Rosökande i en intensiv vardag

Sedan årsskiftet vill jag påstå att jag har haft en inspirerande vardag och en intensiv arbetssituation på jobbet. Det händer mycket i mitt dagliga arbete och jag kämpar på, trivs bra med tillvaron och har den senaste månaden upplevt mig må gott. Men så kommer en punkt då energin tar slut och det inte är lika självklart att hålla samma tempo. Sedan några arbetsdagar tillbaka upplever jag symptom på stress, däribland svimfärdighet när jag går från jobbet. Jag vet, jag ska ta det lugnt. Utbrändhet är inget jag strävar efter.

Samtidigt som jag för tillfället har en intensiv vardag med många trivsamma inslag, inser jag att ett högt tempo på jobbet kräver återhämtning i större utsträckning. För mig är återhämtning att vara hemma om kvällarna, skapa och vara kreativ, laga mat, gosa med R samt dricka te i soffan. När dagarna ser ut som de gör och känslan inombords är som jag beskriver är det precis vad jag gör; återhämtar mig mer.

Tedrickande bidrar till ro.

Jag älskar att vara på jobbet och gör mitt bästa där. För att orka är jag också mån om att ha något fint att se fram emot när jag kommer hem; som en stunds pyssel, matlagning, tid framför en teveserie eller att få skriva det där blogginlägget jag har på min lista. För ja, just nu känner jag mig kreativ och nöjd, om än med lite mindre ork än jag önskar.


En drömresa att vänta

Det känns så roligt att berätta, så galet overkligt att kunna delge er att jag och R har bokat en resa till USA...! Några veckor efter bröllopet i augusti åker jag och älskade R till USA för tre veckor i landet som är så fullt av drömmar. Att göra en resa till USA har länge varit en stor (och overklig) dröm för mig. Vi är så förväntansfulla och jag kan knappt bärga mig att berätta mer - håll utkik framöver!

Bild från arkivet.

Samtliga inlägg inför avfärd, om resan samt tillbakablickar från resan kommer att publiceras i kategorin Drömresan till USA 2019.


Tulpaner på bordet

Det blev en lugn helg, behovet av ro var stort. Jag och R fick tid tillsammans, vi åt middag hemma hos R's familj och lägenheten städades. På söndagen jobbade R, så jag hade en dag själv hemma. Det var okej, inget nämnvärt hände. Jag köpte tulpaner - rosa, så klart.

Det här med tulpaner har blivit lite av tradition i januari. När julen städats ut, ljuset kommer smygandes och snön är ett tydligt bevis på att vintern kvarstår mår jag bra av att ha en bukett tulpaner på bordet. Blommorna påminner om våren som är på ingång, om inte förr så senare. Det känns hoppfullt. Kanske blir det undermedvetet då lite lättare att kämpa på, våga drömma framåt och med lättare steg ta sig fram i tjocka vinter-kängor och fluffig jacka och med halsduken virad maximalt antal varv om halsen. För att våren kommer, så småningom.

Tulpaner - en påminnelse om våren.


Vinterdag i januari

I ett försök att finna ro inombords tog jag med mig kameran ut för en promenad i friska luften. Antalet steg blev få och promenaden kort, men det tycks ha varit tillräckligt. När jag klev innanför ytterdörren en stund senare var jag lättare till mods och med en förankrad kreativ idé som jag bestämt mig för att förverkliga. Nedan följer bilder på det som under gårdagen fastnade i kameralinsens blickfång.



Vinterdag i januari, 2019-01-26.


Behov av helg

Det är tydligt att jag behöver helg. Denna vecka har jag kört lite för hårt på jobbet. Vid arbetsdagens slut denna fredag var jag helt matt, samtidigt glad och utan att somna på bussen hem. Jag mötte upp en vän för fika i centrum, strosade i butiker och satt på biblioteket och läste i väntan på R. När vi möttes upp handlade vi till kvällens middag och gjorde därefter mat tillsammans i en av värmeljus upplyst lägenhet med musik i bakgrunden. Nämnas kan att jag inne på Ica tappade en förpackning med värmeljus, vilket gjorde att fina R fick plocka ihop ivägrullade cylinderformade behållare med stearin. Älskade R blev inte ens arg, han håller bara om och tycks uppskatta mig precis som jag är. Det är därför jag älskar honom. För ja, det var det här med behov av helg. Gärna lediga dagar tillsammans med R. Vi har det fint ihop, ett kärleksfullt hem.

Fredagens middag; hamburgare med klyftpotatis.


Alla ♥'s Dag i Jasmine's Kortmakeri



Om tre veckor är det Alla ♥'s Dag. Gör någon i din närhet extra glad genom att skicka personen ett handgjort kort med en personlig hälsning från dig. I mitt kortmakeri hittar du kort i olika design, i diverse färger och med glädjande budskap. Samtliga kort är gjorda av mig med mycket omsorg och tanke bakom. I kortmakeriet hittar du inspiration, uppgifter om material samt priser.

Välkomna in till Jasmine's Kortmakeri!


Framtidslängtan

Vardagen blir lätt grå och samtidigt gnistrande vacker när jag tänker på allt fint jag har framför mig detta nya år. Våren kommer först - jag längtar. Jag längtar efter att kunna lämna den tjocka jackan hemma, gå i pumps och pastellfärgad klänning samt ta en spontan kaffe i solen. Jag ser fram emot att vara a honeymooning couple (Ja, det är faktiskt att begrepp!) och en efterlängtad resa som nu har bokats. Det stundande bröllopet gör mig varm inombords, det känns så oerhört fint att vi ska bli man och hustru och att vi får dela dagen tillsammans med våra nära. Och jag längtar efter familj, att skapa mig en egen som inkluderar fler än två personer. Inte nu, men sen.

Jag upplever stark framtidslängtan!

Framtidslängtan.


Skapar inbjudningskort

Inte bara ska det dikteras inbjudningar i skrift, som kreatör och kortmakerska ser jag det som självklart att göra egna handgjorda bröllopsinbjudningar till våra önskade gäster. Skrivbordet är för tillfället belamrat med i princip allt mitt material, varav det mesta som plockats fram för användning går i romantiska toner och former. Min förhoppning är att skicka ut inbjudningarna innan vinter blir vår. Gästerna har sedan tidigare fått ett muntligt save the date.

Skapar inbjudningskort.

Att producera över trettio stycken inbjudningskort kräver sin planering av tid, material och engagemang. Självklart vill jag att inbjudningarna ska vara välgjorda, påkostade och i "min" stil. Samtidigt är det inte rimligt att ha alltför många detaljer på korten och moment i skapandet. Efter att ha klurat, skissat, gjort en prototyp samt skapat ett första kort med det tänkta materialet vill jag tro att jag är nöjd. Resultatet kommer ni självklart att få se - när inbjudningarna har skickats ut.


Att skriva om en vardag med ett sekretesspräglat jobb

Visst är det skillnad på att skriva om en vardag med huvudsaklig sysselsättning som student jämfört med ord om en vardag som heltidsanställd. Tiden och utrymmet att blogga blir mer begränsat. I mitt fall begränsas just inlägg om vardag, jobb och personlig utveckling utifrån jobbet som jag har. Att arbeta som socialsekreterare på socialtjänsten innebär att jag i mitt jobb dagligen har att förhålla mig till sekretess, lagstiftning och att personer kan lida men av att jag inte tänker mig för vid yttringar om jobbet. Bara det en utmaning i sig (!), dessutom är arbetet med människor överlag utmanande på fler sätt. Men jag älskar mitt jobb - jag har hamnat rätt!

Att skriva om en vardag med ett sekretesspräglat jobb innebär som ni förstår att jag inte kan skriva om de fascinerande möten med människorna som jag har och att jag inte kan delge er de spännande livshistorier som jag får ta del av. Att jobbet med människor kräver mycket av psyket och själen är också en förklaring till att jag inte skriver mycket om mitt arbete. På min lediga tid försöker jag aktivt att koppla bort jobbet, vilket allt som oftast går bra. Samtidigt vill jag så klart dela med mig av vardagen och ge er en bild av mig själv och mitt liv i ett större perspektiv. Inlägg om tedrickande, fikastunder och något kreativt som skapats ger säkerligen inte en helt sann bild av vem jag är och vad jag fyller mina dagar med. Men som sagt, jobbet utmanar - inte bara i rollen som socialsekreterare, utan även i rollen som bloggare.

Vill ni veta mer om mitt jobb berättar jag gärna ytterligare. Hjälp mig kartlägga vad ni som läsare är intresserade av att veta, så kan jag skriva ihop ett inlägg utifrån era funderingar. Lämna era tankar och eventuella frågor i en kommentar till detta inlägg.


Kreativ i januari

Att avsluta ett fantastiskt år bidrog säkerligen till en fortsatt härlig känsla inombords dessa första två veckor på året. Jag upplever mig vara kreativ i januari med en ökad skaparlust, ett kreativt sinne, positiv energi och en daglig livsglädje. Jag trivs så gott i tillvaron.

Jag inspireras av de projekt jag har på gång (vardagliga, bröllopsrelaterade liksom drömmande) och upplever det så självklart att uttrycka mig i text, teckning, bakning, fotografi, scrapbooking och blogg... Det känns roligt! Jag trivs verkligen med det livet jag har skapat mig. Samtidigt har jag mycket fint att se fram emot och det om något är inspirerande och glädjande minst sagt.

Det är tydligt att jag mår bättre när jag får skapa och vara kreativ.

Kreativitet och livsglädje.


Året vi gifter oss

År 2019 är året vi gifter oss! Närmare bestämt på vår elvaårsdag den tionde augusti. En dag vi självklart längtar efter med mycket värme och stora förhoppningar. En dag som kommer allt närmare. Sedan förlovningen i Paris har jag samlat idéer i en speciellt utvald bok med nedanstående inledning. Mr. and Mrs. ... to be. I år är det vi som blir man och hustru.


Mr. and Mrs. ... to be.

Att planera bröllop kräver sin organisering och förmåga att överblicka planeringen i ett längre perspektiv. Kanske litade jag inte riktigt på mig själv inledningsvis, kanske trodde jag inte att jag skulle hinna bli färdig med de stora detaljerna innan det var försent...De större bitarna av bröllopet har till min glädje redan ordnat sig, mer än åtta månader innan den stora dagen. Vi har fått tid i kyrkan, lokal med cartering är bokat, jag har köpt brudklänning, två tärnor har tillfrågats och tackat ja, önskad toastmadame ställer upp och inbjudningarna ska inom snar framtid skickas ut. Ni ser, mycket är redan ordnat och det känns så himla bra!


Mitt år 2018: Oktober - December

Så roligt att ni uppskattar tillbakablickar från fjolåret, tack för era kommentarer! Har du missat någon del? Läs gärna om januari-maj samt juni-september.

2018 års sista månader minns jag som varma (syftar inte på utomhus-temperaturen) och fulla med mys och tända ljus. Jag uppmärksammade i oktober att det var den rosa månaden. Jag hade en mycket fin helg i Göteborg då jag bland annat fikade med mamma i Haga och påbörjade letandet efter brudklänning. Bloggen RosaNatt fyllde tio år - ja, det är en stolt bloggare som skriver även detta inlägg. Oktober innebar även mycket jobb och därmed extra trötthet.

Tillbakablick på oktober månad.

I november började mörkret göra mig mer illa till mods och jag valde aktivt att ta hand om mitt sinne för att orka. Jag gjorde sånt som jag tycker om, som att skriva reflektioner, umgås med syster, ha lugna helger med R samt fika. En höjdpunkt i november var julmarknaden på kakslottet - en så himla fin dag!

Fikastunder i november.

Jag tog semester på en måndag - för att jag kunde - och tillbringade dagen i en brudklänningsbutik samt på ett café. Fredagen samma vecka köpte jag min brudklänning. Ni kommer självklart att få se bilder längre fram, än så länge är det dock hemligt. I slutet av november besökte jag och R Tällberg i Dalarna för övernattning, spa, god mat och tid för varandra på Dalecarlia Hotel & Spa.


Novemberdagar på Dalecarlia Hotel & Spa.

November blev december och jag upplevde så mycket fint i tillvaron inför julen. Adventstiden bjöd på flertalet lussefikor, julpyssel och julstök. Julhelgen tillbringades hemma i Göteborg där det blev ett besök på Jul på Liseberg, julgodistillverkning och julbak med mamma och julfirande med släkten. Årets sista dagar var vi åter hemma i Stockholm och nyårsafton firades med R's familj. I årets sista inlägg skrev jag att jag avslutade ett fantastiskt år. Samtliga inlägg och bilder från december månad finner du här.


December månad.
 
Med år 2018 i ryggen blickar vi nu framåt - mot år 2019 och alla fina stunder som jag har att se fram emot. Hoppas att också du har glädje och lycka att längta efter.

Varma kramar,

Mitt år 2018: Juni - September

Låt oss fortsätta kika tillbaka på året som vi nu har lämnat bakom oss. Första delen av denna årsresumé kan du läsa här.

Under juni månad tillbringade jag mycket tid på vår tillfixade balkong, jag minns att jag var så nöjd med resultatet! Jag och R längtade efter semester och lediga dagar.

Minnen från en fin sommar.

I juli åkte jag och en vän ut i Stockholms Skärgård och upplevde fina dagar som jag ser tillbaka på med mycket värme. Vårt sommaräventyr började på ön Finnhamn, vi gjorde en dagstur till Ingmarsö samt hade en avslutande dag på ön Möja. Denna sommarmånad hade vi även besök av min mamma som vi tillsammans med gjorde en dagsutflykt till skärgårdsidyllen Dalarö. Det ordnades en baby shower för en vän som väntade sitt första barn. Jag minns att sommaren var så galet varm, men att jag trots det mådde bra.

Augusti var en extra fin månad med besök hemma på Västkusten samt tiosårsdag tillsammans med min R och helg i Blekinge med hotellvistelse och många goda måltider, läs mer här. Vi lyckades boka tid för vigsel i önskad kyrka, det stundande bröllopet blev mer verkligt och vi gladdes åt att "på riktigt" kunna planera bröllopsdagen. Vardagen var samtidigt trivsam.


Helg i Blekinge.

I september var det riksdagsval i Sverige och jag röstade för andra gången i mitt liv. Jag besökte en nagelsalong för första gången och hade piffiga naglar på dagen för våra vänners bröllop, där jag fick äran att vara tärna, kika här. Av naturliga skäl tänkte jag mycket på mitt eget bröllop som ligger framför mig. Sista september skrev jag om existentiella tankar.

Jag som tärna på våra vänners bröllop.

Mysiga oktober, november och juliga december kommer i nästkommande och sista delen av årsresumén, återkom gärna!


Mitt år 2018: Januari - Maj

Tack för det gångna året! Som läsare uppmuntrar du mig till fortsatt skrivande och skapande samt bidrar till glädjen jag känner av att dela med mig av detta i bloggen. Låt oss kika tillbaka på mitt år 2018.


Ett cafébesök i januari i sällskap av en vän.

Januari gapar nästintill tomt, det som finns skrivet är reflektioner om livet i sällskap av en vän. Bland mina privata anteckningar finner jag mest känslor, ord om flertalet dagar som var mindre bra.

Efterföljande februari beskrivs med fler ord och när jag läser inläggen från denna månad vill jag minnas att jag mådde bättre och kände mig mer stabil känslomässigt. Jag skrev att jag trivdes med vardagen och ett av inläggen avslutas med följande mening; Hos R, det är den största lyckan, läs inlägget här.

Mars bjöd på godsaker, mellokväll, påskfirande och gemenskap. Jag och R hade en fortsatt fin vardag tillsammans och jag njöt av spirande vårkänslor.


Utvalda ögonblick från mars och april.

Fina april bjöd på många magiska stunder, däribland Afternoon Tea på Hotel Diplomat samt bubbel och pizza hemma hos syster.


Fina minnen från maj månad.

Maj, du vackra maj. Jag ser tillbaka på så många fina bilder, inspireras och fylls av hopp inför att våren snart är här igen. Månadens stora händelse var firandet av min mormor 80 år. Ett inlägg som jag med stolthet skrev var inlägget Våra kroppar. Dessutom fyllde jag tjugofem vilket firades med vänner hembjudna på födelsedagsfika.

Håll utkik efter fortsättningen av 2018 års sammanfattning i ord och bild.


Mot ljusare tider

Några dagar innan jul upplevde vi vintersolståndet och årets mörkaste dag. Det innebar att vi nu går mot ljusare tider. Som jag längtar efter vårsol och längre dagar! Igår lös den härliga vintersolen in genom köksfönstret och skapade det fantastiska ljus som jag älskar med denna lägenhet. Idag städade vi undan julen som nu ligger åter i lådor ute i förrådet. Det gröna trädet ska inom kort ersättas av en vacker blombukett på köksbordet. Håll humöret uppe - det blir ljusare med tiden (i alla fall fram till midsommar).


Härlig januarisol genom köksfönstret.


En glasburk för minnesvärda ögonblick

Efter att ha sett ett inlägg på Facebook om att spara minnesvärda ögonblick - stort som smått - i en glasburk bestämde jag mig för att designa en egen burk* för årets minnen. De senaste dagarna har jag känt mig väldigt kreativ vilket gjorde detta lilla projekt uppskattat att sätta händerna i. Med lite spillbitar från tapeten i vardagsrummet, ett vackert omslagspapper från en blomsterbukett (som för länge sedan har vissnat och kastats bort), ett naturfärgat snöre, lite papper samt dekorationer i röda nyanser blev resultatet följande. Jag är väldigt nöjd, vilket också skrevs på årets första lapp att lägga i burken.

*Självklart går det bra även med en vanlig glasburk, kanske någon snygg från IKEA eller varför inte ett loppisfynd.


En glasburk för minnesvärda ögonblick.

Visst är det en fantastiskt rolig idé! Burken får öppnas vid årsskiftet för att då påminna om allt fint som det gångna året har bjudit på - stort som smått. Vad hoppas du fylla din burk med?


Föredrar att vara en drömmare

Vi har avslutat år 2018 och påbörjat ett nytt – år 2019.  Jag tycker om att se tillbaka och på så sätt påminna mig själv om allt det fina som livet bjuder på. Viktigt är också att blicka framåt, men det här med mål är inte riktigt min grej...

Mål kan lätt förknippas med prestation, ett begrepp jag inte är helt bekväm med. Självklart är det bra att ha mål - men vad händer egentligen när dessa inte uppfylls? Jag föredrar att vara en drömmare, på så sätt kan jag leva med förhoppningar som uppfylls när något i livet är extra viktigt att faktiskt genomföra. Ja, kanske ett mål. Men snarare en dröm som går i uppfyllelse. Att skapa förväntningar inför tiden som ligger framför mig, planera och förbereda är en för mig uppskattad del av livet. Men det får inte ta överhand, då försvinner nuet så lätt i periferin i väntan på just det där specifika stunderna. Jag föredrar en vardag som inspirerar, utmanar och får mig att må bra – jag vill älska vardagen. Och en vardag med ständiga mål att nå, att dagligen utvärderas utifrån vad som prestateras och se livet som en ständig tävling är inget sätt jag vill leva mitt liv på. Jag föredrar som sagt att vara en drömmare, må så vara att jag inte ”lyckas” här i livet (vad nu det innebär).

Hur ställer du dig till dessa begrepp som blir så aktivt skrivna då det gångna året summeras – och kanske utvärderas?

Tankarna ovan kan tyckas lösryckta, tagna ur sitt sammanhang och inte tillräckligt väl formulerade, men ta inlägget för vad det är; tankar och funderingar vid ett nyårsskifte. Tack för att du läser.


Att summera, utvärdera och blicka tillbaka respektive framåt - i vilket syfte?


Efterrätten på nyår

Jag stod som sagt för efterrätten som serverades vid vårt nyårsfirande; Trifle på vit chokladmousse och jordgubbar. Himla enkel att slänga ihop och ett alternativ till den omtalade och klassiska pannacottan. På bilderna nedan ser ni min version av receptet från Ica, vilket ni hittar här.





Trifle på vit chokladmousse och jordgubbar.


Sötaste julgranskulorna


Julgranskulor från det danska märket Hoptimist.



Sötaste julgranskulorna föreställande tomtens renar.

Visst är dessa de sötaste julgranskulorna du någonsin har sett!
Jag blev i alla fall totalt förälskad i dessa julgransrenar när vi besökte designermarknaden på Jul på Liseberg. Efter första anblicken insåg jag att jag helt enkelt inte kunde gå därifrån utan att köpa med mig en uppsättning om tre. Jag är så nöjd! Av förståeliga skäl har renarna endast hängt i granen några dagar - men glädjen har ändå varit stor. Som ni kan förstå ser jag redan nu fram emot att klä granen inför nästa jul, och vi har ännu inte plundrat granen från den bakomliggande...


Nyårsafton

År 2018 avslutades och det nya året påbörjades i sällskap av R's familj. Med god mat och dryck, fina samtal och sällskapsspel tillbringade vi årets sista timmar i ett värmande och tryggt hem. Vid tolvslaget stod vi ute på träaltanen och skålade i Prosecco med ljudliga och sprakande fyverkerier i bakgrunden, likt alla nyårsaftnar en speciell upplevelse. Jag tror starkt på att ett årsskifte inte bara mentalt utan också på andra sätt (ospecificerat) bidrar till förändring, förhoppningsvis en positiv sådan.


Trerätters middag, på bild förrätten Toast Skagen med lax.


Jag stod för kvällens (och årets sista) efterrätt; Trifle på vit chokladmousse och jordgubbar.

Hoppas att årsskiftet bidragit med positiv energi och omtanke också för dig. God fortsättning!


RSS 2.0