Tid i trädgården

I denna för oss nya trädgård möts vi av glädjande överraskningar för var dag som går. Våren kom och med den snödroppar, krokusar och scilla. I våra rabatter växer även pärlhyacint och tulpaner. Buskar och träd visar på knoppar som snart brister. Och rabarbern har tittat fram ur jorden och får mig att längta alltmer efter skördetid!

Rabarbern tittar fram i vår trädgård.

De senaste två helgerna har vi tillbringat tid i trädgården. R har krattat löv och sått gräsfrön. Jag har planterat kryddplantor och en blåbärsbuske, satt potatis och sått rotfrukter. Lillen har hjälpt till, främst med att vattna rabatter, pallkragar, gräsmatta och sig själv. Det känns som att våren kom sent i år, att kyla ligger kvar längre in på vårkanten. Eller så är det min längtan efter sommar och skördetid som inte riktigt överensstämmer med vårens premiär.


Ett nytapetserat vardagsrum

Sedan någon vecka tillbaka har vi en härligt mörkgrön färg på vardagsrummets väggar. Jag är mer än nöjd! Dessutom är jag stolt som en tupp över att tillsammans med min R ha målat tak och tapetserat på egen hand. Den där snabbkursen jag fick av min far inför att vi i februari tapetserade om i lillens rum (se här) gav mig en bra grund. Visst är det lappat och lagat på sina ställen, men överlag är jag så väldigt stolt över resultatet.

Ett nytapetserat vardagsrum.

Under det halvår som vi har bott i huset - och många fler år än så - har vardagsrums-väggarna varit täckta med en neutral beige tapet. Med åren har den blivit sliten och fått avtryck av det liv som levts i detta hus, däribland med synliga märken av möbler, tavlor och upphängda teveapparater (i plural). Det var helt enkelt dags att tapetsera om. Här kan du skymta hur vårt vardagsrum tidigare såg ut.


Den där hallmöbeln

Den där hallmöbeln.
 
Sedan några veckor tillbaka står denna hallmöbel självklart i vår inre hall. Den gör sig så bra där! Efter att ha bott ett halvår i huset kom jag fram till att det är just en sån vi ska ha. Den är inte så djup, lagom bred och höjden gör sig passande för att lägga ifrån sig mobiltelefon eller annat som enkelt läggs ifrån sig i vardagen. I nedersta lådan har lillen sina vantar och mössor. I de två andra lådorna finns plats att förvara skor. Hallmöbeln kostade en tusenlapp på IKEA och bidrar nu dagligen till ökad hemtrevnad. Jag är nöjd!


Vårkänsla i vårt hem

Aprilsolen gör mig gott! De senaste dagarna har jag druckit kaffe i solen, fikat på vår altan, klätt mig i vårskor och tunnare jacka samt sett vårblommorna titta fram i gräsmatta och rabatter. Det är så härligt och jag njuter av den efterlängtade våren som nu äntligen är här.

Ett grågrönt bäddset från IKEA bjuder in vårkänslan i sovrummet.

Också i vårt hem har våren fått flytta in. I helgen bäddade vi med ett vackert bäddset från IKEA. Den härligt grågröna nyansen skapade vårkänsla i sovrummet (och var dessutom sköna att sova i). Lite extra förtjust är jag i de klädda knapparna vid påslakanets öppning och i den markerade kanten på örngottet. Tänk vad lite sol, vårblommor och nya inredningsdetaljer kan göra för humöret!


Trädgårdslängtan

Trädgårdsmagasin som förstärker längtan efter tid i trädgården.

Den där längtan efter att få ägna tid åt vår (!) trädgård blir allt starkare. Sedan en månad tillbaka är det just det jag går och väntar på; att våren ska komma. Än finns någon enstaka snöfläck kvar på vår tomt. På gatan utanför har grusets sopats bort. I våra rabatter tittar något grönt (tulpaner har jag fått veta av grannen) fram lite försynt. I en sluttning på baksidan av huset står några tuvor med snödroppar. Åhh! Snart kan jag gå ut och utforska mer av vad som växer på vår tomt. Snart kommer tiden då jag kan plantera ut mina kryddbuskar i en pallkrage. När frosten inte längre besöker oss nattetid eller tidig morgon kan jag börja så grönsaker och sätta potatis. Min trädgårdslängtan är stor!

Du får gärna dela med dig av tips och inspiration - skriva några rader i en kommentar till detta inlägg!


Påskhelgen 2023

Det har varit skönt att vara långledig från vardagen och fokusera på annat. Under påskhelgen har vi främst lagt tid på att måla och tapetsera i vardagsrummet. Halva tapetseringen är gjord, förhopningsvis färdigställer vi projektet den närmaste veckan. Påskfirandet har i år bestått av äggjakt och påskfika hos en barnfamilj i granskapet. Det blev verkligen trevligt! Att få vara del av en gemenskap är betydelsefullt.

Hembakade kalaskakor till påskfikat!

Till fikat tog jag med mig hembakade kalaskakor. Kakburken fick även medfölja till R's familj som vi åt påskmiddag hos på påskaftons kväll.

Denna annandag påsk drack jag den där efterlängtade koppen kaffe i vårsolen! Vi dukade upp eftermiddagsfika på altanen, denna för oss nya uteplats som tillhör huset som sedan ett halvår tillbaka är vårt. Livet kändes lite extra fint just då. Jag är tacksam för det jag har.

Efterlängtad fika i vårsolen.

Hur var din påskhelg?


Påsken tar sin början

Glad påsk! Hemma hos oss är det i år för ovanlighets skull pyntat med kycklingar i gult och små kaniner i olika kulörer. Dekorationer i porslin samsas med mer barnsliga kreationer från nittiotalet då jag och min syster var barn. Vår lillprins på två och ett halvt år har också bidragit till påskstämningen med ett pyntat ris och en "mamma-tupp" som innan dess var en pappersrulle. På trappen till vårt hus liksom på köksbordet står en påskgrupp med gula påskliljor. Nu tar påsken sin början!

Påskstämning i vårt hem och vårkänslor i min bullet journal (se mer).

Vi är nog alla tre rätt trötta av vardagen och en ledig långhelg uppskattas. Vi ska utnyttja dessa lediga dagar i följd och måla och tapetsera om i vardagsrummet. Påskstämning får vi på påskafton då det väntas äggjakt och fika hos en barnfamilj i närliggande hus samt påskmiddag med del av R's familj på kvällen. Jag ska njuta av ledigheten.

Hoppas att du får en fin påskhelg!


April i min Bullet Journal


Välkomnar april i min bullet journal!

Med ett vårigt första uppslag välkomnar jag april månad i min bullet journal! Denna månad har jag använt mig av ett härligt ark med stickers (som också används i min trädgårdsjournal, läs mer här), en varm gul penna samt de vanliga svarta och grå pennorna för stödlinjer, bokstäver och dekor med mera.


Månadsuppslag för april.

Månadsuppslaget för april är en stor kalender med plats för notiser i vänstra hörnet och att-göra-listan i högra marginalen. Denna månad har jag betydligt färre saker planerade jämfört med föregående månad, så det borde räcka med detta upplägg (vilket det gjorde i mars).


Habit tracker, mood tracker och skattning av inre harmoni i april.

På ett samlat uppslag har jag månadens habit tracker i form av små kalendrar och mood trackern som består av trettio små nyckelpigor. I nedre kant har jag en för mig ny indikation på hur jag mår, nämligen en skattning av upplevd inre harmoni - zen. Sedan en tid tillbaka upplever jag mig ha svårt att komma till ro, vilket jag nu framöver vill skatta för att skapa mig en uppfattning om hur harmonisk jag är under en viss tidsperiod (jag börjar med en månad).

Sidan En rad om dagen för dagoboksanteckningar i korthet.
 
Slutligen har jag sidan En rad om dagen som ägnas åt dagoboksanteckningar i korthet. Det ger mig förutsättningar att reflektera ytterligare en gång kring hur dagen har varit och vad jag vill ta med mig vidare.

Önskar dig en härlig vår!


RSS 2.0