Sista september

September har varit en månad fylld av existentiella frågor. Det har funnits tankar som känts jobbiga att uttrycka, men som samtidigt har behövt skrivas i något forum (en privat anteckningsbok). Trots att tankarna rör sådant som är en del av livet känns det för mig inte riktigt bekvämt att skriva om det öppet... Jag kan känna skam över mitt behov av att förbli tyst, samtidigt som jag kan skämmas över de tankar som jag kommer på mig själv med att ha. Men det är bara livet. Vissa dagar är tankarna närvarande och överhängande. Andra dagar känns dessa tankar främmande. Oavsett har månaden som gått tagit mycket mental energi av mig och jag har delvis känt mig rädd inför mörkare årstider...



Nytt ljus med hoppfullt budskap. Ica 59 kr.

När jag fann detta blockljus på Ica kunde jag inte låta bli att känna mig hoppfull. Också hösten kan bjuda på pirr i magen, förälskelse och fina stunder. Ståendes på soffbordet står nu en påminnelse om att jag inte behöver vara rädd i höstmörkret.


Från tärna till brud

Att till viss del vara delaktig i planering och fix på den stora dagen då vänner blev man och hustru gav mig en inblick i bröllopsförberedelser och känslotoppar under dagen för giftermålet. Jag hade en biroll som tärna och fick på så sätt vara delaktig bakom kulisserna och samtidigt inte vara personen i centrum. Av naturliga skäl har jag och R pratat om vårt eget bröllop som planeras inför nästa sommar och jämfört våra idéer med de inslag, detaljer och händelser som våra vänners bröllopsdag bjöd på.

Från tärna med en betydande biroll kommer det nästa år att vara min tur att vara i blickfånget för alla gästers uppmärksamhet, då när jag nästa sommar står som brud och blivande hustru till min R. Det är stort. Vi längtar!

Från tärna till brud.

Detta inlägg refererar till inlägget
En kärleksfull helg med vänner.

Har ni några bra tips att ge till oss som planerar bröllop?


Helgmåltider


Nybakade färskostbullar till frukost.

Helgen inleddes med nybakade färskostbullar till frukost. Bullarna som kalljäst under natten var näst intill färdiga att grädda i ugnen lagom till frukost. Framdukat på köksbordet fanns flertalet pålägg, en stor kopp te samt finaste sällskapet mitt emot. Mysmorgon är vad det kallas hemma hos oss.


Lördagsmiddag.

På lördagen tog jag mig tid att laga middag, det hinns inte alltid med på vardagskvällarna då jag ofta är borta. Det blev en enkel rätt som dock kräver sina moment; spagetti med morots- och tomatsås samt bönsallad med apelsinvinägrett - mums!

Söndagsfika med syster.

När det spontant bestämdes att min syster skulle tillbringa söndagen hemma hos oss kändes det extra roligt att slänga ihop något gott till eftermiddagen. Söndagsfika med syster bestod av ananaspaj med lättvispad grädde samt valfri dryck (kaffe i mitt fall). Efter en längre promenad i höstluften samt sällskapsspel lagades middag innan vi körde syster hem till sig.

Sammanfattningsvis en fin helg som har varit just det - helg. Utan krav och måsten, samtidigt som bra och viktiga saker har blivit gjorda. Och så tid att vara här och nu, inte ständigt planera och förbereda inför nästa timme, dag och vecka. Hur har din helg varit?


Bröllopskort i lila och gräddvitt

Bröllopskort i lila och gräddvitt.

Till vännerna som gifte sig i helgen gav vi en present med tillhörande bröllopskort i lila och gräddvitt. Är det någon gång man ska ge bort ett handgjort kort så är det väl till ett brudpar! För mer detaljer om vilket material som använts till kortet, se Kortmakeriet.


En kärleksfull helg med vänner

Två vänner är nu man och hustru. Under helgen har vi vid upprepade tillfällen sett dem möta varandras blickar på ett oerhört rörande sätt; under vigseln i kyrkan, på bröllops-festen, vid middagen, på dansgolvet... Det har varit en kärleksfull helg med vänner och min energi har laddats ur och fyllts på nytt. Som tärna hade jag ju en speciell roll och jag har stått avsides men i fokus. Jag har haft roligt och kunnat vara i stunden - det har varit fantastiskt. Med från denna helg bär jag många varma minnen och mycket livsenergi.


Bröllopsfest i vacker miljö på Lejondals Slott.


Tärnbuketterna samt brudbuketten.

Tillfixade jag, en av två tärnor.


Piffiga naglar

Sedan högstadietiden har jag mer eller mindre alltid haft målade naglar. För det mesta är mina naglar lackade i någon härlig nyans som gör mig glad - rosa, lila, vinrött eller jadegrönt. Det är dock första gången som jag har salongsmålade naglar, vilket känns lyxigt! I födelsedagspresent fick jag ett presentkort på salongen i vårt centrum, vilket jag har passat på att utnyttja inför helgens festligheter. Imorgon har jag rollen som träna på vänners bröllop och av den anledningen känns det roligt att ha extra piffiga naglar. Resultatet; lilaglittriga naglar med detaljen cat eye. Visst är det läckert?!

Piffiga naglar


Dagen efter valdagen

På teve visas det preliminära resultatet av årets riksdagsval. Andra nyheter tycks inte vara lika viktiga just denna dag. Det samma gällde gårdagen, då handlade det mesta om hypoteser och spekulationer inför de kommande fyra åren. Min röst lades i lådan igår på självaste valdagen. Det kändes stort, det är andra gången jag får rösta. Den rösten är jag tacksam för. Med tanke på de partier som kandiderar till riksdagen känns det extra viktigt att värna om de värden som har tagit Sverige framåt. Däribland kvinnors rättigheter och rösträtten för samtliga kön. De partier som begränsar och visar respektlöshet gentemot flickor och kvinnor kommer aldrig att få min röst.


Ta vara på din rösträtt!


Höstlistan

Tack Pauline för en inspirerande lista - här kommer mina svar på höstlistan!

Bild från arkivet, höstigt oktober 2017.

1. Beskriv din höst med tre ord
färgstark, trygg, närvarande

2. Hur mycket gillar/ogillar du om hösten till skillnad från de övriga årsiterna?
Hösten är en favorit! Jag gillar känslan som huserar inombords och jag uppskattar skiftningarna utomhus. Årstiden känns kravlös och samtidigt inspirerande.

3. Vad var bäst med sommaren?
Tiden med familj och vänner samt en trivsam vardag.

4. Spendera hela hösten inomhus eller utomhus?
Gärna både och! En eftermiddag inomhus med en bra bok, filtar och en kopp te kan vara minst lika mysigt som en promenad i oktobersolen med kameran i högsta hugg.

5. Vad kommer du dricka och äta i höst?
Te, gärna med äppelpaj till.


Bild från akrivet, älskad tekopp.

6. Vad är bäst/sämst med hösten?
Det bästa är att kreativiteten får en nytändning. Det mindre bra är ett känslstormen jagar i kapp med löven som blåser i vinden.

7. Hur höstmyser du?
Med en kopp te bland kuddar och filtar, gärna med en kärleksroman.

8. Hur ser den optimala höstoutfiten ut?
Kjol till knäna, topp, kofta, strumpbyxor, mina älskade höstkängor, stor fluffig kofta/tröja och en värmande sjal/halsduk.

9. Den bästa musiken för regniga dagar?
Musik som påminner mig om en tid som är förbi.

10. Hur förbereder du dig inför vintern?
Tar vara på det sista solljuset, tänder levande ljus och tänker endast framåt så långt som nuvarande år.


Kroppen förmanar vila för själen

Efter flera intensiva dagar i följd orkar jag tillslut inte mer. Efter en god natts sömn (den föregående var mindre bra) och frukost i R's sällskap upplever jag ett behov av att få lägga mig ner på nytt. Världen snurrar. Jag förstår att det är kroppen som förmanar vila för själen. Tankar flyger hastigt åt alla håll. Känslorna hänger synligt utanpå kroppen. Jag måste ta mig tiden att komma ner i varv, vila huvudet. Samtidigt som vissa saker behöver bli gjorda... en annan dag.


RSS 2.0