Tänk att det löste sig så bra för mig

28 - juli
En vecka kvar till semestern. Det ska bli skönt! Tröttheten som nyanställd har passerat och jag upplever mig ha en självklar och uppskattad roll på min arbetsplats och i min arbetsgrupp.  Det ska bli skönt med ledighet, samtidigt som jag ser fram emot arbetet i höst.

Det känns först och främst så fantastiskt att jag har hamnat så rätt direkt efter min examen (ska sägas att jag fick en inkörsperiod i form av traineeanställning från september i fjol fram tills nu i juni). Den inledande perioden, även kallad "smekmånad", som heltidsanställd kommer passera förbi, men jag vet att det kommer gå bra ändå. Dagligen får jag beröm och uppmuntran från kollegor. Dessvärre är det många som gått vidare till nya utmaningar under min tid som anställd. Till min glädje har nya kollegor tillfört mycket till mig personligen och till arbetsgruppen. Efter sommaren får jag bekanta mig med ytterligare nya ansikten.

Jag har stora förhoppningar inför den kommande hösten; med nya kollegor, utbildningsdagar, komplex social problematik att hantera, känslostormar och personlig utveckling. Jag uppskattar att jag har hamnat så rätt och det är oerhört värdefullt för mig. Jag känner mig uppskattad och uppskattar till följd av det min nuvarande tillvaro. Tänk att det löste sig så bra för mig.


Resultatet av ett juliregn

Skyfall i juli månad. Det kan tyckas tråkigt att högsommarvärmen ännu inte nått Stockholmsområdet. Samtidigt gör sig regndroppar vackra på bild.

Resultatet av ett juliregn.


Lördagsförmiddag med amerikanska pannkakor

Ännu en arbetsvecka tog slut och blev till fredagskväll. Jag satt på en kollegas uteplats och pratade strunt i flera timmar. Älskade R kom och hämtade mig med bilen, körde hem och dukade upp till filmkväll i soffan. Dagen efter, denna lördag, tog vi båda sovmorgon och njöt senare på förmiddagen av amerikanska pannkakor till frukost.
Önskar er en fortsatt fin helg!

Lördagsförmiddag med amerikanska pannkakor.


En fantastisk helg

Fina stunder har avlöpt varandra.

Söndagskvällen börjar leda mot sitt slut och jag ser tillbaka på en fantastisk helg där fina stunder har avlöpt varandra. I fredags eftermiddag strosade jag runt i centrum innan jag begav mig hemåt. Jag och R mumsade på tacos vid köksbordet. Det var fullt sjå med pajskal, citronfyllning och mjuk maräng samt chokladganasch och halloncurd. Mysmorgon och tårtmontering innan lördagens födelsedagfirande drog igång. Efter mycket trevligt firande gick trötta själar till sängs. Idag hade jag en lugn morgon hemma innan jag och en vän åkte till ett större köpcenter och spenderade pengar. Jo, det händer ibland men inte så ofta. Till min stora glädje hittade jag det jag sökte och med mig hem fick jag två par byxor, en klänning, strumpor och lite pysseltillbehör. Det blev även en fikastund, så klart. En så otroligt lyckad dag och både jag och min vän var oerhört nöjda på vägen hem. Söndagen avslutades med middag hemma hos R's familj, främst för att de behövde hjälp med att äta upp mat som blivit över sedan gårdagen.

Jag kan inte annat än älska den tillvaron som jag har just nu.
Hoppas att du också haft en fin helg.


Tre sorters efterrätter

Igår firade vi R's bror som har fyllt 30 år. Vi var närmare tjugo personer som njöt av grillbuffé, trevliga samtal, skratt och (efter en inledningsvis blöt eftermiddag) solsken och möjlighet att äta utomhus. Jag bidrog som tidigare nämnt med efterrätter - i plural. Till min stora glädje hittade alla någon efterätt som de tyckte väldigt mycket om. Den amerikanska citronmarängpajen uppskattades av R's kusin. Chokladpajen med salt kola blev R's mamma galet förtjust i. Lakrits- och hallontårtan fick också goda recensioner. Det är klart att jag är stolt över att den lilla tårtbuffén blev så lyckad. Visst ser det ljuvligt ut..?




Amerikansk citronmarängpaj, Chokladpaj med salt kola samt Lakrits- och hallontårta.

Recepten hittar ni här:
Amerikansk citronmarängpaj
Chokladpaj med salt kola
Lakrits- och hallontårta


Hemmabak hela veckan

Veckans hemmabak.

Senare denna lördag firar vi R's bror som har fyllt 30 år. Jag vet att det kommer bli en fantastisk eftermiddag och kväll! Grillbuffé, nära och kära och så mitt bidrag; tre sorters efterrätter - kan det bli annat än lyckat! För tillfället åskar det, men vi hoppas på att klara oss undan regnet.

Under veckan har jag tillbringat kvällarna i köket. Det har gjorts rosa maränger och tårtbotten till Lakrits- och hallontårtan. Chokladpajen med salt kola har fått ytterligare lager senaste kvällarna. Den amerikanska citronmarängpajen gjorde jag igår kväll och jag tror faktiskt att den blev ganska bra!

Att erbjuda sig göra efterrätt till över femton personer kräver ju sin planering och jag vill ändå säga att jag lyckades väldigt bra denna gång. Nu återstår bara avsmakning av dessa läckerheter. Förhoppningsvis finns det något för alla.

Rosa maränger.


Uppskattad av familj och vänner

Jobbet resulterade i en minst sagt intensiv arbetsvecka. Jag ringde telefonsamtal till höger och vänster, flög bland moln och kände frustration, gladdes åt pusselbitar som föll på plats och oroade mig för den kommande veckan. I fredags eftermiddag när jag åkte från jobbet var jag helt slut. Mellanlandningen i soffan bestod av soffhäng och mellanmål innan jag begav mig hemifrån på nytt. Kvällen tillbringades invirad i en filt på en altan tillsammans med fina tjejer. Utmattad kom jag senare i säng och vaknade på lördagen upp med mer energi. Bullbak och fika med vänner för att sedan åka till andra sidan av stan för födelsedagsfirande. Det var så himla trevligt! Klockan var mitt i natten när vi åter var hemma. Det blev söndag och en dagsutflykt med R's familj, en dag som spontant avslutades runt ett uppdukat middagsbord. Också söndagskvällen blev för min del näst intill obefintlig. Jag hann slappa någon timme i soffan innan det var åter till sängen. Ja, bakom mig har jag en intensiv arbetsvecka och en mycket rolig, energigivande och fartfylld helg. Det känns fint att vara uppskattad av familj och vänner. Det har liksom inte alltid känts så självklart.

Present från R's pappa med fru, som tack för att vi såg till huset medan de var på resa. "Andakts"-sirap som mamma skulle säga samt godis och doftljus. Tack!


Till Klara och hennes nyblivna föräldrar

En kär bloggvän till mig, Becka, har blivit mamma. Grattis, grattis till dig och din Fästis. Grattis till er lilla skatt Klara.

Det kändes så självklart att knåpa ihop ett kort och lägga i den gula postlådan, vilket var precis vad jag gjorde. Idag fick jag bekräftat att kortet kommit fram, därför får också ni möjlighet att se kreationen.

Kortet till Klara.


Små vardagsögonblick att minnas

Små vardagsögonblick att minnas.

Min nya vardag som heltidsanställd tar mycket tid och jag har ännu inte funnit sätt att komma ner i varv om kvällarna. I tappra försök att koppla bort vardagens tankar ägnar jag min lediga tid åt att göra sånt jag tycker om. Förra veckan bjöd på middagsdejt med min studiekamrat och uppsatspartner. Det var fint att ses igen, äta mat på stället som vi ofta hängde på under vårt uppsatsskrivande i höstas, prata strunt och jämföra erfarenheter från arbetslivet. Två kvällar njöt jag även av glass i solskenet med en omtyckt kollega. Arbetsveckan blev till helg och möjliggjorde kortmakeri, mysfrukost hos vänner, tevespel med R, bakning och lillasyster med partner på besök. En fin helg och ett avbrott i vardagens puls. Det gäller att ta vara på vardagsögonblicken!


RSS 2.0