Lite höst

Jag fotograferar ovangligt lite nu för tiden. Det känns inte lockande. Så är det. Livet är knasigt. Jag är knasig. Men ni ska få ta del av lite höstbilder. Ibland kan jag inte motstå den fina naturen. Då får knasigheten flytta på sig, jag vill ta plats.





Lite höst.


Nytt material inför kortmakandet


 
Nytt material inför kortmakandet.

Det är inte roligt att pyssla, om det saknas material. Det som försvårar kortmakandet ytterligare, är om det inte finns några färgade papper. Då kan man ju inte ens göra ett enkelt kort! Det blev därför en sväng till pysselbutiken i närheten av där jag bor hemma hos mamma. Jag tillbringade över en timme av att gå runt och titta på allt i den lilla butiken, jag valde material jag ville ha, valde bort, la tillbaks, valde... Det tog sin tid, men det var värt det. Jag är i alla fall nöjd med det jag slutligen fick med mig hem. Dock var det knappt någonting av det, som jag skrivit upp på listan. Endast de färgade pappren var egentligen med på listan. Pärlorna i nyanser av blått var en kompromiss, eftersom butiken inte hade vita pärlor i den variant som jag ville ha. Med i kassen hem kom också ett paket med mönstrade papper, blå rosor, brads föreställande små hjärtan och tjugo stycken noga utvalda brads i olika former och färger.
Ingenting med tema jul kom med hem. Det var den största anledningen till att jag gick dit; för att hitta material till julkorten, som jag vill börja tillverka. Istället blev det något annat. Ni får nöja er med att det än så länge dyker upp allt utom julkort i Mitt Kortmakeri. Men snart, snart hoppas jag på att köpa material med jultomtar på.


Onsdag är inte pappas dag

När man har skilda föräldrar och bor på två ställen, gäller det att kunna prioritera sin tid. Har man dessutom pojkvän är det lämpligt att tillbringa lite tid även med honom. Det är ett himla pussel att få ihop allt! Eftersom mamma bor i stan, är det enklaste att vara hos henne. Hon är också den som hittar på saker, därför har det genom åren blivit många "extra" dagar hos henne. Men som pappa säger; det jämnar ut sig i längden. Sommaren som var tillbringade jag till största delen hos pappa ute på ön. Vågskålen väger jämnt vill jag tro.
Vardagen flyter på och jag pendlar mellan tre hem. Det fungerar bra. Jag har alltid haft två hem att åka mellan. När jag berättar för folk hur uppdelningen är, blir folk förvånade och utbrister; "Gud, va jobbigt det låter!" Hur reagerar du, när jag berättar följande? Jag tillbringar halva veckorna på varje ställe. I grund och botten ser planeringen ut som så att jag är hos pappa måndag och tisdag, åker till mamma på onsdag och är där torsdag och varannan helg är jag hos respektive. Det låter krångligt, men jag är van. Det har alltid varit så, ända sen jag var tre år och mina föräldrar skilde sig.
Dessa "regler" är inte något jag strikt måste följa, men det blir lätt så att man hamnar i ett fungerande mönster. Nu när Rickard bor här nere har schemat sätt annorlunda ut från vecka till vecka. Jag måste ju vara hos Rickard också, trots att veckan bara har sju dagar. Eftersom jag har denna valfrihet är det helt okej att byta dagar lite då och då. Igår åkte jag exempelvis ut till ön, fastän onsdag inte är pappas dag. Det gjorde jag på ren känsla. Inom mig var saknaden efter pappa och ön väldigt stark och då kändes det naturligt att åka ut. Man måste lyssna på sitt hjärta, för att kunna leva som en hel människa.


Ibland är det extra viktigt att få komma ut till ön och samla ny livskraft.
Bilden är från den 16 juli 2010, Tredje Dansen.

När jag vaknade i morse, drabbades jag av lite lätt panik. Kollade klockan och såg att den var strax innan sju. Blev stressad, eftersom jag fick för mig att jag hade försovit mig. Men nej, efter att ha tänkt efter och kommit fram till vilken dag det faktiskt är idag, kunde jag pusta ut. Onsdag är inte pappas dag, därför blir det konstigt att vakna upp här en torsdag och ta sig till skolan enligt nya rutiner.


Mest inspiration under sena kvällen

(Utdrag:)
"En underlig känsla infinner sig i magen och jag försöker komma på varifrån den kommer. Från höger? Från vänster? Från dig. Ja, antagligen från dig. Det är du som får mig att känna så. Du som liksom ger den där befriande känslan, när obehaget tränger sig på. Då är det du som finns där och fångar upp. Du ser och ingriper i rättan tid. Jag kan falla fritt, för jag vet att du fångar mig."


Skriva är det bästa som finns!

Jag skriver. Det bästa som finns är att sitta och skriva sent på kvällen. Min personliga åsikt är att den mesta av all inspiration jag får, infinner sig på sena kvällen. Det är då alla tankar dyker upp. Det är då jag blir upptagen med att tränga bort känslorna, för att kunna somna. Det är då jag behöver skrivandet som mest. Men egentligen klarar jag mig utan att skriva. Tankarna är vardag och känslorna är veteraner på livets spelbräde. Att skriva på kvällen är roligt. Då flödar inspirationen som mest. Det är också på sena som motivationen är som starkast!


Utdrag; Du har bara valt att ta avstånd

"...Det var mysigt och jag minns känslan väl. Den var ovanlig. Jag hade aldrig känt så förut. En gemenskap så stark att jag knappt kunde tro det. Du tyckte om mig! Du visade så väl att jag var betydelsefull för dig. Och den bekräftelsen har hållit i sig. Den håller fortfarande i sig. Jag är ganska säker på att du fortfarande tycker om mig. Du har bara valt att ta avstånd, för att kunna ta tag i ditt liv – utan en fånig tjej som ränner efter dig. Det kan inte vara lätt att ha någon i hälarna, så jag förstår dig. Verkligen, jag förstår. Men jag saknar fortfarande ett svar..."


Hejdå 50-öringen!

50-oringen-goodbye

Imorgon är sista dagen att lösa in sina 50-öringar. Vi säger hejdå till svenska valutans sista mynt som är värt ören. Från och med på fredag är det minsta myntet vi har här i Sverige värt en krona. Med detta farväl fördubblas panten på aluminiumburkar, som då är på en krona. Tack för allt, kära 50-öring (1862-2010)!


Mermaid Girl


The Little Mermaid

Brittisk dokumentär från 2008. Mot alla odds firade Shiloh Pepin sin åttonde födelsedag i augusti 2007. Shiloh föddes med en ovanlig defekt som kallas för sjöjungfrusyndromet. Hon är en av tre levande personer i världen med denna defekt. Dokumentären följer Shiloh i hennes kamp för att överleva.
Källa: tv.nu

Dokumentären är otroligt spännande. Jag är chockad och väldigt förundrad. Det är så overkligt på något sätt.
Sjöjungfrur finns faktiskt på riktigt. Det vill jag tro. Starkt!


Efter ett besök hos frisören


Bildkälla

Hur ofta klipper du dig? För mig är besöken hos frisören alldeles för få. En gång per år - om ens det! Anledningen till att det dröjer så lång tid mellan varje besök beror främst på tid. Jag tar mig inte tiden och anser inte heller att jag har tid för det. Det är en enkel förklaring. En annan lite mer personlig förklaring är att jag alltid känner mig så missnöjd efter besöket där. Någon gång måste jag väl kunna kliva ut från salongen och känna mig fin? Men så är det inte. Tvärtom, jag känner mig ful. Att sitta på vagnen hem är jobbigt. Det känns som att alla kollar på mig och jag skäms. I mina ögon ser jag hemskt ut med mitt nyklippta hår.
Det första jag gör, när jag kommer hem från frisören, är att tvätta håret. Jag sköljer i alla fall ur det. Alla äckliga medel man får i håret gör att mitt hår ser ännu värre ut. Dessutom är det kort. Och genom att tvätta håret känner jag verkligen HUR kort det är.

Efter ett besök hos frisören hoppas jag nu på att vänja mig vid min nya längd och min nya frisyr. Det får ta sin tid. Helst va allt vill jag bara få sitta ifred, hemma, och slippa visa mig för folk. Det är inte så hemskt, inte egentligen. Men jag kan inte låta bli att besviken, det blir jag alltid som nyklippt.


Intensiv dag

Klockan sex ringde klockan och strax efter sju var jag utanför dörren - på väg till tandläkaren. Jag kom precis i tid (och var inte överstressad, som jag vanligtvis brukar vara). Väl där fick jag sitta och vänta i tjugo minuter. Alla andra fick gå in, men jag satt kvar. Slutligen kom jag in och nervositeten hade då stigit mig över huvudet. Men det gick bra, tandläkaren var snäll och det gjorde ingenting att lampan krånglade.
Skoldagen var kort, men intensiv! Matteprov, hälsosamtal i Idrott & Hälsa och efter lunch en kort redovisning. Och när kom jag hem? Klockan halv tre! Är man lycklig, ja! Eftersom redovisningen inte var så märkvärdig och endast höll på i tjugo minuter, frågade jag om jag fick gå tidigare. Orkade verkligen inte vara kvar i stan och försöka fördriva en och en halv timma, bara för att jag missade vagnen precis. Men min lärare var snäll och godkände att jag gick tidigare.


Min älskade ö. (Bilden är tagen den 10 oktober 2009.)

Jag har kommit hem, duschat och hunnit se ett avsnitt av Beverly Hills 90210. Jag är ute på min älskade ö. Det var ett tag sedan.


Drömmen om att bli författare

Vi har alla någon sysselsättning som vi brinner för. Det kan vara alltifrån sport till ett simpelt intresse. Men storleken är inte det viktigaste. Det som spelar roll är ambitionen och att man tror på sig själv. Mitt brinnande intresse här i livet är att skriva. Jag älskar att skriva - det har jag alltid gjort! Mitt skrivande uppdaterades till en lite mer seriös nivå, när jag var omkring tolv år och började högstadiet. Då började jag skriva texter om livet, och detta på ett poetiskt sätt så att ingen skulle förstå. Det sättet håller i sig än idag. Jag har försökt att skriva mer konkret, men då tappar jag mig själv i alla ord som bara finns. Jag behöver en känsla. Jag vill förmedla något. Budskap, det är viktigt.

Jag drömmer om att bli författare. Varje dag får jag inspiration och skrivlust. Tänk vad roligt det skulle vara att få medverka på offentliga evenemang, så som Bokmässan, radioprogram, intervjuer... Det handlar absolut inte om att jag vill bli känd. Det är snarare en inre plikt jag känner. Jag vill dela med mig av det jag bär på, erfarenheter jag skaffar mig genom livet. Det är något vi alla kan göra, men glöden är olika från person till person. Jag vill förändra och det genom att skriva i första hand. Jag lever med drömmen om att bli författare.



Inspirationen från omgivningen ploppar upp som svampar. Överallt får jag idéer, nya historier jag vill skriva om. Men tiden räcker inte till och det är inte det enda som sviker. Jag sviker också mig själv. Innerst inne vet jag att skriva är en talang jag har, men ändå kommer tvivlet som på löpande band. Jag tvivlar på att jag faktiskt kommer lyckas. Mina verk kan ibland ses som värdelösa och patetiska. Vem skulle vilja läsa det jag skriver? Jag är väl inte bättre än någon annan? Jag går och skryter om att jag är så bra, när det i själva verket inte alls är något märkvärdigt. Jag tvivlar och det får mig att falla. Min dröm springer bort och jag står kvar med en tom ambition. Vad ska jag göra nu? Vad vill jag göra med mitt liv, när den störta drömmen jag bär inom mig inte längre är betrodd?

Att tvivla på sig själv kan förstöra så mycket. Min dröm går i kras och kvar står jag. Kvar med ingenting och ett liv. Drömmen om att bli författare svajar. Jag vill inte släppa taget om min stora ambition, men ibland kan jag inte låta bli att tvivla.

I vår värld finns det många människor som gett omvärlden en klarare syn. Personer delar med sig av sina livshistorier och hela världen är i extas! Det är det jag vill uppnå. Jag vill vara bland dem, bland stjärnorna. Mina verk ska bli något stort, folk ska förstå och tackla livet med en omtänksamhet som ännu inte finns. Och jag vill påverka. Men det är där tvivlet kommer in. Tvivlet om att jag inte kan. Min historia är inget märkvärdigt. Vem skulle vilja läsa om den? Jag har inte varit med om något dramatiskt, något chockerande eller något hemskt. Jag har levt ett liv som oundvikligen är helt normalt. Jag har haft toppar och dalar, upplevt äkta kärlek och svek. Vem vill läsa om det?

Jag tvivlar på min dröm, drömmen om att bli författare. Men jag kämpar. Jag vet att jag kan.
Ni läsare ger mig så mycket fina ord. Tack, ni hjälper till på vägen mot Drömmen om att bli författare.


Utdrag; Ett hjärta av glas

"Krama mig. Du kramar om mitt hjärta. Du håller det varmt och du vaktar det med ditt liv. Du låter ingen komma nära, för nära. För hjärtat är något värdefullt, något du har fått av mig. Och även om du är förtvivlad och helst vill bli av med alla minnen från dig, så kommer du aldrig kunna glömma mig. Du har mitt hjärta och med det kommer uppgiften att det är du som ska hålla det kärt. Mig vill du inte ha, men mitt hjärta har du fått. Ett hjärta av glas som kommer spricka när som helst. Håll mitt hjärta hårt. Det är hos dig jag vill vara, när min själ lämnar jordens yta."


Små bidrag blir till stora summor

Bokmässan fanns många organisationer, som kämpar för att världen ska bli bättre. Jag stödjer dem gärna, men mitt snåla jag har ännu inte velat bli månadsgivare. Istället brukar jag bidra genom att köpa en liten symbol i utbyte mot en mindre summa. Denna lilla söta docka kostade endast 50 kronor och organisationen bakom är Läkarmissionen.

Att bidra med en liten summa är något vi alla borde göra. Tillsammans kan vi hjälpa. Kom ihåg att små bidrag tillslut blir till stora summorBidra till en bättre värld, gör det nu!


Bokmässan i Göteborg 2010


Bokmässan i Göteborg.

Idag har jag och mamma haft en heldag på Bok- och Biblioteksmässan på Svenska Mässan i Göteborg. Vi var där tidigt, redan vid halv tio och gick inte från mässan förrens strax innan fem. En heldag alltså! Kul var det och nya erfarenheter fick jag. Och inspiration - massor av inspiration fick jag ta del av. I vissa skeden ville jag bara kasta mig på en dator och börja skriva på ännu en roman. Men jag lyckades sansa mig själv och låta förnuftet ta över. Jag vet med mig att om jag börjar på ett nytt skrivprojekt, kommer det jag redan håller på med att hamna på hyllan. Och ska jag någon gång lyckas publicera min roman (en dröm jag haft länge) är det bäst att hålla sig till en historia och också avsluta den.


Emma Hamberg.

Större delen av dagen tillbringade jag och mamma på diverse seminarium. Vi rusade runt som galningar, för att hinna med alla önskvärda föreläsare. Vi fick ihop det ganska bra måste jag säga. Jag lyssnade på en hel del bra föreläsningar, bland annat med Babben Larsson, Katerina Janouch och Robert Gustafsson. Men det bästa var nog ändå att få höra Emma Hamberg presentera sin nya bok. Inte för att hennes framträdande var speciellt, hon presenterade bara sin nya bok. Men jag var så lycklig att jag fick se henne i verkligheten och till och med fick växla några ord med henne. Jag berömde hennes tidigare verk "Linas Kvällsbok" och fortsättningen på den boken, en tonårsroman jag verkligen tycker är bra och mycket läsvärd. Berättade också om min dröm; att få vara föreläsare på bokmässan och presentera min bok som en gång ska publiceras. Hon verkade tycka att det var roligt att höra på, för hon gav mig beröm och log glatt mot mig. Eller så log hon bara för att jag besvärade henne.


Inköp från Bokmässan.

När de inte fanns fler seminarium att ta del av, var det dags att gå ner till det stora torget och kolla där - på rekordtid! Egentligen behöver man fler än en dag på sig att ta del av Bokmässan och därför blev det aningen stressigt för mig och mamma. Vi traskade omkring bland montrar fyllda av reklam (inget märkvärdigt alltså), pyssel och framför allt böcker - i högvis! Massa böcker, olika förlag, mässerbjudanden... Med mig hem från mässan fick jag (inräknat alldeles för många broschyrer) ett läckert papper och lite annat plock, som ska användas till mitt kortmakande (Kika in Mitt Kortmakeri) och ett lila block med spiral och svarta sidor. Den ska jag fylla med inspiration - vilken typ av kreativa skapelser vet jag inte ännu.
När jag kom hem, var jag helt slut. Tillskott av mat och dryck har jag slarvat med idag, huvudet är tungt av alla intryck jag har tagit in och kroppen är i övrigt tröttare än vanligt. Det ska bli skönt att få en lugn kväll hemma hos Rickard.

Nästa år ska jag tillbringa fler dagar på Bokmässan!



TheSims3 - Systrarna Unnkrans har flyttat ut


Marjams sovrum - Badrummet



Systrarna Unnkrans nya hem - Ellies sovrum

Wilma Unnkrans - mamma till Ellie och Marjam - har tyvärr avlidit. Kvar i huset finns hennes man, nu ensam och övergiven. Döttrarna Unnkrans har flyttat ut och är nu redo att börja sitt vuxna liv på en ny tomt, i ett nytt hus och med nya tillskott till familjen. Hur lång tid kommer det egentligen att ta, innan Marjams kärlek flyttar in?

Jag spelar (som ni antagligen förstår) theSims3. Det är i princip allt jag har gjort idag. Har bara suttit hemma hos Rickard och kopplat av. Läxorna hänger över mig, men jag har ingen lust. Jag vill dock meddela att två av fyra läxor är gjorda. Det tycker jag är ganska okej.


Ett ljus i mörkret


Ett ljus i mörkret.

Vi behöver alla ett ljus i mörkret.
En själ som tänder ljuset på nytt, när hoppets låga har slocknat.
Mörkret är inte farligt, bara obehagligt att uppleva ensam.


STOP Trafficking Of Children & Young People

"Trafficking är världens tredje största kriminella industri och varje år beräknas minst 1,2 miljoner barn och ungdomar bli utnyttjade i den globala kommersiella sexhandeln.
Vår grundare Anita Roddick var känd för sin passion för rättvisa. Med inspiration från hennes engagemang är The Body Shop stolta över att fortsätta kampen mot trafficking. Vi vill göra världen medveten om den nutida slavhandel som pågår mitt ibland oss.
Skriv under vår namninsamling. Ditt namn gör skillnad."


Världen är en grym plats. Hjälp till att göra den lite bättre. Gör skillnad, skriv under!

Inlägget är insirerat av Lindas inlägg.


Älsklingen och jag har myskväll


Tacos framför Doobidoo.


Jag och min älskade Rickard har en mysig kväll framför teven. Tacos vid Doobidoo (som ikväll var väldigt underhållande och bjöd på många skratt) och nu sitter vi och kollar på filmen Wild Wild West. Den är faktiskt bra. Väldigt rolig!
Jag har sett fram emot en sån här kväll tillsammans med Rickard. Jag njuter därför i fulla drag.

Hoppas att du också har en bra kväll.



Att kunna plugga på helgen är en konst

Att plugga på helgen är något helt oförståeligt för mig. Jag kan inte mer än beundra studenter som tar skolan på så stort allvar. Jag påstår inte att jag är motsatsen till seriös, jag har bara inte så stor krav. Tror jag. För mig räcker det gott och väl om man gör sitt bästa, förutsatt att man får minst godkänt i samtliga ämnen. Och det kräver sin energi, det gör det. Jag gör mina läxor (för det mesta), men har svårt för det. När jag kommer hem, finner jag aldrig motivationen att plugga. Jag föredrar därför att göra läxorna i skolan - utan att behöva sitta kvar. Jag utnyttjar rasterna så gott jag kan och det tror jag räcker. Dock är jag ganska besviken på mig själv, för att jag har så svårt att plugga hemma. På helgerna tar det stopp. Jag tar med mig böckerna hem, men de ligger bara på golvet utan att jag ens läser igenom anteckningarna. Jag kan verkligen inte förstå hur man lyckas hålla motivationen uppe även på helgerna?!
Att kunna plugga på helgerna är en konst. Tyvärr är motivation inte min starka sida.

Kan du plugga på helgerna?


Jag gråter nästan av lycka (aningen patetiskt)

Har jag nämnt att jag är glad? Har du missat det kan jag göra det ännu mer tydligt för dig genom att berätta följande... Ni som har följt min blogg i alla fall i höst, vet att jag verkligen älskar serien Beverly Hills 90210. Jag blir faktiskt deppig, när jag inser att jag faktiskt har missat ett avsnitt, fast jag är väl medveten om att jag inte kommer att hinna hem tills det börjar. I dessa dystra stunder försöker jag intala mig själv att jag en dag kommer ha alla boxarna hemma. Jag kommer ha mitt eget arkiv med samtliga säsonger av denna underbara serie. Då kommer jag kunna se serierna när jag vill och hur många gånger jag än behagar. Jag väntar därför med spänning på att den kompletta boxen med alla säsongerna ska komma ut i handeln. Preliminärt datum för detta är den 24 november 2010. Jag kan knappt bärga mig! Och - eftersom jag är så kär i serien - kan jag inte låta bli att ibland blicka in på någon sida och se bilder från serie. Nyligen kom jag över en bild på hur den stora samlingsboxen kommer att se ut.


Bildkälla
Ledsen att det ser ful ut, men det blev bara värre när jag redigerade bilden...

Jag är så glad att jag nästan gråter. Det som oroade mig, när jag hade bestämt mig för att köpa boxen med alla serier i, var att jag kanske inte skulle få alla boxarna. Förstå mig rätt nu; jag vill gärna att varje box ska ha sitt unika utseende - precis som om man köpt varje box för sig. Det är ju en del av själva köpet. Liksom ett CD-fodral i originalversion är mer uppskattat än en bränd skiva utan fodral. Håller du med?
Lyckan jag känner är väldigt stark. Den stora boxen är snygg och fodralen som varje säsong ligger i är precis som jag vill ha dem. Jag är säker på att köpet av Beverly Hills 90210 kommer att bli jättebra! Nu gäller det bara att ha tålamod och vänta tills slutet av november...


Helg!

Jag gick tidigare från skolan idag! Min del av grupparbetet blev klart och efter det ville jag inte sitta kvar mer. Det är ju faktiskt fredag. Helg!
Små saker gör att jag är väldigt glad idag. Och det känns aningen märkligt. Efter att ha varit nere på en låg nivå de senaste dagarna, känns det nu konstigt att jag faktiskt mår ganska bra. Jag måste ha förträngt det som känns jobbigt... Men jag mår i alla fall bra nu och ska försöka blogga mer. För ni uppskattar min blogg, det vet jag. Se bara på statistiken:



Nuvarande statistik.

Jag må ha skrivit få inlägg, men jag har inte lämnat bloggvärlden. Det har läskigt nog gått bättre för bloggen, när jag inte skrivit några inlägg. Ska jag ta det som en förolämpning eller bara se det som... en slump?
En ökad statistik (som förmodligen bara är tillfällig och inte speciellt stor) är en av de små faktorer som får mig att bli glad. Också en liten händelse som jag fick ta del av igår; Jag fick åka polisbil! Och jag är en otroligt känslosam person och reagerade därför väldigt starkt på detta. Ni ska inte tro att jag satt i baksättet, för jag satt fram. Och jag var heller ingen brottslig, bara en vanlig medpassagerare. Ungdomsgruppen som jag är med i hade nämligen besök av en polis. Han var där och berättade och vi fick ställa frågor. Otroligt intressant och ashäftigt (för att uttrycka det så tydligen som möjligt) att åka polisbil!
Mitt glada humör gör att jag inte reagerar lika starkt på jobbiga saker, som jag antagligen hade gjort om jag varit på ett mer "normalt" humör. Jag kan ta ett exempel; åker två hållplatser med spårvagnen och efter det visar det sig att det är stopp. Vagnen står stilla och bara står. I vanliga fall hade jag blivit stressad och förtvivlad. Hade förmodligen gått av vagnen, som många andra gjorde. Det hade heller inte förvånat mig om jag hade skyndat som en galning till några hållplatser bort, för att hoppa på en annan spårvagn. Jag är överstressad - jämt - men idag lyckades jag hålla mig lugn. Satt lydigt kvar på vagnen och väntade. Jag känner mig lite stolt.

Mitt goda humör ska hålla i sig. Garanterat. Annars vill jag inte vara med längre. (Jag må vara glad, men också trotsig titt som tätt.) Hela jag ser fram emot de kommande inlägg som kommer dyka upp idag. Här ska bloggas! Dessutom väntar en fredagskväll med Rickard och jag har verkligen längtat efter det.


Positiv attityd till grupparbeten

När läraren meddelar att det är ett grupparebet på gång, då sjunker jag genom stolen. Jag faller lågt och vill helst inte vara med längre. Inom mig skriker jag "Nej, jag vill inte. Jag strejkar!". Men verkligheten tillåter inte att man ger upp så lätt. Jag har försökt vara positiv till grupparbeten, men det slutar oftast med att jag blir irriterad och arg. Jag vill tro att alla utom jag är idioter, men den tanken är bara egoistisk och självgod. Det är min attityd som måste förändras och inom mig pågår ett krig. Det är svårt att acceptera och vara positivt till något som har skadat mig så många gånger. Det är inte lätt att ta sig upp, när man har fått så många slag.

Idag fick vi ännu ett grupparbete att arbeta med och liksom så många gånger förr sa jag till mig själv att se det från den ljusa sidan. Än så länge har det gått bra. Mina gruppmedlemmar var smarta nog att sätta sig ner och diskutera arbetet, innan de tog sig an uppgiften. Det resulterade till att alla hade koll på vad man skulle skriva, när vi gick åt olika håll för att ge oss in i arbetet. För mig gick det väldigt bra. Jag skrev min del av arbetet och det med en formell anda. Vi ska nämligen skriva vårt grupparbete som en artikel i en kvällstidning. Och oj, det blev ju faktiskt riktigt bra! Det var dessutom väldigt roligt att skriva om ett så seriöst ämne. Jag som tvivlar på att jag skulle palla trycket om journalist, känner nu lite hopp om att jag kanske skulle klara av det yrket - med ett leende på läpparna.

Jag är glad. Idag är en bra dag.
Bloggen är utan bilder, men jag skriver i alla fall.


Nagellack har blivit ett mode

Samtliga kunder på Lindex sminkavdelning pratade om nagellack. "- Min dotter har börjat få långa naglar och vill ha ett sånt där nagellack då färgen...", en mening jag fick höra ett antal gånger. Och förklaringen fick jag också ta del av. Nu vet jag hur det fungerar, när man har läckra naglar i coolt mönster! Jag har alltid undrat hur de får sina naglar att se ut som ormskinn. Nu vet jag och jag måste säga att jag trodde det var mer komplicerat. Det är ju nagellacket som gör jobbet, det finns ingen konstnär bakom verket.

Jag håller mig dock till en färg. Nagelkonst är för komplicerat och tar för lång tid, för att jag ska kunna få in det i mitt liv. Tacka vet jag enfärgat nagellack. Och bas- och överlack! Det var först idag - tre veckor senare - som jag tog bort lacket från Beckas Spakväll. Kan erkänna att det sågs halvtaskigt ut, men jag kan med säkerhet också fastställa att det hade sett bra mycket värre ut. Hade jag inte varit noga med baslack och dubbla lager med både färg och överlack, då hade resultatet sett hemskt ut.

 
Nyinköpta lack - Resultatet

Med förhoppningen om att jag i framtiden kommer ha finare naglar, gick jag alltså till Lindex för att köpa bas- och överlack. Med mig hem fick jag också två färger - silverglitter och lila skimmer (som egentligen inte behövs, eftersom jag redan har massa olika nyanser av färger). Dock blev jag nöjd med resultatet. Ett lager baslack, endast ett lager av silverglitter (tyckte att det var bra så, inte snyggt med för mycket glitter) och efter det målades naglarna med överlack i två omgångar. Jag som först var skeptisk till glittriga naglar är positivt överraskad.

Vad tycker du om glittriga naglar?


Samlar inspiration till skrivandet

Bloggen uppdateras dåligt, men så får det vara. Jag känner ingen lust att blogga. Känner inte lust till någonting, ärligt talat. Istället försöker jag samla inspiration. Jag försöker ta åt mig av det jag tar del av på olika sätt. Jag upplever. Jag tänker. Jag drömmer. Jag hör. Jag önskar. Jag hoppas. Jag känner. Jag vill. Inspirationen finns där - någonstans, det gäller bara att hitta den. Bloggen uppdateras dåligt, men jag lever och skriver på "Mitt Mästerverk". (Berättelsen har ett namn, men jag kommer hela tiden på alternativa förslag på ytterligare namn, därför betecknas mitt arbete som "Mitt Mästerverk".)
Dock ska ni veta att jag inte lämnat bloggvärlden helt. Det är bara bloggen RosaNatt som har stannat upp för en tid.


Sommar blir till höst och hela världen snurrar

Det som hände då är bara en början på det som är nu. Liksom sommar blir till höst, färgas gröna löv till en nyans av orange. Och orange leder sen vidare till att bli brunt, som i sin tur faller ner på marken och dör. Livet passerar förbi. Sommar blir till höst och hela världen snurrar.
När jag funderar på vart mitt liv har tagit vägen, kan jag inte bara se på det som är idag. Jag går tillbaka och funderar. Mitt liv har hamnat här av en anledning. Av den anledningen att jag tidigare i livet valde en viss väg i korsningen. Och jag gick den vägen, stötte på ännu ett vägskäl och fick även där välja väg. Här är jag idag. Sommar blir till höst och hela världen snurrar. Jag skulle så gärna vilja reda ut saker och ting, men jag vågar inte riva upp allt. Det känns för jobbigt och komplicerat att riva upp gamla sår. Ärren som läkt med den långsamma tiden, ska inte behöva bli nya sår att salta i. Istället sluter jag allt inom mig. Det som var är inte nu. Och det som är nu är bara en konsekvens av det som var då.
Sommar blir till höst och hela världen snurrar. Borta med vinden i en enda höst. Tillbaka med vinden från ett svalkande hav.


Bilden tagen den 10 oktober 2009.

Sommar blir till höst och hela världen snurrar. Och hela världen snurrar. Den snurrar för sig själv.




Casesläpp; Sapere Aude

De första veckorna av andra året på gymnasiet har passerat förbi. Nu är det dags att köra igång ordentligt - och det med årets första "riktiga" case. Jag har den äran att presentera för er caset Sapere Aude - våga veta. Jag är lyrisk över öppningen vi fick ta del av denna förmiddag. Vi ska ta oss an fallet Mordet i Knutby, som ägde rum i januari 2004. Är det inte spännande?!


Tankekarta över Mordet i Knutby, 2004.

Det var verkligen intresseväckande att få se nyhetsklipp från tidpunkten och att få följa utredningen från början till slut. Jag är så glad att vi har fått i uppgift att ta oss an ett roligt fall. Jag tror att de kommande sex veckorna kommer att bli toppen! Ser verkligen fram emot att få fördjupa mig i Mordet i Knutby och allt annat som case kommer att innehålla. Sekter, religion... Jag läser kursen Psykologi A!


Utdrag; ...att ge bort mitt liv, mitt hjärta...

"Jag tror på viljestyrka. Jag tror på att om man bara vill, då kan man tvinga sig själv till att tycka om saker. Likaså kan man tvinga sig själv att ändra stil, tankar, åsikter… Om man bara vill kan man ändra hela sig själv. Men till vilket pris? Att tappa hela sin personlighet, hela det som är jag, hela det som representerar mig – det är inget rimligt pris. Så långt gick dock aldrig jag. Den enda jag gjorde var egentligen att ge bort mitt liv, mitt hjärta, till en kille som inte ville ha mig. Han gick ifrån mig och med sig tog han mitt hjärta. Självklart var det inte med flit, men så blev det i alla fall. Och att stå kvar utan hjärta, det är en ganska obekväm känsla. För utan hjärta kan man inte älska på nytt. Eller man kan. Allt går om man bara har viljan. Men att sakna sitt hjärta är som att sakna en del av sig själv. Och jag saknar mitt hjärta – inte allra minst ägaren av det som en gång tillhörde mig."

Jag vill ju bara få ett svar på frågan jag aldrig ställde.


Han ville inte väcka mig

Jag var tydligen väldigt trött igår kväll. Enligt Rickard somnade jag väldigt snabbt och det är också vad jag minns av kvällen. Vi gick och la oss och jag var inte vaken många minuter, innan ögonen gick igen. Min älskling ville inte väcka mig. Han ansåg att jag nog behövde sova. Väldigt sött av honom. Och, han behövde jag också sova, därför gick han och la sig på soffan. Min älskling sov på soffan i natt! Bara för att inte väcka mig. Är det kärlek? Jag vill tro det.
När jag vaknade i morse vid sjutiden, låg Rickard bredvid mig. Han hade gått och lagt sig bredvid mig igen - och det väldigt tyst. Jag märkte ingenting. Min sömn var till och med så djup att Rickard fick väcka mig. Älsklingen min är underbar på morgonen. Vi somnade om och vaknade sedan vid halv elva. Och gissa? Ja, Rickard fick väcka mig då också. Haha, är man trött så. Det är inte likt mig, inte alls. Men jag antar att det kanske kan ha med min förkylning att göra.
Jag älskar Rickard.



Tack för hjälpen!

Här nedan ser ni vilka underbara människor som har hjälpt mig att göra reklam för Mitt Kortmakeri. Under varje länkad bloggare kan du läsa dennes personliga omdöme av Kortmakeriet. Tack, tack, tack för hjälpen!
Vill du också bli länkad? Instruktioner för hur du ska gå till väga hittar du här.


Anna

"Korten är handgjorda med största omtanke och varje kort är unikt. Det här är något som inte finns i affärerna och jag rekommenderar er verkligen att ta er en titt. Tro mig, ni kommer att fastna för det! Följ även kortmakeriet på bloglovin' inför framtiden (snart är det ju jul och då vet vi alla att julkort ska skickas!)"


Jasmine's Kortmakeri på Bloglovin'


Jasmine's Kortmakeri på Bloglovin'.

Bara för att man lyckats ta kontroll över en blogg via Bloglovin', betyder inte det att nästa försöka lyckas. Jag vet inte hur länge jag har kämpat med att få kontroll över Mitt Kortmakeri. Efter X antal misslyckade försök har jag nu lyckats ta kontrollen. Det känns så härligt! Jasmine's Kortmakeri har fått en ny header och en uppdaterad profil på Bloglovin'. Kanon! Nu ska försäljningen komma igång ordentligt! Hjälp mig, få länkning!


♪ I am not a Robot


Marina and the Diamonds - I am not a Robot

Jag har verkligen fastnat för låten. Den är skön att lyssna på. Lugn, men ändå med ett härligt sväng som ger mig känslan av att jag svävar på moln. Perfekt att lyssna på under morgontimmarna, då man ännu inte är medveten om vad dagen kommer att bjuda på.

Är du lika förtjust i låten, som jag är?


Gör reklam för Jasmine's Kortmakeri


Ny header till Jasmine's Kortmakeri!

Under kvällen har jag suttit och pysslat med en ny header till Kortmakeriet. Vad tycks? Själv är jag jättenöjd! Den är bra mycket snyggare än den förra, som jag i ren hast krafsade ihop i våras - för att det ens skulle finnas någon header. Den nya är mer seriös och jag hoppas att det ser mer proffsig ut.

Min kortförsäljning har inte kommit igång - alls! Har sålt tre kort sammanlagt (bortsett från försäljningen på marknaden i somras) och det är till vänner. Jag är inte så nöjd, det erkänner jag. Men jag ger inte upp, icke! Snart är julen här och tills dess ska det produceras julkort. Jag hoppas att försäljningen hinner komma igång innan dess, därför behöver jag er hjälp!

Skriv ett inlägg i din blogg där du gör reklam för Mitt Kortmakeri. I inlägget ska du a) klistra in bilden ovan, b) länka till Jasmine's Kortmakeri och c) skriva ett omdöme (bara några enstaka rader).
I gengäld länkar jag till din blogg (inlägget som handlar om Kortmakeriet), som tack för hjälpen. Det låter rättvist, eller hur?

Det finns inga som helst krav på att du måste börja följa Kortmakeriet via Bloglovin', men jag kan rekommendera dig att göra det. Jag kommer snart att börja tillverka julkort - något som garanterat kommer vara bra att ha i slutet av december.

Du gör reklam för Mitt Kortmakeri och jag länkar till din blogg. Man ska hjälpa varandra!
Tack snälla på förhand. <3


Engelsk konfekt



Kvällens fredagsmys bestod av Engelsk Konfekt. Det var ett bra tag sedan jag smakade det senast. Inte en favorit bland godiset jag haft i min mun, men absolut en klassiker - det kan jag inte undivka att säga.


Utdrag; Min famn kommer alltid att vara öppen för dig.

"Jag vill egentligen inte erkänna det och det är inte heller något jag måste göra. Vi vet alla - jag vet, du vet, de vet - att jag innerst inne är sårad för att du inte kommer. Men jag är inte förvånad, varför skulle jag vara det? Du har tagit avstånd från mig, från oss, i över ett år. Varför skulle du helt plötsligt komma tillbaka nu? Det gör ont, men jag måste inse; du kommer aldrig komma tillbaka med öppna armar. Dock vill jag att du ska veta att min famn alltid kommer att vara öppen för dig - oavsett vad."


TheSims3 - Wilma Unnkrans


Wilma Calwager har nu gift sig med Shawn Unnkrans.
Bröllopsfesten höll på att bli en katastrof och därför fick paret gifta sig i all hast. Direkt efter vigseln spred de också ut beskedet att Wilma var gravid. Vilken lycka! Två döttrar fick de - tvillingar! Ellie, den musikaliska och positiva som har drömmen om att bli stadens Rockstjärna. Marjam, det griniga geniet som en dag ska hacka stadens datorer.

Spelar theSims3 och njuter av det. Dock har jag åkt på samma förkylning som mamma, vilket innebär att huvudet känns tungt och näsan är snuvig. Men det går ändå, jag tar det lugnt.


Ledig denna gråa dag

Hej!
Bloggen uppdaterades inte igår, jag vet det.  Men jag hade ingen lust och ville därför inte puiblicera något tråkigt inlägg som inte hade någon baktanke. Nu tänkte jag dock bara skriva och berätta att jag är ledig idag, liksom igår, och att jag är hemma hos Rickard. Han jobbar, så det blir en dag i ensamhet. Men det ska inte vara några problem - det är jag ganska säker på. Antagligen blir det två timmar Beverly Hills 90210 och resterade timmar tillägnar jag åt theSims3. Så ska en mysdag tas vara på enligt mig! Vädret visar på att det är riktig höst; blåsigt, grått och regnskurarna är inte långt borta. Jag tror att jag håller mig inne.
I eftermiddag åker jag ut till pappa, för att tillbringa kvällen där. Imorgon blir det till att åka igen och det tillbaka hit. Pappa ska iväg på kvällen och istället för att vara hemma ensam (vilket kan vara skönt ibland, men jag är mörkrädd), åker jag till Rickard med förhoppning om att en kväll tillsammans med min älskling ska bli mysig.

Det ska uppdateras åtminstone en gång till idag. Då har ni chansen att få en länkning, om ni är snälla och gör mig en tjänst. Det låter rättvist, eller hur? Håll utkik! Inlägget dyker upp ikväll.



Första gången på ett spinningpass

När det handlar om träning, finns det många faktorer som stoppar mig. Någonting säger till mig att det inte är rätt, att jag inte borde ägna mig åt träning. Och det är jobbigt, för jag tycker om att träna. När jag väl är igång strålar hela jag. Ärligt, jag skiner som en sol! Men det är som sagt något som håller mig tillbaka. Jag vet inte vad det är. Rädsla finns där inte, och vad kan det då vara?


Bildkälla

Ikväll var jag på mitt första spinningpass. Och jädrar va' kul det var! Att bara trampa för glatta livet till dunkande musik. Känna musklerna arbete, pulsen slå och svetten rinna förbi från pannan och ner i ögonen. Det var en härlig känsla. Efter passet kände jag mig så fräsch i huvudet, medan kroppen nog var av motsatt karaktär. Men vad gjorde det, när jag i efterhand stod i en skön dusch (dock i ett offentligt duschrum - lite fobi!) och njöt av vattnet som sköljde över kroppen. Det var härligt.
Det är kul att träna, om jag bara kan få bort spärren. När den är borta, ska jag börja träna för att det är kul. Jag vill aldrig bli en träningsnarkoman som lever för att träna. Då har jag gått för långt. Det gäller att hitta en lagom balans mellan träning och sunt förnuft. Jag är på väg mot ett mer träningsrikt liv.


De ropar på hjälp



Desperat försöker de få någon att lyssna! De gör allt i sin makt för att någon ska förstå. Varje ögonblick sträcker de sig efter en hjälpande hand. Vissa går till och med så långt att de skadar sig själv, i värsta fall tar livet av sig. Det är hemskt att se att de som behöver inte får hjälp. Varför finns det ingen som hör, ingen som bryr sig? Jag blir ledsen, när jag ser verkligheten. Och den ser jag jämt. Det är den jag lever i, jag kommer inte undan.
Ingen ska tro att livet är lätt att leva. Alla kommer för eller senare att utsättas för händelser som ger livshistorian en huvudsaklig handling. Förr eller senare får vi uppleva känslan av vad vårt liv verkligen kommer att innebära. Jag är ung, men har redan fått ta del av ett liv som påverkat mig. Tolv år. Tretton år. Förälskad. Kär. Åren går. Krossad och nu på väg tillbaka. Eller?

"Jag vill springa tillbaka bara för att få krama om dig. Bara en sista gång. En kram. Den ska vara ärlig och den ska betyda. Även för dig. Inte bara för mig, som så många gånger förr. Inte för att vi har kramats och legat med armarna kring varandra. Men ändå. Jag vill ha den där kramen som verkligen betyder. Jag vill ha den av dig. För ingen kan krama lika ärligt som du kan."
(Utdrag ur "Mitt Mästerverk" som jag skriver.)

Jag kämpar med att komma tillbaka. Eller fortsätta. Det livet jag var en del av för några år sedan, de påverkade mig mycket. Mest på ett positivt sätt. Personerna jag var med, omgivningen, kärlek... Allt påverkade mig och idag står jag här med facit i hand. Det var underbara år - det kunde jag konstatera redan då. Men det var jobbigt, det var det. Jag var en av dem som desperat ropade på hjälp. Jag gick aldrig speciellt långt, som jag vet att många andra har gjort. Jag vill inte påstå att jag var feg, bara nyfiken på vad livet hade att erbjuda. Jag ville inte avsluta ett vinnande koncept, om jag skall uttrycka mig med en dos av starkt självförtroende. För jag vet att jag i slutändan kommer at vara en vinnare. Det är vi alla. Livet bjuder på förluster, men också på så många vinstchanser. Men som ledsen och svag är det svårt att ta de chanserna.
De ropar förtvivlat på hjälp, men det är ingen som vill höra på. Alla bara går förbi, utan att bry sig om. Utan att bry sig om att det i hörnet på Centralstationen sitter en ung människa och mår så dåligt att hon skakar. Det är ingen ser. Ingen ser. För det angår inte dem, vill de tycka. Men varför resonerar man så? Vi ska ju vara ett samhälle som ställe upp och bryr oss om varandra. Vi har en integritet som säger att vi har rätt att vara privata. Men det skadar aldrig att visa en öppen famn.

Min famn är alltid öppen. Jag är inte utbildad för att hjälpa, absolut inte. Men jag har mått dåligt, som så många andra. Det jag kände kan inte jämföras med det andra känner, för sorg kan inte jämföras. Men ändå. Ett lyssnande öra. En öppen famn. Någon som i alla fall försöker förstå. Det betyder väldigt mycket. I alla fall för mig. Och jag hoppas på att jag kan ge det förtroendet till någon annan. En vän är så lätt att få, om man bara är öppen och ärlig.
Det finns personer som för allt de är värda ropar på hjälp. Varför finns det ingen som hör? Hur kommer det sig att ingen ser? Jag vill se! Jag vill höra! Det anser jag är min plikt som medmänniska. Vi ska hjälpa, inte stjälpa. Det är ett ordspråk jag tycker att alla ska följa. Vi har en plikt som medmänniskor. Alla individer tillhör små familjer, men också den stora familjen Människor. De som bara är själviska och inte är villiga att hjälpa en annan människa; släng er i väggen!


Kärleksfullt i Kortmakeriet

 

När det känns för jobbigt att tänka, brukar jag dra mig tillbaka. För det mesta brukar jag hamna i kortmakeriets kreativa värld. Jag skapar kort och blir inspirerad. Jag glömmer bort och lägger undan tråkigheter. Efter en timma eller två mår jag bättre och är redo för nästa svårighet i livet.
Min förmiddag har som tidigare nämnt inte alls varit någon höjdare. För att komma bort från allt elände jag kände i kroppen, beslutade jag mig för att pyssla. Två kort har jag gjort än så länge, men fler blir det förhoppningsvis ikväll. "Plugga?" frågar säkert en person som är läskigt ambitiös i skolan. På den frågan är svaret är skarpt nej. Aldrig att jag tänker plugga idag. Jag är arg på skolan, så det så. Och visst. Nej, skolan bryr sig inte om ifall jag pluggar eller inte. Det är bara jag som får lida av försenade läxor och uppgifter. Men idag är allt skolans fel (inte Västtrafiks för en gångs skull) och därför ska jag vara ledig - hela dagen.

Nu ska jag och min storskjorta se på Beverly Hills 90210. Kärlek!


Gula blommor

Anledningen till att det inte blev någon vandring idag, var för att vädret var uselt. Regn i kombination med kraftig blåst (kuling på skalan) gjorde att de två lärarna som var med inte ville ta på sig ansvaret. Inställd vandring och jag mådde inte alls bra av alla känslorna som följde. (Läs inlägget här.)

Nu tittar solen fram och det får mig att tänka på ett par av bilderna jag tog under promenaden med Katja. De må vara vackra bilder som man blir glad av, men jag är fortfarande besviken och ilsken på grund av förmiddagen.




Samtliga bilder är tagna den 3 september 2010.


Arg och besviken

Ni som har läst inlägget jag skrev igår, vet att jag tvunget fördrev en och en halv timma i stan. Detta för att vi idag skulle ha vandring. Det kändes sådär att sitta och vänta, men det gick. Jag hade inte mycket annat till val.

Nu i efterhand känns det dock otroligt onödigt att jag satt där och väntade. Uselt, närmare bestämt! I morse gick jag upp, tog det lugnt, åt frukost utan att stressa, förberedde mig inför vandringen och kommer ner till båten - utan busskort. Det fanns inte en chans att jag skulle hinna hem och hämta det, utan att missa båten. Så skolkortet fick därför ligga kvar i jackfickan på min svarta skinnjacka som ensamt hängde i hallen. Det blev istället till att betala för resan själv. En onödig utgift på grund av ett idiotiskt misstag. Det gjorde att jag blev väldigt arg på mig själv. Att jag kunde vara så dum tror jag inte ens gudarna kunde förklara. Efter att ha svurit och skällt lite på mig själv, accepterade jag situationen. Det fanns ingenting jag kunde göra, bara finna mig i det.
Tog vagnen till centralen och var där i god tid. Bussen till vandringens start skulle gå halv nio. Då, när bussen kommer, säger lärare att det i blir någon vandring. Alla jublar och jag stressar upp en tidtabell ur väskan. 08.31. Så mycket var klockan. Då gick också vagnen ut till båten. Känslan av hjälplöshet sköljde över mig. Jag är så van. Och allt på grund av att de inte kunde ha sagt det tidigare. Jag blev så arg! Fan, va arg jag blev!! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Två timmar till nästa båt, vad skulle jag göra tills dess? Klädd som en luffare och blöt och frusen. Mysigt att sitta och vänta mitt i stan. Lyckligtvis såg jag att det gick en båt till ön - men till andra färjeläget på andra sidan. Bättre det än att sitta och vänta. Tog spårvagnen ut och satte mig på en båt som tog dubbelt så lång tid att åka. Dessutom fick jag gå över ön.


Fika på båten.

På väg ut till färjan ringde jag pappa, i hopp om att få lite tröstande ord. Han föreslog att jag skulle ta en fika på båten, ett råd jag följde. Tillsammans med en kopp te , en chokladbit och en mysig bok, lyckades jag fördriva de femtio minuterna som resan tog. När jag gick av borta på andra sidan av ön var jag lugn. Helt slut faktiskt, efter att ha insett att min ilska inte gick att göra någonting åt.

Jag har kommit hem, fått duscha och sitter nu här i mysbyxor och min stora skjorta. Det är mysigt. Jag ska försöka njuta av att bara vara hemma. Ska passa på att se Beverly Hills 90210, som tv4 sänder klockan tre. Det är det jag kan se av serien, efter som jag (än så länge) inte har köpt säsongerna på Dvd. Men i slutet av november, då ska tårar av lycka rinna längs mina kinder. Tills dess är det teven som styr.

Till sist vill jag säga att vandringen bara är inställd för idag.  Vi ska vandra en annan dag istället. Just nu vägrar jag. Men jag antar att det är ett måste. Suck, suck, suck. Jag vill inte bli arg och besviken en gång till. Mitt psyke klarar inte av en smäll av liknande form. Inte igen.


Kvällens kortmakeri; kärlek


Ett av kvällens kort.

Jag längtade efter att få knåpa ihop ett eller flera kort. Eftersom jag bor på tre ställen (hos mamma, hos pappa och hos min pojkvän) är Kortmakeriet inte alltid närvarande. Då får jag passa på, när jag är ute på ön (där det mesta av materialet befinner sig för tillfället). Ikväll färdigställde jag två kort - båda inom temat kärlek. Jämför man med andra kreativa korttillverkare, är mina kort verkligen ingenting att skryta med. Jag är inte ens i närheten av deras otroliga skapelser. Men jag övar och hoppas på att jag en dag är lika duktig som de.
För att se kvällens kort (kommer publiceras inom en snar framtid) och även tidigare kreationer, kika in i Mitt Kortmakeri. Där hittar du också priser och information angående min kortförsäljning. Välkommen in!


Utdrag; En vän hörde av sig idag.

"En vän hörde av sig idag. Det gjorde mig så glad! Jag är inte bortglömd, bara åsidosatt för ett år eller två. För jag finns. Jag finns fortfarande i folks hjärtan. Jag har satt mina spår, liksom de har påverkat mig. De har format mig till den jag är idag. Och jag kan inte vara annat än glad. Trots att det har gjort ont och de har sårat gång på gång, så vet jag att det är kärlek – rakt igenom. Kärlek vänner i mellan. Tillsammans. Vi har påverkat varandra. Jag tänker inte lämna vare sig vänner från förr eller tiden som var i första taget. Jag tänker finnas kvar i det som var då. Jag vill inte glömma. Då kommer jag mista en av de största delarna av det som är jag. Den risken vill jag inte ta. Jag håller mig kvar. Minnena ska kvarstå, om jag så ska leva med smärtan hela livet."

Aldrig ska jag glömma var jag kommer ifrån.
Ni som har format mig till den jag var efter högstadiet, er vill jag tacka.
Vänner varar hela livet. Kanske inte i praktiken, men i tankarna.
Kramar till vännerna som fanns då - och som alltid kommer att finnas inom mig.


Blogcandy

Jag tävlar om att vinna ett Blogcandy.
Det vore himla roligt att få fint material.
Se bara på bilden - visst blir man inspirerad?!


Herrskjorta

På måndagar sluta jag klockan halv två. Det är tidigt och bra, men jag missar precis spårvagnen hem. Och det är jobbigt, för jag har därför över en timme att fördriva. Att ha tid över som bara går till spillo får mig att må dåligt. Jag vet varken ut eller in. Vanligtvis burkar jag åka hem till Rickard på måndagar och sova där, men eftersom vi ska ha vandring imorgon behövde jag komma ut till ön. Idag var jag därför tvungen att övervägde fram och tillbaka olika alternativ, för att inte ruttna i den långa väntan;
a) åka in till stan och kolla på skor
b) sätta mig på ett café
c) åka ut till färjeläget och sitta där i väntans tider
d) åka hem till Rickard och sedan åka ut senare ikväll.
Fram och tillbaka funderade jag och slutligen satt jag vid färjan. På en bänk mitt i solen. Med boken i hand och med min nyinköpta skjorta på. Jag erkänner att det var skönt att bara sitta där och slappa. Men ändå; att sluta halv två, men inte vara hemma innan klockan fyra känns ganska... (lång lista med negativa ord följer)

På tal om skjortan. Den är som sagt ny. Köpte den igår, när jag och mamma var iväg lite snabbt och handlade. Har länge velat ha en stor skjorta - närmare bestämt en i herrmodell - efter som jag inte tycker om figursydda skjortor. Det är bara såna som säljs i damklädersbutikerna. Det blev därför ett besök på DressMan för min del. Inte ens två hundralappar för en stor skjorta. Perfekt! Jag är supernöjd!!

Figursydd skjorta eller ett besök på herravdelningen, vad föredrar du?


Utdrag; Nya minnen bildas

"När jag går genom stan, kan jag inte låta bli att tänka på dig. Minnen finns överallt och jag kan inte gömma mig. Det som jag har upplevt med dig sitter kvar än idag. Det bildas hela tiden nya minnen, även om du inte är en del av dem i praktiken. Du är en del av tanken och på så sätt blir du en del av det nya minnet jag får. Jag går inte nära din port, men jag går i närheten. Och bara genom att vara där kan jag känna samhörighet med dig. Jag vet att du har gått där. Jag vet att du finns nära. Minnen bildas. Och jag minns tiden från förr. Jag minns tiden med dig."


En liten dikt om ett brustet hjärta


Bilden är lånad från Fridas Blogg, tack för det.
Det var hennes inlägg som inspirerade mig till att skriva dikten nedan.

Alla råkar ut för ett brustet hjärta någon gång i livet.
Alla krossar hjärtan, inte alltid med flit.
Men ett brustet hjärta kommer läka,
även om det ligger utspritt i världens alla hörn.
Ett brustet hjärta vet sin plats.
En krossad kärlek kan komma åter.
Man ska hoppas, man ska tro.
Ingenting är förgäves.


Köpenhamn i bilder

Följande bilder togs igår, när jag var i Köpenhamn.


Skylt vid fikaplatsen som vi stannade till på längs Strandvägen.


Ett av de många vackra husen längs Strandvägen.




Köpenhamn.








Nyhavn.

Tyvärr fick jag inte tagit några bilder inne i Christiania. Det var nämligen inte tillåtet att fotografera där...


Utdrag; Det var allas fel.

".... Det gick så snabbt, sen var det över på ett ögonblick. Det gick för snabbt, för att jag skulle hinna med. Jag hann bara känna alla känslor på en och samma gång. Konsekvenserna staplades på hög och resultatet var att vi aldrig mer sågs. Vi har inte setts sen dess. Du blev sårad. Jag blev sårad. Hon blev sårad. De blev sårade. Alla blev sårade. Vi sårade alla. Ingen kan förklara sig själv som oskyldig. Det var allas fel. Och så blev det så här..."

Här ovan står ett ofullständigt utdrag. Det blev för privat att skriva ut hela. Som jag skrivit handlar det hela om en process. Jag har börjat på en ny del. Det handlar inte längre bara om tankar och funderingar. Jag har kommit till ett stadie då allt känns så tydligt. Samtidigt är det suddigt och jag vet varken vad som känns rätt eller vad som känns fel. Jag fortsätter att skriva med hoppet om att en dag få svar.


Köpenhamn över en dag

Jag är så trött! Helt slut är jag och sängen känns lockande. Dock får den locka lite till, eftersom jag lovade att uppdatera er nu ikväll. Jag kom alldeles nyss hem från en heldag i Köpenhamn. Bilen avgick från parkeringen utanför klockan sju - då var vi en halvtimma försenade. Vi hämtade upp Anders dotter och sen var vi ute på motorvägen mot Helsingborg. Där ifrån tog vi båt över till Danmark (Helsingör) och åkte sedan Strandvägen till Köpenhamn. Det var en fantastisk väg! Otroligt många fina hus, vilket gjorde mig - intresserad av arkitektur som jag är - väldigt fascinerad över skapelserna vi åkte förbi. Längs vägen blev det också en fika i det kalla vädret. Kylan var dock inte lika kraftig, när vi anlände till Köpenhamn strax innan lunch.

Det bästa med Köpenhamn var förstås alla fina motiv jag ville ta bild på. Fick några bra bilder nere i Nyhavn.
Också Christiania var en spännande upplevelse! Man har hört så mycket om det området - ett samhälle som lever utanför verkligheten. Och visst var det så. Nerklottrade hus, försäljning av haschkakor mitt bland folk och alternativa människor. Bland alla turister gick det faktiskt att urskilja en annan del av samhället. Det var riktigt häftig att se, men jag måste erkänna att jag blev aningen förskräckt. Så många unga människor som gick runt och köpte knark - som om det vore vilken matvara som helst. Jag blev förfärad. Hur kan detta ske? Helt utan konsekvenser för de som säljer? Polisen i  Danmark kan ingenting göra. De har försökt, men inte lyckas få bukt med försäljningen av droger. Det var spännande att få se denna kultur, även om det aldrig skulle falla mig in att ta del av det extrema sättet som att missbruka droger.

Jag måste faktiskt gå och lägga mig nu. Som min pappa brukar uttrycka det; mina ögon går i kors. Ni får se bilderna från Köpenhamn i morgon. Tills dess får ni nöja er med ett litet smakprov. God natt!


Nyhavns vackra fasader i färggrann kulör.


God morgon mitt i natten

Typ. Eller kanske inte mitt i natten. Men på en lördag, när man är ledig från skola och jobb, känns det som mitt i natten. Klockan är inte ens sex och jag är redan uppe. Fullt påklädd och nästan klar. Jag ska nämligen tillbringa dagen i Köpenhamn. Det ska bli spännande. Ser otroligt mycket fram emot att fotografera Danmarks huvudstad. När man kollar in andras fotobloggar, ser man hur fina bilder de tar. Jag vill också kunna vara stolt över bilder på en av Nordens vackra huvudstäder.
Vi ska bila ner till Helsingborg, sen blir det färjan över till Köpenhamn. Det är tyvärr ingen festbåt, vilket betyder att spelautomater inte är aktuellt. Och jag som älskar att spela. Visst, jag må vara snål och jag håller väldigt hårt i mina pengar... Men när jag väl har ställt mig vid en spelautomat, då vill jag inte lämna den. Kärlek vid första ögonkastat? Ja, jag anar det.

Önskar er alla en trevlig lördag!
Jag kommer hem sent ikväll, kanske hörs vi då.


Frossat i räkor efter Zumba-pass

Om jag säger nytvättat hår, myskläder, räkor och Doobidoo - vad tänker ni då? Själv tänker jag mig en ganska perfekt fredagskväll. Det enda som egentligen saknades... Det var ett kärleksfullt sällskap. Jag saknar Rickard.
Jag hängde med mamma på ett Zumba-pass. Jag har aldrig provat på det innan, så det var kul att prova på något nytt. Jag har bara hört positiva saker om Zumba; det sägs vara jättekul! Och jag kan inte annat än att hålla med. Vilken stämning det var! För ovanlighetens skull hölls passet i en större sal. Vi var upp emot sextio personer som dansade till latinamerikanska rytmer. Alla dansade - oavsett ålder, kön, tidigare erfarenheter, kroppsbyggnad... Det är det som är så härligt med Friskis&Svettis! Jag har tränat där förut, men slutade på grund av olika anledningar. Nu funderar jag på att börja träna där igen - nu när det garanterat finns åtminstone ett pass i veckan som jag kan tycka är kul att gå på. Dock blir passen i Zumba fullbokade obeskrivligt snabbt, men jag ska i så fall försöka vara ute i god tid.
Som sagt; det var ett roligt pass och jag provar gärna på det igen. Så himla härligt med massa människor som bara skakar loss och försöker. Sådan gemenskap!

Har du provat på Zumba? Vad tycker du om det?


Benjamin älskar räkor!

När jag och mamma kom hem stod middagen redan på bordet. Ikväll blev det räkfrossa framför Doobidoo, kan det bli bättre? Själv åt man alldeles för mycket, men jag har inte dåligt samvete. Efter att ha tränat ett intensivt Zumba-pass är det faktiskt okej att frossa. Det tror jag att mina katter höll med om. De försökte desperat få tag på en räka, men lyckades inte. Stackarna, jag kunde inte låta bli att skämma bort dem. De fick varsin räka - och den gåvan var av ren kärlek.
Fredag, en av veckans absolut bästa dagar.


Publicerade utdrag

Jag vet att många tycker om att läsa mina utdrag. För att underlätta för nya läsare och för er som inte har fått läsa ett visst utdrag, kommer här en sammanställning av de utdrag som har publicerats. En notis att ha i åtanken; allt jag skriver publiceras inte som utdrag. Det kan därför vara svårt att förstå en handling, men jag tror ändå att ni får ut i alla fall någonting av att läsa mina utdrag. Varsågod och njut!
(Nyaste inläggen överst i listan.)

Utdrag; En process
Utdrag; Utanför din port
Utdrag; Det äkta vi hade var på avstånd
Utdrag: Jag ropar, men du hör inte.
Utdrag: Att leva med ett svek är som att leva med en sjukdom.
Utdrag ur min berättelse

(Alla utdrag öppnas i nytt fönster.)
Dessa inlägg är det som konkret innehåller utdrag ur min berättelse. Vill ni läsa fler personliga inlägg hittar ni dessa under kategorin "Nära hjärtat".








Award; You Rock!



Jag fick en väldigt fin utmärkelse av min vän Tessie. Följande omdöme fick jag av henne; "Hennes blogg bjuder på bilder, pyssel, vackra texter men framför allt bjuder hon in läsarna i hennes vardag. Hon rockar verkligen." Jag tackar ödmjukast för dina fina ord.

Med priset kommer inte bara en oerhörd ära. Jag har också ett krav på mig och det är att skriva tio sanningar om mig själv...
- Jag är (precis som Tessie) väldigt mörkrädd.
- Tvättar händerna väldigt ofta, eftersom min syn på smuts och bakterier är skrämmande patetisk.
- Chokladglass är något av det bästa jag vet.
- Ensamhet är något jag har känt större delen av mitt liv.
- Skriva är som självterapi för mig - på gott och ont.
- Jag har svårt att umgås med människor som visar upp en falsk fasad, samtidigt som jag vill kunna acceptera alla människor.
- Snål som tusan, när det gäller pengar!
- Olycklig kärlek från förr är ett faktum som jag lever med än idag.
- Att vistas bland mycket folk gör att jag känner mig obekväm.
- Jag är alltid ärlig, när jag skriver kommentarer till andra bloggare.

Denna award vill jag skicka vidare till bloggare som troget har följt mig under en (längre) tid: Erika, Anna, Julia, Annika, Anniepie, F R I D A, Croftsoft* och Becka. Tack för att ni läser min blogg och kommenterar så flitigt!


Bästa bilderna Sommaren 2010





Utdrag; En process

"Det hela är en process. En process som förhoppningsvis kommer att leda till ett svar. För det är vad jag behöver: ett svar på alla de frågor som jag inte har fått svar på. Det har gått över ett år och jag har fortfarande inte förstått varför det blev som det blev. Jag vet att jag gjorde någonting fel. Du gjorde också fel. Ändå är det jag som står här med skuldkänslor och önskar att allt ska bli bra."

Jag skriver och skriver. Min förhoppning är att jag en dag ska kunna släppa taget.
Vill passa på att tacka så hjärtligt för era fina ord. Det glädjer mig att ni tycker så mycket om mina texter.


Ikväll kommer bilderna

Jag publicerar lite snabbt ett inlägg. Vill bara meddela att sammanfattningen av sommarens bästa bilder kommer att publiceras ikväll. Tills dess får ni vänta.

Nu blir det att åka in till stan och möta upp Alle - en underbar vän från högstadiet. Vi har inte setts på hela sommaren! Hon har varit bortrest och efter hennes hemkomst har det inte blivit av. Men idag ska vi ses och ta en fika. Det ser jag verkligen fram emot.

Hörs ikväll!







Tillsammans för evigt


Jag och Rickard, 19 september 2009.

Jag och Rickard har varit tillsammans i över två år. Det är en lång tid, speciellt om man är så unga som vi faktiskt är. Jag är sjutton. Rickard är tjugoett. Vi har hela livet framför oss! Om det är ett liv tillsammans - hand i hand - vet jag inte. Men det är inte omöjligt. Det skulle mycket väl kunna vara så att vi är tillsammans för evigt.

Det finns par som har hållit ihop hela livet. Det faktumet får mig att fundera. Vad är det egentligen som får dem att hålla ihop så länge, hela livet? Kan man verkligen älska en människa så mycket, att man står fast vid denne resten av sitt liv? Det måste ju komma till en gräns, då man bestämmer sig för att gå skilda vägar? För mig är det ofattbart att man håller ihop hela livet. Det måste finnas en förklaring. Kärleken är inte lätt - även om den man lever tillsammans med är underbar på alla sätt. Vi har alla våra brister och svagheter. Kan man acceptera och leva med dessa hela livet? Jag undrar. Jag bara undrar hur det kommer sig.

Jag ska erkänna en sak för er. Som det känns nu, kommer jag inte våga släppa taget om Rickard. Det vill jag heller inte, men jag kanske ångrar mig i framtiden. En dag kanske vi inte lever i ett bra förhållande längre och då borde vi gå skilda vägar. Men jag vet inte om jag vågar. Rickard är en enorm trygghet för mig. Att leva utan honom i mitt liv, tror jag inte att jag klarar av. Jag har redan mist en trygghet värd ett helt liv. Jag vill inte förlora ännu en. Jag är nog inte beredd att lämna Rickard. Jag tror inte att jag kommer bli det heller.
Det sägs att man klarar allt om man bara vill. Men för att klara livet måste man ha en trygghet. Och just nu är Rickard min trygghet. Min stora trygghet som jag kan gömma mig hos.
Det finns andra saker i mitt liv, som får mig att känna mig trygg. Men jag vet med säkerhet att de tryggheterna kommer att försvinna under livets gång. Och vad har jag då kvar? Ingenting, förutom Rickard. Tryggheter kan man få nya, bygga upp på nytt. Men det har aldrig varit lätt. Det har aldrig varit lätt att bli trygg efter att ha blivit krossad. Och om hela livet krossar en, då krävs det något för att man ska förlåta. Men utan en trygghet kan man inte förlåta. Man kan bara acceptera. Och om man bara accepterar, då bryr man sig inte längre. Då bryr man sig inte om att skaffa en ny trygghet. En ny källa som ger kraft och energi.
Jag tror inte att jag är redo att lämna Rickard. Jag är för rädd för att bli lämnad ensam.
Rickard, jag älskar dig.

(Tror inte att jag har planer på att lämna Rickard. Verkligen inte. Detta inlägg är bara tankar och funderingar angående livslånga förhållanden.)



Himlen är drömmarnas palats



Jag ser på himlen. Den får mig att drömma. Jag vill hoppas. Jag vill veta svaret. Men himlen kan inte ge svar på alla frågor. Himlen kan bara samla våra drömmar och ge oss hopp. Med hjälp av himlen kan vi hoppas på en värld full av drömmar. Himlen är drömmarnas palats.


Spanar upp mot en blå himmel








Det finns känslor som aldrig tar slut


Tomas Ledin - En del av mitt hjärta


Vad gör du nu för tiden?
Varför hör du aldrig av dej?
Det var alldeles för länge sen vi sågs...

Det var de första ord hon sa,
När vi sprang på varann,
Ute på stan, tidigare idag

Bor du kvar i samma tvåa?
Vad jobbar du med?
Hon bubblade av frågor, jag svarade
Sen avbröt hon mej med sitt underbara leende

Du skall veta att jag saknar dej
Det finns känslor som aldrig tar slut
Du skall veta att jag inte glömt
Det finns bilder som aldrig suddas ut

Jag har vaknat mitt i natten av tystnaden,
Och önskat att du sov här bredvid mig igen
En del av mitt hjärta kommer alltid att slå för dej

Jag lovade att ringa, det skulle bli rätt snart
Hon fick mitt nummer och min nya adress
Sen rusade hon iväg, hon hade bråttom förstås
För bråttom för att hinna se,
Att jag följde hennes gång med en förundrad blick
Det fanns så mycket kvar att säga, men hon bara gick

Du skall veta att jag saknar dej
Det finns känslor som aldrig tar slut
Du skall veta att jag inte glömt
Det finns bilder som aldrig suddas ut

Jag har suttit med vänner, på en stökig restaurang,
Och kommit på mig själv att vara nån annan stans
En del av mitt hjärta kommer alltid att slå för dej

En del av mitt hjärta kommer alltid att slå för dej


Jag förstod aldrig riktigt,
Vad som hände den där gången,
Förrutom att allt blev fel
Det fanns så mycket kvar att ge,
Det fanns kärlek mellan oss
Varför packade du din väska istället för att slåss

Du skall veta att jag saknar dej
Det finns känslor som aldrig tar slut
Du skall veta att jag inte glömt
Det finns bilder som aldrig suddas ut

Du skall veta att jag saknar dej
Det finns känslor som aldrig tar slut
Du skall veta att jag inte glömt
Det finns bilder som aldrig suddas ut

Jag har fått för mej att jag sett dig,
Jag har ropat ditt namn,
Jag har sprungit rakt fram mot en främmande famn

En del av mitt hjärta kommer alltid att slå för dej
En del av mitt hjärta
En del av mitt hjärta kommer alltid att slå för dej
En del av mitt hjärta...
En del av mitt hjärta...
För dej...



Jag är rädd för att jag aldrig kommer sluta älska dig.
Det är något jag får leva med.
Ett liv uppbyggt på förlorad kärlek.
Ett hjärta med en tomhet som skriker.



Liten spa-kväll hos Becka

Efter att ha varit på resande fot i närmare tre timmar, gick jag av på hållplatsen utanför Becka. Hon kom och mötte mig och tillsammans gick vi hem till henne. Där stod middagen redan på bordet och det var bara att hugga in. Jag fick träffa Beckas syster, som jag genast tyckte mycket bra om.
Någon timme senare kom det fler folk och slutligen var vi åtta stycken tjejer som satt ute på husets uteplats och hade trevligt. När det började bli kallt (det är ju trots allt september) gick vi in och satte oss kring köksbordet. Där målades det naglar i alla möjliga färger. Baslack, färg och överlack. Vilket jobb! Men resultatet blev fint...



Mina naglar som fixades till igår. Baslack, nagellack i färg och överlack. Min förhoppning är att det ska sitta kvar länge. Jag gillar verkligen färgen!

Vi satt inte och målade naglarna hela kvällen. Vi gjorde mycket annat också. Klockan hann bli över två, innan jag och Becka kom i säng. Min snälla vän erbjöd mig en sängplats, eftersom sista bussen hem gick halv elva. För min del blev det alltså även en mysig morgon tillsammans med min vän. Vi vaknade ganska sent, men hann gott och väl äta frukost och (Becka hann) städa lite, innan min buss gick hem.
Kolla in Beckas Blogg!

Nu är jag hemma hos Rickard. Vi ska bada nu. Sen... blir det nog fler inlägg och en sväng ner till Willy's.



Doften av höst

När jag kom ut till ön igår, var det första jag märkte doften av höst. Det var underbart att känna den känslan! Blev så sugen på att fotografera den tidiga hösten. I förmiddags ringde jag till Katja, som mer är gärna följde med på promenad. Här ser ni en del av bilderna jag tog.













Inte hemma ikväll

Ikväll ska jag på spa-kväll till min vän Becka. Hon bjöd så snällt in mig personligen, eftersom jag inte har Facebook. Kände mig verkligen välkommen, när jag också fick en inbjudan.
Ska duscha nu och göra mig i ordning. Om en timme är det dags att ta båten. Innan dess tänkte jag visa bilderna jag tog under dagens promenad. Ska försöka hinna, annars får ni se dem en annan dag. Ska nämligen sova över hos Becka. Imorgon åker jag till Rickard. Ni får förhoppningsvis en uppdatering då, när jag är hemma igen (hemma hos Rickard).


Utvärdering av Jobbet på Bryggcaféet


Intyg på att jag har jobbat i sommar.

Idag gick jag ner till caféet för sista gången denna säsong. Jag lämnade tillbaka arbetskläderna, som jag har haft på mig under sommarens arbetstimmar; en skjorta och ett förkläde. Med mig hem fick jag ett intyg på att jag har arbetat på caféet denna sommar. Det är ett handskrivet intyg, men jag hoppas att det är godkänt. Min arbetsgivares namnteckning och telefonnummer står på intyget, så det borde vara okej. Men man vet aldrig, världen är grym och orättvis.

Sommaren som har gått har varit väldigt givande. Att jobba nere på caféet har varit fantastiskt roligt och jag har trivts så bra. Mitt första riktiga sommarjobb och jag är supernöjd. Vet med mig att jag har utvecklats mycket som människa med hjälp av den här erfarenheten.
Jag kan tänka mig att jobba på caféet även nästa år. Dock ska jag söka andra jobb också. Man kan inte vara insnöad på sin ö, om man ska klara sig ute i stora världen senare i livet. Det blir till att försöka få annat jobb nästa år, men jag ska hålla i baktankarna att jag alltid är välkommen att jobba på BryggCaféet även nästa år.
Med dessa ord sätter jag punkt för det som har med årets sommarjobb att göra. Tack.


Ord till en vän




Hur stark måste man vara, för att kunna glömma?
Hur mycket mod krävs det, för att kunna gå vidare?
Hur många tårar behöver jag fälla, för att känslan ska försvinna?
Hur många gånger måste jag bli sviken, för att jag ska inse sanningen?
Hur många minnen ska jag ha, för att kunna älska dig?


Skriva är det enda som hjälper


Skriva är det enda som hjälper.

Jag skriver. Jag skriver. Jag vill skriva mer. Men orden är slut och känslan är det som består. Inget mer. Egentligen bara tomhet, men jag önskar att jag hade kunnat känna mer. Jag önskar att jag hade kunnat känna dig. Men det jag känner är bara mina egna minnen och tankar. Du finns inte närvarande. Det är bara något jag hoppas. Skriva är det enda som hjälper. Jag är rädd att jag går sönder om jag inte får skriva. Inifrån och ut. Jag går sönder inifrån och ut. Skriva är det enda som hjälper.


Ännu en vacker morgon i September






TheSims3 - Brand hemma hos familjen Calwager



Jag spelar theSims3. Fick nyss uppleva en eldsvåda. Det blev lite dramatiskt, när jag skulle få ut familjen. Jag som i verkligheten skulle ha blivit väldigt stressad och förfärad, klarade av branden på ett väldigt lugnt sätt. Men nu är ju TheSims3 ett dataspel. Tur att paus-knappen fanns nära till hands.


Jag har inte ens Facebook!



Min första inbjudan till Facebook fick jag hösten 2006. Det är fyra år sedan. Under dessa fyra år har sajten blivit alltmer populär. Alla har Facebook! Alla utom jag (och några enstaka till). Det finns många anledningar till att jag inte har Facebook. Största anledningen är väl att jag inte ser något intresse med det. Ärligt talat bryr jag mig inte om vad "han som jag träffade på festen i fredags" åt till middag idag. Det är inte ett intressant påstående, som jag vill lägga tid och energi på att läsa. Men jag antar att det är lite som med bloggandet; ett beroende. Innan jag började blogga tyckte jag säkert likadant om bloggvärlden - och nu är jag fast.

Många tycker säkert att jag är dum i huvudet, bara för att jag inte har en profil på Facebook. Jag missar ju så mycket då! Inbjudningar till fester, senaste nytt och Facebook-världen i allmänhet. Men jag är inte intresserad. Jag kan (förhoppningsvis) ta del av mina vänners liv på ett annat sätt.
Dock har jag fått det bevisat för mig, att jag har missat en del inbjudningar till fester. Men jag gråter inte för det. Min åsikt är att om man verkligen vill att en viss person ska komma på festen, kan man likaväl bjuda in denne personligen. Får jag ingen inbjudan till den där festen som det skrivs om på Facebook, då är det tydligen inte så viktigt att just jag kommer.
Igår gjorde min vän Becka något, som verkligen fick mig att förstå vad en äkta vän är. Hon bjöd in mig till en spa-kväll på lördag. Inbjudan hade gått ut på Facebook, men eftersom jag inte är medlem där fick jag en personlig inbjudan. Det var ett så tydligt bevis på att hon ville att just jag skulle komma. Hon tänkte på mig. Verkligen något jag ska ta med mig. Jag har inte Facebook, men det ska inte betyda att jag blir bortglömd. Allting kretsar inte kring Facebook. Det finns ett liv utanför den världen. Utanför finns verkligheten.

Har du Facebook?


Två Marabou för 28 kr

Ett starkt sug efter choklad måste man göra någonting åt. Jag beslutade för att följa med ner till Ica. Det blev en snabbis, bara några små ärenden. Jag fick med mig två chokladkakor hem, vilket inte riktigt var meningen. Men det var extrapris och jag sparade fyra kronor på att köpa två... Och ja, det var onödigt. Men nu har jag förhoppningsvis ett lager. (Läs istället: mer choklad att äta.)
Frukt & Mandel och en Passion - Limited Edition. Båda med rosa på. Mums!



Jag har inte haft lust att blogga idag. Vissa dagar får liksom passera förbi utan att de bevaras i text. Det är bara att acceptera.
Jag mår i alla fall bra, bättre. Känner att jag snart är helt frisk, men än är det några dagar kvar bestående av huvudvärk och yra ögonblick.


Utdrag; Utanför din port

"Går. Jag går på avstånd. Jag vågar inte komma nära. Jag vill inte komma nära. Tänk om jag blir upptäckt. Då kommer du med all säkerhet att fråga ut mig. Fråga vad jag gör utanför din port och varför jag fortsätter att envisas med dig. Du kommer göra klart för mig ännu en gång, att du inte vill ha mig. Men jag ville bara kolla förbi. Se om du hade ändrat dig. Om du kanske har ändrat dig. Kanske vill du ha mig. Jag ville bara vara säker."


God morgon September!

Nu är det höst även i almanackan. Första september idag och jag börjar redan fundera på att plocka undan sandaletterna och de övriga sommarskorna. Converse får jag istället ha varje dag. Borde köpa ett par finare höstskor snart. Dessutom är en höst- och vinterkapp väldigt välkommen till min garderob. Det blir till att gå ut och leta snarast, annars blir det den gamla vinterjackan från åttan som åker på.
September innebär inte bara färgade löv, höstvindar och - som jag skriver om ovan - klädombyten. Första månaden av hösten innebär också vackra morgnar.






God morgon September!


RSS 2.0