Ord skrivna vid en glittrande sjö

26 - april
Jag går ner till sjön där vattnet glittrar. Solen är blygsamt värmande. Det kluckande vattnet är lugnande. Fågelkvittret förmedlar hopp. Här och nu mår jag bra, här får jag en paus. Det är fler besökare nere på bryggan intill sjön, vilket får ensamheten att hålla sig på avstånd. Det får världen utanför mig själv att kännas betryggande nära. Andra dagar är omvärlden mest ett störande moment. Andra dagar är jag skrämd av att vara själv. Tur att jag har lillen - han ger mig dagligen ett sammanhang.

Paus vid en glittrande sjö.


Födelsedagsmiddag mitt i veckan

Tidigare i veckan hade vi födelsedagsmiddag här hemma för R som fyllde år. I den vardag som vi har nu kändes det inte görbart att hämta lillen från förskola och därefter komma hem för att laga en mer avancerad måltid att bjuda gästerna på. Kvällarna innan ägnade jag därför åt att förbereda firandet, det blev helt klart lugnast så. Jag bakade två matpajer samt en morotskaka till kaffet. Det blev en lyckad kväll med födelsedags-firande i sin enkelhet tillsammans med delar av R's familj. När jag senare på kvällen plockade undan disk och torkade av köksbordet kände jag mig stolt över min planering och genomförandet av en födelsedagsmiddag mitt i veckan.

Hembakade matpajer till en födelsedagsmiddag mitt i veckan.

Önskar er en trevlig helg!


Lugna påskdagar

Påskhelgen med fyra dagar ledigt var välbehövd och uppskattad. Vi fick tid att minska på mängden smutstvätt och köra diskmaskiner, njuta av vårsolen och den klarblå himlen, hänga på lekplatsen med lillprinsen, vara här och nu samt ta några extra djupa andetag. Påsken i sig firades inte märkbart i vårt sparsamt påskpyntade hem. På påskdagen åt vi påsklunch hemma hos R's familj, det var trevligt. Till firandet bidrog jag med strösselsnittar, en liten småkaka jag haft recept på länge men inte tidigare bakat. Den blev god, inget märkvärdigt, men den såg festlig ut.

Hembakad strösselsnitt med festlig dekor.

Hoppas att du också har fått återhämta dig under långhelgen som var.


Långfredagen med lekplatshäng

Helgfrukost på långfredagen.

Långfredags morgon väcktes vi klockan sex av lillprinsen som då tyckte att det var dags att starta dagen. Vi hade kunnat önska sovmorgon i och med ledig dag, men lillen tycks hålla fast vid vardagens rutiner. Morgonen hemma blev lugn med helgfrukost vid uppdukat köksbord - mysigt! Jag tröttnade på att vara hemma med lillen som bjöd på fullt ös och tog därför med honom ut till en närliggande lekplats. Vi grävde i sandlådan, åkte rutschkana och gungade samtidigt som vårsolen värmde och himlen var så där härligt blå. På hemvägen somnade lillen i vagnen, han var visst trött efter den tidiga starten på dagen.

Lillprinsen grävde i sandlådan under förmiddagens lekplatshäng.

Efter vila och lunch hemma begav vi oss på efteriddagen åter ut på äventyr. Denna gång till en större lekpark. Där träffade vi spontant på föräldrar med barn som vi stiftat bekantskap med på öppna förskolan. Det var en glädjande överraskning! När lillen sträckte upp armarna mot mig och visade att han ville bli buren förstod jag att det var dags att avsluta leken och rulla hemåt.


Bröllopskort till försäljning

Gillade du de handgjorda bröllopsinbjudningarna som jag gjorde till vårt bröllop sommaren 2019 kan jag nu tipsa om den exklusiva möjligheten att köpa ett (eller två) bröllopskort i samma design. Kika in mitt kortmakeri! Endast två exemplar finns till försäljning. Korten är tomma och med gott om plats att skriva en personlig hälsning till det lyckliga kärleksparet.

Bröllopskort till försäljning, se här.


Trivsamma vardag

Vardagen som är nu får mig att leva i nuet. Den består av vardagsmorgnar med fokus på att komma upp och iväg hemifrån - med frukost i handväskan, förberedd matlåda, packade träningskläder, körklar barnvagn och påklädd lillprins. Jag har "lovat mig själv" att inte vara en stressig mamma som lämnar unge i all hast och rusar iväg till jobbet. Efter närmare tre månader med barn på förskola vill jag påstå att jag lyckas bra.

Dagarna består därefter av arbete på kontoret eller hemifrån, träning på rehabcenter eller i gymmet på arbetsplatsen, promenader i solskenet samt fina möten med medmänniskor. När dagen går mot sitt slut är det vanligtvis jag som hämtar lillen från förskolan. Han är ofta glad och möter mig alltid med ett leende. Vi kommer hem och finner kortare stunder för gemensam lek samtidigt som jag försöker få till en hyfsat enkel middag. Nattningen påbörjas strax innan klockan sju och sedan årsskiftet sover lillen oftast inom en halvtimme. Det är så skönt! Under lillens första år i livet kämpade vi varje kväll med att få honom att somna för natten.

Bild från arkivet.

Ikväll har middagen, nattningen och vuxengörat gått smidigt och jag har funnit tid att dricka en kopp te med ro, läsa bloggar, skriva några rader för reflektion och njutit av stunden. Denna trivsamma vardag som är nu passerar kanske obemärkt (i alla fall här i bloggen), men den gör mig gott och får mig att älska vardagen i sin helhet liksom de där små stunderna som får mig att känna lycka.


RSS 2.0