Uppskattad morgon

Teet som för tillfället är i min smak

30 - okt
Jag vaknar av mig själv vid halv nio, ligger kvar i sängen och njuter ytterligare en halvtimme. Myskläderna sätts på, sängen bäddas och vatten kokas. Lagom till morgonens sista nyhetssändning sitter jag i soffan med rykande morgonte i den halvliterstora koppen. Morgonen är en uppskattad tid på dygnet som jag gärna tar vara på, speciellt när jag är ledig. God morgon.

Det var igår, idag vaknar jag en timme tidigare av maskinen som intensivt blåser bort höstens sista löv. Jag börjar undra vem det är som planerar för framtiden, men försöker se det positiva i ett tidigt uppvaknande; nämligen mer tid att leva ut dagen som väntar.

God morgon.


Fortsatt lugn

Dagen på jobbet bjuder på tjugofem rum delat på nio timmar. Vanligtvis kommer stressen tidigt, men idag finns den inte alls. Jag jobbar på i bra tempo, stryker rum efter rum på min lista och är vid mörkrets ankomst ute ur sista rummet. Jag har en timme på mig innan det är dags att ta sig hem, vilket ger mig tid att i lugn och ro packa ihop för dagen. Lugnet ger sinnet ro och med fika i magen är det lätt att ta sig hem. Jag får en mysig stund på bussen hem med bekväm sittplats och charmig skönlitteratur. Väl hemma fortsätter lugnet, nu i soffan med myskläder på.


Ett harmoniskt gung i stegen

21 - okt
Livet bjuder på fina dagar. Där finns ett harmoniskt gung i stegen, en rytm i rörelserna och ett dunk - en puls - i öronen som triggar igång mig. Jag känner att där finns överskottsenergi som måste ut. Jag tar mig till ett träningspass - för att få utlopp för energin, men också för att stilla mitt dåliga samvete.


♪ Britney Spears - Work B**ch


Britney Spears - Work B**ch

Allas vår Britney Spears har gjort det igen! Hennes nya låt uppmanar att man måste arbeta för att uppnå sina drömmar, något som är både peppande och inspirerande. Att en lördag natt stå på ett pulserande dansgolv och ur högtalarna höra Britney Spears sjunga "You better work, Bitch!" fick livet att kännas makalöst fint. Sen dess går jag minst sagt igång när låten om och om igen spelas: hemma med bästa basen, på jobbet med teven på hög volym och på bussen med en vacker värld passerande utanför fönstret.
Work, work, work - you better work, bitch.


TheSims2 - Träffad av en satellit

Som den TheSims-älskare jag är har jag denna kväll upplevt något som aldrig tidigare har hänt! Och jag har spelat i många år, närmare tio...


Satelliten som dödade min sim

Ja, det är sant; min sim blev träffad av en satellit efter att ha tittat på molnen i... Ja, jag vet inte om det var mer än en timme i TheSims-världen. Det sa pang och sen kom Liemannen svepande in på tomten. Makalöst häftigt och jag skrek rakt ut - i ren eufori. Jag är känslomänniska ända in i märgen och min reaktion kan liknas med en... stund av njutning. Makalöst. Mållös. Mäktigt. Märkligt.


Sim död, efter att ha blivit träffad av en fallande satellit.
 

Uppdrag granskning: Barnen från Ingusjien

http://www.svt.se/cachable_image/1360068343000/svts/article1006974.svt/ALTERNATES/medium/ug992.png
Bild lånad från Svt

Kvällens Uppdrag granskning berör fallet med de utvisade barnen från Ingusjien. De tre berörda myndigheterna har i många avseendet gjort fel och deras brister har straffat offren; fyra barn med en mamma inlagd på psyk och en pappa i fängelse, dömd för misshandel.

Följande kommentar skrev jag till reportrarna - den postades dock inte:
Tack för ett mycket bra program. Jag blev både arg, upprörd, berörd och ledsen. Jag hoppas innerligt att familjen får det stöd, den vård och den hjälp som de behöver. Av Sverige, om deras hemland inte har de resurser som krävs... Jag hoppas också på att få läsa om Polismannens uppsägning i morgondagens tidning. Personer som inte kan erkänna sina misstag - och som dessutom skyller ifrån sig, konstant - ska inte ha en högt uppsatt tjänst.

Programmet är minst sagt sevärt!


Där sommar möter höst

2013-10-08

Vi befinner oss i en tid då sommar möter höst. Söder om huvudstaden har hösten haft sin final och vi går istället mot vintertid. Löv i höstens alla färger dalar mot marken. Mot den mark där färgexplosionen är så vacker att jag blir hänförd. Intill höstlöv i gult står en ensam rödklöver kvar. Ensam och förvirrad, den missade nog att sommaren försvann. Liksom jag, hösten tog vid illa kvickt. Mot vinter. Jag försöker att hålla humöret uppe, trots att gråa höstdagar lätt gör mig passiv.


I väntan på vårens grundsten

Om någon månad eller två vet jag hur min grundsten för våren ser ut. Jag ser fram emot att börja läsa vidare, jag har längtat efter att ta upp studierna på nytt och jag hoppas innerligt att jag kommer in på Socionomprogrammet här i Stockholm. Om livet ter sig så som jag hoppas blir de kommande åren fokuserade på studier, vänskap och ytterligare insikt och förtydligande om vem jag är, med visioner och drömmar, utifrån de egenskaper som kommer att växa sig allt starkare. I dagsläget må jag vara naiv och ung, men med rätt utbildning, utmaningar och möjligheter kan min livslåga leda till något större. Livet kommer att bli ännu finare - förutsatt att jag kommer in. Det kan ju slå helt fel...


Frisk & Fri - Vi lever i ett ätstört samhälle


Frisk & Fri - Vi lever i ett ätstört samhälle

Sprid filmen vidare. Oavsett vad du tycker, om du gör det eller inte tar tydlig ställning, så är filmen värd att se för att börja fundera. Den startar en viktig debatt som länge har varit dold och som i dagens moderna samhälle inte tas på allvar. Våga tala om störda ideal.



Söndagsfrukost i alla ära

Att jobba på hotell innebär att helgerna ofta består av jobb. Tre av fyra lördagar jobbar jag och två av fyra söndagar är jag ledig. Därför är det kanske inte så konstigt att jag gärna njuter av söndagsmorgon - med R tätt intill mig i sängen, med söndagsfrukost i alla ära och med lugn och ro utan stress. Det är viktigt för mig, särskilt viktigt med tanke på att jag och R sällan har morgon tillsammans då han jobbar vardag och jag ofta jobbar helg och är ledig mitt i veckan.


Fina mamma skickade över receptet på bild
 
Denna morgon blir det nybakade färskostbullar till frukost. De är något av det godaste som finns och går alldeles utmärkt att äta med endast smör på. Tacka vet jag min mamma som har introducerat denna enkla och mycket uppskattade lyx. Hemma fanns det ofta hembakade frallor i frysens fjärde låda.

God morgon!


Fredagsglad

Sköna fredag med glatt humör, lunkande tempo och oktobervindar. Idag är en bra dag och jag känner mig glad. Ikväll väntas god mat, mys vid televisionens fredagsunderhållning och allmänt häng i soffan. Trevlig helg.


Bakad potatis med hemmagjord räkröra


Återfunnen lycka

2 - okt
Där har åter funnits inspiration och lycka i livet. Livskraften är återfunnen och det gör mig gott att veta att jag är på rätt spår. Jag känner igen visionerna som jag har och jag påminns om drömmarna som jag en gång drömde. Personligheten gör sig tydlig och jag är mig själv igen. Dock ska där beaktas att jag är en annan än den jag var förr. Förhoppningsvis en bättre människa, men jag har få personer kvar i tillvaron som kan bekräfta det.


När man vet mest

Kanske är det när man vet mest, har störst självinsikt och fulländad kontroll som man mår som sämst. Det är då verkligheten kommer för nära, det är då man får bli rädd... Ovetande behöver inte nödvändigtvis vara mer skrämmande än den klaraste sanning.


RSS 2.0