Juli i min Bullet Journal

Välkommen juli i min bullet journal.

Jag fortsätter att känna glädje i att måla på fri hand, utan att skissa ut designen på förhand. Det gör att resultatet kanske inte blir exakt så som jag har tänkt mig (och aningen kladdigt för min smak). Sidorna för juli månad i min bullet journal har trots några noteringar i "finhetsprotokollet" varit rogivande att skapa. Temat är körsbär och jag har använt mig av några nya pennor i min samling. Nedan följer bilder på och beskrivning av sidorna för månaden.

Framsida och plats för minnen.
 
Månaden inleds med en framsida samt med en sida för minnen. På sistnämnda sidan skriver eller ritar jag minnen från månaden. Från den föregående har jag ritat minst tre kaffekoppar (i gröngräset, med godsak till eller i kyld variant).
 

Månadsöversikt med plats för att-göra-lista samt anteckningar.

Månadsöversikten består av rutor för var dag där datumet står skrivet i olika mognadsgrad (färg) av körsbär. Uppe till vänster finns plats för månadens att-göra-lista samt anteckningar.


Habit tracker och mood tracker.

Sidan där jag kan överblicka mina vanor (habits) är ett uppskattat inslag i min bullet journal då den hjälper mig visualisera vad jag fyller mina dagar med. Det får mig att känna stolthet över de näst intill dagliga promenaderna samt glädje över att jag tar mig tiden att vara kreativ. Jag blir glad av att minnas besöken på öppna förskolan samt dagar med "mammahäng ♥". Sidan reducerar också tankeverksamheten på när jag senast tvättade håret (vill inte tvätta det för ofta) eller bytte min tejp (efter kejsarsnittet).

Att till kvällen fylla i min mood tracker är ett sätt för mig att avsluta dagen på mentalt. Den gör det också lättare att påminnas om att de (i mitt fall) många bra dagarna som livet består av. I juli månaden färgläggs dagens körsbär med en färg representativ för dess mognad; solmoget rött, snart-klart-aprikos, omoget grönt eller ruttet brunt.

En sida för poddlyssnande i juli.

Slutligen har jag en sida för poddar jag lyssnat på i juli. Jag markerar datum då jag har lyssnat på en podd samt hur många avsnitt av respektive podd jag har lyssnat på.

Psst! Ovan visade månadsuppslag är de första i min andra bullet journal. Fler sidor specifikt för mina nya bullet journal kommer visas framöver.


Läsarnas Ord
Ord från: Carolina

Blir så imponerad av din fina kreativitet som du får ut via din bullet journal. Tycker själv att det var väldigt fint och blir bara mer inspirerad av att börja göra en egen. Det där med minnen är ju roligt att samla för varje månad, speciellt via en sommarmånaderna man sedan kan blicka tillbaka till och njuta i dystra mörkret 🥰👏🏻

2021-07-01 @ 18:51:04
URL: http://knaset.com
Ord från: Evahle - mammalivet & psykisk hälsa

Vad kul att du ritar på fri hand nu, det är riktigt bra gjort tycker jag! :)

2021-07-01 @ 21:23:53
URL: http://Evahle.se
Ord från: Annika

Så fint du ritat i din Bullet Journal. Ha en fortsatt trevlig och skön kommande vecka. Kram.

2021-07-05 @ 12:47:30
URL: http://ladyochlufsen.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0