När en vän flyttar

En nära vän till mig ska flytta. Från vår gemensamma stad till en annan stad. Jag är så klart glad för hennes skull - flytten är genomtänkt och full av förväntan och förhoppningar. Själv blir jag kvar här där vi lärt känna varandra. Hon är inte bara en nära vän utan också en kollega - det var så vi lärde känna varandra. Med åren har vi kommit att bli nära vänner - hon är en uppskattad vän som jag tycker mycket om. Just därför känns det trist att hon ska flytta. Jag vägrar dock förhålla mig till att vi inte kommer att ha kontakt. Hon är som hon är - härligt spontan, inte så knusslig och mån om att träffa vänner som bor en längre bit bort. Och jag vill också bli bättre på att resa i vårt land för att upprätthålla goda relationer. Med vännen som nu flyttar vill jag framöver dricka kaffe och prata om livet, gå på loppis, samtala om vårt gemensamma yrkesval samt hitta på äventyr. Det var henne jag besökte Stockholms skärgård med sommaren 2018 - dag 1, dag 2 och dag 3.

Det kommer bli tomt när jag nu inte kommer att ha henne nära. Hon kommer att vara saknad i vardagen, men jag hoppas att vi finner tillfällen att ses trots att livet ibland snurrar lite väl fort. Innan hon flyttar ska vi ta en sista promenad och fika tillsammans - just det är vi lite extra bra på att göra tillsammans.

En fika med vännen som nu flyttar längre bort.


Augusti i min Bullet Journal

Augusti i min bullet journal.

Augusti är månaden då jag och R träffades för flera år sedan, månaden då vi förlovade oss och månaden två år senare då vi gifte oss. För mig är augusti en kärleksfull månad. Under mitt första år med bullet journaling var augusti månads tema hjärtan och kärlek - det samma gäller för årets augusti månad. Jag har använt mig av pennor i olika färger och försökt skapa illusionen av en bredare washitejp på några av uppslagens kanter.

Framsidan med intilliggande sida för anteckningar.

Som alltid inleds månaden med en framsida. Intill har jag denna gång en sida för spontana anteckningar - brain dump (hjärnsläpp). På efterföljande uppslag har jag en månadsöversikt med en kalender i stort format och en att-göra-lista för månaden.

Månadsöversikt i augusti.

Av erfarenhet vet jag nu att det inte tycks räcka med en rad om dagen eller två, därför har jag denna månad ett uppslag med "Några rader om dagen" med förhoppning om att den korta dagboksanteckningen får det utrymme som den behöver.

Några rader om dagen i augusti.

Denna månad provar jag att göra en så kallad dutch door; en sida som är delvis kapad för att ge utrymme att visa upp del av sidan bakom. I detta fall har jag kapat högra sidan och på så vis besparat mig själv besväret (alternativt nöjet) att göra fyra kanter istället för nuvarande två.

Dutch door i augusti.

Mood tracker i augusti.

På baksidan av själva "dörren" har jag min mood tracker för månaden, en plats där jag fyller i känslan för dagen i en representativ färg. På sidan intill finns månadens habit tracker, denna månad med sju vanor som jag önskar ägna tid åt.

Habit tracker i augusti.

I efterhand kan jag se att det färdiga resultat inte blev så snyggt och välgjort som jag hade hoppats, till följd av en del alltför snabba drag med pennan eller oaktsamt skapande - men jag vägrar vara perfektionist när det kommer till min bullet journal, det överensstämmer inte med planeringsmetodens syfte i mitt liv.

Tack för att ni alltid lämnar så fina ord om min bullet journal. ♥

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2022-07-25.



En andra dag i staden

Under vår vistelse på Västkusten hade vi en dag i Slottsskogen tillsammans med delar av min familj. Det var en mysig dag - så pass mysig att jag, R och lillprinsen tog en andra dag i staden. Vi besökte den gamla stadsdelen Haga, ett område i Göteborg som jag tycker mycket om och som påminner mig om en tid som är förbi.


Omtyckta Haga i Göteborg.

Vi mumsade glass och promenerade på kullerstenarna. På Linnégatan några steg därifrån åt vi lunch på Bönor och Bagels.


Lunch på Bönor och Bagels på Linnégatan, Göteborg.

Vidare gick promenaden till Slottsskogen. Det tog sin tid att promenera upp till djurens inhägnader då lillen med god vilja kämpade på upp för de branta backarna. Under vårt besök i Slottsskogen några dagar tidigare hade vi gått en annan väg och då missat älgarna. Denna dag gick stegen förbi dessa djur - och se, små kalvar! Lillen var förtjust och tjöt "bebish!".


En liten älgfamilj i Slottsskogen, Göteborg.

Eftermiddagsfikan njöt vi av på ett café i en grönskande och mer avskild del av parken. Det gav oss energi att fortsätta promenaden hem till min syster där vi åt hämtpizza och spelade kortspel. En lyckad dag!

Eftermiddagsfika på Café Azalea i Slottsskogen, Göteborg.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2022-07-20.


Semesterdagar på Västkusten

Semesterdagarna på Västkusten och på min barndomsö har varit härliga! Vi har mest latat oss, tagit dagen som den kommit och gjort sånt som fått oss att må bra. Nedan följer flertalet bilder och en summering i punktform. Önskar dig en fortsatt fin sommar!

Lata dagar på min barndomsö.

♥ läst skönlitteratur på pappas altan, på en klippa intill havet eller i sängen innan läggdags
♥ besökt Slottsskogen med familjen
♥ ätit glass


Jag har börjat läsa en ny skönlitteratur - så uppskattat och efterlängtat.

R och lillen äter glass i solen.

♥ fikat på altanen
♥ premiärdopp i havet
♥ promenerat på min ö
♥ fått kramar och leenden från bekanta ansikten


Familjefika på pappas altan.

Promenerat på ön och njutit av vackra trädgårdar intill vägkanten.

♥ träffat släkten
♥ klappat katter
♥ pratat om förr i tiden, nutid och framtid
♥ smörjt, smörjt och smörjt med solskyddsfaktor


Ätit lunch hos moster och klappat på deras katt samt fikat hos mina morföräldrar.

♥ familjetid med min ursprungsfamilj
♥ åkt pappas båt
♥ spelat trädgårdsspel
♥ dansat på bryggan


Tur med pappas båt - flytväst på!

♥ ätit gott - frukost, fika, lunch, middag, efterrätt
♥ spelat sällskapsspel om kvällarna


"Äggost" med björnbärskompott.

Sällskapsspel en kväll på altanen.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2022-07-20.


Lillen gillar Bamse

En Bamse har fått flytta in i vårt hem.

Här hemma visas Bamse-filmerna flitigt. Det är lillens val, han är mycket förtjust i Baa-bo (Bamse). Det var med sann glädje han sken upp en morgon då en stor Bamse hade fått flytta in hos oss. Han och lillen blev goda vänner direkt. Sedan dess har det hänt att Bamse har fått sitta med vid köksbordet, då har lillen generöst delat med sig av sina gröna ärtor. Bamse har även fått smaka vatten eller mjölk. Vid skötbordet har han också närvarat. Lillen är så söt och det gör mig varm att se att han är villig att dela med sig av sitt och inkludera Bamse (eller annat gosedjur) i vardagen.

Lillen gillar Bamse.

Tidsinställt inlägg skrivet den 2022-07-06.


En dag i Slottsskogen

I söndags besökte vi Slottsskogen, en härlig och djurrik stadspark i centrala Göteborg. Den parken hade jag nära till under min uppväxt; på lågstadiet åkte vi in till stan för att kolla på djuren och leka på den stora lekplatsen Plikta samt under högstadietiden var det i den parken vi hade gymnastiklektioner utomhus när vädret tillät.

Helgens besök var dock inte för minnenas skull utan för lillprinsens. Jag, R och lillen tog båten in till stan tidig förmiddag. Vid Säldammen i Slottsskogen mötte vi upp min mamma och min syster. Tillsammans promenerade vi de höga backarna upp och ner, hälsade på djuren och åt medtagen lunch på en picknickfilt på en hög höjd med utsikt över staden.


Lillen kikade in genom fönstren för att se på de små kycklingarna.


Lillen och hans mormor hälsade på och pratade om djuren de såg.


Vi åt medtagen lunch på en picknickfilt.

Dagen i Slottsskogen avslutades med god fika på café Björngårdsvillan. Passande nog sov lillen då i vagnen så jag njöt lite extra av att få dricka gott kaffe med ro. Senare promenerade vi hem till min syster genom för mig nya och mycket inspirerande bostadskvarter. Tänk, efter att ha bott i Göteborg hela min uppväxt är det först nu - tio år efter att jag flyttade från staden - som jag upptäcker dessa äldre vackra platser.

God fika på café Björngårdsvillan, Slottsskogen.

Har du besökt Slottsskogen - vilken är i så fall din bästa upplevelse? Om inte kan jag varmt rekommendera ett besök.


Tillbringar dagar på min barndomsö

Lillen och R på Göteborgs centralstation.

I veckan ankom vi med tåget till Göteborgs centralstation. Vi tillbringar nu dagar på min barndomsö - vi har semester. Både jag och R är rätt trötta - som småbarnsföräldrar, som heltidsarbetande "ända in i kaklet" samt mitt i flytt (mer om det kommer ni att få läsa framöver). Det känns skönt att bara få vara, kunna lata oss och inte behöva planera och strukturera dagarna alltför mycket. Dessutom är min barndomsö en så härlig plats - en sommarö - och jag upplevde som vanligt att all stress försvann så fort jag klev av passagerarfärjan vid färjeläget på ön. I Göteborg och på ön ska vi stanna ytterligare en tid, det är välbehövt och energigivande.

Hoppas att du har en fin sommar.


Första terminen på förskolan

I fredags tömde vi lillprinsens hylla på förskolan och önskade pedagogerna en trevlig sommar. Nu väntar fem veckor sommarledigt och semester - det ska bli skönt! Lillens första termin på förskolan har verkligen varit givande, framför allt för lillen som har lärt sig så mycket nya saker! Han är omtyckt av pedagogerna och andra barn, det märks vid lämning på morgonen då andra barn bjuder in lillen till lek. Mitt mammahjärta värms. Vi kunde inte vara mer stolta föräldrar. Den positiva upplevelsen jag fick vid inskolningen i januari har hållit i sig och förskolan som lillen går på har vi inget att anmärka på.

Tackkort till förskolans personal.

För någon månad sedan då pedagogerna började gå på semestrar lämnade vi en chokladask med tillhörande tackkkort på lillens hylla. Det kändes fint att visa vår uppskattning, pedagogerna gör ett så bra jobb!


RSS 2.0