på året.


Tredje veckan i december

Vår lediga vecka innan jul blev istället en (andra) vecka med sjukdom. Min ögoninflammation håller i sig och jag går nu på antibiotika. En kraftig förkylning med halsont, påverkade bihålor och molande värk i höger öra gör mig matt. Jag sjukskrev mig faktiskt från jobbet istället för att som planerat ta semester.
 
Rofylld decemberkväll i vårt hem.
 
Det är jobbigt att vara sjuk, speciellt i juletid när sinnena gör mycket för att komma i julstämning. Här hemma har vi under veckan ändock bakat inför julen och klätt julgran. Vi fortsätter mumsa glögg och pepparkakor. Jag smakar på senapen som är stark och rocky roaden som är söt, men annars smakar det mesta svagt. I vårt hem har jag besök av delar av familjen, det betyder mycket. Lillen är så glad och full av energi. I natt har vi haft tomten på besök för att smaka av gröten vi ställde ut till honom. Julfirandet kommer fortsätta under dagen. I godan ro, hoppas jag. Med sjukdom och trötthet av ett intensivt arbetsår har jag inte energin jag önskar.
 
Granen står så grön och grann i vårt gröna vardagsrum.
 
Avslutningsvis önskar jag dig och dina nära en riktigt god jul!


Tredje helgen i advent

Den tredje helgen i advent hade vi min mamma på besök. Hon kom med tåget sent på fredag kväll och stannade till söndag kväll då hon for hemåt. Det var mysigt att ha henne här. En vecka innan julafton var justöket blygsamt påbörjat och vi fick fika lussebullar och pepparkakor till kaffet. Jultomten hade gjort ett särskilt stopp hos oss medan vi var hemifrån på lördagen och lämnat julklappar till de boende i vårt hus och till vår gäst. Att öppna julklappar tillsammans var mysigt och vi fick tillfälle att spela de nya sällskapsspelen som lillen fick av sin mormor. Årets julgran inhandlade vi på en lokal julmarknad. En fin tredje adventshelg med ro (och sjukdom) inför den stundande högtiden.

Adventsfika med lussebullar, mjuk pepparkaka, vanliga pepparkakor och kaffe.


De sista decemberveckorna i min Bullet Journal

Som en fortsättning på sidorna för december i min bullet journal (se här) visar jag nedan veckouppslaget för månadens sista två veckor. På respektive dag finns plats att skriva den där att-göra-listan.
 
De sista decemberveckorna i min Bullet Journal.


Andra veckan i december

Andra veckan i december blev inte som planerat. Efter att ha firat advent hemma hos R's mamma (till inlägget) påbörjade vi sista veckan innan julledighet. På måndag eftermiddag behövde vi dock brådskande hämta lillen från förskolan - han hade fått ögoninflammation. Lillen var hemma hela veckan och började alltså sitt jullov tidigare än väntat. R gick på långledigt i onsdags på grund av vab. Själv jobbade jag intensivt in i det sista till fredagens arbetsdag tog slut. Jag är trött efter denna höst med mycket jobb och få arbetsdagar med återhämtning på schemat. Det ska bli skönt med ledigt!
 
Årets lussebak blev klart lagom till lucia.
 
Under veckan hemma med vab passade jag på att baka lussebullar till lucia. Dem mumsade vi på till förmiddagsfikan med luciatåg på i bakgrunden. Jag och lillen bakade en mjuk pepparkaka till julknytisen på mitt jobb. Både jag och R har nu smittats med ögoninflammation. Tur att jag slipper gå till jobbet imorgon!


Tack för denna termin

Chokladask som tack till förskolepersonalen för denna termin.
 
Med en chokladask tackade vi personalen på förskolan för denna termin. Jag la asken på lillens hylla i samband med att jag tog med hans samtliga tillhörigheter hem tidigare i veckan. Egentligen skulle lillen ha gått sin sista dag innan julledigt imorgon, men på grund av ögoninflammation har han varit hemma denna vecka och därmed börjat sitt jullov tidigare än planerat.
 
Jag, R och lillen tycker alla att det ska bli skönt med ledigt, att få vara hemma tillsammans och att slippa vara drillade av klockan och vardagens intensitet.
 
Hoppas att du också får tid för återhämtning under årets avslutande dagar. Ta hand om dig.


Andra första advent

Traditionen att åka på adventsfika hem till R's mamma höll vi i även i år. Dock åkte vi dit först på andra advent, vilket R's mamma gjorde till en andra första advent. Vi fick försmak på julbordet i form av Jansons frestelse. På fikabordet stod en inspirerande mängd godsaker uppdukat - allt med smak av pepparkaka eller saffran.

Andra första advent hemma hos R's mamma.

Hoppas att du också har fina dagar i adventstid.


Första veckan i december

Den första veckan i december har bjudit på julstämning och mysiga stunder, däribland vad som summeras nedan.

♥ adventspyntat hemmet
♥ mumsat glögg och pepparkakor
♥ sett avsnitt av årets julkalender
♥ besökt en julmarknad


Snön låg vit i Trosa där julmarknaden samlade folk från när och fjärran.

handlat julklappar
♥ satt en krans på ytterdörren
♥ sjungit julsånger
♥ tänt första ljuset i advent
♥ pepparkaksbak med min lilla familj
♥ sett amaryllisen blomma

Julig krans på vår ytterdörr - så glad för den!


Summerar november månad

När hösten gick mot sitt slut enligt kalendern föll snön vit över ett nu vitt och glittrande Stockholm. I år kom vintern precis lagom känner jag. Gråa november hann göra sitt, adventstiden närmade sig och nu står vi här med stundande julkänslor och förhoppningar om en vit jul. Nedan följer en summering av min november månad.

♥ (För) Intensiva arbetsdagar.
♥ Spelat många timmar mobilspel.
♥ Disco i vardagsrummet med lillen och R. Livskvalitet i sin enkelhet!
♥ Handlat second hand i sällskap av en vän.
♥ Firat Fars Dag med R's familj på besök.

Hembakad tårta till Fars Dag, se fler bilder här.

♥ Yogat i vårt vardagsrum - vid mer än ett tillfälle.
♥ Oro relaterat till min arbetsplats.
♥ Hemlagad gulaschsoppa till lunch.
♥ En vardagskväll åt jag middag med en relativt nyfunnen vän. Vi blev presenterade för varandra när vi båda gick på rehab. Det har visat sig att vi har mycket gemensamt och när vi ses pratar vi i mun på varandra - det är härligt!

Middagsdejt med en vän.

♥ Åkt buss med lillen.
♥ Lekt i snön med lillen och R.
♥ Haft syster med sambo på besök.
♥ Köpt de första julklapparna för i år.

Med önskan om att du får en fin start på december månad.


RSS 2.0