Studentkortet till Katja


Studentkortet till Katja

Mitt första studentkort har jag nu lämnat bort. Min vän Katjas studentmottagning var mycket fin, väl organiserad och lagom komplicerad. Många gäster, god mat och trevliga minnen. Jag hoppas att min mottagning blir minst lika bra - hon satte ribban högt. Dock har min vän inte möjlighet att medverka under firandet hemma hos mig, men hon kommer till mitt utspring vilket gläder mig.

Katja är den enda vännen jag har som tar studenten i år och som inte går på samma skola som mig. Jag kände därför att ett handgjort kort var på sin plats. Dessutom har jag och Katja känt varandra sedan lågstadiet. Klart att en fin vän ska ha en extra speciell gåva.

Vad skulle du ge bort i studentpresent till en vän?



Avstår från skolans bal

Ikväll anordnas balen för eleverna på min gymnasieskola. Jag har valt att inte gå - av många anledningar. För det första tycker jag inte att det är värt pengarna. Att betala sexhundrafyrtiofem kronor för en kväll där det ingår bussresa till och från Marstrand, trerätters middag, underhållning och tal samt vals - i många fall en knagglig sådan, kan tänkas - känns inte lockande. Framför allt känns det inte riktigt hundra att lägga ner lite för mycket pengar på en vacker balklänning när jag samtidigt inte trivs med de flesta på skolan. Vi har helt enkelt inte hittat varandra och jag slutade att försöka efter mitt första år på skolan... Trots alla pengar och tankar kring huruvida jag kommer att trivas på balen eller inte är det främst resan hem som jag drar mig ifrån att få uppleva. Det må vara roligt att klä upp sig, äta gott, dansa fint, skratta av glädje och umgås med vänner, men - ja, här kommer ett stort men - resan hem kommer säkerligen inte att vara den trevligaste. Eller mest hälsosamma. Då jag har väldigt svårt - näst intill fobi - för personer som inte kan behålla maginnehållet utan istället väljer att stöta upp det igen känner jag att en bussresa hem med unga vuxna som har druckit för mycket alkohol inte är något jag vill vara med om. Fylla på en buss mitt i natten säger jag helst nej till. Dessutom... Ja. Det är väl typ det. Pengar, knappt intresse och oro inför resan hem, det är mina tankar i stora drag. Jag vet inte om jag gör rätt som har valt att avstå, men det känns bra.

En god vän till mig hade svårt att förstå mitt beslut. Han påstår att studentbalen är något man får uppleva en gång i sitt liv - och han har rätt, självklart. Och jag kommer säkert att ångra mig senare, det tror jag nog. Samtidigt; om det är något jag har lärt mig under min tid på gymnasiet så är det att inte göra något man inte känner sig bekväm med. Och jag skulle inte känna mig bekväm under balen, så väl tycker jag inte om stämningen på min skola. Och att plåga sig själv - och dessutom frivilligt lägga ner pengar på det - det känns bara dumt. Men visst, jag har ju faktiskt avstått från skolans bal - den upplevelsen kan jag inte återfå.


Mitt första studentkort


Studentkort till en vän

Jag har gjort mitt första studentkort - någonsin. Jag vill påstå att jag är nöjd, men om jag fick önska hade jag velat göra det bättre. Men för att vara första gången antar jag att det är okej... Häromveckan köpte jag en passande stämpel inför just tillverkning av studentkort samt pärlor och strass i gult och blått. Detta år ger jag bara bort ett studentkort, men tillverkningen kommer att fortsätta. Dessutom ska de skickas ut tackkort till de som kommer på min studentmottagning. Jag tror att jag kommer få nytta av mina inköp, trots att det jag köpte är väldigt inriktat på en specifik tillställning.


Om en vecka tar jag studenten

Tre år av mitt liv och snart är det över. Min gymnasietid avslutas om en vecka. Det känns både vemodigt och spännande, men vid tanken på studenten känner jag mig oftast förväntansfull. Att ta studenten innebär att jag kan göra något med mitt liv. Och jag har längtat! Gymnasietiden må vara en fin tid, men jag kände mig färdig med den redan för ett år sedan. Dessutom har jag inte haft samma behov av att vara "tonåring" som jag kan tänka mig att många andra unga vuxna har haft - och fortfarande har (tragiskt nog?). Jag antar att jag var tonåring tidigt i mitt liv, under högstadietiden som för alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat.

Om en vecka tar jag studenten!


Sverige vann ESC 2012!


Bild från Metro

Och i natt står Loreen, den vackra unga kvinnan från Västerås, som vinnare av Eurovision Song Contest 2012 i Baku, Azerbaijan. Hennes låt Euforia tog hela Europa med storm och hon fick uppskattning från samtliga länder - hela 42 stycken - bortsett från Italien. Är det inte underbart?! Själv var man lite euforisk när det stod klart att Sverige med Loreen som representant står som vinnare av årets stora musiktävling. Fantastiskt! Helt fantastiskt. Nästa år är det Sverige som står som värdland för Eurovision Song Contest, det kan inte bli annat än spännande. Grattis Loreen!


Tid för syren


Tid för syren

Jag passerar en syrenbuske och jag känner hur den doftar.
Sommar. Sol. Skolavslutning.
Alltid blommar den vid vårens slut, vid sommarens början.
Tid för syren. En doft av syren.
Så många minnen, smaker och skratt i sällskap av syren.
Barnens blomma, visst är det så.


ESC 2012 - The Big Five

För att finansiera Eurovision Song Contest krävs en hel del pengar, självklart. För de största summorna står The Big Five; Storbritannien, Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland och självklart värdlandet som i år är Azerbaijan. För detta är de garanterade en plats i finalen - något som jag tycker är helt okej, speciellt i år.


Eurovision Song Contest 2012 (The Big Five)

Storbritannien - Ett bidrag som är härligt att lyssna på och som dessutom sjungs av en man som tydligen är mycket känd... När denna information träffar mig känner jag mig ung, inte alls speciellt duktig på kultur och aningen... opartisk. Oavsett om det är en kändis som sjunger eller inte ska låten bedömas för vad den är och jag tycket att den är helt okej, kanske till och med bra.

Frankrike - Jag tycker att den är underbar att lyssna på! Låten gör att glädje sprids inom mig och sångerskas röst har sådan volym. Jag tror absolut att hon har kapacitet att vinna tävlingen. Dessutom är videon så himla fin.

Italien - En maffig låt som är skön att lyssna på. Absolut ett bidrag som är värdig sin plats i finalen. Sen att sångerskan är vacker är ju bara ett plus.

Azerbaijan - Vackert, visst. Jag har dock svårt att känna något för låten. Bidraget känns som en ballad i mängden, den sticker inte ut.

Spanien - Hon har en himla pipa, det är inte ens värt att diskutera. Bidraget platsar i finalen, ja. Jag skulle dock inte lägga min röst på henne...

Tyskland - En så underbar låt! Jag nynnar redan på den. Vackert, känslosamt och helt i min smak. Dessutom är han snygg! En vinnare? Absolut!

Vad tycker du om The Big Five i årets Eurovision Song Contest?
Förtjänar de sin plats i finalen? Varför/Varför inte?


Pumps - det är kärlek

Jag kan bara inte låta bli att tycka att just pumps är det snyggaste man kan bära i skoväg. Det är enkelt, simpelt, kvinnligt och med klack. Dessutom passar pumps till det mesta. Så efter denna lilla introduktion kanske du inte bli förvånad när jag skriver att jag idag har införskaffat mig ett par i svart. Som är enkla, simpla, kvinnliga och med liten klack.


Dagens inköp: Svarta pumps

I början av april köpte jag ett par rosa pumps från second hand. Jag var så himla nöjd med dem, det var kärlek vid första ögonkastet. Men dessvärre är de för små, jag har insett det nu. Därför ligger de rosa pumpsen uppe till auktion på Tradera. Det vore fint att få tillbaka det jag betalade för skorna, men skulle de inte bli sålda får de helt enkelt stå här hemma och se vackra ut. Det är ju trots allt ett par pumps...


ESC 2012 - Deltävling 2

Och Sverige är vidare till final! Grattis Loreen! Hon förtjänar sin plats i finalen av Eurovision Song Contest som går av stapeln på lördag. I jämförelse med de andra bidragen är hon absolut en av de bästa.

Av de länder som gjorde Loreen sällskap uppe på scenen bland kvällens vinnare måste jag erkänna att jag gillade Serbiens bidrag mest. Det är en ballad; en vacker sådan som jag tycker är känslosam och härlig att lyssna på. Som kommentar i mitt lilla anteckningsblock (Ja, jag är lite av en nörd...) skrev jag att låten är levande.


ESC 2012 - Serbien: Željko Joksimović - Nije Ljubav Stvar (Official Video Clip with Sign Language)

Vad tycker du om Serbiens bidrag?
Vilket land tycker du förtjänar plats i finalen?


Ringar från Hallbergs Guld


Födelsedagspresent: ringar från Hallbergs Guld

Att fylla år har ju sina trevligheter. Dock är jag inte den som gör en stor grej av det. Gårdagen var fin; som vilken annan dag som helst, men med tårta på kvällen. Dessutom fick jag presenter, det är alltid rörande. Av L fick jag material till mitt skapande - mycket uppskattat. Mamma och hennes sambo gav mig pengar samt två ringar från Hallbergs Guld. De är inte äkta på något sätt, men ack så fina. Jag såg dem i ett reklamblad som för någon vecka sedan damp ner i brevlådan. Jag kunde inte låta bli att sukta efter dem och fina mamma kom ihåg det och gjorde mig glad. Ringarna glittrar och det sägs att det är det som tjejer faller för. Kanske därför som jag har fallit för R; hans ögon glittrar.


Födelsedag


Lappen på köksbordet

"God morgon
Jasmine

Grattis på
födelsedagen

Kram pappa"







ESC 2012 - Deltävling 1

Eurovision Song Contest 2012 är igång! Kvällens deltävling var den första av två och enligt mig resulterade kvällen i att mina favoriter gick vidare - i alla fall de flesta...


ESC 2012 - Iceland: Gréta Salóme & Jónsi - Never Forget (Official Preview Video)

Islands bidrag tycker jag är så vackert - absolut kvällens bästa bidrag! Kemin mannen och kvinnan emellan är magisk och jag blir nästan rörd till tårar. Jag tycker att deras framträdande är proffsigt och det märks att de vet vad de håller på med. Dessutom är musikvideon ljuvlig. Jag är glad att Island gick vidare till finalen på lördag.


ESC 2012 - Finland: Pernilla Karlsson - Nar jag blundar (Official Preview Video)

Finlands bidrag till tävlingen tycker jag också är underbart! Att det dessutom är på svenska är ett plus, självklart. Hela framförandet är så tänkvärt; med vacker musik, rörande sång och tänkvärd stämning. Det känns så ärligt, Pernilla Karlssons ord går rakt in i hjärtat på mig. Tyvärr gick Finland inte vidare till finalen.

Såg du deltävlingen? Gick rätt bidrag vidare till finalen, vad tycker du?


Tanke inför "Beach 2012"

Och alla laddar inför "Beach 2012". Själv står jag här oberörd. Efter diverse personliga åsikter om min egen kropp har jag kommit fram till ett faktum; jag är nöjd med den. Många gånger har jag fått höra att jag är större, men sen åttan då jag demonstrativt tappade vikt har jag fått beröm för att jag är fin. Jag må vara kurvig; med breda höfter och kraftiga lår - men jag är nöjd. Jag vill inte vara tjock, men jag måste kunna acceptera kurvorna som jag faktiskt har. Mina höftben kommer inte att minska om jag går ner i vikt. Och att höftbenen syns - är det ett tecken på att jag är smal? Hur som helst är jag nöjd; min kropp är fin och jag är redo inför sommaren. Mina komplex får helt enkelt anpassa sig.


Gammal bild på mig, 17 augusti 2010


Och himlen blev svart


Bild i repris, 17 augusti 2010

Och himlen blev svart. Svala vindar driver in över ön och ljusets kraft syns på himlavalvet. Blixtar som lyser upp och sedan åska som brummar. Plötsligt vet jag att regnet är på väg. Jag hör det komma. Vid öns stränder och klippor drar ovädret in. Det kommer allt närmare. Redan innan regnet når våra marker hör jag dropparna träffa marken. Sen kommer det; regnet. På bara några sekunder är uteplatsen blöt och ögonblicket senare forsar vatten ner längs fönsterrutorna. Åskan mullrar.
 - Skrivet idag klockan halv sju.

Det var minst sagt maffigt att höra ovädret dra in över ön. Jag stod i dörröppningen för att med beundran skåda naturens krafter. Det kändes inombords att det var tid för regn. Efter en dag av solande och tjugofem grader varmt förtjänar gräset att få släcka sin törst.


♪ Dr. Bombay - Calcutta (Taxi, Taxi, Taxi)

Sent i natt - och även nu i eftermiddags på NRJ(?) - hördes den gamla 90-talsklassikern Calcutta med självaste Dr. Bombay. Det var en nostalgitripp, minst sagt...


Dr. Bombay - Calcutta (Taxi, Taxi, Taxi)
En charmig video dessutom.


... Jag minns att jag och min lillasyster lekte i vardagsrummet i början av 2000-talet. Jag hade kommit på den brillianta leken och det var jag stolt över - jag såg det som en storasysters plikt. Leken var simpel men ack så rolig; jag och L skrattade så vi grät. I leken var vi två tanter som plockade skräp i en park. Och skräpet var självklart inte något från soptunnan utan istället hade vi rivit ut samtliga kläder från lådan med utklädningskläder och slängt ut mitt på vardagsrumsgolvet. Hur glad var mamma kan man fråga sig..? Eftersom vi skulle städa var det vår uppgift att plocka upp det som låg på golvet. Problemet - och också det roliga, uppenbarligen - var att när högen på armen blev för stor föll plagg efter plagg ner på golvet återigen. Hysteriskt roligt, jag minns så väl L's söta leende. Leken i vardagsrummet är ett minne som sitter kvar än idag och jag ler vid tanke på det. Jag och min syster har haft mycket roligt ihop - trots alla onda ord som vi har sagt till varandra.
L, jag älskar dig - det vet du.

Har du något minne till just denna låt? Dela med dig!


Tag 21


Tag 21

Efter flertalet försök att få ihop en skapelse denna kväll blev det tillslut en tag med enkel design. Jag är nöjd, i alla fall för tillfället. Antagligen ändrar jag små detaljer senare, innan den nya tagen publiceras i Kortmakeriet.

God natt.


Tillsammans på vägarna


Hem från Stockholm, 2010-06-15, se bildserie

Minnet i en bild. Jag och Rickard hade varit i huvudstaden och hälsat på. Vi åkte tillsammans hem till Göteborg. Det var tiden då han bodde här nere på Västkusten. Det känns overkligt att tänka tillbaka på den tiden. Det gick i rasande fart, det blev fel, förväntningar krossades och Rickard flyttade tillbaka hem igen. En historia vi delar. Jag hoppas att vi en dag kan åka tillsammans på vägarna återigen. Det skulle vara fint. Jag tycker om att åka bil med honom. Då vi befinner oss på resande fot och allt som kallas vardag bara passerar förbi.


Förväntansfull inför studenten


Studentmössan som ska pryda mitt huvud

Det är endast några veckor kvar till dess att jag tar studenten. Förväntningarna stiger för var dag som passerar förbi och jag känner suget i magen; spänningen, det som också kan kallas för förväntan. Jag trodde inte att jag skulle känna så starkt; jag räknade inte med att känna något alls. Det har trots allt varit tre år av mitt liv som dessvärre inte har gett mig mycket till utbildning. Samtidigt har de senaste tre åren varit år som på gott och ont har gjort att jag har lärt känna mig själv. Det är i alla fall skönt att det är över. Jag har tröttnat på gymnasietiden och på allt vad den innebär. Jag är beredd att gå vidare - och jag gör det med stor förväntan. Där finns inga direkta planer inför framtiden, men jag känner mig fri - och den känslan kan man leva länge på.


Ett fång av nejlikor


Ett fång av nejlikor

Min lillasyster L fyllde år för en månad sedan och jag fyller år nästa vecka. De senaste åren har vi därför slagit ihop våra firanden, liksom i år. Ett för min del tidigt födelsedagsfirande ägde rum igår och som gäst här hemma var mina morföräldrar. Mycket god mat och i all enkelhet, svårare än så behöver det inte vara. Fina mormor och morfar hade med sig ett fång av nejlikor - som doftar. Väldigt uppskattat, de är så fina. Dessutom har de redan slagit ut; efter knappt ett dygn hemma hos oss. Lite socker gör susen påstod mormor, jag tror att hon har rätt.


Den där koftan

När det gäller min garderob är jag aldrig riktigt nöjd. Där finns en del fina plagg som jag gärna har på mig, men att para ihop plaggen samt att hitta något som känns bra just för stunden är inte lätt. Jag letar och letar efter plagg jag vill ha - och när jag väl hittar de där kläderna som jag så gärna går klädd i kommer jag alltid på en ursäkt för att låta plagget hänga kvar i affären...


Mossgrön kofta och en silverfärgad ring

Något som jag har sökt efter länge är en kofta; en enkel sådan - helst i svart, men gärna i mossgrön om så finns. Och idag hittade jag en - som jag faktiskt köpte med mig hem. Jag stod i provrummet och valde mellan den mossgröna koftan som senare skulle bli min och en i liknande modell samt i samma färg och jag måste villigt erkänna att jag provade de båda koftorna fram och tillbaka ett antal gånger. Men tillslut bestämde jag mig och nu är jag alltså med kofta. Och med ring - från rean. Jag är mycket nöjd, speciellt med tanke på att jag knappt betalade en hundralapp för de nya inköpen.


Våga drömma om en okänd tillvaro som inte skrämmer


Solnedgång på ön, 14 januari

Skrivet 14 maj
Att åka genom Sveriges landskap är inspirerande. Det får mig att drömma; om livet. Om en tillvaro som kan bli min om jag bara strävar efter att lyckas. För jag har faktiskt chansen att bestämma själv. Egentligen. Jag måste bara våga. Våga drömma om en okänd tillvaro som inte skrämmer. En röd villa ute i ingenstans; med åkrar utanför fönstret och med möjligheten att ständigt uppleva naturens skiftningar i takt med att årstiderna kommer och går. Nära till ett samhälle ska det vara, men den lilla byn behöver inte vara stor. Där ska finnas gemenskap och ro till att skapa. I mitt hem ska det finnas en nedsutten fåtölj som alltid välkomnar en till att sitta ner. Där ska jag sitta sent om kvällarna och skriva i min bok. Harmoni och inspiration ska finnas med mig och jag ska fylla tomma ark med ord. Mina ord. I en villa ute i ingenstans. Ett hem. Mitt hem.

Jag åkte tåg genom Sverige och insåg att vårt land är vackert - på många sätt - och att naturens skönhet existerar på de minst markanta platserna. Tanken på att bosätta mig i en storstad eller ens en stad på kartan kändes i tanken så bortkastat. Varför göra som så många andra och dra sig till storstäderna? Det är ju inte det jag vill med mitt liv; jag vill inte vara en i mängden. Jag vill vara speciell, fortsätta att vara den revolutionär som jag har varit under min skolgång och faktiskt göra det jag önskar i livet. Jag tycker inte om tanken på att fastna i ett mönster, i det så kallade ekorrhjulet, bara för att livet kan se ut så. Jag vill inte leva som man kan, jag vill leva som jag vill. Att jag klassas som vuxen och förhoppningsvis snart har möjlighet att flytta hemifrån är en underbar insikt. Jag kan vara fri om jag vill. Det enda som stoppar mig är jag själv; jag är mitt eget hinder.


Jag lurar mig själv

Skrivet 14 maj
Ibland känns det som att jag lurar mig själv; att jag intalar mig själv att jag vill - trots att jag inte alls är säker på min sak. Jag vill inte såra, jag vill inte blir ensam, jag vill inte att det ska bli fel. För tänk om det blir fel och jag står där med mitt allt i resväskor, återigen. Det kan ju hända och då borde jag ha någon form av plan...

Jag vet ju så väl att man måste våga riskera, ta kliv ut från tryggheten och våga leva livet. Men när det handlar om förändringar som är livsavgörande är jag mer än avvaktande. Jag är feg.


Toppat med müsli


Vaniljyoghurt toppad med müsli

Frukost är något av det bästa jag vet.
Det smakar gott, är dagens viktigaste måltid och går dessutom att variera i oändlighet. Jag själv är dock inte beundransvärt kreativ vad gäller frukost; en skål med yoghurt och müsli på det passar mig perfekt!

Vad äter du till frukost?


Ett lyckat kortmakeri


Kort 123

Efter ett misslyckat julkort samt ett kompott av lila nyanser i miniatyr lyckades jag skapa ett vackert kortmakeri i mer eller mindre vintagestil. Jag är mycket nöjd och känslan som infann sig när jag avslutade mitt skapande med att på baksidan skriva min signatur var omsorgsfullt placerad i facket av fina och minnesvärda känslor. Resultatet stärkte min självkänsla och min syn på mitt eget skapande. Kanske kan jag en dag vara nöjd med mitt skapande, utan att jämföra mig med andra kreativa själars verk.

För att se fler detaljer, välkommen in till Kortmakeriet.



Kärleksstigen - en liten väg nära där jag bor


10 oktober 2009

Kärleksstigen är inte bara ett fint namn på en liten väg nära där jag bor; det är också en mysig sådan, där det är kolsvart under sommarens sena nätter. Där har jag vandrat, gått och promenerat. Ensam och i sällskap av andra. Sorgsen och full av glädje, träden som kantar vägen vet mina hemligheter. För de hör mig viska, de ser mig gå mot framtid och de vet med sig att jag lämnar det förflutna bakom mig.

Kärleksstigen - en liten väg nära där jag bor.

Och en väg som männskligheten är välkommen att vandra på.



Sju nya designark


Sju nya designark

En dag på stan som borde resultera i inköp av nya kläder slår aldrig fel. Att det är en konst att hitta kläder som faller mig i smaken vet jag sedan innan (det har i alla år varit ett problem, jag är väl kräsen), men att det ska vara så svårt att låta bli designarken i rea-lådan inne på Panduro det förstår jag inte. Sju nya ark fick jag med mig hem idag - och vad gäller klädinköpen blev det inte mycket av. Men jag antar att jag ska vara nöjd; sju ark med design som jag använder flitigt (prickar, brunt och text i alla dess snirkliga former och strikta slag) är inte helt fel. Skapandet blir så mycket roligare när man har sisådär ett femtiotal olika designark att välja mellan. (Ja, det är faktiskt sant... Pinsamt nog.)


Skapat med omtanke


Skapat med omtanke

Min mormor fyller år i helgen och självklart ska det firas! Med god mat, hela tjocka släkten samlad och ett enkelt födelsedagskort från mig och min familj. Dessvärre har jag inte möjlighet att närvaro under kalaset eftersom jag ska tillbringa helgen i Stockholm, hos Rickard. Jag visste redan när jag bokade resan att det skulle firas födelsedag här hemma i Göteborg, men jag kan inte anpassa mig till allt. Man får helt enkelt sålla, välja ut och prioritera. Ett kort ska min kära mormor i alla fall få - ett simpelt sådant med endast några få detaljer på. Men viktigast av allt är att det är skapat med omtanke.


♪ Jason Derulo - Breathing


Jason Derulo - Breathing

I only miss you when I'm breathing
I only need you when my heart is beating
You are the color that I'm bleeding
I only miss you when I'm breathing

När första raden nådde mina öron var jag såld. Som i ett trollslag, helt tagen och knappast kontaktbar. Underbart, minst sagt. Och känslosamt, jag vågar inte säga mer än så. I only miss you when I'm breathing...


Bland gömmorna finns en historia


Kärleksstigen, 2008-10-19

Jag vill inte kasta bort åren som vi har haft tillsammans. Där finns inte bara kärlek, bland gömmorna finns en historia; vår historia. Tillsammans.


Frukost på balkongen



Att vara ledig under våren är inte helt fel. Varma morgnar och frukost på balkongen i lugn och ro. Sommaren får gärna dröja.


Skapat 6 maj


Skapat 6 maj



Bloggcandy hos Lena Scrappar


Bloggcandy hos Lena Scrappar

Jag deltar i en bloggcandy hos Lena Scrappar. För att delta ska man skriva om utlottningen på sin blogg, bli följare av Lena's blogg samt kommentera inlägget på hennes blogg. Bloggcandyn avslutas den 13 maj.

Jag som älskar skärgården och dessutom har förmånen att bo i en skulle verkligen bli glad om jag vann. Man kan alltid hoppas.


1 maj - en riktig sommardag


Dagens middag; fläskfilé direkt från grillen serverat med en smaskig sallad av matvete

Första maj har bjudit på en fantastisk sommardag! Värmen har kunnat liknas med den härligaste av sommardagar (enligt mig; alltså inte för varmt) och det har för en gångs skull varit vindstilla. Jag passade på att sola ute på altanen och förvånansvärt nog fick jag färg efter bara en halvtimme - till min stora förtjusning. Jag har alltså grundat inför sommarens solbränna. Kanske borde man sola lite varje dag och bli brun till studenten om en månad?

Grillat till middag och en stunds lapande av sol - är det inte det som kallas sommar. Jag tycker det är underbart och idag har jag njutit.


Planering av Studentbuffé


Ica's tidning Buffé inspirerar

Om en månad tar jag studenten, en dag som ska bli lyckad och därför kräver en del planering. Jag och mamma har låtit oss inspireras av tidningen Buffé och det är med lätt glädje som vi njuter av allt gott som går att laga. Tanken är att mamma, pappa och jag ska bidra till buffén och bara det är en konst att få ihop. Tillställningen ska hållas ute på ön vilket betyder att mat och annat ska fraktas ut dit. Där finns självklart ett fungerande kök, men det är många bollar att hålla i luften; alla bufférätter tycker inte om att färdas långt. Jag och mamma har kommit fram till olika förslag på menyn, något som nu ska delges med mormor och pappa. Det är inte lätt, men det är roligt.

Har du börjat planera din studentmottagning?
Eller har du kanske redan tagit studenten - kom gärna med tips!


RSS 2.0