Årsresumé år 2022: januari - april

Att summera det gångna året 2022 har som sagt inte kommit helt självklart för mig. För att året tog slut för snabbt, för att livet med tvååring prioriterar sig själv samt för att jag trivs alltför väl i tillvaron som är nu (varför då blicka tillbaka). Men jag vill så klart göra en årsresumé av året som vi nyligen avslutade. År 2022 var trots allt året då jag kom åter i jobb efter sjukdom, året då vi blev husägare samt året som präglades av vardag med jobb och barn på förskola. Det blev ett fint år! Jag säger tack för år 2022. Nedan följer början på årsresumén för det gångna året.


Älskade lillen, januari 2022.

Vi började året med att ha fönsterbyte i vår lägenhet. Det gjorde att jag och lillen hade en heldag på språng en vacker januaridag, vilken startade med lyxfrukost på ett favoritcafé. Vi skolade in lillprinsen på förskola, läs här. Jag var deltidssjukskriven och återgick sakteliga i arbete parallellt med att jag fick tid för återhämtning. Den nya vardagen upplevdes inte som helt enkel.

Februari kom och så även lindrigare symptom i lederna och en större acceptans för min sjukdom, läs här. Jag uppskattade tiden som deltidssjukskriven och gjorde sånt som fick mig att må bra. Jag, R och lillprinsen besökte min familj på Västkusten.

Februaribesök på Västkusten.

I mars ökade jag min arbetstid ytterligare och gick glädjande mot minskad medicinering. Jag tog promenader med en termoskopp kaffe i handen och njöt av vårsolen och ledig tid, se här. Söndagssol och lekplatshäng var också en händelse i mars.

Naturnära promenad med en kopp kaffe i vårsolen.

När april tog sin början upplevde jag en trivsam vardag som fick mig att må bra. Livet som småbarnsförälder fortsatte och en ledig dag hängde vi mycket på lekplatser. R fyllde år och vi hade födelsedagsfirande mitt i veckan. Jag var stolt över min planering och matlagning inför kalaset.

Lillprinsen grävde i sandlådan under förmiddagens lekplatshäng.

Hembakade matpajer till ett firande mitt i veckan.

Fortsättning följer...


Lekfullhet på kommande månads uppslag

Den där washitejpen som är en av mina första i samlingen fick bli inspirationen för kommande månads uppslag i min bullet journal. Mörk turkos, rosa och grått är färgskalan som har använts för att skapa ett lekfullt tema med känsla av bubblande förälskelse. Kommande månad är ju trots allt februari och ett tema relaterat till kärleksdagen den fjortonde februari kändes därav roligt att göra. Ett föregående år gjorde jag februarisidorna i min journal fulla med kärleksbrev, se här.

Washitejpen som skapat lekfullhet på kommande månads uppslag.

Jag ser fram emot att visa er lekfullheten på kommande månads sidor i min bullet journal. Än en gång, tack för era fina ord och uppmuntran ni ger mig att fortsätta dela med mig av innehållet i min bullet journal.


Tredje veckan i januari

Lillen hann efter julledigheten gå en vecka på förskolan innan han blev sjuk. Denna vecka har vi (främst R) därför vabbat liten. Vardagen är åter påtaglig. Jag har dock upplevt mer ro på jobbet än på länge. Första veckan efter långledigheten var intensiv och jag kom på mig själv med att ha svårigheter att vila från jobbet. I slutet på den gångna arbets-veckan upplevde jag dock ett lugn som jag inte har upplevt på väldigt länge (typ i våras).

Hembakad blåbärspaj med mandelmassa och kardemumma.

Denna tredje vecka i januari har jag förutom jobbat även mumsat på blåbärspaj med mandelmassa och kardemumma (receptlänk), fått egentid framför teven, gjort sidorna för februari i min bullet journal, storhandlat, ätit sushilunch med kollegor, druckit kaffe och ätit choklad samt lagt friskvårdspeng och -tid på massage. Sammanfattningsvis en vecka då jag har fått många möjligheter att må lite extra bra och känna mig tacksam för mycket.


Reflektion sker mer ofta i det dagliga, inte lika högtidligt som förr

17 - jan
Att summera det gångna året kom inte lika naturligt för mig som jag hade hoppats på. Det handlar kanske framför allt om att jag inte finner ro. De där stunderna för eftertänksamhet och reflektion sker mer ofta i det dagliga, inte lika högtidligt och medvetet som innan vi fick barn. Där märker jag en markant skillnad. De där egna stunderna kan jag sakna. Jag behöver bli bättre på att finna fokus på mig själv när tillfälle ges.


Januari i min Bullet Journal

Jag hittade en jättefin washitejp i lila och rosa toner med siluett av månen och guldiga stjärntecken. Den fick stå i centrum på sidorna för januari månad i min bullet journal. Jag använde mig även av pennor i olika färger passande till temat. Nedan följer bilder och mer information om januarisidorna.


Framsidan för januari månad.

Som vanligt inleder jag månaden med framsidan i temaenlig design och en minikalender. På nästkommande uppslag har jag månadsöversikten i form av en större kalender, att-göra-lista och plats för noteringar.


Månadsöversikt i januari.

Mood trackern som jag vanligtvis har en tematisk design på har denna månad fått bli en del av den kortare dagboksanteckningen jag gör. Uppslaget har jag valt att kalla för sammanfattning och innefattar två rader per dag för anteckning och en ruta intill med dagens datum som färgläggs med passande färg, se "key" i högra överkant här nedan.


Sammanfattning av januari.

Månadens habit tracker består av vanorna bloggen, kreatv, läst skönlitteratur, tränat, tvättat håret och skrivit dagbok (i specifik anteckningsbok). Vad tycker du om temat?

Habit tracker för januari.

Har du inför det nya året förändrat din planeringsmetod och dina strategier och verktyg för att ha mer struktur i din tillvaro? Berätta gärna mer!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-01-08.


After work avslutar första veckan med vardag

Sedan en vecka tillbaka är julen utstädad från vårt hem och dagarna åter vardag. Vi har återgått till jobb och förskola och själv känner jag mest att det är acceptans snarare än lust som får mig iväg på morgnarna. Jag hade gärna varit ledig längre. Denna första vecka efter en längre ledighet känner jag tydligt att orken tryter och att det som händer i min yrkesroll lätt spiller över på min fritid. Jag har tillåtit mig själv lugna kvällar, däribland låg jag i soffan en hel kväll och kollade på film. Bara det att kunna se en film ostört är lyx för mig som småbarnsförälder.

Lyxfrukost på ett favoritcafé.
 
Fredagen med avslut på arbetsveckan började med frukost på ett favoritcafé. Jag gick därefter förbi vår mäklares kontor för att få hjälp med underlaget till deklarationen. Vi är tacksamma för mäklarens hjälp och det känns skönt att ha det i ordning för framtiden. Jag åkte därefter till andra sidan stan för ett jobbmöte. Jag åt en sen lunch och hann jobba på kontoret sista timmen innan jag stängde av jobbdator och -telefon.

Tillsammans med kollegor åkte jag in till Södermalm i Stockholm för att gå på after work. Vi gick till ett för oss alla nytt ställe som visade sig vara väldigt trevligt och passande för ändamålet. Därifrån gick vi vidare till ett ställe som i mitt tycke var likt en fritidsgård för vuxna. Det var högljudd och glad stämning och jag skrek mig hes för att kunna prata med kollegorna. När kollegorna föreslog att vi skulle vidare till en klubb för att dansa följde jag med. Första timmen var trevlig, om än att det kändes märkligt att vistas bland många vuxna som betedde sig underligt och/eller kunde bjuda på sig själva. Jag borde ha åkt hem därefter då jag var alldeles för nykter för att trivas i sällskapet av vuxna som hade fått i sig för mycket alkohol (och i vissa fall även annat). Halv tre stängde jag ytterdörren om mig hemma. Sammanfattningsvis en lyckad after work, för min del lär det dröja ett tag till nästa gång.


Minijul hos pappa

Dagarna mellan jul och nyår tillbringade jag, R och lillen hos min familj i Göteborg. Vi firade då jul i mindre skala en kväll hemma hos min pappa. Med julgranen klädd och brasan tänd bytte vi julklappar och skrapade lotter. Vi åt ett mindre julbord samt avslutade kvällen med godis och film på teven. Det var mysigt!

Minijul hos pappa.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-01-08.


Jul på Liseberg i mellandagarna

Entrén till Liseberg, Göteborg.

Under vår vistelse i Göteborg i mellandagarna besökte vi Jul på Liseberg. Det var flera år sedan jag senast var där, då hand i hand med min R. Denna gång gick jag dit med R, lillen och min mamma.

Jul på Liseberg, Göteborg.

Vi promenerade runt i parken och beundrade de fina dekorationerna och belysningen. Vi mumsade på varma brända mandlar från ett av stånden. Titt som tätt traskade en liten tomtenisse förbi oss, mer vanligt i Tomtebyn som var årets höjdpunkt. I Kaninlandet gjorde vi ett stopp för lillens skull. Där fick vi även möjlighet att uppleva en kanin-föreställning med sång och dans.


Varma brända mandlar.

g

Julstämning på Liseberg, Göteborg.

För vår lillprins var det första besöket i denna nöjespark, vilket även innebar ett första möte med de gröna Lisebergskaninerna. Lillen fick även hälsa på den vita kaninen Julius som var på besök i parken julen till ära.

Lillprinsens första möte med Lisebergskaninerna.

Har du besökt Jul på Liseberg? Om inte är det att rekommendera!


Ett nytt år med bullet journaling

År 2023 tar sin början så även i min bullet journal. Det blir mitt fjärde år med planeringsmetoden som för mig bidrar till struktur, reducerad stress, överblick av allt det där viktiga som är bra att ha koll på samt ökad kreativitet i vardagen. Min bullet journal har kommit att betyda mycket för mig och är något jag dagligen prioriterar. Nya sidor gör jag främst vid månadsskifte, men mina trackers, listor och planering av närmast dagarna gör jag varje kväll - en sund kvällsrutin.

År 2023 tar sin början i min bullet journal.

Ett nytt år i min bullet journal betyder även nya sidor. Min nuvarande bok påbörjade jag i november då flertalet av sidorna jag har inledningsvis i boken gjordes. Mer kan du läsa här och här. Vid årsskiftet som nu har skett gjorde jag en sida tillägnad det nya året, se bilden ovan. Inspiration fick jag från Art and Alchemy på Youtube.

Översikt av månadsteman år 2023 i min bullet journal.

Jag gjorde likt tidigare år även en sida för att med enkelhet kunna överblicka mina olika teman för årets respektive månader. Du ser här även en liten smygtitt på januari månads tema, vilket du kommer att se mer av i ett kommande inlägg.

Ta vara på dig och ge dig själv förutsättningar att leva ett liv som får dig att må bra.


Juldagen och annandag jul

Efter att ha firat julafton hos R's mamma åkte vi på juldagen till R's farbror för att träffa den sidan av släkten. Farbrodern bor en bit söder om Stockholm och vi hade därför på förhand bokat hotellrum i Linköping. Efter fika och middag med släkten tuffade vi alltså ytterligare söder ut för att dagen efter rulla vidare till Göteborg. På annandagen vaknade vi upp på hotellet relativt utvilade. Vi mumsade lyxig hotellfrukost och fick en harmonisk start på dagen.


Frukostbuffé på hotellet i Linköping.

På förmiddagen annandag jul satte vi oss åter i bilen och åkte de sista tre timmarna till Göteborg. Vi parkerade bilen utanför min systers bostad där vi gjorde ett planerat stopp innan kvällen. Syster bjöd på generös fika och tillsammans med lillens mormor hade vi julklappsöppning. Lillen fick så många fina julklappar, jag blev rörd.

Julklappsöppning hos syster. På bild är lillen klädd i orange arbetsbyxor och cykelhjälm då han lägger sitt nya pussel på en handmålad pall.

Till kvällen åkte vi till mina morföräldrar på middag. Dit kom även min moster med familj samt min morbror. Det blev en lång dag och för oss en dag med många olika intryck, platser och människor. När vi lite väl sent på kvällen slutligen landade hemma hos min mamma där vi skulle tillbringa natten var vi alla trötta. Själv slumrade jag gott på mammas soffa i skenet av adventsljusstaken i vardagsrumsfönstret.


Gott nytt år

Gott nytt år, kära läsare! Tack för året som har gått och för att ni fortsätter att läsa min blogg även kommande år. Ni är betydelsefulla för mig.


Nyårsdukat hos R's pappa med fru.

Det nya året firade vi in hemma hos R's pappa med fru. Vid ett festligt dukat bord bjöds vi på trerätters och gott att dricka. Lillen gjorde oss sällskap större delen av kvällen och bjöd in till lek, kramar, bus och närvaro. Vid något tillfälle fick jag vara del av ett förtroligt samtal i köket. När lillen fått en flaska välling och somnat för natten spelade vi vuxna sällskapsspel med lagom avancerade regler. När klockan slog tolv stod vi ute på altanen och skålade in det nya året med en bokstavligt talat sprakande vy vid horisonten. Fyra minuter över tolv vaknade lillprinsen ledsen, förtrollningen bröts och jag och R var åter småbarnsföräldrar med en liten att natta, haha. Livets charm, inte sant.

Sällskapsspel på nyårskvällen.

Nyårsafton 2022 blev en lyckad dag och kväll! Ett bra avslut på det gångna året och en lika värmande start på årets första dygn. Tidigare på dagen skrev jag det där nyårsbrevet som har blivit en tradition, vill du veta mer kan du läsa detta inlägg.


RSS 2.0