Tackkort till personalen på öppna förskolan

Idag besökte jag kommunens öppna förskola för sista gången. Min tid som föräldraledig med lillprinsen går mot sitt slut och dagar att fördriva i sandlådan med andra föräldralediga ersätts inom kort av arbetsdagar i rollen som socialsekreterare. Det har betytt mycket för mig att kunna besöka öppna förskolan utomhusverksamhet och jag är tacksam för allt som den gemenskapen har gett mig. För att visa personalen min uppskattning gav jag dem idag ett handgjort tackkort med texten "Du är guld värd" - för det är precis vad de har varit för mig och lillen sedan i februari då vi besökte verksamheten för första gången. Läs mer här.


Handgjort tackkort till personalen på öppna förskolan.

Tackord till personalen på öppna förskolan.

Fler bilder på kortet ovan finns att se i mitt kortmakeri.


Lillprinsens dopdag

Lördagen den sjunde augusti döpte vi vår lillprins i kyrkan ute på min barndomsö, i samma kyrka som jag liksom min syster döptes i för närmare trettio år sedan. Det kändes fint att nu ha gett honom också en andlig koppling till den plats som på något sätt alltid kommer att vara hemma för vår familj. Dagen innan firandet ägnades åt förberedelser, så som att stryka lillens skjorta (samt en i reserv, man vet ju aldrig), duka fram finporslinet samt baka tårtor. På själva dopdagen hämtade vi även smörgåstårtor som vi tidigare hade beställt.


Lillen döptes i en vit linneskjorta.

Då lillen snart är ett år var släktens dopklänning för liten för honom. Han döptes istället i en vit linneskjorta och mörka byxor från märket Newbie. På fötterna hade han ett par (små söta) converse. Utstyrseln passade honom bra och dopklänningen var faktiskt inte så saknad.


Familjebild på mig, lillen och R.

Färdigköpta smörgåstårtor.

Hembakad citronmarängtårta i långpanna.

Dopet var förhållandevis litet sett till antalet gäster. Ändå skulle det ju bjudas på (efterrätts-)tårta och som mamma till en liten gjorde jag det enkelt för mig och bakade citronmarängtårta i långpanna, receptet hittar du här. Den blev en succé!

Ett litet presentbord med gåvor till lillprinsen.

Efter tårtkalas och kaffe med kaka hade vi presentöppning. Lillen fick så många fina presenter från familj och släkt, många saker som kommer att användas framöver och som i framtiden förhoppningsvis kan återväcka varma minnen till liv. Bland gåvorna fanns även början på ett ekonomiskt sparande.

Lillprinsens dopdag blev lyckad, vilket vi i efterhand även har fått höra av gästerna som närvarade. Kul! Dopet för lillen var en av sommarens höjdpunkter samt främsta skälet till att vi besökte Västkusten just då.


Lillprinsens första båttur, sol och bad med en vän samt torsdagskväll vid bryggan

Den första torsdagen i augusti begav vi oss ut till havs för att från fastlandet hämta en nära vän till mig som liksom vi var på besök i Göteborg. Att hon tog sig tid att komma ut till min barndomsö gjorde mig glad. Vid tillfället fick lillprinsen även inviga sin nya flytväst samt uppleva sin första båttur (med fritidsbåt).

Lillprinsen, R och min syster redo för båttur.

Att åka båt tycktes inte vara en så stor grej för lillen. Han var lugn hela tiden och somnade efter en kvart ute till havs. Älskade lillen.

Lillprinsen och hans pappa.
 
Dagen då min vän besökte min barndomsö blev en lyckad dag! Hon hade med sig go'fika från stan som vi alla uppskattade att fika på efter båtturen. Jag och vännen tog sedan en promenad till en grön vik med klippor från vilka vi badade och lapade sol. Det var så fint att få tid att vara bara hon och jag, prata om livet och njuta av en riktigt fin sommardag.

Till kvällen åt vi middag vid pappas matsalsbord innan vi promenerade ner till dansbanan vid bryggan. Från småbåtshamnen hördes toner likt förr, då jag var liten och torsdagsdanserna var en självklarhet under sommaren. Vi försökte hålla avstånd till förbipasserande där vi stod intill dansbanan. Större delen av kvällen befann vi oss dock i min mosters segelbåt vilken hade kommit på besök i småbåtshamnen. Det var mysigt att sitta där med familjen och min vän, höra välbekant musik och uppleva en sommarkväll när den är som bäst.

Sommarkväll i min mosters segelbåt.

När solen hade gått ner över horisonten sa även vi god natt och promenerade hemåt i den ljumma sommarkvällen. Denna dag blev lite extra fin och värmande!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-08-23.


Morgonpromenad på ön och dopsamtal med prästen

Den första veckan i augusti befann vi oss som bekant på min barndomsön. På onsdagsmorgonen vaknade lillprinsen och jag tidigt, vilket fick mig att ta tillfället i akt och bege mig ut på morgonpromenad längs alltför välbekanta vägar. En av sommarens sommarvärdar i P1 gjorde mig sällskap i lurarna, det var mysigt och inspirerande. Lillen sov delvis i vagnen och då passade jag på att sätta mig på en klippa intill ett blekt stilla hav. Se bara så vackert!

Andrum i en vik på min barndomsö.

Senare samma dag åkte jag, R och lillprinsen till en närliggande ö för att ha dopsamtal med prästen. Det var ett fint samtal och jag upplevde att vi fick en personlig och genuin kontakt med prästen som till helgen skulle döpa vår son. Dessutom fick jag och familjen en härlig eftermiddag i skärgården, självklart innefattande skärgårdsbåt, fika vid färjeläget, värmande sol och promenad längs vägar med ståtliga hus att drömma om.


Sommardagar på ön utan stress och med tid att göra "ingenting"

Första måndagen i augusti befann vi oss ute på min barndomsö. Jag, R och lillprinsen promenerade på välbekanta vägar, åt glass (eller "klämmis") i en småbåtshamn samt gick förbi öns lekplats för att gunga. Det var en fin dag - så pass fin att vi dagen efter gjorde i princip det samma. Solen sken och vi fick så där härliga sommardagar på ön, dagar utan stress och med tid att göra "ingenting".


Kulglass från göteborgsföretaget Lejonet & Björnen.


Lillprinsen fick gunga.


Kaffe (i snyggt designad pappmugg) och glass en sommardag i augusti.

Familjetid intill ett glittrande hav.


Snabbvisit på Hönö för glass och skärgårdskänsla

Sista dagen i juli tuffade vi med bilen ner till Göteborg. Vi landade hemma hos min mamma för att ge henne tid att träffa lillprinsen innan festligheten kommande helg. Det gav oss även möjlighet att dagen därpå göra en mindre utflykt till Göteborgs norra skärgård innan vi åkte vidare hem till min pappa. Snabbvisiten på Hönö inkluderade promenad bland skärgårdshusen samt glass i en småbåtshamn.


Skärgårdskänsla på Västkusten.

Promenad bland skärgårdshusen.

Glass i en småbåtshamn.


Augustidagar på Västkusten

De första två veckorna i augusti har vi tillbringat på Västkusten hos min familj. Vår längre vistelse hemifrån har främst varit med anledning av dopet för lillprinsen. Första veckan ägnades delvis åt förberedelser inför dopdagen. Dagarna därefter, liksom de föregående, innefattade en hel del mys med lillprinsen, semesterkänsla och familjetid. Då det finns så mycket fint att delge er från dessa dagar väljer jag att skriva separata inlägg om våra augustidagar på Västkusten. Nu när vi är hemkomna igen finns den där tiden för bloggen som jag inte har tagit mig de senaste två veckorna.

Lillprinsen i sin pappas famn under en solig augustidag på Västkusten.


Två år som gifta

Idag, den tionde augusti tjugo tjugoett, har jag och min R varit gifta i två år. Vi har även varit förlovade sedan fyra år tillbaka samt har varit ett kärlekspar de senaste tretton åren. Vi har som par en lång historia tillsammans och sedan snart ett år tillbaka är vi en liten familj med en lillprins hos oss. Jag uppskattar och känner mig dagligen tacksam för vad livet har gett mig.
 
Vår bröllopsdag, 10 augusti 2019.
Fotograf: Yasmine, Yasmissy Photography.


Augusti i min Bullet Journal


Välkommen augusti i min bullet journal!

För augusti månad i min bullet journal ville jag ha ett blått tema som gav mig ro att skapa. Att teckna och låta pennan måla krumelurer eller skriva bokstäver är rofyllt och meditativt och något jag gärna lägger min tid på. Månadens tema tog sin tid att skapa, men det uppfyllde sitt ändamål under processens gång samt kommer förhoppningsvis att tjäna sitt syfte då sidorna används för planering under årets sista sommarmånad. Välkommen augusti!


Framsida för månaden intill sidan En rad om dagen.

Månadens framsida blev dekorativ och satte grunden för de kommande uppslagen. Utöver kvistar i blå nyanser pryds framsida av en minikalender. Intill har jag åter igen sidan En rad om dagen. Jag har återfått behovet av att skriva en rad (eller två) per dag.


Månadsöversikt för augusti.

Månadsöversikten fick ta sin plats och gav samtidigt rikligt med plats för sånt som känns viktigt just nu. Då första augusti är en söndag fanns ett tomrum på samma rad, en tom yta jag dedikerade åt att-göra-listan. I vänstra spalten fick noteringar sin plats. Månadens namn placerade jag i högre nederkant, detta då även månadens sista vecka knappt tog någon plats.

Mood tracker och habit tracker.

Mood trackern i augusti fick bli i form av en kvist där varje blad representerar en dag. Inspiration har jag delvis fått från bloggaren Pauline, som också hon har en bullet journal. Innehåller i min habit tracker är det samma som för juli månad.

Citat i min bullet journal, augusti 2021.

Slutligen gjorde jag en citatsida i min bullet journal. Det kändes som ett fint sätt att tillägna temat lite mer plats. Dessutom är de skrivna orden tänkvärda, i synnerhet nu när min vardag förändras på nytt.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-07-23.


RSS 2.0