Ny kamera!


(Fotograf: Rickard) Min nya kamera är i fokus. Min älskade i mörk rosa har fått göra sitt.

Jag fotade som en galning på båten till Gröna Lund. Här skulle det tas bilder på Stockholm och på Gröna Lund. Det var i alla fall vad jag trodde. Helt plötsligt slutade min kamera fungera. Bilderna jag tog blev bara vita och jag blev förtvivlad. Min älskade i mörk rosa gav upp hoppet. Enligt vännerna jag hade med, berodde felet på slutartiden. Det innebär att kameran tar in för mycket ljus, innan bilden tas. Mycket tråkigt att det blev så. Jag blev lite ledsen för att jag inte fick några bilder på Gröna Lund. Jag hade ju velat ha ett par stycken. Dock fick jag låna Rickards kamera, så några bilder blev det ändå. De kommer upp under de närmaste dagarna.
En ny kamera inhandlade jag i onsdags. Jag var ju tvungen att ha en ny. Är man bloggare och hobbyfotograf, är en kamera ett måste. En livsstil kan man inte bara lägga på hyllan för ett par dagar. Dessutom var det bestämt att jag, Rickard, Linus och Kitty skulle gå en fotorunda i Gamla Stan. Den ville jag verkligen inte hoppa över. Bilder från den fotorundan kommer också inom kort.

Det känns okej med en ny kamera, men jag måste erkänna att jag saknar min gamla. Tre år fick jag ha den, sen ville den inte mer. Hoppas att min nya håller lite längre...


Sålt kort på öns marknad


Kortförsäljning på marknaden.

Jag kom ner till marknaden i tid och hann gott och väl hinna ställa fram allting, innan marknaden satte igång. Det blåste kraftigt, så jag fick ta till en nödlösning: alla korten sattes fast med häftstift. Det gick bra, eftersom jag satte stiften i plasten kring korten. Några stenar använde jag också för att hålla korten på plats. Dessutom blev det automatiskt dekoration på bordet.
Katja kom ner ganska precis innan marknaden startade, men hon hann ställa fram allt hon hade till salu. Det var kul att stå och sälja tillsammans med en vän. Socialt, skojigt och billigare.


Innan jag plockade ihop.

Vid dagens slut hade jag sålt hälften av mina kort. Över förväntan, måste jag säga. Jätteglad för det är jag. Så roligt att få beröm och att folk uppskattar mina kort. Dock måste jag erkänna att det inte var helt lätt att sälja alla kort. Vissa kort är jag så fäst vid att jag helst skulle vilja behålla dem för mig själv... Pinsamt nog.
Kort och gott: jag är nöjd med min försäljning nere på marknaden.


Dags att bege sig till marknaden!


Jasmine's Kortmakeri

Idag är det sista lördagen i juli och det betyder att det är marknad här på ön. En gång om året är den och i år har jag beslutat mig för att delta. Jag ska inte bara gå runt och kolla vad alla säljer och visar upp. Jag ska också stå och sälja. Korten från Mitt Kortmakeri hoppas jag få sålt nere på marknaden. Som jag har planerat! Hela sommaren har jag gått och grubblat på hur allt ska gå till, hur jag ska visa upp korten, bla, bla, bla... Massa att planera, men det har varit roligt. Idag är den stora dagen. Jag är ännu inte klar med allt jag ska göra, så jag får snabba på. Om två timmar startar marknaden. Då ska allt vara klart för försäljning.
Önska mig lycka till!


Nallen - vår reskamrat


Nallen - vår reskamrat.

I Rickards bil finns en nalle. Han är vår reskamrat, när vi åker till Stockholm. Han sitter alltid där på instrumentbrädan, men just vägen till Stockholm är speciell. Då får han sitta i mitt knä.
Igår åkte vi genom vårt vackra land. Det blev en liten omväg via Vimmerby, för att hälsa på Rickards farfar. Trevligt och sen vidare. Vi var hemma omkring sju, helt slutkörda och sugna på middag. Det blev något enkelt i form av varma mackor. Tiden kring bordet var min enda lediga stund. Resten av kvällen var jag i full gång med att packa upp väskan från Stockholm, packa inför att vara på ön några dagar, sakerna som skulle till Rickard hamnade i en kasse och slutligen packade jag ihop mitt Kortmakeri (se mina kort här). När allt var klart, åkte jag och Rickard till lägenheten och gick direkt och la oss. Helt slut.


Lämnar en trygg plats

Hem. Hem till verkligheten. Jag och Rickard ska ta bilen tillbaka hem. Hem till verkligheten. Någonting känns inte rätt. Någonting känns fel. Ledsamt, vemodigt, sorgset. Jag vill inte fara, jag vill vara kvar. Idag lämnar jag en trygg plats. En plats jag mår bra av att vara på. Så många minnen. Massa känslor. Alla tårar jag fällt här uppe. Alla gånger jag älskat med min Rickard. Alla de gånger jag tyckt att livet varit lätt - fast det har varit svårt. Här uppe mår jag alltid så bra. Det spelar ingen roll vad vi hittar på, bara jag får vara här.
Att vara i Stockholm betyder inte shopping, rundturer i stan och fullt planerad dag. Att vara i Stockholm betyder för mig kärlek, lycka, omtanke, familj, Rickard, minnen, en historia, distansförhållande, lyckligt slut. För min och Rickards hisoria har slutat lyckligt. Vi bor nu närmare varandra, distansförhållande finns inte längre. Vi har avslutat det kapitelet. Nu väntar en ny historia...
Jag och Rickard åker hem idag.



Mysigt mitt i natten

Jag vaknade av att Rickard klev upp ur sängen. Han hade vaknat av åskan som mullrade. Ett kraftigt oväder kunde skådas utanför fönstret. Rickard gick upp, drog igen det öppna fönstret och kom och la sig igen. Från sängen kunde vi se hur rummet växlade mellan mörkt och ljust. Blixtrarna var många uppe i himlen. Det var spännande att ligga där i sängen och beskåda. Åska är spännande, men läskigt om man är utomhus eller ensam.
Med ett litet rus i magen, gick jag upp med Rickard i hälarna. Vi gick runt i huset och beskådade ovädret på närmare håll. Det blixtrade till många gånger och åskan mullrade. Mullrade, mullrade, mullrade. Det var mysig. Där stod vi, med armarna om varandra, klockan var omkring tre mitt i natten och vi hade det mysigt. Mysigt tillsammans mitt i natten.
Vi var inte uppe länge, bara några minuter. När vi hade beskådat klart det kraftiga ovädret, kröp vi ner i sängen igen. Jag somnade direkt. Trygg, med en älskvärd person bredvid mig.



Hej mina vänner!

Hej mina vänner!
Jag är som de flesta vet i Stockholm. Jag har det bra och njuter i fulla drag. Bloggen hamnar åt sidan och det är medvetet. Istället för att publicera inlägg jag inte har lagt en massa kärlek i, väljer jag istället att berätta om min vecka här uppe i Stockholm, när jag kommer hem.
Min kamera gick sönder igår, vilket jag är ledsen för. Antagligen är det någonting med slutartiden. Kan ingenting om sånt, det enda jag vet, är att det kommer in för mycket ljus i bilden. Hur det har kunnat bli så, vet jag inte. Ingen inställning som jag har råkat ändra, ingen drastisk olycka. Helt plötsligt blev alla bilder bara vita... Det känns ledsamt, men så är det. Fick i alla fall låna Rickards kamera, så att jag fick några bilder på Gröna Lund. De får ni se till helgen.

Hoppas att ni också har det bra.


Rickard är romantisk


Kvällen var romantisk.


Vissa personer har det i sig. Rickard är en av dem. En av dem som kan skapa den fantastiska kvällen. Igår, när jag kom ut från duschen, hade min älskade gjort det väldigt romantiskt. Tända ljus, en vas med rosor, fotot på oss omringat av rosenblad... Det var romantiskt och jag blev djupt smickrad. Även sängen var täckt av rosenblad. Där hamnade vi ganska snabbt, min älskling och jag. Rickard, jag älskar dig.

Om en timme är det tänkt att jag och Rickard ska sitta i bilen och vara på väg till Stockholm. Vi ska tillbringa en vecka där uppe och det ser jag verkligen fram emot. Linus flickvän från Rumänien är på besök i Sverige. Vi har planerat vår resa, så att vi ska få träffa henne. Rickard har träffat henne en gång innan och också haft kontakt via msn. Jag har däremot aldrig träffat henne, bara sett henne på bild och chattat med henne någon enstaka gång. Lite nervöst är det, men jag tror att det kommer gå bra. Efter att ha jobbat några dagar på caféet i sommar, känner jag mig säkrare på min engelska. Förhoppningsvis kommer talet spontant, det är i alla fall vad jag hoppas på.

Hur det blir med bloggen under veckan, kan jag inte svara på. Jag ska försöka skriva åtminstone två inlägg. Vill inte att bloggen ska ta över mitt liv, samtidigt vill jag ju dela med mig av mina ord till er. Hoppas att ni klarar er - och att ni stannar och finns kvar, när jag blir aktiv igen. Det är ju bara en vecka.
För min egen skull har jag valt att alla kommentarer måste godkännas, innan de publiceras. Detta för att det ska bli enklare för mig att se vilka kommentarer jag har svarat på och inte.

Ha det så bra, ses om en vecka igen!



Jasmine's Kortmakeri - Färdiga Visitkort


(Har kletat över lite färg, för att dölja privata uppgifter.)

Jasmine's Kortmakeri - Färdiga Visitkort.

Jag har tyvärr inte hunnit göra klart alla visitkort. Det känns lite synd, men jag vill inte stressa upp mig över det. Ovan ser ni hur de färdiga visitkorten ser ut. Inget komplicerat alls, men inte heller bara en enkel pappersbit med text på.
Det känns som att jag har stressat upp mig ganska mycket inför försäljningen. Inte på ett jobbigt sätt, utan bara ett bevis på att jag är väldigt engagerad och förväntansfull inför att sälja kort på öns marknad. Dagarna i Stockholm ska bli min semester. Jag ska försöka att varken tänka på jobb eller försäljningen, jag ska bara njuta.


Katten Diva på sin vanliga plats


Katten Diva.

Jag skulle tro att alla katter har sin speciella plats, en plats som bara tillhör just han eller henne. Mina tre katter har i alla fall sina speciella hörn. Benjamin sover helst på soffan, uppe i hallen, på mammas byrå eller under överkastet. Marsmallows sover gärna på någon av sängarna, i soffan eller på golvet i vardagsrummet. Diva däremot, hon håller sig helst undan. Man hittar henne oftast i badrummet, liggandes på en handduk i skåpet bredvid duschen. Ligger hon inte där, kan man leta under skåpen, i hörn eller under sängen. Hon är ganska skygg av sig, men kommer fram lite då och då. Söta varelse. Så älskad.


Liten utflykt till klipporna


Gifflar är en klassiker nere vid havet.

Jag och Rickard packade väskan och gjorde en liten utflykt till klipporna. Solen sken och vi tog ett dopp så fort vi var framme. Inte det lättaste att ta sig upp och ner ur vattnet, eftersom det inte fanns någon stege. Istället fick vi ta oss i med hjälp av hala klippor. Ingen skada skedd, men liten rädsla kände jag allt. Vi var inte nere så länge, men det räckte. Solen gick i moln och det började blåsa svalt. Vi kände oss nöjda och åkte därför hem.


Tog bilden precis innan vi lämnade klipporna.

Här hemma har jag fortfarande en att göra-lista som ska kunna slängas, innan kvällen är slut. Bara att fortsätta med alla måsten. De känns dock inte så jobbigt, jag tycker ju det är kul!


Inköpt idag

 
Gifflarna ska med till havet idag, chokladkakan är gottit inför imon.
Den gula väskan såg jag förra veckan, men hann inte köpa den då. Istället gick jag förbi affären idag och inhandlade den. Väskan ska för övrigt med till Stockholm.

Jag har, som ni ser, varit och handlat lite smått. Tog en promenad, kände att det behövdes. Jag har varit igång sen halv tio imorse - och jag är inte klar än. Korten ska prismärkas, väskan ska packas, utflykten ska bli av och mellan varven får jag inte glömma bort att äta och dricka. Varmt ät det också, därför ser jag fram emot ett dopp i det blå.
Nu har min älskade kommit hit, tihi!


Plastat in korten


En simpel inplastning, men jag tror det blir bra.


Det har blivit några kort. Se alla här.

Jag känner mig ganska redo inför försäljningen nästa lördag. Då ska jag stå vid ett bord och sälja mina kort på öns marknad. Det ser jag verkligen fram emot. Mitt mål är inte att få sålt alla kort. Jag står där mest för att visa upp min verksamhet och för att det är roligt. Om jag får sålt några kort blir jag mer än smickrad.
Korten är nu inplastade. Med hjälp av plastpåsar och tejp har jag försökt få det någorlunda snyggt. Vill ju inte att mina kort ska bli förstörda, om regnet skulle dränka marknaden. Bättre att vara på den säkra sidan.
Det mesta är klart. Visitkorten ska jag försöka göra klart idag, annars blir det den sysselsättningen jag sitter och pysslar med på marknaden. Planering är något jag har fått ta tag i ordentligt. Att ha två hem och dessutom en resa inbokad precis innan försäljningen, kräver att jag har huvudet på skaft och så mycket som möjligt klart innan jag åker. Det kommer gå, det kräver bara en väldigt skärpt hjärna.


Rosenträdgården

Bilderna tagna igår.










Kort 43


Kort 43

... finns nu publicerat i Mitt Kortmakeri. Kika gärna!


Älskade varelser


Marshmallows. Se bara på hans mysiga tass!

Det är mysigt att komma hem, efter att ha varit borta från mammas hem i en vecka. Katterna är sällskapssjuka och söker efter kärlek. De lägger sig på sängen och försöker se så mysiga ut att man inte kan motstå deras charm. Lite kel blir det, sen är det dags att ta tag i annat. Ständigt blir man påmind om att tre små katter smyger runt i lägenheten. Ligger de inte mitt i vägen, befinner de sig i soffan eller på sängen. I värsta fall svansar det kring benen på en - när man ska ta sig ner för trappan. Det har slutat i en del missöden kan jag meddela... Men jag älskar dessa små varelser.


Kvällens middag


Kvällens middag: sallad bestående av röd paprika, vattenmelon, gröna vindruvor och mozzarella.


Tillbaka på en låg nivå


Statistik.

Bloggen kan inte alltid vara på topp, det är ju självklart. Ändå måste jag erkänna att det känns lite ledsamt med en sjunkande statistik. Antalet läsare är nu tillbaka på en låg nivå - om man jämför med den senaste tiden. Förmodligen beror det på att jag har jobbat en del och inte haft lika mycket tid att blogga. Jag tror inte precis att det kommer bli bättre under den veckan jag är i Stockholm.
Det känns lite tråkigt, that's all...


Varm dag!

Herrejisses, va varmt det har varit idag! Solen har gassat och dessutom har det varit åska i luften. Det gillar jag inte. Värme i kombination med att jag tycker det är jobbigt att andas gör inte precis mig på bra humör. Jag har - trots värmen - haft en väldigt trevlig dag. Promenad, god lunch och nyplockade bär med hemmagjord glass till efterrätt. Mums!


En envis myra som kämpar med att få ner en död fjäril i en av altanens springor.


Nyplockat hallon.


Vita smultron.


Blåbär.

Jag har kommit hem ordentligt, duschat och tänkte nu äta lite middag.
Hörs senare!


De kommande dagarna

God morgon!
Jag har faktiskt sovit riktigt gott i natt - liksom de senaste nätterna. Jag drömmer knasigt och ologiskt, men natten gör mig ordentligt utvilad. I natt drömde jag om fem kulor lösglass för 151 kronor, en borr som mordvapen, tidtabeller, mobiltelefoner, kväll sittandes  i utemöblerna och djur som hoppade över mig. Bara massa knas, för att sammanfatta det kort.
Men jag är som sagt utvilad och känner mig redo att ta mig an dagen. Idag ska jag träffa en kompis. Det är en bit att åka, närmare bestämt två timmar. Men hon har bjudit hem mig och det var länge sedan vi sågs, så det känns ändå okej. Det är lätt att åka dit, inte en massa krångel (förhoppningsvis, om inte Västtrafik beslutar sig för att jävlas med mig). Åker direkt till mamma ikväll, för att vakna upp där imorgon.
Min torsdag består nämligen av packande inför Stockholm, förberedelser inför kortförsäljningen (Här hittar du mina kort) och kanske en liten utflykt med Rickard. Middag ska det också lagas av någon form och sen åker jag och Rickard till hans lägenhet. På fredag bär det av till Stockholm!
Jag har alltså fullt upp de kommande dagarna, men jag hoppas att inte min uppdatering får lida för det.

Trevlig onsdag!


"Förlova er!"

Mitt första kärleksförhållande inledde jag för snart två år sedan. Det var med Rickard. Jag är själv förundrad över att vi har hållit ihop så länge. Två år, det är ganska länge - speciellt i vår ålder. Några av mina vänner har frågat när vi ska förlova oss. På det vet jag inte vad jag ska svara. Tanken på att vara lovad till någon annan, känns just nu långt borta. Jag är fortfarande ett barn, inte ens myndig. Visst drömmer jag och Rickard om att leva sida vid sida resten av livet, men de funderingarna vill jag inte ta på allvar. Jag är rädd för att känna mig fängslad. Och känner jag mig instängd, finns det risk att jag flyr min väg.
En förlovning känns långt borta. Att vi ska förlova oss är inte ett självklart beslut. Jag vill inte ta det beslutet nu. Jag och Rickard har inte heller pratat om det på ett helt seriöst sätt.
Måste man förlova sig, bara för att man varit ihop i två år? Det finns ju par som lever som sambos - inget mer - hela livet...


Morden i Midsomer


Bildkälla

Efter en dag på jobbet, är det skönt att få koppla av. Det gör jag vid teven denna kväll. Morden i Midsomer började nyss och jag tänker njuta av avsnittet. Serien är ju så bra! Alltid lika spännande och oförutsägbar.
God kväll!


Dagen

Nu har jag äntligen tid och ro att sätta mig vid datorn. Jobbade till sex, cyklade hem, åt pannkakor och ärtsoppa till middag och tog sedan en snabb dusch. Så fort jag var klar, gick jag bort till kyrkan. Där hölls en konsert.

Jobbet
Det har gått bra på jobbet idag. Tempot har varit lugnt och jag har haft det bra. Värmen kändes påfrestande och därför blev det en glass här och var. Druckit har jag också varit noga med. Vill ju inte falla ihop mitt framför ögonen på en kund. Kylarna var ganska fulla, när jag kom till jobbet imorse. Jag fyllde på efterhand och det med en lugn i kroppen. Det var ingen direkt rusch under dagen. Visst kom det en del gäster mellan ett och tre, men inte så att det blev stressigt, inte alls.
Idag var min sista dag på jobbet, innan min ledighet tar fart. Från och med imorgon är jag ledig. Har en del saker för mig, bland annat resan till Stockholm. Innan jag gick för dagen, frågade min chef om jag kunde jobba söndagen den första augusti. Jag sa att jag helst föredrar att vara ledig då, eftersom jag stått på markanden dagen innan. Han var helt okej med det och sa att jag istället börjar jobba på måndagen istället. Han är snäll. Jag trivs och ser fram emot att få komma tillbaka till arbetet.

Konserten
En ung man var det som uppträdde i kyrkan. Han har bott (och bor kanske fortfarande) här ute på ön. Jag såg honom uppträda för några år sedan och tyckte redan då att han var duktig. Nu är han dock mycket bättre. Han går andra året på OperaHögskolan och det märks verkligen. Jag är så glad för hans skull, att han verkligen har tagit vara på sin dröm. Han kan helt säkert bli en världsstjärna en dag. Kyrkan var fullsatt (den är inte så stor). Tror att det var omkring hundra personer, när konserten började. Mycket bra, jag rös av förtjusning.

Nu är jag trött, så trött. Benen är trötta. Ryggen är trött och värker. Och huvudet vill helst vila för natten. Men nej, jag ska vara uppe några timmar till. Måste ju njuta av ledigheten, när jag kan. Det kommer en dag imorgon också. Förhoppningsvis är den inte så påfrestande, utan istället bara härlig.
Trevlig kväll!


Tur med lilla båten



Vi brummade ut från småbåtshamnen och var några minuter senare ute till havs. Då gasade pappa och båten for i full fart över vågorna. Gupp, gupp. Upp, upp. Jag ville ha mer, mer äventyr! Vattnet forsade upp i ansiktet på mig, men vad gjorde det. Jag kände mig lycklig. Jag befann mig i en båt. Ute på havet. Och jag kände mig fri. Verkligen fri. Det tog inte många minuter in till stan. Vi la till vid bryggan och tog vagnen in till centrum.
Att vi tagit den lilla båten, var för att vi skulle slippa anpassa oss till skärgårdsbåten. Mycket riktigt kom vi mitt i mellan två turer. Skönt var det då att ändå kunna komma hem med en gång. Vi kände regnet falla, när vi satte oss i båten. Dropparna avtog dock strax efter att vi hade lämnat bryggan. Vi var på väg hem. Vi åkte mot solen.


Första kortet sålt!


Kort 30

Jag har sålt mitt första kort! Becka och Tessie har köpt varsitt kort, men det känns inte som att det räknas. Hon som ska köpa Kort 30 känner jag inte sen innan. Det känns så roligt. Tänk, någon vill köpa mina kort! Jag blir så smickrad av att mina kort faktiskt är värda att betala en slant för.
Jag hoppas på att försäljningen på öns marknad kommer gå bra. Hur det än går, kommer jag i alla fall glädjas åt allt beröm jag har fått hittills. Tack!

Kika in i Mitt Kortmakeri och hitta ditt drömkort!


En annan typ av stress

"Mitt i allt kommer en jobbig kund som jag helst vill kalla trög. Dessutom är kaffet slut. Typiskt. Jag som hade allt under kontroll och så blev det så här. Hade det inte kommit in nya varor till caféet hade det gått hur bra som helst."

Jag är en ganska stressad person. Tyvärr, måste jag säga. Jag vill inte vara stressad jämnt och ständigt, men jag blir lätt det. Det har dock blivit bättre. Jag har blivit bra på att släppa loss, koppla av och inte stressa upp mig i onödan. Jag övar varje dag. Varför ska jag exempelvis springa till bussen, när nästa går en kvart efteråt. Varför inte bara ta det lugnt, njuta av en skön promenad genom de fina husen och ta nästa tur istället. Ganska dumt att stressa så mycket, när man har all tid i världen. Det är bättre att spara sin energi till de stunder, då det verkligen gäller.

På jobbet kan det lätt bli stressigt. Som du läste i början av inlägget, händer det ibland alldeles för mycket för att lilla jag ska hänga med. Det känns ändå okej. Jag blir stressad just i det ögonblicket, då jag märker att min plan inte fungerade. Men den känslan rinner av mig ganska snabbt och jag blir lugn. Jag tar det i min takt, gör jobbet efter bästa förmåga och är trevlig mot kunderna. Jag gör helt enkelt mitt bästa, mer kan ingen levande själ begära. Jag tycker det fungerar bra. Eftersom det är en annan typ av stress, kan jag hantera den på ett annat sätt - på ett sätt som fungerar. Om jag bara kunde lära mig att hantera vardagsstressen på samma sätt.


Pustar ut

Nu får jag äntligen pusta ut. Jag är hemkommen från jobbet - och det på riktigt. Jag behöver inte åka tillbaka mer idag. Inte imorgon heller, för den delen. Det är först på tisdag jag jobbar. Efter det har jag en lång ledighet. Resten av juli har jag tagit ledig. Resan till Stockholm och marknaden på ön måste prioriteras före arbetet. De planerna har jag haft i huvudet hela sommaren.
Börjar känna av att benen värker. Annars mår kroppen bra. Fötterna börjar vänja sig vid att bli belastade, så de har slutat klaga.
Kvällen är ung, som man brukar säga. Jag ska njuta av att bara slappa, läsa bloggar och göra precis vad jag vill. Hoppas att ni gör det samma.


Tallrikar på löpande band

Jag har jobbat länge idag - och min arbetsdag är inte slut än.
Kom till jobbet klockan tio och har haft att göra hela tiden. Tallrikarna levererades ut till kylarna på löpande band. Tallrikar med mat ut, lika många tallrikar in till disken. Som tur var fick jag hjälp med disken, så att jag kunde göra tallrikarna. Kunderna fick jag också ta hand om - i första hand, så klart.
Nu ska jag tillbaka till jobbet. Det är spelning på caféet ikväll, så jag antar att det behövs en extra hand. Jag ska dock bara jobba i lite mer än en timma, så det känns okej. Kan jag vara till hjälp kommer jag gärna till jobbet. Det är roligt att jobba, så det är inget besvär. Får jag i alla fall en liten ledig kväll hemma. Ni hör från mig senare.
Trevlig kväll!


"Kommer du 10"

Strax innan nio vaknade jag av ett sms från min arbetsgivare: "Kommer du 10". Okej, det var alltså bara att pallra sig upp ur sängen och försöka vakna. Dessutom fick jag några minuter senare ett sms med en inköpslista: tre röda mjölk, tio tomater och ett paket Lätt&Lagom. Jag måste alltså förbi affären innan jobbet. Om jag hinner till jobbet i tid vet jag inte, men jag ska försöka. Han får acceptera att jag kommer lite sent. Är ju inte hur snabb som helst och tänker inte stressa i mig frukosten. Då blir ju hela dagen förstörd.
Jag tycker ju om att jobba nere på caféet, men just idag känns det sådär. Det var uppträdande igår kväll, så det jag kommer mötas av idag... det är äckligt. Högar med disk, tomma kylar och skräp i varje vrå. Jag vet att jag klarar det, jag har gjort det förut. Men det känns ändå sådär. Jag kan hoppas på att min chef hjälper mig, för jag klarar nog inte allting själv - speciellt inte om vädret blir fint idag.
Nu måste jag äta frukost.

Ha en bra söndag!


Jazz i Grönavik

Efter att jag kom hem från promenaden, var det direkt in i duschen och sen ner till Jazz i Grönavik. Levande musik tillsammans med picknick och socialt umgänge. Jag var där nere med pappa och hans kompisar. Efteråt gick vi hem till oss, grillat till middag och trevligt sällskap. Sällskapet gick visare till Värdshuset, men jag valde att stanna hemma.
Hoppas att ni har haft en trevlig kväll.


Foton - Körsbär

Jag var ute och gick med en kompis. Lite bilder fick jag taget, men hann inte visa er dem tidigare. Det var nämligen bara hem, duscha och sen ner till Jazz i Grönavik. Här är bilderna från promenaden...










Ledig lördag

Idag är jag ledig och det njuter jag av i fulla drag. Vaknade vid elva, efter tolv timmars sömn. Jag behövde sova ut. Dessutom drömde jag om räktallrikar, "- 238 kronor, tack." och arbetet i allmänhet. Hjärnan har sorterat och nu är jag återställd.
Ska snart ta en promenad tillsammans med en kompis. Ser fram emot att få gå ut och bara gå, inte ha någon tid att passa och bara njuta av sommaren i allmänhet. Det är ju faktiskt en väldigt fin sommar i år, trots att det regnar varannan dag. Här ser du ett bevis på mitt uttalande:


Bilden tagen nere på dansen i torsdags. Fler bilder hittar du också här.


Jobbat 10.00-18.40

Att få jobba i mitt eget tempo gör att jag trivs bra på jobbet. Jag har inga måsten att göra. Fyller på de rätter som börjar ta slut och diskar lite då och då. Så har det varit hela dagen. Det har rullat på och jag har haft det bra. Har haft en lång dag på jobbet och det känner jag av nu. Mina hälar är snart trasiga, känns det som. Axlarna är förvånansvärt inte spända. Det gör att jag är lite stolt över mig själv. Jag jobbar utan att spänna mig, vilket resulterar till friska axlar och ingen smärta i dem. Visst är det ett ganska påfrestande arbete, men det går bra. Jag tycker ju det är roligt och då blir det så mycket lättare att arbeta.

Imorgon är jag ledig. Ska bli väldigt skönt. Det kan dock hända att Katja ringer och behöver hjälp. I så fall blir det jobb även imorgon. Men jag tvivlar på att det blir så. Det ska regna, vilket inte drar till sig många gäster. Katja kan då ägna sig åt att diska all disk som förmodligen kommer stå högvis imorgon bitti. Nu ska jag ringa henne och höra läget.

Fortsatt trevlig kväll!


Bilder från Tredje Dansen

Som jag lovade, kommer här fler bilder från Tredje Dansen.













Jag är aningen trött. Det blev inte så sent ute igår, men jag satt uppe en stund, efter att jag kom hem. Det får jag ta konsekvenserna för idag. Jag kommer nog inte vara speciellt alert på jobbet. Börjar jobba klockan tio, eftersom det är fint väder. Antagligen blir det en lång dag. Om det ska spelas musik nere på caféet ikväll, kommer jag att ha och göra till klockan sex - i värsta fall till sju. Vi får se, när jag kommer hem. Ni blir uppdaterade då.


Tredje dansen


Dansen.


Jag är hemkommen från en väldigt fin kväll. Har umgåtts med vänner och haft trevligt. Mötte uppe Mirre nere vid Dansen. Vi gick runt, kollade läget och jag njöt i allmänhet av kvällen. Efter en stund var det ett gäng på tre killar som hojtade på oss. Det visade sig vara raggaren, jag mötte på Första Dansen, och hans två kompisar (inte de han hade med sig förra gången). Jag och Mirre slog oss ner hos dem och där satt vi och snackade ett tag. Katja dök också upp under kvällen.


Dansbanan.

Efter att vi hade förflyttat oss till berget precis vid dansbanan, dansade jag med raggaren. Egentligen var det Mirre som blev uppbjuden, men hon ville inte. Jag sa att jag kunde ta hennes plats istället. Jag vet inte om raggaren blev missnöjd, men... Ja. Han var i vilket fall som helst väldigt duktig på att bugga och jag hade roligt, när vi dansade till "Jag vill vara din, Margareta. Bara vara din, ska du veta...".


Min och Katjas plats. (Dålig kvalitet, eftersom bilden är tagen under sena kvällen.)

Jag och Katja drog oss undan en stund, satt och snackade nere vid vattnet. Där satt jag alltid som liten tillsammans med diverse vänner, där ibland Katja. Nostalgi, barndomsminnen och trygghet.
Katja var klok nog att åka hem, när det var som roligast. Själv stannade jag kvar och det ångrar jag. Man ska gå, när det känns som bäst. Inte stanna kvar bara för sakens skull. Nu har jag fått det bekräftat ännu en gång. Jag kom i alla fall hem ordentligt, efter att ha cyklat själv över ön. Duschat har jag gjort och bloggen ska nu få lite kärlek. Dock ska jag snart sova. Upp och jobb imorgon är det som gäller.
Fler bilder från kvällen kommer imorgon.
Sov gott.


Redo för en kväll vid bryggan


Sommarklänning på och nymålade naglar.

Nu är middagen uppäten och jag ska snart åka ner till bryggan tillsammans med pappa och L. Mirre kommer också med på vägen. Jag ser verkligen fram emot kvällen. För det första kommer jag få umgås med min älskade vän Mirre, som inte längre bor på ön. Min vän Katja ska också komma ner till bryggan är det tänkt. Dessutom kanske han raggaren och hans vänner från Första Dansen är nere vid Dansen ikväll. De sa att de skulle komma ut igen om två veckor, så de borde vara där ikväll om de håller vad de lovade.
Jag har sommarklänningen på och naglarna är nymålade. Jag tror att det kommer bli en lyckad kväll! Bilder från Dansen får ni njuta av, när jag kommer hem.


Behaglig dag på jobbet

Jag hann precis komma ner till jobbet, bli klar på utsidan och ta emot dagens första gäster, innan regnet började ösa ner. Fort gick det och blött blev det. De går molnen passerade dock ganska snabbt och på eftermiddagen klarnade det upp. Det blev till och med riktigt fint väder. Kvällen kommer bli fantastiskt fin, vilket gör mig glad. Jag ska nämligen ner till dansen ikväll.
Jag har sett fram emot kvällen under hela dagen. Kanske därför det har varit så lätt att jobba idag. Jag har inte haft överdrivet mycket att göra. Har försökt hålla ett bahagligt tempo under hela dagen. Gick mest runt och pysslade med det som behövdes göra, samtidigt som jag tog hand om de ganska få kunder som kom till caféet idag. Innan jag gick för dagen, förberedde jag inför imorgon. Det är ju skönt att slippa göra precis allt, det första man gör, när man kommer dagen efter.

Nu: god middag och naglarna ska målas.
Hörs senare!


Börjar 11.30

Nu ska jag till jobbet! Börjar 11.30.
Ikväll blir det ner till Dansen. Tredje dansen - jag har inte missat än enda än så länge. Jag som älskar att vara nere vid bryggan på torsdagskvällar, tar alla chanser jag får att vara där. Jag vet med mig redan nu att jag inte kommer kunna gå ner till varje dans denna sommar. Om en vecka åker jag och Rickard till Stockholm. Under den tiden missar jag två danser, men så får det vara. Jag kommer ju njuta av en vecka i mitt fjärde hem och det ser jag verkligen fram emot.
Dags att hoppa på cykeln och trampa iväg till jobbet!


Regnig morgon

Jag tror inte att någon har missat det konstiga vädret som finns över Sverige. Ena dagen är det närmare trettio grader och strålande solsken. Dagen efter är det kraftigt regn. Idag är dagen efter. Det regnar. Hur det blir med jobb idag, det vet jag inte ännu. Beskedet jag fick från min arbetsgivare igår var följande; vid sol börjar jag klockan tio, regnar det börjar jag vid elva. Fick nyss ett sms från honom, med ett nytt besked. Han skulle iväg och handla och skickar ett sms till mig senare. Då ska jag ner och jobba. När det blir vet jag inte.
Visst kan det tyckas jobbigt att jag inte alltid får klara besked om när jag börjar och slutar, men det är ändå okej. Dessutom är det bra övning för mig, jag som är så otroligt inte spontan. Jag tror jag lär mig att man inte måste veta allt i förväg. Det får ta sin tid, beskedet får komma senare.
Kanske blir det en lugn morgon här hemma, innan jag åker iväg till jobbet. Jag ska njuta av att höra regnet smattra mot fönsterrutan, lyssna efter små ljud som tyder på att familjen runt omkring vaknar och njuta av ljudet av mopederna som sussar förbi nere vid vägen.

God morgon på dig!


Ge fina ord till Min älskade vän

Min älskade vän Julia råkade ut för en trafikolycka idag. Jag tycker att ni alla ska besöka hennes blogg och ge henne några fina ord. Jag tror att hon behöver det.

GE KÄRLEK TILL BEHÖVANDE!


Året som har gått i en liten ask

När jag tänker tillbaka på mitt liv, är året som har gått väldigt tydligt. Jag kan sätta ut ganska exakta datum på när det jag är i nu började. För jag är i något nu, det vet jag. Det känns som att jag har året som gått i en liten ask.


Året som har gått i en liten ask.

Förra hösten började jag på gymnasiet. Allt var nytt, skrämmande och ledsamt. Det var mycket känslor som skulle hanteras, samtidigt som man skulle försöka leva livet. Om jag lyckades särskilt bra vet jag inte. På vissa plan lyckades jag, andra punkter ser jag svagare på. Det är inte lätt, när livet ändras drastiskt. Det är så mycket som man måste handskas med, så mycket man måste förstå. Lätt är det inte.

Ibland brister det. Alla tårar som en gång ska komma, de har redan kommit. En kväll, närmare bestämt igår, mådde jag inte bra. Jag grät. Ingenting allvarligt. Det blev liksom för mycket, många känslor, tankar och annat som dök upp i huvudet på mig. Hur hanterar man det? Jo, genom att gråta. Rickard tog väl hand om mig. En lång dusch gjorde också susen. Imorse när jag vakande, mådde jag inte helt okej. Men jag skulle jobba, så jag lät tankarna vara. På jobbet hade jag inte tid att tänka på allt, därför antar jag att hjärnan hanterade det hela i bakhuvudet. Nu mår jag bättre, känner inte av min ledsamhet. Känslorna kanske kommer tillbaka och då ska jag låta dem finnas i mitt huvud. Jag måste få tid att laga mig själv - åtminstone provisoriskt - innan jag kommer tillbaka till skolan i mitten av augusti.

Jag har året som har gått i en liten ask. Jag kan datum och tidsperioder utantill. Det har varit ett speciellt år. Det har varit en omställning.


Man ska vara snäll

LORISSALOVEBOMB om God morgon! Jobb idag.:
Men du får väl lön för det också? Låt ingen någonsin utnyttja din snällhet, var inte FÖR snäll <3


Kommentaren ovan tror jag att många kan intyga är rätt. Eller? Jag håller i alla fall med. Att utnyttja mig är inte något man ska sträva efter. Jag tål en del, men blir det för mycket har jag inga problem med att fräsa ifrån. Den största anledningen till att jag hjälper min arbetsgivare med diverse arbetsuppgifter (kör en reklamskylt ner till färjeläget, handlar...) är för att han har så himla ont i kroppen. Kan jag då underlätta, gör jag det gärna. Jag vet att det uppskattas. Och skulle det av någon anledning inte vara någon stor grej för den jag hjälper, så vet jag med mig att jag hjälper mig själv. Jag tror på att om man är snäll medvetet, så blir man tillslut snäll omedvetet. Och vem vill inte vara snäll? Det vill jag vara. Snälla människor är mycket mer omtyckta, man tycker om att umgås med snälla personer och som snäll person mår man mycket bättre. Vem vill inte vara snäll mot sina medmänniskor, frågar jag mig. Jag vill vara snäll och omtänksam, oegoistisk och en vän som alltid ställer upp.

Uppskattar inte din omgivning att du är snäll, kan du i alla fall glädjas åt att du blir en bättre människa.


Dubbelt upptill

Idag har jag jobbat. Lite hastigt inpå kom det, men jag kom oskadd till jobbet. Jag som trodde att jag skulle med till stan och handla, fattade det hela fel. Istället fick jag i princip skjuts till jobbet av min arbetsgivare, som mötte mig vid färjeläget. Vi åkte i hans båt och stannade precis vid bryggan, där caféet ligger. På vägen ut till ön, fick jag höra att jag är väldigt omtyckt på jobbet. Jag är duktig på arbetet som ska utföras och jag är trevlig mot kunderna. Sånt värmer att höra. Jag gör mitt bästa och det ser folk. Dagen började alltså mycket bra.
Jag satte igång med arbetet direkt. Det var högar med disk och ingen mat i kylarna. Lyckat. Stressat blev det, men jag försökte hålla mig lugn och gjorde som vanligt; mitt bästa. Det tog sin tid, men jag hade allt under kontroll. Fanns inte den önskade maten i kylarna, bad jag dem sitta ner medan jag fixade vad de beställt. Kanske inte bästa metoden, man jag hade det under kontroll. Min arbetsgivare blev lite frustrerad över att jag inte hade ringt honom och bett om hjälp, men jag tyckte jag klarade mig fint på egen hand. Jag fick i alla fall hjälp av honom och snart fanns det mat ute till gästerna.
Varje dag kommer det i genomsnitt två sällskap, som pratar engelska. Idag var nästan hälften av gästerna inte från Sverige. Jag har alltså pratat mycket engelska idag och det ser jag bara som ett stort plus. Det är bra att öva sig på engelskan. Jag vet ju att jag kan, jag måste bara våga släppa kontrollen. Jag fick faktiskt beröm, för att jag pratade så bra. Ett av de första sällskapen som ankom för dagen, var en grupp med fyra kvinnor. De var så trevliga när de kom. De fick vad de ville ha (efter lite tid och missförstånd), men det gick bra. Jag hjälpte dem också att förstå tidtabellen, så att de kunde komma in till stan. Innan de lämnade caféet fick jag ett ärligt tack och mycket beröm. Jag fick också dricks. Dricks, mina vänner! Inte många kronor, men alltid något. Det var ju gesten som räknades.
Fullt upp, som vanligt skulle jag vilja säga. Första gången jag fick stå still och andas var klockan fem. Jag har jobbat sen klockan elva. Så det var några timmar av fullt arbete. Men det är roligt, riktigt roligt, det tycker jag fortfarande. Nu känns det extra roligt att jobba, när jag vet att mitt arbete uppskattas. Jag märker det från kunderna och imorse fick jag ju höra det av min arbetsgivare.
Det enda som varit lite jobbigt idag, är att jag har haft dubbla plagg upptill. Eftersom jag kom direkt från stan, hann jag inte hem och byta till mina arbetskläder. Istället fick jag ta en tröja från skåpet (likadan som den jag har hemma) och dra på mig den över klänningen. Ja, du läste rätt; över. Och det blev varmt ska jag säga. Men det gick bra, jag klagar inte. Efter att ha fått ett så älskat välkomnande, när man kommer hem från jobbet, kan man inte mer än älska livet. Det livet som just för stunden leker.
Nu ska jag vila. Middagen står snart på bordet och nyduschad är jag.
Önskar er en fortsatt trevlig kväll.


God morgon! Jobb idag.

God morgon! Jobb idag. Fick ett sms nu på morgonen av min arbetsgivare. Han frågade om jag orkade komma till färjeläget klockan elva. Han ska in och handla och behöver hjälp. Jag ställer upp, man ska vara snäll. Det är ganska vanligt att jag säger, när det gäller arbetet på caféet. Min arbetsgivare har så himla ont  i sin kropp, därför blir det en del annat - bortsett från arbetet i caféet. Förra veckan fick jag transportera en skylt ner till färjan. En skylt som gör reklam för caféet. Det var otympligt att ha den över cykeln, men det gick. Jag hjälper gärna till. Jag tror att ödmjukhet belönar sig i längden. Jag ska alltså befinna mig vid färjeläget klockan elva. Rickard är snäll och köra mig. Tack älskling!

Ni får en uppdatering, när jag kommer hem från jobbet.
Ha en bra onsdag! Njut av det fina vädret, som sägs komma.


Avsked

Än en gång måste jag släppa din hand.
Min blick får inte längre hålla kvar dig.
Jag måste släppa din hand.
Gå ur din famn.
Det är dags att gå nu.
Det spelar ingen roll hur mycket jag än kämpar emot.
Ett avsked är ett avsked - hur svårt det än är.


Avsked är något jag alltid har haft svårt att hantera. Det kan vara något så enkelt som att åka från den ena föräldern till den andra. Bara något så enkelt, som borde vara naturligt för mig. Jag som varit skilsmässobarn sen jag var tre, borde veta hur det känns att lämna. Jag borde veta hur det känns och därmed borde jag kunna hantera det. Men det kan jag inte. Jag tycker det är svårt. Fruktansvärt svårt. Det är sällan jag gråter, men ibland blir det så. Kanske för att jag innerst inne vet, att ett avsked kommer betyda just det; ett avsked. Jag är rädd för att bli lämnad på riktigt. För alltid. En dag är tiden inne och då är det inte längre ett enkelt farväl. Då är det helt plötsligt en stund av tystnad, förtvivlan och ångest. Det finns så mycket man ångrar där vid dödsbädden. Så mycket, som man aldrig fick sagt. Jag orkar inte tänka på det, för det är för mycket. Ett avsked är ett avsked. Ett avsked är en glimt av sista gången man säger farväl.

Jag har svårt att hantera ett avsked.



Paus-knappen aktiverad

När sommarlovet kommer, stannar livet upp. Paus-knappen aktiveras och jag lever i en typ av dvala. Jag kan inte riktigt förklara varför det blir så, men jag antar att det är för att vardagen inte är den samma. Jag får inte lika många intryck av världen runt omkring mig, eftersom jag mest håller mig hemma. Jag behöver inte tänka på samma sätt, eftersom vardagens jobbiga situationer inte hänger över mig. Självklart försvinner inte alla problemen, bara för att det är sommar. Men jag måste erkänna att jag ofta känner mig... fri. Jag känner mig inte fängslad i vardagens rutiner.
Bloggen är ett konkret bevis på att livet är pausat. Det blir inte lika många inlägg, som under den övriga tiden av året. Inlägg fyllda med tankar om samhället och min omgivning publiceras inte lika tätt. Och jag låter det vara så. För jag vill känna att det är sommarlov. Jag behöver få vara svag några veckor varje år, annars klarar jag inte att vara stark under de övriga veckorna. Vi behöver alla vila. Jag går i dvala under min ledighet. Låt det vara så.


Uppdatering

Det blir förmodligen inget jobb imon. Min arbetsgivare har inte hört av dig, så jag antar att det är någon annan som jobbar. Om han meddelar mig ikväll, tycker jag att det är lite väl sent. Klockan är ju elva!
Vädret är knasigt - minst sagt. Det är åska i luften, solen skiner och på kvällen kommer kraftiga skurar och knackar på rutan. Jag fascineras av detta naturfenomen, vädret.
I morgon vet jag inte vad som händer på dagen. Kanske blir det att sola på klipporna, om vädret tillåter. Annars är inget planerat. Vad som däremot är bestämt är att jag, mamma och L ska ut till mormor och morfar på kvällen. Middag och prat, antar jag.


Idag har jag knappt gjort någonting. Förbereder min försäljning (gör egna visitkort för tillfället) och tillverkar kort. Kolla in Kortmakeriet!






Vill du ha en jordgubbe?


Vill du ha en jordgubbe?


Drömma bland kläder

Jag har köpt mycket nya kläder på senaste tiden. Så mycket att jag till och med börjar känna mig bortskämd. Det är på gränsen till att jag börjar få dåligt samvete faktiskt. Borde kanske inte köpa mer kläder till hösten? Men drömma bland kläder, det kan jag fortfarande göra.

1.

2.

3.

4.

1. Innan jag somnade igår kväll, låg jag och bläddrade i Ellos katalog med höstens kollektioner.
2. Massa inspiration! Jag gillar höstens mode.
3. Jag kan ingenting om mode (inget intresse), men jag vet vilka stilar jag tycker om.
4. Underkläderna är det bästa i hela katalogen!

Idag är det upp tidigt. Jag och mamma ska nämligen åka och hämta L på flygplatsen. Det har nu gått tre veckor sedan hon åkte iväg på språkresa. Idag kommer hon hem. Hon är saknad.


Förbereder Kortförsäljningen

Som jag nämnde för ett tag sedan, har jag planer på att sälja mina kort på öns marknad. Den är i slutet av månaden och därför har jag nu börjat planera försäljningen. Hur allt ska gå till, har jag funderat på ett bra tag. Jag tror att jag kan lyckas få ihop hela paketet tillslut och det är därför inte längre bara planer; det är ett projekt.


Mina små visitkort.

Ikväll har jag skrivit ut mina små visitkort. Inget märkvärdigt alls, egentligen bara små pappersbitar med text på. Mamma föreslog att jags kulle pynta dem på egen hand, så att man också ser vad jag pysslar med. Jag har alltså att göra de kommande två veckorna. Innan jag åker till Stockholm måste allt vara klart. Jag kommer hem en vecka senare, lagom till marknaden. Då ska alla saker finnas till hans och jag ska kunna åka direkt ner till marknaden och ställa mig i princip.
Eftersom jag kommer ha så fullt upp den kommande månaden, är det ett bra tillfälle att gå in i Mitt Kortmakeri, kika om det finns något intressant och meddela mig vid intresse. Det är sista chansen nu, annars finns det risk att just ditt utvalda kort försvinner på marknaden. Du kan självklart beställa ett liknande, men det tar sin tid.
Kika därför in i Mitt Kortmakeri och hitta just ditt kort!


Ingens fel

Det är svårt att göra något åt ett problem, när man inte kan identifiera boven i dramat. Det är svårt att bota ensamhet, när man inte vet vad man gör för fel. Det är svårt att veta svaret utan facit.
Min ensamhet är något jag har levt med ganska länge. Känslan av att vara utanför, inte delaktig och utskrattar, det är en känsla jag känner igen. Allt för väl. Jag blir inte längre ledsen av att möta den känslan. Slagen i magen känns inte längre. Jag bara accepterar, tar emot och hoppas att det blir bättre imorgon. För det blir det. Det tror jag. Eller så är det jag som vänjer mig vid tankarna och känslorna. Tillslut lägger man inte märken till alla sår inombords, alla tårar som hjärtat fäller. Det är inte längre något att reagera på. Det är vardag.
Ensamhet är svårt. Ensamhet är något man får leva med.
Det är svårt att ta sig ur sin ensamhet. Man vet inte vem boven är. Ingen person kan utmärkas till bov. Det är samhället som ska dömas. Detta samhälle med sina ramar, oskrivna regler och löjliga utklassningar. Människan ska vara bäst. Många människor ser livet som ett maktspel. Man ska vara herren på täppan. Vägen dit är inte heller lätt för den som kämpar. Den är dock svårare, för den som blir nertrampad. Den som är utanför blir nertrampad. Den som är utanför blir inte accepterad för vem den är. Man ska kunna vara sig själv, utan att må dåligt. Man ska kunna känna sig trygg, utan att behöva vara någon annan.
Det är ingens fel att ensamheten går hand i hand med mig. Det är egentligen ingens fel. Ditt är mitt fel. Det är samhällets fel.


Crunchy - Yoghurt & Jordgubb





Crunchy med Yoghurt & Jordgubb! Något av det mumsigaste som finns...


Akut till jobbet

Jag har jobbat även idag, vilket inte riktigt var planerat. Katja ringde mig i ren desperation och frågade om jag kunde komma ner och jobba. Just då var det rent kaos och jag behövdes verkligen akut. Det var egentligen tänkt att jag skulle åka in till stan vid halv ett, men den båten fick vara. Istället ska jag in till stan nu. Har bara hunnit duscha och ska nu iväg igen. Rickard kommer och hämtar mig vid båten, eftersom jag har en del att bära. Han är så snäll, så söt, min älskade.


Vill ha Beverly Hills 90210 på Dvd

Jag älskar verkligen serien Beverly Hills 90210. När det visar sig att jag har missat ett avsnitt, blir jag deppig och känner mig ledsen. (Det händer ganska ofta, eftersom jag varken har tid och ibland inte kanalen den sänds på.) I de stunderna försöker jag trösta mig med att jag inom en snar framtid har börjat se hela serien från början. Jag vill nämligen köpa alla elva säsongerna på Dvd. Visst vore det underbart att slippa anpassa sig efter teven. Att kunna sätta på ett avsnitt när man vill, njuta av det och inte känna press att jag måste se fortsättningen imorgon.



Beverly Hills 90210 - en älskad serie. <3


Film - Nyckeln till frihet


Nyckeln till frihet

Jag och pappa har nyss sett klart filmen på SVT1. Den var underbar! 'Nyckeln till frihet' är verkligen en film jag kan rekommendera.klok, jordnära och fantastisk. En film som påverkar inne på djupet. Det finns en hel del scener som får mig att känna obehag; mycket slag, våldtäkt (som man inte ser, bara vet om), mord, hot... Scener som jag inte tycker om att se. Verkligheten kommer liksom för nära. Där i tv-rutan ser jag verkligheten i den hårda världen. Den värld som jag ännu inte har upplevt, och hoppas slippa utstå.
'Nyckeln till frihet' är en film som alla borde se! Den påverkar och berör. Den älskar och förstör. En film som alla borde se, för att få ett annat perspektiv på den värld vi lever i. Se den, verkligen!


Ömma hälar

Idag har jag jobbat. Tredje riktiga dagen på jobbet. Egentligen femte, om man räknar med de dagarna jag jobbade tillsammans med någon av de andra tjejerna i caféet. Nu känns det verkligen som att jag har kommit in i arbetet ordentligt. Idag blev en lång dag, som jag förutspådde. Åtta timmar även idag - och jag har haft fullt upp. Sen klockan tre har jag haft att göra gång på gång. Anledningen till det var att det nu ikväll är uppträdande på caféet. Jag har alltså gjort tallrikar med mat, diskat, plockat undan, skurit grönsaker, tagit emot kunder... Fullt upp, som sagt! Men det har varit roligt, det har varit himla roligt. Jag tycker om att jobba på caféet. Det är spännande och massa nya upplevelser varje dag. Kunderna är för det mesta inte det samma (Det finns stamkunder, som kommer varje dag.) och man lär sig alltid något nytt av alla dessa människor. Vissa är mer pratglada än andra. Då får man sig en trevlig pratstund med dem. Vill en kund ha en specialbeställd rätt (exempelvis vegetarisk smörgås) fixar jag självklart det - och jag gör det med glädje. Det är verkligen en ära att få göra kunderna nöjda, känna att man är uppskattad. Sen vet jag också att min arbetsgivare uppskattar det jobbet jag gör. Jag gör inte mer än någon annan, jag menar inte så. Jag menar att jag alltid gör mitt bästa, jobbar och sätter min prägel på arbetsdagen. Jag tror han tycker om det.

Åtta timmar har jag som sagt jobbat idag. Lika många timmar som i onsdags. Kan tala om att jag är en aning (läs otroligt) öm i mina hälar. Det känns som att fettet under hälarna är intryckt i foten och att jag nu bara går på benknotorna. Inte så skönt, därför ska jag tillbringa kvällen i soffan. Klockan nio börjar filmen 'Nyckeln till frihet'. Pappa påstår att det är en otroligt bra film, så den ska vi se. Till det blir det mys, som alltid på fredagar (eller lördagar). Jag behöver få njuta av att vara hemma. Jag har ju inte varit hemma på hela dagen. Strax innan elva åkte jag hemifrån. Kom hem vid sju.
Det känns lite som att jag bara jobbar och jobbar. Bloggen blir tyvärr lidande av det. Imorgon är jag dock ledig. Söndag och måndag likaså. Kanske blir det jobb på tisdag, mer vet jag inte. På min lediga tid ska jag njuta av att vara tillsammans med familjen. Imorgon åker jag till Rickard. Söndag kväll är jag hemma hos mamma, eftersom vi på måndag morgon ska hämta L på flygplatsen. Hon kommer då hem från sin språkresa. Min saknade syster kommer hem snart.

Hoppas att ni får en trevlig kväll!


Tre danser i regnet

Inte bara caféet blir lidande, när det regnar. Också Dansen blir mindre mysig, när regnet faller. Jag och Rickard gjorde dock ett tappert försök. Vi var inte nere vid Dansen längre än en timma. Det var så blött att vi började frysa - och då hade vi regnjackor på oss! Tre danser blev det i alla fall. Jag var lycklig då. Så lycklig. I famnen på min älskade. I bakgrunden musik, som får mig att minnas mitt ursprung. Lycka.
Kameran fick stanna hemma, tyvärr. Det kändes inte värt att ta med den, eftersom vädret inte blivit bättre. Det är en grå kväll. En grå dag har passerat förbi. Imorgon ska det dock bli närmare trettio grader. Det betyder mycket jobb, värme och - för min egen skull - mycket dricka och näringsintag. Annars lär jag aldrig orka en lång dag på jobbet.


Vi gör alla fel

Det är inte alltid lätt. Vi gör alla fel. Man måste kunna förlåta, gå vidare och försöka igen. Kärleken får inte vissna, bara för att man är människa. Vi är alla människor. Vi gör alla fel. Men måste kunna förlåta.


Lite att göra i regnet

Det regnar idag vilket innebär lite att göra på jobbet. Jag kom ner till caféet vid elva, efter att ha varit i affären för andra gången idag. Jag plockade i ordning det som stod kvar sen igår, kollade kylskåpet, gjorde tallrikar med mat... Det gamla vanliga helt enkelt. När jag var klar, fanns det inte mycket att göra. Eftersom vädret inte var det bästa idag, kom det heller inte många gäster till caféet. Jag hade ingenting att göra den sista timman på jobbet. Vid halv tre gick jag hem från jobbet. Då med sällskap av Rickard. Han kom ut med båten i lagom tid och kom ner till caféet precis innan jag fick gå för dagen.
Jag har kommit hem, duschat, ätit och nu sitter jag och min älskade och ser på film. Ikväll ska vi gå ner till Dansen. Det var nog den största anledningen till att Rickard kom ut. Min älskling vill dansa med mig, har han sagt. Jag ser fram emot att bli uppbjuden av min älskade. Tyvärr kommer det nog inte bli lika fina bilder, som det blev från Första Dansen...

 

... men några fotografier kommer ni nog att få se.


Liten promenad

God morgon!
Idag känner jag mig väldigt mör efter gårdagens arbetsdag. Den var lång i kombination med ingen mat. Fy mig. Jag får bättra mig idag. Försökte slappna av i morse genom att gå en liten promenad till affären. Pappa hade bett mig köpa mjölk. Kameran fick följa med, det var ju ett tag sedan jag sist fotograferade en promenad.







Strax efter att jag kom hem, fick jag ett sms från min arbetsgivare. Jag måste tillbaka till affären, för att köpa fyra liter röd mjölk. Ja, ja. Jag ställer upp. Man ska vara snäll.


Tack, mina kära läsare!

Isabell: Önskar jag hade samma styrka som dig. Mycket fint skrivet. Träffade mig precis i hjärtat. Gillar din blogg STARKT

Malin: Jättefin teckning !
Jag önskar att jag kunde ta bort alla hemska människor !
Styrkekramar Malin

Erica: Oj! Du ritar grymt bra! <3
Hoppas att det förändras så att du inte längre behöver känna dig ensam. <3

Jennie: kämpa kämpa!

Anonym: hit kommer jag tillbaks. kul att de finns sådana här bloggar med. snyggt ritat också!

Annika: Mycket vackert skrivet!

LORISSALOVEBOMB: Åh min raring, du är så stark.. och jag vill så gärna ta hand om dig, vara där och bygga upp när andra bryter ner... MASSA KRAMAR!! <3

Tessie: kramar om <3 jag hoppas de känns bättre snart gumms..


Kommentarerna ovan har jag fått, efter att jag skrev inlägget "Nu krävs styrkan, gråta får jag göra senare". Jag skulle vilja tacka mina läsare - även de som kommenterat, men inte fått sin kommentar visad i inlägget. Tack! Ni läsare gör verkligen bloggandet så mycket roligare, mer lärorikt och så mycket mer kärleksfullt. Jag älskar min blogg, det hoppas jag att ni vet. Och det är i stor del tack vare er. Tack, mina kära läsare! Ni gör mig starkare med hjälp av era kommentarer. Massa kärlek!


Slappa till ett avsnitt av Miss Marple

Jag är som sagt otroligt trött efter min dag på jobbet. Benen ömmar fortfarande och soffan kommer nog därför att vara min plats resten av kvällen. Om bara några minuter börjar Miss Marple på fyran. Det ska jag se. Kanske är det inte det bästa programmet i världen, men det är lite småmysigt att se på en onsdagskväll.

Ni ska veta att jag verkligen saknar er läsare och bloggen, när jag befinner mig på jobbet. Jag vill skriva inlägg, inlägg, inlägg. Men så blir det ju inte riktigt. Istället blir ni uppdaterade, när jag kommer hem. Hoppas att det är okej.

Vad gör ni på dagarna?




Jobbat tio till sex

En hel dag på jobbet - och jag kan tala om att det känns. Framför allt i benen och i huvudet. Men roligt har det varit, verkligen.
Jag vaknade med en oroväckande känsla. Magen värkte och jag tänkte massa suddigt. Jag var nervös, vilket kanske är förstårligt. Jag hade inte jobbat så många gånger innan, två för att vara exakt. Att jobba själv hade jag inte gjort innan, vilket fick mig att må illa. Nervös, det var jag minst sagt. Rickard var så himla söt och körde mig till båten. Älskar dig! Båtresan gick bra och det var min privata stund. Det var nämligen bara hem och vända, innan jag befann mig på caféet. Där var det tomt, endast en lapp hälsade mig välkommen till jobbet. På den stod det vad jag skulle göra. Jag satte igång direkt och min nervositet försvann i samma ögonblick. Hela dagen var jag igång! Det var som mest att göra runt lunch och sen under den tidiga eftermiddagen. Det tog på krafterna kan jag meddela. Vid fem gick de sista gästerna och kvar var bara jag, min arbetsgivare och hans bekanta. En timme senare gick jag från jobbet - efter en arbetsdag på åtta timmar! Jag går ut hårt, kan man verkligen säga. Håller du inte med?
Men jag har haft det roligt, det har jag. Imorgon ska jag också jobba, men börjar då en timme senare. Klockan elva noll noll, för att vara exakt. Kanske kan jag ta mig en liten sovmorgon. Det kan nog behövas, efter en så intensiv dag på jobbet.


Idag, Imorgon, i Övermorgon

Jag ska jobba!
Som ni kanske minns, sa min arbetsgivare att jag skulle få en dag att jobba denna veckan. Han var inte närvarande, när jag gick från jobbet i lördags, därför fick jag ingen bestämd dag. Efter alla stöttande ord jag har fått angående jobbet på senaste tiden, var det ganska självklart att jag ringde min arbetsgivare igår. Då blev det bestämt att jag ska jobba på torsdag. En stund senare fick jag ett sms med en förfrågning, om jag kunde tänka mig att jobba onsdag, torsdag och fredag. Självklart! Nu har jag alltså tre arbetsdagar framför mig, vilket känns härligt!
Dock är jag lite nervös. Jag har ju bara jobbat några enstaka dagar och har därför inte kommit in i arbetet. Att jag dessutom ska stå själv i caféet lugnar inte precis. Men jag är cool, tar det lugnt och gör mitt bästa. Någon gång måste man ju veckla ut vingarna och testa på något nytt. Man klarar inte av livet, om man inte tar sig an utmaningen.
På torsdag är det Dansen igen och den kan jag ju gå ner till, eftersom jag kommer vara på ön då. Ibland löser sig allt väldigt bra. Lite ledsamt måste jag erkänna att det är att lämna Rickard. Jag hade ju räknat med att få vara med honom den här veckan. Samtidigt visste jag ju att jag i alla fall skulle få jobba en dag. Istället kommer jag tillbringa några dagar på ön. Antagligen blir Rickard den första jag ser, när jag kommer tillbaka till stan i helgen. Min älskling.


Nu krävs styrkan, gråta får jag göra senare


Terapi som alltid fungerar.

Varje sommar försöker jag förlåta, bli en bättre människa och stärka mig själv inför hösten som kommer. För den kommer, helt säkert. Förr var det en viss person jag funderade på. Jag ville att han skulle älska mig. Han finns inte längre i mitt liv. Istället finns det andra personer. Personer som bryter ner mig. Jag håller huvudet högt och hoppas på att överleva. Nu gäller det att vara stark, gråta får jag göra senare. Nu finns det inte tid för tårar. Jag ska klara det här.
Året på gymnasiet har varit jobbigt. Aldrig har jag behövt vara så stark, som jag faktiskt är nu. För jag är stark, väldigt stark. Jag tänker inte ge upp. Jag tänker inte låta dem krossa mig. Istället är jag stark, självsäker och beredd att ta mig igenom de två åren som återstår. Gråta får jag göra senare. Jag är rädd för att det blir så. Tårar. Någon gång måste ju allt ut. Just nu är det inte rätt tillfälle. Nu gäller det att vara stark, annars klarar jag mig inte. Och jag ska överleva - hur svårt det än är. Ensamhet är inte enkelt, men jag ska överleva. Försöka i alla fall. Tårarna får rinna senare, inte nu.
Jag plågas av tankar. Det känns som att jag valde fel, samtidigt har jag tagit mig an utmaningen. Jag ska lyckas. Det är jobbigt, det är svårt och det tar hårt på mig. Men jag ska lyckas. Jag blir ju starkare och det vill jag ta vara på. Det jag lär mig under de tre åren på gymnasiet, det kommer jag ju bära med mig hela livet. Och förhoppningsvis bli starkare av. Jag saknar mina gamla vänner - det är en fruktansvärd plåga. Men jag måste acceptera att de har gått vidare med sina liv. Jag tänker göra det samma - så småningom. Jag ska bara sörja färdigt först. Jag låter det ta sin tid.
Nu krävs styrkan, gråta får jag göra senare.


Beverly Hills 90210 och ett paket Hallonglass


Beverly Hills 90210 och ett paket Hallonglass

Beverly Hills 90210 är ett program jag verkligen älskar. Jag funderar seriöst på att köpa de elva säsongerna, så att jag har dem hemma på Dvd. Är det värt det? Tillsammans med ett paket hallonglass blir timmen framför teven toppen! Då är jag lycklig.

Berverly Hills är spceillt för mig. <3


Star Wars Episod V


Bildlänk

Jag har aldrig riktigt förstått vad som är så speciellt med Star Wars. Massa idioter som springer runt och skjuter på varandra. Men så är det ju inte riktigt...
Rickard och jag ska se alla Episoderna. Än så länge har vi sätt Episod IV och V. Jag tycker de är helt okej, bortsett från att det är väldigt mycket krig. Men det är ju vad filmerna handlar om... Antar att jag får finna mig i det och parallellt njuta av det som jag tycker är bra i filmerna.

Finns det någon mer än jag, som inte har (i mitt fall hade) sett Star Wars?


Kortmakeriet på Bloglovin'

God morgon!
Har ni sovit gott? Själv drömmer jag det mest märkliga man kan tänka sig.
Lite roligt är det också, men ändå så förvirrande. När hjärnan blandar ihop allt som är aktuellt i mitt liv just nu, då får jag inte riktigt ihop alla bitar. För det är mycket vill jag lova. Och att blanda det till en enda sörja, det underlättar inte precis tankegången. Jag tror inte ens att ni orkar läsa allt, om jag ens berättar vad jag drömde i natt...

Upp och hoppa! Bättre att komma igång, att återgå till sängen och sova några timmar till. Jag vill utnyttja dagen till fullo, därför startade jag den vid halv tio, då jag vaknade från drömmarnas dröm. Det är tänkt att jag ska hinna med en hel del, innan jag tar bussen till Rickard. När det blir vet jag inte, men jag antar att det blir när jag känner mig klar här hemma. Jag ska duscha, ta hand om min älskade blogg (som jag nu har uppdaterat för första gången idag), fundera ut vad som ska med till Rickard (min vecka är inte planerad, därför måste jag vara spontan, vilket jag har svårt för) och förhoppningsvis gör ett och annat kort. Gjorde ett igår, som sticker ut lite från mina tidigare...


Kortmakeriet på Bloglovin'

... Jag kan verkligen rekommendera er att börja följa mitt Kortmakeri via Bloglovin'. Då ser ni direkt, när jag har uppdaterat Kortmakeriet. Det är inte alltid jag meddelar det här och det är ju synd att missa.
Mitt mål är att i slutet av juli ha gjort femtio kort. Jag ska nämligen ställa ut mina verk på en marknad. Mer om det, när det närmar sig.

Hoppas att ni får en bra start på veckan!


Tomas Ledin är sommar!

Det regnade i morse. Sommarregn. Och utomhus var det varmt - sommarvarmt. Jag tycker det känns så skönt att solen inte steker asfalten. Det blir så frukatnsvärt varmt, därför njuter jag av denna dag, då solen täcks av moln. Man kan ju få sommarkänslor ändå. Tomas Ledin ger mig sommarkänslor. Hans låtar är sommar!



Tomas Ledin - Helt galen i dig


Tomas Ledin - Hon gör allt för att göra mig lycklig


Tomas Ledin - I natt är jag din


Tomas Ledin - Vi är på gång

Lyssna på låtarna ovan och njut av bilderna här nedan. Visst är det sommar?!

 
 


Normal statistik

Det har gått lite över en vecka sedan jag fick min skyhöga statistik. Varje dag har den sjunkigt med ett antal läsare, vilket jag var beredd på. Nu tror jag dock att statistiken är tillbaka på normal nivå, men jag hoppas ändå att det finns lite nya läsare där ute?


Hemma från första dagen på jobbet

Hej i blåsten!
Här ute på ön blåser det - and I love it.
Jag är nu hemkommen från första dagen på jobbet nere i caféet. Tre timmar fick jag jobba och under de timmarna var det fullt upp. Jag gjorde i ordning tallrikar med mat, ställde ut mat i kylarna, tog med disk in, diskade... och självklart fick jag ta emot en och annan kund också. Eftersom jag inte var ensam i caféet, vilade inte hela ansvaret på mig. Det var riktigt skönt, jag har ju en viss tendens att stressa upp mig själv. Dagen har alltså gott bra och jag tyckte det var roligt. Full fart hela tiden, vilket har resulterat till att jag nu sitter här hemma och är väldigt trött. Benen och huvudet har nog tagit mest stryk. Men det var det värt!

Förhoppningsvis kommer jag att få jobba mer nästa vecka. Min arbetsgivare ska ringa mig om det, tror jag. Han var inte närvarande, när jag lämnade caféet, så nu är hela ansvaret på honom. Skulle vara kul om jag kunde få jobba nästa vecka, så att jag verkligen får in en fot på caféet. Än så länge är jag ju bara inhoppare i andra hand.


Ljusblåa dagar...

"... seglar förbi.

Sommaren är kort
de mesta regnar bort
men nu är den här
så ta för dig
solen skiner idag
hösten kommer snart
de går med vindens fart
så lyssna på mig
solen skiner
kanske bara idag"


Tomas Ledin - Sommaren är kort

Jag har haft en fantastisk vecka här ute på ön. Sommarkvällar som ger minnen för livet, färska jodgubbar till frukost som jag njöt av på trappan, tid att fundera och kortmakeri. Allt som jag älskar har jag fått gjort. Det är en starkare Jasmine som ska in till stan i eftermiddag. Det brukar bli så. Jag blir starkare och starkare för varje dag som går av sommarlovet. Jag bygger upp mig själv inifrån, för att sedan blomstra ut och försöka mig på livets problem ännu en gång.

Jag stod i duschen ganska länge idag. Det var skönt att bara låta vattnet rinna av mig. Pigg var jag inte, när jag gick upp. Nu känns det dock helt okej. Jag ska ju jobba idag och det gör mig glad. Detta har jag sett fram emot. Jag hoppas att det blir lika roligt som jag har tänkt mig. Om inte, så har jag i alla fall provat och det ger arbetslivserfarenhet.
Dags för frukost. God morgon!


♪ Melissa Horn - Vår Sista Dans


Melissa Horn - Vår Sista Dans

Den första låten jag hörde med Melissa Horn var den här ovan. Jag tycker den är jättefin. Kanske är den inte min största favorit, men det är alltid den jag tänker på, när tankarna vandrar till Melissa Horn. Hennes texter berör verkligen. De är på svenska, vilket gör att de är lätta och förstå. Känslan finns där, för hon förmedlar den med sin vackra sång. Och hennes röst berör mitt hjärta, för jag får tid att tänka fritt. Dessutom är Melissa så vacker! Melissa Horn, tack för din musik.


Jag är inte ensam

Efter att jag skrev mitt inlägg om ensamhet, har jag fått flera kommentarer från personer som också har känt sig utanför. Jag är inte ensam. Det finns fler som en gång kände eller fortfarande känner som mig. Och det gör mig ledsen. För det är inte roligt att vara ensam. Man måste vara så stark, så obeskrivligt stark, för att ens orka möta det onda. För det gör ont, väldigt ont. Men jag klagar inte, det gör jag inte. Jag går upp på morgonen, tar mig till skola, lever dagen och sen hem. Och det är egentligen ingen världslig sak. Det är vardag och jag klarar av det. Men ibland blir hela situationen så tydlig. Så skrämmande tydlig. Då känns det skönt att inte vara ensam. Då känns det skönt att det kanske finns någon som förstår - i alla fall lite grann. Jag uppskattar verkligen mina läsares kommentarer. Ni är så härliga och ni gör mig så glad. Tack!

Jag är inte ensam. Du är inte ensam. Det finns alltid någon som känner nästan likadant.
Ibland känns det jobbigt och att tänka vitt hjälper inte. Då tänker jag rosa, för det är min egna färg. Det är min färg som beskriver mitt paradis. Rosa. Min värld är inte svart. Den är inte vit. Den är rosa. Min rosa.


Jag kan faktiskt få nya vänner

Under mitt år på gymnasiet har jag inte fått så många vänner. Jag och många andra berörda har analyserat och vridit på problemet. Alla har vi varsin teori om varför jag är ensam. För jag vill ju inte vara ensam, det har bara blivit så. Jag vill inte påstå att någon har rätt och någon har fel. Istället vill jag bevisa att jag faktiskt kan få nya vänner. Se bara på igår! Jag gjorde ingenting annat än att vara mig själv. Jag trivdes i deras sällskap och de trivdes i mitt. Vad är då skillnaden? Att komma och påstå att det är mig det är fel på, det har man ju ingen vettig grund till. Jag är en oroligt social person som pratar med alla. Men hur lätt är det att komma in, när de man försöker ta kontakt med antingen skrattar, hånar, stöter ut eller helt enkelt ignorerar en. För jag har försökt, det har jag verkligen. Det enda jag inte har försökt med, det är att vara någon annan än mig själv. Jag har varit så feg, att jag inte vågade stå upp för vem jag var. Och jag kommer aldrig att göra om det misstaget. Så svag som jag var då, det ska inte få hända igen.

Jag kan faktiskt få nya vänner, det finns ju bevis på det. Men varför får jag då inga vänner på gymnasiet? Det kan ju inte vara fel på alla andra? Det är ju inte hela världen mot mig? Jag analyserar och klurar fortfarande på en anledning och tror nu att jag har kommit fram till en. Jag är för vuxnare, helt enkelt. Jag dricker inte, festar inte, är inte olydig och bla, bla, bla. Mitt liv är inte tråkigt, absolut inte. Men jag kan skilja på rätt och fel när det gäller frågor som rör vad som är tillåtet. Självklart misstar jag mig också ibland, men jag gör det inte medvetet. Jag är ju inte perfekt.

Det är svårt att passa in, när ungdomar i ens egen ålder bara pratar om kläder, mode, "senaste kröket" och hembränt. För det är det jag hör dem prata om och i de samtalen har jag ingenting att inflika. För jag är inte sån, jag är mig själv. Det är svårt att komma in i ett samtal, när det enda man hör är hur olydiga alla är. Jag vill inte vara sån. Jag vill vara mig själv och bli accepterad för det. Men det är svårt, när man är ensam i en värld där ingen verkar förstår.


Jag (bilden tagen i april).


Jobb imorgon

Igår, när jag var nere på dansen, kom ägaren till caféet fram till mig. Han kom med det glada beskedet att jag ska få jobba imorgon. Vad glad jag blev! Det känns väldigt bra, speciellt eftersom jag inte jobbar själv. Katja och Josse jobbar i första hand och jag är nog bara en reserv. Men eftersom Katja är borta denna vecka, får jag hoppa in istället. Det blir alltså jag och Josse som imon jobbar i caféet. Det ser jag fram emot! Klockan tio ska jag infinna mig på plats. Minst två timmar ska jag jobba, men det blir kanske längre. Som längst kan jag jobba till klockan tre, för senare på eftermiddagen ska jag in till stan.
Imorgon ska jag jobba, äntligen!


Gårdagen var underbar

 
Bilder från igår.

Jag tror inte att ni verkligen förstår hur underbart jag hade det igår. Det spelar ingen roll hur många bilder jag läger ut, hur många känsloladdade texter ni får läsa. Allting är egentligen bara ett konkret sätt att visa hur jag kände. För det jag kände var underbart. Det var ren lycka! Och just det går inte att förmedla genom ord och bilder - det måste upplevas! Och vet ni varför? För att de känns inombords. Det känns i hjärtat. Man kan inte peka på vad som är lycka, för det är något man känner, en känsla som får en att må väldigt bra. Och jag mådde så bra igår. Det var en underbar sommarkväll!
Klicka här för att komma till gårdagen i bild och text.


Till min älskade Rickard

Rickard, min älskling. Jag vill att du ska vet att jag verkligen älskar dig. Min kärlek till dig sitter djupt. Det ska mycket till, för at jag ska lämna dig. Därför hoppas jag att du kan vara ärlig mot mig. Jag vill att du ska känna trygghet med mig. För jag känner mig trygg med dig - så otroligt trygg. Du får mig att må så bra. Jag är väldigt lycklig i din närhet. Jag hoppas att det känns det samma för dig. Om inte, så hoppas jag att du säger till hur jag ska göra. För jag vill vara din älskade för dig. Jag vill vara din. Jag älskar dig så mycket, min Rickard. Jag älskar dig så mycket. Min Rickard.

Med Kärlek
Din Jasmine


Första Dansen 2010

Jag är hemkommen från en helt fantastisk kväll. Det har varit underbart och lyckan är på topp!

Efter att ha firat min yngsta kusin, åkte jag ner till dansen. Gick och ställde mig vid korvståndet, där pappa stod och sålde korv. Strax efter mig kom underbara Iris - världens mest härliga människa! Jag hängde på henne och det resulterade till att vi två hamnade i en båt tillsammans med ett gäng. Jag frågade om det verkligen var okej att jag hängde på henne och hon insisterade på att det var helt okej. Så där i båten satt vi en stund, inga märkbara minuter. Jag var lite social med den yngsta på båten - en ung tjej strax över tjugo skulle jag gissa på. Äventyret fortsatte och vi hamnade på den så kallade Ölbåten. Egentligen behöver man legga för att komma in, men eftersom jag var med Iris kom jag in utan att någon tänkte på min ålder. Snälla Iris bjöd mig på en coola. Vi stod kvar på båten en stund, snackade med folk och ofolk. Mitt i alla trevliga samtal kom det fram en kille. En riktig raggare beskriver jag honom som och då hoppas jag att ni förstår. Han stötte tydligt på mig och jag blev smickrad. (Kanske inte så konstigt, eftersom det inte händer så ofta.) Det hela slutade med att jag hamnade i hans sällskap. Hans två vänner, en tjej och en kille, var väldigt trevliga - speciellt tjejen som jag fick bra kontakt med. Så där satt jag, inklämd mellan en raggare och en sex år äldre tjej, och hade trevligt. För trevligt var det verkligen! Med en skrikande raggare i örat som lite halv desperat försökte förklara att det var helt okej att bara vara vänner, efter att ha hört mig berätta om min pojkvän, och med en härlig tjej på min andra sida, satt jag och njöt av kvällen. Klockan tickade allt för fort och när jag kollade på klockan första gången var hon redan tio. En halvtimma kvar, sen skulle båten gå. Alltså var jag snart tvungen att lämna det härliga gänget. Man vill ju inte gärna åka med in till stan. Vad händer efter det, om man ska se det ur en ospontan synvinkel.
När signalerna ljöd och båten la ut från kajen, stod jag och såg den försvinna. Mina nya vänner fanns på båten och det kändes vemodigt att se dem åka. Men det är ett kärt minne, som jag absolut kommer att bära med mig.
















Sommarkvällen börjar kl.17

Hej Alla Glada och Ledsna!
Idag är jag glad. Dock är jag väldigt varm och därmed lättirriterad.

Jag var en sväng hos farfar och hans fru. Satt och pratade en stund och hade allmänt trevligt. Blev också bjuden på fika. Haha, jag får komma dit fler gånger. Jag fick reda på att min yngsta kusin ska firas idag. Klockan fem uppe på träverandan. Pappa hade glömt säga till mig, så det blev en glad överraskning. Tyvärr hinner pappa inte fira, eftersom han ska ner och sälja korv på dansen idag. Men jag ska dit, innan jag går ner till festligheterna nere vid bryggan. Sommarkvällen börjar om en timme och jag är förväntansfull. Sommarens kvällar är ju något av det bästa som finns! Att dessutom få två härliga tillställningar på en och samma dag är kanon! Då får jag många minnen att tänka tillbaka på, innan jag får uppleva nästa. Sommar, denna härliga sommar!




Frukost på trappan

 
Frukost på trappan.

Det blev en sen frukost på trappan. Färska jordgubbar, vaniljyoghurt och SpecialK - precis som igår. Runt omkring mig är det liv och rörelse. Sommarhuset har åter igen fått sina ägare ut till ön. De sitter och njuter av varandras sällskap på den nybyggda uteplatsen i trä. Nere hos familjen med de små är det skratt, skrik och vatten i den upplåsbara poolen. Och i det gula huset bredvid vårt, hör jag dragspelstoner singla ut genom fönstret. Sommar!

Det är jobbigt varmt idag och jag blev trött bara av att sitta ute en halvtimma. Det blir till att hålla sig inne och gå ut när skuggan lagt sig över trappan. Tills dess ska jag skriva.

För det spelar ingen roll hur mycket jag berättar.
Ingen kommer ändå att förstå.
För tiden läker inte all sår.
Tiden läker inte alla sår.






Dagens planer: skriva

God morgon!
Jag tycker det känns svårt att skriva första inlägget för dagen. Det känns så onödigt att bara skriva ett inlägg och säga att man är vaken. Vem bryr sig om det, liksom? (Haha, där lät jag som en tonåring!) Idag får ni i alla fall ett sådant inlägg bara för att jag känner för det. Dagens planer är egentligen att göra ingenting alls. Som det känns nu vill jag skriva. Inom mig har jag massa inspiration och känslor. Dock har jag ännu inte börjat på mitt stora sommarprojekt. Det har inte blivit av. Jag har ju en annan berättelse som jag skriver på. Lite då och då dyker det upp utdrag ur den berättelsen. Är det intressant för er, eller är det bara onödigt att jag publicerar utdrag ur det jag skriver?
Lite kort tänkte jag också tillverka, men det får bli när jag har tröttnat på skrivandet.

En konkret plan jag har inför dagen och det är att jag ska ner till Dansen ikväll. Sommarens första dans, som jag har längtat! Hoppas att det fina vädret håller i sig. Då kan jag räkna med en fantastisk sommarkväll.


RSS 2.0