In till staden


Skärgården

Jag måste erkänna att det kändes aningen korkat att lämna skärgården, för att åka in till varma staden med mycket folk. När jag gick av båten inne på fastlandet, för att träffa vänner och ha en mycket spontan dag i Slottsskogen, möttes jag av folk på väg ut till öarna. Tvivlet kom över mig, jag som är skärgårdsbo - och en mycket förälskad sådan. Jag älskar att vistas vid havet, ute i skärgården. Dock måste jag väl inse att jag börjar bli sta'bo - oavsett om jag vill det eller inte. Och ska jag dessutom bli stockholmare någon gång i framtiden (om jag nu kan lyckas bli det, göteborgskan finns ju i blodet - och i rösten), är det väl lika bra att jag vänjer mig vid allt som livet i en storstad innebär...


Brev från Rekryteringsmyndigheten


Brev från Rekryteringsmyndigheten.

Endast några dagar efter min artonårsdag fick jag hem ett brev från Rekryteringsmyndigheten. De uppmanade mig att lämna personliga uppgifter om mig själv, då det är viktigt för Sveriges försvar. Ett brev om framtiden, helt enkelt. Inom två veckor ska jag ha lämnat svaren, annars är det böter som gäller. Jag har nu tagit mig tiden att svara på frågorna, efter att ha skjutit upp det länge. Man ska svara så ärligt som möjligt och jag trodde det skulle vara svåra frågor. Det var dock inte många frågor, som jag behövde tänka efter på. Mest bara frågor på rutin.

Så fort man fyller arton klassas man helt plötsligt som vuxen. Lite ovant, men jag tycker det är roligt.


Saknaden som visar på kärlek

Att längta efter sin älskade. Jag saknar Rickard varje dag och jag vet att han saknar mig. Vi älskar, men på avstånd. Vi är tillsammans, men kan inte ses varje dag. Det tar sin tid att åka och dygnet har för få timmar. Livet är inte upplagt för att älska på distans. Men vi gör så gott vi kan. Vi visar vår kärlek via saknad. Fina sms, långa samtal av kärlek och otaliga timmar av denna eviga saknad.


Saknaden som visar på kärlek.

Vi försöker stå ut och vi lyfter upp varandra i stunder som känns hopplösa. Vi är bästa vänner, men också mer än så. Det finns ett band mellan oss, som har blivit starkare under det året då Rickard bodde nere i min stad. Jag håller hårt i det som finns kvar och jag är mån om det som finns framför mig. Saknaden som visar på kärlek. Alla bevis på att kärleken klarar allt. Vi misslyckades en gång, jag gjorde fel och trampade på den som redan låg. Det var fel, men jag lärde mig något av det. Saknaden som finns med mig i dessa stunder hoppas jag kan vara bevis nog. Tillräckligt med bekräftelse för att Rickard ska förstå att jag tycker om honom, mycket. Saknaden som aldrig vilar, som vi delar - han och jag, du och jag.


Efter en utmattande helg

Jag var så himla trött i helgen att jag knappt orkade hålla mig vaken. Arbeta från sju på morgonen till eftermiddagen. Dessutom var ju allt nytt för mig, vilket gjorde att extra energi var nödvändigt. Och att gå upp tidigt under helgen var tydligen inte min grej. Usch och fy, det var riktigt segt. Men jag är morgonmänniska, så det gick hyfsat. Värre var det, när jag kom hem. Då var jag tvungen att sova någon timme, för att ens kunna fungera mänskligt. Igår kväll kände jag dock att energin hade kommit tillbaka (efter hemkomst och en timmas sömn) och det tillfället utnyttjade jag och fick under kvällen skapat ett kort.


Baksidan på det nyaste kortet.

Det känns skönt att lusten fortfarande sitter i. Förra helgen fick jag sålt en hel del kort, vilket gjorde att saknaden efter de sålda korten gjorde mitt skapande passivt. Men nu är jag igång igen. Det är som vanligt; kreativitet finns med mig hela tiden, men ibland har jag svårt att uttrycka den. Håll dig uppdaterad om mina nya kort!

Efter en utmattande helg med arbete och för lite sömn ska jag nu försöka ta mig samman och bjuda er på inlägg. Livet går ju vidare - trots alla motgångar, lyckostunder och vardagsbekymmer. Hoppas att ni mår bra.


Kunde kanske fått jobba i serveringen

Om jag hade tackat nej till sommarjobbet som jag nu har fått, hade jag (kanske) fått jobba mer på öns värdshus. Tjänsten som jag nu är tilldelad innebär att städa på Värdshuset och att se till rum och övriga utrymmen på pensionatet. Det är faktiskt ganska roligt - om man tycker om att städa. Hade jag jobbat där hela sommaren, hade jag kanske blivit förflyttad från rengöringsmedel och skurmoppar. Då hade det kanske funnits en plats för mig i serveringen. Det hade varit roligt, himla roligt. Eftersom jag inte har någon utbildning vad gäller hotell- och restaurangbranschen, hade det ju varit kanon om jag kunde få chansen att börja min karriär i sommar. Här ute på ön är det helt säkert ett annat tempo, men självklart samma krav på goda arbetsinsatser. Som vanligt, när det gäller större beslut, funderar jag på om jag verkligen valde rätt arbete. Det är kanske inte säkert att jag får samma chans att söka mig vidare inom verksamheten, som jag nu har fått jobb inom. Man kan ju alltid hoppas, annars blir jag väl kvar på samma tjänst som jag har under sommaren. Något som min chef på sommarjobbet nämnde i förbifarten var att det finns möjlighet att jobba på helger och lediga dagar, även efter att sommarsäsongen är slut. Man borde kanske nappa?! Samtidigt verkar ju det här med servering och mer personlig service aningen mer givande...


Utdrag; Aldrig realistiskt

"Mitt perspektiv på vår tillvaro är suddigt och snedvridet. Jag tänkte sällan realistiskt, det gjorde jag aldrig. De stunderna då lite vett fanns i mina funderingar, under de ögonblicken slutade jag att leva. Då gjorde jag inte vad livet bad om, då hindrade jag mig själv från att lyckas. Och kanske var det lika bra, för jag har vid många tillfällen funderat på om du och jag hade varit rätt för varandra. Så olika, men ändå så bra på att komplettera varandra."


Så där sagolikt och magiskt


Kärlek på distans - än en gång

Vi planerar vårt nästa möte. Både du och jag är förväntansfulla. Jag tror att vi båda hoppas på att det ska bli nära intill perfekt - precis som det var förut. Du är söt, jag känner mig älskad. Hoppet, som talar om att vi kommer att hålla ihop även längre fram, har inte svikit mig än. Vi planerar så noga. Det kommer att bli speciellt - så där heligt som våra möten alltid blir, när vi har varit ifrån varandra en längre tid. Så där sagolikt och magiskt. Vi vet båda vad den nya tiden innebär. Det blir en tid kantad av tillbakablickar från en tid som var förr. Det var över ett år sedan sist. Och kanske till och med ett och ett halvt. Lång tid. Halva vår tid tillsammans.


Alla var så snälla

Efter en morgon med envis huvudvärk, tog jag mig till jobbet. Var där prick klockan elva, efter att älskade R inte lät mig lämna mobiltelefonen ens för ett ögonblick. Först blev jag mest bara omkringkastad. Ingen visste vad just jag skulle göra. När jag några minuter senare träffade på den ansvarige på öns värdshus, fick jag order om att gå bort till pensionatet. Där träffade jag på en otroligt utåtriktad, glad och jordnära kvinna. Hon var härlig att jobba tillsammans med, trots att våra sysslor var att städa och göra i ordning samtliga rum på pensionatet. Det blev inte många timmars arbete idag, men jag är absolut nöjd. Det var lite så där lagom att arbeta fyra timmar första dagen. I helgen blir det desto fler timmar, eftersom jag då också ska hjälpa till med städningen på värdshuset tidigt på morgonen.

Första dagen känns bra. Alla var så snälla och jag kände mig - trots en förvirrad första stund - välkommen och omhändertagen. De flesta var måna om att visa mig hur allt fungerar och jag lyckades hålla mig ifrån utskällningar. Inte ens mina osvarta byxor blev kritiserade. Vilka byxor man har som städerska är tydligen inte så viktigt, bara man klär sig diskret. Kjol kunde jag ju ha tagit, men den svarta kjolen som för tillfället infinner sig i garderoben hemma hos pappa är inte lämplig att ha vid arbete. Dessutom märkte jag idag att kjol nog inte är det mest praktiska, när man ska städa och härja runt.

Så här efter en hel dag i aktiv rörelse, känner jag efter och konstaterar att jag nog inte är så sjuk längre. Febern tror jag inte längre är inneboende hos mig och huvudet vill uppleva äventyr. Det blir skola imorgon för min del.


Inte ens ett par svarta byxor kan jag få fram

Jag är sjuk och har varit det sedan veckans början. Gick hem från skolan i måndags, efter att ha varit på lektioner i endast någon timme. När jag kom hem vid lunchtid var jag så trött att jag knappt kunde stå upp. Benen bar inte och jag tvingade mig själv att sova bort större delen av dagen. Igår var också en långsam dag hemma, eftersom alla ansträngningar gör mig mer eller mindre andfådd. Att svettas och samtidigt frysa under en filt måste väl vara tecken på sjukdom..? Halsen gör också sitt och huvudet har gått i ren strejk vissa stunder.

Idag försöker jag dock ta mig samman. Oavsett sjukdom eller inte, hade det inte blivit någon fotboll för mig. Jag ska nämligen jobba min första dag på öns värdshus. Jag försöker få mig någorlunda klar för arbete, men just nu sitter jag mest här och gräver ner mig i en ihållande huvudvärk. Alvedon Brus nästa!
När jag ringde jobbet igår och fick reda på lite info, sa dem att det vore bra om jag kunde ha på mig något svart nedtill. Inte ens ett par svarta byxor kan jag få fram. Det beror dels på att två boenden inte har allt inkluderat, men också på att byxor i allmänhet är något jag helst undviker att köpa. Jag blir mest trött på mig själv, på omgivningen och på dagen i sig och all frustration slutar med att jag sätter mig på bussen hem - utan nya byxor. Men jag ska (med betoning på ska) köpa svarta byxor. Inte bara för jobbets skull utan också för min egen del. Jag gillar inte byxor, men svarta kan jag ha överseende med.

Huvudet bråkar, men jag försöker vara positiv. Det ska bli spännande att få jobba, innerst inne är jag förväntansfull. I helgen väntar mer jobb, men då blir det städning och andra sysslor tidigt på morgonen. Vad som väntar mig idag har jag ingen aning om. Önska mig lycka till!


Glödande lövverk


Tidig höst, 2009-09-13.






Inspireras av en bra bok

Det finns så många underbara litterära verk skrivna! Jag inspireras alltid av boken jag för tillfället läser. Det är magiskt och hjärtat klappar alltid lite extra under vissa delar av boken. Det är delarna av kärlek som påverkar mig mest. Kanske för att kärlek alltid har varit en central roll i mitt eget skrivande. När jag först började skriva egen skönlitteratur, var ämnet kärlek något som kom till mig naturligt. Jag blev förälskad första gången under högstadiet. Några år senare blev jag förtjust och intresserad av en några år äldre stockholmare, nämligen min nuvarande pojkvän. Kärlek har alltid satt guldkant på tillvaron. Det är kanske därför som kärleksromaner ligger mig varmt om hjärtat. Att jag då kan inspireras så makalöst mycket av andras verk, ser jag som en styrka. Att kunna ta lärdom av andras ord är bara positivt. Samtidigt finns där (självklart) en dålig självkänsla, som vid vissa lästillfällen gör att jag känner mig dålig som skribent. Det är i de stunderna, som jag tvingar mig själv att lägga undan boken och sluta ögonen för några sekunder. Jag kan. Jag är bra. Jag kan lyckas. Jag, jag, jag - med mitt ego i centrum.

Det finns så många bra böcker som inspirerar. Det finns så många duktiga talanger där ute. En bra bok ger mig så många idéer att jag till och med måste stoppa mig själv och min kreativa sida. Nya förslag på oskrivna böcker kommer som brev på posten och jag vill bara skriva - mer, mer och mer. Men jag hindrar mig själv, försöker hitta en struktur, men tappar då bara allting. Jag ska skriva, det finns ju så mycket inspiration att ta del av.
Om jag bara hade tid, då skulle jag skriva en riktigt känsloladdad och berusande kärleksroman.


Att greppa tag i det som inte längre finns

Rickard flyttade tillbaka hem till Stockholm för en vecka sedan. Saknaden och jag går hand i hand, men jag försöker nog mest bara att se framåt. Det är inte alltid så lätt, när min vardag förut hängdes upp på Rickard. Speciellt på måndagarna, då jag alltid var hos honom. Nu bor han femtio mil bort. Igen. Avståndet känns, men har ännu inte trängt sig på in på djupet.

Jag försöker att greppa tag i en tillvaro som inte längre finns. I det som var, men som inte längre varar. En tid då vi kunde ligga nära, utan att bry oss om att passa tåget hem. En annan tid. Framtiden har vi framför oss. Vid Pingst tar jag första tåget mot en framtid. Vår framtid.


Bort från stressen

Varma bussar, mycket folk, demonstrationer, planering av tid och Göteborgsvarvet. När jag gick av vagnen, släppte allt. När jag lunkade mot färjeläget tillsammans med sommargäster och turister, fanns inte längre tankarna på en stressad stad. Jag slog mig ner på ett av de mjuka sätena på en sval båt. Choklad och en riktigt bra bok. Bort från stressen. Ut i skärgården. Mot min ö. Mot en fristad där stadens stressade atmosfär inte kan nå. Det är skärgårdens lugn som ger mig ro. Ett liv i stan hade för länge sedan tagit livet av mig. Jag hade flytt - långt bort. Men min ö finns och jag existerar i ett - för denna eftermiddag - lugnt skick.


Min ö, 9 maj 2010.


Ska vi ta en fika?

Idag publiceras ett av mina finaste kort! Jag är verkligen nöjd. Glädjen då jag fick ihop kortet och känslan som fyller mig när jag beskådar det vill jag beskriva som inre glädje.


Kort 97 - till salu!

Bjud ut den där vännen, som du inte har hört av på evigheter. Skicka en hälsning - kanske är det vad som krävs, för att vänskapen åter igen ska blomma. Föreslå en fika!


Upprymd av arbetsmarknadens horisont

Som bestämt hörde de av sig från Värdshuset. Mitt dåliga samvete har vistats i närheten av mig hela kvällen. Det är dock något jag borde låsa in i en låda som inte går att öppna. Jag var ärlig, när jag ringde och berättade att jag inte kan jobba hos dem i sommar - det är det som räknas. Arbetsplatsens ägare verkade dock inte alls arg, vilket lättade mitt hjärta en aning. Han verkade snarare väldigt angelägen om att jag ska börja jobba hos dem redan nästa vecka. Innan sommaren kommer det alltså att bli åtminstone två helger för min del, då jag går i skolan på vardagarna. Redan ikväll bestämdes sex datum, då jag ska jobba hos dem. Jätteroligt!
 Jag är upprymd av arbetsmarknadens horisont. Mitt synfält visar på att jag kommer att få jobba en hel del den kommande tiden - i alla fall om man jämför med tidigare (arbetslös, men studerande). Det ska bli roligt, jag är glad. Tänk att det löste sig med sommarjobb även för mig.


Den vackra katten i september


13 september 2009.


Sommarjobb - check

Jag fick jobbet!

Det var med nervösa steg som jag gick in och anmälde min ankomst. En stund senare fick jag träffa min arbetsgivare, som tillsammans med assistent visade mig runt på arbetsplatsen. Det var himla fint och det kändes genast bra att vara där. Det var inte mycket att be för, ett tillfälligt kontrakt skrevs på och jag har nu ett jobb att se fram emot denna sommar. Det känns kul, spännande och upplyftande. Sommarjobb - check.

Dessvärre måste jag ju meddela det lilla jobbet som jag redan har fått att jag inte längre kan ta det. Jag tror dock inte att det är någon större katastrof.
 Jag ringde nyss till öns Värdshus (läs om intervjun här) och förklarade läget. Det var inte så lätt, jag tycker inte om att ställa till det för folk. Det verkar dock som att det kanske blir lite tid där ändå, då de behöver personal även innan sommaren. Den ansvarige frågade om jag har möjlighet att jobb redan innan sommaren och jag sa att det säkert kan gå. Det skulle ju vara kul att få jobba där, absolut. Anledningen till att jag tar det andra jobbet är dels för att det helt enkelt känns bättre att jobba på ett inte så personligt och intimt företag, men också för att anställningen som jag helt säkert har fått kommer att bestå av fler timmar. De ska höra av sig från Värdshuset senare ikväll...


Skicka ett brev av kärlek

Inspirationen håller i sig. Två kort har blivit gjorde denna eftermiddag och kväll. Hoppas att ni tycker det är lika roligt som jag att se resultaten?? Ni ger mig så fina ord, därför blir skapandet roligare än någonsin. Tack.


Skicka ett brev av kärlek! - Kortet kommer att publiceras till försäljning.

Jag lovade ju att visa er vad jag köpte på mässan förra helgen. Det känns tråkigt att bara visa allt rakt av, därför visar jag er mina inköp i takt med att de används. Ett exempel på nytt material är stämpeln föreställande ett enkelt kuvert pyntat med ett hjärta, som jag har använt på kortet ovan. En väldigt simpel dekoration, men symboliskt för kärlek och omtanke. Jag valde dessutom att använda de berömda puffkuddarna (som jag tycker så mycket om) på både kuvertet och samtliga hjärtan - till och med det minimala hjärtat på kuvertet ville jag få 3D-effekt på.

Skicka ett brev av kärlek! Det är lättsamt att sprida kärlek och omtanke omkring sig.
 Glöm inte bort att samtliga kort i Jasmine's Kortmakeri är till salu!


Puffkuddar skapar 3D-effekt

Kortet som idag har publicerats i Kortmakeriet är lite utav en mer eller mindre överdriven tolkning av min kreativa förälskelse. På nästan alla mina kort, finns det - som jag har valt att kalla det - puffkuddar gömda. Dessa kuddar skapar en 3D-effekt, som enligt min personliga åsikt gör kortet mer levande. Dessutom kan man skapa extrema effekter (Ja, nästan i alla fall...), om man missbrukar dessa kuddar lite så där diskret...


Skapa 3D-effket med hjälp av puffkuddar.

Genom att bygga lager på lager, gjorde jag ett kort som växer från bordet, om det ligger ner. Ganska häftigt - och effektfullt! Min lilla förälskelse fick utlopp, men jag är fortfarande inte nöjd. Som tidigare nämnt, finns det puffkuddar på nästan alla mina kort - och så kommer det att fortsätta vara.


Makaroner - en klassiker


Dagens lunch

Är man hemma själv och dessutom lat, passar makaroner perfekt som lunch! Det är gott och enkelt att göra. Dessutom får man chansen att göra det är klassiska hjärtat av ketchup (och i mitt fall även senap). Ibland är det okej att leka med maten.


Lördag i september 2009


12 september 2009 var tydligen en lördag...

Jag gillar bilden.


Kreativa hörnan


Kreativa hörnan

Man borde kanske gå ut, när vädret är så fint - om så bara vore fallet. Det har regnat större delen av dagen och vid lunchtid blev man dessutom påmind om att sommaren inte är här - inte riktigt än. När bollar av is föll från himlen, insåg jag att sommaren får vänta några veckor till. Istället passar jag på att skapa ännu fler kort. Jag försöker att inte känna någon press, samtidigt som jag med nöd och näppe vill ta vara på den kreativa känslan som susar genom kroppen. Att blicka ut över min kreativa hörna gör att fingrarna väcks till liv. Mitt tredje kort denna helgen ligger på skrivbordet. Det kommer att bli jättefint, det är jag säker på. Mitt ego träder fram och jag erkänner att jag är väldigt stolt över mig själv, över de fina korten som har skapats de senaste dygnet.

Under veckan publiceras korten i Mitt Kortmakeri, håll dig uppdaterad!


Lila & Brunt


Lila & Brunt

Dagen har verkligen bjudit på makalös inspiration. Efter att ha avslutat kortet som jag försökte mig på igår - som jag idag dessutom lyckades göra ganska fint - började jag på ännu ett. Även det är klart och jag är otroligt nöjd. Båda korten går i toner av lila och brunt, som en konsekvens av inköpen från mässan. Några av de nya papperna har använts (syns på bilden) och även de lila rosorna i båda nyanserna har fått pryda ett kort.

Håll koll på uppdateringarna i Kortmakeriet!
 Ett tips är att lägga till Jasmine's Kortmakeri på Bloglovin'.


En osläckbar fetisch


Punschrullar

På frågan om det finns det något som jag verkligen missbrukar, är punschrullar ett rätt bra svar. Jag älskar punschrullar! Förr var dessa rullar (eller dammsugare med ett annat ord), något som jag inte alls föredrog. Min åsikt ändrades dock drastiskt, då jag förra sommaren smakade på detta magiska bakverk. Begäret och längtan efter fler har kommit de senaste månaderna, då jag har konsumerat orimliga mängder. Jag har inte direkt försökt att bli av med mitt nästan intill beroende, men om jag la manken till skulle det vara svårt. Punschrullar med mjölk är så gott att jag inte finner ord. Punschrullar är för mig en osläckbar fetisch. Det tar vi ännu en rulle för!

Vad tycker du om punschrullar?


Ett av de nya papperna

Jag hittade mycket fint på mässan. Det gick knappt att undgå att köpa ännu fler dekorationspapper. Jag har redan ett tiotal hemma, men det är ju så roligt att köpa nytt. Farligt och frestande. Papperet som visas nedan kunde jag dock inte låta bli. Det var ju så snyggt och passar dessutom bra till min stil; gammalt, brunt, text och i matta färger.


Ett av de nya papperna, fram- och baksida.

Ikväll fick jag sådan inspiration och därmed ett kraftigt sug efter att få skapa. Ett kort ligger redan på skapandets bädd - dock med x antal idéer bakom sig. Det är som vanligt; en idé skrotas, men leder vidare till ännu en inspirerande tanke. Jag hoppas verkligen att jag håller kvar inspirationen. Jag behöver få skapa och hitta det där lugnet som så lätt infinner sig i kreativitetens atomsfär.


Först ett nej, sedan ett glädjande besked

Efter att jag fick beskedet från Liseberg var min jakt på andra jobb ganska ovis. Många företag hade redan anställt sina medarbetare inför sommaren, liksom Liseberg. Att vara ute i god tid var därför inte något jag kunde skryta med. Här i veckan kom dock ett glädjande besked; en förfrågan om jag fortfarande är intresserad av ett av de jobben som jag sökte. Jag mailade tillbaka att jag har intresset kvar och nu är det bestämt att jag ska träffa dem på tisdag. När jag ringde, verkade det nästan som att allt redan var klart... Lite spännande känns det - och nytt! Dessutom överväger jag mitt beslut fram och tillbaka, då jag redan har fått vara på intervju hos Värdshuset.

Jag som gick och oroade mig så mycket för att inte få jobb inför sommaren. Nu verkar det tydligen gå hur bra som helst. Men, jag kommer inte tacka nej till det lilla arbetet som jag redan har fått. Bättre att låta mitt ointresse vara osagt, än att jag står där i sommar utan arbete.
 Arbetsmarknaden är bra spännande.


Eurovision Song Contest 2011 - Ryssland

Ikväll visas den andra semifinlaen av Eurovision Song Contest 2011. Jag ska i alla fall sitta bänkad framför teven; måste ju veta om Sverige går vidare! Min personliga åsikt om Eric Saades låt är att den är helt okej. En låt som är godkänd och kan spelas på radio, men som enligt mig inte förtjänar att vinna tävlingen. Det finns låtar som är bättre. Bland annat låten från Ryssland, som var med och tävlade i första semifinalen. Denna unge man med charm gick vidare till final, något som jag inte har något emot. Man kan hoppas att Eric Saades låt inte ses som en kopia, trots att det är svårt att undgå. Eric har jag dessutom blivit anklagad för att vara något i stil med "en billig kopia". Jag gillar hur som helst bidraget från Ryssland. Vad tycker du?


Rysslands bidrag i Eurovision Song Contest 2011.

Vi hoppas att det går bra för Eric Saade - och för Sverige! Förra året kom vi ju inte ens vidare till final (rättvist), därför skulle det vara extra kul om vi faktiskt fick en plats i lördagens final.



Tid för syrén


Utspridd syren, bild från förra året.

I takt med att värmen känner sig hemma, slår också landets blommor ut i grönska. De lila blommorna öppnar ögonen mot världen och doften av syren möter våra sinnen. Vi andas in och drabbas av kittlande sommarkänslor. Syren. Sommarlov. Hav. Solsken. Grönska. Saft. Och tid för återhämtning. Det vi har framför oss är en tid för syren, några ögonblick av längtan. Att sommaren är nära finns det många bevis på. Det har sällan varit så skönt att sommarlovet snart är här.



Våren står i blom


Maj månad bjuder på vackra skapelser.



Hundrafemtio rosor av papper

Med mig från mässan fick jag en hel del material, bland annat flera papper i nyans av brunt och rosor. Jag skäms lite över hur mycket pengar jag la ut, samtidigt är jag stolt över mig själv som vågar satsa helhjärtat på en brinnande hobby.



På många av mina kort kan man hitta rosor i regnbågens alla färger. Röda rosor är romantiskt. Vita rosor är klassiskt och snyggt. Rosa rosor gör att kortet ser lätt och lekfullt ut. Blåa rosor ger ett djup och en behaglig stil. Svarta rosor är läckert. Och beiga rosor är harmoniskt. Jag älskar helt enkelt rosor! Förstår du då känslan, när jag möts av storpack med rosor. Femtio rosor för endast femtio kronor. I hobbybutiker betalar jag upp emot tjugo kronor för tio rosor. Två kronor styck är helt okej, men att betala hälften är ju kanon! Jag hade svårt att bestämma mig, men kände samtidigt att det var okej att köpa några packet. Femtio blågrå rosor fick jag med mig hem. Tillsammans med dem hamnade också två nyanser av lila rosor, respektive femtio stycken - några mellanstora och några små i samma storlek som de av blå nyans.

Det är mycket roligare att skapa, om man har materialet som önskas. I helgen är min förhoppning - som vanligt, när jag är ute på ön - att jag ska skapa kort. Inspirationen finns, tiden ska jag ta mig och skapande kommer att ge resultat.


Att bo i lägenhet

Första gången som brevinkastet användes vid min närvaro i hemmet, ryckte jag till och trodde på närmare allvar att det var ett inbrott som skedde! Att behöva åka hiss den sista biten hem är jag inte heller bekant med. Än mindre okänd med det faktum att man hör allt - precis allt - som grannarna har för sig. Det är absolut inget jag stör mig på - det kan till och med vara trevligt, jag är bara inte van vid det. Året i Rickards lägenhet har fått mig att växa mycket; som flickvän, som människa och som enskild individ. Ett eget boende tillsammans med en person jag tycker om - men bara lite då och då. Att bo i lägenhet är i princip en helt ny värld för mig. Jag har alltid bott i vila eller i radhus. Att ta del av ett liv i ett bostadsområde bestående av höghus har varit en stark kontrast - men en positiv sådan.



Att bo i lägenhet är för mig en ny värld.

Jag trivs väldigt bra i det området där Rickard har sin lägenhet. En vecka kvar, sen är den inte längre hans. Men tiden som har varit, och den tiden som är, ger mig varma känslor inombords. Det känns som att jag fick en väldigt fin start på mitt liv som vuxen, när det kommer till det faktum att man ska borde skaffa sig en egen lägenhet, under åren som kommer näst efter att man har myndighetsförklarats. Att bo i lägenhet är faktiskt inte så dumt, inte om man tänker efter. Grannarna hörs, vilket gör att ensamheten inte blir lika påträngande. Ute på gården vistas hyresgäster från andra portar och att prata med dem man känner igen är bara trevligt. Leendena i trapphuset, mötena i tvättstugan eller varför inte de få sekunderna som passerar när man lite diskret har blicken sänkt då man delar hiss med en annan boende i huset. Alla de stunderna då man får känna sig som en del av något. Som en hyresgäst i huset - tillsammans med alla andra.

Tiden som kommer är för min del ingen tid som består av regelbundna besök i ett hyreshus. Jag återgår till min vardag ute i skärgården och mitt liv i ett radhus en bit utanför centrala Göteborg. Min tid för att lämna boet är inte kommen än. Men som det känns för tillfället kan jag definitivt tänka mig att flytta tillbaka till det området där Rickard (och jag) bor nu. Jag trivs så bra här! Att bo i lägenhet är spännande.



Hemma från mässan

Efter mer än tre timmar på mässan, är jag nu hemma. En sväng på stan med mamma och L blev det också, men utan resultat (bortsett från en glass i magen). Det var nog lika bra, eftersom mitt bankomatkort har använts flitigt de senaste timmarna. Jag kan lite diskret slänga ur mig att jag har köpt materiell för över sexhundra kronor. Fyra påsar har jag fått med mig hem och jag är i princip nöjd med alla mina inköp.

Det som ofta är väldigt bra med mässor är först och främst att man får så mycket inspiration. Jag suger åt mig alla kreativa idéer likt en svamp i ett vattenfyllt badkar. Sen finns det ofta erbjudande och större förpackningar att handla. Jag har bland annat köpt tre stora buntar med rosor.
 Glimtar av vad jag har köpt på mässan får ni ta del av de kommande dagarna.


Dagens planer; Scrapbooking-mässa


Dagens mässa!

För ett år sedan var jag på min första Scrapbooking-mässa (läs här). Det var magiskt och otroligt inspirerande. Efter den mässan skapade jag Jasmine's Kortmakeri - och det har ju minst sagt gått framåt. Inte rent affärsmässigt, men korten ser bättre och bättre ut allteftersom utvecklingen går framåt. Det är roligt att skapa - och extra kul, när man får visa upp sina kreationer. Nu hoppas jag att mitt återbesök på mässan, så här ett år senare, kan ge mig ny inspiration och nya idéer. Handla är något jag kommer att göra, men jag ska försöka hålla hårt i mina pengar. Jag har redan en hel del materiel hemma, därför behöver jag egentligen inte köpa mycket mer. Men är det mässa så är det!



Tappa tråden

Utdragen publiceras inte alls. Det är det samma med skrivandet. Det går inte alls. Mina tankar är på annat håll. Livet har tagit en vändning och jag måste än en gång lägga tider bakom mig. Det är svårt; jag tycker inte om att lämna ifrån mig pusselbitar av mitt liv som för mig är mycket betydelsefulla. En gammal tid måste bereda väg för en ny - framtiden. Jag har tappat tråden vad gäller mitt Mästerverk. Efter ett års skrivande tog det helt plötsligt stopp. Och det gjorde det drastiskt, men inte oväntat. Jag kanske tror att jag är klar, men innerst inne vet jag att det finns mer. Skrivandet är en process, en tid av sorg. Och att bearbeta en förlorad vänskap tar tid. Jag har ett uppehåll, men jag är inte färdig. Inte riktigt än. Kanske får jag mod till mig att skriva mina små utdrag snart igen...




Efter jobbintervjun

Tack för alla era lyckoönskningar! Era ord betyder - alltid.

Det var med stor spänning och ett bultande hjärta som jag träffade kontaktpersoner på Värdshuset. Först blev jag intervjuad av en av ägarna. Han var trevlig, utåtriktad och frågvis. Han var också väldigt noga med att förklara vad ett jobb kommer att innebär. Det var riktigt bra gjort av honom att meddela allt detta; det gjorde att jag fick en klarare bild av hur det är att arbeta hos dem. Jag fick verkligen känna på känslan av hur mycket ansvar ett riktigt jobb innebär. Oavsett om jag får i uppgift att städa, diska, servera frukost eller stå i kassan, måste jag ta mitt jobb mycket seriöst. Detta är jag väl medveten om - det är ju det som är ett arbete! Jag måste dock erkänna att jag blev lite rädd. Ska lilla jag klara allt detta?! Men det är klart att jag kan. Alla kan, bara man vill. Efter intervjun fick jag tid att andas en stund, innan jag träffade min kontaktperson, hon som jag pratade med i tisdags. Hon summerade det jag redan visste, besvarade mina frågor och förklarade på en mer avslappnad nivå hur det fungerar med saker och ting.

I sin helhet känns det väldigt bra och framför allt otroligt spännande! Något besked har jag ännu inte fått, men det kommer snart. Ägaren, han som intervjuade mig, sa att jag är av intresse. Det är dock många som söker tjänster hos dem, jag är ung och oerfaren och att anställa mig är "som att ta grisen ur säcken". Jag känner mig dock lugn. Jag var mig själv, jag försökte spela avslappnad - fast jag helst hade velat låta mer förståndig - och jag tog verkligen åt mig av det han sa. Oavsett om jag får en anställning inför sommaren eller inte, har jag i alla fall lärt mig väldigt mycket bara genom kvällens möte.

Beskedet borde komma inom två veckor.
Blir jag kallad för arbete väntar bland annat en provtid, lärorika timmar och en helt ny del av livet; arbetslivet.


Några rader av sommar

Utkast från idag.

Att sprida glädje. Att våga le mot andra.
 Det är en viss känsla, det där; hur allt kan förändras på ett ögonblick. Och att våga hoppas på bättre tider, trots att nuläget ständigt hindrar ett leende från att blomma ut. Att kunna vara glad och se det fina i tillvaron.


Dansen 2 juli 2010

Blonda lockar som leker i vinden. En sol som värmer och förgyller. Musik som påminner och får mig att drömma. En tillvaro som får mig att minnas. Som på ett enda ögonblick trollar mig tillbaka till sommaren. Som bevisar att livet är fint, trots den mörka vinter som har varit. Ljus i tillvaron. Blonda slingor som leker. Som ger mig hopp om att sommaren snart är här. Återigen.

Jag nynnar på melodierna. På sångerna som jag kan och som påminner om livet. Om livet och en tillvaro som jag känner till den. Om förhoppningen om en varm sommar. Om kärlek och om en fin person. Om solen som bränner och om vindar som svalkar. Om ett hav som blänker, böcker som slits ut sida för sida och om snäckskal som samlas och sparas till en frusen tid längre fram. Om nyöppnade caféer, saft ute på altanen och en blå himmel som slukar min själ.  Saltvatten i mitt trassliga hår och en glass i sommarsolen. Det är sommar. Trygghet på en plats jag kallar livet. En tillvaro utan obegripliga konstruktioner.


De vill träffa mig!

Jag är lite skakis, det ska jag villigt erkänna. Idag har det trillat ner ett mail i min inkorg - från Värdshuset. De vill träffa mig, antagligen i någon form av intervju. Jag är så himla glad! Äntligen kanske det här med sommarjobb löser sig för mig! Jag vill inte hoppas på för mycket, men jag är inte sen med att ta ut min lycka. Jag pratade nyss med kontaktpersonen och vi har bestämt möte redan nu på torsdag. Förhoppningsvis får jag i alla fall visa vad jag går för, när jag är på mötet. Det ska bli så kul! Ett litet ögonblick av glädje har infunnit sig och denna känsla kan jag leva länge på!



Blickar framåt och försöker se med ögon av kärlek

Jag minns distansförhållandet. En tid då jag och Rickard bodde 50 mil från varandra. Tankar på den tiden väcker starka känslor inom mig. Samtidigt finns där en förhoppning om att jag och Rickard - tillsammans - ska klara av påfrestningarna ännu en gång. För någonstans, långt inne, finns en charm i att leva i en kärleksrelation på distans. Att älska på avstånd, men ändå älska så mycket. Att vara någon annans, men egentligen bara vara "din och min" i utvalda stunder. Att våga lita på varandra och att göra det med ord av kärlek. Att bevisa att kärleken klarar allt.

Tiden som kommer blir inte som förut. Jag är medveten om att min och Rickards relation har utvecklats mycket det senaste året. Vi är andra individer, tillsammans är vi något nytt. En ny pusselbit i den tid som ligger framför oss. Jag tror att den nya tiden kan ge oss ytterligare perspektiv, andra förhoppningar och tända ännu en eld som brinner i våra hjärtan - för varandra. Kärleken brinner. Det är våra hjärtan som försvinner. På avstånd ska vi älska. Tillsammans lämna och återvända till. Ännu en gång, återigen. Tillsammans på distans. Men med blicken framåt. Jag försöker se på vår nya tid med ögon av kärlek.



Värdelös dag

Jag vaknade tydligen på fel sida i morse. Hela dagen har i princip bestått av ångest, tröstätande, tårar, ilska, koncentrationssvårigheter, sömn och liggandes under en filt. Imorgon är det prov. Bara tanken på det gör mig arg. Läraren gör mig alltid förbannad, därför kommer ilskan till mig så fort jag snuddar vid böckerna. Dagen har varit värdelös. Jag hoppas att morgondagen och veckan blir lättare att hantera.



RSS 2.0