Ord en måndagskväll

En måndag med intensitet på jobbet och mycket att stå i. Pulshöjande inslag, men även möten som var mindre skrämmande än jag hade föreställt mig. Mycket energi, så hela vägen i säng. Under en kortare kväll hemma har jag fikat gott framför en teveserie, myspratat en stund med R samt skrivit inbjudningskort. Jag börjar närma mig slutet och ser fram emot att skicka ut korten i slutet av denna vecka. Jag trivs med tillvaron.

Hoppas att det är väl med dig.


Vi har beställt ringar

Bröllopet kommer allt närmare och vi har nu påbörjat det sista halvåret innan den stora dagen. Inbjudningskorten kommer inom kort att skickas ut. Ytterligare ett större projekt som behöver ordnas är våra ringar, vilket var just vad vi gjorde idag. Jag och R har likadana förlovningsringar (R's val och överraskning!) och vi vill så klart att våra vigselringar ska matcha ringarna vi redan har, samt gärna matcha varandras uppsättning.

Vi har varit i flera butiker för information och inspiration och upplever ingen tidspress över att behöva bestämma oss, däremot är det alltid skönt att bocka av en större punkt på listan över allt som behöver fixas. Vid dagens besök i en smyckebutik blev R glatt överraskad över förslaget på ring som gavs till honom. Jag hade sedan ett tidigare besök en vision om vilken kompletterande ring jag önskar sätta på mitt finger i samband med vigseln. Det blev inte matchande kombinationer för mig och R, däremot blev vi båda nöjda med våra respektive val. Ringarna förväntas vara klara inom en månad och det ska bli så roligt att få hämta ut dem! Bild på ringarna kommer så klart att visas efter vigseln - till dess ska det ju förbli en överraskning!

Vi har beställt ringar.


Tjuvkik på bröllopsinbjudningarna

Jag ser så mycket fram emot att visa inbjudningskorten till bröllopet! Här hemma pågår produktionen för fullt. Ja, det är en produktion och ett helt annat sätt att skapa på än jag vanligtvis gör. Lite mer löpande band, specifika moment som görs upprepade gånger tills tristessen tar över och jag byter till ett annat moment i kortmakeriet. Det är roligt och jag är så stolt över mig själv. Jag hoppas gästerna blir glada när det fina kuvertet finns att hämta i brevlådan. Bild på inbjudningarna i sin helhet kommer att visas inom kort, men redan nu vill jag visa er en detalj på bröllopsinbjudningarna - håll till godo!

Tjuvtitt på en detalj på bröllopsinbjudningarna.


Några ord en tidig fredagskväll

Spänningshuvudvärken har släppt och jag mår aningen bättre. Vardagen är fortfarande intensiv, men jag har tagit mig mer tid för lugn. Nu väntar en helg utan planer, vilket känns skönt. Veckan som har varit har gått i ett rasande tempo. Jag minns knappt vad jag har gjort. Gårdagen minns jag dock, Alla hjärtans dag. När jag klev innanför entrédörrarna på jobbet möttes jag av en medarbetare från Serviceenheten som räckte över en ros och önskade mig en bra dag. Det gjorde mig så glad och gjorde verkligen min dag! Vid arbetsveckans slut fick den följa med hem för att under helgen sprida glädje här hemma. Idag fredag har jag haft lönesamtal. Enskilt möte med chefen är alltid nervöst och jag är aldrig riktigt nöjd, oavsett vad samtalet har handlat om...

Det var några ord från mig en tidig fredagskväll. Önskar er en fin helg.

En kärleksfull gest från arbetsplatsen.


Kärleksfullt

Kärlek. Bara så. Enkelt. Självklart. Jag älskar dig, Rickard. ♥

13 - feb
I samtal vid middagsbordet framkommer det tydligt att du har funderat kring, pratat om och planerat för en familj tillsammans med mig. Det gör mig rörd, verkligen. Det behöver inte vara självklart, men i vårt fall är det så; vi vill bilda familj tillsammans. Du kommer att bli världens bästa pappa! Jag är så glad att jag fann just dig. Du bidrar med trygghet och kontinuitet. Med dig vill jag dela mitt liv.

Favoritbild på R och mig, januari 2017.


Ett inspirerande litet projekt jag längtar efter att påbörja

Inbjudningskorten till bröllopet är under produktion. Jag har sagt till mig själv att projektet nedan ska påbörjas först när inbjudningarna är klara. Jag älskar mina projekt men vet samtidigt med mig alltför väl att jag behöver koncentrera mig på ett i taget för att faktiskt fullfölja. För visst vore det problematiskt om inbjudningarna skickas ut först i sommar (det blir inte mycket till framförhållning för varken gästerna eller oss)!

Ett inspirerande litet projekt jag längtar efter att påbörja är min Dotted Journal avsedd för den kommande resan till USA. Jag har blivit så inspirerad av fenomenet Bullet Journal och med stor glädje sökt inspiration på internet och sociala medier. Ytterligare en kalender och planeringsjournal i vardagen har jag dock inget behov av just nu, däremot behöver jag skapa mig en översikt av resan, samla viktig information att med enkelhet kunna bära med mig i ett främmande land samt ha en särskild resedagbok att ha med mig på resan. En dotted journal känns perfekt!

En Dotted Journal att fylla med förberedelser, praktikaliteter och minnen från USA-resan.

Jag känner sådan glädje av att skapa och få vara kreativ! Journalen har ännu inte påbörjats, men redan nu har jag tankar kring vilka uppslag jag ska ha, vilka detaljer jag vill ska finnas med samt en tydlig vision om hur resultatet ska bli. Framför allt ser jag fram emot att använda de fantastiskt fina pastellfärgade (Hur fint?!) överstryknings-pennorna jag införskaffat samt de särskilda pennorna jag unnade mig själv och min kreativitet.

Åh, sådan glädje jag känner för mitt skapande! Är det fler som kan relatera eller har inspirerande projekt att dela med sig av? Skriva en kommentar, jag är så nyfiken!


Det måste vara okej att inte pressa sig själv för hårt

24 - jan
Efter en lång och intensiv dag kommer jag hem och psyket ger liksom upp. Plötsligt känns all ansträngning jobbig och jag vill bara lägga mig under en filt, försvinna bort. Det är som att psyket inte längre orkar. Inombords finns en svag känsla av ångest, smått panik. Jag vill inte vara med. Jag förundras själv över hur snabbt känslotillståndet förändrades, från glad till mindre väl fungerande.

Sedan en tid tillbaka har energin mattats av, kreativiteten svalnat och förmågan att orka hela dagen inte varit självklar. Jag har helt enkelt jobbat för hårt. Den senaste veckan har jag dagligen haft spänningshuvudvärk, det är en konsekvens av att ha levt i ett för högt tempo. För min del kommer värken cirka två veckor efter att livet har varit för intensivt. Veckans huvudvärk har därför inte gått att göra så mycket åt, mer än att ha en ökad respekt för mig själv och mitt eget välbefinnande. Jag har accepterat att energin saknas, att behovet av vila är större och att det är okej just nu. För jag har ingen ångest och känner mig inte nedstämd, bara trött.

Det måste vara okej att inte pressa sig själv för hårt.


50 följare på Bloglovin'

Det är så oerhört roligt när bloggen når framgång! Jag har bloggat i över tio år och under dessa år känt sådan glädje över att få dela med mig av mina tankar, mitt liv och av mig. När jag började blogga var jag som så många andra aktiv på Bloglovin'. Nu finns det säkerligen fler kanaler som hjälpsamt uppdaterar om att ett nytt blogginlägg ha skrivits från en favoritbloggare. Ändå tycks Bloglovin' ha en viss slagkraft och nyligen nådde min blogg RosaNatt femtio följare på Bloglovin' - så himla roligt! Det är med stolthet jag skriver detta vill jag lova. Oavsett vem du nu är som väljer att följa mitt flöde (nyligen konton med ett annat språk och alfabet...) så gör det mig glad att du visar min blogg uppmärksamhet. Så tack, verkligen.

50 följare på Bloglovin'!

Responsen från er läsare betyder mycket, det hoppas jag att ni vet. Tack för att ni läser och tar er tiden att kommentera. Era ord bidrar till mer aktivt och entusiastiskt bloggande.


Att planera bröllop är en daglig påminnelse om kärleken

17 - jan
Att planera bröllop värmer i hjärtat - varje dag. Dagligen får jag ju en påminnelse om det fina jag har framför mig. En dag som jag inte bara kommer att dela med mina närmaste utan också med min R. Bredvid mig i fokus för samtligas uppmärksamhet kommer R att stå; min bästa vän, min älskling, min livspartner. Bara dessa få rader kan ju få vem som helst att förstå att det inom mig spirar varma känslor, att livsglädjen är större än tidigare i livet och att planerandet av bröllop inspirerar. Varje dag. ♥



RSS 2.0