Närvarande i november

Efter att i oktober ha känt mig frånvarande och med påtaglig oförmåga att vara närvarande i stunden upplever jag att november månad har varit den motsatta. Jag har vid flera tillfällen kommit på mig själv med att verkligen befinna mig i nuet. Jag har känt sådan tacksamhet för det jag har. Framtiden har känts hoppfull och inspirerande men inte jäktad. Särskilt den senaste veckan har jag gått med en harmonisk känsla inombords.

Kvällsfika med te och chokladbollar en kväll i november.

En dag i närtid var så där extra fin att jag ville bevara den i ord i min dagbok. I punktform skrev jag ner sånt som hade gett mig extra glädje under dagen - stort som smått. Det gav perspektiv på livet; vad som är av betydelse, vilka små medel som kan ge stor glädje samt vilka stunder som värmer extra mycket.


Tio år i Stockholm

Det har gått tio år sedan jag flyttade till Stockholm. Tio år sedan jag tog studenten, sommarjobbade på hotellet i Göteborg och därefter sökte jobb i huvudstaden för att kunna flytta ihop med min R som redan bodde här. Jag fick ett jobb där jag påbörjade min anställning för ganska exakt tio år sedan. Livet därefter är som man säger historia.

En väldigt fin historia, vill jag påstå. Med mycket kärlek, framgång, utmaningar, vuxenliv och drömmar. Idag, tio år efter att jag flyttade till Stockholm och över fjorton år tillsammans med min R, har vi köpt ett litet hus, vi har en tvååring här hemma och vi har båda jobb som vi trivs med.

En ögonblicksbild från livet med småbarn och hus.

I mitt bloggarkiv hittar jag inlägg som berör tankar på framtiden. Jag ser tillbaka och minns att tanken på att flytta till Stockholm från Göteborg och min barndomsö inte var helt enkel. Hösten 2010 skrev jag bland annat att "Personen jag håller kär flyttade till mig för vår skull, för att vårt förhållande inte skulle ta slut. En dag vill jag göra det samma för honom, men jag vet inte vad jag är beredd att offra.", inlägget i sin helhet hittar du här. I ett efterföljande inlägg skrev jag att platsen som R kommer ifrån liksom hans familj betyder mycket för mig och att jag kan tänka mig en framtid där våra framtida barn får gå i samma skola som R och hans bror, läs inlägget här. Avslutningsvis skrev jag ett inlägg om rädslan för att flytta till den stora staden och behovet av att ha R vid min sida.

Som det blev ändå. Jag vågade flytta. Och för det är jag evigt tacksam. Livet som är nu skulle jag inte vilja ha på något annat sätt. ♥


Adventstid att vänta

I veckan sätter vi upp adventsljusstakar och -stjärnor inför första advent. På sociala medier ser jag att många har påbörjat julbaket, det har inte jag. Men jag har adventsfikat så här en vecka innan advent. I fredags bjöds vi på glögg och saffranskaka hemma hos R's familj. Vi har adventstid att vänta, en tid på året som jag tycker mycket om.

Adventsfika hos R's familj veckan innan advent.

Vad ser du mest fram emot i advent?

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2022-11-20.


Vinterland i november


Vinterland i november. Lillen ser förundrat på vår snötäckta trädgård.

När novembers andra halva tar sin början faller ett rikligt täcke med snö över Stockholm. Till kvällen har vi omkring trettio centimeter snö! Utanför fönstret har vi ett vackert vinterland. För vår del är det första vintern som husägare. Det innebär snöskottning av uppfart och gångväg till dörren samt en sopkvart på trappen. Jag älskar det! Livet i hus är en underbar frihet till vardags. Med hus kommer även en hel del mindre roligt att fixa. Än så länge är vi lyckligt ovetandes.

Har snön kommit där du bor?


Framtidslogg och födelsedagsöversikt i min Bullet Journal

I november månad övergick jag som nämnt till en ny bullet journal, föregående inlägg hittar du här. Som traditionen är har jag en framtidslogg i början av varje bok, så även i min nya. Temat för min tredje bullet journal är rosa, guld och rosor, något som också framträder i framtidsloggen.



Framtidslogg i min tredje bullet journal.

I denna bok har jag valt att inte ha A year at a glance (årsöversikt) utan istället ha en framtidslogg som sträcker sig närmare två år framöver. Själva framtidsloggen är för de kommande arton månaderna, vilket är så länge en prickad bok för bullet journaling brukar räcka för mig. Händelser som inträffar därefter finns utrymme att notera på den avslutande sidan av framtidsloggen, se andra bilden.

Födelsedagsöversikt i min bullet journal.

I min journal har jag även ett uppslag för födelsedagar. I samband med att jag gör sidorna för en ny månad och noterar händelser och uppgifter från framtidslogg och föregående månad noterar jag också högtider och födelsedagar. I boken jag nu använder är jag lite extra nöjd med hur översikten för födelsedagar har utformats och designats.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2022-11-18.



Den där tillfälliga föräldraledigheten

Att vara hemma med ett sjukt barn, den där tillfälliga föräldraledigheten, ger mig en paus i vardagen som annars snurrar på i rasande fart. Inte för att vi har så mycket att göra mer än att jobba heltid, laga mat, natta liten och själva summera dagen och komma ner i varv innan läggdags. Men allt tar sin tid och helgerna fyller vi gärna med att träffa familj och vänner. Och så var det den där tvätthögen som behöver tas tag i innan "fultrosorna" skamligt nog behöver plockas fram från innersta hörnet av underklädeslådan.

Lek med lillen under en dag med vab i november.

Den där tillfälliga föräldraledigheten är ibland ganska passande. Jag försöker verkligen att ta vara på den extra tiden med lillen. Hushållsysslorna blir gjorda i större utsträckning, dock inte som ett måste utan som en möjlighet. När jag vabbade senaste tog jag mig även tid att göra sånt som jag tycker om och som får mig att må bra. Jag bakade äppelrulltårta och tog en långpromenad med sovande lillprins i vagn i det fina höstvädret. Det gav mig livsenergi. Kanske är att vabba regelbundet nyckeln till att orka med livet som småbarnsförälder i denna tid vi nu lever i.


Smygstartar med julsidorna i min BuJo

Med veckor kvar till jul men allt närmare adventstid har jag smygstartat med julsidorna i min bullet journal (BuJo). Än är inte decembersidorna påbörjade och ej heller temat för kommande månad bestämt. Sidan för att samla förslag på årets julklappar liksom sidan för årets julbak och julgodis återfinns därför på ett uppslag som i design refererar till fjolårets december. De röda och guldiga julgranskulorna har (om än tillfälligt) fått flytta in även i min nya BuJo. Fler sidor relaterade till julen finns att vänta - håll utkik!

Smygstartar med julsidorna i min bullet journal.

Har du börjat planera det som hör julen till?


Bamse och Lova sjunger och dansar

Lillprinsen har varit på sin första teaterföreställning! Tillsammans med mig och bonusfarmor var han i helgen på Maximteatern i Stockholm för att uppleva föreställningen Bamse och Lova sjunger och dansar. Vi i publiken bjöds på sång och dans med möjlighet att själva sjunga med. Lillen klappade händerna och satt förundrat och tittade på vad som försiggick på scenen.

Bamse på turné, Maximteatern i Stockholm.

Efter föreställningen har lillen haft lätt till sång och pratat upprepade gånger om att vi har "hälsa Ba-bo" (hälsat på Bamse), vilket jag ser som ett tecken på att han uppskattade den kulturella upplevelsen. Han har även inkluderat sin nya vän Vargen i leken här hemma, ett godedjur han fick av sin bonusfarmor innan föreställningen.

Själv satt jag med ett leende på läpparna större delen av föreställningen och tiden innan och efter. Det var ett för mig nytt sammanhang att vara bland så många andra barnfamiljer med fokus på barnens upplevelse så tydligt. Jag finner mig själv trivas bra i dessa sammanhang och kan känna en oerhörd tacksamhet för att jag har fått bli förälder med möjlighet att göra sånt som hör livet som småbarnförälder till. Läs gärna mitt tidigare inlägg om samma känsla.


Novemberhelg med familjen på besök

Denna första helg i november har varit extra fin då vi har haft delar av min familj på besök. Syster tog tåget upp från Göteborg i torsdags kväll för att stanna hela helgen. Med sig hade hon en liten inflyttningspresent med godsaker till fikat. På fredagskvällen kom även min pappa med tåget för att tillbringa helgen hos oss. Det har varit fina dagar med gott om tid att umgås, vila och äta gott. Lillen har så klart stått i fokus och bjudit in till lek. Vi vuxna fick även möjlighet att leka utan lillprinsens leksaker då vi spelade sällskapsspel under en av lillens vilor, det händer näst intill aldrig. På kvällarna har vi samlats i soffan för att se teveunderhållningen eller kolla på film, det händer inte heller varje helg. Vi har haft familjär och mysig frukost både lördag och söndag, ätit våfflor till lunch och mumsat lasagne eller hamburgare till middag. Helger likt denna är jag tacksam för.

Inflyttningspresent från syster i form av te, chokladtryfflar och blåbärsskorpor.


Min tredje Bullet Journal

Bullet journaling har varit mitt kreativa intresse och min planeringsmetod sedan år 2020. Jag är alltså på mitt tredje år och har fram tills nu fyllt två böcker med prickade sidor. November månad i min bullet journal skapades i min tredje bok, den ni ser på bilden nedan. Denna ljusrosa bok med guldiga hörn köpte jag på Walmart under vår Drömresa till USA. Äntligen börjar jag använda denna skönhet!

Min tredje bullet journal.

Temat i denna min tredje bullet journal är rosa, guld och rosor. Två washitejp ska vara ett genomgående inslag i journalen, främst på sidor som inte specifikt tillhör en månad med eget tema.

Första sidan, keys för hur jag använder symboler i min journal samt förhoppningar med min bullet journal.

I denna journal har jag valt att komprimera sidor som tidigare fick ta mer plats. På detta första uppslag har jag en första sida med mitt namn och kontaktuppgifter. Här har jag även min "Key", en översikt av symboler jag använder mig av i min planering. Punktlistan med hjärtan är mina förhoppningar med min bullet journal, jag vill inte glömma bort syftet med att jag lägger tid på denna hobby och planeringsmetod.

Index och My BuJo-year in pixels.

I början av boken har jag också sidan med rubriken "Index" där jag löpande skriver in det som sidorna allteftersom får som innehåll. Sidan "My BuJo-year in pixels" ger mig möjlighet att få en överblick av hur mycket jag använder min journal och under vilka perioder i månaden jag mer intensivt gör nya sidor - en favoritsida från start!

Fortsättning följer...


RSS 2.0