ESC 2012 - The Big Five

För att finansiera Eurovision Song Contest krävs en hel del pengar, självklart. För de största summorna står The Big Five; Storbritannien, Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland och självklart värdlandet som i år är Azerbaijan. För detta är de garanterade en plats i finalen - något som jag tycker är helt okej, speciellt i år.


Eurovision Song Contest 2012 (The Big Five)

Storbritannien - Ett bidrag som är härligt att lyssna på och som dessutom sjungs av en man som tydligen är mycket känd... När denna information träffar mig känner jag mig ung, inte alls speciellt duktig på kultur och aningen... opartisk. Oavsett om det är en kändis som sjunger eller inte ska låten bedömas för vad den är och jag tycket att den är helt okej, kanske till och med bra.

Frankrike - Jag tycker att den är underbar att lyssna på! Låten gör att glädje sprids inom mig och sångerskas röst har sådan volym. Jag tror absolut att hon har kapacitet att vinna tävlingen. Dessutom är videon så himla fin.

Italien - En maffig låt som är skön att lyssna på. Absolut ett bidrag som är värdig sin plats i finalen. Sen att sångerskan är vacker är ju bara ett plus.

Azerbaijan - Vackert, visst. Jag har dock svårt att känna något för låten. Bidraget känns som en ballad i mängden, den sticker inte ut.

Spanien - Hon har en himla pipa, det är inte ens värt att diskutera. Bidraget platsar i finalen, ja. Jag skulle dock inte lägga min röst på henne...

Tyskland - En så underbar låt! Jag nynnar redan på den. Vackert, känslosamt och helt i min smak. Dessutom är han snygg! En vinnare? Absolut!

Vad tycker du om The Big Five i årets Eurovision Song Contest?
Förtjänar de sin plats i finalen? Varför/Varför inte?


Läsarnas Ord
Ord från: Johanna

Sv: Precis! Specialeffekterna vad gäller t.ex. Katla var kanske inte superbra i originalversionen! :p (Men bra för att vara på den tiden ;)

2012-05-25 @ 23:59:44
URL: http://geminaarts.blogg.se/
Ord från: Anonym

Jag tycker väl som alla andra år. Det är väl bra men samtidigt lite tråkigt att samma länder ska få mest uppmärksamhet varje år.

2012-05-26 @ 10:00:00
URL: http://tvminnen.se
Ord från: Siriporn Melissa J ♥

Hahaha JA! Jag har blivit en riktig ESC nörd i år, för engångskull så känns det som att vi kan ta hem vinsten med en helt fantastisk låt! Tror jag röstade på Loreen under Mellofinalen ca 30ggr! Va helt besatt över att hon skulle vinna :P haha!



Jag håller med. Hon var inte på topp i Torsdags.. I början lät det som att hon mumlade/tappade bort texten! Och som du sa, framträdandet var bättre i Sverige. Men jag lyckades ändå få gåshud, haha! Hoppas det blir bättre ikväll! :D

2012-05-26 @ 10:54:17
URL: http://lovelysiriporn.blogg.se/
Ord från: Isabellasphotographing

det vore super gulligt om du skulle vilja rösta på mig i Olivias fototävling! Min är bild nr 1.Alla som röstar varje dag blir länkade i bloggen på söndag! tack på förhand sötis :)

http://oliviasfotoblogg.blogg.se/2012/may/dags-att-rosta-pa-din-favorit-bild-i-fototavl.html#comment

2012-05-26 @ 10:56:43
URL: http://isabellasphotographing.blogg.se/
Ord från: emma

sv. tack du är så söt :)

2012-05-26 @ 11:10:06
URL: http://emzaans.blogg.se/
Ord från: Clara Ringqvist

Tack för din fina kommentar!

2012-05-26 @ 11:42:12
URL: http://clararingqvist.blogg.se/
Ord från: Fanny

sv: Tack så mycket!

2012-05-26 @ 11:51:55
URL: http://fannylehmann.blogg.se/
Ord från: Sofia [fotoblogg]

Svar: Tack så mycket! (:

& detsamma du!

2012-05-26 @ 12:24:14
URL: http://sofiabjorkesjo.blogg.se/
Ord från: Elin

Har haft det toppen!!!!



Försöker och ibland lyckas jag faktiskt säga något klokt. :P Som sagt, mig slipper du inte i första taget :) :(



Tror det är lite manligt det, att de ibland förtränger att de måste börja göra saker för att de se ska bli gjorda. Så gör vi väl alla ibland, även kvinnor, gör saker i huvudet ett tag innan man gör det på riktigt. Så du kan nog behöva säga det någon gång till innan allt blir helt klart.



jag är övertygad om att din studentdag kommer bli fin! Jag sitter här och gör den lite finare <3



Det önskar jag med, att jag kunde vara sådär glad i livet och vara speciell utan att vara sjuk. Vara speciell på ett friskt sätt.



Var din syster okej ändå under ert firande? Var R ner eller ska du upp snart?

kramar

2012-05-26 @ 14:31:21
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Ord från: Miss C

Jag tycker att detta är första året som de faktiskt förtjänar sina platser, men annars tycker jag inte att det är okej att de är givna i finalen längre. Italien skiter ju i ESC rätt som det är, och England har skickat många anti/dåliga bidrag de senaste åren för att de inte bryr sig. Tycker att de ska ta bort big five, men att de som kanske kommer topp-5 ett år är klara för final året därpå istället.

2012-05-28 @ 10:28:21
URL: http://missc.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0