Summering av september 2021

Ännu en månad har passerat. I bloggen har inläggen uteblivit av flera orsaker. Dels har vi ju en lillprins hemma som inte vill sova om kvällarna. Sedan en månad tillbaka har jag återgått till arbetet efter över ett år som föräldraledig, vilket gör att min tid och energi är mer begränsad. Främsta skälet till min frånvaro i bloggvärlden är dock min fysiska hälsa. Jag misstänker att jag har fått reumatism. De senaste två månaderna har jag gått från att ha varit öm och haft ont i en handled till att nu ha besvär med samtliga leder i kroppen. Det tar på min fysiska likväl som på min mentala energi.

Månaden har dock innehållit mycket fint, trots att min kropp inte "håller" och dagligen begränsar mig i vardagen. En eftermiddag tidigt i september fikade jag, R och lillen på ett café intill vattnet. Samma dag promenerade vi även i barndomskvarter och pratade minnen från förr. Det var så mysigt!

God fika på ett café intill vattnet en eftermiddag i september.

Under månaden fick vi även tid att umgås med närmaste familjen, däribland i samband med lillprinsens ettårsfirande. Trots att min kropp mår som den gör upplever jag att tillvaron innehåller mycket värme. I stunder av sorg och motgång inser man vad som har betydelse i livet. I mitt fall är jag så tacksam att ha en familj - R och lillprinsen.

Hur har din september månad varit?


Ettårsfirande

Ettårsfirande för lillprinsen.

Föregående helg firade vi vår lillprins som nu har fyllt ett år. I ett helt år har vi haft honom hos oss och han sprider glädje i våra liv varje dag. Det var fint att kunna ha ett ettårsfirande med hans närmaste familj. Under dagen kom och gick det gäster i omgångar och tårta fick vi mumsa på vid mer än ett tillfälle. Firandet blev så där härligt familjärt och lillen var på gott humör trots festlig stämning som han inte gärna ville somna ifrån. Lillprinsen fick så många fina presenter -  att använda redan nu alternativt att kunna leka med eller klä sig i för en längre tid framöver. Vi är tacksamma för alla fina presenter och för att familjen tog sig tiden att komma på besök. Dessutom fick vi paket på posten från en vän till mig som behövde lämna återbud till ettårsfirandet. All denna kärlek som vår lillprins får, det värmer så gott att se. Han är verkligen en fin liten kille, min lille prins - nu ett år gammal.

Hembakad tårta i form av en "klosslåda" till lillprinsens ettårsfirande.

Som födelsedagstårta till lillprinsen ville jag baka något som representerar honom. Det bakades därför en "klosslåda" då lillen har visat stort intresse av att stoppa rätt klossar i hålen. Han är duktig!


Minns en sensommarkväll

Hösten tycks ha anlänt för att stanna. Sensommaren med sin charm och värme blev kort, knapp märkbar. Inte som i fjol då sensommaren fanns hos oss länge för att senare övergå till en färgstark oktober. Allt har sin tid, visst är det så. Och det är ju olika från år till år. Fjolårets sensommar var speciell på många sätt, främst för att vi väntade på bebisens ankomst (läs här).

I år har vi en liten hos oss, vilket gjort att vi har låtit de där få sensommarkvällarna passera. Vi har inte tagit oss tiden, och heller kanske inte haft tiden, att njuta av sensommarens värme på balkongen och uppleva skymningens fall allt tidigare om kvällarna.
 
Sensommarkväll, 28 augusti 2021.

En kväll i slutet av augusti tog jag mig dock tiden att sitta på balkongen en stund. R gjorde det stämningsfullt med tända ljus och jag fann mig själv finna ro. Ett andrum mitt i livet och en sensommarkväll att minnas tillbaka till då höstrusket gör entré.


För ett år sedan hade vi bebislängtan i karantän

Tänk, det har snart gått ett år sedan vi blev föräldrar till en liten prins. Dagarna inför hans ankomst till världen var dock långa - och många. För ett år sedan hade vi bebis-längtan i karantän utan några som helst tecken på att bebis ville komma ut. Det visade sig att vi skulle få vänta ytterligare tretton dagar efter dagen för beräknad förlossning. Det var värt den väntan! Vi har en så fin liten kille hos oss, snart ett år gammal. Det är med värme som jag än en gång delar med mig av en omtyckt bild från gravidfotograferingen - det gör mig så glad att ha denna speciella tid i livet fångad på bild. ♥


Gravidfotografering den 27 juni 2020. Fotograf: Yasmissy Photography.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-09-10.


Dahlior, fika och promenad

Första dagarna i augusti tillbringade vi hemma hos min familj på Västkusten. Främsta anledningen till vår vistelse där var dopet för lillprinsen.

Dahlior i Botaniska trädgården, Göteborg.

Vår sista (hel)dag i Göteborg åkte jag, R och lillen tillsammans med min mamma in till centrala stan för att kika på dahliorna i Botaniska trädgården samt för att fika och promenera i stadsdelen Haga. Solen värmde gott och jag gladdes åt att återse omtyckta kvarter.

Fika och promenad i Haga, Göteborg.

Fler inlägg om augustidagarna på Västkusten:
Snabbvisit på Hönö för glass och skärgårdskänsla
Sommardagar på ön utan stress och med tid att göra "ingenting"
Morgonpromenad på ön och dopsamtal med prästen
Lillprinsens första båttur, sol och bad med en vän samt torsdagskväll vid bryggan
Nya promenadvägar och hemmagjord björnbärssylt
Firandet av vår tvååriga bröllopsdag


Firandet av vår tvååriga bröllopsdag

Den tionde augusti firade jag och R vår tvååriga bröllopsdag. Tillsammans med min mamma åt vi middag på skärgårdspuben Franses på Hönö i Göteborgs norra skärgård. Jag och mamma åt dagens fiskrätt och R tog en högrevsburgare. Till kaffet beställde vi banoffepaj i glas alternativt chokladkaka med grädde. Allt var jättegott!

Dagens fiskrätt på skärgårdspuben Franses.

Kaffe och dessert på skärgårdspuben Franses.

Lillen var så klart med - hans första restaurangbesök! Att ha med sig barn till restaurang är speciellt och vi blev glatt överraskade att det fanns barnstol att tillgå samt personalens fina bemötande och möjligheten att få barnmatsburken värmd.

Jag, lillprinsen och R.

Efter att vi lämnat restaurangen promenerade vi i hamnen och njöt av havet intill och skärgårdens charm. Det blev en lyckad kväll!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-09-04.


Nya promenadvägar och hemmagjord björnbärssylt

Dagen efter lillprinsens dopdag var vi alla trötta. Den med mest energi var lillprinsen själv. Medan R och lillens morfar tog en eftermiddagstupplur tog jag med mig lillen ut på promenad. Han somnade gott i barnvagnen och jag tog mig tiden att promenera på för mig nya promenadvägar. Tänka sig, på barndomsön som jag har vuxit upp på finns det nya ställen att upptäcka - väldigt fina platser som låg gömda och mer eller mindre otillgängliga då jag flyttade från ön för snart tio år sedan.

För mig nya promenadvägar på barndomsön.

Älskade ön. Denna ö som en söndag i början på augusti bjöd in till björnbärsplock intill vägkanten. Perfekt då vi skulle äta pannkakor till middag, saknade sylt i kylskåpet och avstod från att besöka matbutiken i onödan. Den kvällen serverades hemmagjord björnbärssylt till pannkakorna - mums!

Björnbärsplock på barndomsön i augusti.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-09-04.


September i min Bullet Journal

Fjolårets september i min bullet journal (se här) har nu gjorts i en ny version. Det känns fint med tanke på att temat påminner mig om vad månaden i fjol innefattade. Nedanstående tolkning är mindre färggrann än den föregående. Jag gillar denna andra version, som även har sina uppslag inspirerade från andra omtyckta månader i min bullet journal. Kika gärna i arkivet.

Septembersidor med luftballonger i gråskala som tema.

Citat att bära med mig under månaden.

Månadens förstasida smyckas av luftballonger i svart, vitt och grått samt en minikalender. Intill har jag ett citat som jag  vill tro är passande denna månad då jag återgår till arbetet och behöver lita på att det är värt att försöka en andra gång.

Månadsöversikt.

Månadsöversikten i form av en kalender och anteckningar på ena sidan samt på sidan intill plats för detaljer och att-göra-lista.

Månadens mood tracker.

Designen på min mood tracker har jag sett i sociala medier och kopierat rakt av. Jag tycker att den blev fin! Innehållet i min habit tracker följer med från föregående månad med undantag för en vana som har ersatts med en ny. När vardagen förändras behöver vanorna också kunna göra det.

Habtit tracker i september.

Något särskilt du gillar med årets septembersidor?

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-08-29.


RSS 2.0